Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tragiczny sędzia

IP: *.chello.pl 20.02.03, 23:27
    On był chyba ślepy!!!!!!!
    Pierwszy karny był mocno problematyczny, ale mogło mu się wydawać z dużej
    odległości że bramkarz faulował. Jednak największy popis dał w pierwszej
    połowie z kartką dla Cantoro i wcześniejszym wślizgu na Kosowskiego. Sędzia
    nic nie widział a w powtórce widać było że zawodnik Lazio podniósł nogę przy
    wślizgu. Jest to zagranie za które powinna być kartka a nawet faulu nie było.
    Obserwuj wątek
      • Gość: lolek Re: Tragiczny sędzia IP: *.ipt.aol.com 20.02.03, 23:34
        Nie możesz przeboleć dobrego występu Wisły?
        Załosne.
        • Gość: Gatsby Re: Tragiczny sędzia IP: *.chello.pl 20.02.03, 23:37
          rany....facet ma rację...i dobrze, że nasi są teraz trochę cwansi i potrafią
          sie ładnie wywrócić. a tak w ogóle grali fantastycznie!:)
        • Gość: Kiwny Re: Tragiczny sędzia IP: *.chello.pl 20.02.03, 23:39
          Wypisałem pomyłki sędziego w obie strony więc zanim coś napiszesz o zazdrości
          naucz się czytać ze zrozumieniem!!!
          • Gość: duch olabogi Re: Tragiczny sędzia IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.02.03, 23:45
            kilka razy na powtorki patrzylem - pierwszy karny - reka bramkarz lapie Kuzbe
            za stope... bez naciagania... tak mi sie wydaje... chyba ze to byla ... noga
            Boga :)))))
            • Gość: Lolo Re: Tragiczny sędzia IP: 217.153.60.* 21.02.03, 10:12
              Bez jaj. Was to już chyba wszystkich pokręciło. Znowu zaczyna się hurraoptymizm
              i pomroczność jasna. Sędzia był beznadzieny niezaleznie od tego kto ile razy
              ogląda powtórki, zwłaszcza że widzi to co chce widzieć. Wisła zagrała słaby
              mecz, ale na szczęście Lazio grało jak drużyna z II ligi. Kto ma wątpliwości
              proponuje oberzenie innych meczów z tej rundy pucharu UEFA, a zwłaszcza Auxerre-
              L'pool. Na usprawiedliwienie Wisły można dodać tylko, że jest przed sezonem, na
              usprawiedliwienie Lazio - nic. Dużo emocji i słaby futbol. Mam nadzieję, że jak
              Wisła się trochę "rozegra" to zobaczymy na co ją naprawdę stać. Lazio było do
              rozjechania (i Wisła też). Hough!
              • Gość: kTT Re: Tragiczny sędzia IP: proxy / 10.105.88.* 21.02.03, 10:21
                Jak chcesz obejrzec slaby mecz to sobie pusc Legia-Schalke
                • Gość: Lolo Re: Tragiczny sędzia IP: 217.153.60.* 21.02.03, 10:44
                  OK. Już załapałem, każdy kto nie pada na kolana przed ostatnim występem Wisły
                  jest fanatycznym kibicem Legii, którego kole w oczy wielkość zespołu z Krakowa.
                  Tak, jestem kibicem Legii, ale w pucharach kibicuję wszystkim polskim drużynom.
                  Znudziło mi się oglądanie tylko zachodnich drużyn i bardzo chciałbym żeby Wisła
                  zaszła jak najdalej. Ale żeby to się stało to trzeba się "troszeczkę" bardziej
                  postarać. Sprawa awansu przy prezentowanej dyspozycji Lazio była do załatwienia
                  w Rzymie. Niestety Wisła także zawiodła, ale nie zawiódł Wisły sędzia. Wolałbym
                  żeby Wisła wygrała i to bez pomyłek sędziego. Wtedy można by było z czystym
                  sumieniem powiedzieć byliśmy lepsi. Wisła ma szanse to udowodnić w rewanżu i
                  mam nadzieję że to zrobi.
                  • Gość: Porter Re: Tragiczny sędzia IP: *.infor / 192.168.1.* 21.02.03, 12:21
                    Moim zdaniem, Wisla zagrala niezle, zwazywszy na poczatek sezonu. Twierdzenie,
                    ze mecz byl wielki, jest przesada: dzieki watpliwemu karnemu udalo sie Wisle
                    zremisowac z grajacym nz zwisie, drugim skladem Lazio (tylko trzech graczy z
                    pierwszego skladu: Pancaro, Michajlovic, Fiore). Ale mecz odbyl sie na
                    wyjezdzie i w polowie lutego, wiec Wisla byla pod tym wzgledem w trudniejszej
                    sytuacji.
                    Co do samej gry, moim zdaniem najslabszy na boisku byl Kosowski. Nie mial w
                    zasadzie zadnego udanego zagrania. A komentator Basalaj wychwalal go pod
                    niebiosa. Po prostu pial. Z drugiej strony, widac bylo golym okiem, kto jest
                    najlepszym graczem Wisly - oczywiscie chodzi mi o Kalu Uche, ale tego akurat
                    Basalaj nie zauwazyl.
                    • Gość: Lolo Re: Tragiczny sędzia IP: 217.153.60.* 21.02.03, 14:43
                      Gość portalu: Porter napisał(a):

> Moim zdaniem, Wisla zagrala niezle, zwazywszy na poczatek sezonu.
                      Twierdzenie,
                      > ze mecz byl wielki, jest przesada: dzieki watpliwemu karnemu udalo sie Wisle
                      > zremisowac z grajacym nz zwisie, drugim skladem Lazio (tylko trzech graczy z
                      > pierwszego skladu: Pancaro, Michajlovic, Fiore). Ale mecz odbyl sie na
                      > wyjezdzie i w polowie lutego, wiec Wisla byla pod tym wzgledem w trudniejszej
                      > sytuacji.
                      > Co do samej gry, moim zdaniem najslabszy na boisku byl Kosowski. Nie mial w
                      > zasadzie zadnego udanego zagrania. A komentator Basalaj wychwalal go pod
                      > niebiosa. Po prostu pial. Z drugiej strony, widac bylo golym okiem, kto jest
                      > najlepszym graczem Wisly - oczywiscie chodzi mi o Kalu Uche, ale tego akurat
                      > Basalaj nie zauwazyl.

Święta prawda. Uche świetnie grał bez piłki. Zwłaszcza na początku spotkania
                      był wiele razy nieobstawiony, a wiślacy z uporem grali na Kosowskiego. A
                      przecież można to było wykorzystać.
      • Gość: antulio Re: Tragiczny sędzia IP: *.visp.energis.pl 21.02.03, 00:10
        Pytanie do tych co nagrywali:
        Czy przy bramce Uche nie było spalonego?
        A także przy podaniu do Lopeza przed bramką Chiesy?
      • Gość: hold Re: Tragiczny sędzia IP: 1.5.* / 192.168.0.* 21.02.03, 10:01
        Widziales lepiej w tv niz sedzia na boisku? Twoje gledzenie o bledach sedziego
        przypomina mi gledzenie i "retoryczne figury" polskich dziennikarzy sportowych.
        Oni sa mistrzami w gloryfikowaniu watpliwych osiagniec i mistrzami w
        deprecjonowaniu rzeczywistych sukcesow. Byc moze niektórzy z tych dziennikarzy
        stwierdza, ze niewielka porazka Legii z Barcelona byla wiekszym sukcesem niz
        to, ze Wisla gra dalej w pucharach (np. dlatego, ze ranga pucharu UEFA jest
        nizsza). Ja uwazam po prostu, ze to nie sedzia lecz bardzo dobra europejska
        druzyna Wisla Krakow zremisowala z Lazio 3:3
      • Gość: m04 Re: Tragiczny sędzia IP: *.lublin.mm.pl 21.02.03, 14:41
        Jakie to smutne, ze zagraniczni obserwatorzy potrafia bardziej docenic gre
        Wisly niz niektórzy polscy "kibice". Pierwszy karny wydaje sie sluszny - link
        do zdjecia, na którym Kuzba jest zahaczany podalem juz w innym watku
      • wichura Re: Słaby sędzia 21.02.03, 15:30
        Fakt, słaby był jak na Austriaka. Wymienione przez Ciebie błędy były ewidentne,
        asystenci też się nie popisywali (choć słusznie puścili akcję, po której Uche
        zdobył bramkę). Oby rewanżu nie sędziowali arbitrzy z Europy południowo-
        wschodniej, bo może być niezły cyrk. Wisła poradzi sobie w uczciwym meczu!
      • Gość: Kiwny Re: Tragiczny sędzia IP: *.chello.pl 21.02.03, 19:21
        Widzę że wielu z Was mnie nie zrozumiało. Wypisałem przykładowe błędy sędziego
        na kożyść dla obu stron. Pierwszy karny - trudno mi ocenić czy powinien być czy
        nie więc napisałem że był problematyczny i faul na Kosowskim w 33 minucie za
        który moim zdaniem powinna być kartka (zawodnik Lazio podniósł nogę przy
        wślizgu) a sędzia nie gwizdnął zcale.
        Wisła była drużyną lepszą, zwłaszcza w drugiej połowie, stworzyła więcej okazji
        i była bliższa zwycięstwa. Szkoda że nie wykożystała tej szansy.
        Nigdzie też nie pisałem że remis był dzięki sędziemu tylko stwierdziłem że
        niespisał się w tym meczu.
        I jeszcze do holda. W telewizj naprawdę lepiej można ocenić sytuację niż będąc
        na boisku. Mamy do dyspozycji dużą ilość powtórek, zbliżeń, ujęć z innych
        kamer. To wbrew pozorom ułatwia ocene akcji.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka