Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Konkurs na najgorszego komentatora TV

• Gość: bluszcz Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wshe.lodz.pl 17.03.01, 12:18
        mój typ to Michał Bunio.
        Nie wszyscy mają tą wątpliwą przyjemność znać pana Bunio, gdyż był komentatorem
        w łódzkiej trójce. Jońca przy min to prawdziwy Jan Ciszewski.
        • Gość: timur Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 213.77.34.* 17.03.01, 13:08
          Bunio ogólnie nie był zły. Miał tylko jedną wadę-był za Widzewem.
      • Gość: Al Bundy Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.01, 13:17
        Bardzo się cieszę, że mój mały konkursik cieszy się takim powodzeniem. Zachecam
        do dalszych DELIBERACJI. Może ktoś ma Wizję TV i opisze popisy tamtejszych
        komentatorów, podobno niejaki Mrówka jest tam przebojem.
        • Gość: abc Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 17.03.01, 14:34
          Oglądaliścię transmicje skoków w Planicy w 1TVP? Komentował pan Snopek + (?).
          Jest druga kolejka skoków, rozpoczyna się 2 (lub trzecia - nie pamietam) seria.
          Otwierają ją Czesi (w tej serii Jakub Hlava )Sędziowie decydują sięna obniżenie
          rozbiegu, co zauważa także komentujący - jeden stopiń niżej. NA belce siada
          przedkoczek (regulaminowa procedura)oznaczony V8 i rusza... fatalne
          odbiecie...lądowanie tuż za bulą (około 90-metra)- kiepski skok początkującego
          juniora. A pan komentator podnieca się... tak fatalnym skokiem Hlavy (zapał
          większy niż przy skokach MAłysza). Opowiada o bardzo dobrej postawie Hlavy
          podczas MŚ i dziwi, że teraz tak fatalnie zepsuł skok. I ciągnie temat, mimo,
          że kamera pokazuje już kolejnego zawodnika przygotowujacego się do skoku.
          JAkieżmusiało być zdziweinie pana komentatora kiedy tym zawodnikiem okazuje
          siębyć...Hlava!

Do tytułu "najgorszego komentatora roku" zgłąszam JAnusza Zadurę, który przez
          cały rok potrafił utrzymać "wyskoą", równą formę, a której szczyt przypadł
          na "Show w Wiśle" (to był "sportowy preogram roku"). Brawo panie JAnuszu!

• Gość: abc Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 17.03.01, 14:57
            A ostatniej chwili. Trwa transmisja biatlonowego PŚ kobiet(oglądam z powodu
            choroby:(( Komentuje Chruścicki ( chyba nie przekręciłam?). Opowiada o jednej z
            biatlonistek: "jako młoda zawodniczka złamała rękę ... właściwie, nie złamała ,
            tylko miała pęknietą kość.... dobrze, że to nie była prawa ręka.... a nie
            druga... (chwila przerwy)... lewa"
            Pozdrawiam wszystkich!
        • Gość: Jimbo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.01, 12:05
          Gość portalu: Al Bundy napisał(a):

> Bardzo się cieszę, że mój mały konkursik cieszy się takim powodzeniem. Zachecam
          >
          > do dalszych DELIBERACJI. Może ktoś ma Wizję TV i opisze popisy tamtejszych
          > komentatorów, podobno niejaki Mrówka jest tam przebojem.

Mrowka jest po prostu nie do przebicia . A w duecie z
          Kalinowskim to po prostu brak slow . Przy nich Zydorowicz
          to super komentator ! Autentycznie ! Niedosc ze chrzania
          tak bez sensu non stop , to jeszcze to wymawianie nazwisk
          (szczegolnie dobrze przyswoili szwedzki ) :
          "Ljunberi " , Suoeoederberi " , " Szwen Jeran Erikszyn "
          "Figu" , " Rivaldu " "Berhhhkamp " , " Jonker " .
          Z hokeja Tony Amonte to wedlug nich " Toni Amoni "
          a Forsberg to naturalnie " Forszberi "
          i wiele innych ...
      • Gość: Michał Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.zgora.ppp.tpnet.pl 17.03.01, 19:40
        1. Mateusz Borek - przez niego przestałem lubić Ligę Mistrzów. Facet tak nudzi,
        nawet, gdy ktoś strzeli bramkę, zachowujesie, jakby był np. aut!
        2. Krzysztof Miklas - zero znajomości na skokach narciarskich (dlaczego jego
        koledzy zpaowiadają go zawsze "redaktor K. M."???). Najlepszy był tekszt
        podczas któregoś z konkursów w TCS:
        "Niemcom, gospodarzom pomagają nawet ściany... No, co prawda nie ma tu
        ściany, ale jest ściana lasu."
        3. Andrzej Zydorwicz - ciągle powtarza "podoba mi się ten piłkarz" (pedał?),
        rzeczywiście super uśmiech przy wywiadach. Komentuje w stylu Borka - NUDY
        • Gość: Picasso Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.bci.net.pl 17.03.01, 21:14
          Dlaczego nikt nie wytypował redaktora Szeląga z tv-Kraków? Ton jego głosu
          usypia nawet po podwójnwj dawce amfy + koki + wiagry. Gościu miał jednak
          życiowego farta komentując rewanż Wisły z R.Saragossa. Gdy usłyszałem jego głos
          i zobaczyłem wynik po 20 min. wyłączyłem tv. Dobrze, że kumpel zadzwonił po
          bramce Kelechi-ego.
          A co do red. Mrówki.
          Facet ma akcent nie wiadomo skąd ( ?południowe wybrzeże Australii? ) i
          komentuje ligę portugalską, czy szkocką, jakby to był finał MŚ.
          Jest w Wizji jeszcze jeden fachowiec.
          Robert Sitnicki.
          Musi mieć rodzinę w zarządzie Wizji. Nie było jeszcze transmisji, przy której
          by się nie pomylił. Zawsze coś przekręci. I tworzy piękną parę z J.
          Tomaszewskim.
          A zauważyliście, jak Szaranowicz podnieca się "urodziwymi" zawodniczkami?
          Szcególnie w L.A.
          "Heike Dreksler ( czy Henkel - nie pamiętam ), od zawsze piękna kobieta."
      • Gość: zbyszko Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.01, 12:48
        właśnie oglądam planicę, jest terza przerwa i siedzą w studio, CO ZA BZDYRY
        WYGADUJĄ!, nie wiem jak można zrobić tak durny program, no i pojawił się też
        gość o którym jeszcze nie mówiliśmy ZDZISIEK "SUPER-INTELEKT" AMBROZIAK -
        niedobrze mi się robi jak słucham lub czytam jego wypociny
        • Gość: zbyszko ps IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.03.01, 12:54
          no i oczywiście ambroziak-mądrala, nie omieszkał a propos małysza poruszyć
          tematów tenisa i siatkówki - jak wiadomo najfajniejszych dyscyplin, właśnie
          powiedział , że teraz po adamie czas na naszych siatkarzy - i że pewno będą
          bardziej popularni, co za głąb
        • Gość: Rigel Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 212.244.132.* 18.03.01, 14:06
          a coś takiego pamiętacie:
          ... Juantorena szeroko rozstawia nogi, żeby pokazać swoją klasę
          ... nad ringiem wisi nokaut
          ... Trafiony!!! ale żyje ... (z finału siatkówki na IO lub MS z udziałem
          Polaków)
          A wczoraj w S13 (PR1) komentator domyslał się, kto strzelił bramkę: Chyba
          Mięciel, bo miał najwyżej uniesione ręce...

Pozdrowienia
          • Gość: okeciak Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.03.01, 17:57
            ja podziwiam Andrzeja za jego rozlegla wiedze , on wie z czego slynie kazdy
            zawodnik to naprawde nie sa latwe informacje do zdobycia ,pozatym uwielbiam
            jego zdrobnienia np.Zizu
      • Gość: Łukasz Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.03.01, 14:43
        1.Zydorowicz
        2.Szpakowski
        3.Łabędź
        4.Niedźwiedzki (TVP 3 - Wrocław)
      • Gość: Luzer Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.opole.dialup.inetia.pl 19.03.01, 23:16
        Uśmiałem się niemożebnie!! To było super! Mnie przypomniał się natomiast epizod
        z holenderskim bramkarzem, który nazywał się Ed de Goey, fonetycznie [Ed de
        Chuj]. Cóż panowie komentatorzy nie wyrabiali, żeby tylko nie wymówić poprawnie
        jego nazwiska! Pamiętam wersje [de Guj,(ulubiona wersja Szpaka) de Goj,(tę
        wolał Szaranowicz) de Gej, de Choj i de Chej]. Jeden tylko Jasiu Tomaszewski
        (grał długo w Beneluksie, więc znał się na rzeczy) wymówił właściwie to
        nazwisko, a wtedy w studiu zapadła krępująca cisza, panowie przez jakiś czas
        cgrząkali, a potem zaczęli mówić o czymś innym.
        Ojciec opowiadał mi też o wpadce nieżyjącego już red. Stefana Rzeszota, który
        na ogół komentował hokej, ale raz przypadło mu w udziale komentowanie
        pucharowego meczu: Bayern Monachium - Dynamo Kijów. Facet przez dobre dziesięć
        minut mylił drużyny!!! Niemcy grali w czerwonych koszulkach, a jemu się
        wydawało, że ten kolor jest zrezerwowany dla piłkarzy radzieckich! Ludzie przed
        telewizorami łapali się za głowy i wykrzykiwali: co on pieprzy... co on
        pieprzy...!!! W drużynie Bayernu grali wtedy tacy legendarni piłkarze jak: Gerd
        Mueller, Franz Beckenbauer, Paul Breitner, piłkarze, których znało każde
        dziecko na podwórku, a Rzeszotowi nawet głos nie zadrżał, gdy nazywał ich
        piłkarzami radzieckimi. W pewnej chwili zamilkł, a mniej więcej po dwóch
        minutach stwierdził: "Prosze państwa... otrzymuję z Warszawy sygnał, że bramka
        Dynama jest z drugiej strony boiska..."
      • Gość: Al Bundy Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 217.30.131.* 20.03.01, 00:21
        A pamięta ktoś może jak kilka lat temu Szaranowicz w czasie Tour de Pologne
        łamanym rosyjskim przeprowadzał wywiad ze zwycięsca etapu (bodajże S.
        Iwanowem). Kaleczył język niemiłosiernie, co drugie słowo było oczywiście po
        polsku, np. "eto twój balszoj sukces?" ale nasz redaktor Włodek był z siebie
        bardzo dumny.
        Dobry był też wywiad Szpaqa z R.Miglinieksem w Sportowej Niedzieli, który
        próbował tłumaczyć M. Zieliński. Nie dał mu dojść do słowa nie interesował się
        kompletnie odpowiedziami, bredził swoje. To jego specjalność - przerywanie
        gościom, popędzanie, zaczynanie bez powodu swojego tematu. Ale widocznie tak
        musi;-)
      • Gość: Al Bundy Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 217.30.131.* 20.03.01, 00:22
        A pamięta ktoś może jak kilka lat temu Szaranowicz w czasie Tour de Pologne
        łamanym rosyjskim przeprowadzał wywiad ze zwycięsca etapu (bodajże S.
        Iwanowem). Kaleczył język niemiłosiernie, co drugie słowo było oczywiście po
        polsku, np. "eto twój balszoj sukces?" ale nasz redaktor Włodek był z siebie
        bardzo dumny.
        Dobry był też wywiad Szpaqa z R.Miglinieksem w Sportowej Niedzieli, który
        próbował tłumaczyć M. Zieliński. Nie dał mu dojść do słowa nie interesował się
        kompletnie odpowiedziami, bredził swoje. To jego specjalność - przerywanie
        gościom, popędzanie, zaczynanie bez powodu swojego tematu. Ale widocznie tak
        musi;-)
      • Gość: elBrujo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: unknown, 194.29.129.* 20.03.01, 10:00
        Panowie ktorzy komentuja sa chyba wyzbyci wszelkich emocji."Ten zawodnik chyba
        szuka nowego klubu.Gol.Jakie jest pana zdanie" - oto gadka w ich stylu.To
        zalosne.Wystarczy posluchac co sie dzieje w Ameryce poludniowej, oni przezywaja
        fazowe orgazmy i od razu potrafia zrobic widowisko.Ja radze ogladac mecz z
        wylaczona opcja "Szpakowski" i wlaczonym polskim radiem.Miodzio i smieszniej.
        • Gość: rysioo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.jcipoland.formus.pl 21.03.01, 11:52
          Andrzej Zydorowicz ponad wszystkich:
          "Z jednej strony wychodza Beldzy a z drugiej Holendrowie"
          Dariusz"szpak" Szpakowski:
          Boisko zostalo poszerzone o 10m z 64?? na 72m
          ulubiony tekst tego pana to: np MAldini GROŹNIE!!!
      • Gość: ARTUR ZYDOROWICZ - ślaski hanys IP: 212.244.184.* 20.03.01, 16:30
        nie cierpie goscia
        • Gość: zbyszko Re IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 20.03.01, 17:05
          i nie jesteś w swoich uczuciach osamotniony, ale to nie znaczy , że musisz
          zaraz obrażać cały śląsk, poza tym stwierdzenie "sląski hanys" to zwyczajne
          "masło maślane" - najpierw poznaj znaczenie słów , których czhcesz używać
          (czyżbyś brał przukład z naszych sprawozdawców?)
      • Gość: fred Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.01, 12:02
        Gość portalu: Al Bundy napisał(a):
        <Stanislaw Snopek-zabral nam cala dramaturgie widowiska
        > Poropnuję:
        > 1. Mateusz Borek - z wszystkimi kopaczami jest chyba na "ty", maniacko używa
        > przydomków( Claudio "el tiojo" Lopez, Marcelo "el matador" Salas itp.), jest
        > nieobiektywny, zawsze wybiera sobie drużynę której kibicuje.
        > 2. Stanisław Snopek - jego głos jest niesamowicie drewniany, nie umie wykrzeać
        > nawet obrobiny emocji, "przespał" Puchar Świata dla Małysza.
        > 3. Włodzimierz Szaranowicz - wielka gwiazda, która nie zna się porządnie na
        > żadnej dyscyplinie, a uważa się za nieomylnego, fanatycznie wspomina M.
        > Jordana, ostatnio porównal z nim nawet Małysza...
        > Czekam na kolejne propozycje.

• Gość: derf Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.01, 12:06
        Stanislaw Snopek powinien opowiadac dzieciom bajki na dobranoc opowiadac swoim
        sennym glosem
        • Gość: rysioo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.jcipoland.formus.pl 21.03.01, 12:29
          Jezeli ktos chce to moge przeslac mailem monolog Staska Tyma o komentatorach.
          "Cudownie bita pilka jakby falszerzem".
          pozdrowienia
          rysioo@hoga.pl
          • nathan Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV 21.03.01, 14:08
            Gość portalu: rysioo napisał(a):

> Jezeli ktos chce to moge przeslac mailem monolog Staska Tyma o komentatorach.
            > "Cudownie bita pilka jakby falszerzem".
            > pozdrowienia
            > rysioo@hoga.pl

Jeżeli byłbyś tak miły rysioo, to ja z chęcią. Pozdrawiam

• lhp Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV 26.03.01, 15:28
              nathan napisał(a):

> Gość portalu: rysioo napisał(a):
              >
              > > Jezeli ktos chce to moge przeslac mailem monolog Staska Tyma o komentatora
              > ch.
              > > "Cudownie bita pilka jakby falszerzem".
              > > pozdrowienia
              > > rysioo@hoga.pl
              >
              > tez chetnie bym dostal, ze swojej stronu proponuje niezapomnianego zimocha i
              mecz broendby - widzew
      • Gość: piotrq Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.krakow.ppp.tpnet.pl 21.03.01, 19:26
        komentatorzy telewizyjni to tylko najbardziej widoczny kawalek calej rzeszy
        dziennikarzy sportowych, ktorzy sa zalosni. 99% z nich ma mentalnosc kiboli, a
        ich fachowosc polega tylko i wylacznie na tym, ze to oni pisza do gazety albo
        mowia w radiu czy w telewizji, a nie kto inny. mam wrazenie, ze ignorancja dz.
        sport. i ich osobiste kibolstwo albo szowinizm moga miec przelozenie na
        atmosfere na stadionach, bo w koncu ktos to czyta albo slucha (czasem jest to
        jedyny objaw zainteresowania swiatem). mysle, ze dziennikarzem sport. powinien
        byc ten, kto 1) uprawial sport przynajmniej amatorsko i wie, co to jest
        wysilek, 2) nie ma przekonania, ze liczy sie tylko SUKCES 3) zwraca uwage
        na "fair play".
        A co do komentatorow to 1. nagroda i Obscur za caloksztalt dzialalnosci to
        Szpaku (przekrecanie nazwisk to dowod na lenistwo i brak fachowosci), 1.
        nagroda za zrobienie z siebie najwiekszego idioty to Zadura za reportaz z Wisly
        (dziw ze nie dostal tam od nikogo po mordzie) 1. nagroda za wszystkowiedztwo to
        Basalaj (jakiez on opowiada pierduly) a 1. nagroda za zanudzanie smeciarstwo i
        melepectwo to Borek (zanudzic przy lidze mistrzow to mistrzostwo swiata).
        pozdrawiam wszystkich
        • Gość: Picasso Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.01, 23:37
          Ale dzięki parze Snopek, Miklas cała Polska wie, że Robert Mateja jest z
          Chochołowa. ( Naprawdę nie wiem, jak się to pisze )
          • Gość: koza Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.dilnet.wroc.pl 26.03.01, 12:31
            Mateja chyba akurat jest z bielska-bialej
      • Gość: czechu Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.uni.opole.pl 22.03.01, 12:48
        KRZYSZTOF WANIO-ten facet jest beznadziejny
        • Gość: sieyo Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.prawo.uni.wroc.pl 22.03.01, 16:10
          A kojarzycie "niezatapialny" tekst Szaranowicza z każdych zawodów mistrzowskich
          w lekkiej atletyce: Piotr Haczek - góral z Żywca, teraz będą potrzebne jego
          łokcie.
          Jakoś nikt nie wspomina o Michałowiczu i Noculaku - komentują NBA na Wizji
          Sport i w TVN. Też potrafią czasem zabłysnąć: Królowie znakomicie zagrali
          izolację. I jeszcze o NBA ale z czasów gdy była w TVP:
          Szaran: Kroki!!!
          Łabędź: Nie! Z kozła zaczął!
          Maksior!
          • Gość: Marcin Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.03.01, 18:25
            Ja postanowilem ocenic wszystkich komentatorow i prezenterow, ktorzy przyszli
            mi do glowy :)

TVP:

Jacek Banasikowski - 0/10
            - debil nad debile, chyba najglupszy komentator pracujący w TV

Maciej Kurzajewski - 3/10
            - do niedawna sie popisywal w Wizji Sport, teraz nas meczy w TVP, drazniacy
            styl prowadzenia audycji

Dariusz Szpakowski - 4/10
            - to juz nie ten "Szpaku" co kiedys, obecnie momentami bardziej szepta niz
            komentuje, i to czesto o wszystkim tylko nie o tym co sie dzieje na boisku

Jacek Jońca - 2/10
            - facet sie po prostu wogole nie nadaje do komentatorki, ciagle stremowany i za
            bardzo nie wie o czym ma mowic, niezdrowo sie podnieca

Janusz Zadura - 0/10
            - powinien wystepowac w duecie z Banasikowskim, lepszego duetu sobie nie
            wyobrazam, chyba juz do historii przejda jego "popisy" z Wisly i studia
            olimijskiego

Krzysztof Miklas - 5/10
            - majacy takze ogromna ilosc wpadek, ale nie przeszkadza mi za bardzo

Stanisław Snopek - 3/10
            - straszliwie nudny, opowiadajacy o wszystkim smetnym i beznadziejnym tonem

Andrzej Zydorowicz - 4/10
            - pan Andrzej tez ma juz najlepsze lata za soba, czasami jak jest jakas grozna
            sytuacja podbramkowa to ma taki glos, ze boje sie, zeby kiedys nie dostal zawalu

Włodzimierz Szaranowicz - 3/10
            - wiecznie roztrzepany i czasami nie wie co sie wokol niego dzieje, gdy siedzi
            w studiu wiecznie nerwowo przezuca kartki i lypie oczami na boki, czy nikt go
            czasem nie zaatakuje

Jacek Dembowski - 5/10
            - komentujacy siatkowke - poprawny, chociaz w Sydney mial bardzo duzo wpadek,
            jedna ktora mi utkwila w pamieci to z Ligi Swiatowej:
            "gracz brazylijski cos krzyczy, ale nie wiem co, bo nie znam brazylijskiego"

Piotr Sobczyński - 4/10
            - bezplciowy, to jedyne co mi przychodzi do glowy

Ryszard Łabędź - 4/10
            - draznia mnie jego domysly i wywody na antenie

Wojciech Zieliński - 6/10
            - pan Wojciech miewa czasami genialne teksty, po ktorych az lezka sie w oku ze
            smiechu zakreci

Artur Szulc - 4/10
            - nastepny bezplciowiec, ale ostatnio bardzo rzadko cos komentuje

Zdzisław Zakrzewski - 3/10
            - tego, to wogole ostatnio gdzies wsiorbalo

Janusz Uznański - 3/10
            - komentuje takze siatkowke, ale najbardziej utkwil mi w pamieci, jak poryczal
            sie na antenie, gdy Renata Mauer zdobyla w Sydney Zloto

PR 1:

Andrzej Janisz - 3/10
            - kiepawy, drazni mnie bardzo taki nijaki styl jego komentarza

Tomasz Zimoch - 10/10
            - Zimocha chyba nikt nie przebije, do historii przejdzie jego komentarz z meczu
            Brondby-Widzew, jednak i takze inne sa wprost genialne, chociazby z zawodow PS
            z skokach narciarskich, zawsze jak go slucham to placze ze smiechu :))

POLSAT:

Mateusz Borek - 6/10
            - dobry, ale moglby byc lepszy, drazniace ma niektore swoje nawyki, a juz
            kurwica mnie ogrania jak po raz kolejny slysze "Ernan - el Polaco Crespo",
            albo "doktor Marcus Merk"; zauwazylem takze, ze jego ulubionym slowem
            jest "jakzesz", albo "jakiez"

Krzysztof Wanio - 2/10
            - blazen i pajac, ktory sie na niczym nie zna

Jacek Kostrzewa - 1/10
            - jak komentowal boks, to gadal o wszystkim tylko nie o tym co sie dzieje w
            ringu, bufon

Roman Kołtoń - 6/10
            - red. PS; na lidze niemieckiej zna sie jak nikt inny, jako komentator jest juz
            gorzej

CANAL+:

Jacek Laskowski - 10/10
            - jak dla mnie jeden z dwoch najlepszych komentatorow w Polsce, zawsze z wielka
            przyjemnoscia ogladam mecze, ktore komentuje pan Jacek

Tomasz Smokowski - 10/10
            - drugi najlepszy komentator, obok komentowania ligi francuskiej i czasami
            polskiej, perfekcyjnie z Andrzejem Twarowskim prowadza magazyn Sport+

Jacek Gucwa - 1/10
            - o Boze! prawdziwy horror fanow Formuly 1, chyba nie ma innego komentatora,
            ktory by popelnial tyle pomylek, co Gucwa, odnosi sie wrazenia, ze on przez 5
            mniut patrzy w notatki i co jakis czas zerknie na wyscig i kompletnie nie wie
            co sie w nim dzieje

Andrzej Twarowski - 8/10
            - wesoly, swietnie prowadzi z Zarzecznym Lige+ i dobrze komentuje lige Angielska

Grzegorz Milko - 5/10
            - pilka nozna i zuzel - jakos nie mam przekonania do tego faceta, nie
            uprzyjemnia ogladania transmisji

Janusz Basałaj - 7/10
            - pomimo, ze szef red. sportowej C+ popelnia mase bledow, to ja bardzo lubie
            komentarz pana Janusza (sam nie wiem czemu) ;)

Rafał Nahorny - 7/10
            - red. PS; fachowiec nad fachowcami od ligi angielskiej, dobrze tez komentuje,
            jedyne co mnie w nim przeraza to jego wyglad ;))

Jacek Ziober - 5/10
            - jako ekspert ujdzie

Paweł Zarzeczny - 8/10
            - ale ta ocena, za niezwykle ciete, dowcipne i celne uwagi, bo jako komentator
            to wypada kiepsko

Marek Jóźwik - 6/10
            - komentuje w C+ Golden League, poprawnie

Marek Rudziński - 5/10
            - jak w/w, swietny glos, ale miewa wpadki (takze PR 1)

Piotr Olkowicz - 5/10
            - komentuje zuzel w C+, gada czasami z sensem, ale ma zbyt bezplciowy glos do
            komentatorki

Piotr Małkowski - 6/10
            - poprawny komentator Formuly 1, o wiele wiecej by zyskal gdyby nie bylo przy
            jego boku Gucwy, ktorego to musi czesto poprawiac

Aldona Marczuk - 7/10
            - Aldonka jest na pewno najlepsza prezenterka w C+ i zupelnie dobrze sobie
            radzi przy komentowaniu skrotow z ligi hiszpanskiej

Magda Skorupka - 5/10
            - najnowszy nabytek prezenterski C+, ladna i zna sie na rzeczy, ale na razie
            popelnia mase bledow

Cezary Olbrycht - 2/10
            - beznadzieja, drazni swoimi wywiadami nie tylko telewidzow ale i pytanych (np.
            Mirek Szymkowiak), po tym wywiadzie zjachany nawet przez Jacka Laskowskiego

Łukasz Płuciennik - 3/10
            - takze jakis taki niewyrazny, wyglada jakby caly czas byl zawstydzony tym co
            robi, zaslynal, jak podczas relacji z meczu Pucharu Polski w koszykowce (pare
            lat temu), nie wiedzac ze jest na wizji puscil taka wiache bluzgow, ze nawet mi
            o malo ucho nie zwiedlo ;)

Janusz Pindera - 8/10
            - najlepszy bokserski fachowiec i komentator w Polsce, jedyny minus, to to, ze
            jak walka jest nudna, to pan Janusz dostraja sie poziomem komentarza i czasami
            trudno go doslyszec

EUROSPORT:

Adam Choynowski - 10/10
            - ale to troche ocena z przymruzeniem oka, po prostu, rozbraja mnie swoimi
            tekstami w stylu: "ta Davenport jest zwrotna jak... jak... lokomotywa!",
            albo "Davenport wyglada jak... wyrwijdab" :)))

Karol Stopa - 8/10
            - bardzo lubie sluchac jego fachowego komentarza z meczow tenisowych

Zdzisław Ambroziak - 6/10
            - czasami go lubie posluchac, ale czesto drazni swoja nieukrywana
            subiektywnoscia i oklepanymi ulubionymi tekstami w stylu "no, no...",
            albo "wynik przed panstwem"

Witold Domański - 6/10
            - wiem, ze komentuje takze sporty zimowe, ale ja go znam tylko z komentarza
            tenisowego, poprawny - nic dodac nic ujac

WIZJA SPORT:

Krzysztof Mrówka - 0/10
            - KOSZMAR!!! ten czlowiek, to jakas koszmarna pomylka, ktorej od kilku lat nie
            dostrzegaja (albo nie chca) szefowie Wizji Sport, ten gosc po prostu usmiesza
            ich stacje swoimi nieuzasadnionymi wrzaskami na
            antenie: "BedzieBramkaJestBRAMKAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!Nie ma bramki!!!!!" - celowo
            napisalem to razem, bo on tak "razem" to krzyczy...

Grzegorz Kalinowski - 1/10
            - straszny burek, po prostu zupelnie nie dzierze jego komentarza, wydaje mu sie
            ze wszystko wie najlepiej, a tak naprawde wie niewiele

Tomasz Lorek - 0/10
            - po prostu KOSZMAR!!! Najbardziej znienawidzona przeze mnie postac w mediach
            sportowych, jak widze jego malpie popisy na antenie, to tylko zastanawiam sie,
            kto takich ludzi zatrudnia ???

Robert Sitnicki - 2/10
            - bardzo czesto sie myli, i jeszcze to jego drazniace przytakiwanie i
            chrzakanie jak z kims rozmawia

Robert Noga - 2/10
            - nie trawie, jakis taki dziwny, zahukany jest ten facet ;)

Robert Rymarowicz - 9/10
            - jeden z najlepszych komentatorow w Polsce, lubilem go jak pracowal w C+ i
            teraz takze, zaluje tylko, ze teraz musi czasami marnowac sie, komentujac
            takie "potezne" ligi jak portugalska czy holenderska

Edward Durda - 8/10
            - komentator o chyba najlepszym glosie do tego w kraju,
            • Gość: Marcin PS IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.03.01, 18:27
              moglem w kilku przypadkach pokrecic imiona komentatorow :)
            • Gość: Marcin Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.03.01, 18:35
              Cz 2

bo pierwsza mi cala nie weszla :)

Edward Durda - 8/10
              - komentator o chyba najlepszym glosie do tego w kraju, bardzo go lubilem jak
              komentowal na C+ lige niemiecka, ale teraz nie ma tam juz ani Durdy, ani
              Bundesligi

Bożydar Iwanow - 7/10
              - dobry, chociaz czasami zdarzaja mu sie "smetne dni"

Wojciech Michałowicz - 5/10
              - moze byc, chociaz zdarzaja mu sie wtopy

Mirosław Noculak - 5/10
              - w zasadzie poziom jak w/w

Jarosław Krzoska - 4/10
              - bylby lepszy, gdyby czasami nie wygadywal takich glupot, ale to zapewny
              zgubny wplyw Mrowki

Przemysław Babiarz - 4/10
              - nie przepadam za nim, glownie za wieczny hurra-optymizm i ten wieczny glupawy
              wyraz twarzy

Michał Bunio - 3/10
              - wczesniej komentowal na Wizji Sport, zuzel, ale od kiedy przyszedl
              Rymarowicz, ogranicza nie tylko do produkcji programow Wizji, komentator byl
              marny, za bardzo sie momentami podniecal

Paulina Smaszcz - 2/10
              - dociekliwa, uprzejma, ujmujaca i zupelnie nie znajaca sie na rzeczy az do
              bolu, grrrrr...

Andrzej Kostyra - 2/10
              - moze i zna sie na boskie, ale proponuje, zeby mu przyznac nagrode, za
              najbardziej jeczacy styl komentowania
              • Gość: CCCP Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 10.15.53.8, 212.76.33.* 22.03.01, 20:02
                Gość portalu: Marcin napisał(a):

> Cz 2
                >
                > bo pierwsza mi cala nie weszla :)
                >
                > Edward Durda - 8/10
                > - komentator o chyba najlepszym glosie do tego w kraju, bardzo go lubilem jak
                > komentowal na C+ lige niemiecka, ale teraz nie ma tam juz ani Durdy, ani
                > Bundesligi
                >
                > Bożydar Iwanow - 7/10
                > - dobry, chociaz czasami zdarzaja mu sie "smetne dni"
                >
                > Wojciech Michałowicz - 5/10
                > - moze byc, chociaz zdarzaja mu sie wtopy
                >
                > Mirosław Noculak - 5/10
                > - w zasadzie poziom jak w/w
                >
                > Jarosław Krzoska - 4/10
                > - bylby lepszy, gdyby czasami nie wygadywal takich glupot, ale to zapewny
                > zgubny wplyw Mrowki
                >
                > Przemysław Babiarz - 4/10
                > - nie przepadam za nim, glownie za wieczny hurra-optymizm i ten wieczny glupawy
                >
                > wyraz twarzy
                >
                > Michał Bunio - 3/10
                > - wczesniej komentowal na Wizji Sport, zuzel, ale od kiedy przyszedl
                > Rymarowicz, ogranicza nie tylko do produkcji programow Wizji, komentator byl
                > marny, za bardzo sie momentami podniecal
                >
                > Paulina Smaszcz - 2/10
                > - dociekliwa, uprzejma, ujmujaca i zupelnie nie znajaca sie na rzeczy az do
                > bolu, grrrrr...
                >
                > Andrzej Kostyra - 2/10
                > - moze i zna sie na boskie, ale proponuje, zeby mu przyznac nagrode, za
                > najbardziej jeczacy styl komentowania

Gratuluje determinacji myślę, że się zgadzam z większością twoich ocen. Tomasz
                Lorek to rzeczywiście koszmar :-))), ale jaki zabawny!!!!
              • Gość: Wafellos Co sądzicie o... IP: 10.15.53.8, 212.76.33.* 22.03.01, 20:04
                Wśród tych dziesiątek miernotów pojawił się nowy, młody zdolny - Marcin
                Grzybowski, ostatnio komentował wraz z Szaranowiczem lekkoatletykę z Lizbony,
                pewne rzeczy też na olimpiadzie. Znakomity głos, dobra wymowa, widać, że się
                zna. Kojarzy go ktoś?
                • Gość: Al Bundy Re: Co sądzicie o... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.01, 20:58
                  Daj spokój! Ten gość ma przecież strasznie drewniany, niski głos (głośniki w
                  telewizorze siadały). Poza tym nie wiadomo czy się zna, bo Szaranowicz
                  kompletnie go zdominował. Musi jeszcze długo potrenować, żeby nie został drudim
                  Feddkiem albo Zadurą.
          • nathan Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV 23.03.01, 05:27
            Gość portalu: sieyo napisał(a):

> A kojarzycie "niezatapialny" tekst Szaranowicza z
            każdych zawodów mistrzowskich
            >
            > w lekkiej atletyce: Piotr Haczek - góral z Żywca,
            teraz będą potrzebne jego
            > łokcie.
            > Jakoś nikt nie wspomina o Michałowiczu i Noculaku -
            komentują NBA na Wizji
            > Sport i w TVN. Też potrafią czasem zabłysnąć: Królowie
            znakomicie zagrali
            > izolację. I jeszcze o NBA ale z czasów gdy była w TVP:
            > Szaran: Kroki!!!
            > Łabędź: Nie! Z kozła zaczął!
            > Maksior!

No właśnie! Wojtek M. Jest beznadziejny do potęgi entej.
            Skąd on bierze te teksty w stylu: "Webber nie wyczuł
            tajmingu" i tym podobne?! Wogóle jego komentarz
            sprowadza się do tego, żeby udowodnić wszystkim jak on
            to pięknie zna się na tych wszystkich powiedzonkach ze
            słownika amerykańskiej koszykówki (też niezle to
            ujołem :DDD ). Jest poprostu żałosny.
            Nie zapomnę też też pewnego tekstu Szarana. Były
            początki lat 90 i NBA u nas dopiero raczkowała. Włodziu
            zaprosił wtedy do studia jakiegoś gościa, Polaka, który
            siedział długo w Stanach i interesował się koszykówką.
            Mecz Lakersów to był. Szaranowicz:
            - I jak ta publiczność się świetnie bawi! Dla nich to
            jest relaks, przychodzą całymi rodzinami, żeby się
            odprężyć. Ci, którzy się nie dostaną na mecz, spotykają
            się w tych słynnych barach "Snikersa" i tam oglądają
            mecze. - Na to gość: - Jakich barach "Snikersa"? Nigdy
            tam takich nie widziałem? - .
            Po dwu minutowej ciszy na antenie, Szaran wypalił: - To
            chyba był Pan w innym mieście! -
            No myślałem, że się wywróce na plecy!
        • Gość: Waniak KRZYSZTOF WANIO!!! IP: 10.15.53.8, 212.76.33.* 22.03.01, 19:54
          Gość portalu: czechu napisał(a):

> KRZYSZTOF WANIO-ten facet jest beznadziejny

ZA TO BYŁ REWELACYJNY W TELETURNIEJU "DRZEWKO SZCZĘŚCIA!!!"!!!!
      • Gość: Piotr_M o Szpaku IP: *.gazeta.pl 22.03.01, 20:46
        Chyba sie nie myle. W kazdym razie wydaje mi sie, ze podczas igrzysk w Atlancie
        Szpaku mial zaszczyt komentowac jakies zawody "wodne" (wioslarstwo?). Traf
        chcial, ze sie spoznil na stanowisko komentatorskie. Usprawiedliwial sie mniej
        wiecej tymi slowami: "Bardzo Panstwa przepraszam, ale byl straszny trafik na
        hajłeju". Dla mnie mistrzostwo swiata.
        • Gość: wlodek Re: o Szpaku IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.01, 17:52
          największym idiotą mikrofonu w TVP jest Szpak - Żabusia kochana
          1. podsumowania meczów - 25 minut przed końcem
          2. zwroty w rodzaju "szybkość Kowalczyka" i .... już, "zwinność X", itd
          3. i moje ulobione - o Alan'ie Shearer'ze - sira przy piłce
          4. popadanie w rozpacz gdy naszym nie idzie zbyt dobrze
          5. Anglia i Wembley (dobrze, że zburzono ten stadion) rzygać się chce na
          wspomiki po remisie 1:1
          przez Szpaka nie oglądam żadnych meczy w TVP
      • Gość: gres1510 Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.augustow.sdi.tpnet.pl 23.03.01, 09:38
        Jest 141 postow a tylko 3 razy zostal wymieniony Basałaj moim zdaniem
        najbardziej uprzykrzajacym ogladanie komentatorem jest wlasnie on.
        Komentuje polska lige od ladnych paru lat a potrafi mylic zawodnikow na boisku.
        Zenada
      • Gość: Al Bundy Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.01, 20:28
        Powinniśmy oddać dzisiaj cześć Szpakowi - relację z Norwegią zrobił bardzo
        dobrze, miał kilka wpadek ("zasępiona twarz Semba, że tak powiem"), ale ogólnie
        wysoka forma. Jego współkomentator - Lubański nieco gorzej, ale i tak to był
        najlepszy mecz w jego wykonaniu jaki słyszałem.
      • Gość: tomek_a Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.01, 20:31
        Mecz Anglia-Finlandia i Andrzej Szeląg:

"Dobra interwencja obrony radzieckiej(!!!!!) yyyhmmm przepraszam fińskiej ,
        przepraszam angielskiej"

"ciężkie chwile dla drużyny, która jest faworytką"

"dobre dośrodkowanie Garego Linekera "(!!!!!!!!!!?????) dośrodkowywał Neville

"żółta kartka dla jednego z zawodników fińskich i rzut wolny dla anglików" -
        faktycznie żółtą kartką został ukarany Scholes i rzut wolny był dla finów co
        było doskonale widoczne

"dobrze przewidywałem, że kiedy wróci Jari Litmanen na boisko to nie wniesie
        nic ciekawego" - komentarz po groźnym strzale Litmanena
        • Gość: Picasso Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 195.116.240.229, 149.156.132.* 24.03.01, 21:28
          Jan "expert" Tomaszewski 70 min. meczu Norwegia-Polska:
          "No coz, trzeba sie cieszyc z jednego punktu", po czym zamilkl. Niestety nie na
          dlugo.
          Po rzucie wolnym wylapanym bez trudu przez Myhre:
          "Trzeba bylo bic pilke daleko na aut" - to juz przy stanie 2:3.
          Ale chwalil Matyska!!!!!! Chyba po raz pierwszy.
      • Gość: JKM Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 128.253.229.* 24.03.01, 21:50
        Wiecie co, wszystkie wspominki sa fajne, ale wkurza mnie bo ci
        telewizyjni , pozal sie boze, "experci-komentatorzy" dostaja za
        ta swoja "prace" szmal o jaki zaden z nas ich nawet nie podejrzewa.
        Za taka prace w kazdej szanujacej sie firmie "rzecznik prasowy"
        dostal by kopa w d...
      • Gość: pacyfa Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.01, 23:07
        nie wiem kto to komentował
        - John Carew był Dżonem Karewem
        - Schmitt był raz Marcinem Szmitem a raz Martinem Śmitem
        ale i tak najbardziej zlewałam z ogólnej wpadki TVP kiedy mieli transmitować
        mecz Anglia vs. Hiszpania a włączyli Norwegia vs. Irlandia chyba i nie skapnęli
        się przez parę minut
        • Gość: Michał Konkurs na najgorszego komentatora TV Do: pacyfa IP: *.zgora.ppp.tpnet.pl 25.03.01, 12:08
          Chyba jesteś w błędzie: TVP specjalnie puścili mecz Norwegia - Irlandia Płn.,
          bo nie mieli sygnału z Anglii (pewnie ktoś z centrali zamiast Anglia -
          Hiszpania przesłał sygnał z Irlandii). Tylko za chwilę skapnęli się, ze nie
          mająpraw do tego i puścili mecz za pośrednictwem DSF.
      • Gość: cinek Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 24.03.01, 23:24
        kiedyś jeden gościu zamiast wady i zalety powiedział
        zady i walety,
        błagam niech mi ktoś przypomni kto to był
      • Gość: benek Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 212.106.168.103, 195.82.180.18, 213.186.82.149, 194.177.32.* 25.03.01, 13:31
        Nie mogą zdierżyć jak szpaku prowadzi Sportową Niedzielę. Nigdy nie da
        dokończyć komuś odpowiedzi na swoje pytanie.
        A Snopek. Ten człowiek nie potrafi stworzyć atmosfery. Już wolę posłuchać niemca
        • Gość: Jacek Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.01, 23:20
          Gość portalu: benek napisał(a):

> Nie mogą zdierżyć jak szpaku prowadzi Sportową Niedzielę. Nigdy nie da
          > dokończyć komuś odpowiedzi na swoje pytanie.
          > A Snopek. Ten człowiek nie potrafi stworzyć atmosfery. Już wolę posłuchać niemc
          > a

Niemca, nie "niemca". Znakomity był komentator konkursów skoków nar. ang.wersji
          Eurosportu
      • Gość: Turysta Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.wroclaw.ppp.tpnet.pl 25.03.01, 14:23
        DARIUSZ SZPAKOWSKI - TYTUŁ DOŻYWOTNI!!!
        PRZYKŁAD NIESPOTYKANEJ WAZELINY I NIEKOPETENCJI.
        KTOŚ GO WRESZCIE MUSI STAMTĄD WYGRYŹĆ
        • Gość: Jacek Baby, ratujcie!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.01, 23:35
          Gość portalu: Turysta napisał(a):

> DARIUSZ SZPAKOWSKI - TYTUŁ DOŻYWOTNI!!!
          > PRZYKŁAD NIESPOTYKANEJ WAZELINY I NIEKOPETENCJI.
          > KTOŚ GO WRESZCIE MUSI STAMTĄD WYGRYŹĆ
          Np. Marta (Wojciechowska?) z TVN-u, ta, która prowadzi(-ła?) program
          motoryzacyjny, a teraz ją (przez przypadek) zobaczyłem w finale(?) kwalifikacji
          do "bigbrazera". Super atrakcyjna dziewczyna: niewąska lacha i do tego niegłupia.
          Brć przykład z Niemiec, gdzie nota bene ostatnio pojawiło się w stacjach TV kilka
          b. dobrych dziennikarek, komentujących zawody sportowem, m.in. mecze piłk..
          Trzeba powiedzieć, że są znacznie lepsze, niż ich koledzy, mężczyźni, dominujący
          do tej pory w RFN jako prowadzący programy sportowe. Tylko już chyba w babach
          nadzieja na zmianę poziomu naszych sportowych dziennikarzy, bo faceci są z małymi
          wyjątkami beznadziejni. Te bardzo chlubne zresztą wyjątki, znakomici i
          przeuroczy redaktorzy, są niestety niemłodzi, jak Bohdan Tomaszewski, czy
          Lesław Skinder, albo nieżywi, jak Tomasz Hopfer, czy Jan Ciszewski (mimo
          wszystko!)

• Gość: kibic Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.03.01, 18:03
        Do Szpakowskiego i Zydorowicza dorzuciłbym jeszcze Jacka Jońcę i Banasikowskiego
      • Gość: kibic Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: 213.76.100.* 25.03.01, 18:03
        Do Szpakowskiego i Zydorowicza dorzuciłbym jeszcze Jacka Jońcę i Banasikowskiego
        • Gość: Picasso Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.bci.net.pl 25.03.01, 21:37
          Troche z innej beczki:
          Niedlugo rusza zapowiedzi Tour de Pologne i znow Czesiu Lang bedzie
          przepowiadal " tysiace, tysiace kibicow " zgromadzonych przy trasie.

A pamietacie takie czasy, gdy TVP relacjonowala polska lige?
          A pamietacie takie czasy, gdy grala w I lidze Olimpia Poznan?
          Byl sobie mecz Olimpia-Legia ( chyba ), dosyc nudny. Komentator nie bardzo mial
          o czym mowic, wiec przyszedl mu w sukurs jakis kibic, krzyczac do mikrofonu
          tekst:
          " K.... zaj....c Legie! "
          I informacja poszla w swiat

P.S. Kibice Legii nie bierzcie tego do siebie.
          • Gość: koza Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.dilnet.wroc.pl 26.03.01, 12:54
            Szpaku - komplentny idiota dajacy zawsze pokaz wiekkiej niekompetencji,
            wazeliniarstwa. Nie znosze go w sportowej niedzieli bo wywiady bo zawsze
            butalnie przerywa, jak komentowal skroty z ligi mistrzow to zgory wiadomy byl
            wynik (niewykorzystane sytuacje lubia sie mscic i tak...; ale co sie odwlecz to
            nie uciecze i tak....)
            Zydorowicz- nudziarz
            Szaranowicz- dobrze zna sie tylko na koszu
            Jozwik - moze byc przy LA, swietnie pisuje dla Rzepy
            Zadura- kryminal
            Ambroziak i ten drugi z euro od tenisa-mistrzostwo swiata
            Chruscicki- cholernie niekompetentny ale przynajmniej nie udaje ze duzo wie.
            jest przy tym dosc zabawny (przy okazji druzynowki w skokach stwierdzil ze
            kazachowie w 8 mieliby problem z zajeciem przedostatniego miejsca.)( kiedys
            przy biathlonie powiedzial ze Topor ustabilizowal forme ale chron nas boze
            przed taka stabilizacja)
            Miklas- on chyba powinien kupic okulary bo ciagle narzeka ze z jego stanowiska
            nic nie widac
            Komentatorzy Wizji- generalnie )O.K ale ci z hokeja mogliby nauczyc sie czytac
            nazwiska (Forsbery)
            Ta slynna 2 zPolsatu (wanio i ktos jeszcze)- Boze chron nas przed nimi)
            Borek chyba najlepszy z "pilkarzy" choc mnie tez wkurza Hamburger Sport Verain)
            • Gość: koza Re: Konkurs na najgorszego komentatora TV IP: *.dilnet.wroc.pl 26.03.01, 12:59
              A pamietacie slynne JOLKA MASZ CHUSTECZKE chyba przed meczem anglia polska 95,
              autorstwa oczywiscie szpaka???

Jest jeszcze jeden idiota- redaktor Ostrowski z tv Wroclaw. Jego ulubione
              powiedzenie to "zagranie w balagan" a jak komentwal mecz Chelmie Walbrzych-
              Stal Nysa, "nasi" mowil o graczach z Nysy
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka