Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Puchar UEFA, superpuchar Europy a LM ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:13
    Witam!
    Mam pytanie: czy wygrana w pucharze UEFA lub w Superpucharze Europy uprawnia
    do gry w Lidze Mistrzow w nastepnym sezonie lub daje np. prawo do gry danej
    druzyny w trzeciej rundzie kwalifikacyjnej do Ligii Mistrzow?

dzieki z gory
    Obserwuj wątek
      • adam81w Re: Puchar UEFA, superpuchar Europy a LM ? 20.04.06, 13:36
        krzysiek nie uprawnia . Kwalifikacja do LM , Pucharu uefa odbywa sie na
        podstawie miejsca danego zespolu w lidze krajowej a z kolei ten kraj otrzymuje
        tyle miejsc ile sobie wywalczyl punktow przez ostatnie 5 sezonow. wazne jest
        tez miejsce druzyny w rankingu klubowym , jesli taka druzyna jest wysoko moze
        np zaczac swoja przygode z LM od 3 a nie 2 rundy eleminacyjnej .
        tu masz ten ranking krajowy wg ktorego przyznaje sie miejsca :

www.90minut.pl/ranking_uefa.php

• Gość: Krzysiek Re: Puchar UEFA, superpuchar Europy a LM ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 14:19
          Pytam dlatego gdyz jestem fanem Schalke i podczas meczu pokazywanego na polsacie
          sport jeden z komentatorow powiedzialem ze pomimo iz czwarte miejsce w niemczech
          nie uprawnia do udzialu w kwalifikacjach do ligi mistrzow to wygrana w pucharze
          UEFA zapewnilaby im udzial w kwalifikacjach do LM.
          • Gość: G Re: Puchar UEFA, superpuchar Europy a LM ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 23:41
            Tak nie jest. Wygrana w pucharze UEFA gwarantuje Schalke miejsce w fazie
            grupowej pucharu UEFA, chyba że zakwalifikują się do Ligi Mistrzów przez ligę
            krajową. Ale wtedy nie wiadomo, czy Niemcom (albo odpowiednio innemu krajowi)
            przysługiwałoby dodatkowe miejsce w PUEFA. Na razie na to się nie zanosi.
          • adam81w Re: Puchar UEFA, superpuchar Europy a LM ? 22.04.06, 00:31
            a to mnie sie wydaje ze komentator sie pomylil ale moge sie mylic bo moge
            jakiegos tam zapisu nie znac .
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka