Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Najlepsza łyżwiarka świata nie wystąpi w Turynie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 22:10
    skandal! listkiewicz musi odejsc!
    Obserwuj wątek
      • Gość: ja Re: Najlepsza łyżwiarka świata nie wystąpi w Tury IP: *.c155.petrotel.pl 30.12.05, 22:22
        nonckiwicz siadej !!!
      • agaj.agaj juz to czytalem 30.12.05, 22:24
        Czytalem ten artykul chyba 2 dni temu, ale po angielsku. Jezeli to jest podane
        za oryginalny artykul dziennikarza GW to jest to plagiat. W porownaniu z
        artykulem ktory czytalem, GW opuscila fragment, ze Asada zdobyla tylko 2gie
        miejsce na mistrzostwach Japonii. Dlatego oryginalny artykul okreslal Asada
        jako najbardziej skoczna, a nie najlepsza lyzwiarke swiata.
      • Gość: Horn Pedofile będą niepocieszeni ;))) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 22:36
      • Gość: dowcipnis niech RASIAK pojedzie zamiast niej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 22:36
        mysle ze dobrze by ja zastapil
      • Gość: dziennikarz Re: Najlepsza łyżwiarka świata nie wystąpi w Tury IP: *.klaudyny.waw.pl / *.klaudyny.waw.pl 30.12.05, 22:46
        gw znowu przepisuje z inych gazet
      • Gość: hmm, Re: Najlepsza łyżwiarka świata nie wystąpi w Tury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.05, 23:11
        chyba nie taka najlepsza, skoro pomimo dwoch aksli skoczonych w programie na
        mistrzostwach japonii zajela tylko drugie miejsce... przyklad bonaly pokazal juz
        dawno, ze maszyny do skakania nie zawsze wygrywaja w tej dyscyplinie, gdzie
        liczy sie tez walor artystyczny
      • Gość: kow3l Re: Najlepsza łyżwiarka świata nie wystąpi w Tury IP: *.adsl.inetia.pl 31.12.05, 00:07
        "Złoto w Turynie miałaby pewnie w kieszeni"

JAk na Wybiorcza przystalo jest to skrajna i nieprawdziwa wypowiedz.Jak ona
        jest najlepsza lyzwiarka swiata to ja jestem najlepszym pilkarzem ;) Jedne
        zawody w Paryzu nic jeszcze nie przesadzaja. Nie takie faworytki przegrywaly. W
        japonii byla "ledwie" druga i tylko dlatego,ze skoczyla po raz pierwszy dwa
        potrojne aksle w jednym przejezdzie.
      • Gość: japonczyk z japonii IP: *.tkyoac00.ap.so-net.ne.jp 08.01.06, 11:32
        nic nie wiecie co sie dzieje w japonii.
        oczywiscie asada miala zajac pierwsze miejsce ale sponsorowe firmy (toyota,
        panasonic, lotte -firma jak wedel) wywarly nacisk na japonska federacje zeby
        maskotki tych firm (suguri, ando, arakawa) mogly grac w turynie.
        bo juz od wrzesnia one wystepuja sie w telewizyjnych reklamach,
        a natomiast wokol 15-letniej mao (jeszcze nie moze dzialac jak dorosla)
        nie ma jeszcze zadnego sponsora.
        jap. federacja otrzymuje sporo pieniedzy od w/w firm, dlatego musiala sluchac.

np. zawodniczka nakano (studentka) w ostatnich 3 tournee byla lepsza niz ando.
        mimo tego ona nie zostala wybrana do turynu bo ona tez nie ma zadnego sponsora.

nie wiem jak sie mowi po polsku taki wyscig, ktorego rezultat jest juz jasna
        przed rozpoczeciem.

londynskie czasopismo juz pisze o tym
        www.timesonline.co.uk/article/0,,25689-1966585,00.html
        ponad 90 procent japonczykow sadzi, ze ando nie musi grac w turynie
        i zeszloroczna najbardziej skandalne wydarzenie (niekoniecznie w sporcie) to
        wlasnie ten zly stosunek pomiedzy federacja a firmami.

japonska media boi sie pisac o tym, bo za firmami i media jest najwieksza firma
        ogloszeniowa-dentsu.
        bez dentsu zadna gazeta, telewizja nie moze szukac sponsorow.

dlatego dla japonczykow zagraniczna media jest najwazniejsza w tej sprawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka