Dodaj do ulubionych

Incydenty z udziałem kibiców

10.04.05, 16:32
hehehe

lysy bezmózgi debil debilem bedzie i debilem zdechnie

nie ma na to rady

i po co te szopki z pojednaniem tzw. "kibiców"?

prawdziwi kibice nie musza sie jednac... sa po prostu normalnymi ludzmi

a łyse, nawalone sterdyami bydło nigdy sie nie pojedna

bo zadymy i rzucanie ławkami to jedyny sens ich bezsensownych zywotów

czekam dalej..

pozdrawiam kibiców, kiboli-debili nie pozdrawiam

kibic - taki prawdziwy!

:-(

Obserwuj wątek
    • Gość: michal Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.idea.pl 10.04.05, 16:44
      Błąd jest w tytule - to nie są kibice tylko chuligani zakładający szaliki i
      terroryzujący kibiców. Oni nie rozumieją co się stało w ostatnim tygodniu i to
      nie oni dążą do pojednania.
      Nie chcemy ich na stadionach, nie chcemy aby pisano o nich kibice.

Hańba!
      • Gość: Caifornijczyk Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.oc.oc.cox.net 10.04.05, 18:23
        Ja nie wiem gdzie te dno swiatowe sie rodzi...czy oni nie maja ambicji...honoru
        ktory jest czegos warty? Co oni mysla ze oni przedstawiaja?
        Z drugiej strony szkoda mi tych pustych dusz....czegos w nich braknie....czegos
        nie mieli. Moze ojca w pasem...albo za duzo pasa...
        • Gość: otis No to Cracovia pokazala jak kocha papieza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:20
          Po co byly te msze?
          • Gość: M Re: No to Cracovia pokazala jak kocha papieza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 22:42
            Co dodac co ujac cala Polska!! Szkoda tylko ze bandy nie weim czego polubily
            stadiony i sie niby z footbole utorsamiaja!!! Te bandy napewno nie kibicow
            napewno bedace w mniejszosci niestety wystawiaja opinie naszym miasta i krajowi.
            CZy ktos widzial zeby na meczu jakiejkolwiek reprezentacji bili sie midzy soba
            kibice tej samej druzyny?? To chyba tylko Polska ewentulnie Rosja.
            • Gość: kozi Re: No to Cracovia pokazala jak kocha papieza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 08:52
              Crcovio!!!! I gdzie teraz jesteście......?
              • Gość: ... Kiboli w kajdany i do kamieniołomów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 09:27
                Jesli maja zbyt duzo energii to w kajdany i orac pola albo do kamieniolomow, a
                nie na mecze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • mlasskacz tylko naiwni spodziewali sie czegoś inneg. I tak 12.04.05, 09:37
                  było spore zaskoczenie.
      • Gość: z Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:33
        No właśnie. Kibice na stadionach w całym kraju uszanowali powagę chwili. Ale jak zawsze i wszędzie znaleźli się debile, których "wyczyny" kładą się cieniem na zachowanie reszty.

www.worldfootball.prv.pl
      • Gość: Molu Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 23:07
        nie wiem po co wogole te debile odstawiali takie szopki ze sie jednaja dla
        papieza przez to wykazali tylko ze wogole te wydarzenia ich nie obchodzily!
        DEBILE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Robert Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.acn.waw.pl 11.04.05, 10:04
          Mylisz się. Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe że w Krakowie dymiły małe grupki
          które już na stadionie chciały zrobić awanture i przez cały mecz prowokowali
          Legie (choc ta też prowokował, ale również nie cała) a większość stadionu
          wygwizdywała tych kibiców (swoich) więc jednak mały kroczek został uczyniony. A
          ci co rozrabiali i nie potrafili się dostosować muszą byż wyrzuceni siłą. Ale
          twoje twierdzenie że Cracovia to hipokryci jest krzywdzące dla zdecydowanej
          większości ich kibiców.
      • rechott Re: Incydenty z udziałem kibiców 11.04.05, 07:15
        Niech media nie informują tak obszernie o tym. Niech podają dobre przykłady,
        gdzie udało się pogodzić kibicom a nie tylko te, w których idioci się pobili.
      • Gość: Raf Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.it4.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 11:28
        Nie wierzyłem, że pojednają się bandy chuliganów. Oni są zbyt prymitywni na takie postępowanie. Ale mam nadzieję, że ostatnie msze i manifestacje wiary wpłyna na tych nieco rozsądniejszych. Jest znaczna grupa kibiców, którzy nie chcą się mieszać w chuligaństwa, ale ich serca nie są do końca wypełnione miłosierdziem. Niby pełna kulturka, a o przeciwnym klubie myśli sobie tak, a nie inaczej, a uzewnętrznia to najwyżej anonimowo na forach internetowych. Mam nadzieję, że do takich ludzi trafiły nauki Ojca Świętego. Trzeba zrozumieć, że gdyby nie istniał inny klub, tylko nasz, to nie byłoby z kim grać. To czywiste,
        że nie wszyscy kibice popierają nasz klub i ich stanowisko trzeba zaakceptować. To nie prawda, że nasi kibice sa doskonali, a u nich to tylko kibole, tak samo jak my maja wielu wartościowych ludzi na trybunach i nieliczny margines, który pragnie zniszczyć wszelkie zaląźki pojednania. Nie dopuśćmy, by dopieli swego.
    • Gość: zwora Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 16:45
      Niestety, chyba się nie uda...
    • arty5ta katolicy tam maja :( 10.04.05, 16:58
    • critto Fani Piłki Nożnej Przeciw ChuligaństwuWPISUJMY SIĘ 10.04.05, 17:01
      Wpisujmy się
      • Gość: himan Re: Fani Piłki Nożnej Przeciw ChuligaństwuWPISUJM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:22
        Bandytom i wulgaryzmom na stadionach mówię NIE, jestem też przeciwny nazywaniu kibicami tych co doprowadzają do tych "incydentów", jak w tytule.
        • Gość: Bonzo Re: Fani Piłki Nożnej Przeciw ChuligaństwuWPISUJM IP: *.acn.waw.pl 10.04.05, 17:25
          Miejsce zwierząt jest w klatkach, pozamykać tą chołote i dać zakazy stadionowe.
          Pozdro dla prawdziwych kibiców.
          • Gość: ameros Re: Fani Piłki Nożnej Przeciw ChuligaństwuWPISUJM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:44
            W pełni się zgadzam! pozamykać w klatkach te bezmózgie istoty! Zakazać wstępu na
            stadiony!
            • Gość: olo431 Re: Fani Piłki Nożnej Przeciw ChuligaństwuWPISUJM IP: *.reklama.eu.org 10.04.05, 19:29
              Od porzadku jest policja,od wymierzania kar sad .A w Polsce kluby maja byc
              policja,a policja kontrolowac kluby,jaką są policją
              • Gość: marian Polak Re: Fani Piłki Nożnej Przeciw ChuligaństwuWPISUJM IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 21:04
                taki kraj, takie tradycje.
                To coś jak pasterka albo śmigus - dyngus.
                (albo jak pielgrzymki do Rzymu, Cha, cha).
            • Gość: jacek Re: Fani Piłki Nożnej Przeciw ChuligaństwuWPISUJM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 00:43
              pozamykać? i karmić? cekaem na dachu paru odstrzelić reszta będzie grzeczna.
              Lub na bezludną wyspę to sami się powybijają. Banda szumowin i nieudaczników.
          • Gość: Szwagier Re: Fani Piłki Nożnej Przeciw ChuligaństwuWPISUJM IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 09:40
            Zgadzam się z tymi, którzy domagają się by tą chołotę pogonić ze stadionów. To
            nie żadni kibice,to sfrustrowana banda wyrostków, która tylko w taki sposób
            potrafią manifestować swoją obecność w społeczeństwie.
            Do czego doszło ?!! Ojciec boi się pójść z synem na mecz,kluby zamiast zarabiać
            tracą pieniądze na płacenie kar!!!

WYNOCHA !!!! PRZYNOSICIE WSTYD POLSCE, PRZYNOSICIE WSTYD KLUBOM KTÓRE RZEKOMO
            WSPIERACIE USTAWCIE SIĘ NA BŁONIACH I WYTŁUCZCIE NAWZAJEM.
            PO CO TA SZOPKA Z POJEDNANIEM DLA PAPIEŻA : W JEROZOLIMIE W NIEDZIELE PALMOWĄ
            TEŻ KRZYCZELI HOSANNA!!!! W WIELKI PIĄTEK CI SAMI LUDZIE KRZYCZELI UKRZYŻUJ!!!
      • Gość: RADOMIAK Po prostu kielce - nic dodać nic ująć..szkoda słów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 10.04.05, 18:22
        • Gość: kibic Korony Re: Po prostu kielce - nic dodać nic ująć..szkoda IP: *.globit / 195.117.63.* 10.04.05, 21:33
          kilkunastu idiotów a nie Kielce nie uogólniaj!!!!! w radomiu takich dresów i
          złodziei są setki jak nie tysiące
      • Gość: Na razie anonim Re: Fani Piłki Nożnej Przeciw ChuligaństwuWPISUJM IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 10.04.05, 18:31
        Critto! Napisz do mnie na adres "Ketuiz@op.pl", mamy sobie wiele do
        powiedzenia, naturalnie - pozytywnego.
      • Gość: Popiera Re: Fani Piłki Nożnej Przeciw ChuligaństwuWPISUJM IP: *.ko.rzeszow.pl 11.04.05, 10:16
        Popieram
    • Gość: ja Stasiak ty się nie martw o Krzysia klickiego IP: *.globit / 195.117.63.* 10.04.05, 17:14
      i jego kasę bo mu możesz buty czyścić
      • Gość: Polak co ma tu do rzeczy kasa debilu ?!!!! nawet nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:00
        kumasz o co tu chodzi prostaku.
    • Gość: rr a sie spodziewaliscie po kielcach... IP: 157.158.160.* 10.04.05, 17:16
    • Gość: aga Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.interserv.net.pl / 62.233.214.* 10.04.05, 17:18
      Droga gazeto! Gratuluję! Pisz dalej o wyczynach chuliganów, a coraz więcej
      będzie tego typu sytuacji. Nie ma to jak sensacyjna wiadomość.
      Z góry przecież można było założyć, że będzie trochę bezmózgowców, którzy chcą
      się bić, ale nie trzeba ich lansować.
    • Gość: diego Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 10.04.05, 17:20
      Własnie!
      Prosba do mediów;przestańcie mówić i powtarzac,że doszło do starć "kibiców", bo
      trzeba nazywać rzecz po imieniu, i jak inny internauta zauważył-
      czyli "chuliganami".Bo inaczej dochodzi do niepotrzebnego zakłamania.
      A tak w ogóle to jestem ciekaw czy panowie prezesi tych wszystkich klubów sa
      katolikami,że zaraz po żałobie już się tak obrzucaja oskarżeniami.To jest
      trochę żałosne.
      Pozdrawiam
      • Gość: zdzis Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.adsl.proxad.net 10.04.05, 17:30
        to niewazne czy ci panowie sa katolikami czy nie , tu chodzi o to ze nikt nic
        nie robie w tej sprawie. Dlaczego ci ludzie nie sa skazani za swoje zachowanie
        albo aresztem albo pracami o charakterze spolecznym np naprawa stadionu i
        tkanie szalikow, a na koniec 200 batow w dupe oraz zakaz wstepu na mecze.
        Przeciez to sa zwykli przestepcy. Ludzie nie moga isc z wlasnymi dziecmi na
        mecz i obejrzec go rodzinnie. Przeciez to piekny sport. No do jasnej cholery co
        to za tchorzliwy wymiar sprawiedliwosci
    • Gość: reja Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.04.05, 17:26
      druga liga, po prostu...
    • Gość: miernikus inicjatywa obywatelska o zawieszeniu rozgrywek na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:28
      W Polsce nikt nie poczuwa siędo odpowiedzialności za normalność
      może to my zwykli i normalni obywatele l powinniśmy zaproponować rozwiązania
      choby tak drastyczne jakimi straszyła Margaret Thatcher o zamykaniu stadionów
      piłkarsich gdzie są burdy , delegalizacji związku, który nie potrafi zapanować
      nad normalnością na stadionach...
      a niech pozostanie tylko czyste amatostwo ..
      Dajmy PZPN trochę czasu a jeśli nic się nie poprawi zawieśmy to na rok dwa
      zanim bedzie więcej ofiar "wojny futbolowej".
      Czy ktoś zbierze 100 000 podpisów?
      • Gość: ameros 100% ZA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:47
        Jestem 100% za! Nikt nie potrzebuje takiego sportu, w którym ważniejsze są
        rozgrywki bezmózgich istot! Tak jest - zamknijmy stadiony! Po cholere Nam
        budujący się stadion w tych KIELCACH !?!?!?
        • Gość: Robert Re: 100% ZA ! IP: *.acn.waw.pl 10.04.05, 18:10
          A czy skoro przed meczem Lyon-PSV doszło ostatnio do awantur to należy
          zlikwidować Lige Mitrzów, na MŚ we Francji dochodziło to niewiarygodnych scen
          ale czy to oznacza że należy zawiesić MŚ?? Czy jak na ulicach ginie masa ludzi
          to mamy przestać używać samochodów?? NIE. Komu jest potrzebny taki sport jest
          chyba (za przeproszeniem) najgłupszym pytaniem jakie ostatnio słyszałem.
          Wprawdzie średnia na mecz to ok.5tys ale na 16 drużyn jest to jakieś 80.000 osób
          które regularnie sa na meczach. Każdy pamięta incydenty z Finału PP z Warszawy.
          Ale czy wg. ciebie uczciwe jest zamknięcie Legii dla kibiców skoro z 17tys które
          były na meczu raptem ok.50-100 uczestniczyło w zajściach?? Czyja to wina klubu i
          PZPNu czy Policji że ci ludzie nie zostali złapani?? Tylko Policji bo klub nie
          ma takich możliwości.
          A poza tym PZPN nie ma wzasadzie żadnej mocy sprawczej i wszystkimi inicjatywami
          musiałby się zająć sejm i senat. PZPN nawet nie może narzucić klubom aby np.
          wprowadziły identyfikatory. A poza tym bardzo dużą wine ponosi tu wymiar
          sprawiedliwości który karze bardzo ostrożnie na grzywny bo nie wiem czy wiecie
          ale w polsce jest ok.150 zakazów stadionowych (i tylko tyle). A sa proste środki
          jak stawianie się delikwenta w czasie meczu na komendzie ale tu ani klub ani
          pzpn nic nie mogą zrobić jest to tylko i wyłącznie wina wymiaru sprawiedliwości
          który z tego nie korzysta.

Ale cóż koledzy lubią kary zbiorowe i pewnie uwielbiali w szkole jak dwie osoby
          gadały a cała klasa za kare pisała kartkówki. Wg. mnie powinny zostać złapane i
          odpowiednio ukarane tylko te dwie osoby.
          • Gość: AMEROS Re: PRZYZNAJĘ 100% RACJI! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:19
            Masz rację oczywiście we wszystkim co mówisz. Z tym, że mnie też poniosły
            emocje. A po prostu mam serdecznie dość prostactwa, agresji i głupoty do tego
            stopnia, że owe jednostki uważam za społecznie zbędne, choć nie powinienem się
            do tego przyznawać nawet sam przed sobą, bo to w zupełności nie chrześcijańskie
            podejście...

Czy PZPN nic nie może to tego nie wiem. Ale fakt jest faktem, może rząd sie
            powinien tym zająć...
          • Gość: pawelpawel4 Re: 100% ZA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 19:23
            Awantury na stadionach wszczynają zawsze te same osoby. Wystarczy je wyłapać ,
            a nie robić po zadymach polisyjnych łapanek i zatrzymywać bogu ducha winnych
            kibiców którzy mieli pecha i miej instynktu samozachowawczego i myśleli że
            skoro nic nie zrobili to nie mają się co bać zbliżającej sie policji.
          • Gość: pacal och biedactwa naprawdę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 02:39
            identyfikatorów nie potrafią wymusić.
            A taki "łagodny" straszak jak wykluczenie z rozgrywek to nic?

Jakoś potrafili go użyć aby zmusić kluby do zamontowania krytych trybun i
            oświetlenia za ciężkie pieniądze a nie potrafią nic zrobić identyfikatorów?

Wolne żarty. Po prostu im się nie chce. Kluby powinny pomóc policji - gadanie że
            tu wszystko leży w gestii policji to demagogia. Jeśli samym klubom nie zależy na
            spokoju, to policja dużo nie pomoże. Poza tym policja ma setki innych spraw niż
            egzekwowanie w każdy weekend kilku tysięcy zakazów stadionowych.
            • Gość: Robert Re: och biedactwa naprawdę IP: *.acn.waw.pl 11.04.05, 10:01
              Niezupełnie się zgodze z tym co napisałeś. Po pierwsze aby identyfikatory miały
              jakiś sens to muszą je wprowadzić wszyscy więc musi to byc odgórne i nie mówie
              tu o pzpnie tylko o sejmie. Miał być zapis w nowej ustawie o imprezach masowych
              dotyczący identyfikatorów, nie ma po sie na niego nie zdecydowali. A poza tym na
              to potrzebna jest fura pieniędzy dwie bramki dla kibiców gości (a tyle kluby
              dostały) kosztują 300tys zł. Na Legii jest ok 20 wejść i gdyby wszędzie takowe
              zainstalować to kosztowało by to jakieś 3mln zł. Bogatsi sobie poradzą ale nasza
              liga jest biedna budżety wszystkich 14 drużyn to raptem jakieś 180mln zł i to
              też część tylko na papierze. Więc bez dofinansowania, albo chociaż bez wsparcia
              państwa się nie uda. Sejm i Senat palcem nie kiwnęły aby pomóc klubom w walce z
              huliganami.
              A co do demagodii i tej części twojej wypowiedzi, to również i tu się nie
              zgadzam :) Owszem klub jako organizator po każdym meczu na którym doszło do
              czegoś powinien zgłaszać to prokuraturze a ta powinna ścigać. Ale już napaść na
              finale PP powinna być ścigana z urzędu a jak narazie nic nie słychać aby
              ktokolwiek za to odpowiedział.
              Co do zajmowania się osobami ukaranymi zakazem stadionowym przez policje to jest
              to najprostrze rozwiązanie. Stawia się taki na komendzie i siedzi 2 godziny w
              poczekalni, później dostaje podpis że był i po sprawie. A w innym wypadku jest
              spore prawdopodobieństwo że debil przylezie pod stadion i bedzie chciał dymić bo
              na stadion nie wejdzie ale pod stadionem nikt mu nie może zabronić stać. Dlatego
              najłatwiejszym i najtańszym sposobem jest meldowanie się na policji.
        • Gość: kibic Korony Re: 100% ZA ! IP: *.globit / 195.117.63.* 10.04.05, 21:35
          stadion w KIELCACH jest bardzo potrzebny tych idiotów którzy wszczynają burdy
          jest kilkunastu a prawdziwych kibiców Korony tysiące
          • Gość: M Re: 100% ZA ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 22:54
            Zgadzam sie z kibicem korony(chociaz jej nie kibicuje). Stadion jak ich stac
            niech sobie budujom to dla nich kibicow, a nie bandy prostakow ktora rzutuje na
            ich wizerunek. Umowmy sie jasno tych drugich kibicami nie mozna nazywac i czas
            zaczac chociazby od tego zmieniac ten swiat. Pozniej sie slysz kibice to kibice
            tamto(oczywiscie negatywnie), a to porostu bandy przyglupow. Dlaczego media nie
            podaja informacji o pozytywnych inicjatywach kibicow tylko robi medialny szum
            wogol przytrepow czym ich tylko wspieraja.
      • alter7 Re: inicjatywa obywatelska o zawieszeniu rozgrywe 10.04.05, 19:58
        Dopóki te jednostki inicjujące zadymy nie będą zepchnięte na margines, nie
        staną się stadionową persona non grata, ta sytuacja będzie trwać a im dłużej
        tym gorzej dla polskiej piłki klubowej, której choroba zaczyna przybierać
        charakter agonalny. Te jednostki są tak silnie zakorzenione w srodowisku
        piłkarskim, że tylko zdecydowane działania restrykcyjne mogą być skuteczne. Mam
        tu na myśli zamykanie stadionów, czasowe zawieszenie rozgrywek, zmiany w
        zarządach klubów, które pozwalają na to. Czyż nie jest na to dowodem postawa
        p.Mirosława Stasiaka, który próbuje usprawiedliwiać swoich "kibiców". Jeśli
        społeczeństwo nie zrobi z tym porządku to nie zrobi tego ani Policja, ani PZPN,
        ani inni dycydenci... POPIERAM W 100% INICJATYWĘ OBYWATELSKĄ
        • Gość: Robert Re: inicjatywa obywatelska o zawieszeniu rozgrywe IP: *.acn.waw.pl 10.04.05, 20:10
          Nie obraź się ale czyś ty oszalał :). Nie wiem jakiej drużynie kibicujesz i ile
          tam przychodzi na stadion, ale u nas na tym nieszczęsnym finale PP było 17tys
          osób rozrabiało ok.100 i dlaczego wg. ciebie te 16,9tys ma odpowiadać za reszte.
          W czasie świąt złapano ok2tys pijanych kierowców i czy to oznacza że należy
          zakazać jazdy samochodem??
          Jest masa innych środków z których PAŃSTWO (nie kluby) musi zacząć korzystać.
          Kilka miesięcy temu doszło do awanturki na Lechii Gdańsk i tam tamtejszy oddział
          GW opublikował zdjęcia najbardziej agresywnych kibiców i co się stało...
          rozdzwoniły sie telefony od osób rozpoznających delikwentów (Tylko że wg.
          naszego prawa nie jest wcale jednoznaczne czy gazecie wolno było to zrobić), ale
          potem wystarczy wiedziec jakiej drużynie kibicują (a to nie jest problemem)
          ustalić terminarz meczów i kazać się stawiac w godzinach rozgrywania spotkania
          na komisariat i po sprawie. Tylko że tu zaczynają się schody które nazywają się
          wymiar sprawiedliwości, gdzie na termin rozprawy czekasz miesiącami. Ale to już
          wina państwa a nie klubów czy związku, państwo ma możliwości tylko musi zacząć z
          nich korzystać.
          • Gość: Mati Re: inicjatywa obywatelska o zawieszeniu rozgrywe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 00:34
            A czy możesz wyjaśnić jakim cudem 17 tysięcy nie jest w stanie powstrzymać
            setki!?!?!?!?! Niekoniecznie siłą, niech by chociaż zaskandowali im "Won ze
            stadionu", a tymczasem te 17 tysięcy wyraża milczącą zgodę, więc o co Ci chodzi?
            • biko Re: inicjatywa obywatelska o zawieszeniu rozgrywe 11.04.05, 01:59
              Tu jest pies pogrzebany, Mati!! Sprawa jest bardzo prosta: JESTEM PEWIEN, ŻE
              PRAWDZIWI KIBICE (a wierzę, że takich jest większość zdecydowana) MOGĄ W CIĄGU
              KILKU SEKUND WYELIMINOWAĆ TYCH, CO PRÓBUJĄ DYMIĆ!!
              I nie bardzo interesuje mnie, jakimi metodami, byle skutecznie.
              Przykład? Jakiś mecz Wisły z Legią, czy Polonią - w momencie, w którym zaczęły
              się jakieś walki w kilka sekund wokół żon Wiślaków, które siedziały na trybunach
              stworzono kordon z kibiców. To jeden z przykładów.

Słuchajcie: POJEDNANIE TO WYZWANIE. NIE WYSTARCZY, ŻE BĘDZIECIE W PORZĄDKU.
              SPACYFIKUJCIE DEBILI, BO INACZEJ WSZYSTKO SZLAG TRAFI.

DO WAS MÓWIĘ, MYŚLĄCY I CZUJĄCY KIBICE.
            • Gość: Robert Re: inicjatywa obywatelska o zawieszeniu rozgrywe IP: *.acn.waw.pl 11.04.05, 10:07
              Może dlatego że prawie cały stadion był już pusty bo większość rozeszła się do
              domów.
          • Gość: pacal mr Robert cały czas na jedną nutę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 02:50
            Dlaczego, dlaczego.
            Dlatego, że jak 17tys. kibiców nic nie potrafi zrobić w sprawie 100 chuliganów,
            to ta 100ka rządzi na stadionie a nie te 17tys.
            I jeśli klub nie potrafi (nie chce?) nic zrobić w sprawie tej 100ki to również
            ona rządzi a nie klub.
            I dlatego dopóki 100ka ma władzę nad 17tys. i nad klubem, stadion powinien być
            zamknięty dla wszystkich z powodu tejże 100ki.
            Proste.

A porównanie z samochodami jest "lekko" nietrafione. Na drogę nikt nie wyjeżdża
            po to żeby komuś przyłożyć, a wypadki się zdarzają.
            Myślę że gdyby po drogach zaczęła jeździć grupa - proporcjonalnie - 20 tysięcy
            kierowców którzy polowaliby na tych z zamiejscową rejestracją, to drogi też by
            zamknięto do czasu rozwiązania sytacji.
            • Gość: Robert Re: mr Robert cały czas na jedną nutę IP: *.acn.waw.pl 11.04.05, 10:12
              W ostatniej części napisałeś że gdyby była grupa ktora polowała by na tablice
              zamiejscowe to należało by zamknąć drogi. T wg. mnie taką sytuacje mamy z
              pijanymi kierowcami którzy polują na moje życie. To jak zamykamy drogi??

