Gość: szajer Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.02, 23:53 Pech. Ogromny pech. Polacy byli lepsi o niebo. Wygrywali pojedynki jeden na jeden, poza dwoma okazjami Łotysze nie stworzyli sytuacji. Raził jednak schematyzm akcji. Dlaczego tylko Dawidowski wykonywał rzuty rożne, za każdym razem tak samo. Atak środkiem, gdzie stało 7 - 8 Łotyszy. Brakowało kogoś kto wprowadziłby trochę spokoju do gry i potrafił w przemyślany sposób rozegrać piłkę. Chociaż za styl nie przyznaje się punktów, brawa za zaangażowanie. Hajto pokazał, że chce nadal grać w tej reprezentacji, a Wichniarek niech się zastanowi czy zasługuje na noszenie koszulki z orłem na piersi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Blady Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.nowysacz.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 00:26 Zbigniew Rudy Boniek musi odejść!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JH Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 00:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JH Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 00:41 Katastrofa! To się nadaje do linczu! Ci faceciki nosili orły na piersiach. Może by tak wreszci zabrać się za tego beznadziejnego liniowego . Zawsze był słabym sędzią, a jako prezes listkiewicz to już paranoja! Panie Boniek ceniłem Pana za sukcesy w grze, ale jako trener. jak to się stało,że taku facet jak BONIEK układa się do miernego sędziego listkiewicza. Dno jest bardzo blisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lep Per Nic sie nie stalo IP: *.web.thalamus.se 13.10.02, 00:49 Lotwa byla lepsza i tyle. Polska byla gorsza i tyle. Nie ma tlumaczen. Dobre druzyny wygrywaja, slabe rzadziej. Pozostanie nam walczyc o trzecie miejsce ze Szwedami, bo grupe wygraja Wegry, przed Lotwa. Ja wiem, bo ja sie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A. Bak Re: Nic sie nie stalo-juz o tym mowilem IP: *.ipt.aol.com 13.10.02, 01:47 Ile razy mam kibole powtarzac, tylko ja moga druzyne Zbigniewa poprowadzic do zwyciestwa, niedosc ze drybluje jak maradona za swych najlepszych lat, to jeszcze strzelam takie bramy w Polonii ze az kopary ludziom opadaja, dzwonilem do "rudego" dwa razy ale nie odbieral telefonu, wiec ponaglam apel, upomnijcie sie o mnie kibole a strzele wam z dwa tuziny goli i za niecale 2 lata podniose puchar do gory!!! obiecuje wam to pisal do was Arcadio Bak el bialy Pele znad wisly Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychu Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.tor.pathcom.com 13.10.02, 01:44 Panowie skad to zdziwienie ,a co oni innego pokazali w San Marino Tam grali z kelnerami i studentami.A dopiero jak tamci prawie siedli na murawie to udalo im sie strzelic dwa gole. Trzeba cos wymyslec aby ich konkretnie rozliczac z ich wynikow a nawet za taki mecz jak ten dzisiejszy to oni powinni wplacic do kasy szmal a niedaj Boze aby zarobili choc zlotowke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRUSAK80 Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.rasserver.net 13.10.02, 01:56 MIESZKAM ZA OCEANEMI PO PRZECZYTANIU OPINI PO MECZU I TO CO KOMENTUJA ROZNE ZRODLA SWIERDZAM I PODZIELAM OPINIE WIELU KIBICOW, ZE PZPN TO OCZYWISCIE MAFIA,PAN BONIEK BYL OK JAK SAM BYL PILKARZEM (CZAS REPREZENTACJI I CZAS W JUVENTUSIE).a pilkarze,zeby o nich napisac mozna napisac d duzej litery to jeszcze poczekamy i to bardzo dlugo.U POLSKICH PILKARZY W WIEKSZOSCI WK.... I DENERWUJE ICH PIEPRZONE GWIAZDORSTWO !!!!! TAK SIE SKLADA ,ZE BARDZO DOBRZE ZNAM BUNDESLIGE I KILU PILKARZY WIEM OCZYM MOWIE I PAMIETAJA ILE ICH KOSZTOWALO PRACY I NIE TYLKO,ZEBY GRAC W PIERWSZEJ JEDENASTCE. NIE BEDE WYMIENIAL KLUBOW,A TU IM SIE W GLOWACH POWYWRACALO. PANIE BONIEK JEZELI CHCESZ DALEJ TO ROBIC TO TWOJA SPRAWA ,ALE PAMIETAJ NIE TAKIE GWIAZDY W SWIECIE SPORTU SA TRZYMANE KROTKO ZA PRZYSLOWIOWA MORDE !!! I PAN DOBRZE OTYM WIE MOI DWAJ KOLEDZY TRENERZY W BUNDESLIDZE I HOLANDII .......!!!!!!! MYSLE,ZE WIE PAN O CZYM MOWIE ???PS. OD OSTATNICH MISTRZOSTW SWIATA W KOREII, NIE OGLADAM PIKI NOZNEJ W TAKIM WYDANIU.DLA WSZYSTKICH POLSKICH KIBICOW CIERPLIWOSCI !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrew Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: 24.156.233.* 13.10.02, 02:04 Tragedia - Masakra, tak slabo grajacej reprezentacji Polski jeszcze nigdy nie widzialem. Ogladalem ten mecz w Toronto i bylem bardzo ale to bardzo zawiedzony tym resultatem. Trener Boniek powinien sie pozegnac z tym zespolem, to jest wielkie nieporozumienie. Gramy w tej chwili o wiele gorzej anizeli podczas World Cup 2002 w Korei. Powrot Engela jest konieczny, poki nie jest za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietjaz Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.laughlin.net 13.10.02, 04:02 mieszkam chwilowo w stanach i informacje czerpie wylacznie z netu. po siadkarzach, pilkarzach i salecie-domyslam sie-ze w tym roku troche wczesniej rozpocznie sie "swietowanie" dnia zmarlych. przeczytalem wszystkie poinie i zostaje placz i zgrzytanie zebami albo rozgonienie towarzystwa wzajemnej adoracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pietjaz Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.laughlin.net 13.10.02, 04:07 kurwa, jak to boli, ze jestesmy tacy slabi! co to za odwrotna zaleznosc, im jest nas wiecej, tym sport na gorszym poziomie?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herod Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.szeptel.net.pl / 80.240.167.* 13.10.02, 08:42 Koniec świata!Jak zawodowiec piłkarz czy trener może grać w sposób tak schematyczny i czytelny,że aż denerwujący dla laika - kibica.Żeby jeszcze ten schemat był z jaką taką precyzją realizowany!Niezależnie od sytuacji na boisku graliśmy ten sam wariant.Przecież wiadomo było ,że Łotysze zagraja na remis, a swojej szansy będą szukali w kontrze.Dawidowski dostając piłke na skrzydle zawsze wchodził do środka boiska , albo dośrodkowywał -rzadko- na pole bramkowe, gdzie piłka padała łupem przeciwnika.Nie było żadnego dośrodkowania na 16 metr i próby strzału z dystansu.Dlaczego Boniek zdjął Kosowskiego , który jako jedyny usiłował "wiazać " jakieś akcje.Naprawdę - całość to tragedia!Tragedia tym większa,że przeciwnik nie był wcale wymagający , a my nie sprawdziliśmy ani razu ich bramkarza.Są mecze, które mimo najszczerszych chęci, nie wychodzą.Chcę wierzyć,że to wina niedoświadczenia ,braku zgrania , może...złej pogody. Mimo wszystko wierzę w awans.Bo cóż mi pozostaje. PS.Moim zdaniem Dudek jest aktualnie w kiepskiej formie i jest mocno przereklamowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mandrax Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 08:50 Taaaa......, zmieniajmy częściej trenerów to na pewno będzie lepiej. Był Engel, był awans, były pomysły na grę ale to nie wystarczało. Boniek miał trzy mecze, przegrał - wywalmy go, nie sprawdził się, przecież jest jeszcze Coperfield. Przyjdzie na dwa mecze; wtopi; to się go zmieni. Jeszcze raz zamieszamy w błocie to na pewno wyciągniemy brylanty. Chyba was pogięło. Uważam że Boniek powinien pracować co najmniej do czasu, aż nie będzie nawet teoretycznych szans na awans. Mamy przeciętnych piłkarzy (jak można mieć takie problemy z trafieniem w bramkę?) i drużynę która gra bez głowy, ale jedyne co można zrobić to dać im czas. Popatrzmy na Łotyszy, przeciętniaki ale po 50 meczach w reprezentacji przynajmniej się rozumieją. Problem naszej piłki to nie PZPN tylko kiepściutkie kluby i tacy sami trenerzy, którzy zabiją każdy talent (kluby & trenerzy razem) . Uczmy się od Czechów. P.S. 1. Nie wychodzimy z tak cieniutkiej grupy - przygnębiające, bardzo przygnębiające. 2. Przynajmniej nasi walczyli, ale to jedyne na co możemy czasami liczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: herod Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.szeptel.net.pl / 80.240.167.* 13.10.02, 09:52 Swięta prawda! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeb Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.dip.t-dialin.net 13.10.02, 10:03 rozdęci własną słabością, za dobrze opłacani amatorzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilku Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: sevasps* / 10.240.79.* 13.10.02, 10:04 tego sie nie da skomentowac, cofnelismy sie o 5 lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel190wawa Dla Bońka 13.10.02, 10:08 Ja rozumie Cie Boniek ze zarabiasz tylko 60.000 zł miesiecznie ale kurwa to nie znaczy ze masz brac łapuwy za podłozenie meczu to co pokazałes co potrafisz to poprostu brak mi sił i mam nadzieje ze wiecej koszmarów nie bede ogladał w wykonaniu takiego jak Ty solekcjonera .W głowie sie pojebało co od tej małej kaski .no to to nastepnego "udanego mecza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacza Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 10:08 Brawa dla wszystkich którzy zmieszali z błotem pierwszego trenera który od kilkunastu lat coś z naszymi piłkarzami osiągnął (Engel)...teraz widać że naprawdę mieliscie rację w sprawie najwiekszej gwiazdy Bundeskigi (Wichniarek),który chyba wciąż dostaje od selekcjonera zbyt mało czasu na boisku...doprawdy powinniście uderzyc się w pierś i przyznać się do tego że na piłce znacie się tak jak szescioletnie dziecko na pilotowaniu F16... nie bedę już wspominał o tym że Lewandowski jest...o klasę lepszy od Świerczewskiego a pan Kukiełka ma nazwisko doskonale dopasowane do własnych umiejętności... Na koniec pragnę podkreślić ,jak to robią często w mediach... doskonałe zachowanie warszawskich kibiców którzy jeszcze raz udowodnili iż potrafią kibicować swojej drużynie ale tylko wtedy gdy wynik jest korzystny, Łotyszom którzy dali nam lekcję futbolu podziękowali za nią gwizdami... tak nie może robić "najlepsza w Polsce" publiczność ...Panowie Prazesi PZPN proponuję sobie przypomnieć fantastyczną atmosferę podczas meczu Polska_Norwegia na Stadionie Śląskim którą stworzyli kibice z całej Polski i wyciągnąć z tego wnioski...nam kibicom nie bardzo odpowiada to że spotkania reprezentacji są organizowane tylko dla Państwa ze stolicy podczas gdy stadion który jest w stanie nas wszystkich pomieścić (Stadion Śląski) popada w ruinę... to nie fair z Waszej strony... Na koniec pragne życzyć wszystkim nam kibicom naszej reprezentacji więcej powodów do radości... Odpowiedz Link Zgłoś
pawel190wawa Re: Polska - Łotwa. Reakcje 13.10.02, 10:11 Ja rozumie Cie Boniek ze zarabiasz tylko 60.000 zł miesiecznie ale kurwa to nie znaczy ze masz brac łapuwy za podłozenie meczu to co pokazałes co potrafisz to poprostu brak mi sił i mam nadzieje ze wiecej koszmarów nie bede ogladał w wykonaniu takiego jak Ty solekcjonera .W głowie sie pojebało co od tej małej kaski .no to to nastepnego "udanego mecza" Odpowiedz Link Zgłoś
pawel190wawa Dla Bońka miłe słowa otuchy 13.10.02, 10:13 Ja rozumie Cie Boniek ze zarabiasz tylko 60.000 zł miesiecznie ale kurwa to nie znaczy ze masz brac łapuwy za podłozenie meczu to co pokazałes co potrafisz to poprostu brak mi sił i mam nadzieje ze wiecej koszmarów nie bede ogladał w wykonaniu takiego jak Ty solekcjonera .W głowie sie pojebało co od tej małej kaski .no to to nastepnego "udanego mecza" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fatality Re: Dla Bońka miłe słowa otuchy????? IP: 212.127.76.* 13.10.02, 10:54 Najbardiej denerwują mnie stwierdzenia Bońka w stylu ... No cóż, to tylko piłka... ???? CO to ba być ??? Marne to usprawiedliwienie po takiej żenadzie i obciachu. Cały miesiąc czekałem z nadzieją na ten mecz a teraz w ogóle żałuję ,że go oglądałem. Jestem wsciekły ,rozżalony i niestety sceptycznie nastawiony do przyszłych eliminacyjnych spotkań naszej Reprezy. Na konec coś na temat Hajty : NIe wiem gdzie co niektórzy mieli oczy jak Hajto dał się ograc jak trampkarz i puścił Łotysza sam na sam z Dudkiem. Gdyby nie Jurek ten mecz skończył by sie jescze wyższym wynikiem dla Łotwy. Ach szkoda już słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zgadnij Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 10:42 Na czaść wspaniałego występu Polskiej reprezentacji w meczu z Łotwą chciałbym złożyć panu trenerowi Zbigniewowi Bońkowi szczere gratulacje za wspaniałe wyniki i styl w jakim zostały osiągnięte. Zbyszku powodzenia oby zespół grał dalej z takim rozmachem, zaangażowaniem i polotem, rozgrywając swoje mecze z tak doskonale przemyślaną i przygotowaną koncepcją gry taktycznej, szczególnie trafnym posunięciem było przesumięcie Żurawskiego na lewe skrzydło gdzie ten zawodnik brylował i mógł doskonale pokazać swoją klasę widać było że każdy zawodnik drużyny zna swoje miejsce na boisku, rozumie się z partnerami. Najlepszym zawodnikiem polskiej drużyny był Zbigniew Boniek który jest najlepszym przykładem, że dobry piłkasz nie musi być również dobrym szkoleniowcem. Także jeszcze raz gratuluje Zbyszkowi i "mam nadzieje, że za jedo kadencji doczekam chwili gdy San Marino Bedzie wyżej w rankingu FIFA niż Polska. ps. Mam nadzieje że już więcej tutaj nie napisze dla dobra polskiej piłki. Odpowiedz Link Zgłoś
cinekbytom Re: Polska - Łotwa. Reakcje 13.10.02, 11:04 z tak reprezentacja, mozemy jedynie liczyc na miejsce w grupie jedynie przed san marino i na spadek w klasyfikacji fifa. co bedzie jak do Polski przyjeda Wegry , albo Szwedzi? o Boze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czapski No Lotwa jest w gazie, byli lepsi od Szwedow IP: 195.205.63.* 13.10.02, 11:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekz Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: toy:* 13.10.02, 11:14 Załamka. Jakiejkolwiek myśli taktycznej niestety nie można było zaobserwować.Co to za zespół który przez cały mecz gra na 1 kopyto mimo że przeciwnik doskonale radzi sobie z takim rozgrywaniem akcji a sobie stwarza zdecydowanie groźniejsze sytuacje.Po za tym urzekła mnie mnogość rozwiązań tzw. stałych fragmentów gry. Widać pracę i myśl trenerską Bońka. Co tu dużo gadać Engelowi może nie wyszły MS ale potrafił stworzyc drużyne która coś potrafiła zagrać i miała opracowany system gry. Poszczególnych zawodników nie ma co oceniać bo wczoraj grali albo słabi albo bardzo słabi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cox Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: 80.48.144.* 13.10.02, 11:19 Boniek daj spokój polskiej piłce i wszystkim to wyjdzie na dobre. A tak w ogóle to dlaczego nie gracie na stadionie ŚLĄSKIM. Gorole jedne. Każda reprezentacja gra na swoim stadionie narodowym tylko Polska nie. Dobrze wam że przegraliście. Bo macie grać w Chorzowie a nie na Legii. Poza Warszawą świat dla was nie istnieje, ale śląsk się wam za to odwdzięczy kiedyś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbychoo Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.dolnet.myslenice.pl.eu.org / 192.168.1.* 13.10.02, 11:31 WSTYD WSTYD I JESZCZE RAZ WSTYD PRZEDE WSZYSTKIM ZA STYL PORAŻKI, ALE Z DRUGIEJ STRONY BRAWA DLA ŁOTWY, ZAGRALI NAPRAWDĘ BARDZO DOBRE SPOTKANIE. PANIE BONIEK, NIC, TYLKO UCZYĆ SIĘ, NAWET OD SŁABSZYCH... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic1983 Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: 80.48.144.* 13.10.02, 11:48 buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu dla plkarzy i buuuuuuuuuuuuuuuuuu dla bonka. tego mozna sie bylo spodziewac. boniek wiedzial ze przegramy dlatego juz w wywiadach mowil o "klasie" rywala. mam pomysl na uzdrowienie polskiej pilki. nalezy wypowiedziec wojne brazylii albo argentynie a potem natychmiast sie poddac. w ten sposob staniemy sie czescia brazyli argentyny i nasi beda sie liczyc w swiecie :P. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bo. Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.pkp.com.pl / 172.18.23.* 13.10.02, 11:51 Czwarta liga!!! Przegrywamy już z trzecią ligą europejską. Przyczena jest prozaiczna: Przeciwnicy byli bardziej inteligentmi. Pnie Zbyszku ( mówię tak, bo jesteśmy w jednym wieku ); Pan byłeś chłop z jajami. Ci co grali wczraj, to zbuki ( może poza Zieliński, Hajto). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: master Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.02, 12:04 o so chodzi czy mozna do tego nie dopisywac zbednej filozofii i wziasc sie do roboty lotysze bardziej ograni wystarczy a kiedy my? co to za druzyna ktora ma tylko nazwiska a zadnego zwyciestwa na koncie za malo meczy panowie moja noc dzisiaj byla straszna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ozi Re: Polska - Łotwa. Reakcje IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 13.10.02, 12:06 Po MŚ Boniek tak wspierał Engela,że aż...wskoczył na jego miejsce.I co my z tego mamy?Nędzny mecz z San Marino i wczorajszą kompromitację z Łotwą.W pewnym momencie odszedłem od telewizora, bo po prostu nie mogłem patrzyć na kopiących się w czoło Polaków. Według mnie, największą porażką polskiej piłki była nie przegrana z Łotyszami, ale zwolnienie Engela.Jestem pewien, że wyciągając wnioski z błędów popełnionych w Korei, Engel wprowadziłby nasza reprezntację po raz pierwszy do kontynentalnego czempionatu.Nie wiem, czego się Boniek spodziewał, wystawiając do gry w środku pola dwóch defensywnych pomocników, którzy byli w stanie jedynie odbierać piłki Łotyszom.Zamiast przesłabego Lewandowskiego, który nie łapie sie do pierwszego składu na Ukrainie, można było zagrac podobnie jak z USA na mundialu, ustawieniem 4-1-2-1-2, w którym funkcje ofensywnego rozgrywającego pełniłby np.:Kucharski,wg mnie obecnie jeden z najlepszych polskich piłkarzy.Czemu zamiast Olisadebe powołanie otrzymał Surma, a nie np.Niedzielan? Dlaczego w 2 połowie nie zagrał Zieńczuk?Takich pytań możnaby mnożyc i mnożyć.Obecnie żal mi tylko jednego:po MŚ wydawało się, że mamy podwaliny pod solidną reprezentacje.Po wczorajszym występie śmiem w to wątpić.Na pewno nie z takim selekcjonerem. Odpowiedz Link Zgłoś
showto Re: Polska - Łotwa. Reakcje 13.10.02, 12:19 jak dotąd kadra Bońka ma same wypadki przy pracy, to chyba coś nie tak Odpowiedz Link Zgłoś