austria 22.09.06, 11:34 Wszelkie wątpliwości dot. 8. kolejki zgłaszamy w tym wątku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
srebrnylis Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 22.09.06, 22:12 Mam watpliwosci, czy czasem gol zaliczony Cantoro to raczej nie powinien byc samoboj Widzewiaka. Pilka chyba nie leciala w swiatlo bramki.. Odpowiedz Link Zgłoś
olboy Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 22.09.06, 22:31 To pilka chyba leciala czy chyba nie leciala w swiatlo.mam watpliwosci czy ty ogladales czy ci chyba babcia opowiadala bo jest kibicem lub gra w pilkarzyki, a nie ma w skladzie Cantoro.a moze ty inaczej masz tv ustawiony i ogladales z boku.nie rob zadymy jak masz watpliwosci!Cantoro- bramka jak najbardziej jego! ile razy mozna przerabiac jedno i to samo? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
srebrnylis Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 22.09.06, 22:47 1. Watek dotyczy watpliwosci - zglaszam watpliwosc - nie robie zadymy. 2. Ogladalem. 3. Babcia nie ogladala, jest kibicem, nie gra w pilkarzyki, nie ma w skladzie Cantoro. 4. Telewizor mam ustawiony normalnie, nie sie dzialem z boku. Rowniez pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lijko Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 22.09.06, 23:04 Proszę podać asystentów przy bramkach strzelonych przez Wisłę Kraków. Odpowiedz Link Zgłoś
dominho Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 22.09.06, 23:05 asayste przy golu clebera zaliczyl zienczuk Odpowiedz Link Zgłoś
guerrero33 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 00:33 gdyby Cantoro nie trafil w noge widzewiaka to pilka poleciala by Panu Bogu w okno a nie do siatki:PP Odpowiedz Link Zgłoś
nowyas Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 01:05 Gdyby nie noga obroncy,byłby to gol kolejki a tak farfloc za kołnierz bramkarz dostał! Odpowiedz Link Zgłoś
utniak Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 08:09 Emocjonalnie podchodząc, bramka jak najbardziej Cantoro - strzelał silnie w ogólnym kierunku na bramkę, gdyby nie ten zamiar, nie byłoby bramki. Jadnak, obroćna Widzewa znacząco zmienił kierunek lotu ( w światło bramki ), że powinien być samobój. Redakcja w "wytycznych " zapisała, że strzał ( tutaj Cantoro ) musi być w światło bramki. Wobec powyższego Cantora tylko asysta. Odpowiedz Link Zgłoś
nr-jeden Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 12:14 rozumie cie sprzedales Cantoro i jakos chcesz wyjsc na swoje.nie spodziewalem sie po tobie ze stojac na prawie podchodzisz do tego tak emocjonalnie ale na swoja strone. Odpowiedz Link Zgłoś
utniak do nr-jeden 23.09.06, 13:50 czy do mnie pijesz ? Mam 11 drużyn i niemam w żadnej z nich Cantoro !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nr-jeden Re: do nr-jeden 23.09.06, 14:33 Emocjonalnie podchodząc, bramka jak najbardziej Cantoro - strzelał silnie w ogólnym kierunku na bramkę, gdyby nie ten zamiar, nie byłoby bramki. Jadnak, obroćna Widzewa znacząco zmienił kierunek lotu ( w światło bramki ), że powinien być samobój. Redakcja w "wytycznych " zapisała, że strzał ( tutaj Cantoro ) musi być w światło bramki. Wobec powyższego Cantora tylko asysta 1. jak mozesz udowodnic ze pilka nie leciala w swiatlo bramki? 2. strzal byl silny - a bramkarz nie wiadomo czy by obronil? 3. obronca tylko oslabil lot pilki podbijajac ja w gore lobujac bramkarza! 4. obronca stal na lini strzalu w kierunku bramki wiec wniosek jeden - pilka byla celna! 5. ty sugerujesz tylko asyste WIEC WNIOSEK WYSUN SAM nie majac go w skladzie. 6. jestes przebiegly! mysle ze sie rozumiemy........pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
utniak Re: jeszcze raz do nr-jeden 24.09.06, 09:54 Młody Człowieku Różnimy się w tej sprawie tym, że ja piszę o problemie, a Ty mnie oceniasz ( przebiegły ). Kto dał Ci prawo mnie oceniać ? ja tego sobie nie życzę. I proszę Cię na przyszłość nie rób tego. Na dowód, że piłka nie leciała w światło bramki, może np. służyć obraz z Canal+. Odpowiedz Link Zgłoś
nr-jeden Re: jeszcze raz do nr-jeden 24.09.06, 12:46 Stary Czlowieku Jesli sie wypowiadamy publicznie to musimy sie liczyc z ocenami innych tak jak Ty i ja.Jak sobie tego nie zyczysz to sie nie wypowiadaj.A ja tez poruszam problem tylko Ty go nie zauwazasz.Juz byly takie przypadki jak ten lecz Ty widzisz prawo "COLEGO". Odpowiedz Link Zgłoś
utniak Re: jeszcze raz do nr-jeden 24.09.06, 15:40 Niestety, bezczelność jest górą. Już takiego... Zawiszę podsumował Trybunał Konstytucyjny. Idziesz jego śladem ? Niestety, niektórzy nierozumieją sedna sprawy, i dalej brną w g... Człowieku zreflektuj się. To, że piszę na Forum nie upoważnia Cię do osądów. Ja ciebie nie chcę przekonać do mojego zdania. Ja swoje stanowisko wyartykuowałem ( i chyba słusznie - patrz poniższe posty, i patrz na jutrzejszą decyzję Redakcji ). Zgadzasz się, dobrze, nie - Twoja sprawa. Ale ja Ciebie nie oceniam. Więc tego żądam w stosunku do mojej osoby. Tylko tyle i aż tyle. Daruj sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
nr-jeden Re: Do starego czlowieka - mlody rocznik 1948 26.09.06, 17:35 Ja ciebie nie chcę przekonać do mojego zdania. Ja swoje stanowisko wyartykuowałem ( i chyba słusznie - patrz poniższe posty, i patrz na jutrzejszą decyzję Redakcji ). przypomnij decyzje redakcji kolego... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
utniak11 jak madrze napisane....... 24.09.06, 22:49 Młody Człowieku Różnimy się w tej sprawie tym, że ja piszę o problemie, a Ty mnie oceniasz ( przebiegły ). Kto dał Ci prawo mnie oceniać ? ja tego sobie nie życzę. I proszę Cię na przyszłość nie rób tego. Młody Człowieku Różnimy się w tej sprawie tym, że ja piszę o problemie, a Ty mnie oceniasz ( przebiegły ). Kto dał Ci prawo mnie oceniać ? ja tego sobie nie życzę. I proszę Cię na przyszłość nie rób tego. Młody Człowieku Różnimy się w tej sprawie tym, że ja piszę o problemie, a Ty mnie oceniasz ( przebiegły ). Kto dał Ci prawo mnie oceniać ? ja tego sobie nie życzę. I proszę Cię na przyszłość nie rób tego. Odpowiedz Link Zgłoś
nr-jeden Re:Do starego czlowieka rocznik 1948 25.09.06, 00:22 Nie ma co z Toba polemizowac bo Ty nic poza czubkiem swojego nosa - nic nie widzisz.... pozdrawiam i koncze................ Odpowiedz Link Zgłoś
thelegat Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 09:09 Przy drugim golu bezdyskusyjna asysta Zienczuka. Przy pierwszym do Cantoro podawał Sobolewski, ale trudno bedzie zaliczyc to jako asyste, bo Argentyńczyk kiwnął jeszcze ze dwoch obroncow i tak naprawde sam sobie wypracowal pozycje do strzalu. Po za tym strzał wg mnie był niecelny, gdyby nie obrońca piłka przeleciałaby obok bramki. Wowczas nalezaloby uznac ta bramke jako samobojcza a Cantoro asysta. Ale jak zwykle to Redakcja ma glos decydujacy. Odpowiedz Link Zgłoś
sines Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 10:09 > Po za tym strzał wg mnie był niecelny, gdyby nie > obrońca piłka przeleciałaby obok bramki. To czy strzał był oddany w światło bramki, mogłaby rozstrzygnąć chyba jedynie analiza komputerowa. Ponieważ nigdy nie widziałem, aby ktoś się takimi analizami zajmował, kwestia wydaje się być nierostzygnięta. Dla mnie jest to bramka Cantoro, więc pewnie będzie to uznane za gol samobójczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ponczekmen Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 10:47 Witam. Przypominam "niby" gol Strąka. Jak to był samobój to pseudogol Strąka to też powinien być O.G. dudka(o.wodzisław) bodajże. Odpowiedz Link Zgłoś
munios13 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 20:15 Najlepiej trzeba było dać Clebera na kapitanie jak ja to uczyniłem :) 31 pkt za 3 Wiślaków jupi Czy Andradina ma asyste ?? Odpowiedz Link Zgłoś
marwi75 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 11:28 Sytuacja jest analogiczna do bramki Strąka. Wtedy redkacja mimo protestów części prezesów zaliczyła mu bramkę mimo że piłka nie zmierzała po jego strzale w bramkę dltego też nie widzę innej możliwości jak i w tym przypadku zaliczenie bramki Wiślakowi. Odpowiedz Link Zgłoś
nr-jeden Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 12:09 Na jakiej podstawie twierdzicie ze strzal Cantoro byl nie celny?z obrazu TV tego przyjac nie mozna bo tego nie widac, wiec domysly i domniemania do lamusa sobie schowajcie.on strzelal na bramke wic mozna przyjac ze pilka byla skierowana w swiatlo bramki!obronca stal na lini strzalu wiec wszystko jasne.jedynie strzal oslabil i zamienil w loba,ktory spadl bramkarzowi za kolnierz.bramka Cantoro jak najbardziej sluszna! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rudan Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 15:24 W jednej z powtórek (tej zza plecow Cantoro)widać, że piłka nie trafiłaby bezposrednio w światło bramki. Dopiero wyraźny ruch nogi Rzeźniczaka w jej kierunku spowodował podbicie piłki lekko w górę i zmianę toru lotu. Decydujący głos w tej sprawie pozostawmy Redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
guerrero33 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 15:48 powinnien byc samoboj, wydaje mi ze gdyby nie bylo rykoszetu to pilka poleciala by z prawej strony ladnych kilka metrow od bramki :) Odpowiedz Link Zgłoś
dominho Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 23.09.06, 16:22 dzisiejszy PS przyznal asa sobolewskiemu, przy bramce cantoro, a co zrobi gazeta dowiemy sie tego pewnie dopiero w pon :P Odpowiedz Link Zgłoś
flower02 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 24.09.06, 00:03 Jakkolwiek redakcja by niezrobiła i tak cześć prezesów będzie niezadowolona. Na szczęście nie mam tego zmartwienia bo nie mam ani Cantoro ani Sobola ani tym bardziej nikogo z Widzewa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lijko Bagnicki 23.09.06, 22:01 Kiedy ten zawodnik pojawi się na liście transferowej? Odpowiedz Link Zgłoś
dhg7 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 24.09.06, 09:01 Przy bramce na 2:0 dla Korony strzał Kowalczyka, po interwencji Fabiańskiego, dobijał celnie Bagnicki. Czy asysty nie powinien mieć Kowalczyk? Odpowiedz Link Zgłoś
kanadyjkarz2 Ósma kolejka - redakcja odpowiada 24.09.06, 12:37 czy jezeli mam za kapitana edsona a on mial -1pkt to ile bede mial za niego pkt jezeli kapitan jest x2 Odpowiedz Link Zgłoś
t-clapek Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 24.09.06, 12:42 (-1) x 2 = ile byś chciał? Odpowiedz Link Zgłoś
dominho Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 24.09.06, 16:52 kto zaliczyl asyste przy golu pietrasiaka??? rozne zrodla inaczej podaja, jedne ze strak, a inne ze gargula, to jak to w koncu jest, widzial ktos to na canal plus?? a jeszcze inna wersja jest taka, ze bramke strzelil strak, a nie pietrasiak:P Odpowiedz Link Zgłoś
stanemer61 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 25.09.06, 10:02 Murawski powinien mieć zaliczoną asystę przy bramce Reissa,dobre podanie aże Reiss strzelał na raty ...... Odpowiedz Link Zgłoś
mixxxer Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 25.09.06, 14:02 Samobójczy Pokornego Strzał Nawrocika, piłka odbita przez bramkarza i dobita przez nadbiegającego Pokornego. Jak Wy to widzieliście? Odpowiedz Link Zgłoś
slpe Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 25.09.06, 14:15 Wg mnie jest dokładnie tak, jak napisałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
mixstar Iwański czy Łobodziński ? 25.09.06, 15:03 Który z tych piłkarzy otrzymał żółtą kartkę. Podawane są dwie wersje, a będąc na meczu można było usłyszeć od spikera ale nie do końca stwierdzić naocznie, że to Łobodziński otrzymał żółtko. A trzeci gol to jednak samobój Pokornego Redakcjo. Byłem, widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
marwi75 Re: Iwański czy Łobodziński ? 25.09.06, 15:11 kartka - Iwański a trzecią bramkę redkacja jednak zaliczyła Nawrocikowi... znów wszyscy widzą tylko nie oni... Odpowiedz Link Zgłoś
mixstar Re: Iwański czy Łobodziński ? 25.09.06, 15:19 rzeczywiście zaliczone Nawrocikowi. Ja nie wiem, ale to już totalna paranoja. Niech sobie Redakcja sprawi jakieś szkła korekcyjne lub ruszy tyłki i obejrzy chociaż jeden mecz dokładnie. Szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
austria Re: Iwański czy Łobodziński ? 25.09.06, 15:23 Pierwsza bramka dla Wisły została przyznana Cantoro i to jest decyzja jak najbardziej słuszna. Oddał strzał na bramkę, a że piłka odbiła się od obrońcy to nic nie znaczy. Podobna sytuacja była ze Stąkiem, któremu również zaliczono gola. Przy bramce Pietrasiaka asystentem był Garguła, który dośrodkowywał. Natomiast Reissowi ładną piłkę w tzw. uliczkę zagrał Murawski. Żółtą kartkę w meczu Arka - Zagłębie otrzymał Iwański, tak podpowiada nam żródło i pewnie ma rację. Co się tyczy trzeciej bramki dla Arki, to Gazeta Wyborcza, Przegląd Sportowy, no i najważniejsza instancja, spółka Ekstraklasa S.A. przyznała gola Nawrocikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
mixstar Re: Iwański czy Łobodziński ? 25.09.06, 15:39 Naprawdę bardzo ciekawe. Od kiedy to ta 'najważniejsza instancja' ma wpływ na punktację w grze i od kiedy Redakcja opiera się na tych danych. Jakoś wcześniej nie braliście pod uwagę tego, co pisze prasa. W takim układzie to Łobodziński ma żółtko, bo tak podaje GW, PS. Proste jak drut, chyba że sami się okłamujecie. Mnie to w sumie ani ziębi ani grzeje, kto, co i kiedy ale jak czytam te wyjaśnienia Redakcji to śmiać mi się chce. Dziecinada. Odpowiedz Link Zgłoś
sines Re: Iwański czy Łobodziński ? 25.09.06, 16:45 > Co się tyczy trzeciej bramki dla Arki, to Gazeta Wyborcza, Przegląd Sportowy, > no i najważniejsza instancja, spółka Ekstraklasa S.A. przyznała gola > Nawrocikowi. Natomiast komentatorzy C+, posiłkując się wieloma powtórkami, bramkę zaliczyli Pokornemu. www.canalplus.pl/cgi-bin/canal/index/sport-liga/POL-2006/kolejka-8-59 Co do tej instancji: "Gdyński napastnik za pierwszym razem uderzył prosto w Liberdę, bramkarz odbił piłkę przed siebie, a już kolejny strzał Nawrocika był precyzyjny." Po tym cytacie chyba widać, osoba pisząca relację z meczu niezbyt dokładnie go oglądała. Odpowiedz Link Zgłoś
marwi75 Re: Iwański czy Łobodziński ? 27.09.06, 11:49 > Co się tyczy trzeciej bramki dla Arki, to Gazeta Wyborcza, Przegląd Sportowy, > no i najważniejsza instancja, spółka Ekstraklasa S.A. przyznała gola > Nawrocikowi. Przeczytajcie sobie dwie relacje z tego meczu: 1) oficjalny serwis internetowy Ekstraklasa S.A. ekstraklasa.org/mecz/meczid/209159 2) serwis sportowy portalu interia.pl pilka.interia.pl/liga/1/wyn?mecz=209159 Czyż nie są identyczne ??? :))) Co mnie jednak zupełnie nie dziwi bo właśnie INTERIA.PL jest patronem internetowym Ekstraklasy S.A. I to właśnie ludzie i Interii tworzą ten serwis... Podobnie było i jest z niby oficjalnym serwisem PZPNu na który niektórzy tez się powoływali. Jednak ktoś w Interii miał przynajmniej odrobinke przyzwoitości i samych wynikach i magazynie ligowym (pliki video) poprawił strzelca bramki !!! A wy - redakcja GW - jak te "łosie" powtarzacie ich błąd !!! Czy naprawdę nie mace własnego rozumu i własnych oczu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
guzzowsky Re: Ósma kolejka - radovic 25.09.06, 15:44 Czy nie powinien miec -2 pkt? 2 za wystep, -3 za spowodowanie karnego, -1 za kartke. Odpowiedz Link Zgłoś
austria Re: Ósma kolejka - radovic 25.09.06, 16:15 spowodowanie karnego to minus 2 Odpowiedz Link Zgłoś
guzzowsky Re: Ósma kolejka - radovic 25.09.06, 16:23 Hm, w przewodniku po grze w tabeli ze szczgolami punktacji jest napisane: 'spowodowanie rzutu karnego(faul,reka) -3 pkt' Odpowiedz Link Zgłoś
osama88 pytanie 25.09.06, 16:41 jak to jest ze mam juz podliczona liczbe punktow zdobyta przez moj klub w tej kolejce a wciaz zajmuje ta sama pozycje co po popredniej kolejce? Kiedy zostanie zaktualizowana tabela bo watpie w to abym zajal ta sama pozycje co ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
flower02 Re: pytanie 26.09.06, 11:16 ja spadłem o jedna pozycję, to pewnie mogło się tak zdarzyć, że Ty pozostałeś na tej samej. Odpowiedz Link Zgłoś
warp-75 Austria nie zna zasad punktacji :( ??? 25.09.06, 20:59 prezesie masz racje wg mnie również: Radović Miroslav -2 pkt +2 pkt za udział -3 pkt za spowodowanie karnego -1 pkt żółta kartka -------------------------------- -2 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
ciastek144 Re: Austria nie zna zasad punktacji :( ??? 25.09.06, 21:16 Rzeczywiscie ciekawa sytuacja... Ale znajac redakcje na zmmiany juz za pozno ;) Choc mzoe sie myle i redakcja nasz zaskoczy:D Odpowiedz Link Zgłoś
sines Re: Austria nie zna zasad punktacji :( ??? 25.09.06, 21:29 Minus dwa za spowodowanie karniaka. Tak jest w regulaminie: gry.gazeta.pl/pilkarzyki/1,47062,1602074.html Odpowiedz Link Zgłoś
warp-75 Re: Austria nie zna zasad punktacji :( ??? 25.09.06, 21:32 Wiadomo, regulamin ważniejszy, ale dlaczego w przewodniku jest - 3 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
marwi75 Re: Austria nie zna zasad punktacji :( ??? 26.09.06, 08:06 ta nieścisłośc pomiędzy regulaminem i przewodnikiem trwa już kilka edycji !!! kiedyś były minus 3 punkty, później była zmiana - ale w przewodniku zapomnieli tego zmienić... Odpowiedz Link Zgłoś
lubazz Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 26.09.06, 21:34 Podobal mi sie pilkarz QUINTEROS z Lecha, kiedy bedzie na liscie ? Odpowiedz Link Zgłoś
olboy Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 27.09.06, 14:00 Co z pilkarzem QUINTEROS z Lecha, kiedy bedzie na liscie ? Odpowiedz Link Zgłoś
donc12 Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 27.09.06, 14:16 Quinteros jest na liście ale strasznie zakonspirowany. Jako "Sanchez Henry Edson". Moglaby redakcja dopisac przydomek na liscie co by nam Prezesom zycia nie utrudniac. Odpowiedz Link Zgłoś
olboy Re: Ósma kolejka - redakcja odpowiada 27.09.06, 17:32 dzieki pozdrawiam i zycze milego dnia................. Odpowiedz Link Zgłoś