A co do władzy to Warszawie powoli sytuacja się zmienia (tylko że sam klub
              niewiele może), a poza tym myślisz że osiłki cokolwiek sobie zrobią z tego że
              ich stadion wygwiżdze?? Moim zdaniem odpowiednim organem jest Policja bierze
              zapis video sprawdza kto, jak nie wie to niech publikują w prasie (ludzie
              napewno będą się zgłaszać) i niech karze.

p.s. Zawsze będe przeciwko odpowiedzialności zbiorowej, bo jest ona krzywdząca
              ale widać ty lubisz być karany za przewinienia innych.
        • Gość: Mario Re: inicjatywa obywatelska o zawieszeniu rozgrywe IP: 206.135.4.* 11.04.05, 19:58
          Uwazam ze masz calkowita racje. Jezeli kibice zignorowali takie glupoty jak na
          przyklad palenie szalikow lub, co dla mnie jest nie do pomyslenia, odwracanie
          do gory nogami flagi klubu z ktorym tamci kibice trzymaja sztame, to tym
          prowokatorom w koncu sie by znudzilo glupie zachowanie. Masz racje ze nikt nie
          powinien usprawiedliwiac tego ze sie zostalo "zprowokowanym". Mieszkam od
          wielu wielu lat w USA i to co dzieje sie na Polskich stadionach jest dla mnie
          nie do zrozumienia. Tutaj ludzie rozumieja ze to jest tylko sport i kibic
          jednej druzyny siada obok kibica drugiej druzyny i nikt sie nie wali po glowach
          dlatego ze akurat lubisz ten klub czy inny, dlatego ze pochodzisz z tej
          miejscowosci czy z innnej. Taka postawa wcale nie znaczy ze doping jest
          gorszy, ale przynajmniej kibic nie jest odgrodzony od boiska siatka i drutem
          kolczastym jak zwierze, i nie musi sie bac ze nie moze przyprowadzic na stadion
          swojego dziecka, lub rodzine, i zakorzeniac w potomstwie milosc do sportu i do
          ukochanej druzyny. Tu nie jest dziwnym ze ojciec i syn nie kibicuja tej samej
          druzynie i jakos swiat sie nie konczy i nikt nie czuje potrzeby wsadzac nikomu
          noza pod zebra. Tak na boku to takze takie zeczy jak smingus dyngus i
          polewanie dowolnych ludzi wiadrami przy niskich temperaturach, ale tez przy
          upalach, takze nie przeszlo by tu tak gladko, bo uznane by to bylo za
          chuliganski wybryk. Mozemy winic wszystkich i nikogo ale prawda jest ze jezeli
          nie przymrozaloby sie oka na takie wybryki to nie bylo by problemu bo kazdy by
          rozumial ze takie zachowanie jest nieodpowiednie i ze poniesie konsekwencje za
          swoje czyny. I tu nie trzeba wcale ustanawiac nowych praw, pisac nowych ustaw,
          ale po prostu zrozumiec ze nie kazdy chce byc wlaczony w twoja "zabawe". Za
          zachowanie spoleczenstwa odpowiada spoleczenstwo. I nie mowmy ze to jednostki
          bo dzieje sie to na terenie calego kraju przy spotkaniach dziesiatek klubow.
          Ale takze, jezeli w USA stalo by ci sie cos na stadionie to moglbys sadzic klub
          o nie dopilnowanie porzadku i zapewnienie bezpieczestwa. Jezeli klub nie stac
          na zapewnienie bezpieczenstwa to po prostu nie ma klubu i tyle. A zwiazek
          powinien zawieszac i karac kluby ktore na swoim stadionie nie potrafia utrzymac
          porzadku. Jezeli szaliki, flagi, race, trabki, butelki a nawet rzeczy osobiste
          (monety, zapalniczki) sa uzywane jako prowokacje lub bron, to zabronic wnosu
          tych rzeczy na stadiony. Przestac wpuszczac osoby pijane, i przestac
          sprzedawac alkochol na trybunach. Wszystko to kontroluje przeciez klub.
          Jednak z tego co slysze to wszyscy tylko mowia to nie nasza wina, to nie nasza
          sprawa, bylismy sprowokowani, to oni zaczeli pierwsi, to tylko margines.
          Wszyscy umywaja rece i nikt tak na prawde nic nie robi. Masz problem z
          kibicami to graj przy pustych trybunach, lub w innym miescie. Tutaj ligi sa
          tak zorganizowane ze dany klub gra w tym roku tu, ale jezeli inne miasto moze
          mu zapewnic lepsze warunki to sie przenosi tam i koniec. Moze w Polsce to nie
          tak do konca by sie sprawdzilo bo kazdy klub ma olbrzymia tradycje.
    • Gość: ziutek Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.media4.pl 10.04.05, 17:33
      To było oczywiste, że tak się skończy. Mnie dręczy coś innego: które z zespołów
      występujących aktualnie w ćwierćfinale Ligi Mistrzów i Pucharu UEFA mają w
      swoich sztabach szkoleniowych kapelanów (taki Milan powinien mieć zresztą co
      najmniej trzech: księdza, pastora i popa)? Coś mi się zdaje, że znam odpowiedź
      na swoje pytanie.
    • Gość: Kiks Wypędzić przestępców ze stadionów!!! IP: *.zacisze.zgora.pl 10.04.05, 17:43
      Dość cackania się z tymi przestępcami.
      • Gość: ameros DOKŁADNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:49
        Zróbcie coś! Policjo! PZPNie! Kolporterze! a może niech zajmie się w końcu tym
        rząd i pozamyka stadiony pełne nienawiści i agresji!
    • Gość: ZS W Sosnowcu to ŁKS dymił... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:48
      .. proszę o doprecyzowanie, bo takie ogólne sformuowanie jest tendencyjne!
      • Gość: ZS Re: Przepraszam - GKS Tychy rozrabiał w Sosnowcu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:53
        no i może kilku z ŁKS...
    • Gość: yak Buraki nie potrafią zyć bez lania sie po pyskach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:49
      Buraki nie potrafią zyć bez lania się po pyskach, oni po prostu lubią mieć mordy obite.NA POHYBEL WAM ZAKAŁY!!
    • Gość: AMEROS ZAMKNĄĆ STADIONY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:54
      ZAMKNĄĆ STADIONY !!!
      • Gość: prawdziwy kibic Re: ZAMKNĄĆ STADIONY IP: *.toya.net.pl 11.04.05, 13:59
        Ameros zamiast zamykać stadiony lepiej ZAMKNIJ JADACZKE !!! Rozrabialo 100 osób
        a ten kretyn chce zamykać stadion na który przychodzi przykładowo 5 tys.
        ludzi . Zanim człowieku cokolwiek napiszesz to pomyśl !!! TO NIE BOLI . Ps. nie
        jestem kibicem żadnej z wymienionych drużyn
    • Gość: AMEROS ZDELEGALIZOWAĆ ZWIĄZEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:55
      ZDELEGALIZOWAĆ ZWIĄZEK !
    • Gość: sm ŚWIETY ŚWIETYM A BYDŁO BYDŁEM... IP: *.udn.pl 10.04.05, 17:56
      Nie dajmy sie zwariowac i opanowac bandzie bydlakow.
      Precz z tolerancja chamstwa przez kluby, zwiazki sportowe i sadownictwo.
    • Gość: julmar Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: 217.153.67.* 10.04.05, 17:57
      Panie Listkiewicz, teraz Pana krok
      oni obrazili nie tylko zwykłych kibiców ( takich jak ja- to przez nich mam
      obawy póścia na mecz), ale kogos o wiele ważniejszego
    • Gość: Ivulspirit nie kibice, nie kibole, nie chuligani tylko.... IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 10.04.05, 17:57
      PIE..NE ŚWIĘTE KROWY

"Władze klubów nie będą podejmować radykalnych kroków.
      Prowokacja była ze strony kibiców Korony
      to Korona zaczęła
      Ja bym swoich kibiców rozgrzeszył i ich rozumiem. - mówi Mirosław Stasiak,
      właściciel KSZO.

Potępiamy takie zachowania.
      to był incydent niepodyktowany celowym działaniem.
      Nie da się zapanować nad tłumem. wierzyłem, że będzie spokój
      są jednostki, które nie mają żadnej świadomości - uważa Wiesław Tkaczuk, prezes
      Kolportera Korona."

no i co z tego (pomijam Stasiaka bo sam sie pogrążył) że potępiamy zachowania
      jak nie umiemy nad tłumem zapanować i utrzymać porządku. Do podlewania
      trawnikow a nie do organizowania imprez!!!!!!

W Polsce nic sie nie zmieni dopoki ktos nie zrozumie ze bandytow nie mozna
      nazywac kibicami!!!!!!!!!!!!!!!!!! Powinni to zrozumiec Listkiewicz, prezesi
      klubow, autor artykulu i w ogole wszyscy.
      TO NIE SA KIBICE KU.. MAC, to bandyci i nie powinni byc kryci przez prezesow
      klubow
      • general2000 Re: nie kibice, nie kibole, nie chuligani tylko.. 10.04.05, 22:35
        To co powiedzial p. Mirosław Stasiak oznacza ze jest zwyklymm debilem.

Panie Stasiak - czyta Pan to forum?
        To jeszcze raz: jest Pan zwykłm debilem.
    • Gość: cknorwid2 zaorać świętokrzyskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 17:59
      Wstyd że istnieje takie województwo. Potwierdza to moją teorię, że jest
      to "najdziksze" z regionów (województw).
      • Gość: ameros Re: zaorać świętokrzyskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 18:01
        Twoja teoria jest gó.. warta bo wygląda na to, że jeszcze cię nikt nie
        odciągnął od pługa...
        • Gość: cknorwid2 Re: zaorać świętokrzyskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 19:19
          fakty przemawiają za mną, za tobą słowa, słowa, słowa...
          • Gość: peether Re: zaorać świętokrzyskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.05, 19:28
            trzeba mieć niezwykle niepodważalne fakty
            żeby obrażać ludzi, tylko dlatego, że mieszkają w jakimś województwie
            zresztą, podobnie jak ty, kretynie, myślą kibole legii
            którzy już zaczęli oranie, rzucając kamieniami w samochody przy dworcu w kielcach
            nie ma jak "stolica", co?
            • Gość: cknorwid2 Re: zaorać świętokrzyskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 19:41
              fakty to mecz czołwych (ELITY) dróżyn województwa śiętokrzyskiego, a zachowanie
              kibiców ... szkoda gadać. W wypowiedziach, w przeciwieństwie do Ciebie nie
              używam wulgarnych słów, a broniąc w taki sposób "Szkieletczyzny" (słowo
              zapożyczone z wystąpień kabaretowych Smolenia i Laskowika)potwierdzasz ogólną
              (podkreślam słowo ogólną) opinie o tym regionie.
              • Gość: Robert Re: zaorać świętokrzyskie IP: *.acn.waw.pl 10.04.05, 20:02
                Czy ty wyrabiasz sobie opinie o ok.1,4mln mieszkańców tego wejewództwa na
                podstawie incydentu w którym wzięła udział pewnie setka pseudokibiców?? Z Kielc
                przyjechało ok.600osób i na zdjęciach z awantury widać że większość sektora
                korony została na miejscach a ganiała sie garstka.
                Przypuśćmy że mieszkasz na osiedlu gdzie jest 8tys osób z czego 200 to osoby
                rozrabiające i naprawde uważasz że całe osiedle jest poniżej krytyki czy może
                jednak tylko te 2,5%, a co dopiero mówić o całym województwie.

p.s. Nie jestem z tego województwa o którym mowa.
                • Gość: cknorwid2 Re: zaorać świętokrzyskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.05, 20:59
                  fakty są jeszcze takie: Pogrom Kielecki, Afera Starachowicka .... Może ktoś
                  poda pozytywne przykłady dla równowagi, ja nie znam, ... a może nie chcę znać.
                  • Gość: Robert Re: zaorać świętokrzyskie IP: *.acn.waw.pl 10.04.05, 21:04
                    No rzeczywiście mnie przekonałeś. Wczęśniej byłem niedowiarkiem jak napisałeś mi
                    że na podstawie 100osób mzna oceniać 1,4mln innych, a teraz udowadniach że można
                    to zrobić nawet na podstawie 3 osób (afera starachowicka) z czego jeden napewno
                    nie z tego województwa. 2 osoby złe 1.398.000 również solidarnie złe.
                  • Gość: Z Kielc Re: zaorać świętokrzyskie IP: *.globit / 195.117.63.* 10.04.05, 21:41
                    Afera Starachowicka chyba masz coś z rozumem !!!! Takich afer w wawie było
                    dziesiątki to co cała warszawa to dzikusy!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Z Kielc Re: zaorać świętokrzyskie IP: *.globit / 195.117.63.* 10.04.05, 21:38
        dzikus to ty jesteś straszny!!!!!!! nie lepszy od tych kilkunastu iditów kibiców
    • Gość: cyg@nek Dlaczego nie jestem rozczarowany? IP: *.osk.enformatic.pl 10.04.05, 18:08
      Byłem wczoraj na meczu siatkówki. Zwykle siedzę między najgłośniejszymi
      kibicami. Kilka kontrowersyjnych decyzji sędziów (niekorzystnych dla
      gospodarzy!) i porażka mojej drużyny, a mimo to atmosfera kapitalna, brawa dla
      zwycięzców, podziękowanie za walkę dla pokonanych, jak zwykle zdjęcia kibiców z
      zawodnikami obu drużyn. Moja drużyna więcej przegrywa niż wygrywa, a mimo to -
      pełne trybuny i gorący doping do końca. Chodzę na wszystkie mecze i jestem
      spokojny o swój szalik.
      Pod koniec jesieni wybrałem się (po dłuższej przerwie) na ligowy mecz
      piłkarski. Miałem nadzieję, że zmieni się moja ocena piłkarskich trybun.
      Niestety, po 15 minutach miałem dość. Z tymi bezmózgami nie chcę mieć nic
      wspólnego.
      Można tak jak kibice siatkówki, można tak jak kibole piłkarscy, ale w tym
      drugim przypadku beze mnie. Dopóki PZPN-owe leśne dziadki i klubowe przygłupy
      będą wybierać tych "kibiców", których wybierają, polska piłka będzie tak
      fascynująca, jak zadyma na weselu. Mistrzostwa Zadupia Europy!
      Acha! na mecze siatkówki przychodzi po 3-4 tys. widzów.
      A pojednania...? Na to trzeba być człowiekiem. Choć odrobinę. I szanować
      drugiego człowieka.
    • Gość: 7&&&&&&&&& Re: Incydenty z udziałem w d-pe j-banych c-uli IP: *.quarknet.pl / 83.16.19.* 10.04.05, 18:09
      masz 100% racji, taki gnój trzeba wybatożyć i potraktować grzywnami po 5.000

a RZĄD POLSKI GAPI SIE I CZEKA NIE WIADOMO NA CO.........
    • Gość: Prudent1 Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.vnburn01.mi.comcast.net 10.04.05, 18:28
      Przykre to cholernie, ale masz racje w calej rozciaglosci! Czyz rzeczywiscie
      nie ma rady na tych, jak slusznie napisales, bezmozgowcow? Przeciez zaloze sie
      o nie wiem co, ze sa oni w absolutnej mniejszosci...
    • Gość: TO JA Re: Incydenty z udziałem kibiców IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 10.04.05, 18:37
      W imieniu normalnych kibiców w Kielcach przepraszam za to co stało sie w
      Ostrowcu.Precz z chuligaństwem!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka