Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Dariusz Wołowski: Lepsi

IP: *.acn.waw.pl 20.09.02, 10:51
    Odnosze wrazenie, ze autor artykulu wie mo pilce mniej niz moj
    12-letni brat. Majewski jest awodnikiem, ktory bardzo duzo
    pracuje na boisku i tylko laik moze tego nie dostrzec. Nie
    ustrzegl sie moze bledow, ale gral bardzo dobrze, jak w
    wiekszosci spotkan legii. A skoro pan Wolowski tak wychwala
    Kielbowicza to chyba nie wie, jakie funkcje powinien spelniac
    skrzydlowy. Nie przypominam sobie, zeby Kielbik wygral choc
    jeden pojedynek 1 na 1. To jest chlopak, ktory tylko
    dosrodkowuje i wali wolne, z biegu tez mu sie nie zdarza dobrze
    dosrodkowac.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Razorfan Re: Dariusz Wołowski: Lepsi IP: *.goclaw.sdi.tpnet.pl 20.09.02, 11:46
        Ja w przeciwienstwie do ciebie zgadzam sie z autrem artykulu co do oceny
        Majewskiego. Dla mnie juz od kilku miesiecy jest on jednym z gorszych pilkarzy
        w Legii (czasem przebijaja go Szala, Svitlica i Yahaya). On moze i duzo biega
        ale przechwytow i tak mial o polowe mniej od Surmy. Na dodatek on jest zupelnie
        nie przydatny w ofensywie. Podaje za lekko lub niecelnie. Dodatkowo bardzo
        czesto traci pilke w poblizu swojej bramki czym stwarza ogromne zagrozenie.
        Nawet w meczu ligowym gdzie strzelil gola i mial asyste stracil tyle pilek
        przed swoim polem karnym ze zaslugiwal na ocene 1 a nie 4+.
        A Kielbowicz to juz taki typ zawodnika. Taki polski Beckham. Nie wygrywa
        pojedynkow biegowych ale (przynajmniej ostatnio) celnie dosrodkowywuje. Jesli
        bedzie tak robil zawsze to swietnie ale niestety czesto posyla tzw. "balony".
        • Gość: Ace Re: Dariusz Wołowski: Lepsi IP: *.acn.pl / 10.128.135.* 20.09.02, 12:29
          D. Wolowski: "Szala kopał gdzie popadło, a Majewski snuł się bez celu. Ale
          miała też Zielińskiego, Jóźwiaka, Kiełbowicza, Vukovicia i Svitlicę, który
          wyraźnie przewyższali rywali"

Mysle ze Wojciech Szala gral bardzo dobrze i staral sie tworzyc jakies sytuacje
          w ofensywie. Jezeli chodzi o Majewskiego to wiadomo jak on gra. To nie jest
          lowca goli. Taki pilkarz jak Majewski jest potrzebny na boisku - nie ma tylko
          zadan ofensywnych. Czy pan Wolowski umie pochwalic tylko tych zawodnikow ktorzy
          strzelili gole lub asystowali. To umie zrobic kazde dziecko. Jednak druzyna
          sklada sie z 11 zawodnikow i kazdy ma okreslone funkcje. Gdyby w pomocy gralo 4
          Zidane'ow to tylko by sobie przeszkadzali. To nie sztuka chwalic tych
          najlepszych.
          • Gość: dexter Re: Dariusz Wołowski: Lepsi IP: *.pl 20.09.02, 12:42
            Gość portalu: Ace napisał(a):

> D. Wolowski: "Szala kopał gdzie popadło, a Majewski snuł się bez celu. Ale
            > miała też Zielińskiego, Jóźwiaka, Kiełbowicza, Vukovicia i Svitlicę, który
            > wyraźnie przewyższali rywali"
            >
            > Mysle ze Wojciech Szala gral bardzo dobrze i staral sie tworzyc jakies
            sytuacje
            >
            > w ofensywie.

Szala bardzo dobrze?? Coś mi się nie wydaje. Tak wogóle to nie jest to pozycja
            dla niego, w drugiej połowie (lepszej przecież w wykonaniu Legii) grał "po
            stronie" Żylety i dokładnie mogłem się przyjrzeć jego "popisom". Nie wiem jak
            można napisać, że ktoś kto nie umiał nawet minąć rywala, nie ma żadnego
            dryblingu i kiwki grał dobrze. Po reakcjach reszty kibiców, wydaje mi się, że
            myślą podobnie.
            • Gość: Ace Re: Dariusz Wołowski: Lepsi IP: *.acn.pl / 10.128.135.* 20.09.02, 13:01
              Gość portalu: dexter napisał(a):

> Nie wiem jak
              > można napisać, że ktoś kto nie umiał nawet minąć rywala, nie ma żadnego
              > dryblingu i kiwki grał dobrze. Po reakcjach reszty kibiców, wydaje mi się, że
              > myślą podobnie.

jezeli masz takie zdanie o jego umiejetnosciach - to dla ciebie taki pilkarz
              bedzie zawsze gral slabo. Moze przesadzilem z tym "bardzo dobrze" ale cos
              przeciez probowal robic i byl widoczny a ze umiejetnosci techniczne ma jakie ma
              to juz niczyja wina.
              • Gość: grajek Re: Dariusz Wołowski: Lepsi IP: *.net.autocom.pl 20.09.02, 15:17
                Na wstępie chciałem pogratulować Legii efektownego rozgromienia
                rywala. Jestem kibicem Wisły dlatego "na chłodno" rozpocząłem
                oglądanie tego meczu. Początek jaki był każdy widział a po 15
                min zaczął się jakby inny mecz. Niestety Szala nie dostosował
                się swoim poziomem do gry kolegów i IMHO powinien zostać
                zmieniony już w przerwie (a może nie było lepszego na ławce?).
                Co do Majewskiego to nie mam zdania.
                Rewanż może być tylko formalnością choć nie zapominajcie o
                pojedynku Wisła - Real Saragossa. W Hiszpanii przegraliśmy 4:1 a
                po I połowie w Krakowie było 0:1 dla Saragossy. Wisła była
                pierwszą w Polsce drużyną któwr wyeliminowała Hiszpanów i
                szczerze życzę by Legia zrobiła to samo z Holendrami.
                pozdrawiam
                • Gość: piotr33k2 Re: Dariusz Wołowski: Lepsi IP: 62.233.173.* 23.09.02, 14:52
                  nie jestem kibicem legi w lidze ale w pucharach jej kibicuję i
                  muszę pogratulować i przyznać muszę że podobała mi się jej
                  zaciętość i zaangazowanie .dzięki temu zresztą wygrała ten mecz
                  dość wysoko jak na polskią drużynę .co do oceny poszczególnych
                  zawodników to zgadzam że szala grał beznadziejnie ,tracił
                  bezsensownie piłki ,jest to zawodnik który nie myśli na
                  boisku .co do majewskiego to jest on pożyteczny ,choć może zbyt
                  słaby technicznie jak na swoją pozycję ,ale z drugiej strony ilu
                  mamy w naszej lidze technicznych zawodników a już napewno nie
                  jest nim szala .wogóle to uważam że za mało mamy i wlidze i w
                  reprezentacji piłkarzy myślących na boisku ,o dość dobrej
                  technice użytkowej i niebojących się ryzyka w grze .przykładem
                  może być kucharski ,piłkarz o dość przeciętnych jak na europe
                  umiejętnościach ale dzięki myśleniu w grze niezłej technice
                  użytkowej zadziorności i nie baniu się odowiedzialności pod
                  bramką rywali jest bardzo dobrym piłkarzem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka