Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zenska koszykowka

IP: 129.108.3.* 26.09.01, 16:38
    Po wystepie naszej reprezentacji we Francji, i po naszej mlodziezowej reprezentacji w Brno, mysle, ze
    jest czas na naprawde zastanowienie sie w jakim kierunku chcemy isc.
    Trener Herkt, jest wspanialym szkoleniowcem i polska zenska koszykowka zawdziecza mu bardzo
    wiele. Ja osobiscie nie mam zadnych watpliwosci co do jego koszykarskiej wiedzy. Ale najwieksze
    zapytanie jest, czemu po slabych wystepach mamy zawsze wymowki. Jezeli mamy cel np. 5 miejsce
    a jestesmy ponizej cel nie zostal spelniony i komentarz, ze zespol spisal sie dobrze, niestety nie jest
    odpowiedni.
    Wydaje mi sie, ze niektore zawodniczki sa "spalone" graniem w reprezentacji. Ja uwazam, ze granie
    dla naszego panstwa powinno byc zaszczytem a nie obowiazkiem. Moze nasze Panie potrzebuja
    jakas konkretna zmiane, zeby miec troche "swiezosci".
    Ja zgadzam sie z artykolem, ze niektore zawodniczki marnuja sie na lawce. Jezeli Bibrzycka i Palka
    beda miec swoj czas, to po co sa na lawce w tej chwili. Jezeli Kasia Dydek byla na lawce przez lata i
    jezeli nie jest w stanie pomoc zespolowi, moze jest czas, zeby ktos inny dostal szanse. Nasi trenerzy
    musza zdecydowac w jedna czy druga strone. Albo te dziewczyny graja, albo je zastapimy innymi.
    Ja nie probuje byc po niczyjej stronie, ja tylko uwazam, ze musimy naprawde zastanowic sie i podjac
    dobre decyzjie dla zespolu.
    Wystap naszych mlodziezowych dziewczyn byl rowniez wstydem. Ja nie chce sie bawic w trenera, ale
    jezeli ktos sie zna troche na koszykowce to ma prawo sie zastanowic o co w tym chodzilo. Bibrzycka
    nie watpliwie jest najlepsza zawodniczka w ataku i trzeba to wykorzystac, ale trenerzy krzyczac na
    zawodniczki, zeby jej daly pilke za kazdym razem, a potem miec pretensji, ze Bibrzycka jest tylko
    jedyna, ktora cos robi, to troche nie ma sensu. Dydek gra bardzo dobrze jeden mecz a w tym
    nastepnym juz nie wychodzi prawie wcale, tez ciezko mi zrozumiec. Lamparska bardzo dobra
    zawodniczka, nic nie zademonstrowala, moze dlatego, ze podaj do Biby, podaj do Biby.

Uwazam, ze jest czas, zeby zastanowic sie kto i jak bedzie prowadzil nasze reprezentacje. Ja
    uwazam, ze mamy talenty i wiele madrych trenerow.
    Obserwuj wątek
      • Gość: SH Re: Zenska koszykowka IP: 129.108.3.* 27.09.01, 15:55
        Zgadzam sie, ze musimy dokonac jakis zmian. Nie ma sensu zakladac jakies cele, jezeli nie ma konsekwencji po
        ich nie wypelnieniu.
        Wszyscy chca mowic o Malgorzacie Dydek, niewatpliwie niesamowity talent i warunki, ale nasi trenerzy nie
        wykorzystuja jej w 100%, bo pozwalaja jej grac caly mecz i jak ona jest zmeczona to gra na polowe obrotu, bo
        czlowiek nie jest fizycznie zdolny do takiego wysilku. Trzeba znalezc zastepczynie, ktora by moze dala jej
        zmiane na pare minut i potem Pani Gosia moglaby grac znowu na 100%. Ja na mistrzostwach zauwazylem, ze
        czasami ona nawet chodzi na boisku-panowie trenerzy zadajcie sobie wiele pytan.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka