Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kółka od rolek

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 10:34
    własnie mam zamiar kupić sobie rolki, ale nie bardzo sie na tym znam. i w
    związku z tym mam pare pytan. jaki rozmiar kółek jest najlepszy? mniejsze czy
    większe? i twardość? lepsze są twardsze? i jeszcze jedno. na allegro są w
    sprzedaży rolki Nike, czy to nie jest podróba, mozna to dostać w firmowym
    sklepie?
    Obserwuj wątek
      • Gość: mikk Re: kółka od rolek IP: *.aster.pl 06.05.06, 10:49
        co chcesz robic na tych rolkach?? dlaczego mialyby byc podroba??
        • Gość: początkujacy Re: kółka od rolek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 12:36
          nie nie, żadne sporty ekstremalne, normalnie jeździć. dlaczego podróby? nie
          wiem, nie znam się na rolkach, podrabiają buty, więc może i rolki. to jakie
          bedą dla mnie najlepsze?
          • Gość: mikk Re: kółka od rolek IP: *.aster.pl 06.05.06, 13:38
            jezeli chcesz po prostu jezdzic, to kupuj wlasnie takie do jazdy rekreacyjne jakie sprzedaja na allegro, jesli masz mozliwosc, to zrob rundke po sklepach i przymierz rolki roznych firm, wybierz te, w ktorych bedziesz czul sie najlepiej /to zupelnie jak z butami/, jesli model i numer, ktory przymierzysz jest na allegro, to kupuj, tam gdzie taniej...
            jedyne, ktore miale na nogach, a sa na allegro, to te - www.allegro.pl/item100580444_nowe_rolki_k2_exo_2_0.html
            akurat te moge polecic...
            • Gość: początkujacy Re: kółka od rolek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 15:19
              a czy myślisz, że 82mm i 82A będą ok? mozesz stwierdzic po takich danych? i co
              to jest np ABEC 7?
              • Gość: mikk Re: kółka od rolek IP: *.aster.pl 06.05.06, 18:46
                rozmiar kolek nie ma tak naprawde duzego znaczenia, aczkolwiek im wieksze tym latwiej i szybciej... 82mm to juz dosc duze, ale to standard w rekreacyjnych, 82A to twardosc, generalnie to juz sa raczej twarde kolka, to sa rzeczy na ktore kupujac nowe rolki raczej nie masz wplywu, komfort stopy jest wazniejszy, twardosc kolek, to detal, na ktory zaczniesz zwracac uwage jak juz troche pojezdzisz, ABEC to oznaczenie lozysk, im numer wyzszy tym lozyska sa lepsze /lepsze wykonanie, lepsze smarowanie -> szybsze/, jesli dopiero zaczynasz, to spokojnie wystarcza rolki, ktore maja lozyszka ABEC 3 lub 5... ale but jest najwazniejszy...
                • Gość: początkujacy Re: kółka od rolek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.06, 21:39
                  wielkie dzięki za rady :-) a tak przy okazji, jestem kobietą ;-)
                  • Gość: mikk Re: kółka od rolek IP: *.aster.pl 07.05.06, 00:48
                    nie za ma co... ja nie jestem ;)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka