Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Na kogo głosujecie w Meczu Gwiazd?

IP: *.waw.cdp.pl / *.gov.pl 08.01.03, 15:19
    Niewiele ruchu ostatnio na forum (przynajmniej oprócz tematu Jordana), ale
    spróbuję zadać to pytanie.
    Oto moi All-Stars na dzień 8 stycznia (i chyba już za mało czasu, żebym
    zmienił tu zdanie, choć Mashburn, Nowitzki, Kidd i GP mają dla mnie silnych
    konkurentów; reszta to pewniaki):
    Wschód - J. O'Neal, Mashburn; McGrady, Kidd; B. Wallace.
    Zachód – Duncan, Nowitzki; Kobe, Payton; Shaq.
    Obserwuj wątek
      • Gość: toms a gdzie Jordan ??? IP: 217.153.60.* 08.01.03, 16:12
        ja nie rozmuie jak mozna obecnie najbardziej utytułowanego zawodnika w tej
        chwili na parkietach NBA nie powołac do meczu gwiazd ???

Przepraszam czy MJ nie jest gwiazdą ???
        to pytanie retoryczne
        a wiec jak mozna sobei wyobrazic mecz gwiazd bez niego ?
        to jak granie w kosza bez pilki !
        • Gość: sarahmichelle Re: a gdzie Jordan ??? IP: *.noname.net.icm.edu.pl 09.01.03, 15:13
          Gość portalu: toms napisał(a):

> Przepraszam czy MJ nie jest gwiazdą ???
          > to pytanie retoryczne
          > a wiec jak mozna sobei wyobrazic mecz gwiazd bez niego ?
          > to jak granie w kosza bez pilki !

Czterdziestoletniej piłki!!!Która niewiele już może namieszać, nawet
          uwzględniając ostatnie wyniki. Michael skończył się, przejadł. To tak, jakbyś
          chciał widzieć Maradonę w finale MS w PN. Jest wielu innych - oniebo lepszych
          zawodników, którzy zasługują na grę w All-Star Game. Jest w czymś najlepszy?!
          Teraz w żadny7ch statystykach.Co najwyżej był i niech tak zostanie.
          Bye, gones.
        • Gość: Wilt Re: a gdzie Jordan ??? IP: *.gov.pl 10.01.03, 16:44
          Jezu, toms, ale Ty potrafisz przynudzać z tym Jordanem. Powiedzmy, że widzisz
          go jako startera w Meczu Gwiazd; moim zdaniem nie ma po temu żadnych powodów,
          ale jeśli jesteś innego zdania, to po prostu go wymień, ale dopisując i innych
          kandydatów, a nie tylko powtarzając w nieskończoność „Jordan” i „Jordan”.
          Innych tematów już nie masz?
          Aha, a jeśli dobierasz już składy nie pod względem aktualnej formy i dokonań,
          ale przeszłych zasług, to nie zapomnij dodać Malone’a, Stocktona, Admirała – i
          oczywiście Shaqa. ;-)
      • Gość: Wally#10 Re: Na kogo głosujecie w Meczu Gwiazd? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.03, 12:20

Jeżeli fani głosują na Cartera i Mutombo to ASG absolutnie traci na znaczeniu,
        jako miernik prezentowanego poziomu koszykarzy, a staje się kontestem
        popularności. Mam nadzieję, że Carter zachowa się poważnie i zrezygnuje, nie
        kompromitując się.

Najlepsze piątki:

Zachod: Marbury,Bryant,Garnett,Duncan,Ming
        Wschod, Kidd,McGrady,Mashburn,Wallace,O'Neal
        • Gość: HyLo Re: Na kogo głosujecie w Meczu Gwiazd? IP: *.phils.uj.edu.pl 10.01.03, 15:55
          Kompletna zgoda z Wallym. Prowadzenie Cartera na wschodzie jest wielką pomyłką.
          ASG to nie wybory miss, tylko wybory najlepszych zawodników ligi. A Carter
          nawet nie gra (

To oznacza, że Jordana nie powinno tam być, a już na pewno nie w pierwszej
          piatce. To ASG 2003, a nie ASG wszechczasów. Zgodnie z logiką tomsa należałoby
          też bezwzględnie powolać Malone'a, Stocktona, Robinsona czy Pippena (a może też
          Birda i Magica? albo jeszce lepiej - Westa i Mikana?) Oni wszyscy mają
          osiągnięcia większe niż np. Iverson czy Garnett.

Wracając do moich wyborów. Właśnie zagłosowałem
          Wschód:
          B.Wallace - oczywiste, konkurencji raczej brak ;-)
          J.O'Neal
          Mashburn - miałem wątpliwości, zdecydowały wyniki Hornets
          Kidd i T-Mac - tu była konkurencja: głównie Iverson (bo dobry) i Eddie Jones
          (dobry i lubię)

Zachód
          O'Neal, a jeśli zapytacie dlaczego, to odpowiem, że nie wiem. tak naprawdę
          myślę, że Yao Ming jest zdecydowanie lepszy.
          Nowitzki (o, yes!)
          Gasol - lepsi są, szczególnie Duncan i Garnett, ale potraktowałem ten głos
          jako lobbing
          Bryant - sprawdziłem jego dane. W jednym meczu było 27 punktów, 7 zbiórek i
          7 asyst... O przepraszam, to nie w jednym meczu, to średnie!
          Payton - po długim namyśle. Wahałem się jeszcze między Nashem, Bibbym i
          Francisem.
        • Gość: Wilt Re: Na kogo głosujecie w Meczu Gwiazd? IP: *.gov.pl 10.01.03, 16:44
          Odzew niewielki (choć cieszę się z Twojego powrotu, Wally; przy okazji: ja też
          oczywiście nie zgadzam się z głosami na VC czy MJ, ale po to piszę własne, inne
          kandydatury – a Wallace’a klasyfikowałem jako C zgodnie z jego
          przyporządkowaniem przez ligę; aha, a jeśli już oceniamy wg realiów, to
          naprawdę sądzisz, że Yao jest lepszy od Shaqa?), ale dopiszę jeszcze moich
          rezerwowych:

Wschód: Abdur-Rahim, Artest jako “write in”, A. Walker; B. Davis, Iverson,
          Pierce; B. Miller.

Zachód: Garnett, Webber, Brand; Nash, Marbury, Francis; Y. Ming.
      • Gość: LB Re: Na kogo głosujecie w Meczu Gwiazd? IP: 217.11.142.* 10.01.03, 16:52
        No i ja też już zagłosowałem.

Wschód
        Guards: J. Kidd, T. McGrady;
        Forwards: J. Mashburn, J. O'Neal;
        Center: B. Miller.

Zachód
        Guards: G. Payton, K. Bryant;
        Forwards: T. Duncan, C. Webber;
        Center: S. O'Neal.

Pzdr,
        LB

PS. Uśmiałem się nieźle widząc, że na liście graczy możliwych do wyboru
        (konkretnie skrzydłowi Konferencji Zachodniej) jest Mike Dunleavy Jr.
        Kurcze, gość ma: 4,5 pts, 2,1 reb, 1,1 as, i gra 14,5 min. w meczu.
        Idealny kandydat na All-Star Game. Zwłaszcza, że konkurencja wśród forwardów na
        Zachodzie jest marna... :)
        Czyżby magia nazwiska...?

• alex.4 Re: Na kogo głosujecie w Meczu Gwiazd? 11.01.03, 16:08
          Wschód: J.Kidd, T.McGrady, J.O`Neal B.Miller, B.Wallace
          Zachód: S.Nash, K.Bryant, T.Duncan, D.Nowitzki, Y.Ming
          • Gość: graypfruit Re: Na kogo głosujecie w Meczu Gwiazd? IP: *.proxy.aol.com 12.01.03, 00:22
            alex.4 napisał:

> Wschód: J.Kidd, T.McGrady, J.O`Neal B.Miller, B.Wallace
            > Zachód: S.Nash, K.Bryant, T.Duncan, D.Nowitzki, Y.Ming

zgoda w 70%, poza pozycjami centrow i millera. na wschodzie jako centra
            umiescilbym illgauskasa, na zachodzie shaqa, yao ma czas. zamiast millera
            dalbym abdur-rahima.
            • Gość: Wilt Podsumowanie: All-Stars forum ;-) IP: *.gov.pl 16.01.03, 18:08
              W związku z faktem, że zakończyło się głosowanie w realu, ogłaszam zakończenie
              i internetowego (choć kusiło mnie, żeby zmienić zdanie i do pierwszej „5”
              przywrócić KG – jak mogłem go opuścić ? ;-)). Oto nasi All-Stars wybrani na
              podstawie głosów imponującej liczby 6 (7, jeśli liczyć mówiącego oczywiście
              tylko o MJ tomsa) forumowiczów. Zaliczyłem też głos Alexa, choć nieco nagiął
              regulamin głosując jednocześnie na 2 centrów ;-).

Wschód:
              J. O’Neal (komplet 6 głosów spośród wybierających całe składy), Mashburn (5);
              Kidd, McGrady (obaj po 6); B. Wallace (4, wliczając głos na niego jako F).

Zachód:
              Duncan (5), Nowitzki (4); Bryant (6 :-)), Payton (3); Shaq (4) (czy ktoś myślał
              poważnie, że Yao jest już lepszy? ;-)).

Widać, że w sumie dość podobnie (i trzeźwo) oceniamy sytuację; nie ma głosów na
              VC, G. Hilla, tylko 1 na Jordana, a wszyscy wybrani przez większość starterzy
              oprócz GP (wygrał 1 punktem z Nashem) uzyskali wyraźną przewagę głosów.

Normalnie poprosiłbym teraz, jak w zeszłym roku, o głosy nt. Rookie-Sophomore
              Game, konkursu rzutów za 3 itd. – ale że spotkałbym się pewnie z 3
              odpowiedziami na krzyż (tematy w końcu mniej ciekawe od samej All-Star Game),
              chyba dam sobie spokój. Może i racja, że klucz leży w transmisjach TV – bo na
              razie wygląda, jakby nowych, młodych fanów NBA przestało przybywać, co widać na
              forum, na którym – nie licząc okazjonalnych występów – wciąż tych samych parę
              znajomych nicków (my, dzielni weterani ;-)), a świeżej krwi brak…

Pzdr
              • Gość: LB Re: Podsumowanie: All-Stars forum ;-) IP: 217.11.142.* 17.01.03, 11:03
                www.sportingnews.com/voices/sean_deveney/20030114a.html
                Sean Deveney wybrał niemal takie piątki, jak my wspólnie. Co tylko potwierdza
                jego fachowość. :)))))
                Jedyna różnica, to Garnett, który wg. niego jest lepszy niż Nowitzki (z czym
                osobiście bym się zgodził).

Oczywiście uznał, że Duncan jest lepszy od Webbera, ale przyznał mu to miejsce
                ze względu na lepiej wykonywane rzuty wolne... :)
                Cóż, konkurencja na PF na Zachodzie jest tak duża i wyrównana, że decydują
                szczegóły.

Oprócz Webbera, w moich piątkach zabrakło Wallace'a. Konkurencja na C na
                Wschodzie jest żadna. Wybrałem Millera, bo ten przynajmniej potrafi rzucić
                piłkę do kosza z odległości więcej niż 1,05 m. Wallace wydał mi się
                przeraźliwie żałosny podczas ubiegłorocznych MŚ, kiedy centrzy drużyn
                przeciwnych (nawet taka pipa jak Femerling z Niemiec) potrafili trafiać z 3-5
                metrów. A jak przez pewien czas próbował kryć Nowitzkiego... :)

Dobra, to tyle.

Pzdr,
                LB

PS. Aha, Lakersi chyba zaczynają grać. Tak jak się obawiałem, obudziły ich te
                12 trójek KB. Już wygrali 5 meczów z rzędu, ich bilans wciąż jest nienajlepszy,
                ale mogę się założyć, że do play-offs wejdą.
                A to mnie zaczyna z lekka niepokoić...
              • Gość: LB Re: Podsumowanie: All-Stars forum ;-) IP: 217.11.142.* 17.01.03, 11:04
                www.sportingnews.com/voices/sean_deveney/20030114a.html
                Sean Deveney wybrał niemal takie piątki, jak my wspólnie. Co tylko potwierdza
                jego fachowość. :)))))
                Jedyna różnica, to Garnett, który wg. niego jest lepszy niż Nowitzki (z czym
                osobiście bym się zgodził).

Oczywiście uznał, że Duncan jest lepszy od Webbera, ale przyznał mu to miejsce
                ze względu na lepiej wykonywane rzuty wolne... :)
                Cóż, konkurencja na PF na Zachodzie jest tak duża i wyrównana, że decydują
                szczegóły.

Oprócz Webbera, w moich piątkach zabrakło Wallace'a. Konkurencja na C na
                Wschodzie jest żadna. Wybrałem Millera, bo ten przynajmniej potrafi rzucić
                piłkę do kosza z odległości więcej niż 1,05 m. Wallace wydał mi się
                przeraźliwie żałosny podczas ubiegłorocznych MŚ, kiedy centrzy drużyn
                przeciwnych (nawet taka pipa jak Femerling z Niemiec) potrafili trafiać z 3-5
                metrów. A jak przez pewien czas próbował kryć Nowitzkiego... :)

Dobra, to tyle.

Pzdr,
                LB

PS. Aha, Lakersi chyba zaczynają grać. Tak jak się obawiałem, obudziły ich te
                12 trójek KB. Już wygrali 5 meczów z rzędu, ich bilans wciąż jest nienajlepszy,
                ale mogę się założyć, że do play-offs wejdą.
                A to mnie zaczyna z lekka niepokoić...
                • Gość: Wilt Re: Podsumowanie: All-Stars forum ;-) IP: *.gov.pl 17.01.03, 13:29
                  Tia, M. Burns z CNNSI, za którym zresztą nie przepadam, też przedstawił w sumie
                  podobną listę – czyli jednak jsteśmy genialni! ;-)

Słowo wyjaśnienia co do Nowitzkiego; ja też uważam, że Garnett pozostaje w
                  sumie lepszy, bo więcej potrafi (gorszy jest tylko w ataku i liderowaniu),
                  natomiast wybierając Dirka przychyliłem się trochę do argumentacji, która i Ty
                  na forum parę razy prezentowałeś; że powinno się też patrzeć na osiągnięcia
                  zespołu.

Jak podano przy okazji ostatniego meczu, Webber ma 5. najniższą średnią
                  wszechczasów w wolnych, co mnie zaskoczyło; ale oczywiście jako fan Wilta i
                  Shaqa nie będę mu akurat tego wypominał :-).

A powrotem Lakers oczywiście się bardzo cieszę :-). Kto wie, może w połączeniu
                  z wynikiem meczów obu naszych ulubionych drużyn z Mavs jest to oznaka powtórki
                  składu ostatnich finałów Konferencji, na którą z miesiąc temu nikt prawie nie
                  stawiał…

Pzdr
                  • alex.4 Re: Podsumowanie: All-Stars forum ;-) 18.01.03, 14:18
                    Akurat Lakers znów przegrali..... O ile dobrze pamietam to po dogrywce z
                    Houston. Ale przegrali
                    Nikt do końca nigdy nie skreślał i nie skreśla Lakers, oni zawsze mogą być
                    groźni w PO.
                    Róznica między PF na zachodzie są rzeczywiście niewiekie. Webber, Nowitzki,
                    Garnett, Duncan wykazują bardzo zblizony poziom. Wybór był trudny.
                    A co do Shaq`a. Jest on na pewno lepszym graczem teraz niż Yao. I pewnie tak
                    zostanie. Ale pierwszy miesiąc gry Shaq nie miał zbyt udany. Dopiero teraz
                    wrócił jako ten, który dominuje pod koszem. Choć od niego jako najlepszego
                    centra można wymagać więcej....
                    Pozd
                  • Gość: LB Re: Podsumowanie: All-Stars forum ;-) IP: 217.11.142.* 20.01.03, 11:41
                    Gość portalu: Wilt napisał(a):

> Jak podano przy okazji ostatniego meczu, Webber ma 5. najniższą średnią
                    > wszechczasów w wolnych, co mnie zaskoczyło; ale oczywiście jako fan Wilta i
                    > Shaqa nie będę mu akurat tego wypominał :-).

No rzeczywiście, w tym sezonie Webber wolne wykonuje, delikatnie mówiąc,
                    słabo...

LB
      • alex.4 Re: Na kogo głosujecie w Meczu Gwiazd? 19.01.03, 19:27
        A jak wyglada prawdziwe głosowanie?
        Jak mozna zauważyć są pewne róznice. Choć to chyba my mamy rację .... Carter
        jako wyjściowy forward za wschodzie ..... Kidd 4 guardem na wschodzie ......
        Ale taka jest demokracja

2003 NBA ALL-STAR BALLOTING
        EASTERN CONFERENCE

Forwards: Vince Carter (Tor) 1,023,750; Jermaine O’Neal (Ind) 694,174; Grant
        Hill (Orl) 672,679;; Antoine Walker (Bos) 396,369; Kenyon Martin (NJ) 316,832;
        Shareef Abdur-Rahim (Atl) 201,180; Latrell Sprewell (NY) 198,852; Darius Miles
        (Cle) 190,153; Keith Van Horn (Phi) 176,576; Richard Jefferson (NJ) 171,093.

Guards: Tracy McGrady (Orl) 1,016,123; Allen Iverson (Phi) 902,754; Michael
        Jordan (Was) 795,481; Jason Kidd (NJ) 731,811; Paul Pierce (Bos) 245,167; Ray
        Allen (Mil) 193,833; Jerry Stackhouse (Was) 126,413; Reggie Miller (Ind)
        125,812; Ricky Davis (Cle) 119,962; Baron Davis (NO) 118,840.

Centers: Ben Wallace (Det) 854,714; Dikembe Mutombo (NJ) 468,245; Zydrunas
        Ilgauskas (Cle) 238,418; Antonio Davis (Tor) 173,692; Brad Miller (Ind)
        165,556; Brian Grant (Mia) 123,978; Theo Ratliff (Atl) 98,696; Todd MacCulloch
        (Phi) 97,205; Tony Battie (Bos) 93,837; Kurt Thomas (NY) 67,320.

WESTERN CONFERENCE

Forwards: Tim Duncan (SA) 906,446; Kevin Garnett (Min) 854,811; Dirk Nowitzki
        (Dal) 814,457; Chris Webber (Sac) 667,228; Peja Stojakovic (Sac) 198,255; Elton
        Brand (LAC) 184,211; Pau Gasol (Mem) 168,711; Scottie Pippen (Por) 146,733;
        Rasheed Wallace (Por) 135,115; Robert Horry (LAL) 131,975.

Guards: Kobe Bryant (LAL) 1,148,754; Steve Francis (Hou) 778,518; Steve Nash
        (Dal) 575,911; Mike Bibby (Sac) 413,209; Gary Payton (Sea) 405,288; Michael
        Finley (Dal) 333,111; Tony Parker (San) 133,490; John Stockton (Uta) 133,349;
        Cuttino Mobley (Hou) 131,919; Doug Christie (Sac) 130,254.

Centers: Yao Ming (Hou) 1,015,018; Shaquille O’Neal (LAL) 784,920; Vlade Divac
        (Sac) 235,536; David Robinson (SA) 181,915; Raef LaFrentz (Dal) 130,465;
        Michael Olowokandi (LAC) 97,614; Arvydas Sabonis (Por) 64,178; Marcus Camby
        (Den) 53,994; Erick Dampier (GS) 40,998; Radoslav Nesterovic (Min) 28,154.

TOP 10 OVERALL

Kobe Bryant (LAL) 1,148,754
        Vince Carter (Tor) 1,023,750
        Tracy McGrady (Orl) 1,016,123
        Yao Ming (Hou) 1,015,018
        Tim Duncan (SA) 906,446
        Allen Iverson (Phi) 902,754
        Kevin Garnett (Min) 854,811
        Ben Wallace (Det) 850,714
        Dirk Nowitzki (Dal) 814,457
        Michael Jordan (Was) 795,481
        • Gość: Wilt Ostateczne wyniki IP: *.gov.pl 24.01.03, 16:08
          2003 NBA ALL-STAR GAME STARTING LINEUPS

Eastern Conference
          F- Vince Carter (Toronto)
          F- Jermaine O’Neal (Indiana)
          C- Ben Wallace (Detroit)
          G- Allen Iverson (Philadelphia)
          G- Tracy McGrady (Orlando)

Western Conference
          F- Tim Duncan (San Antonio)
          F- Kevin Garnett (Minnesota)
          C- Yao Ming (Houston)
          G- Kobe Bryant (Los Angeles Lakers)
          G- Steve Francis (Houston)

EASTERN CONFERENCE

Forwards: Vince Carter (Tor) 1,300,895; Jermaine O’Neal (Ind) 940,958; Grant
          Hill (Orl) 827,403;; Antoine Walker (Bos) 528,613; Kenyon Martin (NJ) 431,775;
          Latrell Sprewell (NY) 286,883; Shareef Abdur-Rahim (Atl) 269,601; Darius Miles
          (Cle) 263,009; Richard Jefferson (NJ) 241,090; Jamal Mashburn (NO) 235,417.

Guards: Tracy McGrady (Orl) 1,316,297; Allen Iverson (Phi) 1,155,897; Michael
          Jordan (Was) 1,082,909; Jason Kidd (NJ) 962,325; Paul Pierce (Bos) 313,652; Ray
          Allen (Mil) 266,735; Jerry Stackhouse (Was) 204,299; Baron Davis (NO) 189,818;
          Reggie Miller (Ind) 187,075; Ricky Davis (Cle) 166,745.

Centers: Ben Wallace (Det) 1,123,090; Dikembe Mutombo (NJ) 610,232; Zydrunas
          Ilgauskas (Cle) 297,895; Antonio Davis (Tor) 238,789; Brad Miller (Ind)
          238,755; Brian Grant (Mia) 201,568; Tony Battie (Bos) 135,458; Theo Ratliff
          (Atl) 133,315; Todd MacCulloch (Phi) 130,256; Elden Campbell (NO) 121,352.

WESTERN CONFERENCE

Forwards: Tim Duncan (SA) 1,179,955; Kevin Garnett (Min) 1,086,780; Dirk
          Nowitzki (Dal) 1,079,425; Chris Webber (Sac) 906,836; Peja Stojakovic (Sac)
          308,524; Elton Brand (LAC) 260,313; Pau Gasol (Mem) 230,285; Scottie Pippen
          (Por) 213,529; Robert Horry (LAL) 184,971; Rasheed Wallace (Por) 184,535.

Guards: Kobe Bryant (LAL) 1,474,386; Steve Francis (Hou) 966,669; Steve Nash
          (Dal) 786,923; Mike Bibby (Sac) 630,766; Gary Payton (Sea) 511,056; Michael
          Finley (Dal) 464,740; Doug Christie (Sac) 224,015; Tony Parker (SA) 199,634;
          John Stockton (Uta) 184,404; Andre Miller (LAC) 180,260.

Centers: Yao Ming (Hou) 1,286,324; Shaquille O’Neal (LAL) 1,049,081; Vlade
          Divac (Sac) 362,451; David Robinson (SA) 270,042; Raef LaFrentz (Dal) 202,325;
          Michael Olowokandi (LAC) 126,992; Arvydas Sabonis (Por) 91,684; Marcus Camby
          (Den) 82,290; Erick Dampier (GS) 59,073; Radoslav Nesterovic (Min) 40,726.

TOP 10 OVERALL
          Kobe Bryant (LAL) 1,474,386
          Tracy McGrady (Orl) 1,316,297
          Vince Carter (Tor) 1,300,895
          Yao Ming (Hou) 1,286,324
          Tim Duncan (SA) 1,179,955
          Allen Iverson (Phi) 1,155,897
          Ben Wallace (Det) 1,123,090
          Kevin Garnett (Min) 1,086,780
          Michael Jordan (Was) 1,082,909
          Dirk Nowitzki (Dal) 1,079,425

Kobe z największą liczbą głosów, Jordan poza pierwszą piątką; osobiście, mimo
          pominięcia Shaqa, uważam te wyniki za w sumie całkiem niezłe w porównaniu ze
          spodziewanymi ;-).
          Pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka