Gość: Flanker Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 13.02.06, 16:00 To jego miotła! W następnej rundzie sam staje się "miotłaczem" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
crazy Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 16:07 Trzeba zauważyć jeszcze jedno - miotła przydaje się skipowi żeby pokazał czajnikowi miejsce, gdzie ma się zatrzymać! Tylko dlaczego oni się na ten czajnik tak wydzierają???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldfish.on Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: 82.146.249.* 13.02.06, 16:10 a twój czajnik sam bez proszenia cokolwiek zrobi? ;-) Na czajnik to ryknąć trzeba, wtedy się bierze do roboty :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
crazy Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 16:12 Ja mam nowoczesny, reaguje na włącznik. Odpowiedz Link Zgłoś
goldfishon Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 16:14 Te w curlingu na olipiadzie też są nowoczesne, światełko mają takie co się zapala gdy skip po przekroczeniu linii rzutu nadal trzyma kamień za rączkę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
crazy Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 16:18 Jak kupowałem, to pewnie też była taka opcja, ale ja nie rzucam czajnikiem, a poza tym nie mam w kuchni "linii rzutu" zaczynam się martwić, czy nie powinienem mieć - tylko z kariery curlingowej i tak nic nie będzie - mam odkurzacz ;-)) Pozdrawiam crazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnieszka Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 13.02.06, 17:28 jakbyś nie zauważył czajniczek to nie zając,uszy ma słabo rozwiniete Odpowiedz Link Zgłoś
mitemart Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 16:07 Serio to pytanie było na serio? Szczotkę ma do podpierania się przecież. Postawa piszącego i jego brak zrozumienia dla sportu zaczyna być żenująca. Tak, dziś modne jest zawężanie pola widzenia do punktu zwanego natrętnym i kapryśnym krytykowaniem. Jednak należna jest odrobina szacunku dla olimpiady. Mamy okazję oglądać wzmagania ludzi, którzy są jak najbardziej naturalni i szczerzy w tym co robią (co dziś jest rzadkością). Wkładają wszystkie swoje siły i zdolności w swoje zamiłowanie. Sport to wielka przygoda. Sport jest piękny, przeżycia towarzyszące zawodnikom podczas konkurencji niesamowite i nie dane każdemu Ziemianinowi (nawiasem mówiąc uczucie towarzyszące zwycięstwu jest lepsze niż seks). Komentarze prowadzącego świadczą tylko o tym, że nie zna ducha sportu, trudno (może nawet nie brał udziału w zawodach w podstawówce). Rozumiem, że dla niektórych curling, czy biatlon to głupia i bezsensowna sprawa. Ale olimpiadzie należy się trochę zrozumienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goldfish.on Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: 82.146.249.* 13.02.06, 16:08 wyluzuj, wczuj się, będzie ok :-ppp Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Zawężenie pola widzenia dziennikarzyn sportowych 13.02.06, 16:27 z "redakcji sportowej" GW odnośnie sportu jest prześmieszne. Porównuję te miernoty do załogi komentatorskiej TVP. Ten sam (niski) poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Szczotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 16:38 >A nas interesuje coś więcej: czemu się podpiera? Żeby nie zaliczyś BSzL (bliskiego spotkania zlodem) >Czemu szczotką, a nie ręką? Lód jest zimny. >Czy mógłby się nie podpierać? Mogłby, ale patrz odpowiedz na pytanie 1. >W jaki sposób podpieranie szczotką zwiększa jego skuteczność? Nie musi się skupiać na utrzymywaniu równowagi i może skupić się na czajniku. >A może jest w tym jakaś większa historia? Nie sądzę. Chociaż jeżeli to polski zawodnik to napewno ta szczotka mu przeszkadza. Pozd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: Zawężenie pola widzenia dziennikarzyn sportow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 18:00 Poziom redakcji sportowej TVP jest wyższy. O wiele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaanka panie z carlibgu chyba poszły do fryzjera IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 13.02.06, 16:11 przed olimpiadą, widać, że nie tylko herbatka im w głowie, prawdziwe nowoczesne kobiety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp widzieliście ? IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 16:24 brooke forester wyszła na prezentację nowej kolekcji w samej bieliźnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: widzieliście ? IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 16:36 nie wiem bo odcinek się skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
goldfishon Re: widzieliście ? 13.02.06, 16:38 skończył się??? bez podiumu??? :-O Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: widzieliście ? IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 16:40 spoko, już leci następny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp curling a sprawa polska IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 16:43 ja mam pytanie: dlaczego my nie mamy reprezentacji w curlingu ?? napewno nie wypadliby gorzej niż reszta naszych "reprezentantów". ja dla przykładu mógłbym zamiatać :D Odpowiedz Link Zgłoś
sierzant.podsiadlik Re: curling a sprawa polska 13.02.06, 16:45 Na razie to nieźle zamiatają (lub raczej wymiatają) ci z Sejmu ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: curling a sprawa polska IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 16:57 niestety nie mam tvn24 i nie jest mi dane oglądać ich wyczynów. Odpowiedz Link Zgłoś
niedoszly.islandczyk Re: curling a sprawa polska 13.02.06, 16:58 Przepraszam bardzo my reprezentację w curlingu mamy ale nie na tak długo żeby już wystawiać już reprezentacje na igrzyska. A tak pozatym nie dorastamy do pięt zawodnikom olimpijskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: curling a sprawa polska IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 17:05 "nie dorastamy do pięt zawodnikom olimpijskim" hmm, myśląc w ten sposób to chyba nikt nas tam nie powinien reprezentować, skoro za sukces i sensację uważane jest 6. miejsce :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: 213.214.200.* 13.02.06, 16:55 Bardzo interesujace relacje.Nareszcie cos co czytam i nie zasypiam. Odpowiedz Link Zgłoś
goldfishon Short-track vs łyżwiarstwo szybkie 13.02.06, 17:00 short-track zdecydowanie jest lepszy, bezpośrednia walka, sport kontaktowy. A w ł. szybkim to jedzie dwóch, osobno, i nawet nie walczą bezpośrednio ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
sandra24 curling - zasady 13.02.06, 17:20 Najciekawsze co mi się udało znaleźć w internecie SKIP Kiedy kamień przeleci po za linię przechodzącą przez środek domu szczotkować kamień może tylko kapitan drużyny przeciwnej(skip), dzięki czemu może wykluczyć kamień z gry. PRZYRZĄDY :) Szczotka jest zrobiona z tworzywa sztucznego lub z włosia, a kamień z granitu wydobywanego tylko z jednej Szkockiej wyspy. Każdy curler ma na bucie na jednej nodze podkładkę antypoślizgową a na drugiej płytkę najczęściej z metalu wspomagającą ślizganiu się. Najbliższy specjalistyczny sklep z artykułami do curlingu znajduje się w Szwajcarii. WYGRANA Według tradycji wygrana drużyna zaprasza przegraną drużynę na piwo. KOBIETY A MĘŻCZYŹNI Na międzynarodowych turniejach gra się według płci, czyli kobiety z kobietami a mężczyźni z mężczyznami, jednak organizowane są spotkania towarzyskie mieszane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: entomb Re: curling - zasady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 18:40 hmmm czy na olimpiadzie ta zasada z piwem też obowiązuje? Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: curling - zasady 13.02.06, 21:54 > Szczotka jest zrobiona z tworzywa sztucznego lub z włosia, a kamień z granitu > wydobywanego tylko z jednej Szkockiej wyspy. Ha! Wyjaśniło się - nie dość, że sport ten wymyślili Szkoci, to jeszcze mają monopol na granit używany do produkcji sprzętu!!! Chcą zdominować sporty zimowe, a potem dzięki reglamentacji granitu zdobyć władzę nad światem! Nie zdziwcie się, jeżeli kolejne igrzyska olimpijskie będą się oficjalnie nazywały "Mistrzostwa Świata w curlingu i pajpie" (Szkoci pójdą na rękę Amerykanom, którzy też chcieliby zdobyć jakiś medal, a przecież zamiast herbatki pijają kawę i kakał ze Starbuksa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp polskie sukcesy w turynie. IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 17:25 idzie naszym tak dobrze, że zaraz tvp zacznie pokazywać jak domarski strzela anglikom gola na wembley w 1973. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rock Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.02.06, 17:30 ...Dziś rozpoczyna się turniej w najbardziej kontrowersyjnej dyscyplinie olimpijskiej - curlingu. .. Dla chlopakow z gazety curling to kontrowersyjna i to najbardziej dyscyplina hehehe. A kontrowersyjnosc pewnie polega na tym, ze bilety na nia zostaly najszybciej wyprzedane i ceny u konikow byly (sa) najwyzsze. To sie nie miesci w glowie- nie skoki, nie pol pipy a kontrowersyjny hehehe curling. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej Oczywiście że tak. 13.02.06, 17:39 Warszawskim prostakom z "redakcji sportowej" nie przychodzi do łbów że od czasu do czasu mozna zachwycać się czym innym niz kopanie piłki. Nawet "rozkochani" w futbolu Włosi są mądrzejsi od tych dziennikarzyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Oczywiście że tak. IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 18:00 w końcu musi być zachowana równowaga we wszechświecie i musi być kilku prostaków, po to , żeby tacy geniusze elokwencji, jak np. Ty, mogli egzystować. Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej To pan, Panie Leniarski? 13.02.06, 21:39 Jak tam projekt budowy osiedlowych boisk do futbolu i koszykówki w zamian za tor kolarstwa torowego? W końcu tyyyle ludzi gra w "futbol" i "basket"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: To pan, Panie Leniarski? IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 23:24 hahaha, przykro mi, nie jestem leniarski. Odpowiedz Link Zgłoś
starybaca Re: Curling 13.02.06, 22:09 Gość portalu: rock napisał(a): > Dla chlopakow z gazety curling to kontrowersyjna i to najbardziej dyscyplina > hehehe. A kontrowersyjnosc pewnie polega na tym, ze bilety na nia zostaly > najszybciej wyprzedane i ceny u konikow byly (sa) najwyzsze. No i jeszcze jedna rzecz: zrozumienie zasad gry przerasta możliwości intelektualne chłopaków z gazety. Dlatego "kontrowersyjna". Odpowiedz Link Zgłoś
kosciol.mlodziezy.psychicznej I jeszcze jakaś nowa terminologia. 13.02.06, 22:21 Nie mogłoby w każdej dyscyplinie być rzutu rożnego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sparrhawk Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 17:31 "2. Czemu skip w curlingu (po ludzku nazwalibyśmy go zagrywającym) też trzyma w ręku szczotkę?" Pytanie na serio - odpowiedź na serio. Skip też szczotkuje, kiedy jeden z dwóch szczotkujących zagrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
a.adas Szkoda, że nie ma nigdzie snookera....;) 13.02.06, 17:37 Dlaczego polscy sportowcy zawsze mają szanse i pecha? Nie macie gdzieś konia pod ręką? Tego Stecowego, Ateńsko-Trojańskiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Dembowski?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 17:54 Pisze się to nazwisko trochę inaczej, może sami dojdziecie do tego jak. Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierny kibic Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.server.ntli.net 13.02.06, 18:49 Aby podgrzać atmosferę igrzysk, dla nas Polaków dość letnią, proponuję powrócić do odwiecznej rywalizacji płci, czyli ile razy polski zawodnik, a z drugiej strony zawodniczka zajęli miejsca w pierwszej dziesiątce. Na razie 3 dla pań (Pałka, Kowalczyk, Wójcicka) 1 dla panów (Małysz). Feministki powinny być zachwycone. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek o newsa prosze IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.02.06, 19:07 czy stalo sie cos saneczkarce amerykanskiej, ktora sie dosc konkretnie "pierdykla" Odpowiedz Link Zgłoś
arkaf Dziekuje bardzo 13.02.06, 19:18 no i juz wiem. NIC sie jej nie stalo, choc tak ladnie to nie wygladalo. Dobrze ze gdzieniegdzie tez olimpiade pokazuja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:38 występy polskich sportowców są bardzo słabe jak zwykle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paprykarz Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:45 Znowu się komuś dostało za to, że wystąpił w reklamie? Tak swoją drogą - marni jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seman2@wp.pl Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:56 Najbardziej denerwuje mnie jak komentatorzy (najczęsciej w TVP) cały czas mówią o tym ze Polacy zajęli 2 miejsce ,od końca, bo przyjechali "na naukę". Dziwne ,że sportowcy z innych krajów już w wieku 17-18 lat zdobywają medale...a nasi sportowcy jak zwykle "po nauke". Za 4 lata w Vancouver będzie lepiej ,ciekwe ilu z tych 47 sportowców uda sie do Kanady za 4 lata... Odpowiedz Link Zgłoś
0x0001 Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 22:02 Miałem na studiach kilkoro znajomych, którzy dostawali szmatę za szmatą, oblewali w sesji 80% egzaminów, a pytania na dowolnym kolokwium mogłyby być równie dobrze napisane dla nich po japońsku. Nigdy jednak nie widać było po nich większego stresu. Dzięki TVP już wiem - oni nie dostali się na studia dla szpanu czy też w owczym pędzie, oni przyjechali PO NAUKĘ :) Odpowiedz Link Zgłoś
lukas-cycle Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 20:11 Czy Wy też tak macie - że jak to samo jest w Eurosporcie i Tvp to na Euro jest kolorowe a w TVP szare i "zadymione"? a może prowadzimy w klasyfikacji upadków? proponuję utworzyć ranking najnudniejsztch i najgorszych komentarzy ja na pierwsze miejsce typuję jakże budzący emocje komentarz obu halfpipe w pewnym momencie uznałem komentatorów za szamanów i zdrzemnąłem się.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 20:19 poniewaz nic sie nie dzieje wezcie pozdrowcie kasie basie i krysie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.sd.sd.cox.net 13.02.06, 20:23 panowie redaktorzy wasze komentarze sa nie fair, nieuczciwe w stosunku do sportowcow. Moze sie z was troche posmiejemy. Prace, ktora wykonujecie moze troche osmieszymy itp. Oj oj kiepsko z waszym poczuciem humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz.Budzisz Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.upc.es 13.02.06, 20:24 Panowie komentatorzy swietna robota. Ja ze swojej strony proponuje relacjonowac w podobnym stylu obrady Sejmu III lub jak kto woli IV RP. Tam rowniez dycyplin bez liku i jaka dynamika akcji. Curling jest przy tym statyczny... Pozdrawiam Lukasz Budzisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kywy Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 20:50 Ja tez sie zgadzam ze panowie komentatorzy robią świetną robotę. w koncu naszych marnych sportowców ktos oceni tak jak na to zasłuzyli swoimi wynikami czyli z uśmiechem na ustach i politowaniem:) pozdrawiam, tak trzymać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mlody Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 20:48 do panow redaktorow spirala smierci jest sapirala smierci aczkolwiek smierc jest tu mozliwa gdy ktos zachaczy kogos o juz przyslowiowy "krawat" to wtedy smierc ma krawacista czytaj zostaje uduszony i widzowie ktorzy patrza na kolejny pechowy wypadek Polakow :D Odpowiedz Link Zgłoś
teufel Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 20:53 Naszym sportowcom wiatr zawsze w oczy wieje. Poza skoczkami narciarskimi - tym wiatr wieje w plecy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MeNDoZa Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.icpnet.pl 13.02.06, 21:00 Chłopaki, dobrze kombinujecie, tylko tak dalej. A może ZMariusz Siudek ma kowbojską wstążkę? Sprawdźcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp panowie redaktorzy IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 21:01 może się zaczniecie podpisywać pod waszymi komentarzami ? sportowców wyśmiewacie po nazwiskach, czyta to cała polska, a my, czyli cała czytająca polska, nie wie nawet kto się z nad tymi biednymi sportowcami tak znęca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan kowalski Re: panowie redaktorzy IP: *.chello.pl 13.02.06, 21:13 A ty czemu sie nie podpisales, cffffaaaaniaczku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: panowie redaktorzy IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 21:16 mi nie płacą za pisanie tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Fajniutka byla ta Kanadyjeczka.. IP: *.dclient.hispeed.ch 13.02.06, 21:10 tak apropo lyzwiarstwa figurowego.. Odpowiedz Link Zgłoś
lukas-cycle Re: Fajniutka byla ta Kanadyjeczka.. 13.02.06, 21:25 i tak najładniej upadł dziś Polak na 500m Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymon Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 21:23 Super formuła. Nie mam czasu siedzieć przed telewizorem, ale chcę być na bieżąco. A co do trochę prześmiewczego komentarza to mi on nie przeszkadza, powiem więcej mi się on podoba. W końcu Olimpiada to czas zabawy. Oby tak dalej!!! Odpowiedz Link Zgłoś