Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Sprawa LECHA - UWAZAJCIE NA KOGO GLOSUJECIE

10.10.02, 11:13
    Jestem wstrzasniety tym co sie wczoraj stalo. Po lekturze relacji w gazetach
    stwierdzam ze radni swoimi wypowiedziami przeciwko udowodnili ze sa juz
    zmeczeni kadencja. Proponuje utworzenie listy przeciwnikow utworzenia w
    Poznaniu druzyny na poziomi i wogole rozwoju w Poznaniu. Uwazajcie przy
    urnach 27 pazdziernika na kogo glosujecie:

"WROGOWIE LECHA"
    1. Lidia Dudziak (PiS)
    2. Artur Różański (PiS)
    3. Franciszek Macioła (prawdopodobnie z listy Szczesnego-Kaczmarka)
    4. Jacek Kurzyca (wiadomo)
    5. Czesław Pawlaczyk (prawdopodobnie z listy Szczesnego-Kaczmarka)

Moze WL ma jakis pomysl jak "odznaczyc" tych ludzi na plakatach wyborczych,
    ktorzy szkodza Klubowi i Poznaniowi? Bardzo chetnie dolacze sie do akcji
    jakiegos rozlepiania czy innych rzeczy.
    Chce jeszcze zwrocic uwage na kandydature pana M. Libickiego. Z jego
    wypowiedzi wynika jedno: zauwaza fenoomen i jest za, ale ze wskazaniem na
    nie. Dziwaczne podejscie.
    Prosze takze o nie podchodzenie do tego postu jako do upolityczniania tego
    forum. Traktujecie to jako przejaw troski i checi walki o KOLEJORZA! W
    naszych glosach drzemie sila. Raz na pare lat ale zawsze :-))

DO BOJU WIARA!
    Obserwuj wątek
      • misza01 Re: Sprawa LECHA - UWAZAJCIE NA KOGO GLOSUJECIE 10.10.02, 11:30
        Upolitycznienie Lecha niestety nastapiło wbrew woli wszystkich. nie mogę już
        patrzec na kolejnych polityków, kandydatów ściskających prawicę Prezesa
        Majchrzaka, owiniętych szalikami. Nawet "Pamela" zaczęła udawać,że się piłką
        interesuje. Tfu, na psa urok. A jak przychodzi co do czego...
        Rozpoczęcie jakiejs podjazdówki nic nie da. Raczej zaktywizowanie sympatyków
        Lecha do licznego stawienia się przy urnach wyborczych. Pokażmy,że Lech Poznań
        to nie tylko klub, to nie banda rozwydrzonych dzieciaków w szalikach, ale siła
        polityczna, z którą w warunkach demokracji należy się liczyć. Oceńmy pracę
        radnych w demokratyczny sposób. To przyniesie znacznie lepszy skutek niźli
        jakieś szczeniackie akcje plakatowe, ulotkowe itp.
        • madduck Re: Sprawa LECHA - UWAZAJCIE NA KOGO GLOSUJECIE 10.10.02, 11:55
          Przyznam Tobie racje. Jednak w jaki inny sposob mozna zmobilizowac sympatykow
          KOLEJORZA jak nie przez takie wlasnie akcje? Nie nazwalbym ich szczeniackimi,
          ale informacyjnymi. Sam jestem na tyle zabiegany, ze orientuje sie tylko na
          poziomie wyborow prezydenta naszego miasta. Reszty zupelnie nie widac. Np.
          widze w tramwaju jakis plakat.....i i nic. Informuje mnie tylko ze ktos taki
          istnieje. A co proponuje dla Poznania i dla Klubu? Jezeli dana osoba jest teraz
          w radzie i glosowala przeciw, to ja chcialbym o tym wiedziec.
          Do pelnej mobilizacji i utworzenia silnej grupy potrzebna jest akcja
          informacyjna. Wkoncu glosowanie jest swiadomym wyborem. Dlatego tez skierwalem
          sie do WL w poprzednim poscie.... moze chlopaki macie jakies pomysly moze juz o
          czyms myslicie? Nie dajmy psuc naszych marzen!!
          • misza01 Re: Sprawa LECHA - UWAZAJCIE NA KOGO GLOSUJECIE 10.10.02, 12:32
            Akcja informacyjna to co innego...Ale czego oczekujesz- że ktos powie na pana X
            głosuj bo on jest za Lechem a na pana Y nie bo będzie nam robił koło d..y tak
            jak kilku obecnych radnych. Ja mimo wszystko chciałbym, aby rada miasta
            kierowała się dobrem Poznania w I kolejności. Uważam,że w tej kadencji Lech
            stał się jakimś elementem rozgrywek politycznych, a wielu radnych kierowało się
            nie zdrowym rozsądkiem tylko jakimiś prywatnymi urazami czy niechęcią...Nie
            wiem i nie rozumiem. Tych ludzi trzeba usunąć, bo argumentacja jaką niektórzy
            przedstawiają świadczy o tym,że jeśli powinni byc gdzieś zamknięci to na pewno
            nie w sali sesyjnej Rady Miasta Poznania.
            Gwarancji nie ma,że głosując na pana X będzie dobrze, a jak na pana Y to źle-
            dochodzą jeszcze dyscyplina partyjna, grupy interesu itp. generalnie trzeba
            jednak dac szansę innej grupie i ewentualnie znów ich ocenić za cztery lata,
            ale ta nowa ekipa będzie wiedzieć,że z Lechem to nie przelewki,że to poważny
            elektorat i to byłby sukces.Recepty jednak nie ma. Nie poda jej ani WL ani nikt
            inny. Niestety.
            • madduck Re: Sprawa LECHA - UWAZAJCIE NA KOGO GLOSUJECIE 10.10.02, 16:13
              wiesz mam inne zdanie na ten temat. Czekanie na zmiane za 4 lata moze nic nie
              dac. Radni, ktorzy glosowali przeciwko nie powinni juz zasiadac w lawach
              radnych. Nie kieruja sie Oni ani interesem LECHA jako klubu dla miasta, ani
              Poznaniem. Popatrz dookola. Oczywiscie ze glosowanie na Y zamiast na X nic moze
              nie przyniesc. Jednak swego rodzaju napietnowanie tych "jemiol" moze dac tym
              innym sygnal ze nie warto lekcewazyc wyborcow. Ale oczywiscie najlepiej
              czekac.... az cos podsuna. Zycze powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka