Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    IP: *.chello.pl 05.08.05, 17:44
    w tym wątku proponuję zamieszczać najlepsze cytaty w związku z aferą
    korupcyjną w polskiej piłce.

na dobry poczatek Bogusław Baniak w związku z wywiadem Dziurowicza: "Aż mi
    się łza kręci w oku, bo tego nie mogę zdzierżyć"...
    Obserwuj wątek
      • Gość: romek Re: cytaty... IP: *.local.pl / 213.199.218.* 05.08.05, 18:04
        Porter: "Polska liga jest czysta."
      • wisi.mi.to Re: cytaty... 05.08.05, 18:10
        również Baniak;
        jestem takim ostatnim Mohikaninem, który robi to z miłości do piłki
      • mihal_04 Re: cytaty... 05.08.05, 18:53
        "Ojciec Dziurowicza powiesi go w niebie za jaja" - napiszcie autora, bo nie
        pamietam
      • berserk75 Re: cytaty... 05.08.05, 18:56
        ja mam dwa typy:

Listkiewicz o P. Dziurowiczu:
        - Do tej pory spotkałem się z nim może dwa, może trzy razy, przelotnie, gdzieś
        na korytarzu, bądź na stadionie.

Marczyk o Dziurowiczu i Fijarczyku:
        Nie miałem żadnego kontaktu z panem Dziurowiczem i kolegą F. Z tym drugim - ani
        osobistego, ani telefonicznego. Ostatni raz spotkaliśmy się w lutym na
        zgrupowaniu dla sędziów w Spale. Nawet nie wiem, czy mu cześć powiedziałem.[...]
        Wracam jeszcze pamięcią do tego meczu i przypominam sobie, że w tunelu
        prowadzącym z szatni na boisku otarłem się o pana Dziurowicza. Ponieważ go znam,
        razem przecież działaliśmy w piłce, bywaliśmy na przykład na piłkarskich
        Oscarach, podałem mu rękę.
        • Gość: Bonhart Re: cytaty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 21:37
          No i ten wspomniany na forum Bugdol:

Rudolf Bugdoł, prezes Śląskiego Związku Piłki Nożnej: Wyszedłem z pracy o
          godzinie 19. Nie będę się tłumaczył, ale nie zamierzałem o godzinie 22
          uczestniczyć w czymś, z czym się nie zapoznałem. Lekturę wywiadu w "Gazecie
          Wyborczej" zostawiam sobie na sobotę.

Ogolnie im wiecej gowna wyplywa na powierzchnie tym nasi prezesi ciezej pracuja
          - tak ciezko ze az nie kojarza wlasnych kolegow. To naprawde ciezki kawalek
          chleba...
        • Gość: bazyliszek Re: cytaty... IP: *.chello.pl 06.08.05, 01:15
          no jak dla mnie, to Listkiewicz "przelotny" na razie wygrywa...
      • a.adas Re: cytaty... 06.08.05, 10:49
        "Szefowi komisji etyki ze wspomnianą etyką pomyliła się tyka... Niech spojrzy w
        swoją przeszłość."

Andrzej Czyżniewski o powszechnie znanym "bohaterze Wembley"
        • Gość: Porter Re: cytaty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 16:37
          z tyką, czy z wtyką?
      • Gość: Porter Re: cytaty... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 19:55
        Afera sprawiła przykrość także sędziwej matce trenera Kaczmarka. Ciekawe, czy
        matka-staruszka zmartwiła się tym tak samo, jak swego czasu złapaniem Bobo na
        rozliczaniu pod stołem kasy po transferze jednego z zawodników do Holandii.
      • a.adas "Słowa są tańsze od meczów" 07.08.05, 19:25
        Jacek Sarzało
        sport.gazeta.pl/sport/1,35336,2858457.html
        • Gość: bazyliszek Re: "Słowa są tańsze od meczów" IP: *.chello.pl 07.08.05, 21:00
          to też jest dobre: "Przedwojenni oficerowie przyłapani na gorącym uczynku
          strzelali sobie w głowę. Dzisiejsi działacze nigdy tego nie zrobią i to nie
          tylko dlatego, że nie mają honoru. Oni nie mają głów".
          • Gość: Porter Re: "Słowa są tańsze od meczów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 21:51
            Historia notuje przypadek oficera przedwojennego WP, porucznika
            Czartodromskiego, który oświadczając się o ręke wybranki, przyklęknął przed
            przyszłą teściową i mimowolnie puścił bąka. Wstał, przeprosił, wyszedł na dwór
            i strzelił sobie w łeb.
            • berserk75 Re: "Słowa są tańsze od meczów" 08.08.05, 00:34
              Sosnkowski też chciał, ale nie umiał :)))
              • Gość: Porter Re: "Słowa są tańsze od meczów" IP: *.orion.pl 08.08.05, 09:50
                A Ireneusz Sekuła - proszę bardzo - strzelił do siebie trzy razy z dwóch
                różnych pistoletów, w tym raz w plecy. To dopiero wyczyn.
            • Gość: ~!@#$%^&*()_+| Re: "Słowa są tańsze od meczów" IP: *.piotrkow.net.pl 08.08.05, 14:21
              dziś już nie ma tak honorowych oficerów (ciekawe czy por. Czartodromski to
              postać autentyczna?)
              • Gość: Porter Re: "Słowa są tańsze od meczów" IP: *.orion.pl 08.08.05, 15:06
                Nawet piosenkę na jego cześć napisano:
                "Porucznik Czartodromski,
                zachwycał i podniecał,
                jak osa w pasie wąski,
                jak byk szeroki w plecach..."
      • a.adas Marian Dziurowicz-anioł z Katowic:) 07.08.05, 21:59
        W tej sprawie jest wystarczająco wiele smiechu, ale najzabawniejsze jest chyba
        to, ze ze Starego Dziury wszyscy robia anioła:)

"roztrwoniony został dorobek życia i duma ojca",
        maestro Piechniczek

"- Pan Piotr Dziurowicz mówiąc to hańbi imię swojego nieżyjącego ojca, osoby,
        która nie może się bronić. To podłość"
        capo Listkiewicz

• Gość: Bonhart Re: Marian Dziurowicz-anioł z Katowic:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.05, 23:35
          Noooo taaaak! Maniek wielkim Prezesem byl. Pewnie dlatego swego czasu na kazdym
          stadionie w Polsce (no moze poza Katowicami, choc tu pewnosci nie mam) spiewano
          o nim pewna malo pochlebna piosenke, ktorej nie bede cytowal.
          • a.adas Re: Marian Dziurowicz-anioł z Katowic:) 08.08.05, 00:11
            > Noooo taaaak! Maniek wielkim Prezesem byl.

Ale nie tak wielkim jak Misza...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka