marwi75 16.05.06, 11:16 Pod adresem fpli.premierleague.com/ można już zakładać drużyny. Założyłem ligę dla wszystkich Polaków (i nie tylko) - kod to 1599-574 Zapraszam wszystkich serdecznie do wspólnej zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marwi75 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 16.05.06, 12:00 dodam jeszcze tylko że gra jest o tyle ciekawa że mamy mozliwość wybrania tylko pośród zawodników którzy nacodzień grają w lidze angielskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
rejmistrz Re: Piłkarzyki na premierleague.com 16.05.06, 13:56 Fajnie że powstają takie rzeczy.Jeśli głębiej się temu przyjżeć to patrząc na faworytów, mam na myśli Brazylijczyków, jest on tylko jeden i to pewnie nie mieszczący się w pierwszym składzie aktualnych jeszcze mistrzów świata. Składy będą podobne, największy wybór moim zdanie i najróżniejszy jest na pozycji obronców. Nowością jest opcja managera... marwi mógłbyś przybliżyć za co on zdobywa punkty i ile,bo podejżewam że trochę różni się od piłkarzy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
dontikej Piłkarzyki World Cup 16.05.06, 14:00 Fajna gra oto mój skład: Petr Cech Jan Krompkamp John Terry Philipe Senderos Frank Lampard Joe Cole Tim Cahill Hidetoshi Nakata Thierry Henry (C) Hernan Crespo Emannuel Adebayor Trener: Carlos Alberto Parreira Rezerwa: Ulises De La Cruz Co byście zmienili i czy wiecie gdzie można się dowiedziec za co są punkty?? Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
rejmistrz Re: Piłkarzyki World Cup 16.05.06, 14:03 Wiedziałem,że składy będą podobne :) Odpowiedz Link Zgłoś
marwi75 Re: Piłkarzyki World Cup 16.05.06, 14:20 punkty, zmiany i wszelakie inne rzeczy są opisane w zakładce "rules" w skrócie to: występ - 1 pkt występ powyżej 60 minut - 2 pkt bramka - 6 obrońca i bramkarz, 5 pomocnik, 4 napastnik asysta - 3 pkt niezależnie od pozycji czyste konto - 4 bramkarz i obrońcy, 1 pomocnik (warunek > 60 minut gry) za kazde trzy obronione strzały - 1 dla bramkarza karny obroniony - 5 przestrzelony karny - -2 za każde 2 bramki stracone - -1 dla obrońców i bramkarza żółta karta - -1 czerwona - -3 i trener dostaje 3 punkty gdy jego prawdziwy zespół wygra i 1 gdy zremisuje Odpowiedz Link Zgłoś
sines Re: Piłkarzyki World Cup 16.05.06, 14:39 Transfery: Do momentu rozpoczęcia zabawy bezpłatne i bez limitu. Między fazami grupowymi maksymalnie 4 (cztery). Potem bez ograniczeń. Nie ma również punktów minusowych za transfery. Odpowiedz Link Zgłoś
lolas444 Re: Piłkarzyki World Cup 16.05.06, 22:39 Moj sklad - Cech Terry Paulo Ferreira Nuno Valente Cristiano Ronaldo Ballack Luis Garcia Gerrard Van Nisterloy Owen Drogba rezerwa- Eboue trener - Janas :) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_l1 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 16.05.06, 23:15 mój skład Lehmann Gallas Heinze A. Cole Park Ji-sung C. Ronaldo Fabregas Lampard Henry Drogba Viduka R:Eboue M:Pareira Odpowiedz Link Zgłoś
czabik Re: Piłkarzyki na premierleague.com 16.05.06, 23:20 Hm, transfery bezplatne? To na final dopiero podobne druzyny będą :P Odpowiedz Link Zgłoś
marwi75 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 17.05.06, 07:42 Dokładnie :) po meczach grupowych zostanie nam Anglia i Francja :) myślę jednak że ta liczba piłkarzy to konieczność a nie wiadomy wybór. podejrzewam że wiąże się to z jakimiś licencjami, opłatami za wykorzystanie wizeunków poszczególnych piłkarzy. a prawdopodobnie zawodnicy grający w PL mają w kontraktach zazanczone że może ona wykorzystywac ich wizerunek we wszelakich promocjach bez dodatkowych opłat. To jednak tylko moje przypuszczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
rajner79 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 17.05.06, 10:00 ale ja tam się nie moge zalogować - co trzeba zrobić żeby się zarejestrować, czy trzeba mieć maila na domenie zagranicznej czy może być mail z portalu wyborczej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
marwi75 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 17.05.06, 10:27 Wszyscy którzy grali w piłkarzyki ligi angielskiej mogą się zalogować na tego samego użytkownika, wszyscy inni muszą założyć nowe konto „REGISTER”. Podajemy następujące dane: username – nazwa użytkownika; password – hasło; confirm password – jeszcze raz wpisujemy hasło; first name – imię; last name – nazwisko; postcode – kod pocztowy; email – adres emailowy; country – kraj; gender – płeć (male-męska, female-żeńska); date of birth – data urodzenia. Po rejestracji akceptujemy regulamin „AGREE”. Następnie Wybieramy nazwę naszej drużyny „Team name”, kolory stroju, wybieramy ulubiony zespół (taka liga narodowa) oraz zaznaczamy w jakiej formie chcemy otrzymywać informacje na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
rajner79 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 17.05.06, 11:06 Dzięki już się zalogowałem w twojej lidze - moja drużyna to KORONA KIELCE pierwszy raz gram w angielską wersje i nie za bardzo kumam o co tam chodzi. Mam kilka pytań: czemu jest tak mało piłkarzy do wyboru (chyba u mnie było koło 8 na każdą pozycję a bramkarzy to chyba z pięciu) - a w piłkarzykach.pl wszyscy byli dostępni ?? czemu nie ma Polaków w składach ?? ja musiałem u siebie wstawić ludzi z Meksyku i Australii bo ich miałem większość do wyboru ?? nie miałem żadnego Włocha do wyboru a z Brazylii to był tylko Gilberto Silva ?? Odpowiedz Link Zgłoś
marwi75 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 17.05.06, 11:20 wersja jest dosyć oryginalna i ciekawa bo dostępni są tylko zawodnicy grający nacodzień w lidze angielskiej. dlatego też w większości drużyn (nie licząc Angli) jest tylko kilku zawodników. a w niektórych nie ma wogóle. wkrótce na stronie www.pilkarzyki.net będzie którki opis tej gry jak i innych które rusza wkrótce. Jutro ruszaja oficjalne piłkarzyki (na pewno z pełnymi składami) - na pewno podam tu link oraz założę jakąś lige prywatną. Odpowiedz Link Zgłoś
rajner79 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 17.05.06, 11:39 ej ta angielska wersja jest lipna, mały wybór piłkarzy KUSZCZAK też jest z ligi angielskiej a go nie ma A te piłkarzyki co jutro startują to co to za wersja - WYGRAJ MUNDIAL na sms ?? Czy jeszcze coś innego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
sines Re: Piłkarzyki na premierleague.com 17.05.06, 11:49 > ej ta angielska wersja jest lipna To nie graj. > KUSZCZAK też jest z ligi angielskiej a go nie ma Już nie jest, jego zespół nie wybronił się przed spadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
marwi75 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 17.05.06, 11:52 :) tylko że Kuszczak spadł do 2 ligi angielskiej jutro będzie uruchomiona gra na oficjalnej stronie mistrzostw świata (fifaworldcup.yahoo.com/06/en/e/ff/index.html) - to będzie jeszcze coś innego. wybieramy 23 zawodników - max 3 z danego kraju. I punkty będą tylko za bramki, asysty, strzały na bramkę, oraz obrońcy za udany odbiór piłki, ujemne za faul, kartki i stratę bramki. Wprawdzie już dzisiaj można coś tam działać ale na pewno nie wprowadzili jeszcze wszystkich graczy a Ci co są to w większośći zostają w domu (w np. Dudek, Olisadebe, Rząsa :) Wygraj Mundial będzie organizowany przez Wybrocza na tydzień przd czyli dopiero 2 czerwca. I będzie to wersja smsowa a nie internetowa. Odpowiedz Link Zgłoś
kolor71 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 20.05.06, 07:32 Ciekawie zapowiada się ta gra na Yahoo Tylko czy mógłby ktoś spolszczyć podstawowe zasady i punktację :-( Odpowiedz Link Zgłoś
maxiu40 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 17.05.06, 16:27 Dla niezdecydowanych polecam lekturę: www.pilkarzyki.net/news.php?id=1451 (zasady + ogólna charakterystyka i przetłumaczone podstawowe zwroty - wszystko autorstwa Marwiego :) ) Odpowiedz Link Zgłoś
michal_l1 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 17.05.06, 21:44 Zna ktoś linka do zagranicznych piłkarzyków Odpowiedz Link Zgłoś
czabik Re: Piłkarzyki na premierleague.com 17.05.06, 22:20 Nie, w tym wątku to na pewno nikt nie zna, czy widzisz tu choć słowo o zagranicznych, albo jakies linki :D? Odpowiedz Link Zgłoś
dennis26 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 18.05.06, 11:04 co sie dziwisz to kibic Legii Odpowiedz Link Zgłoś
toczkan_95 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 19.05.06, 14:41 fajna gierka moj sklad to Cech---Heinze,Terry,Moore,Neill----Gerrard,Ballack,Nakata---Crespo,Cisse,Henry trener janas tak sobie wybralem dla jaj - Odpowiedz Link Zgłoś
matiz02 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 20.05.06, 13:08 NO to ja rozniez zalozylem swoj sklad Cech---Cole,Ferdinand,Li Young Pio---Lampard,Gerrard,Ljingberg,Fabregas--- Henry,Borgetti,Viduka----Selekcjoner to Janas----Rezerwa to Boumsong Szkoda ze nie ma wiecej pilkarzy i ze jest tylo 100 punktow aby wybrac odpowidnych pilkazy (jeszcze z 5 by sie przydalo hehe) Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
przemek.22 Re: Piłkarzyki na premierleague.com 22.05.06, 19:12 mój skład to: 1. Lehmann (Niemcy) 2. Terry (Anglia) 3. Campbell (Anglia) 4. Touree (WKS) 5. Lampard (Anglia) 6. Ballack (Niemcy) 7. Park Ji Sung (Korea Płd) 8. Xabi Alonso (Hiszpania) 9. Henry (Francja) 10. Crouch (Anglia) 11. Drogba (WKS) 12 (rez). Carvalho (Portugalia) trener - Parreira (Brazylia) Sporo zawodników Arsenalu mi się zebrało, a w ostatniej chwili wymieniłem jeszcze Fabregasa na Alonso, bo było by jeszcze wiecej :D Odpowiedz Link Zgłoś
aiom Re: Piłkarzyki na premierleague.com 30.05.06, 02:57 Założyłem 3 drużyny, wpisałem do ligi. Fajnie zorganizowane, przynajmniej ktoś pomyślal nad zasadami, a nie tak jak nasi....Minusem jest mała liczba piłkarzy do wyboru. Generalnie jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś