Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Siatkarze po raz drugi pokonali USA

IP: *.it-net.pl 16.07.06, 07:43
    i tak bedzie jak zwykle... :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: neeo Idź spać mięczaku!!! IP: *.netis.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 07:59
        • Gość: hec2 Re: Idź spać mięczaku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 08:05
          Warto było poświęcic dwie noce, miód na serce!!!!!!
          • Gość: elibre swietnie ze wygrawaja, szkoda, ze nie moglem IP: *.server.ntli.net 17.07.06, 11:18
            tego obejrzec. Poza tym jest blad w tabelce. Podejrzewam ze "czeski". Stosunek
            punktow zdobytych do straconych USA wynosi 0,922 (178 : 193 = 0,922..)

tak czy inaczej POLSKA DO BOJU!!
        • asimek Re: Idź spać mięczaku!!! 16.07.06, 11:06
          Nie podniecaj się tak. Facet ma rację. Nasi "młodzi i zdolni" chłopcy w życiu
          nie zdobędą medalu. Oni po prostu nie mają jaj, szczególnie Zagumny i Świderski.
          Widać to było na ostatnich igrzyskach i w ostatnim półfinale ligi światowej z
          Serbią. Szkoda, czegoś brakuje. Jeśli się pomylę odszczekam to na tym forum,
          podpisując się imeniem i nazwiskiem. Ale coś czuję, że nie będzie takiej potrzeby.
          • obserwatorpl2005 cholerny fatalizm 16.07.06, 11:15
            Najgorsze ze to Ty nie masz jaj! Jestes tak pusty, jak ten co napisal pierwszy
            post. I zobaczysz, ze odszczekasz to co napisales na tym forum swoim imieniem i
            nazwiskiem.
            A swoja droga, cokolwiek by sie dzialo to Wasz fatalizm jest po prostu do bani!
            Nienawidze tego w Polakach, ten cholerny fatalizm.
            • asimek Re: cholerny fatalizm 16.07.06, 11:21
              Mniej agresji przyjacielu a więcej kultury. Jestem kibicem sportowym od dziecka,
              a to już dawno. To nie fatalizm tylko realizm. Przeżyłem już tyle rozczarowań, w
              tym od naszych siatkarzy złotego pokolenia nadziei, że nie do mnie te pretensje
              kieruj ale do nich. Przegrywających w ostatnich sekundach, wrzucających sobie
              piłki do bramki, dyskwalifikowanych z głupich powodów. Na co Wy Liczycie, jeśli
              liderzy zespołu twierdzą, że do światowej czołówki jeszcze sporo nam brakuje.
              Słyszałem to nie raz. Przecież oni mają po 26-29 lat! To już nie jest młody
              zespół, który może się uczyć. Jakieś pytania? Nigdy nie będą zaliczani do grupy:
              Brazylia, Włochy, Rosja.
              • obserwatorpl2005 Re: cholerny fatalizm 16.07.06, 11:32
                Zle mnie zrozumiales. Nie jestem agresywny. Stanowczy, ale nie agresywny.
                Natomiast do tego co myslisz i jak myslisz - tragedia!!!
                To nie jest realizm, to jest fatalizm!
                Pretensje kieruje do Ciebie, bo mam dosyc sluchania zewszad takich bzdur ze sie
                nigdy nie uda. Czy mozesz wreszcie zrozumiec, ze jesli do tej pory chlopaki Cie
                zawodzili (i to nie zawsze Ci ktorzy teraz graja), to w koncu moze przyjsc
                chwila ze to sie zmieni? Czy Polska Reprezentacja Siatkowki do konca swiata i
                jeden dzien dluzej bedzie musiala przegrywac, bo Ty byles rozczarowany przez
                cale zycie?
                Ja licze na to ze w Lidze Swiatowej zajma druga pozycje. Licze na to ze zdobeda
                Mistrzostwo Swiata. Z ta gra, jaka pokazali w USA sa na najlepszej drodze.

A na co Ty liczysz? Albo inaczej: o czym Ty WIESZ.
                Ty wiesz ze i tak bedzie jak zwykle...
                • asimek Re: cholerny fatalizm 16.07.06, 11:43
                  Żeby tylko nasi siatkarze wierzyli w te mistrzostwo świata tak jak Ty to też bym
                  zaczął na nich liczyć. Przecież oni sami mówią o sobie, że są słabi. Mam ci
                  zacytować wypoeiwedzi niektórych po ostatnich igrzyskach? Bez wiary we własne
                  siły niczego się nie osiągnie. zobacz na Niemców oni wierzą w swe umiejętności
                  (często na wyrost) wbrewcałemu światu.
                  • obserwatorpl2005 Re: cholerny fatalizm 16.07.06, 11:48
                    Wlasnie przed chwila odpisalem Ci na innym poscie na dole w "zamilcz
                    malkontencie". Widzisz to jest podstawowy problem w Polsce. I to nie chodzi o
                    to ze oni maja wierzyc, to i Ty bedziesz wierzyl. Tu jest odwrotnie! To Ty masz
                    wierzyc i oni wtedy zaczna wierzyc. Wszystko idzie od dolu. U nas w Polsce jest
                    wieczny fatalizm. Z ust do ust sie powtarza ze z niemcami to i tak dostaniemy a
                    pytaniem sa tylko rozmiary porazki. A ja sie pytam dlaczego do cholery
                    mielibysm dostac. No i co z tego ze przegralismy ostatnie 13 razy? I co?
                    I mecz pilki noznej MS, do 90 minuty zero zero. Ok Polska przegrala. Ale rownie
                    dobrze mogla wygrac! Byly przeciez w koncowce pojedyncze niedokonczone ataki
                    Polakow. Ale co? I tak wszyscy wiedzieli ze z Niemcami wygrac sie nie da...
                    • asimek Re: cholerny fatalizm 16.07.06, 12:03
                      Chyba oglądaliśmy inny mecz. Mówisz, że wiara idzie od dołu. A w którym kraju? W
                      naszym tej wiary (ja też tak naprawde siedzę i trzymam kciuki i twierdziłem
                      wokół, że Polska tym razem z Niemcami nie przegra), tej nieuzadnionej ślepej
                      wiary jest więcej niż gdzie indziej. Gdyby to tylko o to chodziło to bylibyśmy
                      potęgą sportową na miarę USA. Nasi sportowcy mie mają wiary, choć kibice krzyczą
                      "wygramy 3:0"!!!, nasi sportowcy mają pełne portki, choć mają za sobą 40 tyś.
                      kibiców jak w meczu z Ekwadorem. Odwracasz kolejność. Nasz spór jest jałowy,
                      kończę. Od naszej dyskusji (a obu nam się marzą sukcesy) jakość naszego sportu
                      się nie poprawi, niestety.
                      • Gość: gyges Re: cholerny fatalizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 16:29
                        pozwole sie przylaczyc, bo zapomniales co najmniej o jednej sprawie...

powolujesz sie na Niemcow ze oni wierza we wlasne sily czesto na wyrost. Chyba
                        jednak nie sledziles konferencji prasowych Niemcow, chyba jednak nie
                        wsluchiwales sie w to co mowil np Klose - podstawowy zawodnik.

Otoz nei uwzgledniasz jednej istotnej rzeczy takiej mianowicie ze waira
                        zawodnikow bedzie rosnac wraz z kolejnymi sukcesami. I wierze w to ze uda sie
                        Lozano wykrzesac w nich tego ducha walki i zwyciestwa.kropka!
                      • Gość: b_lebowski Re: cholerny fatalizm IP: *.koba.pl / *.koba.pl 17.07.06, 09:56
                        Co to, kurczę, jakieś forum prywatne? Idźcie sobie gadać w innym miejscu.
                  • obserwatorpl2005 Re: cholerny fatalizm 16.07.06, 11:59
                    Ok, ja juz musze konczyc na dzis. Dzieki za rzeczowa dyskusje!
                    Prosze Cie zebys staral sie zmienic troche podejscie, bo naprawde ono nie
                    pomaga, ale przeszkadza. I nie tylko innym, ale takze Tobie samemu.

Tak czy inaczej, pozdrawiam serdecznie. Milej niedzieli!
                    • Gość: ok Re: cholerny fatalizm IP: 194.146.216.* 16.07.06, 16:47
                      Lozano to rewelacyjny trener - spójrzcie, jak po ponad roku pracy inaczej,
                      twardo i pewnie grają. Co to jednak znaczy dobry trener. Oj, bedziemy mieć z
                      nich pociechę (nawet jesli bez medalu) - już z samej ich gry.
                      • Gość: maz Re: cholerny fatalizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 20:26
                        Gra polskiej reprezentacji wygląda zupełnie inaczej. Lozano to znakomity
                        trener, ustabilizował zespół na wysokim poziomie. Tego brakowało poprzednim
                        trenerom. Potrafili zagrać wspaniały mecz, by następny przegrać w fatalnym
                        stylu. Widać teraz zupełnie inne podejście do meczu, jest koncentracja i
                        konsekwencja w grze. Nie wiem czy wystarczy to do medalu na MŚ, ale na pewno
                        gry naszych siatkarzy wstydzić się nie będziemy.
                        Mam nadzieję, że podobnie będzie z piłkarzami, choć Beenhakkerowi będzie na
                        pewno trudniej, bo nie ma tak klasowych piłkarzy jak Lozano siatkarzy....
                        • Gość: mk Re: cholerny fatalizm IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:38
                          no właśnie - kiedyś sukces pojawiał się gdy była pełna mobilizacja, a to nie o
                          to chodzi, trzeba dobrze wykonywać robotę i tak, jak powiedział trener być
                          dobrze przygotowanym i o tym wiedzieć.
                          Śmieszy mnie jak Mazur pomału zmienia opinię - jeszcze niedawno krytykował
                          Lozano, teraz mówi, ze dobra gra to zasługa poprzedników, w tym oczyqwiście
                          Mazura.
                          • Gość: mk Re: cholerny fatalizm IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:39
                            ...krytykował za brak efektów, gdy się pojawiają to się podczepia.
              • jurek_s To samo mówiono o norweskich skoczkach 16.07.06, 15:21
                przed przybyciem Kojonkoskiego. Pod wodzą Zajca ci sami Romoroen czy Ljoekelsoey
                byli żenujący. Nie byli, jak polscy siatkarze, znajdowali się na samym dnie.
                Byli w samym ogonie rankingu. Wystarczył dobry zagraniczny trener, umiejący
                przekonać ich do walki i co? Mamy konstelację gwiazd. Wygrywają. Jak nie jeden,
                to drugi, jak nie drugi - to trzeci.

Jeśli nie widzisz postępu w grze polskich siatkarzy (a, jestem przekonany -
                pod wodzą Lozano będzie jeszcze lepiej), to znaczy, że nie chcesz go zobaczyć.

asimek napisał:

> Przecież oni mają po 26-29 lat! To już nie jest młody
                > zespół, który może się uczyć. Jakieś pytania?
      • joanna.syrenka Brawa! 16.07.06, 08:19

• joanna.syrenka Re: Brawa! 16.07.06, 08:20
          Naprawdę dobry mecz naszych, widać, że kontrolują grę, są skoncentrowani, pewni
          siebie, i stanowią naprawdę jeden ZESPÓŁ, a nie to co nasi piłkarze :/
          • Gość: boniek Re: Brawa! IP: *.eranet.pl 16.07.06, 09:18
            kontrolują grę z USA. zobaczymy jak będą kontrolować z Włochami albo inna
            Brazylią :-)
            • Gość: KiBiC Zamilcz malkontencie! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.07.06, 10:39
              W szerzeniu defetyzmu chyba żadna nacja nie jest w stanie nam dorównać.
              Chciałem tylko przypomnieć, że od Amerykanów jeszcze nie tak dawno także
              dostawaliśmy systematycznie baty...
              • asimek Re: Zamilcz malkontencie! 16.07.06, 11:15
                Malkotenci sami się nie rodzą. To nasi - pożal się Boże - sportowcy ich tworzą.
                Ja po ostatnim meczu naszych z Serbią w półfinale LŚ straciłem do nich serce i
                zaufanie. A Wy, kochani wielbiciele siatkówki, którzy tak bardzo pragniecie
                sukcesu przeżyjecie jeszcze niejedno gorzkie rozczarowanie (zwłaszcza, że to nie
                była pierwsza taka plama). Przyczyna tego jest bardzo prosta - nasze gwiazdy NIE
                WIERZĄ, ŻE MOGĄ BYĆ NAJLEPSI, SĄ ZADOWOLENI Z TEGO CO JEST. I Tyle.
                • Gość: KiBiC Taki już jest sport. Ktoś musi wygrać, a ktoś IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.07.06, 11:18
                  przegrać. A ja nic nie poradzę na to, że w decydujących momentach to akurat
                  nasi "gwiazdorzy" zawodzą. I zasada ta tyczy się niestety nie tylko siatkówki...
                  • asimek Re: Taki już jest sport. Ktoś musi wygrać, a ktoś 16.07.06, 11:23
                    Tę smutną prawidłowość też niestety dostrzegam. Wielu jeszcze ma zamknięte oczy.
                    • joanna.syrenka Re: Taki już jest sport. Ktoś musi wygrać, a ktoś 16.07.06, 23:13
                      Acha, ale dostrzegacie tylko u siatkarzy tak? U piłkarzy nie? No to gratuluję
                      obiektywizmu :)
                      • Gość: KiBiC Re: Taki już jest sport. Ktoś musi wygrać, a ktoś IP: *.kom / *.os1.kn.pl 17.07.06, 07:02
                        Zacytuję samego siebie:

>I zasada ta tyczy się niestety nie tylko siatkówki...

Na przyszłość radzę czytać troszkę uważniej - uchroni to ciebie przed pisaniem
                        bezsensownych postów...
                • Gość: KiBiC Re: Zamilcz malkontencie! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.07.06, 11:25
                  > A Wy, kochani wielbiciele siatkówki, którzy tak bardzo pragniecie
                  > sukcesu przeżyjecie jeszcze niejedno gorzkie rozczarowanie (zwłaszcza, że to
                  ni
                  > e
                  > była pierwsza taka plama).

Argument ten można w pełni odnieść do piłki nożnej (na tym polu zresztą było
                  ostatnimi czasy nawet więcej "plam" i rozczarowań niż w jakiejkolwiej innej
                  dyscyplinie).
                  • asimek Re: Zamilcz malkontencie! 16.07.06, 11:38
                    Zgadzam się. Do wszystkich dziedzin sportu. Wszędzie obowiązuje zasada
                    bylejakości. Różnica między niemieckim sportowcem a polskim? Niemiec jedzie po
                    mistrzostwo, chociaż cały świat twierdzi, że Niemiec jest na to za słaby. Cały
                    świat twierdzi, że Polak ma ogromne sznase na sukces (siatkówka) a Polak mówi,
                    że jeszcze musi się uczyć, że ma daleko do czołówki i 4,5 czy 8 miejsce itp
                    jest sukcesem.
                    • obserwatorpl2005 Re: Zamilcz malkontencie! 16.07.06, 11:44
                      Hehe, jaka ironia losu ze to Ty o tym piszesz!!!
                      A teraz ja zadam Ci pytanie. Jaka jest roznica miedzy niemieckim kibicem, a
                      polskim? Niemiecki jedzie na impreze, jest przekonany o tym ze mimo ostatnich
                      slabych wystepow i tak beda mistrzami swiata. I sa. A jesli nie sa, to sa w
                      czolowce.
                      A co mysli polski Kibic? Tez Ci odpowiem. Jedzie na impreze, wie ze od paru lat
                      sa chlopaki sa w czolowce, ze graja juz coraz lepiej. I co mysli: i tak bedzie
                      jak zwykle. I jest tak jak zwykle!
                      • pacal2 pomyśl co ma realny wpływ na przebieg zawodów 16.07.06, 12:27
                        sportowych. Stan psychiczny kibiców czy zawodników?

Chyba nie twierdzisz, że nasi zawodnicy nie wierzą we własne siły, bo wspaniały
                        doping kibiców jest podlany pesymizmem, który to pesymizm zawodnicy intuicyjnie
                        wyczuwają? Bądźmy poważni.

W takim razie każda gra naszych orłów na wyjeździe powinna się kończyć blamażem,
                        bo przecież tam jest jeszcze gorzej - wszyscy na nich gwiżdżą/w ogóle nie ma
                        dopingu (zależnie od obyczajów kibiców danej dyscypliny).

Tak że, raczej nasze orły są same sobie winne że w najważniejszym momencie grają
                        poniżej możliwości.
                        • obserwatorpl2005 Re: pomyśl co ma realny wpływ na przebieg zawodów 16.07.06, 13:37
                          ""Chyba nie twierdzisz, że nasi zawodnicy nie wierzą we własne siły, bo
                          wspaniały
                          doping kibiców jest podlany pesymizmem, który to pesymizm zawodnicy
                          intuicyjnie wyczuwają? Bądźmy poważni""

Jestem calkiem powazny i wlasnie to twierdze. 90% tych kibicow, ktorzy
                          przychodza, przychodzi zobaczyc sensacje: Polska wygrywa. Ten sam odsetek mowi,
                          ze wygranie graniczy z cudem, co jednak nie kloci sie z ich glosnym dopingiem.
                          Co sie dzieje po wygranym meczu? "Stany mialy slaby sklad, byli zle dysponowani"
                          Co sie dzieje po przegranym meczu? "Wiedzialem ze tak bedzie, jest jak zwykle"

Twierdze ze nie wierzyli we wlasne sily, wlasnie miedzy innymi dzieki tym
                          Waszym wypowiedziom. Teraz juz wierza, bo ich to wali co piszecie i tak wiedze
                          ze sa dobrzy, bo im to Raul powiedzial.

My jestesmy winni za to ze nasze orly nie graja. Ba nie tylko za to. Rowniez za
                          to ze w naszej ojczyznie jest nienajlepiej. Czas najwyzszy to beznadziejne
                          podejscie zmienic. Bo to ze nas Polakow stac na wysmienite wyniki, jest dla
                          mnie oczywiste.
                          • orcheystra Re: pomyśl co ma realny wpływ na przebieg zawodów 17.07.06, 08:07
                            o czym wy pieprzycie, koleżkowie?
                    • Gość: mk Re: Zamilcz malkontencie! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 12:47
                      asimek napisał:

Cały
                      > świat twierdzi, że Polak ma ogromne sznase na sukces (siatkówka)

Co to za bzdury?
                      Nikt tak nie twierdzi. Nie byliśmy faworytem nawet w tych meczach z USA.
                      Lozano natomiast zawsze mówił, że pomiedzy pierwszą czwórką - Rosja, Włochy,
                      Brazylia, Serbia, a kolejnymi zespołami w tym i Polski jest ogromna przepaść.
                      • obserwatorpl2005 Re: Zamilcz malkontencie! 16.07.06, 13:42
                        ""Co to za bzdury?
                        Nikt tak nie twierdzi. Nie byliśmy faworytem nawet w tych meczach z USA.
                        Lozano natomiast zawsze mówił, że pomiedzy pierwszą czwórką - Rosja, Włochy,
                        Brazylia, Serbia, a kolejnymi zespołami w tym i Polski jest ogromna przepaść""

Ja twierdze ze to nie sa bzdury. W przeciagu kilku ostatnich lat, slyszalem w
                        telewizji oraz czytalem w gazecie co najmniej kilka wypowiedzi trenerow innych
                        reprezentacji o potencjale polskiej druzyny i o tym ze za "kilka lat beda
                        mistrzami swiata".
                        Hm, tylko nie wiedza ze Polak nie potrafi uwierzyc ze jest najlepszy na
                        swiecie. Niech by tylko to sprobowal powiedziec, nawet po zdobytym
                        mistrzostwie. Toc to bezczelnosc...
                        • Gość: mk Re: Zamilcz malkontencie! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 14:08
                          nie wiem którzy i kiedy, ale przecież niedawno Gajić mówił, że USA i Serbia są
                          faworytem grupy teraz.
                          • Gość: Ewa Re: Zamilcz malkontencie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:15
                            Być może, ale pomimo twierdzeń Gajicia, na chwilę obecną faworytem grupy jest
                            Polska. Jak nasi śmieli wygrać i zepsuć poważne statystyki! Na Madagaskar z
                            nimi...
                      • Gość: trejo Re: Zamilcz malkontencie! IP: *.rzeszow.mm.pl 16.07.06, 14:05
                        "Lozano natomiast zawsze mowil ,ze pomiedzy pierwsza czworka -
                        Rosja,Wlochy,Brazylia,Serbia,a kolejnymi zespolami w tym i Polski jest ogromna
                        przepasc." Kiedy niby Lozano mial tak powiedziec? Nie przypominam sobie zeby
                        wyglaszal tego rodzaju opinie.Brzmi to nawet dosc kuriozalnie,jesli sobie
                        przypomnimy ubiegloroczne potyczki z Serbami,gdzie gralismy jak rowny z
                        rownym,a podczas pamietnego meczu Final Four u nich w domu mielismy ich prawie
                        na widelcu.Poza zasiegiem to jest w tej chwili moze Brazylia.W optymalnym
                        skladzie z Ignaczakiem to bysmy Rosje najprawdopodobniej pokonali rok temu na
                        ME,Wlosi grali u siebie wiec mieli swego rodzaju fory,wczesniej,w trakcie Ligi
                        Swiatowej przegrywali nawet z Bulgarami i to parokrotnie.Nie ma zadnej
                        przepasci.
                        • Gość: mk Re: Zamilcz malkontencie! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 14:10
                          mówił to wiele razy, pamiętam dość dobrze, że twierdził, że do piątego miejsca
                          łatwo się dostać, ale potem już jest przepaść.
                        • Gość: maz Re: Zamilcz malkontencie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 20:42
                          Ostatnio w Przeglądzie Sportowym w dodatku o Lidze Światowej Lozano stwierdził
                          żeczywiście, że Brazylia, Włochy i Rosja są poza zasięgiem. Serbia, ma
                          Milijkovica i to jej ogromny atut. Później USA. Polska natomiast plasuje się za
                          tymi reprezentacjami. Były to jednak rozważania przedsezonowe. I widać teraz,
                          że przynajmniej Serbom spokojnie możemy dorównać, a amerykanów nawet przebić i
                          oby tak dalej.
                          • Gość: mk Re: Zamilcz malkontencie! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:45
                            jeszcze z Serbami nie graliśmy w tym roku, ale nawet jak wygramy to trzeba
                            pamiętać, że nie grają w LŚ w najsilniejszym składzie.
                            Te drużyny - Serbia, Rosja, USA nawet to włączają piąty bieg wtedy kiedy
                            trzeba, to może być nawet przy stanie 2-0 dla przeciwników i wygrywają, bo są
                            indywidualnie lepsi, bo mają zazwyczaj takiego kolesia, który bombarduje
                            regularnie z zagrywki, albo blokującycg, którzy w odpowiednim momencie wszystko
                            zatrzymują.
                            My wygrywamy w tej LŚ z nimi i czekamy potem na to samo w ME albo na IO, a tu
                            inna bajka.
                            • Gość: m Re: Zamilcz malkontencie! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:48
                              jedno jest wiadome: u nas nie ma gwiazd - a w tej czołówce są.
                              I te gwiazdy w najważniejszych turniejach nie mylą się tak jak Stanley w
                              weekend.
                              Świderski miał dobry sezon, ale tylko on jak do tej pory sprawdził się we
                              włoskiej lidze.
        • joanna.syrenka Brawa! 16.07.06, 08:20
          Naprawdę dobry mecz naszych, widać, że kontrolują grę, są skoncentrowani, pewni
          siebie, i stanowią naprawdę jeden ZESPÓŁ, a nie to co nasi piłkarze :/
          • jurek_s Poczekaj, Joasiu 16.07.06, 15:31
            aż piłkarze również uwolnią się od wpływu "polskiej myśli tenerskiej" (cokolwiek
            to znaczy), a też stworzą ZESPóŁ. :))

Pozdrawiam.

joanna.syrenka napisała:

> Naprawdę dobry mecz naszych, widać, że kontrolują grę, są skoncentrowani,
            > pewni siebie, i stanowią naprawdę jeden ZESPÓŁ, a nie to co nasi piłkarze :/
            • joanna.syrenka Re: Poczekaj, Joasiu 16.07.06, 23:14
              Czekam z wielką nadzieją, aczkolwiek jesli mamy mieć jakieś sukcesy w grach
              zespołowych, to raczej w siatkówce, a nie w piłce nożnej :)
              Pozdrawiam.
      • Gość: lili Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA IP: *.bb.online.no 16.07.06, 08:32
        trener zza granicy skutkuje..oby sie to tez przelozylona pilke nozna..
        • Gość: KiBiC Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.07.06, 08:34
          Byleby tylko lesne dziadki za bardzo nie przeszkadzaly selekcjonerowi...
          A dla siatkarzy - GRATULACJE!!!
      • Gość: kibic Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA IP: *.stacje.agora.pl 16.07.06, 08:57
        Co na to wielcy polscy trenerzy,którzy od poczatku byli przeciwni zatrudnieniu
        obcokrajowca? Miejmy nadzieje ,ze podobnie będzie się działo w piłce nożnej
      • Gość: Kamila Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 08:59
        PIĘKNIE CHŁOPCY!!!!!! OBY TAK DALEJ!!!! BRAWOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!:):):)
      • Gość: siatkofil Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 09:20
        Tak, tak Panie Gaić... Polacy NIE wyjdą z grupy. A zaraz potem NIE przegrają z
        Pana rosją
      • Gość: Poland Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA IP: *.pl / *.di-com.pl 16.07.06, 09:30
        Nareszcie nasi siatkarze pokazali klase wygrywajac dwa mecze z USA ;) tak
        trzymac
      • Gość: Kuba Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA IP: *.parkowe.pol / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 09:36
        A wizy i tak nie zostana zniesione!!!!!!!
        • Gość: KiBiC Po takich wynikach to na pewno ;) IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.07.06, 10:37
        • jurek_s Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA 16.07.06, 15:33
          Gość portalu: Kuba napisał(a):

> A wizy i tak nie zostana zniesione!!!!!!!

Z zemsty za przegrane mecze! :)))))
      • Gość: ania Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA IP: *.centertel.pl 16.07.06, 09:39
        szkoda, że TVP nie wpadnie na pomysł żeby retransmitować mecze - np. o 9.00
        rano na Trójce. Nie sprawdzałabym w necie wyniku i miałabym wielką radość
        oglądać Naszych. Niestety w tygodniu wstaję o 5 rano i mam tak ustawiony zegar
        biologiczny, że nie jestem w stanie oglądać nic o takiej porze :-(
        Gratulacje dla Chłopaków i Trenera :-)
      • Gość: md dawaj dawaj lozano! IP: *.kolonianet.pl 16.07.06, 09:44
        www.porysunki.blox.pl
      • Gość: stary SUKCES?!Ale kogo interesuje siatkowka?Podobnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 10:27
        jak skoki narciarskie, czy szybownictwo. Odnosimy sukcesy w mało popularnych
        dyscyplinach! A w tenisie,piłce nożnej, golfie,F-1, narciarstwie alpejskim..itd
        NIE MA NAS.Za to brylujemy w lataniu precyzyjnym samolotami sportowymi,bojerach..
        • Gość: KiBiC Głupiś IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.07.06, 10:36
          Więcej słów na ciebie szkoda. Skoro jest to "mało popularna" dyscyplina, to
          dlaczego na mecze reprezentacji przychodzi u nas wiecej ludzi niż na większość
          meczów ligowych "szalenie popularnej" piłki nożnej?
          • Gość: tomasz Przychodzą ,,z braku laku". Jak się nie ma ,co się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 10:49
            lubi, trzeba lubić ,co się ma, niestety. Podobnie jest
            w polityce, rozrywce..etc..
            • Gość: KiBiC Zdecydowanie bardziej wolę obejrzeć siatkarzy... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.07.06, 10:50
              ..niż nędzne popisy naszych "wspaniałych" kopaczy. A jak komuś ta dyscyplina
              nie odpowiada - niech nie ogląda! Przymusu nie ma.
              • Gość: tomasz A oglądaj sobie ,co chcesz. Tylko nie próbuj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 10:54
                wmawiać sobie i nam,że siatkówka jest najważniejsza
                na świecie, a kto ma inne zdanie to od razu jest GŁUPI.
                • Gość: KiBiC Re: A oglądaj sobie ,co chcesz. Tylko nie próbuj IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.07.06, 10:57
                  A czy ja piszę, że jest najważniejsza na świecie?! Widać, że jesteś
                  funkcjonalnym analfabetą, który nie potrafi czytać ze zrozumieniem.
                  Pogratulować "skopanej" takich "elokwentnych" kibiców :(
                  • Gość: tomasz Piszesz chyba o sobie. Pokaz mi, w którym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 11:03
                    • Gość: KiBiC Naucz się pisać posty ... IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.07.06, 11:04
                      Bo póki co nabijasz sztucznie ich ilość niczym każdy szanujacy się "Troll"...
                    • Gość: mk Re: Piszesz chyba o sobie. Pokaz mi, w którym IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 12:52
                      siatkówka to jedna z popularnych gier zespołowych.
                      Mamy dość dobrą drużyne - 8 miejsce w rankingu obejmującym 108 drużyn.
                      F1 ci się podoba bardziej, to oglądaj F1, mnie to n.p. nudzi.
                      • jurek_s Re: Piszesz chyba o sobie. Pokaz mi, w którym 16.07.06, 15:39
                        Gość portalu: mk napisał(a):

> F1 ci się podoba bardziej, to oglądaj F1, mnie to n.p. nudzi.

No jasne. Mnie też. Przez dwie godziny patrzeć, jak jeżdżą w kółko. Zieeeew! :))
          • Gość: stary U nas tysiące ludzi chodzi też na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 10:56
          • Gość: stary U nas tysiące ludzi chodzi też na"Ich Troje". IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 10:59
            A przecież wcale to nie znaczy ,że to Wielka Sztuka,
            czy wspaniała muzyka. Może dla Ciebie...
            • Gość: KiBiC Re: U nas tysiące ludzi chodzi też na"Ich Troje". IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.07.06, 11:02
              Obawiam sie, że gustuję w znacznie cięższej muzyce. Argument doprawdy
              powalajacy swoją błyskotliwością. Napiszę raz jeszcze, bo widzę, że niektórzy
              mają problemy ze zrozumieniem moich postów - jak ktoś nie lubi niech nie
              ogląda! Trudno, żeby wszyscy ludzie na wiecie jarali się tylko s-kopaną (co nie
              oznacza, że nie oglądam piłki, wręcz przeciwnie).

A swoje głupie opinie w stylu "piłka rulez, wszystko inne do bani" możecie
              sobie zachować na "podwórkowe" rozmowy z kolegami z osiedla...
        • Gość: freemind Mnie interesuje siatkówka IP: *.aster.pl 16.07.06, 10:41
          Gość portalu: stary napisał(a):

> jak skoki narciarskie, czy szybownictwo. Odnosimy sukcesy w mało popularnych
          > dyscyplinach! A w tenisie,piłce nożnej, golfie,F-1, narciarstwie
          alpejskim..itd
          > NIE MA NAS.Za to brylujemy w lataniu precyzyjnym samolotami
          sportowymi,bojerach
          > ..

Lubię siatkówę i zupełnie mnie nie obchodzi, czy siatkówka jest popularna, czy
          nie. Bardzo lubię też tenis i lubiłbym go nawet wtedy, gdyby niewielu ludzi się
          nim interesowało. Jeśli interesujesz się jakimś sportem tylko dlatego, że jest
          popularny, albo dlatego, że "nasi" odnoszą w nim sukcesy, to wybacz, ale jest
          to niezbyt mądre i świadczy raczej o powierzchowności tego zainteresowania.

-
          Dołącz do normalnych
          • jurek_s Re: Mnie interesuje siatkówka 16.07.06, 15:41
            Gość portalu: freemind napisał(a):

> Lubię siatkówę i zupełnie mnie nie obchodzi, czy siatkówka jest popularna, czy
            > nie. Bardzo lubię też tenis i lubiłbym go nawet wtedy, gdyby niewielu ludzi
            > się nim interesowało.

No pewnie. Ja, prócz paru innych dyscyplin, uwielbiam curling! :))
        • Gość: rafaello Re: SUKCES?!Ale kogo interesuje siatkowka?Podobni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 11:13
          Golf ? Po.. ci człowieku - kogo ta dyscyplina obchodzi ? Chyba tyl;ko tych którzy mają na koncie minimum kilkaset tyś. dolców. A tenis ? Buahahahaha, nie rozsmieszaj mnie takimi bzdurnymi komentarzami..
          • Gość: KiBiC A kogo interesuje twoja opinia ? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.07.06, 11:22
            Troszkę więcej tolerancji dla fanów innych dyscyplin ignorancie (nie mam
            bynajmniej na myśli elitarnego tenisa, ale "egzotyczne" w/g ciebie siatkówkę
            czy kosza jak najbardziej)...
        • Gość: mk Re: SUKCES?!Ale kogo interesuje siatkowka?Podobni IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 12:57
          Gość portalu: stary napisał(a):

> jak skoki narciarskie, czy szybownictwo. Odnosimy sukcesy w mało popularnych
          > dyscyplinach! A w tenisie,piłce nożnej, golfie,F-1, narciarstwie
          alpejskim..itd
          > NIE MA NAS.

Golf jest popularny? na łeb upadłeś:)
          Narciarstwo alpejskie jest dkla wybranych krajów, tych, które mają lodowce,
          wcale nie jest popularniejsze od skoków:) A tym bardziej od jakiejkolwiek
          dyscypliny drużynowej, w każdym razie wolałbym oglądać mecz siatkarski
          Trynidad - Albania niż to, no bo czym tam się emocjonować?
          Żenada.
        • Gość: Wro Re: SUKCES?!Ale kogo interesuje siatkowka?Podobni IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 17.07.06, 17:24
          Ale ty czlowieku p....sz!
      • Gość: hunter <jupi>POLSKA<jupi> IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 10:42
        Cała Polska robiła wielką sprawe z braku awansu piłkarzy do dalszej częsci MŚ a
        przecież sam awans była juz wilkim sukcesem który trzeba docenić!Nasza
        siatkówka stoi na poziomie światowym a wszyscy sporo osób chce tylko szukać
        dziury w całym aby dać upust swemu narzekaniu!Wiecej racjonalizmu!
        • obserwatorpl2005 Re: <jupi>POLSKA<jupi> 16.07.06, 11:05
          Moze i awans byl sukcesem, ale to co pokazaly polskie chlopaki na mundialu to
          byla zenada. Do tego nie powinno dojsc. Obok Kostaryki Polska byla najgorsza,
          grajaca najbrzydszzy futbol reprezentacja. Wszystko wina Janasa. Mecz przeciwko
          Kostaryce pozostanie dlugo moim koszmarem. Dziekujemy Panie Janas. Przeciez Pan
          wzial odpowiedzialnosc... Taka ze chcial pan zostac po mundialowym blamazu
        • obserwatorpl2005 Fantastycznie!!! 16.07.06, 11:12
          Rauuuuuuul Lozaaaano!!!
          Pieknie panowie. A trenera macie na rekach nosic, bo zrobil z Was klasowych
          zawodnikow. I zaden Mazur, Bosek czy Wlazly by tego nie potrafil. Bo zagranica
          nie ma tych pieprzonych kompleksow. Gosc przychodzi i mowi ze mamy zadatki na
          mistrzostwo swiata, a kto mysli inaczej to kiep. Kto tak mysli w reprezentacji
          to wypada i juz. Polacy byli dobrzy juz od jakiegos czasu, ale jak grali
          przeciwkok silnym druzynom to im sie nogi uginaly. Nawet z Serbia w Polfinale,
          jak im przez glowe swisnelo ze dotarli do finalu (nie tak szybko, nie tak
          szybko...) to przestali grac. Teraz nie przestana.
          Brawo Raul!!!
          • Gość: m Re: Fantastycznie!!! IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:05
            on tak nigdy nie gadał.
            O mistrzostwie świata to gadają właśnie Bosek, Zarzycki i inni byli mistrzowie.
            Chcieliby pewnie mieć następców i nic w tym złego, ale jednocześnie Bosek
            przyznał, że w tym czasie gdy był zawodnikiem dużo lepiej to wszystko
            funkcjonowało - szkolenie młodzieży itp.
            • obserwatorpl2005 Re: Fantastycznie!!! 16.07.06, 13:46
              ""on tak nigdy nie gadał.""

Pewnie ze nie gadal. Trudno zeby w prasie powiedzial: "mamy zadatki na
              mistrzostwo swiata, a kto mysli inaczej to kiep. Kto tak mysli w reprezentacji
              to wypada i juz".

Ja to ubralem w te slowa, a on ubral je w inne i je realizuje.
              • Gość: Gorzki Re: Fantastycznie!!! IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 17.07.06, 12:27
                Polska ma na szczęście świetny układ meczy - najpierw wyjazdy o wszystko z USA i
                Serbioą, potem gramy u siebie z Japonią, na wyjeździe z Japonią, więc jedziemy
                na tym samym wózko co oni a na koniec, spokojnie przyjmujemy u siebie Serbię i USA

Dla kibiców jest to o tyle miłe, ze najważniejsze dostajemy od razu ;P
      • Gość: ccvv siakówka to qpa - tylko prostaki się interesują IP: *.chello.pl 16.07.06, 10:47
        • Gość: KiBiC A jeszcze większe prostaki piszą takie durne posty IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.07.06, 10:48
        • Gość: freemind Sport dla prostaków? IP: *.aster.pl 16.07.06, 11:55
          Czy to kibice siatkówki po meczach wywołują burdy na ulicach, demolują sklepy i
          samochody, wdają się w bijatyki między sobą i z policją?
          Czy to jakiś znany siatkarz zaprawił "z byka" innego siatkarza podczas finału
          mistrzostw świata?
          No więc jaki sport jest sportem dla prostaków?

-
          Dołącz do normalnych
          • Gość: siatkarze=cioty Re: Sport dla prostaków? IP: *.chello.pl 16.07.06, 12:01
            siatkówka to sport dla mięczaków i pięknisiów.. dlatego prawdziwe męskie emocje
            dptyczą innych dyscyplin - piłka nożna, boks, koszykówka, żużel.
            • Gość: freemind Re: Sport dla prostaków? IP: *.aster.pl 16.07.06, 12:20
              A więc jednak nie dla prostaków. Siatkówką chętniej interesują się ludzie
              myślący, kulturalni (czyli mięczaki, pięknisie i cioty, jak ich nazywasz) niż
              ludzie prości, nieokrzesani, agresywni (czyli prawdziwi mężczyźni, według
              Twoich kryteriów).

-
              Dołącz do normalnych
              • jurek_s Pytanie retoryczne :)) 16.07.06, 15:50
                Gość portalu: freemind napisał(a):

> Siatkówką chętniej interesują się ludzie myślący, kulturalni (...) niż
                > ludzie prości, nieokrzesani, agresywni...

Ciekawe do której grupy należy kolega "siatkarze=cioty", hihihi...
        • Gość: ccwqupa Re: siakówka to qpa - tylko prostaki się interesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 15:31
          Ty się idz wytarzaj w g...........
      • Gość: :))) Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA IP: *.range81-155.btcentralplus.com 16.07.06, 10:57
        jak Hiszpania w noge ;-)
      • leszek.zory Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA 16.07.06, 10:58
        najbardziej z kadry lubię Szymańskiego. o ile się nie mylę jest jednym z
        młodszych graczy w reprezentacji, a gra bez żadnych kompleksów. a najbardziej
        podobają mi się jego mocne piłki - czy to ataki czy to zagrywki. reszta atakuje
        i (przedewszystkim) serwuje jak pi*dki.
        • Gość: vis Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 12:00
          Szymański nie jest jednym z najmłodszych w kadrze. Należy do pokolenia złotych
          chłopców Mazura z 1997. W kadrze na LŚ najmłodsi to Możdżdżonek i Perłowski
          (poza 12), a w 12 to Winiarski z Wlazłym. A Szymański rzeczywiście gra
          wspaniale i od zeszłego sezenu reprezentacyjnego pozytywnie mnie zaskakuje.
          Atak zresztą to chyba najlepiej obsadzona pozycja w naszej kadrze:d
      • Gość: cyg@nek Brawo dla Polski. IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 16.07.06, 11:58
        Dyskusja czy siatkówka jest dyscypliną popularną jest rozstrzyganiem
        problemu "od braku ilu włosów zaczyna się łysina?".
        W amerykańskim futbolu istnieje tylko Ameryka i wcale nie oznacza to, że futbol
        jest niszowy.
        Jeśli na mecze siatkówki przychodzi tysiące widzów (a naście tysięcy nie
        przychodzi tylko dlatego, że nie ma tylu miejsc na widowni), to o czym tu
        dyskutować?
        Co do zrzędzenia na reprezentację Polski, to przypomnę, że nie ma takiej gry
        zespołowej, w której Polska wygrywałaby z każdym: z Brazylią, Rosją,
        Włochami,... A że nie zdobywamy złota... no cóż Holandia w piłce nożnej nigdy
        nie była mistrzem świata, ale nikt nie wątpi, że jest piłkarską potęgą. Anglia
        zdobyła jeden tytuł u siebie 40 lat temu i od tego czasu nawet nie znalazła się
        w pierwszej trójce (wcześniej też nie).
        To jest sport: ktoś wygrywa, ktoś przegrywa...
        Obecne pokolenie reprezentantów ma papiery na złote medale, a czy to wykorzysta
        to już zupełnie inna sprawa. Lozano odwala kawał fachowej roboty, a zawodnicy
        dostrzegają efekty tej pracy. Warto szanować polską siatkówkę. Zasługuje na to.
        Życzę innym polskim ligom i reprezentacjom takiego poziomu.
        • Gość: mk Re: Brawo dla Polski. IP: *.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 13:09
          nie tylko Lozano, w kadrzej jest też psycholog od niedawna.
      • Gość: wijas Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 14:37
        Będzie albo nie będzie. Brawo nasi.
        • Gość: ok Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA IP: 194.146.216.* 16.07.06, 16:53
          Lozano to rewelacyjny trener - spójrzcie, jak po ponad roku pracy, inaczej,
          twardo i pewnie grają. Co to jednak znaczy dobry trener. Oj, bedziemy mieć z
          nich pociechę (nawet jesli bez medalu) - już z samej ich gry.
      • Gość: lokasgld Nie oglądam siatyki bo to sport dla kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 17:19
        poza tym na mistrzostwach niczego nie zwojują
        • Gość: KiBiC A co to jest "siatyka" ? IP: *.kom / *.os1.kn.pl 16.07.06, 18:12
          A co do mistrzostw - zwojują na pewno więcej niż nasi dzielni kopacze szanowny
          IGNORANCIE.
      • Gość: nobo To jedna z największych sensacji? :))))))) IP: *.hsd1.pa.comcast.net 16.07.06, 18:06
        chyba pismaki sobie kpia :))))) Dwa zwyciestwa sa dobrym prognostykiem na
        przyszlosc, zwlaszcza, ze odniesione tak gladko. Miala byc walka, a tym czasem
        byl mecz taktyczny. Moze to jest metoda dla naszych zawodnikow. Mniej stresu,
        lepszy wynik ;)
      • Gość: cyg@nek Siatkówka-piłka nożna-autorytet trenera. IP: *.19.165.34.osk.enformatic.pl 16.07.06, 21:36
        Nasuwa mi się porównanie początków trenera Lozano i Beenhakkera w naszym kraju.
        Przychodził Lozano a tłum zawistników (mam na myśli "polską myśl szkoleniową")
        życzył mu klęski. Lozano podjął wyzwanie. Ustalił warunki: w kadrze będą grać
        tylko ci, którzy są w stanie całkowicie się dla niej poświęcić. Po przyzwoitym
        występie w LŚ przydarzył się incydent z Ignaczakiem, Kadziewiczem i Stelmachem.
        Oglądam PLŚ z trybun i nie ulega dla mnie wątpliwości, że Ignaczak jest
        najlepszym libero (innych wyprzedza o 2 długości), a Kadziewicz - najlepszym
        środkowym (tu pewnie wielu będzie miało inne zdanie). Stelmacha zbytnio nie
        cenię.
        Wiadomo było, że na ME będziemy słabsi, ale kibice murem stanęli za Lozano. Na
        ME wypadliśmy poniżej oczekiwań, ale nikt nie miał do Lozano pretensji,
        zwłaszcza, ze głowną przyczyną była kontuzja Zagumnego (wyprzedza innych
        polskich rozgrywających o 2 długości).
        Dziś incydent nabrał właściwego wymiaru. Zwłaszcza Kadziewicz potraktował to
        dojrzale i po męsku. Mam nadzieję, że Igła także. Lozano ma autorytet, buduje
        drużynę, a nie ogranicza się do ubrania kilku facetów w reprezentacyjne
        koszulki.
        Zawistna "polska myśl szkoleniowa" musi cierpieć w milczeniu przynajmniej do MŚ.
        ....
        PZPN zatrudnił Leo Beenhakkera. "Polska myśl szkoleniowa" zareagowała solidarną
        zawiścią i będzie czekać na najmniejszą choćby wtopę.
        Szanowni piłkarscy kibice, uczcie się od kibiców siatkarskich dostrzegać robotę
        trenera-fachowca nawet gdy czasami przegrywa. Stójcie murem i brońcie go. To
        zaprocentuje.
        PS. mimo wszystko polscy trenerzy siatkarscy prezentują o wiele wyższy poziom
        od polskich trenerów piłkarskich. Nawet z aferami PZPS radzi sobie o wiele
        lepiej niż PZPN. Oczywiście Listkiewicz, Piechniczek, Apostel i Strejlau są
        innego zdania i dlatego siatkarskie kluby i reprezentacja walczą o najwyższe
        cele, a piłkarskie odpadają w preeliminacjach do eliminacji Pucharu Lata.
        • Gość: rulez Re: Siatkówka-piłka nożna-autorytet trenera. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.07.06, 22:37
          Agadzam się w 100% !!!
          Mam również nadzieję, że kibice piłkarscy bedą stali za Beenhakker'em murem.
          Wszyscy wiemy że nie bedzie miał łatwego zadania.
          Jedyna szkoda to taka, że zapewne gdy nie uda mu się jeszcze przygotować
          druzyny do ME to go zwolnią i powiedzą: a nie mówiłem, że trener z zagranicy to
          pomyłka!!
          A taki szkoleniowiec potrzebuje niestety czasu aby cos zrobć. Najlepszym tego
          przykładem jest Lozano.
          Ale czy piłkarskich kibiców na to stać aby stanąć wtedy za nim murem?? Tego nie
          wiem.

Ale wracając do siatkówki.
          Bradzo mi sie podobała gra naszych chłopaków w tych 2 meczach. Choć forma nie
          jest jeszcze stabilna i napewno nie jest to wszystko na co ich stać.
          Ale to dopiero początek waznych sportowych imprez więc jak na ten czas jest
          nawet bardzo dobrze.
          Widać że Lozano wiele poprawił w grze Polaków. A i mentalnie są jacyś inni :)
          Sa spokojni, walczą o wszystkie piłki, nie odpuszczają :)
          Może to zasługa psychologa który podobno z nimi pracuje.
          A co do przyszłości. Nie wiem czy ich bedzie stać na zdobycie medalu, ale jak
          będę oglądała taką grę jak w tych meczach to będę wstanie zaakceptować
          przegraną. Bo wtedy będę wiedziała, że przegrywalismy bo jestesmy słabsi
          siatkarsko a nie dlatego, że np. nie wytrzymujemy psychicznie albo że terener
          zabrał złych zawodników lub dokonał złych zmian (pod tym wzgledem ufam Lozano w
          100%).

Pozdrawiam!!
          • Gość: ok LOZANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 194.146.216.* 17.07.06, 06:10
            i nie dlatego, barany, że jest niski, nie dlatego, że jest Argentyńczykiem, że
            ma fuksa, że mu pomagacie, nie dlatego, że się pomylił, że Bozia sprzyjała, że
            ktoś mu posmarował - tylko dlatego, BARANY, że jest doskonałym trenerem!
            • Gość: ok Re: LOZANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 194.146.216.* 17.07.06, 06:18
              nie wiem, czy widzieliście jakiś czas temu PL-RUS? Napieprzali się z nimi -
              piłka za piłkę, do ostatniej (przegraliśmy bodaj 2-3) - ale napieprzaliśmy!!
              I tylko o to chodzi - nigdy nie będziemy potęgą militarną, surowcową,
              ekonomiczną - ale w siatę, hokeja, piłę, boksie możemy rozpieprzyć każdego,
              wystarczy tylko: talent, twardość, praca, błyskotliwość i inteligencja oraz
              charakter, Nikt nam nie podskoczy - tylko weźmy się do roboty!
              • Gość: KiBiC Re: LOZANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 17.07.06, 07:07
                "napieprzać" to się można np. w formule Pride. Pogratulować "podwórkowego
                słownictwa...
                • orcheystra Re: LOZANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.07.06, 07:24
                  coś ty kolego, towarzyszu taki grzeczniutki ministrancik?
                  Napieprzać to napieprzać. Uprawiałeś kiedyś sport?
                  Szukasz tam, gdzie tego nie ma.
                  • orcheystra Re: LOZANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 17.07.06, 07:26
                    idź do klechy się wypłakać.
                    • Gość: KiBiC Re: LOZANO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 18.07.06, 11:11
                      Nie, wolałbym tobie przy...olić, głupi prostaku. Bedzie mnie tu gnojek jeden
                      pouczał... To nie jest forum dla nieokrzesanych prostaków, ale jak widać
                      potrafię zniżyć się do takiego poziomu.
          • pose.one Lozano - trener pełny 17.07.06, 09:51
            Lozano to trener pelny. Potrafi analizowac, trenowac, ma posluch wsrod
            zawodnikow i szacunek kibicow. ale nie dostal tego w pakiecie razem z
            siatkarzami. to wszystko zdobyl sam. bedac 'nikczemnego' wzrostu jest trenerem
            wielkim ;)

zmienil nie tylko podejscie zawodnikow, wiecznie niespelnionych nadzieji,
            grajacych jak nigdy a przegrywajacych jak zawsze z wielkim tego sportu. zmienil
            zasady funkcjonowania zwiazku. pokazal, ze najwazniejsza jest reprezentacja. ze
            dla jej dobra jest gotow na wszystko.

takie trenera brakowalo nam w koszykowce, mam nadzieje ze Urlep udowodni
            rowniez ze jest trenerem kompletnym. takiego trenera brak nam w pilce noznej.
            chcialbym zeby Leo B. okazal sie strzalem w dziesiatke i wstrzasnal PZPN i
            pilkarzami.

Ciesze sie, ze Lozano to wlasciwy trener na wlasciwym miejscu, tak jak trenerzy
            polskiej reprezentacji w plywaniu i lekkiej atletyce
      • guru_ji Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA 17.07.06, 08:43
        Brawo Lozano!!! Brawo zawodnicy!

Co do wieku druzyny, mam nadzieje, ze
        wkrotce pojawia sie mlode talenty.
      • tomek13131 Dlaczego nie potrafimy sie cieszyc? 17.07.06, 09:56
        Jestesmy dziwnym narodem, wygrywamy z USA dwa mecze wyjazdowe chyba poraz
        pierwszy w LS, a tymczasem juz niektorzy marudza, ze skonczy sie tak jak zawsze,
        ze jest zle itd, czy nie potarfimy dostrzegac pozytywow, a juz komentarze pod
        adresem Swiderskiego (najlepszego siatkarza ligi wloskiej) sa zenujace, facet
        tyle osiagnal, zawsze walczy na maksa, a tymczasem co niektorzy pisza jaki to on
        jest slaby, zenada...
        • Gość: KiBiC Malkontenctwo IP: *.kom / *.os1.kn.pl 18.07.06, 11:15
          Niektórym po prostu nigdy nie dogodzisz.... Taka już jest ułomna natura
          statysycznego Polaka. A to przeciwnik grał w niepełnym składzie, a czemu nie
          wygraliśmy 3-0, a Brazylia i tak nam wpieprzy, a to, a tamto....
          Niedobrze się człowiekowi czasem robi od czytania takich głupot:(
      • Gość: MarekP Re: Siatkarze po raz drugi pokonali USA IP: 193.109.212.* 17.07.06, 10:05
        Do tej Waszej płynącej w postach beczki miodu dorzuciłbym tylko moje obawy, że
        Lozano dalej nie wyeliminował podstawowego grzechu reprezentacji - seryjnie
        traconych punktów. Przy stanie 22:16, Amerykanie doprowadzili do remisu 22:22
        (sic!).

Po drugie ja tam bym się tak nie zachwycał po pierwszym weekendzie. Jeśli
        siatkarze przegrają w tym roku LM i MŚ tak jak zeszłoroczny mecz z Serbią, to
        może być to załamanie Polskiej siatkówki. Kibice i sponsorzy się odwrócą i
        będzie mega klapa. U mnie na razie nie odbudowali zaufania...
      • Gość: rafaello Jaka sensacja ?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 11:18
        Redaktorku o jakiej sensacji ty piszesz człowieku ? Od kiedy to USA jest potęgą w siatkówce ? Kiedyś byli - to fakt ale potem nadeszły chude lata i od tego czasu się nie licza a argumenty typu że wygrali z Brazylią są śmieszne. Gdzie wygrali ? Na MŚ czy IO ?
        • Gość: KiBiC Re: Jaka sensacja ?!!! IP: *.kom / *.os1.kn.pl 18.07.06, 11:17
          > Gdzie wygrali ? Na MŚ czy IO ?

W LŚ. I to nie raz i nie dwa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka