Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Igrzyska na żywo - dzień 3.

• Gość: Flanker Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.bank.bgzsa.pl / 193.108.194.* 13.02.06, 16:00
        To jego miotła! W następnej rundzie sam staje się "miotłaczem" ;-)
        • crazy Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 16:07
          Trzeba zauważyć jeszcze jedno - miotła przydaje się skipowi żeby pokazał
          czajnikowi miejsce, gdzie ma się zatrzymać!

Tylko dlaczego oni się na ten czajnik tak wydzierają????
          • Gość: goldfish.on Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: 82.146.249.* 13.02.06, 16:10
            a twój czajnik sam bez proszenia cokolwiek zrobi? ;-)
            Na czajnik to ryknąć trzeba, wtedy się bierze do roboty :-))
            • crazy Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 16:12
              Ja mam nowoczesny, reaguje na włącznik.
              • goldfishon Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 16:14
                Te w curlingu na olipiadzie też są nowoczesne, światełko mają takie co się
                zapala gdy skip po przekroczeniu linii rzutu nadal trzyma kamień za rączkę ;-)
                • crazy Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 16:18
                  Jak kupowałem, to pewnie też była taka opcja, ale ja nie rzucam czajnikiem, a
                  poza tym nie mam w kuchni "linii rzutu" zaczynam się martwić, czy nie
                  powinienem mieć - tylko z kariery curlingowej i tak nic nie będzie - mam
                  odkurzacz ;-))

Pozdrawiam

crazy
          • Gość: Agnieszka Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.ds5.tuniv.szczecin.pl 13.02.06, 17:28
            jakbyś nie zauważył czajniczek to nie zając,uszy ma słabo rozwiniete
      • mitemart Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 16:07
        Serio to pytanie było na serio? Szczotkę ma do podpierania się przecież.
        Postawa piszącego i jego brak zrozumienia dla sportu zaczyna być żenująca. Tak,
        dziś modne jest zawężanie pola widzenia do punktu zwanego natrętnym i kapryśnym
        krytykowaniem. Jednak należna jest odrobina szacunku dla olimpiady. Mamy okazję
        oglądać wzmagania ludzi, którzy są jak najbardziej naturalni i szczerzy w tym co
        robią (co dziś jest rzadkością). Wkładają wszystkie swoje siły i zdolności w
        swoje zamiłowanie. Sport to wielka przygoda. Sport jest piękny, przeżycia
        towarzyszące zawodnikom podczas konkurencji niesamowite i nie dane każdemu
        Ziemianinowi (nawiasem mówiąc uczucie towarzyszące zwycięstwu jest lepsze niż
        seks). Komentarze prowadzącego świadczą tylko o tym, że nie zna ducha sportu,
        trudno (może nawet nie brał udziału w zawodach w podstawówce). Rozumiem, że dla
        niektórych curling, czy biatlon to głupia i bezsensowna sprawa. Ale olimpiadzie
        należy się trochę zrozumienia.
        • Gość: goldfish.on Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: 82.146.249.* 13.02.06, 16:08
          wyluzuj, wczuj się, będzie ok :-ppp
        • kosciol.mlodziezy.psychicznej Zawężenie pola widzenia dziennikarzyn sportowych 13.02.06, 16:27
          z "redakcji sportowej" GW odnośnie sportu jest prześmieszne. Porównuję te
          miernoty do załogi komentatorskiej TVP. Ten sam (niski) poziom.
          • Gość: asd Szczotka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 16:38
            >A nas interesuje coś więcej: czemu się podpiera?
            Żeby nie zaliczyś BSzL (bliskiego spotkania zlodem)
            >Czemu szczotką, a nie ręką?
            Lód jest zimny.
            >Czy mógłby się nie podpierać?
            Mogłby, ale patrz odpowiedz na pytanie 1.
            >W jaki sposób podpieranie szczotką zwiększa jego skuteczność?
            Nie musi się skupiać na utrzymywaniu równowagi i może skupić się na czajniku.
            >A może jest w tym jakaś większa historia?
            Nie sądzę. Chociaż jeżeli to polski zawodnik to napewno ta szczotka mu przeszkadza.

Pozd.
          • Gość: Józek Re: Zawężenie pola widzenia dziennikarzyn sportow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 18:00
            Poziom redakcji sportowej TVP jest wyższy. O wiele.
      • Gość: jaanka panie z carlibgu chyba poszły do fryzjera IP: *.rutex.pl / *.devs.futuro.pl 13.02.06, 16:11
        przed olimpiadą, widać, że nie tylko herbatka im w głowie, prawdziwe nowoczesne kobiety
      • Gość: mp widzieliście ? IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 16:24
        brooke forester wyszła na prezentację nowej kolekcji w samej bieliźnie !
        • goldfishon Re: widzieliście ? 13.02.06, 16:26
          i jak ocenili to sędziowie???
          • Gość: mp Re: widzieliście ? IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 16:36
            nie wiem bo odcinek się skończył.
            • goldfishon Re: widzieliście ? 13.02.06, 16:38
              skończył się??? bez podiumu??? :-O
              • Gość: mp Re: widzieliście ? IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 16:40
                spoko, już leci następny.
                • goldfishon Re: widzieliście ? 13.02.06, 16:42
                  jak będzie Małysz to daj znać :-p
      • Gość: mp curling a sprawa polska IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 16:43
        ja mam pytanie:
        dlaczego my nie mamy reprezentacji w curlingu ??
        napewno nie wypadliby gorzej niż reszta naszych "reprezentantów".
        ja dla przykładu mógłbym zamiatać :D
        • sierzant.podsiadlik Re: curling a sprawa polska 13.02.06, 16:45
          Na razie to nieźle zamiatają (lub raczej wymiatają) ci z Sejmu ;-)))
          • Gość: mp Re: curling a sprawa polska IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 16:57
            niestety nie mam tvn24 i nie jest mi dane oglądać ich wyczynów.
        • niedoszly.islandczyk Re: curling a sprawa polska 13.02.06, 16:58
          Przepraszam bardzo my reprezentację w curlingu mamy ale nie na tak długo żeby
          już wystawiać już reprezentacje na igrzyska. A tak pozatym nie dorastamy do
          pięt zawodnikom olimpijskim.
          • Gość: mp Re: curling a sprawa polska IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 17:05
            "nie dorastamy do pięt zawodnikom olimpijskim"

hmm, myśląc w ten sposób to chyba nikt nas tam nie powinien reprezentować, skoro za sukces i sensację uważane jest 6. miejsce :|
      • Gość: Marta Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: 213.214.200.* 13.02.06, 16:55
        Bardzo interesujace relacje.Nareszcie cos co czytam i nie zasypiam.
      • goldfishon Short-track vs łyżwiarstwo szybkie 13.02.06, 17:00
        short-track zdecydowanie jest lepszy, bezpośrednia walka, sport kontaktowy. A w
        ł. szybkim to jedzie dwóch, osobno, i nawet nie walczą bezpośrednio ze sobą.
        • sandra24 curling - zasady 13.02.06, 17:20
          Najciekawsze co mi się udało znaleźć w internecie
          SKIP
          Kiedy kamień przeleci po za linię przechodzącą przez środek domu szczotkować
          kamień może tylko kapitan drużyny przeciwnej(skip), dzięki czemu może wykluczyć
          kamień z gry.
          PRZYRZĄDY :)
          Szczotka jest zrobiona z tworzywa sztucznego lub z włosia, a kamień z granitu
          wydobywanego tylko z jednej Szkockiej wyspy. Każdy curler ma na bucie na jednej
          nodze podkładkę antypoślizgową a na drugiej płytkę najczęściej z metalu
          wspomagającą ślizganiu się. Najbliższy specjalistyczny sklep z artykułami do
          curlingu znajduje się w Szwajcarii.

WYGRANA
          Według tradycji wygrana drużyna zaprasza przegraną drużynę na piwo.
          KOBIETY A MĘŻCZYŹNI
          Na międzynarodowych turniejach gra się według płci, czyli kobiety z kobietami a
          mężczyźni z mężczyznami, jednak organizowane są spotkania towarzyskie mieszane.
          • Gość: entomb Re: curling - zasady IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 18:40
            hmmm czy na olimpiadzie ta zasada z piwem też obowiązuje?
          • 0x0001 Re: curling - zasady 13.02.06, 21:54
            > Szczotka jest zrobiona z tworzywa sztucznego lub z włosia, a kamień z granitu
            > wydobywanego tylko z jednej Szkockiej wyspy.

Ha! Wyjaśniło się - nie dość, że sport ten wymyślili Szkoci, to jeszcze mają monopol na granit używany do produkcji sprzętu!!! Chcą zdominować sporty zimowe, a potem dzięki reglamentacji granitu zdobyć władzę nad światem! Nie zdziwcie się, jeżeli kolejne igrzyska olimpijskie będą się oficjalnie nazywały "Mistrzostwa Świata w curlingu i pajpie" (Szkoci pójdą na rękę Amerykanom, którzy też chcieliby zdobyć jakiś medal, a przecież zamiast herbatki pijają kawę i kakał ze Starbuksa)
      • Gość: mp polskie sukcesy w turynie. IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 17:25
        idzie naszym tak dobrze, że zaraz tvp zacznie pokazywać jak domarski strzela anglikom gola na wembley w 1973.
      • Gość: rock Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 13.02.06, 17:30
        ...Dziś rozpoczyna się turniej w najbardziej kontrowersyjnej dyscyplinie
        olimpijskiej - curlingu. ..

Dla chlopakow z gazety curling to kontrowersyjna i to najbardziej dyscyplina
        hehehe. A kontrowersyjnosc pewnie polega na tym, ze bilety na nia zostaly
        najszybciej wyprzedane i ceny u konikow byly (sa) najwyzsze.
        To sie nie miesci w glowie- nie skoki, nie pol pipy a kontrowersyjny hehehe
        curling.
        • kosciol.mlodziezy.psychicznej Oczywiście że tak. 13.02.06, 17:39
          Warszawskim prostakom z "redakcji sportowej" nie przychodzi do łbów że od czasu
          do czasu mozna zachwycać się czym innym niz kopanie piłki. Nawet "rozkochani" w
          futbolu Włosi są mądrzejsi od tych dziennikarzyn.
          • Gość: mp Re: Oczywiście że tak. IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 18:00
            w końcu musi być zachowana równowaga we wszechświecie i musi być kilku prostaków, po to , żeby tacy geniusze elokwencji, jak np. Ty, mogli egzystować.
            • kosciol.mlodziezy.psychicznej To pan, Panie Leniarski? 13.02.06, 21:39
              Jak tam projekt budowy osiedlowych boisk do futbolu i koszykówki w zamian za
              tor kolarstwa torowego? W końcu tyyyle ludzi gra w "futbol" i "basket"...
              • Gość: mp Re: To pan, Panie Leniarski? IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 23:24
                hahaha, przykro mi, nie jestem leniarski.
        • starybaca Re: Curling 13.02.06, 22:09
          Gość portalu: rock napisał(a):

> Dla chlopakow z gazety curling to kontrowersyjna i to najbardziej dyscyplina
          > hehehe. A kontrowersyjnosc pewnie polega na tym, ze bilety na nia zostaly
          > najszybciej wyprzedane i ceny u konikow byly (sa) najwyzsze.

No i jeszcze jedna rzecz: zrozumienie zasad gry przerasta możliwości
          intelektualne chłopaków z gazety. Dlatego "kontrowersyjna".
          • kosciol.mlodziezy.psychicznej I jeszcze jakaś nowa terminologia. 13.02.06, 22:21
            Nie mogłoby w każdej dyscyplinie być rzutu rożnego?
      • Gość: sparrhawk Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 17:31
        "2. Czemu skip w curlingu (po ludzku nazwalibyśmy go zagrywającym) też trzyma w
        ręku szczotkę?"

Pytanie na serio - odpowiedź na serio. Skip też szczotkuje, kiedy jeden z dwóch
        szczotkujących zagrywa.
      • a.adas Szkoda, że nie ma nigdzie snookera....;) 13.02.06, 17:37
        Dlaczego polscy sportowcy zawsze mają szanse i pecha? Nie macie gdzieś konia pod
        ręką? Tego Stecowego, Ateńsko-Trojańskiego???
      • Gość: z Dembowski?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 17:54
        Pisze się to nazwisko trochę inaczej, może sami dojdziecie do tego jak. Życzę powodzenia.
      • Gość: wierny kibic Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.server.ntli.net 13.02.06, 18:49
        Aby podgrzać atmosferę igrzysk, dla nas Polaków dość letnią, proponuję powrócić
        do odwiecznej rywalizacji płci, czyli ile razy polski zawodnik, a z drugiej
        strony zawodniczka zajęli miejsca w pierwszej dziesiątce. Na razie 3 dla pań
        (Pałka, Kowalczyk, Wójcicka) 1 dla panów (Małysz). Feministki powinny być
        zachwycone.
      • Gość: Arek o newsa prosze IP: *.w82-121.abo.wanadoo.fr 13.02.06, 19:07
        czy stalo sie cos saneczkarce amerykanskiej, ktora sie dosc
        konkretnie "pierdykla"
        • arkaf Dziekuje bardzo 13.02.06, 19:18
          no i juz wiem. NIC sie jej nie stalo, choc tak ladnie to nie wygladalo.
          Dobrze ze gdzieniegdzie tez olimpiade pokazuja
      • Gość: magda Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:38
        występy polskich sportowców są bardzo słabe
        jak zwykle
        • Gość: paprykarz Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:45
          Znowu się komuś dostało za to, że wystąpił w reklamie?

Tak swoją drogą - marni jesteście.
          • Gość: seman2@wp.pl Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 19:56
            Najbardziej denerwuje mnie jak komentatorzy (najczęsciej w TVP) cały czas mówią
            o tym ze Polacy zajęli 2 miejsce ,od końca, bo przyjechali "na naukę".

Dziwne ,że sportowcy z innych krajów już w wieku 17-18 lat zdobywają medale...a
            nasi sportowcy jak zwykle "po nauke". Za 4 lata w Vancouver będzie
            lepiej ,ciekwe ilu z tych 47 sportowców uda sie do Kanady za 4 lata...
            • 0x0001 Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 22:02
              Miałem na studiach kilkoro znajomych, którzy dostawali szmatę za szmatą, oblewali w sesji 80% egzaminów, a pytania na dowolnym kolokwium mogłyby być równie dobrze napisane dla nich po japońsku. Nigdy jednak nie widać było po nich większego stresu.

Dzięki TVP już wiem - oni nie dostali się na studia dla szpanu czy też w owczym pędzie, oni przyjechali PO NAUKĘ :)
      • lukas-cycle Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 20:11
        Czy Wy też tak macie - że jak to samo jest w Eurosporcie i Tvp to na Euro jest
        kolorowe a w TVP szare i "zadymione"?
        a może prowadzimy w klasyfikacji upadków?
        proponuję utworzyć ranking najnudniejsztch i najgorszych komentarzy
        ja na pierwsze miejsce typuję jakże budzący emocje komentarz obu halfpipe
        w pewnym momencie uznałem komentatorów za szamanów i zdrzemnąłem się..
      • Gość: Mlody Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 20:19
        poniewaz nic sie nie dzieje wezcie pozdrowcie kasie basie i krysie
      • Gość: kaz Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.sd.sd.cox.net 13.02.06, 20:23
        panowie redaktorzy wasze komentarze sa nie fair, nieuczciwe w stosunku do
        sportowcow. Moze sie z was troche posmiejemy. Prace, ktora wykonujecie moze
        troche osmieszymy itp. Oj oj kiepsko z waszym poczuciem humoru.
      • Gość: Lukasz.Budzisz Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.upc.es 13.02.06, 20:24
        Panowie komentatorzy swietna robota. Ja ze swojej strony proponuje relacjonowac
        w podobnym stylu obrady Sejmu III lub jak kto woli IV RP. Tam rowniez dycyplin
        bez liku i jaka dynamika akcji. Curling jest przy tym statyczny...
        Pozdrawiam
        Lukasz Budzisz
        • Gość: kywy Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 20:50
          Ja tez sie zgadzam ze panowie komentatorzy robią świetną robotę. w koncu
          naszych marnych sportowców ktos oceni tak jak na to zasłuzyli swoimi wynikami
          czyli z uśmiechem na ustach i politowaniem:)
          pozdrawiam, tak trzymać:)
      • Gość: Mlody Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 20:48
        do panow redaktorow spirala smierci jest sapirala smierci aczkolwiek smierc
        jest tu mozliwa gdy ktos zachaczy kogos o juz przyslowiowy "krawat" to wtedy
        smierc ma krawacista czytaj zostaje uduszony i widzowie ktorzy patrza na
        kolejny pechowy wypadek Polakow :D
      • teufel Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. 13.02.06, 20:53
        Naszym sportowcom wiatr zawsze w oczy wieje. Poza skoczkami narciarskimi - tym wiatr wieje w plecy.
      • Gość: MeNDoZa Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.icpnet.pl 13.02.06, 21:00
        Chłopaki, dobrze kombinujecie, tylko tak dalej. A może ZMariusz Siudek ma
        kowbojską wstążkę? Sprawdźcie...
      • Gość: mp panowie redaktorzy IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 21:01
        może się zaczniecie podpisywać pod waszymi komentarzami ? sportowców wyśmiewacie po nazwiskach, czyta to cała polska, a my, czyli cała czytająca polska, nie wie nawet kto się z nad tymi biednymi sportowcami tak znęca.
        • Gość: jan kowalski Re: panowie redaktorzy IP: *.chello.pl 13.02.06, 21:13
          A ty czemu sie nie podpisales, cffffaaaaniaczku?
          • Gość: mp Re: panowie redaktorzy IP: *.emernet.ekrakow.net / *.crowley.pl 13.02.06, 21:16
            mi nie płacą za pisanie tutaj.
      • Gość: obserwator Fajniutka byla ta Kanadyjeczka.. IP: *.dclient.hispeed.ch 13.02.06, 21:10
        tak apropo lyzwiarstwa figurowego..
        • lukas-cycle Re: Fajniutka byla ta Kanadyjeczka.. 13.02.06, 21:25
          i tak najładniej upadł dziś Polak na 500m
      • Gość: szymon Re: Igrzyska na żywo - dzień 3. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.06, 21:23
        Super formuła. Nie mam czasu siedzieć przed telewizorem, ale chcę być na
        bieżąco. A co do trochę prześmiewczego komentarza to mi on nie przeszkadza,
        powiem więcej mi się on podoba. W końcu Olimpiada to czas zabawy. Oby tak
        dalej!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka