Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Nocny zamach na Justynę Kowalczyk

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:00
    też mi zamach :D :/
    Obserwuj wątek
      • Gość: Smooch Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.d.enteract.com 04.04.06, 10:02
        No, zenujace. Ci panowie naprawde maja poprzewracane w glowie.

Sluchac sie trenera w tych sprawach, i basta.

• Gość: KOPACZ Zamach? IP: 213.155.174.* 04.04.06, 10:12
          owszem, jest to info godne uwagi, bo pokazujące całe to bagno polskiego sportu,
          gdzie starzy działacze z układu warszawskiego nie pooddawali jeszcze stołków i
          trzęsą światkiem, a młodzi (jak Korzeniowski) przejmują po nich pałeczkę i są
          jeszcze gorsi, ale wybiórcza po raz kolejny przesadziła z tytułem. niczym
          najgorszy brukowiec...
          • toja77 Re: Zamach? 04.04.06, 10:32
            Gość portalu: KOPACZ napisał(a):

> owszem, jest to info godne uwagi, bo pokazujące całe to bagno polskiego
            sportu, ale wybiórcza po raz kolejny przesadziła z tytułem. niczym
            > najgorszy brukowiec...

KOPACZU, czytasz, a nie umiesz czytać. To jest przedruk za Przeglądem, a tam
            własnie taki był tytuł - Nocny zamach. Ale proste odpowiedzi są najłatwiejsze,
            więc po co się zastanawiać skoro wyborcza może być wszystkiemu winna (aha i
            jeszcze cykliści)
          • Gość: korzeniowski Re: Zamach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:33
            czy wiesz że on płaci podatki w francji
          • Gość: kutach [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:36
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: waldi Re: Zamach? IP: *.strong / *.strong-pc.com 04.04.06, 10:47
            Owsze,ale nie pisz o młodych,a tym bardziej o Korzeniowskim(z całym szacunkiem
            dla niego) bo coś ci się pokręciło:)Chyba nie ogladałeś Igrzysk i Halowych MŚ w LA:)
      • Gość: janusz Pamietam jak komus zle nasmarowali narty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:03
        Sikora to był,czy Krężeolok. W innych karajach to nie do pomyslenia.
      • b.oh Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk 04.04.06, 10:08
        Szanuję to co zrobiła Kowalczyk, ale w złą wolę działaczy nie wierzę. Raczej w
        bezmyślność.
        • Gość: waldi Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.strong / *.strong-pc.com 04.04.06, 10:44
          Nie wierzysz??To przypomnij sobie Tokio 1991 roki i Wande Panfil to może uwierzysz:)
          • Gość: adam Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 04.04.06, 10:58
            a o co chodzi z Wandą Panfil, bo ja mlody jestem to nie wiem
            • Gość: waldi Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.strong / *.strong-pc.com 04.04.06, 11:00
              W 1991 roku przed MŚ w LA w Tokio działacze zadecydowali na górze,że pani Panfil
              jest "za stara" i że się do niczego już nienadaje.Panfil wyjechała do meża do
              Meksyku,ostro trenowała,pojechała na MŚ i zdobyła złoty medał dla Polski.
              • b.oh Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk 04.04.06, 11:04
                Ale to też raczej dowód na bezmyślność, głupotę i pewnie niekompetencję, a nie
                złą wolę. Mądrze napisał Parafjanowicz w Przeglądzie Sportowym (którego nie
                lubię normalnie - i PS i Parafjanowicza): samej inicjatywy nie można potępiać,
                tylko to, że odbywała się bez wiedzy trenera i zawodniczki. ja też wierzę, że
                oni chcieli dobrze. Tylko, że wyszło jak zawsze.
                • Gość: m Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:31
                  było wiadome, że trener i zawodniczka chcą startować dlatego to odbywało się za
                  ich plecami. Proste, wiedzieli po prostu lepiej, więc postanowili działać.
      • ultrakrak brawa dla dzialaczy 04.04.06, 10:15
      • Gość: Kocham Włodka Szar Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.06, 10:19
        brawo robus korzeniowski!! od czasu elite cafe i swojej tuby Szaranowicza
        (którą teraz zatrudnia w swoim folwarczku) wiadomo, że gośtek lubi podmieszac.
        a numer z Kowalczyk -żenujący. No ale przynajmniej juz wiem, po co korzeniowski
        pojechał do Turynu. Ciekawy przypadek - wybory przegrał, a rządzi:)))))))))))
      • Gość: ret dlaczego? IP: *.aster.pl 04.04.06, 10:24
        brakuje info dlaczego niby mieliby zrezygnować z jej startu?!!
      • Gość: Artur Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.04.06, 10:25
        Zaden zamach. Po prosto dodatkowa motywacja - przesławna "sportowa złosć".;-)
        Skuteczna.:)
      • Gość: mirsz Barany w "Polskim" sporcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:25
        Nie chce się nawet komentować takich informacji - ale przecież nie tylko w
        sporcie siedzi banda karierowiczów, ludzi niekompetentnych. co ja piszę -
        ludzi?! To stado baranów, nie ubliżając baranom...
        Są w polityce, w gospodarce, w urzędach...
        Z przykrością dowiaduję się, że uczestniczył w tym R. Korzeniowski, który jako
        zawodnik też zmagał się z działaczami. Już od pewnego czasu obserwuję jego
        drugą twarz, tę mniej sympatyczną. Aż mi wstyd...
        A przy okazji - w "polskim', z małej litery, bo to przymiotnik, Szanowny
        Autorze!
      • Gość: krakauer Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:31
        "działacze" kto to jest komu i do czego służą ,kto ich opłaca i za jakie
        pieniądze
      • Gość: waldi Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.strong / *.strong-pc.com 04.04.06, 10:41
        Skoki - Działacze ponad wszystko
        Biegi - Działacze ponad wszystko

Więcej działaczy niż zawodników.....Zreformować PZN!!!!!
      • Gość: Hagi jaki zamach? stuknij się autor w łeb IP: 212.244.250.* 04.04.06, 10:54
        • Gość: m Re: jaki zamach? stuknij się autor w łeb IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:44
          to przenośnia.
      • Gość: Opty Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:03
        Po tych wszystkich zakulisowych informacjach o tzw. działaczach,
        aż strach ogarnia co to za ludzie tam siedzą
        nic dziwnego, że sport w Polsce jest na tak niskim poziomie, tylko dla
        zapaleńców
      • leszeksa Panie Korzeniowski! 04.04.06, 11:10
        Kto, jak kto ale Pan wilki mistrz, olimpijczyk, sportowiec, którego ściągano z trasy i jak Pan mówi nie dawano szansy...
        To zachowanie a raczej jego BRAK świadczy ze jedynie w biodrach "coś" Pan miał a już wyżej niekoniecznie.
        Lub tak jak wszyscy, którzy maja jakiekolwiek stanowiska… chcą decydować o innych mieć wpływ na cały otaczający świat niekoniecznie mając pojęcie, o czym mówią, w czym biorą udział.
      • Gość: aa Gazeta zaczyna mówić językiem PiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:20
        Zamach, układ, jeszcze trochę a będą łżetrenerzy. Jeżeli ta cała historia jest
        prawdziwa, co miał do tego Korzeniowski? TRylko Tajnera jeszcze w tej śmietance
        fachowców brak...Z drugiej strony- przyznaję się, że odpuściłem sobie oglądanie
        biegu Kowalczyk na 30 km, do momentu, gdy w internecie nie przeczytałem, że
        jest w czołówce. To mniej więcej jakbym sam podpisał siepod sesnownością
        rezygnacji z jej stratu. I chyba nie byłem jedyny- także wśród czytelników
        gazeta.pl. Więc może ostorżniej z kamnieniami w strone dziłaczy.
        • Gość: beholder Re: Gazeta zaczyna mówić językiem PiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:23
          Widzisz - decyzja o startowaniu lub nie należy do zawodniczki, trenera,
          lekarzy - a nie do działaczy! Jeszcze troche i działacze zamiast trenera będą
          decydować o składzie kadry na MŚ ( i wcale nie jestem przekonany czy tak nie
          będzie)
          Przypomnę ci, że działaczy pojechgało na olimpiade tylu, ze w niektorych
          dyscyplinach nie starzcylo miejsc dla szrtabu szkoleniowego.
        • Gość: m Re: Gazeta zaczyna mówić językiem PiS-u IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:46
          Gość portalu: aa napisał(a):

> Zamach, układ, jeszcze trochę a będą łżetrenerzy. Jeżeli ta cała historia
          jest
          > prawdziwa, co miał do tego Korzeniowski? TRylko Tajnera jeszcze w tej
          śmietance
          >
          > fachowców brak..

Z bardzo prostej przyczyny - po zakończeniu konkursów na skoczni wyjechał do
          domu.
        • ph29 Gazeta? 04.04.06, 14:24
          > Z drugiej strony- przyznaję się, że odpuściłem sobie oglądanie
          > biegu Kowalczyk na 30 km, do momentu, gdy w internecie nie przeczytałem, że
          > jest w czołówce. To mniej więcej jakbym sam podpisał siepod sesnownością
          > rezygnacji z jej stratu. I chyba nie byłem jedyny- także wśród czytelników
          > gazeta.pl. Więc może ostorżniej z kamnieniami w strone dziłaczy.

Bzdurzysz. Nawet, gdyby miała zająć trzydzieste miejsce, jej start byłby
          sensowny - choćby z punktu widzenia zdobycia doświadczenia w takich biegach. Co
          innego nie wierzyć w sukces (mało kto pewnie wierzył), a co innego wycofywać
          się przed startem. _Jeżeli_ to, o czym piszą w PS jest prawdą, to mam
          przypuszczenie, że działacze chcieli wycofać Justynę nie tyle w trosce o jej
          zdrowie (bo wtedy decydująca byłaby opinia Śmigielskiego), co w obawie przed
          kolejnym relatywnie kiepskim wynikiem i kolejną falą krytyki w mediach.
          Przerażające.

I jeszcze jedno - co Korzeniowski robił w tym towarzystwie? Czy nie jest to
          kolejny przypadek sytuacji, w której telewizja zamiast relacjonować wydarzenia
          tworzy własny świat? Tylko, że to nie jest Big Brother albo inny Taniec z
          gwiazdami, ale najważniejsza impreza sportowa?

O tym, jak bardzo największy polski sportowiec się na przestrzeni ostatnich
          dwóch lat zeszmacił, aż szkoda pisać.
          • Gość: m Re: Gazeta? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:07
            ja miałem najwyraźniej przeczucie, bo tylko jeden jej bieg oglądałem i to w
            całości, akurat ten medalowy, poza nim oglądałem jeszcze tylko 5 konkurencji na
            całej olimpiadzie, w tym 2 wyrywkowo.
      • Gość: polemista_x Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:33
        Czy w naszym sporcie dobrze sie dzieje kiedy działacze są jak złodzieje?
        To jest naprawdę wielka głupota gdy działacz pragnie udawać Boga.
        Ale jedno mnie tylko dziwi, że Robert chodziarz taki cierpliwy, za wzór
        sportowcom pokazywany na swoim stołku dostaje piany. Chyba mu palma w końcu
        odbiła, jak na sportowca to jest mogiła. Ale działacze naród nobliwy zawsze
        sprowadzą wszystko do kiły.
        Czy ci panowie wielcy działacze chca dostac fair play za swoje gacie?
        Bo to są kpiny z całego sportu, gdy byłeś wielki nie bądź złośliwy bo tylko
        taki jest dokuczliwy.
        • svetomir Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk 04.04.06, 14:09
          ani kadensu ani esensu
      • Gość: Zgred Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.proxnet.pl 04.04.06, 13:02
        DUPA DUPA DUPA DUPAD DUPA
      • roztoka J. Kowalczyk tym wywiadem wypowiedziała wojnę 04.04.06, 13:03
        sportowym urzędasom. I słusznie, rozumiem, że nie miała innego wyjścia. Sądzę,
        że był to przemyślany krok. Ale na pewno czeka ją cieżkie zycie. O chorobie
        drążącej polski sport świadczą chociażby udręki jej trenera Wierietielnego,
        odnoszącego sukcesy wbrew działaczom, wbrew wszystkiemu (vide mistrzostwo
        świata Sikory w 1996 r.)
        Justynę niszczą układy w PZN-ie. Układy jak widać są stałym elementem polskiego
        życia i nawet przynależność do Unii nic nie zmieni. Szkoda tylko, że tak bardzo
        marnowane sa szanse kraju i poszczególnych ludzi. Że dopiero wyjazd za granicę
        stwarza możliwości zrealizowania się...
      • Gość: !$%^&%^ Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:14
        tego typu sensacyjne naglowki po prostu mnie wqurzaja!!! racja... co to za
        zamach??? bombowy tytul, nie ma co:P ale jak beda mnie interesowac takie FAKT`y
        to sie przerzuce na SUPEREKSPRES czy jakos tak;)
        • Gość: m Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:03
          Dlaczego??

zamach m III, D. -u; lm M. -y
          1. «działanie mające na celu odebranie komuś życia, naruszenie lub odebranie
          czyjejś własności, targnięcie się, porwanie się na coś lub na kogoś, przeciw
          czemuś lub komuś»

PWN
      • sneer_rg Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk 04.04.06, 13:30
        to jest polska normalka,peerl
        • Gość: m Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:50
          a korzeń robi za alfę i omegę sportu polskiego,
          wie kto i ile razy powinien startować, bo przecież trenował super chód,
          wie też co kibic powinien oglądać, (chód i sport masowy) i jak (z poślizgiem,
          nie w całości).
          • Gość: maz Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:39
            W przypadku Korzeniowskiego ruszanie dupą było prostsze niż ruszanie głową...
      • Gość: doli Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.akk.net.pl 04.04.06, 14:36
        jak jeszcze raz nazwiecie mnie głupie drzewo to wam przywalę po ryju
      • janek.p Chcialbym zeby p Korzeniowski sie wypowiedzial 04.04.06, 15:05
        na ten temat i podal swoje racje dlaczego w ogole wycofanie bylo rozpatrywane.
      • Gość: Kibic Telewizyjny Robert K. decyduje o ZIO !!!!??? IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.06, 15:16
        Nocna Zmiana - taki powinień być tytuł tej skandalicznej Telenoweli z udziałem
        chodziarza. Czy jesteśmy jedynym krajem w Europie i na świecie, w którym
        telewizja "pupliczna" decyduje o udziale sportowców w ich koronnych
        dyscyplinach podczas ZIO? Aż dziw bierze, że jeszcze Radyjo się nie wzięło za
        ustalanie list startowych ciemną nocą.
      • Gość: pbp from italy Korzeniwski i jego 3 grosze IP: 195.117.255.* 04.04.06, 15:22
        jeśli to rzeczywiście prawda, że brał w tym udział Pan Korzeniowski to
        potwierdza mi tylko opinię o nim jako człowieku zarozumiały, zachowującym się
        częto w sposób chamski, i traktującym z wyższością innych. A dla Pani Justyny
        wielkie podziękowania za całokształt. :)))
      • Gość: Kibic Największą zmorą polskiego sportu są działacze IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 04.04.06, 15:28
        sportowi. Przypomnijcie sobie takie miernoty jak Listkiewicz Z PZPN, Włodarczyk
        z Polskiego Związku Narciarskiego, który już dawno powinien siedzieć. Niestety
        tzw. działacze sportowi to relikt PRL-u w najgorszym wydaniu.
        • Gość: m Re: Największą zmorą polskiego sportu są działacz IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:41
          może i relikt, ale ze zdolnościami adaptacyjnymi, zresztą podobnie jak i SLD,
          potrafią w każdym ustroju dorwać się do władzy i kasy, ustawić siebie i
          kolesiów przy żłobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka