Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

wyniki MP Juniorów 2005, Toruń

19.11.05, 13:53
    Wyniki pierwszych spotkań

Wakuta Sopot - ŚKC "YYYYY 5:8
    Euro 6 - ŚKC "Drwale" 9:4
    Obserwuj wątek
      • ccckhangoor wyniki MP Juniorów 2005, Toruń, cz.2. 19.11.05, 17:56
        KKC Piechowice - ŚKC "Drwale" 14:4
        Euro 6 - KKC Wałbrzych 10:2
        • ccckhangoor Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń, cz.3. 20.11.05, 09:07
          KKC Piechowice - Wakuta Sopot 12 : 2
          KKC Wałbrzych - ŚKC "YYYYY" 10 : 1
          • ccckhangoor Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń, cz.3. 20.11.05, 10:30
            kontynuując zapodawanie wyników przedstawiam rezultaty pierwszych starć w grupie
            finałowej:

KKC Piechowice - KKC Wałbrzych 12 : 3
            Euro 6 - ŚKC YYYYYY 3 : 9
            • ccckhangoor wyniki MPJ2005 Toruń, finałowa kolejność 20.11.05, 14:06
              w ostatnich meczach grupy finałowej:
              KKC Wałbrzych - ŚKC YYYYY 9 : 4
              KKC Piechowice - Euro6 15 : 3

wcześniej w meczu o 5. miejsce śląskie "Drwale" wygrały z Sopocianami 8:2.
              Ostatecznie tabela przedstawia się następująco:
              1. KKC Piechowice
              2. ŚKC YYYYY
              3. KKC Wałbrzych
              4. Euro 6
              5. ŚKC Drwale
              6. Wakuta Sopot
        • karolajna-cocktail Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń, cz.2. 21.11.05, 18:16
          I jeszcze sędzia po raz ostatni - małe sprostowanie. KKC Jelenia Góra (no
          właśnie - jak się dowiedziałam tym razem Piechowice grały jako Jelenia Góra!)
          grały z ŚKC yyyyy a nie z ŚKC Drwale. Wynik 14:4.
          Pozdrawiam
          Karolina
      • 13dzikos Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń 20.11.05, 19:50
        fajnie było zobaczyć curling na żywo :)
        ta hala nie nadaje się do siatkówki ani piłki bo za niska jest
        hokeju też nie można uprawiać, bo za mała
        natomiast do curlingu pasuje jak ulał :D
        no i fajnie było samemu zagrać :D
      • kasia_cocktail Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń 21.11.05, 10:36
        Zwycięzcom gratulujemy! :)))
        • takeouter Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń 21.11.05, 11:51
          Gratlujacje dla KKC Piechowice ale tez dla mojego klubu za tak szybkie postępy!

..tym bardziej żałuje że nie mogłem pomóc kolegom z klubu ... ale to już
          historia....

pozdrawiam i życze powodzenia na EJCH Kapelusze :P)))))

p.s Dorian nie daj sie :P
          • arekmcc Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń 21.11.05, 12:10
            Media CC przyłącza się do gratulacji dla KKC Piechowice i życzymy i udanego
            występu w Pradze. Tak jak rok temu bedziemy trzymać kciuki i śledzić wyniki.

Cieszymy się że wystartowało tyle młodzieży z różnych miast.
            Dla Was też gratulacje za grę i rywalizację.
            Dzięki temu poziom gry będzie się podnosił.
            pozdrawiam
            Arek

• hit_and_roll Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń 21.11.05, 18:10
              Po dwóch dniach emocji czas na podsumowanie :)

1. Gratulacje dla zwycięzców, chłopaki pokazaliście innym młodym jak można grać
              będąc jeszcze juniorem... mam nadzieję że moi wezmą z Was przykład w kolejnych
              latach :) Powodzenia w Pradze!!!
              2. Gratulacje dla wszystkich klubów, które wystawiły zespoły juniorskie :) Praca
              z młodzieżą powinna być jednym z elementów prawidłowego funkcjonowania klubu
              dlatego miło że 4 kluby już są na dobrej drodze...
              3. Dzięki dla Rafała za przygotowanie lodu i bycie cały czas na posterunku!!!
              4. Dziękuję pani sędzinie Karolinie za te godziny spędzone w zimnie i chłodzie!
              5. I na koniec dziękuję moim juniorom za wolę walki i jak dla mnie bardzo dobry
              wynik no i momentami naprawdę dobrą grę :)))

Oby za rok podobna impreza odbyła się z udziałem większej ilości drużyn!!!

P.S.
              I jeszcze dwie uwagi końcowe:
              1. Na bandach lodowiska widniała nazwa "I MP Juniorów w Curlingu..." zaś na
              pucharach I PJCC (I Polish Junior Curling Challange) Na przyszłość dobrze by
              było, żeby nazwa imprezy była jednolita bo robi się małe zamieszanie...
              2. Puchary dla drużyn fajna rzecz ale niepodzielna... a młodzi chyba też mają
              prawo by na co dzień powiesić coś na ścianie w swoim domu, dlatego postuluję by
              za rok rozdawać też medale dla 3 pierwszych drużyn!!! (nie jest to aż tak wysoki
              koszt produkcji!)

• ccckb Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń 21.11.05, 19:01
                yyyyy przeslijcie zdjęcia :-)))
                Zresztą powinniśmy zrobic konkurs na najfajniejsza nazwę zespołu i ja od razu
                zgłaszam chłopaków z "yyyyy". Pozdrawiam
                • karolajna-cocktail Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń 21.11.05, 20:05
                  Ponieważ odzyskałam już nieco przytomność (po 14 godzinach nieprzerwanego snu!)
                  więc głos na niniejszym forum zabieram.

Chciałabym bardzo serdecznie podziękować:
                  1. Podkreślam - PO PIERWSZE - Rafałowi - nie dość, że przygotował dobry lód (co
                  znacznie ograniczało mu czas na sen) to jeszcze służył mi wsparciem w każdej
                  sytuacji i kawą w najzimniejszych chwilach. Dziękuję również za wycieczkę do
                  Sopotu ;-), a jeszcze bardziej, za to, że udało mi się dotrzeć w całości do domu.
                  2. Krysi - która dzielnie mnie wspierała psychicznie, ale także pomagała w
                  sprawach organizacyjnych.
                  3. WSZYSTKIM ZAWODNIKOM - za świetną atmosferę i postawę zgodną z duchem
                  curlingu oraz zaangażownie, zapał. Cieszę się, że mogłam być z Wami na lodzie
                  podczas Waszych zmagań. To była dla mnie wielka frajda (nawet, jeśli pod koniec
                  to tak nie wyglądało). To miłe, że jest nas - osób kochających curling - coraz
                  więcej.

Oczywiście zwycięzcom bardzo, bardzo, bardzo gratuluję!!! To była prawdziwa
                  przyjemność oglądać Waszą grę! Powodzenia w Pradze! Będę (tak jak w zeszłym
                  roku) bardzo Wam kibicować!

Pozdrawiam
                  Karolina
              • skip_yeti Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń 21.11.05, 19:53
                dzieki, Krzychu
                Było naprawde fajnie i chociaż faworytów nikt nawet nie "nadgryzl", to emocji
                bylo co nie miara - o miejscach 2-4 decydowal 1 end...
                Nie bylo zadnych zgrzytow, klotni, za to bardzo duzo zabawy i radosci z gry
                Wydaje mi sie ze mozna wykorzystac lodowisko w toruniu do rozegrania jakiejs
                imprezy seniorskiej.
                • hit_and_roll Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń 21.11.05, 22:34
                  Nie tylko mozna, a właściwie trzeba wykorzystywać to lodowisko! Jeśli będzie
                  trzeba zmieści się nawet jeden tor więcej, czyli cztery i możemy grac :) Życzę
                  Toruniowi żeby nie stracił zapału curlingowego...

A jeśli tylko będą chętni do organizacji imprezy seniorskiej w Toruniu to ja
                  osobiście bardzo chętnie się tam wybiorę... i wtedy może uda mi sie zobaczyć
                  Stare Miasto i kupić pierniki, bo w ten weekend ta sztuka mi się nie udała ;)
                  • 13dzikos Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń 22.11.05, 13:33
                    > Życzę
                    > Toruniowi żeby nie stracił zapału curlingowego...

Mam nadzieję, że nie straci
                    niedługo ma być nabór i z tego cosłyszałem jest dość dużo chętnych

co do fotek z imprezy to trochę można znaleźć poniżej :)
                    www.lodowisko.torun.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=23&Itemid=36
                    • antraks_kkc Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń 22.11.05, 19:38
                      W imieniu całej drużyny bardzo dziękuję za gratulacje.
                      Wielkie dzięki organizatorom. Moim zdaniem lodowisko było przygotowane
                      fantastycznie, a to dzieki najlepszemu Polskiemu ajsmejkerowi - Rafałowi:).
                      Dziękuję również wszystkim zawodnikom i już się nie mogę doczekać następnych
                      mistrzostw Polski Juniorów. Świetna atmosfera - ta młodzieńcza walka, zapał, bez
                      żadnych nieporozumien i zagrań nie fair.
                      Teraz przygotowania do EJCC, szukanie pieniędzy na ten turniej oraz inne bardzo
                      ciężkie sprawy do załatwienia:). Zrobimy wszystko, aby nie zawieść Waszych
                      oczekiwań co do występu w Pradze i liczymy na Wasz doping, gdyż wiemy wtedy, że
                      ktos na nas liczy i życzy nam jaknajlepiej, a to bardzo krzepiące.
                      Jeszcze raz dziękuję,
                      Do zobaczenia młodzi curlerzy za rok!
                      • karolajna-cocktail Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń 22.11.05, 20:10
                        Oczywiście na doping z mojej strony jak zawsze możecie liczyć! Postaram się może
                        jakoś pojawić się w Pradze.

Ściskam moją ulubioną drużynę po raz kolejny!!!

Do zobaczenia młodzi curlerzy, oby szybciej niż za rok!
                        Karolajna
                    • hit_and_roll Re: wyniki MP Juniorów 2005, Toruń 23.11.05, 01:24
                      Fotki fajne, a najbardziej rzuca się w oczy JUNIOR w pomarańczowym kostiumie ;))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka