Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ósma kolejka - redakcja odpowiada

22.09.06, 11:34
    Wszelkie wątpliwości dot. 8. kolejki zgłaszamy w tym wątku.
    Obserwuj wątek
      • srebrnylis Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 22.09.06, 22:12
        Mam watpliwosci, czy czasem gol zaliczony Cantoro to raczej nie powinien byc
        samoboj Widzewiaka. Pilka chyba nie leciala w swiatlo bramki..
        • olboy Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 22.09.06, 22:31
          To pilka chyba leciala czy chyba nie leciala w swiatlo.mam watpliwosci czy ty
          ogladales czy ci chyba babcia opowiadala bo jest kibicem lub gra w pilkarzyki,
          a nie ma w skladzie Cantoro.a moze ty inaczej masz tv ustawiony i ogladales z
          boku.nie rob zadymy jak masz watpliwosci!Cantoro- bramka jak najbardziej jego!
          ile razy mozna przerabiac jedno i to samo?
          pozdrawiam
          • srebrnylis Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 22.09.06, 22:47
            1. Watek dotyczy watpliwosci - zglaszam watpliwosc - nie robie zadymy.
            2. Ogladalem.
            3. Babcia nie ogladala, jest kibicem, nie gra w pilkarzyki, nie ma w skladzie
            Cantoro.
            4. Telewizor mam ustawiony normalnie, nie sie dzialem z boku.
            Rowniez pozdrawiam.
      • lijko Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 22.09.06, 23:04
        Proszę podać asystentów przy bramkach strzelonych przez Wisłę Kraków.
        • dominho Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 22.09.06, 23:05
          asayste przy golu clebera zaliczyl zienczuk
          • guerrero33 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 00:33
            gdyby Cantoro nie trafil w noge widzewiaka to pilka poleciala by Panu Bogu w okno a nie do siatki:PP
            • nowyas Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 01:05
              Gdyby nie noga obroncy,byłby to gol kolejki a tak farfloc za kołnierz bramkarz
              dostał!
              • utniak Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 08:09
                Emocjonalnie podchodząc, bramka jak najbardziej Cantoro - strzelał silnie w
                ogólnym kierunku na bramkę, gdyby nie ten zamiar, nie byłoby bramki. Jadnak,
                obroćna Widzewa znacząco zmienił kierunek lotu ( w światło bramki ), że
                powinien być samobój. Redakcja w "wytycznych " zapisała, że strzał ( tutaj
                Cantoro ) musi być w światło bramki. Wobec powyższego Cantora tylko asysta.
                • nr-jeden Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 12:14
                  rozumie cie sprzedales Cantoro i jakos chcesz wyjsc na swoje.nie spodziewalem
                  sie po tobie ze stojac na prawie podchodzisz do tego tak emocjonalnie ale na
                  swoja strone.
                  • utniak do nr-jeden 23.09.06, 13:50
                    czy do mnie pijesz ? Mam 11 drużyn i niemam w żadnej z nich Cantoro !!!!
                    • nr-jeden Re: do nr-jeden 23.09.06, 14:33
                      Emocjonalnie podchodząc, bramka jak najbardziej Cantoro - strzelał silnie w
                      ogólnym kierunku na bramkę, gdyby nie ten zamiar, nie byłoby bramki. Jadnak,
                      obroćna Widzewa znacząco zmienił kierunek lotu ( w światło bramki ), że
                      powinien być samobój. Redakcja w "wytycznych " zapisała, że strzał ( tutaj
                      Cantoro ) musi być w światło bramki. Wobec powyższego Cantora tylko asysta
                      1. jak mozesz udowodnic ze pilka nie leciala w swiatlo bramki?
                      2. strzal byl silny - a bramkarz nie wiadomo czy by obronil?
                      3. obronca tylko oslabil lot pilki podbijajac ja w gore lobujac bramkarza!
                      4. obronca stal na lini strzalu w kierunku bramki wiec wniosek jeden - pilka
                      byla celna!
                      5. ty sugerujesz tylko asyste WIEC WNIOSEK WYSUN SAM nie majac go w skladzie.
                      6. jestes przebiegly! mysle ze sie rozumiemy........pozdrawiam
                      • utniak Re: jeszcze raz do nr-jeden 24.09.06, 09:54
                        Młody Człowieku
                        Różnimy się w tej sprawie tym, że ja piszę o problemie, a Ty mnie oceniasz (
                        przebiegły ). Kto dał Ci prawo mnie oceniać ? ja tego sobie nie życzę. I proszę
                        Cię na przyszłość nie rób tego.
                        Na dowód, że piłka nie leciała w światło bramki, może np. służyć obraz z Canal+.
                        • nr-jeden Re: jeszcze raz do nr-jeden 24.09.06, 12:46
                          Stary Czlowieku
                          Jesli sie wypowiadamy publicznie to musimy sie liczyc z ocenami innych tak jak
                          Ty i ja.Jak sobie tego nie zyczysz to sie nie wypowiadaj.A ja tez poruszam
                          problem tylko Ty go nie zauwazasz.Juz byly takie przypadki jak ten lecz Ty
                          widzisz prawo "COLEGO".
                          • utniak Re: jeszcze raz do nr-jeden 24.09.06, 15:40
                            Niestety, bezczelność jest górą. Już takiego... Zawiszę podsumował Trybunał
                            Konstytucyjny. Idziesz jego śladem ? Niestety, niektórzy nierozumieją sedna
                            sprawy, i dalej brną w g... Człowieku zreflektuj się. To, że piszę na Forum nie
                            upoważnia Cię do osądów. Ja ciebie nie chcę przekonać do mojego zdania. Ja
                            swoje stanowisko wyartykuowałem ( i chyba słusznie - patrz poniższe posty, i
                            patrz na jutrzejszą decyzję Redakcji ). Zgadzasz się, dobrze, nie - Twoja
                            sprawa. Ale ja Ciebie nie oceniam. Więc tego żądam w stosunku do mojej osoby.
                            Tylko tyle i aż tyle. Daruj sobie.
                            • nr-jeden Re: Do starego czlowieka - mlody rocznik 1948 26.09.06, 17:35
                              Ja ciebie nie chcę przekonać do mojego zdania. Ja
                              swoje stanowisko wyartykuowałem ( i chyba słusznie - patrz poniższe posty, i
                              patrz na jutrzejszą decyzję Redakcji ). przypomnij decyzje redakcji kolego...
                              pozdrawiam
                        • utniak11 jak madrze napisane....... 24.09.06, 22:49

Młody Człowieku

Młody Człowieku

Młody Człowieku
                          • nr-jeden Re:Do starego czlowieka rocznik 1948 25.09.06, 00:22
                            Nie ma co z Toba polemizowac bo Ty nic poza czubkiem swojego nosa - nic nie
                            widzisz....
                            pozdrawiam i koncze................
        • thelegat Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 09:09
          Przy drugim golu bezdyskusyjna asysta Zienczuka. Przy pierwszym do Cantoro
          podawał Sobolewski, ale trudno bedzie zaliczyc to jako asyste, bo
          Argentyńczyk kiwnął jeszcze ze dwoch obroncow i tak naprawde sam sobie
          wypracowal pozycje do strzalu. Po za tym strzał wg mnie był niecelny, gdyby nie
          obrońca piłka przeleciałaby obok bramki. Wowczas nalezaloby uznac ta bramke
          jako samobojcza a Cantoro asysta. Ale jak zwykle to Redakcja ma glos decydujacy.
          • sines Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 10:09
            > Po za tym strzał wg mnie był niecelny, gdyby nie
            > obrońca piłka przeleciałaby obok bramki.
            To czy strzał był oddany w światło bramki, mogłaby rozstrzygnąć chyba jedynie
            analiza komputerowa. Ponieważ nigdy nie widziałem, aby ktoś się takimi analizami
            zajmował, kwestia wydaje się być nierostzygnięta. Dla mnie jest to bramka
            Cantoro, więc pewnie będzie to uznane za gol samobójczy.
            • ponczekmen Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 10:47
              Witam. Przypominam "niby" gol Strąka. Jak to był samobój to pseudogol Strąka to
              też powinien być O.G. dudka(o.wodzisław) bodajże.
          • munios13 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 20:15
            Najlepiej trzeba było dać Clebera na kapitanie jak ja to uczyniłem :) 31 pkt za
            3 Wiślaków jupi Czy Andradina ma asyste ??
      • marwi75 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 11:28
        Sytuacja jest analogiczna do bramki Strąka. Wtedy redkacja mimo protestów części
        prezesów zaliczyła mu bramkę mimo że piłka nie zmierzała po jego strzale w
        bramkę dltego też nie widzę innej możliwości jak i w tym przypadku zaliczenie
        bramki Wiślakowi.
        • nr-jeden Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 12:09
          Na jakiej podstawie twierdzicie ze strzal Cantoro byl nie celny?z obrazu TV
          tego przyjac nie mozna bo tego nie widac, wiec domysly i domniemania do lamusa
          sobie schowajcie.on strzelal na bramke wic mozna przyjac ze pilka byla
          skierowana w swiatlo bramki!obronca stal na lini strzalu wiec wszystko
          jasne.jedynie strzal oslabil i zamienil w loba,ktory spadl bramkarzowi za
          kolnierz.bramka Cantoro jak najbardziej sluszna!
          pozdrawiam
          • rudan Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 15:24
            W jednej z powtórek (tej zza plecow Cantoro)widać, że piłka nie trafiłaby
            bezposrednio w światło bramki. Dopiero wyraźny ruch nogi Rzeźniczaka w jej
            kierunku spowodował podbicie piłki lekko w górę i zmianę toru lotu. Decydujący
            głos w tej sprawie pozostawmy Redakcji.
            • guerrero33 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 15:48
              powinnien byc samoboj, wydaje mi ze gdyby nie bylo rykoszetu to pilka poleciala by z prawej strony ladnych kilka metrow od bramki :)
              • dominho Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 16:22
                dzisiejszy PS przyznal asa sobolewskiemu, przy bramce cantoro, a co zrobi gazeta
                dowiemy sie tego pewnie dopiero w pon :P
                • flower02 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 24.09.06, 00:03
                  Jakkolwiek redakcja by niezrobiła i tak cześć prezesów będzie niezadowolona. Na
                  szczęście nie mam tego zmartwienia bo nie mam ani Cantoro ani Sobola ani tym
                  bardziej nikogo z Widzewa. Pozdrawiam
      • lijko Bagnicki 23.09.06, 22:01
        Kiedy ten zawodnik pojawi się na liście transferowej?
      • dhg7 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 24.09.06, 09:01
        Przy bramce na 2:0 dla Korony strzał Kowalczyka, po interwencji Fabiańskiego,
        dobijał celnie Bagnicki. Czy asysty nie powinien mieć Kowalczyk?
        • ciastek144 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 24.09.06, 09:31
          NO raczej..
      • kanadyjkarz2 Ósma kolejka - redakcja odpowiada 24.09.06, 12:37
        czy jezeli mam za kapitana edsona a on mial -1pkt to ile bede mial za niego pkt
        jezeli kapitan jest x2
        • t-clapek Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 24.09.06, 12:42
          (-1) x 2 = ile byś chciał?
          • awruk69 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 24.09.06, 15:01
            ja bym chcial +4
            • dominho Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 24.09.06, 16:52
              kto zaliczyl asyste przy golu pietrasiaka??? rozne zrodla inaczej podaja, jedne
              ze strak, a inne ze gargula, to jak to w koncu jest, widzial ktos to na canal plus??

a jeszcze inna wersja jest taka, ze bramke strzelil strak, a nie pietrasiak:P
              • awruk69 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 24.09.06, 18:47
                MATRIX!
      • stanemer61 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 25.09.06, 10:02
        Murawski powinien mieć zaliczoną asystę przy bramce Reissa,dobre podanie aże
        Reiss strzelał na raty ......
      • mixxxer Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 25.09.06, 14:02
        Samobójczy Pokornego
        Strzał Nawrocika, piłka odbita przez bramkarza i dobita przez nadbiegającego
        Pokornego. Jak Wy to widzieliście?
        • slpe Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 25.09.06, 14:15
          Wg mnie jest dokładnie tak, jak napisałeś.
      • mixstar Iwański czy Łobodziński ? 25.09.06, 15:03
        Który z tych piłkarzy otrzymał żółtą kartkę. Podawane są dwie wersje, a będąc
        na meczu można było usłyszeć od spikera ale nie do końca stwierdzić naocznie,
        że to Łobodziński otrzymał żółtko.
        A trzeci gol to jednak samobój Pokornego Redakcjo. Byłem, widziałem.
        • marwi75 Re: Iwański czy Łobodziński ? 25.09.06, 15:11
          kartka - Iwański
          a trzecią bramkę redkacja jednak zaliczyła Nawrocikowi... znów wszyscy widzą
          tylko nie oni...
          • mixstar Re: Iwański czy Łobodziński ? 25.09.06, 15:19
            rzeczywiście zaliczone Nawrocikowi. Ja nie wiem, ale to już totalna paranoja.
            Niech sobie Redakcja sprawi jakieś szkła korekcyjne lub ruszy tyłki i obejrzy
            chociaż jeden mecz dokładnie. Szkoda gadać.
          • austria Re: Iwański czy Łobodziński ? 25.09.06, 15:23
            Pierwsza bramka dla Wisły została przyznana Cantoro i to jest decyzja jak
            najbardziej słuszna. Oddał strzał na bramkę, a że piłka odbiła się od obrońcy
            to nic nie znaczy. Podobna sytuacja była ze Stąkiem, któremu również zaliczono
            gola.
            Przy bramce Pietrasiaka asystentem był Garguła, który dośrodkowywał.
            Natomiast Reissowi ładną piłkę w tzw. uliczkę zagrał Murawski.
            Żółtą kartkę w meczu Arka - Zagłębie otrzymał Iwański, tak podpowiada nam
            żródło i pewnie ma rację.
            Co się tyczy trzeciej bramki dla Arki, to Gazeta Wyborcza, Przegląd Sportowy,
            no i najważniejsza instancja, spółka Ekstraklasa S.A. przyznała gola
            Nawrocikowi.
            • mixstar Re: Iwański czy Łobodziński ? 25.09.06, 15:39
              Naprawdę bardzo ciekawe. Od kiedy to ta 'najważniejsza instancja' ma wpływ na
              punktację w grze i od kiedy Redakcja opiera się na tych danych. Jakoś wcześniej
              nie braliście pod uwagę tego, co pisze prasa.
              W takim układzie to Łobodziński ma żółtko, bo tak podaje GW, PS. Proste jak
              drut, chyba że sami się okłamujecie. Mnie to w sumie ani ziębi ani grzeje, kto,
              co i kiedy ale jak czytam te wyjaśnienia Redakcji to śmiać mi się chce.
              Dziecinada.
            • sines Re: Iwański czy Łobodziński ? 25.09.06, 16:45
              > Co się tyczy trzeciej bramki dla Arki, to Gazeta Wyborcza, Przegląd Sportowy,
              > no i najważniejsza instancja, spółka Ekstraklasa S.A. przyznała gola
              > Nawrocikowi.
              Natomiast komentatorzy C+, posiłkując się wieloma powtórkami, bramkę zaliczyli
              Pokornemu.
              www.canalplus.pl/cgi-bin/canal/index/sport-liga/POL-2006/kolejka-8-59
              Co do tej instancji: "Gdyński napastnik za pierwszym razem uderzył prosto w
              Liberdę, bramkarz odbił piłkę przed siebie, a już kolejny strzał Nawrocika był
              precyzyjny."
              Po tym cytacie chyba widać, osoba pisząca relację z meczu niezbyt dokładnie go
              oglądała.
            • marwi75 Re: Iwański czy Łobodziński ? 27.09.06, 11:49
              > Co się tyczy trzeciej bramki dla Arki, to Gazeta Wyborcza, Przegląd Sportowy,
              > no i najważniejsza instancja, spółka Ekstraklasa S.A. przyznała gola
              > Nawrocikowi.

Przeczytajcie sobie dwie relacje z tego meczu:
              1) oficjalny serwis internetowy Ekstraklasa S.A.
              ekstraklasa.org/mecz/meczid/209159
              2) serwis sportowy portalu interia.pl
              pilka.interia.pl/liga/1/wyn?mecz=209159
              Czyż nie są identyczne ??? :))) Co mnie jednak zupełnie nie dziwi bo właśnie
              INTERIA.PL jest patronem internetowym Ekstraklasy S.A. I to właśnie ludzie i
              Interii tworzą ten serwis... Podobnie było i jest z niby oficjalnym serwisem
              PZPNu na który niektórzy tez się powoływali.

Jednak ktoś w Interii miał przynajmniej odrobinke przyzwoitości i samych
              wynikach i magazynie ligowym (pliki video) poprawił strzelca bramki !!!

A wy - redakcja GW - jak te "łosie" powtarzacie ich błąd !!! Czy naprawdę nie
              mace własnego rozumu i własnych oczu ???
      • guzzowsky Re: Ósma kolejka - radovic 25.09.06, 15:44
        Czy nie powinien miec -2 pkt? 2 za wystep, -3 za spowodowanie karnego, -1 za kartke.
        • austria Re: Ósma kolejka - radovic 25.09.06, 16:15
          spowodowanie karnego to minus 2
          • guzzowsky Re: Ósma kolejka - radovic 25.09.06, 16:23
            Hm, w przewodniku po grze w tabeli ze szczgolami punktacji jest napisane:
            'spowodowanie rzutu karnego(faul,reka) -3 pkt'
            • osama88 pytanie 25.09.06, 16:41
              jak to jest ze mam juz podliczona liczbe punktow zdobyta przez moj klub w tej
              kolejce a wciaz zajmuje ta sama pozycje co po popredniej kolejce? Kiedy
              zostanie zaktualizowana tabela bo watpie w to abym zajal ta sama pozycje co
              ostatnio.
              • flower02 Re: pytanie 26.09.06, 11:16
                ja spadłem o jedna pozycję, to pewnie mogło się tak zdarzyć, że Ty pozostałeś na
                tej samej.
            • warp-75 Austria nie zna zasad punktacji :( ??? 25.09.06, 20:59
              prezesie masz racje wg mnie również:
              Radović Miroslav -2 pkt

+2 pkt za udział
              -3 pkt za spowodowanie karnego
              -1 pkt żółta kartka
              --------------------------------
              -2 pkt
              • ciastek144 Re: Austria nie zna zasad punktacji :( ??? 25.09.06, 21:16
                Rzeczywiscie ciekawa sytuacja...
                Ale znajac redakcje na zmmiany juz za pozno ;) Choc mzoe sie myle i redakcja
                nasz zaskoczy:D
              • sines Re: Austria nie zna zasad punktacji :( ??? 25.09.06, 21:29
                Minus dwa za spowodowanie karniaka. Tak jest w regulaminie:
                gry.gazeta.pl/pilkarzyki/1,47062,1602074.html
                • warp-75 Re: Austria nie zna zasad punktacji :( ??? 25.09.06, 21:32
                  Wiadomo, regulamin ważniejszy, ale dlaczego w przewodniku jest - 3 pkt
                  • marwi75 Re: Austria nie zna zasad punktacji :( ??? 26.09.06, 08:06
                    ta nieścisłośc pomiędzy regulaminem i przewodnikiem trwa już kilka edycji !!!

kiedyś były minus 3 punkty, później była zmiana - ale w przewodniku zapomnieli
                    tego zmienić...
      • lubazz Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 26.09.06, 21:34
        Podobal mi sie pilkarz QUINTEROS z Lecha, kiedy bedzie na liscie ?
      • olboy Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 27.09.06, 14:00
        Co z pilkarzem QUINTEROS z Lecha, kiedy bedzie na liscie ?
        • donc12 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 27.09.06, 14:16
          Quinteros jest na liście ale strasznie zakonspirowany. Jako "Sanchez Henry
          Edson". Moglaby redakcja dopisac przydomek na liscie co by nam Prezesom zycia
          nie utrudniac.
          • olboy Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 27.09.06, 17:32
            dzieki pozdrawiam i zycze milego dnia.................

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka