paulina62 07.01.05, 10:31 Podejrzewam, że córka (11msc)ma skórę twarzy zbyt wrażliwą na wodę z kranu (od jesieni woda śmierdzi chlorem), a po jedzeniu trzeba ją przecież umyć. Czy można zamiast wody myć jakimś mleczkiem?Proszę o radę! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaskarba Re: mycie twarzy 07.01.05, 10:58 Buzię po jedzeniu wycieram chusteczkami pampersa! Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.m.kaminska Re: mycie twarzy 07.01.05, 20:21 Można zmywać buzię mleczkiem przeznaczonym dla niemowląt lub przecierać ją chusteczką zmywającą albo używać do mycia wody przegotowanej (a nie płynącej bezpośrednio z kranu, jeśli ma dużą zawartość chloru lub z innych powodów wysusza buzię córeczki). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_zuzi1 Re: mycie twarzy 11.01.05, 19:23 Witaj Paulino! Do przemywania twarzy dzidzi możesz uzywać przegotowanej wody z rumiankiem. Wywar z rumianku dodatkowo działa kojaco na skórę. To sprawdzony sposób, stosuje go wiele moich znajomych chociaz ja nie bo moja Zuzia jest uczulona na rumianek. Można również stosować nawilżane chusteczki, np. Nivea lub Huggies- te nie powoduja uczulenia u mojego dziecka. Po Pampersach miała zaczerwieniona skórke buzi, chociaz przy wycieraniu pupy tymi chusteczkami nie wystepowało zaczerwienienie. Pozdrawiam Dominika i Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
promyczek78 Re: mycie twarzy 12.01.05, 17:31 Ja stosowałam przegotowaną, letnią wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
paulina62 Re: mycie twarzy 13.01.05, 12:44 Bardzo dziękuję! Skorzystałam z rad i w dzień po jedzeniu wycieram chusteczkami (używam Bambino), a podczas wieczornej kąpieli - przegotowana woda. Doczytałam jeszcze o rumianku - spróbuję. W każdym razie to działa, bo buzia po każdym myciu nie jest taka czerwona. Odpowiedz Link Zgłoś