Gość: Ecuatoriano IP: 82.160.111.* 12.11.06, 14:44 Niemczyk wracaj... www.ecuador.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Krzys Pielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od zera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 15:39 Właśnie! Wracaj, bo Sam widzisz, że dziewczyny bez Ciebie sobie nie radzą! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaaa Re: Pielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od zer IP: *.ztpnet.pl 12.11.06, 15:48 czy każdy trener w Polsce będzie teraz za całe zło na tym świecie obwiniał Niemczyka??? każdy musi wtrącić swoje pięć groszy! mędrcy od siedmiu boleści ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz Re: Pielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od zer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 16:10 Prielożny ma rację, albo budowa od zera z nowym sztabem szkoleniowym, albo Niemczyk wraca. Tylko to nie może być powrót na zasadzie, że nic się nie stało, ale trzeba koniecznie wyjaśnić wszystkie okoliczności tegorocznych zdarzeń w tej reprezentacji! Jeżeli zawodniczki nie zrozumieją, że zawdzięczają tyko Niemczykowi tytuły Mistrzyń Europy i z pełną pokorą nie zaakceptują jego powrotu, to nie ma to najmniejszego sensu. Będą się wszyscy tylko męczyć z sobą, a drużyna się nie odrodzi. Czy przy takim scenariuszu możliwy jest powrót do kadry Glinki i Świeniewicz? Nie wiem, ale chyba nie. Za daleko to zaszło, zbyt wiele złego się wydarzyło między nimi a trenerem, by to gdzieś nie wracało. Zrezygnowanie z usług tych zawodniczek pozbawi nas szans na medal w przyszłorocznych ME, a także spowoduje, że awans do IO będzie raczej nierealny. Biorąc to pod uwagę lepszym wyjściem będzie budowa nowej reprezentacji z nowym trenerem. Ale musi to być ktoś z autorytetem i sukcesami, by zawodniczki uwierzyły, że ciężka praca ma sens i będą sukcesy. Tu najlepszy byłby ktoś z zagranicy. Marco Bonita zdobył z Włoszkami mistrzostwo Świata i wicemistrzostwo Europy. Za jego kadencji Włoszki cały czas były w światowej czołówce, zawsze grały w finałach GP. Więc jest on napewno kandydatem o odpowiednich kwalifikacjach, a że jest trudnym w akceptacji? To nic, przecież Niemczyk też takim był i sukcesy miał. Być może PZPS wybierze kogoś innego, ale musi to być naprawdę autorytet, bo inaczej sukcesów naszej żeńskiej reprezentacji nie będzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Totamto Krzys, ja myślę jednak, że ........... IP: *.chello.pl 12.11.06, 16:18 Trenera Niemczyka nikt nie lubi w PZPS, z uwagi na to, że jest człowiekiem sukcesu, że Jemu się udało to, o czym Inni, byli trenerzy mogą tylko pomarzyć. Mam więc gorącą prośbę do Pana trenera Niemczyka, "niech Pan już nie stara się zostać ponownie trenerem reprezentacji Polskiej w siatkówce kobiet". Może po olimpiadzie, jak będzie trzeba tworzyć nowy zespół. Kończąc ten wątek: napisze tylko: "trenerze Niemczyk dziękuję Panu za to co Pan zrobił dla Polski, za te chwile radości". Analizując przyczynę tragicznie słabego występu w Japonii myślę, że jakaś przyczyna tej kompromitacji musi być. Ja to myślę, że coś "na rzeczy" musi być w powiedzeniu: "jak nie wiadomo oco chodzi, to chodzi o pieniądze". Jako zwolennik spiskowej teorii dziejów wydaje mi się, że w "tle" tej postawy zespołu siatkarek muszą być jakieś obiecane, a do dzisiaj nie wypłacone pieniądze. Przecież One nie mogły zapomnieć jak się gra w siatkówkę. Coś chciały udowodnić związkowi i to jest, niestety jedyne co Im się udało. My kibice nie tego oczekiwaliśmy i stąd żal i chęć szukania winnych, bo sukces ma wielu ojców a porażka jest zawsze sierotą. Teraz trzeba wziąć na trenera reprezentacji Włocha i dodać Mu na asystentę Magdalenę Śliwę i niech "wezmą" i zagonią, te "rozkapryszone primadonny" do ciężkiej pracy. A jeśli którejś z Nich się to nie będzie podobało, to nie należy płakać i Ją "błagać", tylko szukać kolejnej zawodniczki. Mamy w Polsce, tak "na oko" ze czterdzieści perspektywicznych, młodych siatkarek. Tylko należy Je wyselekcjonować, a następnie "namówić" Je, aby chciało Im się ciężko trenować, tak jak inne ekipy trenują. To tylko tyle, albo, aż tyle. A teraz poczekajmy co nam kibicom pokażą siatkarze? Odpowiedz Link Zgłoś
doromikl Pielozny czy Prielozny 12.11.06, 15:45 Hej, Gazeto - dopracuj pisownię nazwiska swojego bohatera. W tytule jest inaczej niż w tekście (15.45). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Pielozny czy Prielozny IP: *.pools.arcor-ip.net 12.11.06, 16:02 Co wy wszyscy tak z tym Niemczykiem? Czy to jest Pan Bog we wlasnej postaci.On z tymi babsztylami de facto NIC nie osiagnal , bo tylul ME sie nie liczy zupelnie .Z qufna bicza nie ukrecisz , co mozna bylo widziec , patrzac na wystepy na MS tych waszych marnych , rozhisteryzowanych ciot. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KaMi Re: Pielozny czy Prielozny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 16:22 Schuja, ty idioto, przecież jeszcze nie dawno pieprzyłeś, że bez Niemczyka, trenera z twardą ręką, to nasze nic nie znaczą. Sam opowiadałeś tu nam, że tylko jemu zawdzięczają sukcesy w ME. Teraz pie-rdolisz, że tytuły ME zdobyte przez te, jak napisałeś, marne i rozchisteryzowane cioty, nic nie znaczą? Bąź konsekwentny, ale ciebie na to nie stać, bo potrafisz tylko szydzić i szukasz okazji, by sobie ulżyć, wypisując jakieś brednie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Pielozny czy Prielozny IP: *.pools.arcor-ip.net 12.11.06, 16:32 Ty , wyrazaj sie grzeczniej , bo pomysle zescie tam u was w tej Polandii wszyscy z chamskiego nasienia , pewnie tym stwierdzeniem leze blisko prawdy.Napisalem ,ze bez twardej lapy pana N. pewnie by te wasze cioty nie zdobyly tych tytulow mistrzyn Europy, ktore to tytuly , nie tylko ja ale i inni obiektywni fachowcy uwazaja za ersatz , wlasnie dla takich zespolow , ktore graja SREDNIO lecz daleko im do poziomu ,na jakim sie gra na Mistrzowstwach Swiata .Co wlasnie na tych MS zostalo w przypadku tych waszych miernot dokladnie UDOWODNIONE . Pisze moze troche agresywnie ,ale wiem , ze mam racje i jest tam u was paru lebskich facetow - fachowcow ,ktorzy wiedza to podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volley fan Re: Pielozny czy Prielozny IP: *.231.udn.pl 12.11.06, 16:50 Schuja jesteś wyjątkowym debilem...Na MŚ w czwórce są : Serbia, Rosja i Włochy. ME nic nie znaczą ? Puknij się w zlewozmywak... Wiesz, ze te wszystkie zespoły Niemczyk ogrywał i to nie raz w meczach o stawkę ? Włoszki (Volley Masters, ME) Serbki (el. MŚ, ME) Rosjanki (el. GRand Prix - dwukrotnie, ME). Wiesz, ze wszystkie zespoły europejskie , nawet te kompletnie nieprzygotowane jak polski , przeszły pierwszą rundę grupową z awansem ? Dezawuując ME okazałeś się chamowatym debilem. Co należało udowodnić. Jesli coś potwierdziło wartość dwóch tytułów ME zdobytych przez zespół Niemczyka to własnie MŚ w Japonii... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Pielozny czy Prielozny IP: *.pools.arcor-ip.net 12.11.06, 17:26 Dlugo mi nie szukac a juz sie jeden z tego chamskiego nasienia zameldowal. Mozes tego nie zauwazyl , ale te zespoly jak wloski , rosyjski wcale nie przywiazywaly zbyt wielkiej wagi do wygrania ME i to zarowno z ulozeniem sobie terminarza przygotowan jak i zaangazowania sie zawodniczek.Co sie liczylo to dobrze wypasc w G Prix i na Mistrzowstwach Swiata. Pamietasz moze ile te wasze niedorajdy dostaly MONET za ostatni tytul tych ME? Dostaly DROBNE pieniazki a przeciez w dzisiejszych czasach jedynym miernikiem sukcesu jest wlasnie to , ile sie za osiagniecie dostanie tych dolcow. Ale to do ciebie chyba nie dojdzie bo nie dosyc ze sie zachowujesz na tym forum jak cham to w dodatku jak glupi cham. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maw77 Re: Pielozny czy Prielozny IP: *.hut.kolornet.pl 12.11.06, 18:11 Dziwię się niektórym,że wdają się w dyskusje z niejakim "Schują". Przecież to kompletny cymbał, któremu w dodatku wydaje się, że jest uosobieniem kultury, co zupełnie nie przeszkadza mu wyzywać niemal wszystkich od chamów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Schuja Re: Pielozny czy Prielozny IP: *.pools.arcor-ip.net 12.11.06, 18:39 Widze , ze sie tutaj nastepny polski cham melduje.Z twoim slownictwem nie uzywaj slowa kultura, ktorego znaczenia na pewno nie znasz w pelni. O ludziach ,ktorzy tak rozumieli slowo kultura jak ty mawial sp. Hermann Göring - "jak slysze slowo kultura , chwytam za pistolet" . Jakos musze mu przyznac racje . Jest tu na tym forum wiecej ludzi , ktorzy potwierdza moja wrodzona kulture.Germanska kulture. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: volley fan Re: Pielozny czy Prielozny IP: *.231.udn.pl 14.11.06, 13:57 Głupi trollu achujo jeśli uwazasz, że ubiegłym roku Włoszki i Rosjanki nie ustawiły sobie kalendarza pod ME to znaczy, ze masz daremne pojęcie o przedmiocie dyskusji jakim jest siatkówka... To własnie w Grand Prix Włoszki grały rezerwowym składem, całkowicie rezerwowym... A Rosjanki "półrezerwowym"... Acha "miszczu" ile razy Serbie ogralismy w roku ubiegłym ? Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_pietowski Re: Pielozny czy Prielozny 12.11.06, 18:31 Teraz wszyscy tak mówią "Niemczyk wracaj!", a ja pamiętam jak po dymisji Niemczyka powiedziałem na forum, że jestem po stronie Niemczyka a nie Glinki i że uważam że nasza żeńska siatkówka się skończyła to strasznie zaczęli na mnie najeżdżać. I na kogo wyszło. Prawda jest taka że konstuktorem drużyny jest trener. Jeśli trener ma wizję (a Niemczyk ją miał) to zawodnicy muszą mu się w pełni podporządkować aby odnieść sukces. Widać naszym Paniom odbiła sodówa do głowy (pamiętam wypowiedzi innych b. kadrowiczek że one w obronie Glinki nie przychodziłyby na treningi!!!) i zaczęły rządzić drużyną. Teraz płacą tego cenę. A Glinki jak nie było tak i nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jAPONCZYK Pielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od zera IP: *.icpnet.pl 12.11.06, 16:57 Zdaje sie, ze nazwy panstw pisze sie duza litera. Co za zenada... Nieuk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Pielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od zer IP: *.dsl.bell.ca 12.11.06, 17:19 Panie Pilozny! Dziekuje w imieniu kibicow - tych, ktorzy kochaja siatkowke za slowa mogace wniesc cos dobrego, a nie jak to w wykonaniu innych bywalo nie wnoszace nic konstruktywnego - za to pelne jadu i nienawisci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heyah Re: Prielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od zer IP: *.osaka.ocn.ne.jp 12.11.06, 17:31 NIEMCZYK TO PIJAK i KONIEC!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: Prielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od ze IP: *.hut.kolornet.pl 12.11.06, 18:16 Nieprawda. Niemczyk to pijak i złodziej. Bo każdy pijak to złodziej. ("Co mi zrobisz jak mnie złapiesz?") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lutek Re: Prielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od ze IP: *.rzeszow.mm.pl 12.11.06, 22:07 Nie taki znowu wielki pijak,skoro opróżnia pół litra tylko raz dziennie.Mimo wszystko popieram trenera Niemczyka.Czy pamiętacie jeszcze twarz M.Glinki ?.Ona zawsze miała minę jakby przed chwilą połknęła setkę octu, a to świadczyłoby o jej roszczeniowym charakterze i ogromnym rozkapryszeniu.A wy niektórzy internauci,czy w waszych komputerach nie ma do k... nędzy takich liter jak ą,ę,ł i innych.Czy tak trudno jest skończyć z tym powszechnie zakorzenionym w komentarzach niechlujstwem stylistycznym,interpunkcyjnym i ortograficznym. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Pielożny - moderatorzy do pracy........ 12.11.06, 17:33 Panowie moderatorzy, czyżby korekta zaspała... Obudźcie ich.... Wstyd przynoszą Waszej gazecie.... Nazwisko trenera Prielożnego w tytule z błędem...... Odpowiedz Link Zgłoś
piwosz8 glinka i świniewicz kop i zakaz gry , nemiczyk re 12.11.06, 17:37 i co drogie panie na kogo wyszło?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Re: glinka i świniewicz kop i zakaz gry , nemiczy IP: *.gni.pl 12.11.06, 19:56 Chyba Glinka i Barańska ... a nie Świeniewicz, która Bogu ducha winna jest w ciąży, a to raczej nie służy graniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ixi Glinka i Barańska IP: *.gni.pl 12.11.06, 19:58 Gdzie prezes PZPS - czemu się nie postawił i nie ukarał obu primadonn Glinki i Barańskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~znudzony Trener Niemczyk i budowa drużyny 'od zera' IP: *.chello.pl 12.11.06, 17:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ab Re: Woda sodowa w glowie a nie gra !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 18:36 Złotkom w głowie się poprzewracało!! Do zdjęć a Playboyu niech pozują. Słuchałem ich ostanie wypowiedzi to za ze zdumienia nie mogłem uwierzyć ze jajko mądrzejsze jest od kury. Zadufane , przemądrzale jakby wszystkie rozumy zjadły. Normalnie woda sodowa uderzyła im do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ljab Pielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od zera 12.11.06, 17:51 Myślę że, Andrzej Niemczyk - jak wróci - to będzie musiał to pozbierać praktycznie od zera ale... . Trenerowi Niemczykowi należy oddać wielki szacunek ale, jak wiemy, zdrowie mu szwankuje a ponadto nie można wszystkiego opierać na jednej osobie. Szkoda że, nie mamy drugiej tak charyzmatycznej i oryginalnej jak A. Niemczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus Mamy już zero więc nie ma co się zastanawiać. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 18:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaa Re: Pielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od zer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 18:22 Rozliczyć siatkarki które nie chciały w reprezentacji grac !!! To one wniosły ferment to one i koleżanki ich uważają ze są najmądrzejsze. Obserwowałem jak reagują one na uwagi trenera jak z lekceważeniem przysłuchują się to co mówi. Szkoleniowców maja za nic. Może należałoby zbuntowane siatkarki zawiesić na rok lub dwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telesforxyz Pielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od zera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 18:27 Złotek nieodbuduje się trzeba zacząć od zera nowy trenrr inowe zawodniczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telesforxyz Pielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od zera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 18:27 Złotek nieodbuduje się trzeba zacząć od zera nowy trenrr inowe zawodniczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ale Te dziewczyny są niestety słabe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 18:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Pielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od zera IP: *.hsd1.mi.comcast.net 12.11.06, 19:08 A dlaczego kobieta-trener nie jest brana pod uwage jak w innych cywilizowanych krajach to sie dzieje?!jak zrywamy z koedukacja Giertycha to na calego i juz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meksa Re: Pielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od zer IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 19:58 Tylko trener Niemczyk może to wszystko połapać- wielki szacunek dla Niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Pielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od zera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 19:57 Tylko Niemczyk ma być trenerem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: optymista Pielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od zera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 19:57 Tylko Niemczyk ma być trenerem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chromar Ja chcę Niemczyka na trenera !!!!! IP: *.chello.pl 12.11.06, 20:46 Niech sie prezes PZPS nie wygłupia .Zapatrzył się na Listkiewicza.NIE CHCEMY CUDZOZIEMCA...........my mamy NIEMCZYKA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: opty Re: no cóż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 10:32 Prielożny ma rację ale sądzę,że Niemczyk nie wróci jest zbyt kontrowersyjny dla panów z PZPS natomiast nowy trener (nawet po konkursie) może nie zdążyć zbudować nowego zespołu na Olimpiadę, Świeniewicz już zakończyła karierę, reszta zawodniczek może wcale nie chcieć grać, wtedy całkiem nowe zawodniczki nie zdążą w dwa lata nabrać doświadczenia do gry w reprezentacji, potrzeba nam wiecej zawodniczek grających w zagranicznych dobrych klubach (tak jak Serbki) a tam grają tylko nasze mistrzynie 2003 i 2005 tak więc wracamy do starego składu i kółko się zamyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: Pielożny: Powrót Niemczyka albo budowa od zer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 02:59 Jest tam taki działacz: nazywa się Wspaniały. Manipulant i mieszacz. Co to za postać. Kręci się i krytykuje. Już kiedyś podziwialiśmy jego trenerskie talenty, które "rozwijał" przy reprezentacji mężczyzn. To pierwszy człowiek do wywalenia. Na pewno nie buduje, choć to ważna figura: koordynator. Odpowiedz Link Zgłoś