Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Szewińska o MŚ w Helsinkach: mogło być lepiej

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 11:27
    Szczerze mówiąc to to była kompromitacja. Z roku na rok jest co raz gorzej
    pani Szewińska. Niestety - a złota w LA to nie powąchamy przez bardzo długi
    czas chyba że Korzeniowski wróci do chodu (to mu lepiej wychodziło niż
    kierowanie tvp). Nie da się cieszyć z miejsc w finałach czy 4-8 miejsc. Dobrze
    powiedziała Anka Rogowska która stwierdziła że interesuje Jej jaką pozycję
    zajęla bo przyjechała po medal - brawo. Dla mnie kompromitacja pani Jesień -
    wypowidała się z taką butą a medalu nie ma. Nie pisze tego z satysfakcją ale z
    żalem bo zawsze LA lubiłem (może nie tak jak PN). Co gorsza - w Pekinie może
    być dużo gorzej bo młodych gniewnych nie widać.
    Obserwuj wątek
      • brokowisko Pogoda dla silnych! 15.08.05, 11:28
        Dla Ireny Szewińskiej były to dobre mistrzostwa! Jest w radzie IAAF!
        Gratulacje! A nasza ekipa? Był to zlepek nieźle przygotowanych
        sportowców,którzy nie bardzo wiedzieli co mają tam robic! Najlepszym
        przykladem był nieudany skok Anny Rogowskiej na wysokości 5.50 m! Gest
        bezradności , spojrzenie w stronę trenera ,wzajemne krzyki i nic więcej!
        Inni startowali bardzo zachowawczo - bez odwagi /lub chęci/! Dotyczy to
        Czaplewskiego i Janowskiej! A szczytem był bieg na 1500 m! Polka , która nie
        miała szans na medal spasowała całkowicie! Inaczej postąpiła reprezentantka
        Francji - walczyła do końca o miejsce i o czas! Była czwarta! Nie zrobiła nic
        wielkiego -walczyła do końca- wykonywała swoją pracę z odpowiedzialnością!
        I po dyskfalifikacji Rosjanki została nagrodzona brązowym medalem! Niby nic a
        jednoczesnie jak dużo - w porównaniu do biernej /bez ambicji ?/ postawy
        nazsych
        sportowców! Taka mała dyskretna różnica!

• Gość: skaitynas Re: Pogoda dla silnych! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 12:01
          To Rogowska atakowala 5.50 ...lol to ladnie chciala od razu rekord
          wysrubowac...ach to figlara hehehe:D
        • avin A moze padl rekord? 15.08.05, 13:03
          Cz to najgorsze dla polskiej reprezentacji misrtzowstwa swiata? :-(
      • Gość: Jarek Re: Szewińska o MŚ w Helsinkach: mogło być lepiej IP: 160.45.16.* 15.08.05, 11:30
        Kompromitacja pani Jesien? No chyba zartujesz chlopie.
        • Gość: marek Szewińska - Honorowy Prezes IP: *.crowley.pl 16.08.05, 09:25
          Znowu byłby sukces gdyby nie pechowe warunki itp, ale oczywiście wszyscy winni oprócz pani prezes. super że jest to gwiazda na forum IAAF i mamy we władzach organizacji jakiegoś przedstawiciela ale na podwórku w kraju coraz gorzej. pozwólcie dojść do głosu ludziom którym sie chce coś robić oprócz wreczania medali i uczestniczeniu w bankietach na swoją cześć. jak dalej bęziemy sie tak "rozwijać" to MP w lekkiej za kilka lat beda trwać jeden dzień- tylu będei startujących....
      • Gość: Lukasz Najwazniejsze to ze dzialacze wsztystkie wiedzieli IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.08.05, 11:33
        a nic zrobic nie mogli bo to nalezy do trenerow, i to mnie najbardziej cieszy
        doswiadczony dzialacz to podstawa!
      • Gość: Martinez Re: Szewińska o MŚ w Helsinkach: mogło być lepiej IP: 80.51.236.* 15.08.05, 12:08
        A teraz dziecko idź do półki z książkami i sprawdź w "słowniku wyrazów ci
        obcych" co oznacza "kompromitacja". I nie kompromituj sie już wiecej takimi
        wypowiedziami.
        • Gość: Bel Re: Szewińska o MŚ w Helsinkach: mogło być lepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 12:21
          Dla mnie kompromitacja , jeśli dla Ciebie nie to gratuluję. A "dzieckiem" to
          chyba Ty jesteś .
          • Gość: Jarek Re: Szewińska o MŚ w Helsinkach: mogło być lepiej IP: 160.45.16.* 15.08.05, 12:29
            Nie denerwuj sie Bel. Po prostu z ta kompromitacja to co najmniej troche
            przegiales. My tez wolelibysmy medal i to najlepiej zloty, ale czwarte miejsce
            jest przeciez OK.
            • Gość: Bel Re: Szewińska o MŚ w Helsinkach: mogło być lepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 12:45
              Akurat o miejsce Jesień to mi nie chodzi ale o jej postawę. Wypowiadanie się
              głośno na temat medalu po półfinale to tak jakby ktoś mówił o wygranym meczu po
              pierwszej połowie. Spójrz obiektywnie - jest coraz gorzej. Wszelkie mistrzostwa
              na otwartych stadionach - zbieramy baty. Może faktycznie kompromitacja to za
              duże słowo ale po prostu człowiekiem targają nerwy jak widzisz że 80%
              reprezentacji jedzie na piknik i zwiedzanie. Spójrz na pływanie - leżało w
              gruzach a teraz na basenach i w szkółkach jest tłok i na prawdę mamy kilka
              talentów a w LA nic. Ciągle te same twarze, jak mówiłem złotego medalu na ważnej
              imprezie długo nie powąchamy.
              • Gość: Jarek Re: Szewińska o MŚ w Helsinkach: mogło być lepiej IP: 160.45.16.* 15.08.05, 12:51
                Sorry Bel, ale to nieprawda. Po pierwsze, jej miejsce (i czas) w polfinale
                upowaznialy ja do takiej wypowiedzi. Po drugie, dziennikarz pyta - zawodnik
                odpowiada. Po trzecie, jest grupa mlodych i perspektywicznych zawodnikow
                (sprinterki, czterystumetrowcy, wciaz bardzo mloda Skolimowska, dobry wystep
                tyczkarek). Po czwarte, zobacz jak wielkie sukcesy odniesli Niemcy,
                Brytyjczycy, Francuzi, Wlosi czy Hiszpanie. Wychodzi, ze Etiopia i Bahrajn sa
                silniejsze niz te wszystkie kraje razem wziete.
                • Gość: Bek Re: Szewińska o MŚ w Helsinkach: mogło być lepiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 13:16
                  Gdzie masz tych 400-metrowców - ja widziałem niezniszczalnych "lisowczyków"
                  Rysiukiewicza i Maćkowiaka, Skolimowska jest młoda i obiecująca już od jakiegoś
                  czasu i co ?? I nic - zmiana techniki rzutu , zmiana trenera a wyników nie ma.
                  Owszem jest kilka młodych dziewczyn ale boję się żeby nie wyrosły z nich kolejne
                  "Lidie Chojeckie". Z roku na rok jest coraz gorzej. Niestety w dużej częsci jest
                  to wina pani Szewińskiej i związku. Jeśli przez następne dwa-trzy lata się nic
                  nie zmieni trzeba będzie budować wszystko od nowa. Teraz LA ma chyba obok PN i
                  pływania najbardziej medialną pozycję w Polsce. Korzeniowski wykupuje transmisje
                  GL nawet jak nikt z naszych nie startuje.
      • sender66 Re: Szewińska o MŚ w Helsinkach: mogło być lepiej 15.08.05, 12:18
        Według mnie nie należy tego występu porównywać do lat poprzednich ale do wyników
        w innych dyscyplinach. I tak w zakończonych niedawno mistrzostwach w pływaniu
        gdzie nigdy nie mieliśmy specjalnych tradycji nasi zdobywali złote medale i
        niemal wszyscy bili rekordy życiowe. Przy czym cała ekipa była bardzo młoda z
        perspektywami na Pekin. W Helsinkach zaś wystąpiła schorowana grupa prawie bez
        nowychI twarzy, odbiegająca od swoich najlepszych wyników w sezonie(poza
        Ziółkowskim i sztafetami). Toteż na tym tle działalność PZLA wypada bardzo słabo.
      • Gość: matti98 Mogło być lepiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 12:36
        Przecierz to jest "Tragedia w Helsinkach"
        • Gość: Jarek Re: Mogło być lepiej. IP: 160.45.16.* 15.08.05, 12:42
          Czy moglbys opisac, jakie wyniki - Twoim zdaniem - bylyby satysfakcjonujace?
          • Gość: ppppp7 Re: Mogło być lepiej. IP: *.chello.pl 15.08.05, 13:29
            A te są satysfakcjonujące?
            Mężczyźni:
            tyczka, w dal, trójskok, 1500, 5000, 10000, 110 pp, 400 pp, oszczep, 10-bój nie
            startowali
            wzwyż, 4x100, 100, 200, 400, 800 kontuzja lub odpadli w eliminacjach
            3000p - 25
            kula - 9
            dysk - 12
            maraton 16
            chód 20 - 7
            chód 50 - 7
            I dwa liczące się wyniki:
            młot - 3
            4x400 - 5
            W sumie tragedia
          • Gość: greg brak ambicji, brak myślącej głowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 13:33
            "wolałbym, aby ktoś spalił trzy próby z wielką wolą walki, aniżeli startował
            zachowawczo, ot tak, aby dalej egzystować. Przeraził mnie w kilku przypadkach
            tak zwany minimalizm - awansowałem do finału, pańszczyznę odrobiłem"

te słowa prezesa najlepiej oddają to co działo się z większością polskich
            zawodników-czas na pozbycie się wiecznie przegrywających sportowych emerytów,
            dla których sukcesem jest miejsce w wąskim finale i 8 miejsce, jeśli ma
            mistrzostwa jedzie ktoś z 30 wynikiem na świecie-to raczej nie ma szans na
            medal- więc może najwyżej jeździć jako statysta na mitingi, a nie reprezentant
            kraju który odpada w eliminacjach,
            • Gość: Jarek Re: brak ambicji, brak myślącej głowy IP: 160.45.16.* 15.08.05, 13:53
              OK - poddaje sie - jest beznadziejnie. Nie jestem pewien czy akurat Ci co
              awansowali do finalow (szczegolnie w biegach) postepowali zgodnie z zasada
              awansowalem - panszczyzna odrobiona, ale faktycznie Szewinska powinna dac sobie
              spokoj z prezesowaniem.
              • Gość: anglopol Re: brak ambicji, brak myślącej głowy IP: *.range86-132.btcentralplus.com 15.08.05, 14:04
                Jarek pisze "Po czwarte, zobacz jak wielkie sukcesy odniesli Niemcy,
                Brytyjczycy, Francuzi, Wlosi czy Hiszpanie. Wychodzi, ze Etiopia i Bahrajn sa
                silniejsze niz te wszystkie kraje razem wziete."
                Jarek ma racje- i jakie szalone warunki maja i pieniadze wydaja te kraje na
                sport!!

• Gość: Jarek Re: brak ambicji, brak myślącej głowy IP: 160.45.16.* 15.08.05, 14:10
                  Mi sie zdaje, ze w sumie sa - jak zwykle - dwie strony medalu. Prawde mowia ci,
                  ktorzy uwazaja, ze szkolenie w Polsce stoi na co najwyzej srednim poziomie (no
                  i dzialace PZLA chyba juz od dawna nie sa w stanie sprostac
                  wymogom "wspolczesnego pola walki"). Ale z drugiej strony ogolny pozion
                  dyscypliny bardzo sie podniosl. Ile 20 lat temu bylo sportowcow z Afryki czy
                  Azji, ktorz wygrywali? Chyba nie jest az tak super tragicznie - chociaz
                  wyliczanka w ilu konkurencjach Polacy w ogole nie startowali jest rzeczywiscie
                  zatrwazajaca. No, ale lepiej moglo byc.
            • Gość: Jarek Re: brak ambicji, brak myślącej głowy IP: 160.45.16.* 15.08.05, 14:05
              A tutaj tak tylko na marginesie co nieco o tych naszych czterystumetrowcach -
              moze jednak nie jest az tak tragicznie:

Trener Lisowski przyznał, że bieg Maćkowiaka w eliminacjach zburzył mu
              koncepcję składu zespołu na finał, w którym to miał go zastąpić
              Rysiukiewicz. "Tymczasem okazało się, że wbrew założeniom dziadek - jak zwany
              jest Maćkowiak - był najszybszy ze wszystkich, mimo że ledwo co wszedł do
              składu sztafety. Piąte miejsce to wszystko, co dziś można było w porywie
              osiągnąć. To najlepszy występ od czterech lat".

W 2001 roku Polacy zajęli w Edmonton czwarte miejsce w mistrzostwach świata. W
              następnych, w Paryżu, nie startowali, gdyż nie uzyskali minimum, natomiast w
              igrzyskach olimpijskich w Atenach odpadli w eliminacjach.

"Jest grupka młodych zawodników, z którymi można wiązać nadzieje na dobry start
              w kolejnych mistrzostwach świata, za dwa lata w Osace, jak również w igrzyskach
              w Pekinie. Jestem na dobrej drodze, by we Wrocławiu, w oparciu o szkołę
              mistrzostwa sportowego oraz AWF utworzyć ośrodek czterystumetrowców, w którym
              trenowaliby wszyscy najlepsi w kraju zawodnicy i najbardziej utalentowani" -
              powiedział Józef Lisowski.

Piotr Rysiukiewcz dodał: "Piąte miejsce było optymalne. Udowodniliśmy, że na
              nas nie wolno stawiać jeszcze kreski. Ja jestem wiekowym już zawodnikiem, ale
              mamy potężne zaplecze. Moja w tym rola, jak i starszych kolegów, aby przekazać
              im pałeczkę i życzyć, by radzili sobie już bez nas".
      • Gość: Ludwik Re: Szewińska o MŚ w Helsinkach: mogło być lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 14:34
        Szewinska bedzie zadowolona nawet gdy nie bedzie medali - zadowoli sie punktami.
        Dlaczego nie podaje sie zestawienia dorobku medalowego Polski na przestrzeni
        chocby ostatnich 16 lat? Statystyka jest nieublagalna - jedziemy w dol.

Wystep Rogowskiej byl fatalny.Wygladalo na to,ze nie wiedziala
        dlaczego stracala poprzeczke na niskim jak dla niej poziome.
        Gdyby Isinbajewa wypadla slabo bylaby winna pogoda.

O pozycji medalowej sportowca decyduje nie tylko jego wola walki.
        Jezeli w polskim sporcie kontuzje "leczy" sie 2 lata to chyba sam sposob
        leczenia jest chory.Dlaczego tak nagminnie wlasnie Polske nekaja kontuzje?

Zlota medaliska w maratonie Paula Radcliffe zawalila w Atenach.
        Mniej trenowala.Mogla zwalic wszystko na niedoleczona kontuzje(widac bylo
        przy ujeciu kamery z przodu,ze prawa stopa nie ladowala wowczas prawidlowo).

Wygrala maraton w Bostonie, nie bylo sladu po kontuzji.
        Widac pani Szewinska uznaje zasady z PRLu gdzie zawodnik powyzej 25lat
        to za stary i nie warto w niego inwestowac.

• Gość: Ziom Nie martwcie się... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:17
        Mam 16 lat 49s na 400m przy praktycznie zadnym treningu! Obiecuję,że będę
        mistrzem olimpijskim w Londynie.Nie ma innej możliwości.
      • Gość: rwerp Re: Szewińska o MŚ w Helsinkach: mogło być lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:21
        Co to za usprawiedliwianie się pogodą? Innym pogoda nie przeszkadzała wygrywać.
      • Gość: patton Re: Szewińska o MŚ w Helsinkach: mogło być lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 15:57
        O sukcesach w dzisiejszym sporcie decyduje umiejętne stosowanie niedozwolonego
        dopingu. Nasi jeszczr nie opanowali tej sztuki.
      • Gość: zwiatrem Re: Szewińska o MŚ w Helsinkach: mogło być lepiej IP: *.cable.net.co 15.08.05, 17:01
        Pani Szewiñska do lamusa, to nie te czasy droga Pani!
        • Gość: fatality Re: Szewińska o MŚ WTF???? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 15.08.05, 17:17
          wynik dobry z lekkim niedosytem? Panią za przeproszeniem chyba po****** na 40
          mln naród to jest po prostu żenada..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka