Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

kurs samoobrony

19.11.01, 21:21
    Wiem że to forum Kolejorza:) ale może tutaj ktoś mi odpowie, bo na ogólnym
    kicha. Szukam kursu samoobrony, najlepiej takiego specjalnego dla kobiet. Nie
    piszcie o szkołach sportów walki, bo ja chcę się tylko nauczyć bronić. Chociaż
    czarny pas to brzmi dumnie:)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Sergio Re: kurs samoobrony IP: *.echostar.pl 19.11.01, 23:33
        może Krav Maga? Prowadzą wykładowcy WSO na Bukowskiej
        • diana5 Re: kurs samoobrony 20.11.01, 11:32
          Merci, Sergio. To jest chyba to, bo kiedyś chyba widziałam w tv takie zajęcia.
          • Gość: canemuto Re: kurs samoobrony IP: *.icpnet.pl 20.11.01, 12:36
            kravmaga to faktycznie pic na wode (cos a'la kombat56 czy jakos tak).
            najlepszym stylem samoobrony jest brazylijskie ju-jitsu. zero piekna i 100%
            skutecznosci. w poznaniu jest bardzo dobra (szkola?), ucza tam takze aikido. nr
            tel. o ile dobrze pamietam 8330833. zasatnawiam sie czy samemu sie tam nie
            zapisac. pozdro:)
            • diana5 Re: kurs samoobrony 20.11.01, 20:55
              Gość portalu: canemuto napisał(a):

> kravmaga to faktycznie pic na wode (cos a'la kombat56 czy jakos tak).
              > najlepszym stylem samoobrony jest brazylijskie ju-jitsu. zero piekna i 100%
              > skutecznosci. w poznaniu jest bardzo dobra (szkola?), ucza tam takze aikido. nr
              >
              > tel. o ile dobrze pamietam 8330833. zasatnawiam sie czy samemu sie tam nie
              > zapisac. pozdro:)

Dzięki. Trochę sobie poprzeglądałam w internecie różne strony. Wiesz jakie mogą
              być ceny takich zajęć? Wnioskuję z numeru tel. że szkoła jest na Wildzie , więc
              fajnie, blisko domu.:)
              • Gość: BJJ Re: kurs samoobrony IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.11.01, 15:35
                Chcialbym zuwazyc, iz Brazylijskie Jiu Jitsu nie jest forma samoobrony, lecz
                sztuka walki. Jest to rewelacyjny system, uczacy jako jedyny, walki na plecach
                (co dla kobiet ma wielkie znaczenie).
                Zapraszam na strone internetowa klubu Czarnypas, gdzie mozna przeczytac wiele
                ciekawych informacji na temat tego systemu i dowiedziec sie co nieco o walce.
                www.czarnypas.gr.pl Goraco polecam.
                • Gość: canemuto Re: kurs samoobrony IP: *.icpnet.pl 22.11.01, 21:20
                  racja. troche wyskoczylem z tym stylem obrony, ale chodzilo mi raczej o
                  wrazenie z obserwacji (osoby, ktora przez rok cwiczyla aikido w tym samym
                  klubie). style walki:) jest naprawde NIESAMOWITY. swiadczyc moze o tym wyczyn
                  jednego z mistrzow aikido z tegoz klubu ktory (nie wiem jak dlugo) trenuje
                  wlasnie brazylijskie ju-jitsu. pozdro:)
                  • diana5 Re: kurs samoobrony 23.11.01, 10:59
                    Gość portalu: canemuto napisał(a):

> racja. troche wyskoczylem z tym stylem obrony, ale chodzilo mi raczej o
                    > wrazenie z obserwacji (osoby, ktora przez rok cwiczyla aikido w tym samym
                    > klubie). style walki:) jest naprawde NIESAMOWITY. swiadczyc moze o tym wyczyn
                    > jednego z mistrzow aikido z tegoz klubu ktory (nie wiem jak dlugo) trenuje
                    > wlasnie brazylijskie ju-jitsu. pozdro:)

Mistrz aikido trenuje ju-jitsu?
                    Zresztą nie znam się na tym(na razie):))
                    • Gość: canemuto Re: kurs samoobrony IP: *.icpnet.pl 23.11.01, 14:12
                      mowie o panu Karolu Matuszczaku (posiadacz 4 dana w aikido i niebieskiego pasa
                      w brazilian jiu jitsu...). swoja droga - odwiedzilem strone "czarnego pasa" i
                      jestem pod NIESAMOWITYM WRAZENIEM (choc opisy filmow z turniejow brzmia jak
                      sequele "krwawego sportu" - matko boska to sie dzialo naprawde???). pozdro:)
                      • diana5 Re: kurs samoobrony 23.11.01, 14:20
                        Dzięki za wytłumaczenie. Też bylam na tej stronie:) Czekam na maila od nich i
                        coś zwlekają.
                        • Gość: canemuto Re: kurs samoobrony IP: *.icpnet.pl 23.11.01, 14:42
                          no to do zobaczenia w dojo. chyba, ze spekam (ciagle mam przed oczami bark tego
                          japonczyka;)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka