Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo j...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 18:33
    chlopcze za 3 wyscigi dopiero bedziesz plakal, ze dla renault zostaly tylko dwa wicemistrzostwa...
    Obserwuj wątek
      • Gość: Winhelp Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 19:47
        Dokładnie. Co prawda tego nie przewidzimy, ale w tej chwili Schumacher wydaje
        się być szybszy niż Alonso, a Massa i Fisichella są mniej więcej rowni.
        Wszystko się może zdarzyć :D
        • mageillusionist Alonso tak sie wypowiada jak Villenuve o Kubicy :D 13.09.06, 09:17
          Co za lol, chyba zal go sciska bo widzi ze ma duze szanse przegrac :P
          • frant3 Re: Alonso tak sie wypowiada jak Villenuve o Kubi 13.09.06, 10:11
            Wypowiedź Alonso nt. arcymistrza jest chamska i żenująca. A ja kiedyś rozważałem, żeby dopingować w przyszłości tego Pana. Ale po tej wypowiedzi pozostaje: Robert Kubica i Kimi Raikkonen.

--
            Frant - humor, satyra, krytyka
            • Gość: manhu Re: Alonso tak sie wypowiada jak Villenuve o Kubi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 14:42
              A ja kibicuję im obu, to moje "odkrycia", kiedy pokazywali 1-sze przebłyski megatalentu, wiedziałem, że będą najlepsi.

A co do Alonso, to puszczają mu nerwy, bo podobno Alonso został ukarany za zajeżdżanie gdy Massa był 300-400 metrów za nim i to jest megaskandal. Nie wiem jak było, ale jak mówi prawdę (i inne numery) to rzeczywiście korupcyjny układ, a jak nie to potężna kara dla Renault. Jedno jest pewne znowu Ferrari ma ogromną przewagę technologiczną (ok. 0,5 sek na lap, niedawno nawet >1sek) co wypacza walkę.
              • frant3 Re: Alonso tak sie wypowiada jak Villenuve o Kubi 13.09.06, 19:03
                Od 1989 roku dopingowałem Sennę. Gdy Senna walczył z Prostem, to aż wióry leciały z bolidów. A teraz co niektórzy robią wielkie halo, że przeciwnik nie jest dżentelmentem. Formuła 1 to nie sport dla dżentelmenów, tylko dla twardzieli. Dopingując Senne zauważyłem, że rodzi się nowy wielki talent - Michael Schumacher i to on jest moim największym odkryciem. W 1994 gdy zabrakło Senny, to Schumacher automatycznie zajął jego miejsce w moim sercu. I kibicuję mu do dziś.
                Drugim moim odkryciem jest Fernando Alonso. Gdy zaczynał parę lat temu karierę w F1 wiedziałem, że to za parę lat będzie mistrzem świata. I został. Ale dlatego, że jest przeciwnikiem "mojego" Michaela nie dopinguję go wcale. A jego ostatnia wypowiedź bardzo mnie oburzyła i raczej Alonso nie zyska we mnie nowego kibica.
                Co do Raikkonena, nie jest moim odkryciem, gdy zaczynał parę lat temu nie mówiłem, że zostanie mistrzem i nie został mistrzem do dziś. Raikkonena uważam za jednego z trzech najlepszych kierowców, obok Michaela i Alonso. Gdy na drugi rok przejdzie do Ferrari, to ma duże szanse zdobyć tytuł mistrzowski. Musi tylko przyłożyć się do ciężkiej pracy, jaką są przygotowania i starty w Formule 1.
                A Kubica? Za wcześniej wyrokować - startował dopiero trzy razy. Z drugiej strony jego droga do Formuły 1 wydaje mi się, że trwała wieki. Pamiętam jego zdjęcie z białym bolidem wyścigowym, gdy miał 13 lat (w Motorze albo Auto i Motor Sport?). Startował w jakimś wyścigu górskim, wygrał w swojej kategorii, z tym że nie miał konkurentów (innych bolidów nie było).
                Starczy już tych rozmyślań nad przeszłością i przyszłością. Powracam do teraźniejszości i ciesze się, że mój ulubieniec wygrał już 90 wyścig! Vivat Schumacher!

--
                Frant - humor, satyra, krytyka

• Gość: kibic Re: Alonso tak sie wypowiada jak Villenuve o Kubi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 23:55
                  Co jak co, ale trzeba przyznać, że nikt tak dobrze nie umie parkować na torze
                  jak Schumi.
                  • frant3 Re: Alonso tak sie wypowiada jak Villenuve o Kubi 14.09.06, 09:40
                    Jestem dumny z tego, ze kibicuję arcymistrzowi - Michaelowi Schumacherowi!

www.frant.tivi.pl
      • mocny_full Alonso to burak, myśli że jak raz został mistrzem 12.09.06, 19:53
        świata to mu wszystko wolna. Ciekawe, że to w ostatnim wyścigu akurat on jeździł
        nie przepisowo, blokował Massę, w czasie wyścigu raz czy dwa ścinał sobie
        szykany. Ciewaka jest też jego wypowiedź że Dla niego Formuła 1 nie jest juz
        sportem po tym jak go zdyskwalifikowali. jak Schumacher został kilka miesięcy
        temu przesunięty o 10 miejsc w tył za blokowanie Alonso, ten nie miał nic
        przeciwko.
        Jak chce się spierąc z Schumi niech jeszcze trochę podrośnie, bo na razie jest
        niegodny 7-krotnego mistrza!
        • get.up.stand.up Re: Alonso to burak, myśli że jak raz został mist 12.09.06, 20:32
          Stary...Schumacher dostał karę za to, że ZATRZYMAŁ BOLID na ostatnim zakręcie
          przed linią start-meta, na tzw. 'flying lap' Alonso (okrążenie w którym Alonso
          kręcił czas liczący się w kwalifikacjach). To nieporównywalnie gorsze zachowanie
          niż blokowanie Massy w ostatnich kwalifikacjach przez Alonso (poza tym, jakie to
          było blokowanie? blokowanie z odległości 100 metrów?).

A wiesz dlaczego Alonso ścinał szykany? Bo gdy Schumacher bronił się przed
          wyprzedzeniem go przed De la Rosę w jednym wyścigów, to też ściął szykanę. Tą
          samą - dwa razy z rzędu. I kary nie dostał. Alonso wział przykład z mistrza i
          też ścinał :-)
          • Gość: MJ Re: Alonso to burak, myśli że jak raz został mist IP: *.adsl.inetia.pl 12.09.06, 20:46
            Zreszta scinanie szykan to tylko polowiczny sukces. Raz,ze sie mocno wyhamowuje
            na nich (bo szykany maja nawierzchnie mocno spowalniajaca), dwa bardzo
            obciążają zawieszenie i opony. Dlatego tylko w skrajnych przypadkach sedziowie
            daja kary
            • Gość: pocalujta_wujta Tylko ze na szykanie nie chodzi o sama predkosc IP: *.gs.com 12.09.06, 20:56
              Na szykanie albo sie wyprzedza albo ustawia samochod/bolid do wyjscia na
              zewnetrzna z pelnym przyspieszeniem. Spowolnienie nie ma tu tak wielkiego
              znaczenia. Na zakretach jezdzi sie wolniej ale chodzi glownie o to by ustawic
              pojazd jak najszybciej do wyjscia z maksymalnym przyspieszeniem. Glowna zasada
              scigania sie to spedzac jak najmniej czasu na zmianie kierunku do prostej.
              zakrety sie prostuje... poznym hamowaniem i scinaniem szykan czyli
              ustawianiem "apex'u".
          • szatan-8a Re: Alonso to burak, myśli że jak raz został mist 12.09.06, 22:24
            get.up.stand.up napisał:

> Stary...Schumacher dostał karę za to, że ZATRZYMAŁ BOLID na ostatnim zakręcie
            > przed linią start-meta, na tzw. 'flying lap' Alonso (okrążenie w którym Alonso
            > kręcił czas liczący się w kwalifikacjach). To nieporównywalnie gorsze
            zachowani
            > e
            > niż blokowanie Massy w ostatnich kwalifikacjach przez Alonso (poza tym, jakie
            t
            > o
            > było blokowanie? blokowanie z odległości 100 metrów?).
            >
            > A wiesz dlaczego Alonso ścinał szykany? Bo gdy Schumacher bronił się przed
            > wyprzedzeniem go przed De la Rosę w jednym wyścigów, to też ściął szykanę. Tą
            > samą - dwa razy z rzędu. I kary nie dostał. Alonso wział przykład z mistrza i
            > też ścinał :-)

Jeszcze jeden nawiedzony znawca F1 brawo
            • get.up.stand.up Re: Alonso to burak, myśli że jak raz został mist 12.09.06, 23:50
              Gratuluję wyczucia ironii w drugiej części mojej wypowiedzi :-)
              A F1 interesuje się od Donnington 93 i nie jestem nawiedzony.
              • Gość: pocalujta_wujta Daruj sobie. Ciezko gadac z takimi glupkami IP: *.nwrk.east.verizon.net 13.09.06, 03:59
                Paru z nas wie z roznych zrodel pare rzeczy wiecej nawet niz polscy dziennikarze, ale zawsze sie znajdzie
                jakis dupek ktory bedzie kwestionowal nasza wiedze w typowy sposob, ktory pamietam z Polski. Teraz
                nauczylem sie pojmowac takie ataki jako przejaw bezbronnej ignorancji "w polskim stylu", bo w USA jakos
                gadam z wieloma z roznych regionow swiata (w tym z naszymi ktorzy tu wyemigrowali) i nikt w ten
                sposob sie nie zachowuje.
            • Gość: pocalujta_wujta Nie nawiedzony IP: *.nwrk.east.verizon.net 13.09.06, 03:54
              Ma pojecie. A Ty w przeciwienstwie do niego stosujesz glupkowata polska strategie mentalna
              "obezwladniania" rozmowcy durnym argumentem. Tak srobia tylko ignoranci ktorzy niewiele wiedza.
              Nic innego im nie pozostaje tylko atak na czyjas ogolna wiedze.

Tak sie sklada ze przedmowca ewidentnie ma pojecie o sprawie... a ja mam pojecie bo po prostu startuje
              w USA jako amator w autocrossach i na torze oraz sporo czytam (czasem mam wrazenie ze wiecej niz
              polscy dziennikarze). Jeszcze cos?
              • autsider Re: Nie nawiedzony 13.09.06, 10:14
                pochwaliles sie, uznajemy to... jestes super.. :)
                jeszcze cos?
          • Gość: zuzia Re: Alonso to burak, myśli że jak raz został mist IP: *.bulldogdsl.com 12.09.06, 22:26
            Za scinanie szykan jako takie w ogole nie ma kary. Kara jest tylko za
            uzyskanie lepszej pozycji, wyprzedzenie przez sciecie szykany. Czasami
            kierowca musi ja sciac, aby uniknac wypadku, np. wjazdu na samochod przed nim,
            i przy wyjezdzie z niej zyskuje pozycje. Zostanie ukarany, o ile nie odda
            pozycji, czyli nie wroci do stanu przed szykana.
            • get.up.stand.up Re: Alonso to burak, myśli że jak raz został mist 12.09.06, 23:56
              O ile dobrze sobie przypominam, to De La Rosa wjeżdzał wtedy w szykanę na równi
              z MSCH lub nawet trochę wcześniej. Poza tym tuż przed pierwszym zakrętem DLR był
              po prawej stronie szykany prawo-lewo, a więc na lepszej pozycji w tak ustawionej
              szykanie. Gdyby MSCH przejechał przez nią normalnie, to De la Rosa byłby na
              80-90% przed nim. A po wyjeździe z szykany (za pierwszym razem kiedy Schu
              ścinał) de la Rosa był jeszcze za nim - tylko dlatego, że MSCH ściął szykanę.
              Więc zgodnie z Twoją teorią powinien karę dostać, ponieważ zyskał jedno
              miejsce. Gdyby przejechał szykanę normalnie - byłby raczej za DLR.
              • Gość: zuzia Re: Alonso to burak, myśli że jak raz został mist IP: *.bulldogdsl.com 17.09.06, 22:13
                Nie jestem pewna, o ktory wyscig Ci chodzi, bo na Monzie, MSC na pewno nigdy
                nie mial pozycji w wyscigu z De la Rosa. Byc moze MSC byl do przodu o jedno
                okrazenie i niebieskie flagi nie pojawily sie na czas lub De la Rosa nie
                zareagowal na nie zbyt szybko. Zreszta, to nie jest moja teoria, tylko
                przepisy F1, sprawdz na ich stronie. Na pewno wszystko jest wyjasnione.
        • Gość: Stary Qfwfq Re: Alonso to burak, myśli że jak raz został mist IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 20:57
          mocny_full napisał:

> świata to mu wszystko wolna. Ciekawe, że to w ostatnim wyścigu akurat on
          jeździ
          > ł
          > nie przepisowo, blokował Massę, w czasie wyścigu raz czy dwa ścinał sobie
          > szykany. Ciewaka jest też jego wypowiedź że Dla niego Formuła 1 nie jest juz
          > sportem po tym jak go zdyskwalifikowali. jak Schumacher został kilka miesięcy
          > temu przesunięty o 10 miejsc w tył za blokowanie Alonso, ten nie miał nic
          > przeciwko.
          > Jak chce się spierąc z Schumi niech jeszcze trochę podrośnie, bo na razie jest
          > niegodny 7-krotnego mistrza!

Kolejny koleś obejrzał 3 wyscigi i mysli ze zna sie na F1. Każde zdanie to
          bzdura, dokladnie każde, a styl 12-latka. No i pouczanie Alonso.. no tak,
          Alonso musi sie jeszcze uczyć i podrosnąc.
        • Gość: andrea001 Re: Alonso to burak, myśli że jak raz został mist IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:59
          Oj, miał przeciwko i to dużo. Było odwołanie i tłumaczenie awarią bolidu
          (chodzi o Schumachera) Co do Alonso to nie powiedział on w wywiadzie nic
          nadzwyczajnego. Michael miał w swojej karierze na pewno bardzo dużo drobnych
          incydentów, co wynika nie tyle z jego "złośliwości" ale bardziej z tego , że
          jego kariera jest tak długa. Można mieć na ten temat swoje zdanie ale należy
          okazać respekt wobec innego kierowcy. Tu Alonso egzamin zdał - mój przedmówca
          niestety nie...
      • Gość: zuzia Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.bulldogdsl.com 12.09.06, 20:02
        Schumi odchodzi, wiec Alonso bedzie mial wolne pole do popisu, jak wygra swoje
        siedem mistrzostw to moze podyskutowac
        • Gość: elibre Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.server.ntli.net 13.09.06, 01:12
          jesli stosowne wladze F1 beda mu tak POMAGAC to pewnie zdobedzie..
          • Gość: zuzia Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.bulldogdsl.com 17.09.06, 22:18
            Nie sadze, zeby Charli'ego Whiting'a obchodzilo, czy ktos ma komercyjny interes
            w tym, zeby ten czy inny kierowca wygral mistrzostwo. Jest cos takiego co
            nazywa sie etyka, a wlsciwie chodzi mi bardziej o cos co po angielsku nazywa
            sie "integrity". Tylko dzialajac wedlug jej zasad stuarci pod kierownictwem
            ChW moga cieszyc sie szacunkiem jakim sie ciesza.
      • Gość: ik Prawdę chłop mówi, wódki mu dać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 20:25
        mam nadzieje że Schumowina jednak nie wygra
      • rusis1 Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo 12.09.06, 20:28
        Za to Alonso jeździ najbardziej przepisowo ze wszystkich kierowców świata... Jak
        dla mnei to już próbuje znaleźć wytłumaczenie tego, że po takim sezonie mu się
        wymyka mistrzostwo. Bo już wie, że musi sie z nim pożegnać :]
      • szatan-8a Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo 12.09.06, 20:37
        Alonso niech zamknie mordeto jest najgorszy arogant jakiego widzialem
        w F1 a sportem tym interesuje sie prawie dwadziescie lat odkond wyjechalem z
        Polski przed Robertem stoi wielka kariera zycze mu tego z calego serca
        • Gość: PR Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.06, 20:40
          Alonso i tak zasluguje bardziej na tytul bo w przeciwienstwie do Schumiego nie
          popelnia bledow, a dodatkowo mial 2 awarie, podczas gdy Schumacher zadnej
          • Gość: Poznaniak Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.icpnet.pl 12.09.06, 20:49
            Ileż to już pomyj wylano na głowę Schumiego. Nie da się ukryć, że to jeden z
            najbardziej nieprzepisowo jeżdżących kierowców w ostatnich latach, ale na pewno
            nie w całej historii F1. Jednak prawdziwa jest również druga część wypowiedzi
            Alonso - Schumacher to jeden z najlepszych kierowców w historii F1. Zdominował
            tę dyscyplinę w ostatnich latach. Jego odejście niewątpliwie uczyni rywalizację
            znacznie ciekawszą.
            • Gość: Zaskoczony Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.09.06, 20:57
              Czytajac te listy widac w jakim tempie wzrasta ilosc tzw. "fachowców" F1 w
              Polsce. Jeszcze rok temu malo kto wiedzial co to jest F1 a teraz to rosnie ta
              ilosc z predkoscia swiatla. Co to dopiero bedzie jak Kubica wygra, trudno sobie
              wyobrazic !
              • Gość: andrea001 Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 23:02
                Co racja to racja...
      • Gość: MzR Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.zgora.dialog.net.pl 12.09.06, 22:18
        ...ten Hiszpan to zwykly buc...0 respektu...
        • Gość: maciek Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:52
          Buc bo odwazyl sie podniesc niewygodny temat dla wielkiego mistrza? Alonso to
          aktualny mistrz swiata, i ma wiele racji w tym co mowi. Sprawdz lepiej ktory
          inny kierowca otrzymal tyle kar dyskwalifikacji co M.Schumacher. Nie wydaje mi
          sie zebys znalazl takiego. Hill '94, Villeneuve '97, Monaco '06. Kibice i
          kierowcy pamiętają. Schumacher - bardzo szybki kierowca, niestety ze skaza na
          charakterze.
          • Gość: fachowiec Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 23:23
            w 94 nie bylo dyskwalifikacji schumachera, osle
            • Gość: osiolek Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: 82.160.42.* 13.09.06, 10:08
              Ale najwiekszy przekret i najgorsze zagranie w calej historii F1, mule
              • Gość: fvk Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.chello.pl 13.09.06, 20:03
                Przecież to Senna otworzył F1 na takie zagrania podczas GP Japonii w 1990.
      • Gość: staszek Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo j.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:46
        Podpisuję się pod tą wypowiedzią. Ci młodzi potrafią jednak odróżniać gnojówkę
        od mineralnej!Od kilku lat tak twierdzę- to zwykły prostak bez inteligencji.
      • Gość: F1_to_cyrk Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo j.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:55
        Cała F1 to zwykly cyrk nafaszerowany brudnymi pieniedzmi.A wladcom tego cyrku
        zalezy na sukcesach Niemca,bo jego ojczyzna to duzy rynek zbytu...

www.tinyurl.com\lluxy
        • Gość: Forza Ferrari Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.06, 23:26
          Komentarz Alonso to jest wsciekly skowyt przegranego.Nie rozni sie wiele od
          Villneuve ,ktory rowniez raz jedyny posmakowal mistrzostwa i pozniej tylko juz
          jezdzil jako statysta a to ze juz nigdy nie udalo mu sie wygrac to byl jego
          zdaniem Schumi bo jezdzil niesportowo.Niestety tutaj w gre wchodza wielkie
          pieniadze i kazdy z kierowcow po prostu zazdrosci Schumacherowi tej kasy ktora
          on zarobil swoimi umiejetnosciami.Bylo nie bylo to Schumi wlasnie doprowadzil
          do tego ze Formel 1 jest teraz bezpieczniejsza jak przed parunasty laty.
          Odchodzi wielki mistrz i mysle ze to wlasnie polak Kubica ma szanse zajac jego
          miejsce,bo widac ze chlopak chce sie scigac tak jak przedlaty Schumacher.Tylko
          zeby polakowi nie odbila woda sodowa,bo juz teraz jego wypowiedz w ktorj sie
          przechwala dobrze nie swiadczy o jego skromnosci.Obym sie mylil co do Kubicy.
          • Gość: Grunt Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 00:28
            "wsciekly skowyt przegranego". Chyba za duzo sluchasz hiphopu albo ogladasz
            debat sejmowych IV RP?

"Niestety tutaj w gre wchodza wielkie pieniadze i kazdy z kierowcow po prostu
            zazdrosci Schumacherowi tej kasy ktora on zarobil swoimi umiejetnosciami."
            Typowe myslenie polaczka, myslisz ze jak ktos zarabia 20 milionow
            to tylko mysli o tym zeby zarobić 50? Zalosne. Tak mysli sie na budowie zeby
            miec 200 euro wiecej (jak ma meister).

"Bylo nie bylo to Schumi wlasnie doprowadzil do tego ze Formel 1 jest teraz
            bezpieczniejsza jak przed parunasty laty."
            Nie bylo. To Formel stworzyla Schumachera, a ty myslisz ze odwrotnie? Co za
            umysl, zalosne.

Na wszystkich wyścigach w Europie (oprócz Niemiec i Włoch) wszyscy gwizdza na
            Schumachera. Ty wracaj na niemieckie forum 'Formel 1".
      • Gość: Al Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo j.. IP: *.MelbournePwrtl1.dft.com.au 13.09.06, 01:18
        Co prawda to prawda schui gentelmanem na torze nie jest i nigdy nie byl
        najzdolniejszem kierowca F1 tez nie byl, mial szczescie ze zostal zatrudniony
        przez Ferrari. Dobrze ze odchodzi !!
        • Gość: fvk Prawdopodobnie nie pamiętasz IP: *.chello.pl 13.09.06, 20:27
          Gdyby było jak mówisz, Schumacher wygrałby w swoim pierwszym sezonie po odejściu
          z Bennetona.
          Ferrari nie miało dobrego wozu, gdy kusiło Schumachera. Wielu odradzało mu ten
          transfer. Ale Scuderia chciała dostać za swoje pieniądze wiedzę Schumachera i
          jego współpracowników.
          Ferrari teraz dominuje, bo kiedyś uparło się, że potrzebuje Schumachera. To nie
          była kwestia szczęścia.
      • Gość: jazz Nikt nie lubi Schumachera IP: *.pptp.stw-bonn.de 13.09.06, 01:38
        byc moze najlepszy kierowca wszechczasow...

na pewno nie mistrz. bo mistrz potrafi sie zachowac, ciekawe czemu wlasny brat
        go nie lubi :-/
        • Gość: das boot Re: Nikt nie lubi Schumachera IP: *.hsd1.md.comcast.net 13.09.06, 04:51
          moim zdaniem najlepszy do tej pory byl senna. 41 zwyciestw, 65 pole position w
          161 wyscigach, jezdzil 9 sezonow.

schumacher 90 zwyciestw, 68 pole position w 247 wyscigach. to jego 14 sezon,
          jesli dobrze licze.
          • Gość: gość Re: Nikt nie lubi Schumachera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 06:19
            Senna to był profesor, Schumacher to tylko uczniak, mimo że więcej ma tytułów.
            Tak naprawdę Schumi nie miał przez te wszystkie lata swoich triumfów konkurencji
            z podobnej klasy bolidem. Tylko drugi kierowca z jego teamu mógł coś wygrać, ale
            akurat zazwyczaj drudzy kierowcy byli jeszcze gorsi. A kiedy nie miał
            najlepszego samochodu to mistrzostwa nie wygrywał. A to co Senna wyprawiał to
            było pierwszej wody mistrzostwo, zwłaszcza na mokrym torze, kiedy decyduje klasa
            kierowcy. Potrafił na każdym okrążeniu powiększyć przewagę o 1s. Było raz tak że
            chyba wszystkich zdublował. A nawet kiedy nie miał najsilniejszego samochodu też
            wygrywał.
            • Gość: kibic Re: Nikt nie lubi Schumachera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 06:46
              A go lubię. Na marginesie: pamiętasz kolego co wyprawiał Senna z Prostem ?
            • Gość: Kibic Re: Nikt nie lubi Schumachera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 08:54
              To przypomnij sobie GP Hiszpanii, kiedy Schumacher, w ulewnym deszczu, zdemolowal reszte stawki. Bodajze 96.
              • Gość: kibic Re: Ja lubię Schumachera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 10:20
                Odpowiedz na pytanie !!!!!!!!!!!!!!!! Poza tym "gdzieś dzwoni tylko nie wiesz
                gdzie" A chodzi o ............ .
            • brasilka2 Re: Nikt nie lubi Schumachera 13.09.06, 18:33
              Gość portalu: gość napisał(a):

> Senna to był profesor, Schumacher to tylko uczniak, mimo że więcej ma tytułów.
              > Tak naprawdę Schumi nie miał przez te wszystkie lata swoich triumfów konkurencj
              > i
              > z podobnej klasy bolidem. Tylko drugi kierowca z jego teamu mógł coś wygrać, al
              > e
              > akurat zazwyczaj drudzy kierowcy byli jeszcze gorsi. A kiedy nie miał
              > najlepszego samochodu to mistrzostwa nie wygrywał. A to co Senna wyprawiał to
              > było pierwszej wody mistrzostwo, zwłaszcza na mokrym torze, kiedy decyduje klas
              > a
              > kierowcy. Potrafił na każdym okrążeniu powiększyć przewagę o 1s. Było raz tak ż
              > e
              > chyba wszystkich zdublował. A nawet kiedy nie miał najsilniejszego samochodu te
              > ż
              > wygrywał.

Nie przypominam sobie, żeby zdublował kiedyś wszystkich (może mam sklerozę), ale
              podczas GP Portugalii w 1985r. miał przewagę 1 okrążenia nad wszystkimi oprócz
              wicelidera Michele Alboreto, który przyjechał na metę 1 minutę, 2 sekundy i 978
              setnych później.
              Gdyby Senna żył, Schumacher nie osiągnąłby tego wszystkiego. Tak myślę.
      • Gość: Sonny Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo j.. IP: 80.50.246.* 13.09.06, 07:48
        A ja się zgadzam z Alonso. Kto obserwuje Formułę 1 dłużej, niż jeden sezon, ten
        pamięta te historie z Hillem i Villeneuve'm. Dziennikarz tego nie napisał, ale
        wtedy jechali oni po decydujące o mistrzostwie punkty, a Schumi zdecydowanie z
        nimi przegrywał! Z kamery w kokpicie Schumachera widać było zdecydowany ruch
        kierownicą w stronę bolidu przeciwnika. Tak nie robią prawdziwi sportowcy,
        tylko dzieci na podwórku. Pomimo kar, jakie wtedy otrzymał, dalej próbował
        takich zagrań (między innymi wobec Alonso w zeszłym sezonie), ale na szczęście
        bez efektu. Pozdrawiam wszystkich
        • Gość: kibic Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 08:14
          Powtórzę pytanie : Co wyprawiał Senna w stosunku do Prosta ?
          • el_kooba Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo 13.09.06, 10:20
            Powiem szczerze, że nie pamiętam dokładnie akcji Senny z Prostem, ale akurat to
            jak M. Scumacher rozbił auta Hilla i Villeneuve'a to pamiętam. Od dziecka
            interesuję się motoryzacją i chociaż nigdy F1 nie należała do moich ulubionych
            dyscyplin (znacznie bardziej wolę rajdy, zwłaszcza kiedy jeździli McRae, Sainz i
            Makkinen), to kilka wyścigów widziałem i pamiętam nawet takie nazwiska jak
            Gerhard Berger, czy Nigel Mansell (ten był znacznie lepszy od Schumiego moim
            zdaniem). Schumacher ma typowo niemiecką mentalność, zawsze musi wygrać, a jak
            wie, że się wygrać nie da, to stara się maksymalnie utrudnić życie innym. A
            zachowanie podczas kwalifikacji w Monaco w tym roku, to już chyba szczyt
            chamstwa i skur****
            • Gość: hacki Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.gdynia.mm.pl 13.09.06, 10:44
              >Schumacher ma typowo niemiecką mentalność, zawsze musi wygrać, a jak
              > wie, że się wygrać nie da, to stara się maksymalnie utrudnić życie innym.

he,he a ja myślałem ze po to się startuje żeby wygrać, a to tylko
              ta "niemiecka" mentalność
              jedynym znanym mi sportowcem który miał osiągnięcia a nie jechał wygrywać jest
              Małysz-on nigdy nie jechał wygrać tylko chciał "oddać dwa dobre skoki" :)

ale wracając do Schumachera-czy gdyby był Polakiem, nazywał się Szumacher i
              pochodził z Kielc i miał takie osiągnięcia to też byście tak ujadali?
              rozumiem ze wtedy nie miałby "niemieckiej" mentalnosci tylko "polską "fantazję,
              bezkompromisowość etc . :)
          • Gość: das boot Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.hsd1.md.comcast.net 13.09.06, 14:35
            o ile pamietam, to byly dwie podobne sytuacje. w pierwszym przypadku prost
            swiadomie spowodowal kolizje, dzieki temu zdobyl tytul. za rok senna mu sie
            zrewanzowal. obaj jedzili dla mclarena wtedy...
            • Gość: kibic Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 23:24
              Senna i Prost bardzo mocno ze sobą rywalizowali, zarówno w 1989 jak i w 1990
              mieli pod koniec kolizje decydujące o tytule, jednak trudno powiedzieć, żeby
              ogólnie jeździli niesportowo, co można bardzo łatwo powiedzieć o Schumacherze.
          • Gość: kibic Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 02:01
            Dokładnie to samo co Prost w stosunku do Senny
      • Gość: Wrocławianin Alonso powinien sie wsciekać na swoich mechaników IP: *.chello.pl 13.09.06, 08:15
        Też bym sie wsciekał na jego miejscu gdyby najpierw z samochodu omal nie
        odpadło mi koło przez błąd mechaników, a potem silnik bolidu poprostu sie
        rozsypał... ale czemu ma pretensje o te stracone 16 (10 + 6) punktów do
        Schumachera a nie do swoioch mechaników i podatusiałego Flavio za brak
        dyscypliny w teamie ?? Gdyby nie te dwa wypadki miałby 18 punktów przewagi i
        żadne kombinacje FIA by tu Schumiemu nie pomogły. Zresztą biorac pod uwagę
        jakośc seryjnych Renaultów to nie ma sie czemu dziwić że mu sie tak bolid
        chrzani... :))))

Schumacher świety nie jest, bo sam pamietam jego rózne zagrywki, ale hiszpanowi
        poprostu puszczają nerwy, ciekawe jaka miał obiecaną premię za Mistrzostwo... :)

Pozdrawiam wszystkich kibiców F1

W.
      • Gość: marcin Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 09:25
        źle dokręcili koło - LOL widać, że legendarna jakość renault jest też w F1
        • Gość: osiolek Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: 82.160.42.* 13.09.06, 10:17
          to ja poprosze taka jakosc dla mnie i dla Zony po jednym zdechlym Renault. oj
          glopo...fantazja ludzka nie zna granic Ferrari ledwo nadaza Honda Toyota
          Mercedes Bmw kopiuja i sie ucza. Brawo LOL tak dalej mysl tego narodu idzie w
          dobra strone
          • el_kooba Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo 13.09.06, 10:27
            Nie od dziś wiadomo, że Renault i w ogóle francuskie samochody, nie należą do
            najsolidniej wykonanych i do najbardziej bezawaryjnych, chociaż włoska myśl
            techniczna nigdy nie pozostawała Francuzom dłużna, to jednak ferrarki się w tym
            sezonie jakoś nie sypią. Co innego Mercedesy ;P Widać więc, że nawet sukcesy,
            czy porażki w sporcie nie zawsze przekładają się na jakość sprzedawanych
            samochodów "cywilnych". Spójrzcie chociażby na Citroena w WRC, a na citroeny na
            naszych drogach. Loebowi się cytryna nigdy nie sypnęła, a mój kolega co miesiąc,
            albo co dwa miał jakąś awarię. A to wycieraczki, a to elektronika, a to
            elektryka, a to coś jeszcze innego. A jeździł modelem o klasę wyższym, bo C5.
      • mario.osh ma racje, szumacher to dupek 13.09.06, 10:53
        mozliwe że jeden z nawiększych w historii całej F1. niestety także najbardziej
        utytuowany - wstyd dla F1

niech juz spada i niech słuch po nim zaginie.
      • Gość: Bravo-Alonso Re: Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo IP: *.r-it.at 13.09.06, 11:02
        Jak widac FIA chce zrobic Schumacherowi pozegnalny prezent.
        Alonso jeszcze nie zrozumial, ze tam gdzie w gre wchodza takie pieniadze nie
        moze byc mowy o sporcie. Wygrywa jak zwykle ten kto jest sprytniejszy i ma
        lepsze stosunki. Talent to nie wszystko.
        Ogolne przekonanie na temat Schumachera jest dokladnie takie jak to
        scharakteryzowal Alonso.
        To jest po prostu wyrachowana swinia, dla ktorej nie ma nic swietego.
        Wedlug mnie inni kierowcy powinni sie do niego odwrocic plecami, kiedy bedzie
        odchodzil, to byloby najlepsza demonstracj tego co o nim wielu sadzi. ;)))
        • grubym Glupi Kubica ? 13.09.06, 12:04
          Gość portalu: Bravo-Alonso napisał(a):

> Wygrywa jak zwykle ten kto jest sprytniejszy i ma
          > lepsze stosunki.
          Trzeba to zdanie zapamietac i wrocic do niego kiedy po raz pierwszy wygra
          Kubica. Bedziemy wiedzieli, ze juz teraz ma najlepsze stosunki.

> To jest po prostu wyrachowana swinia, dla ktorej nie ma nic swietego.
          A glupi Kubica dal sie nabrac i uwaza go za najlepszego kierowce.

> Wedlug mnie inni kierowcy powinni sie do niego odwrocic plecami
          Trzeba koniecznie przekonac do tego pomyslu Kubice. Bo on glupi chcialby
          najbardziej jezdzic w jednym zespole razem z M. Sch.
      • baribal2 Alonso - mniam. Nie to co ten drugi pirat drogowy 13.09.06, 12:00
        porysunki.blox.pl/html/1310721,262146,169.html?5
      • pankolorko Alonso: Schumacher to najbardziej niesportowo j.. 13.09.06, 16:56
        o co wam wszystkim chodzi z Ferrari?!?! kilka populistycznych nagonek na
        Schumachera nie zmienia faktu iz jest on kierowca wybitnym i przez dluuuugie
        lata nikt mu tego nie odbierze. wielka strata dla F1 bedzie jego odejscie , a
        Alonso i jego francuski bolidzik na francuskich oponkach obejdzie sie tylko
        niesmakiem po tegorocznym sezonie... pozdrawiam
        marcin
      • Gość: gość Alonso też buc, ale tutaj ma rację IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 23:51
        Schumacher nigdy nie przebierał w środkach, jak trzeba było to rozwalał innym
        samochody żeby wygrać mistrzostwo, tak było w 1994. Kiedy zrobił błąd na
        zakręcie wypadł z toru i uderzył w bandę zdawał sobię sprawę że być może nie da
        rady ukończyć wyścigu, a na pewno wygrać z Hillem, więc wróciwszy na tor wjechał
        w Hilla również uszkadzając mu samochód. W ten sposób zdobył mistrzostwo.
        Prawdziwy mistrz, nie ma co. Zachęcony tym sukcesem próbował powtórzyć to samo w
        1997 przeciwko Villeneuve, ale tym razem już mu się nie udało.
        • Gość: das boot Re: Alonso też buc, ale tutaj ma rację IP: *.hsd1.md.comcast.net 17.09.06, 02:03
          a co bylo w gp monaco, w czasie kwalifikacji? dziwie sie, ze alonso mu nie
          wkopal na torze. schumacher rzetelnie sobie na to zasluzyl...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka