Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 22:10 skandal! listkiewicz musi odejsc! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: Najlepsza łyżwiarka świata nie wystąpi w Tury IP: *.c155.petrotel.pl 30.12.05, 22:22 nonckiwicz siadej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
agaj.agaj juz to czytalem 30.12.05, 22:24 Czytalem ten artykul chyba 2 dni temu, ale po angielsku. Jezeli to jest podane za oryginalny artykul dziennikarza GW to jest to plagiat. W porownaniu z artykulem ktory czytalem, GW opuscila fragment, ze Asada zdobyla tylko 2gie miejsce na mistrzostwach Japonii. Dlatego oryginalny artykul okreslal Asada jako najbardziej skoczna, a nie najlepsza lyzwiarke swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horn Pedofile będą niepocieszeni ;))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 22:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dowcipnis niech RASIAK pojedzie zamiast niej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 22:36 mysle ze dobrze by ja zastapil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziennikarz Re: Najlepsza łyżwiarka świata nie wystąpi w Tury IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 30.12.05, 22:46 gw znowu przepisuje z inych gazet Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm, Re: Najlepsza łyżwiarka świata nie wystąpi w Tury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 23:11 chyba nie taka najlepsza, skoro pomimo dwoch aksli skoczonych w programie na mistrzostwach japonii zajela tylko drugie miejsce... przyklad bonaly pokazal juz dawno, ze maszyny do skakania nie zawsze wygrywaja w tej dyscyplinie, gdzie liczy sie tez walor artystyczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kow3l Re: Najlepsza łyżwiarka świata nie wystąpi w Tury IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.05, 00:07 "Złoto w Turynie miałaby pewnie w kieszeni" JAk na Wybiorcza przystalo jest to skrajna i nieprawdziwa wypowiedz.Jak ona jest najlepsza lyzwiarka swiata to ja jestem najlepszym pilkarzem ;) Jedne zawody w Paryzu nic jeszcze nie przesadzaja. Nie takie faworytki przegrywaly. W japonii byla "ledwie" druga i tylko dlatego,ze skoczyla po raz pierwszy dwa potrojne aksle w jednym przejezdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: japonczyk z japonii IP: *.tkyoac00.ap.so-net.ne.jp 08.01.06, 11:32 nic nie wiecie co sie dzieje w japonii. oczywiscie asada miala zajac pierwsze miejsce ale sponsorowe firmy (toyota, panasonic, lotte -firma jak wedel) wywarly nacisk na japonska federacje zeby maskotki tych firm (suguri, ando, arakawa) mogly grac w turynie. bo juz od wrzesnia one wystepuja sie w telewizyjnych reklamach, a natomiast wokol 15-letniej mao (jeszcze nie moze dzialac jak dorosla) nie ma jeszcze zadnego sponsora. jap. federacja otrzymuje sporo pieniedzy od w/w firm, dlatego musiala sluchac. np. zawodniczka nakano (studentka) w ostatnich 3 tournee byla lepsza niz ando. mimo tego ona nie zostala wybrana do turynu bo ona tez nie ma zadnego sponsora. nie wiem jak sie mowi po polsku taki wyscig, ktorego rezultat jest juz jasna przed rozpoczeciem. londynskie czasopismo juz pisze o tym www.timesonline.co.uk/article/0,,25689-1966585,00.html ponad 90 procent japonczykow sadzi, ze ando nie musi grac w turynie i zeszloroczna najbardziej skandalne wydarzenie (niekoniecznie w sporcie) to wlasnie ten zly stosunek pomiedzy federacja a firmami. japonska media boi sie pisac o tym, bo za firmami i media jest najwieksza firma ogloszeniowa-dentsu. bez dentsu zadna gazeta, telewizja nie moze szukac sponsorow. dlatego dla japonczykow zagraniczna media jest najwazniejsza w tej sprawie. Odpowiedz Link Zgłoś