Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

stroje PUMA.........

IP: *.foxnet.com.pl 17.06.06, 19:10
    słabo prezentują się stroje pumy na tych mistrzostwach świata :)
    już po kilku minutach gry zawodnicy grający w tych stronach wyglądają jakby
    je wyciagneli z miski z wodą... całe mokre....

poza tym większośc ekip grających w tych mistrzostwach ponoszą porażki...
    Tak więc Polacy zmińcie stroje na NIKE, UMBRO, Adidas lub inne....

W PUMACH grają miedzy innymi
    Polacy - 2porażki
    SERBIA - 2
    PARAGWAJ-2
    IRAN-2
    WYBRZ.KOŚCI SŁ. - 2
    ANGOLA- 1PORAZKA I REMIS (chyba PUMA)
    TOGO-1 (GRALI NARAZIE TYLKO 1)
    ARABIA -WYWALCZYŁA REMIS
    GHANA -1PORAŻKA, w tej chwyli grają z Czechami(puma) i prowadza 1-0(52min)

tak wiec zawodnicy w pumach grają słabo, klątwa Pumy

Obserwuj wątek
      • bazyliszek4 Re: stroje PUMA......... 17.06.06, 23:14
        od lat Puma jest firmą słabsza marketingową od Nike czy Adidasa, dlatego w jej
        strojach grają słabsze ekipy, albo drużyny z biedniejszych krajów (cała
        Afryka). dziwne, że udało im się "podebrać" Czechów Nike...
        • Gość: obii Re: stroje PUMA......... IP: *.eranet.pl 17.06.06, 23:44
          A Włochy?
          • bazyliszek4 Re: stroje PUMA......... 18.06.06, 00:12
            prawda, prawda. oprócz Czechów podebrali jeszcze Włochów (chyba Diadorze).
            widocznie nie sa tacy słabi i w ostatnich latach trochę zainwestowali...
            • Gość: ix Re: stroje PUMA......... IP: *.chello.pl 18.06.06, 00:37
              Włosi już od dłuższego czasu grają w Pumie, wcześniej była Kappa, panie znawco.
              • Gość: obii Re: stroje PUMA......... IP: *.eranet.pl 18.06.06, 03:29
                A jeszcze troche wczesniej Nike :)

Czy pamietacie, jak nasza repra grala w strojach... uwaga, uwaga... Admiral?

Z "dziwnych" producentow na mundialu mamy Marathon (bodajże) - Ekwador.
                Zauważyliście coś jeszcze?

Niestety, po Tico, które ubiera pół naszej ligi, na mistrzostwach ani śladu :)))
                • Gość: kibic. Re: stroje PUMA......... IP: *.foxnet.com.pl 18.06.06, 15:57
                  kostaryka gra w strojach chyba joma...... a reszta raczej juz w bardziej
                  znanych... mnie sie podobały wszesniejsze stroje włochów właśnie kappa...i
                  bezrękawniki Kamerunu we wcześniejszych mistrzostwach

a gdzie umbro??
                  kappa??
                  • Gość: obii Re: stroje PUMA......... IP: *.eranet.pl 18.06.06, 16:23
                    Joma - coś mi to mówi. Chyba Zagłębie Lubin albo Groclin ma ich stroje :)))
                    • Gość: haha zablokowany wie na pewno kto gra w jakich strojach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 19:05
                      wy tu macie, panowie, pewne watpliwosci, ale przeciez mamy na forum eksperta o nicku zablokowany,
                      ktory ma baze danych z informacjami o wszystkich pilkarzach, wiec na pewno nas tu wszystkich zaraz
                      oswieci i powie kto gra w jakich koszulkach. mistrzu, nie daj nam czekac!
                    • Gość: pomorzanian Re: stroje PUMA....., a gdzie "polsport"? IP: *.gdynia.mm.pl 18.06.06, 21:24
                      i jedna druzyna gra w "lotto", chyba -niepeamiętam
                      • rex88 Re: stroje PUMA....., a gdzie "polsport"? 18.06.06, 22:08
                        dwie - ukraina i serbia
                        • Gość: obii Re: stroje PUMA....., a gdzie "polsport"? IP: *.eranet.pl 19.06.06, 01:51
                          No, ale Lotto to raczej nie jest "dziwna" marka. Firma z tradycjami, oczywiście
                          spoza pierwszej trójki, ale coś jak Umbro, Kappa, Diadora... W strojach Lotto
                          gra np. Fiorentina, a kontrakty z Lotto (buty) mają m.in. Toni, Camoranesi,
                          Cech, Dida, Cafu, Seedorf...

Swoją drogą koszulki Francji z dzisiejszego meczu (Adidas) - wyjątkowo
                          paskudne, IMO.
                          • Gość: sd Re: stroje PUMA....., a gdzie "polsport"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 11:10
                            pumy jest paradoksalnie najwiecej na tym mundialu. zobaczymy le zostanie po
                            pierwszej rundzie. niestety ilość nie idzie w jakosć. pumy stroje są chyba
                            najbrzydsze. nie wiem kto włochów wdział w te ponure szaro-granatowe łachy na
                            których nie widać numerów. fatalna moda na znaki wodne - husaria, lwy i inne
                            cuda wianki to jakaś wesoła twórczosc projektantów. jest lepiej niż 4 lata temu
                            gdy puma wyprodukowała spodenki sabotażki - długie spodnie do kolan niemalże.
                            nie dość że polacy grali beznadziejnie to jeszcze wyglądali jak drużyna z
                            polskiego bronxu.
                            najładniejsze stroje ma nie kto inny jak argentyna. te same od kilkudziesięciu
                            lat. niezmiennie tradycyjne i niezmiennie rozpoznawalne i niezmiennie błękitne.
                            rezerwowy strój tezmają jeden z ładniejszych. grę również
                            • un-j Re: Kto w czym gra. 19.06.06, 11:22
                              Puma - 12 drużyn (Polska, Paragwaj, Wybrzeże KS, Iran, Angola, Włochy, Ghana,
                              Czechy, Szwajcaria, Togo, Tunezja, Arabia Saud.)

Nike - 8 drużyn (Holandia, Meksyk, Portugalia, USA, Brazylia, Chorwacja,
                              Australia, Korea)

Adidas - 6 druzyn (Niemcy, T&T, Argentyna, Japonia, Francja, Hiszpania)

Umbro - 2 (Anglia i Szwecja)

Lotto - 2 (Serbia i Ukraina)

Marathon - Ekwador

Joma - Kostaryka
                            • Gość: pomorzanin Re: stroje PUMA....., a gdzie "polsport"? IP: *.kp.pl 19.06.06, 15:52
                              jak schodza do szatni ,wypociny leją się strumieniami to koszulki puma jakieś
                              takie poprzyklejane do nich ,jakieś takie sztuczne polireutanowe , bleee
                              • Gość: pawell Re: stroje PUMA....., a gdzie "polsport"? IP: 213.77.23.* 19.06.06, 16:22
                                A mnie zastanawia dlaczego na polskich koszulkach w nazwiskach nie ma polskich
                                liter ? Cztery lata temu była podobna historia - podobno FIFA zabroniła
                                stosowania polskich liter w nazwiskach na koszulkach ale w końcu stanęło na
                                tym, że jednak te litery były. A teraz nie ma. Dodam, że Niemcy, Szwedzi,
                                Czesi, Serbowie, Chorwaci (i chyba wszyscy inni) swoje "narodowe" litery mają.
                                • Gość: obii Re: stroje PUMA....., a gdzie "polsport"? IP: *.eranet.pl 19.06.06, 17:57
                                  Gość portalu: pawell napisał(a):

> A mnie zastanawia dlaczego na polskich koszulkach w nazwiskach nie ma
                                  polskich
                                  > liter ? Cztery lata temu była podobna historia - podobno FIFA zabroniła
                                  > stosowania polskich liter w nazwiskach na koszulkach ale w końcu stanęło na
                                  > tym, że jednak te litery były.

Mnie też to zastanawia. Zresztą cztery lata temu była awantura w mediach, a
                                  teraz sprawa przeszła bez echa.

> Dodam, że Niemcy, Szwedzi,
                                  > Czesi, Serbowie, Chorwaci (i chyba wszyscy inni) swoje "narodowe" litery
                                  mają.

Nie wszyscy. Japonia i Korea nie :)
                                  • Gość: Porter Re: stroje PUMA....., a gdzie "polsport"? IP: *.orion.pl 19.06.06, 22:52
                                    Serbowie i Ukraińcy raczej nie...
                                    • bazyliszek4 Re: stroje PUMA....., a gdzie "polsport"? 20.06.06, 00:19
                                      to, że nazwiska Ukraińców pisane sa w transkrypcji angielskiej, która
                                      kompletnie zniekształca nazwy własne z alfabetów wschodniosłowiańskich to mało.
                                      w przypadku Ukrainców ktoś "mundry" zastosował transkrypcję z... rosyjskiego. w
                                      efekcie z Husiewa zrobiono Guseva, a z Husina Gusina.
                                      czego zresztą sie spodziewać, skoro w Polsacie Strajlau mówi o Ukraińcach
                                      Rosjanie ("tak właściwie należy ich nazywać" - sic!), a dla komentatora
                                      Włodarczyka transfer Szewczenki do Milanu miał miejsce za żywota ZSRR (sic!)...
                                      • Gość: Porter Re: stroje PUMA....., a gdzie "polsport"? IP: *.orion.pl 20.06.06, 11:20
                                        To nazwanie Ukraińców Rosjanami było faktycznie paskudne i słusznie w odwecie
                                        nazywasz Strejlaua - Strajlauem.
                                        • Gość: feelgood Najlepsze piłkarskie stroje robi Kappa IP: *.streamcn.pl 22.06.06, 17:06
                                          Cudownie proste, cudownie obcisłe.
                    • Gość: okocha Re: stroje PUMA......... IP: 213.134.172.* 20.06.06, 15:13
                      W Polsce chyba nikt nie gra w strojach Joma. Gra kilka drużyn w Hiszpanii, bo to
                      hiszpanska firma, m.in. Deportivo La Coruna. To nie tak mało znana firma, buty
                      Jomy maja Ivan Helguera, Raul Bravo, a kiedys mial Morientes.
                      • Gość: obii Re: stroje PUMA......... IP: *.eranet.pl 21.06.06, 02:18
                        Gość portalu: okocha napisał(a):

> W Polsce chyba nikt nie gra w strojach Joma.

A ja, masochista, który ogląda Pomarańczową Ekstraklasę, jestem pewien, że
                        któryś klub gra w Jomie. I jestem pewien, że jest to albo Zagłębie Lubin, albo
                        Groclin. Możliwe, że oba te kluby.
                        Pozdro
                        • Gość: DARIO Re: stroje PUMA......... IP: 213.186.70.* 22.06.06, 07:02
                          Groclin gra w strojach firmy ERIMA, zagłebie w strojach JAKO
                          • Gość: obii Re: stroje PUMA......... IP: *.eranet.pl 22.06.06, 12:58
                            Mea culpa. Jako mi się pomyliło z Jomą.
                            Pozdr
                        • Gość: bartis Re: stroje PUMA......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:24
                          Zagłębie gra w jakichś JAKO. Cokolwiek to jest :P
                    • Gość: chicago cubs joma to znana firma w amerykach srodkowej i poludn IP: *.chi1.dsl.speakeasy.net 23.06.06, 03:36
                      poludniowej...a takze w usa......ma duzy rynek
                  • Gość: pablo Re: stroje PUMA......... IP: *.dip.t-dialin.net 19.06.06, 20:15
                    joma ubierala dlugie lata sam Real Madryt...
                    teraz najczesciej w hiszpani...
                    • Gość: dario Re: stroje PUMA......... IP: 213.186.70.* 22.06.06, 07:04
                      z bardziej znanych klubów jest jeszcze angielski CHARLTON
            • Gość: ilona Re: stroje PUMA......... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 22.06.06, 12:04
              no to Janas ma alibi....PUMA PUMA..Janas musi zostac bo tez ma fajny dres
              PUMY,a ona ze taka szybka,jednak przegrywa,,moze producenci zaczna nowa firme
              np.ZOLW....albo SLIMAK...
            • Gość: kleksik Re: stroje PUMA......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 19:45
              PUMA to firma włoska i to moze byc tym spowodowane ;P
      • hanatol Re: stroje PUMA......... 19.06.06, 22:34
        Dlaczego piszecie Puma ?
        Przecież Puma to nazwa rosyjskiej firmy i dlatego jest pisana cyrylicą.

W alfabecie łacińskim należałoby napisać Rita.
        • Gość: yoschko Re: stroje PUMA......... IP: *.foxnet.com.pl 20.06.06, 08:44
          nie masz racji, puma jest niemiecka firma.
          • Gość: Jan Re: stroje PUMA......... IP: *.versanet.de 20.06.06, 18:14
            I do tego nalezy do ADIDASA.
            • kszynka Re: stroje PUMA......... 22.06.06, 07:58
              nie wiem czy należy do Adidasa, ale wiem że załozycielem Pumy był brat Adi
              Daslera, który załozył Adidasa :-)
            • y_y1 stroje PUMA......... 22.06.06, 13:08
              Puma i adidas to dwie odrębne firmy, konkurujące ze sobą. A to, że
              właścicielami są bracia dodaje troszkę smaczku... ;)
        • Gość: pumamumaritatita PUMA jest extra IP: *.jtb.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 18:55
          Nike poszło w retro i wyszło tak sobie, Adidas zero innowacji. TYLKO PUMA.
          Pomysł z hologramami super, a jak za kilka lat dopuszczą najnowocześniejsze
          stroje Kamerunu to dopiero będzie sie działo.
          • Gość: Backrow Re: PUMA jest extra IP: *.Red-88-9-240.dynamicIP.rima-tde.net 20.06.06, 20:26
            zgadzam sie, bardzo mi sie ten husarz podoba :) a tez jako jedyna druzyna na
            mundialu mielismy zarowno godlo jak i pilke ze skrzydlem - logo reprezentacji.
            a najlepsze jakosciowo stroje ma wlasnie umbro, mam oryginalna koszulke
            Rooney'a i jest kosmiczna, naprawde swietnie zrobiona (bo nasze choc fajny
            wzor, nie za sa wygodne i przewiewne, niestety).
            • Gość: pogrywacz Re: PUMA jest extra IP: *.gl.digi.pl 22.06.06, 10:49
              Zdarza mi sie grac w umbro, sa kapitalne! Zarowno te z konca lat 90-tych jak i
              wspolczesne.
          • Gość: bartis Re: PUMA jest extra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 14:27
            nike poszlo w retro?? to chyba adidas predzej... te numerki jakby z przed wojny
      • Gość: rusek Re: stroje PUMA......... IP: *.icpnet.pl 22.06.06, 07:42
        Dosłowanie wczoraj jeszcze myślałem o tym samym - piętno PUMY! Ta firma nie dość, że robi średniej klasy stroje, to jeszcze rzuciła fatum na naszą reprezentację. Osobiście bardziej podobają mi się stroje Adidasa!
        • Gość: Klokan debile z Pumy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 09:11
          Kiedys lubilem ta firme ale teraz to przegieli. Juz pomijam te znaki wodne bo to
          kwestia gustu (chociaz wlasnie brak innowacji w Adidasie u mnie na plus).
          Ale brak polskich znakow i pisownia nazwisk mala litera!? To jakis debilizm jest!
          To jakis debil projektowal. Jak mozna bylo sie zgodzic grac w czyms takim?!
          • ktswisla Re: debile z Pumy 22.06.06, 09:27
            fifa nie dopuszcza polskich znakow ty kretynie!! a jeszcze jedno odpie..ie
            sie od tych znakow wodnych mnie sie podobaja!! i na serio macie powazne
            problemy! dla mnie moga nago grac wazne jak graja!!
            • mc.coyot Re: debile z Pumy 22.06.06, 09:46
              to że tobie podobają się te znaki wodne to nie znaczy że innym też się mają
              podbać!! to wygląda tak jak by się ubrudzili, jak by ktoś ich błotem obrzucił!!
              i tak nie mamy ważniejszych problemów!! ja tam wole jak grają w ubraniach,
              według mnie to stroje UMBRO są jednymi z lepszych strojów, a PUMA z ilością
              drużyn nie poszła w parze jakość tych strojów, za to korki mają wypasione tylko
              strasznie się w nich ślizgają
            • Gość: yes Re: debile z Pumy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 10:04
              nago - fajnie :P
            • otreb Re: debile z Pumy 22.06.06, 10:32
              > fifa nie dopuszcza polskich znakow ty kretynie!!

Zobacz na koszulki np. Szwedów. Jest Lučić i Ibrahimović. Dlaczego nie mogłoby
              być Żurawskiego i Baszczyńskiego?

Swoją drogą, w Wiśle Zieńczuk i Baszczyński w ub. sezonie zamiast "ń" mieli
              hiszpańskie "n" z wężykiem ;)
              • Gość: kolanko Re: debile z Pumy IP: *.gl.digi.pl 22.06.06, 10:55
                Bo jakis dzyndzel nie byl laskawy znalezc polskiej czcionki albo dorobic
                kreseczke w corelu. Dramat.
                • Gość: screen Re: debile z Pumy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:54
                  Bo Pani Czesia co robila te prasowanki zamiast przecinka wziela tylde :D
        • Gość: piotr Re: stroje PUMA......... IP: *.ec-userreverse.dion.ne.jp 22.06.06, 12:16
          a w strojach Nike nawet niezakwalifikowalismy sie na mundial...

klatwa Pumy?

z Puma doszlismy na mistrzostwa dwa lata z rzedu. to ze nasi chlopaki sraja w
          spodnie i nie moga sobie z tym poradzic to juz jest ich sprawa. mowia ze
          `trema` i `presja`. kazda druzyna jest w identycznej sytuacji. ciekawe ze
          polska, majac jedna z najwiekszych grup kibicow, grala tak slabo.

na meczu z Kostaryka nie bylo slychac nikogo innego oprocz Polakow.

a japonia i korea w 2002 doszli do nastepnej rundy... a mieli pelno kibicow.
      • Gość: texger Re: stroje PUMA......... IP: *.chello.pl 22.06.06, 10:39
        Wygląd ,jakość tkaniny to jedno.Czy ktoś zakładał koszulkę?Ja po założeniu źle
        się czułem, coś mnie przeszkadzało. Może to powód do tylu porażek?
      • heskey Re: stroje PUMA......... 22.06.06, 10:46
        puma ma tragiczne stroje, jedyne panstwo ktore ma nawet fajne stroje pumy to
        Ghana, reszta wyglada z leksza wiejsko - Polskie stroje (z jakims znakiem
        błotnym) czy stroje Włochow (z ciemnym znakiem pod pachami, cos w
        rodzaju "gotowego potu")
        musze przyznac ze za to firma umbro sie postarala, zarowno Anglicy, jak i
        Szwedzi wygladaja fajnie w ich strojach
      • Gość: kolo Re: stroje PUMA......... IP: 62.233.225.* 22.06.06, 10:48
        puma jest dobra , a jak ktoś grać nie potrfi to strój nie pomoże.
        • aga8382 Re: stroje PUMA......... 22.06.06, 11:17
          i o to właśnie chodzi , o to chodzi.....
        • Gość: piotr Re: stroje PUMA......... IP: *.ec-userreverse.dion.ne.jp 22.06.06, 12:19
          DOKLADNIE.

Afrykanie na golasa i tak by Czechow ograli.

ekwadorczycy bez koszul by nas tez ograli.

stroje nie maja nic do gry. to ze nie umiemy grac to jest inna sprawa.
          • Gość: puma Sprzęt PUMA......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 12:47
            Otóż to, co ma strój do gry? Poza ty przypominam, że w Pumach grali (lub ciągle
            grają) Pele, Maradona, Pires, E'too, Anelka, Buffon, Wayne Bridge, Guti itd.

A np Szewczenko swego czasu kopał w butach mniej znanej firmy Lotto.

Dobry sprzęt to dobry sprzęt ale umiec grac tez trzeba.
      • Gość: andy Re: stroje PUMA......... IP: *.netcologne.de 22.06.06, 11:22
        a propo ,puma i adidas to" siostrzane" firmy. pozdrawiam
      • Gość: lookasgld Bo z tego co zauważyłem w Pumach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 11:27
        gra co najmniej połowa reprezentacji na tym mundialu wiec porazki się zdarzają
        ale są też tacy co w pumach wygrywają Włochy.Nie tylko koszulki pum się kleją do
        ciała ale wszystkich producentów podobni oddychający materiał.
      • roody102 Re: stroje PUMA......... 22.06.06, 11:32
        Polskie koszulki mialy z przodu jakis taki rysunek (orzel? husarskie skrzydlo?)
        szary na bialym tle, ktory wygladal, jakby koszulka byla mokra. Niezbyt udane.
      • Gość: awruk ot aigel Re: stroje PUMA......... IP: *.aster.pl 22.06.06, 11:53
        serbia matolku gra w lotto.

roznica miedzy puma a np adidasem jest np taka ze puma zatrudnia zdaje sie 18
        osob a adidas chyba 12000:D(ladny przyklad outsourcingu).
        • Gość: . Re: stroje PUMA......... IP: *.kat.3s.pl 22.06.06, 12:00
          Faktycznie stroje Pumysą średniej urody. Najładniejsze mają aktualnie Holendrzy. Pisząc o producentach strojów zapomnieliście o Reeboku. Swego czasu grali w nich Niebiescy, potem nosili z Diadory i były jeszcze ładniejsze. Jednak najbardziej podobały mi się stroje Kappy w których grali Włosi i Walijczycy. No i Barcelona, Mam takową z czasów Kristo S. - jest kapitalna.
      • Gość: uhu serbia w pumie??? slepy jestes? IP: *.lns3-c13.telh.dsl.pol.co.uk 22.06.06, 11:57
        serbia gra w lotto pacanie
      • Gość: matt Re: stroje PUMA......... IP: *.telpol.net.pl 22.06.06, 12:37
        SERBIA W PUMIE???? CZŁOWIEKU ZAŁÓŻ OKULARY!!! SERBIA GRA WE WŁOSKIM LOTTO
        • Gość: Łapka Heh, sprzęt pómy nienajgorszy.... IP: *.autocom.pl 22.06.06, 13:12
          Teraz nie chodzi mi o żadne koszulki, jedynie o korki i rękawice wśród
          Bramkarzy....puma zrobiła fantastyczne rękawice, i bramkarz Ghany Kingstone z
          biało zielonymi "Kingami NC", dobry Stipe Pletikosa w zwykłych seryjnych Kingach
          (Kuszczak ma takowe z sezonu 05), i Buffon i Boruc w pięknych czarno złotych
          V-Konstruct'ach, Kasey Keller z robionych specjalnie rękawicach stylizowanych
          tylko na wspomniane wcześniej V-Konstructy.....Ebrahim Mirzapour w przewiewnych
          V 1.06
          Naprawdę prócz nieudanych koszulek puma ma też duże pozytywy
          • Gość: Łapka Przepraszam za BYKA :P IP: *.autocom.pl 22.06.06, 13:15
            kurcze wiem że głupio to wygląda "Pómy" LOL, heh, mój błąd.......
      • Gość: El Toro Re: stroje PUMA......... IP: 157.25.9.* 22.06.06, 13:15
        He he - z jednej strony rozbawiło mnie takie podejście, że niby "klątwa Pumy".
        A z drugiej strony już od jakiegoś czasu myślę, że odkąd polska drużyna zaczęła
        grać w tych nowych strojach z "błotnym husarzem" - to jakoś marnie im idzie.
        Cekawostka... ;-)
      • janusz.pik Re: stroje PUMA......... 22.06.06, 13:42
        Coś w tym chyba jest... Polacy największe sukcesy odnosili tylko i wyłącznie w
        strojach adidasa - 3 miejsce na MŚ w 1974 i 1982 oraz 1 miejsce na IO w
        Monachium oraz 2 miesjca w Montrealu i Barcelonie. Poza tym stroje Pumy na tych
        mistrzostwach są delikatnie mówiąc kontrowersyjne (dla mnie najgorsze) zarówno
        pod względem estetycznym jak i materiałowym. Nie wiem czemu Polska wiąże się
        akurat z tym producentem (może ktoś ze związku dostaje za to dolę?!) jeśli jest
        tyle innych renomowanych i bardzo dobrych firm produkujących sprzęt sportowy.
        • Gość: gieksiorz Re: stroje PUMA......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.06, 13:49
          a pamiętacie jak właśnie na jeden mecz z Aglią na śląskim w 93 roku założyli
          stroje Adidasa? Zagrali wtedy świetny mecz, ale tylko wtedy właśnie w strojach
          adasia !!! Chyba jednak coś w tym jest !
        • Gość: Łapka Re: stroje PUMA......... IP: *.autocom.pl 22.06.06, 13:50
          Ja bym proponował stroje Diadory, AsRoma się prezentuje w nich znakomicie.....:)
      • Gość: zawodoweic Re: stroje PUMA......... IP: 193.109.212.* 22.06.06, 13:52
        "słabo prezentują się stroje pumy na tych mistrzostwach świata :)
        już po kilku minutach gry zawodnicy grający w tych stronach wyglądają jakby
        je wyciagneli z miski z wodą... całe mokre...."
        pocenie się jest natruralną reakcją chłodzącą organizm, profesjonalne stroje
        specjalnie wykonane są z materiałów, które a-są hiperwentylatorami b-pobudzają
        pocenie się - dzięki temu koszulka jest mokra na zewnątrz a zawodnik jest
        dłużej świeższy i żywszy.. to akurat nie sprawdza się u zawodników polskich,
        ale ze strojem nie ma to nic wspólnego.... znawcy, hihihi....
      • Gość: :O) Poofta Under Medical Attention...lol... IP: 170.65.192.* 22.06.06, 13:52
        ...not that I have anything against queers...LOL...
      • Gość: KOLO Re: stroje PUMA......... IP: 217.153.206.* 22.06.06, 14:23
        Nasi największe sukcesy odnosili w adidasie!!! a jak patrzę sie na te folie
        Pumy to współczuje piłkarzom.a co do technologi to poczytajcie sobie o piłce
        koszulkach i butach np takich w jakich gra KAKA.Sam grałem wiele lat i sam
        nabierałem się na różne modne buty ale najlepszym na świecie jest world cup
        adidas nie zmieniony od 20 lat właśnie w takich gra Klose
        • Gość: torro Re: stroje PUMA......... IP: 193.109.212.* 22.06.06, 14:34
          potwierdzam... zwykły, prosty but, szywny tam gdzie trezba z elastyczną
          podeszwą. kiedyś zachorowałem na bajecznie piękne diadory i ... moje stopy
          wyglądały jak po torturach speców z ub ;)
      • karolina.pis Re: stroje PUMA......... 22.06.06, 14:35
        faktycznie puma nie jest jedną z lepszych firm..ja np.kupiłam sobie miesiąc
        temu orginalne buciki pumy , już po paru noszeniach zaczeły robic się na
        czubkach dziury...
        • Gość: Veni Re: stroje PUMA......... IP: *.lublin.mm.pl 22.06.06, 15:59
          jest takie przysłowie: złej baletnicy przeszkadza rąbek przy spódnicy...
        • Gość: tom Re: stroje PUMA......... IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 22.06.06, 16:16
          Karolina.pis dobrze że nie kupiłaś sobie majteczek z Pumy
      • Gość: ggggg Re: stroje PUMA......... IP: *.bih.net.ba 22.06.06, 16:18
        Serbia gra w strojach Lotto, zreszta bardzo fajnych

ale to tez pechowe i to bardziej
        • Gość: docent Re: stroje PUMA......... IP: *.atol.com.pl 22.06.06, 19:29
          Nie ma żadnej klatwy, przeliczylem za pomoca chi2 (jesli komus cos ta analiza
          mowi...) i nie ma zwiazku pomiedzy marka strojow a awansem do fazy pucharowej.
          Oczywiscie liczylem tylko dla tych zespolow, ktore juz maja awans.
          Wyniki: Chi-kwadrat Pearsona: 8,133; Istotność asymptotyczna (dwustronna)p = 0,228
          Liczebnosci oczekiwane dla celki Puma/Awans: 4, obserwowane 2; dla Puma/Brak
          Awansu 4; obserwowane 6. Niby cos jest, ale nieistotne. Mozecie odwolac klatwe.
          • Gość: b_f Włosi !! IP: 62.141.219.* 22.06.06, 20:43
      • bazyliszek4 Re: stroje PUMA......... 23.06.06, 01:22
        czy ktoś wie jaki "motyw szarości" mieli na koszulkach Czesi, tzn. co było ich
        odpowiednikiem przybrudzonej husarii?
        • Gość: obii Re: stroje PUMA......... IP: *.eranet.pl 07.07.06, 12:54
          Mieli swojego lwa z herbu.
          Pozdro
          • bytompg Klątwa Pumy!? Odwołana!!!!!!!!!!! 26.07.06, 18:46
            no to dzięki za fantastyczny temat na forum, ma ktoś jeszcze coś do dodania?? i
            czy właściwie ta klątwa jeszcze jest skoro Włosi zdobyli Mistrza Świata.Nie
            ważne kto w jakim stroju gra, lecz jak gra...............

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka