Gość: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:00 też mi zamach :D :/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Smooch Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.d.enteract.com 04.04.06, 10:02 No, zenujace. Ci panowie naprawde maja poprzewracane w glowie. Sluchac sie trenera w tych sprawach, i basta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOPACZ Zamach? IP: 213.155.174.* 04.04.06, 10:12 owszem, jest to info godne uwagi, bo pokazujące całe to bagno polskiego sportu, gdzie starzy działacze z układu warszawskiego nie pooddawali jeszcze stołków i trzęsą światkiem, a młodzi (jak Korzeniowski) przejmują po nich pałeczkę i są jeszcze gorsi, ale wybiórcza po raz kolejny przesadziła z tytułem. niczym najgorszy brukowiec... Odpowiedz Link Zgłoś
toja77 Re: Zamach? 04.04.06, 10:32 Gość portalu: KOPACZ napisał(a): > owszem, jest to info godne uwagi, bo pokazujące całe to bagno polskiego sportu, ale wybiórcza po raz kolejny przesadziła z tytułem. niczym > najgorszy brukowiec... KOPACZU, czytasz, a nie umiesz czytać. To jest przedruk za Przeglądem, a tam własnie taki był tytuł - Nocny zamach. Ale proste odpowiedzi są najłatwiejsze, więc po co się zastanawiać skoro wyborcza może być wszystkiemu winna (aha i jeszcze cykliści) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korzeniowski Re: Zamach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:33 czy wiesz że on płaci podatki w francji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutach [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:36 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Zamach? IP: *.strong / *.strong-pc.com 04.04.06, 10:47 Owsze,ale nie pisz o młodych,a tym bardziej o Korzeniowskim(z całym szacunkiem dla niego) bo coś ci się pokręciło:)Chyba nie ogladałeś Igrzysk i Halowych MŚ w LA:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Pamietam jak komus zle nasmarowali narty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:03 Sikora to był,czy Krężeolok. W innych karajach to nie do pomyslenia. Odpowiedz Link Zgłoś
b.oh Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk 04.04.06, 10:08 Szanuję to co zrobiła Kowalczyk, ale w złą wolę działaczy nie wierzę. Raczej w bezmyślność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.strong / *.strong-pc.com 04.04.06, 10:44 Nie wierzysz??To przypomnij sobie Tokio 1991 roki i Wande Panfil to może uwierzysz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.infocoig.pl / *.crowley.pl 04.04.06, 10:58 a o co chodzi z Wandą Panfil, bo ja mlody jestem to nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.strong / *.strong-pc.com 04.04.06, 11:00 W 1991 roku przed MŚ w LA w Tokio działacze zadecydowali na górze,że pani Panfil jest "za stara" i że się do niczego już nienadaje.Panfil wyjechała do meża do Meksyku,ostro trenowała,pojechała na MŚ i zdobyła złoty medał dla Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
b.oh Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk 04.04.06, 11:04 Ale to też raczej dowód na bezmyślność, głupotę i pewnie niekompetencję, a nie złą wolę. Mądrze napisał Parafjanowicz w Przeglądzie Sportowym (którego nie lubię normalnie - i PS i Parafjanowicza): samej inicjatywy nie można potępiać, tylko to, że odbywała się bez wiedzy trenera i zawodniczki. ja też wierzę, że oni chcieli dobrze. Tylko, że wyszło jak zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:31 było wiadome, że trener i zawodniczka chcą startować dlatego to odbywało się za ich plecami. Proste, wiedzieli po prostu lepiej, więc postanowili działać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kocham Włodka Szar Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.06, 10:19 brawo robus korzeniowski!! od czasu elite cafe i swojej tuby Szaranowicza (którą teraz zatrudnia w swoim folwarczku) wiadomo, że gośtek lubi podmieszac. a numer z Kowalczyk -żenujący. No ale przynajmniej juz wiem, po co korzeniowski pojechał do Turynu. Ciekawy przypadek - wybory przegrał, a rządzi:))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ret dlaczego? IP: *.aster.pl 04.04.06, 10:24 brakuje info dlaczego niby mieliby zrezygnować z jej startu?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 04.04.06, 10:25 Zaden zamach. Po prosto dodatkowa motywacja - przesławna "sportowa złosć".;-) Skuteczna.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirsz Barany w "Polskim" sporcie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:25 Nie chce się nawet komentować takich informacji - ale przecież nie tylko w sporcie siedzi banda karierowiczów, ludzi niekompetentnych. co ja piszę - ludzi?! To stado baranów, nie ubliżając baranom... Są w polityce, w gospodarce, w urzędach... Z przykrością dowiaduję się, że uczestniczył w tym R. Korzeniowski, który jako zawodnik też zmagał się z działaczami. Już od pewnego czasu obserwuję jego drugą twarz, tę mniej sympatyczną. Aż mi wstyd... A przy okazji - w "polskim', z małej litery, bo to przymiotnik, Szanowny Autorze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakauer Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 10:31 "działacze" kto to jest komu i do czego służą ,kto ich opłaca i za jakie pieniądze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.strong / *.strong-pc.com 04.04.06, 10:41 Skoki - Działacze ponad wszystko Biegi - Działacze ponad wszystko Więcej działaczy niż zawodników.....Zreformować PZN!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hagi jaki zamach? stuknij się autor w łeb IP: 212.244.250.* 04.04.06, 10:54 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: jaki zamach? stuknij się autor w łeb IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:44 to przenośnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opty Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:03 Po tych wszystkich zakulisowych informacjach o tzw. działaczach, aż strach ogarnia co to za ludzie tam siedzą nic dziwnego, że sport w Polsce jest na tak niskim poziomie, tylko dla zapaleńców Odpowiedz Link Zgłoś
leszeksa Panie Korzeniowski! 04.04.06, 11:10 Kto, jak kto ale Pan wilki mistrz, olimpijczyk, sportowiec, którego ściągano z trasy i jak Pan mówi nie dawano szansy... To zachowanie a raczej jego BRAK świadczy ze jedynie w biodrach "coś" Pan miał a już wyżej niekoniecznie. Lub tak jak wszyscy, którzy maja jakiekolwiek stanowiska… chcą decydować o innych mieć wpływ na cały otaczający świat niekoniecznie mając pojęcie, o czym mówią, w czym biorą udział. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Gazeta zaczyna mówić językiem PiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 11:20 Zamach, układ, jeszcze trochę a będą łżetrenerzy. Jeżeli ta cała historia jest prawdziwa, co miał do tego Korzeniowski? TRylko Tajnera jeszcze w tej śmietance fachowców brak...Z drugiej strony- przyznaję się, że odpuściłem sobie oglądanie biegu Kowalczyk na 30 km, do momentu, gdy w internecie nie przeczytałem, że jest w czołówce. To mniej więcej jakbym sam podpisał siepod sesnownością rezygnacji z jej stratu. I chyba nie byłem jedyny- także wśród czytelników gazeta.pl. Więc może ostorżniej z kamnieniami w strone dziłaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beholder Re: Gazeta zaczyna mówić językiem PiS-u IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:23 Widzisz - decyzja o startowaniu lub nie należy do zawodniczki, trenera, lekarzy - a nie do działaczy! Jeszcze troche i działacze zamiast trenera będą decydować o składzie kadry na MŚ ( i wcale nie jestem przekonany czy tak nie będzie) Przypomnę ci, że działaczy pojechgało na olimpiade tylu, ze w niektorych dyscyplinach nie starzcylo miejsc dla szrtabu szkoleniowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Gazeta zaczyna mówić językiem PiS-u IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:46 Gość portalu: aa napisał(a): > Zamach, układ, jeszcze trochę a będą łżetrenerzy. Jeżeli ta cała historia jest > prawdziwa, co miał do tego Korzeniowski? TRylko Tajnera jeszcze w tej śmietance > > fachowców brak.. Z bardzo prostej przyczyny - po zakończeniu konkursów na skoczni wyjechał do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
ph29 Gazeta? 04.04.06, 14:24 > Z drugiej strony- przyznaję się, że odpuściłem sobie oglądanie > biegu Kowalczyk na 30 km, do momentu, gdy w internecie nie przeczytałem, że > jest w czołówce. To mniej więcej jakbym sam podpisał siepod sesnownością > rezygnacji z jej stratu. I chyba nie byłem jedyny- także wśród czytelników > gazeta.pl. Więc może ostorżniej z kamnieniami w strone dziłaczy. Bzdurzysz. Nawet, gdyby miała zająć trzydzieste miejsce, jej start byłby sensowny - choćby z punktu widzenia zdobycia doświadczenia w takich biegach. Co innego nie wierzyć w sukces (mało kto pewnie wierzył), a co innego wycofywać się przed startem. _Jeżeli_ to, o czym piszą w PS jest prawdą, to mam przypuszczenie, że działacze chcieli wycofać Justynę nie tyle w trosce o jej zdrowie (bo wtedy decydująca byłaby opinia Śmigielskiego), co w obawie przed kolejnym relatywnie kiepskim wynikiem i kolejną falą krytyki w mediach. Przerażające. I jeszcze jedno - co Korzeniowski robił w tym towarzystwie? Czy nie jest to kolejny przypadek sytuacji, w której telewizja zamiast relacjonować wydarzenia tworzy własny świat? Tylko, że to nie jest Big Brother albo inny Taniec z gwiazdami, ale najważniejsza impreza sportowa? O tym, jak bardzo największy polski sportowiec się na przestrzeni ostatnich dwóch lat zeszmacił, aż szkoda pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Gazeta? IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:07 ja miałem najwyraźniej przeczucie, bo tylko jeden jej bieg oglądałem i to w całości, akurat ten medalowy, poza nim oglądałem jeszcze tylko 5 konkurencji na całej olimpiadzie, w tym 2 wyrywkowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polemista_x Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 12:33 Czy w naszym sporcie dobrze sie dzieje kiedy działacze są jak złodzieje? To jest naprawdę wielka głupota gdy działacz pragnie udawać Boga. Ale jedno mnie tylko dziwi, że Robert chodziarz taki cierpliwy, za wzór sportowcom pokazywany na swoim stołku dostaje piany. Chyba mu palma w końcu odbiła, jak na sportowca to jest mogiła. Ale działacze naród nobliwy zawsze sprowadzą wszystko do kiły. Czy ci panowie wielcy działacze chca dostac fair play za swoje gacie? Bo to są kpiny z całego sportu, gdy byłeś wielki nie bądź złośliwy bo tylko taki jest dokuczliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk 04.04.06, 14:09 ani kadensu ani esensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgred Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.proxnet.pl 04.04.06, 13:02 DUPA DUPA DUPA DUPAD DUPA Odpowiedz Link Zgłoś
roztoka J. Kowalczyk tym wywiadem wypowiedziała wojnę 04.04.06, 13:03 sportowym urzędasom. I słusznie, rozumiem, że nie miała innego wyjścia. Sądzę, że był to przemyślany krok. Ale na pewno czeka ją cieżkie zycie. O chorobie drążącej polski sport świadczą chociażby udręki jej trenera Wierietielnego, odnoszącego sukcesy wbrew działaczom, wbrew wszystkiemu (vide mistrzostwo świata Sikory w 1996 r.) Justynę niszczą układy w PZN-ie. Układy jak widać są stałym elementem polskiego życia i nawet przynależność do Unii nic nie zmieni. Szkoda tylko, że tak bardzo marnowane sa szanse kraju i poszczególnych ludzi. Że dopiero wyjazd za granicę stwarza możliwości zrealizowania się... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !$%^&%^ Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:14 tego typu sensacyjne naglowki po prostu mnie wqurzaja!!! racja... co to za zamach??? bombowy tytul, nie ma co:P ale jak beda mnie interesowac takie FAKT`y to sie przerzuce na SUPEREKSPRES czy jakos tak;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:03 Dlaczego?? zamach m III, D. -u; lm M. -y 1. «działanie mające na celu odebranie komuś życia, naruszenie lub odebranie czyjejś własności, targnięcie się, porwanie się na coś lub na kogoś, przeciw czemuś lub komuś» PWN Odpowiedz Link Zgłoś
sneer_rg Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk 04.04.06, 13:30 to jest polska normalka,peerl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 13:50 a korzeń robi za alfę i omegę sportu polskiego, wie kto i ile razy powinien startować, bo przecież trenował super chód, wie też co kibic powinien oglądać, (chód i sport masowy) i jak (z poślizgiem, nie w całości). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 14:39 W przypadku Korzeniowskiego ruszanie dupą było prostsze niż ruszanie głową... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doli Re: Nocny zamach na Justynę Kowalczyk IP: *.akk.net.pl 04.04.06, 14:36 jak jeszcze raz nazwiecie mnie głupie drzewo to wam przywalę po ryju Odpowiedz Link Zgłoś
janek.p Chcialbym zeby p Korzeniowski sie wypowiedzial 04.04.06, 15:05 na ten temat i podal swoje racje dlaczego w ogole wycofanie bylo rozpatrywane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Telewizyjny Robert K. decyduje o ZIO !!!!??? IP: *.dip.t-dialin.net 04.04.06, 15:16 Nocna Zmiana - taki powinień być tytuł tej skandalicznej Telenoweli z udziałem chodziarza. Czy jesteśmy jedynym krajem w Europie i na świecie, w którym telewizja "pupliczna" decyduje o udziale sportowców w ich koronnych dyscyplinach podczas ZIO? Aż dziw bierze, że jeszcze Radyjo się nie wzięło za ustalanie list startowych ciemną nocą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pbp from italy Korzeniwski i jego 3 grosze IP: 195.117.255.* 04.04.06, 15:22 jeśli to rzeczywiście prawda, że brał w tym udział Pan Korzeniowski to potwierdza mi tylko opinię o nim jako człowieku zarozumiały, zachowującym się częto w sposób chamski, i traktującym z wyższością innych. A dla Pani Justyny wielkie podziękowania za całokształt. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Największą zmorą polskiego sportu są działacze IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 04.04.06, 15:28 sportowi. Przypomnijcie sobie takie miernoty jak Listkiewicz Z PZPN, Włodarczyk z Polskiego Związku Narciarskiego, który już dawno powinien siedzieć. Niestety tzw. działacze sportowi to relikt PRL-u w najgorszym wydaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Największą zmorą polskiego sportu są działacz IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:41 może i relikt, ale ze zdolnościami adaptacyjnymi, zresztą podobnie jak i SLD, potrafią w każdym ustroju dorwać się do władzy i kasy, ustawić siebie i kolesiów przy żłobie. Odpowiedz Link Zgłoś