Gość: Rex IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 14.04.03, 02:36 Faktycznie problem jest w ludziach - aferzystach i niedojdach (poza nielicznymi wyjątkami) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magnat Re: Boniek dla Gazety: Myślę nad strategią IP: *.mat.agh.edu.pl 14.04.03, 09:21 Masz na mysli aferzyste Bonka i niedojde Listkiewicza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Boniek dla Gazety: Myślę nad strategią IP: *.sulzer.com 14.04.03, 09:39 Boniek, zamilknij prosze, mam wrazenie ze czego ten czlowiek teraz(dawniej nie)nie dotknie to rozpieprzy, do dzisiaj mam kaca jak fachowcy (Apostel i spolka) zwolnili Engela i postawili na Zibiego, tylko ze szybko mu sie zabawka znudzila, a teraz kolejne Euro juz na straty mozna zapisac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Sratatategia Bonka IP: *.orion.pl 14.04.03, 09:53 Boniek usiluje jeszcze raz sprzedac prawa do transmisji, a do tego potrzebna jest mu reforma rozgrywek. Mniej klubow w lidze oznacza oszczednosci dla sponsora i latwiejsza transakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Boniek dla Gazety: Myślę nad strategią IP: *.bsk.vectranet.pl 14.04.03, 10:53 Boniek to najmądrzejszy facet w polskiej piłce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeremi Boniek wracaj do Włoch!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 11:32 A polską ligę zostaw w spokoju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
+fidel+ Jagiellonia, czy Śląsk? 14.04.03, 13:43 komu mam kibicować? jest Białystok, jest też Wrocław, ale nie ma Krakowa, widać Wisła nie mieści się w pierwszej lidze marzeń Bońka :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lechita Re: Jagiellonia, czy Śląsk? IP: 218.39.19.* 14.04.03, 13:59 +fidel+ napisał: > komu mam kibicować? jest Białystok, jest też Wrocław, ale nie ma > Krakowa, widać Wisła nie mieści się w pierwszej lidze marzeń > Bońka :)))) Nie martw sie, Poznan tez sie nie miesci w wizji czerwonego chuja. Odpowiedz Link Zgłoś
eliksir Re: Jagiellonia, czy Śląsk? 14.04.03, 15:35 Takie male miasteczko jak Lodz tez nie powinno miec pierwszej ligi? Juz zapomnial gdzie nauczyl sie grac w pilke. szkoda bo mialem dla niego szacunek jako do pilkarza ale na innych polach jest dla mnie skonczony. a jak slysze teksty w stylu: podzial na dwie grupy by mecze byly ciekawsze to krew mnie zalewa. ale to faktycznie moze poprawic polityke finansowa ligi. klub po paru dobrych meczach awansuje do grupy mistrzowskiej, a wtedy gdy nie bedzie nad nim wisialo widmo spadku z ekstraklasy bedzie sprzedawal mecze, dzieki temu nie bedzie wolal pieniedzy od PZPN a przez co liga (czytaj PZPN) bedzie bogatsza... to chyba o to chodzi co? pzdr sir eliks Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optimus Prime Re: Jagiellonia, czy Śląsk? IP: *.1000lecie.pl 14.04.03, 18:28 +fidel+ napisał: > komu mam kibicować? jest Białystok, jest też Wrocław, ale nie ma > Krakowa, widać Wisła nie mieści się w pierwszej lidze marzeń > Bońka :)))) Chorzowa też nie ma i co? Nie psioczę. TO BYŁ TYLKO Przykład palancie. a z takimi komentarzami to spieprzaj na strony dla dresów, walony krakusie. Odpowiedz Link Zgłoś
+fidel+ Re: Jagiellonia, czy Śląsk? 15.04.03, 10:34 ty se synek daj na luz i miej pozor z zadka, co by cie nie pizlo. nie jestem krakus, a to ty używasz języka drechów. a twoi niebiescy-kurewscy nie są w czołówce tabeli (tak, jak wisła), więc nie pyskuj synek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: crookz Z calym szacunkiem do pana B IP: *.chelmnet.pl 14.04.03, 15:59 Pan Zibi mial swoj czas na myslenie, kiedy objal reprezentacje Polski i jakas specjalna wizja sie nie wykazal Chyba ze wizja ucieczki ... Moze mial za duzy wybor wsrod pilkarzy grajacych w polskiej lidze (gdyz wyboru mogl dokanac az z 16 druzyn!!!) Mozliwe ze z mysla selekcjonerze reprezentacji Polski chce zmniejszyc lige o te klka zespolow. Ten pomysl mi sie wcale nie podoba. Po pierwsze mniej druzyn w ekstraklasie spowoduje ze mlodzi zawodnicy nie beda mogli zainstniec na najwyzszym szczeblu rozgrywek gdyz bedzie dla nich mniej miejsca. Po drugie w mniejszej ilosci miast bedzie mozna nacieszyc sie ogladaniem meczy na "najwyzszym" poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Z calym szacunkiem do pana B IP: *.orion.pl 14.04.03, 16:01 Gość portalu: crookz napisał(a): [...] > Po drugie > w mniejszej ilosci miast bedzie mozna nacieszyc sie ogladaniem > meczy na "najwyzszym" poziomie. Meczy - koza. Dopełniacz liczby mnogiej rzeczownika mecz brzmi "meczów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Polska gula, gul, gul, gul. IP: *.9-67.tampabay.rr.com 05.05.03, 21:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vist Re: Boniek dla Gazety: Myślę nad strategią IP: *.carcade.com.pl 14.04.03, 16:52 Niech nas opatrzność uchowa przed drugą kadencją M.Listkiewicza. Panie Zbyszku niech Pan ma litość nad nami kibicami i kandyduje. Fakt, trenerka Panu nie wyszła, ale na prezesa PZPN nadaje się Pan jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter playoffs IP: *.uga.pl 14.04.03, 17:46 playoffy w lidze to jakas paranoja. o mistrzostwie zadecyduje dyspozycja z ostatniego tygodnia, a nie da się tak jak w koszu grać do 3 zwyciestw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jantom BONIEK WARA OD POLSKIEJ PIŁKI BO BEDZIE NIESZCZESCIE IP: *.konin.sdi.tpnet.pl 14.04.03, 18:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nWo Re: Boniek dla Gazety: Myślę nad strategią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.03, 18:07 Liga musi być zmniejszona. Nie może być tak, że kluby takie jak KSZO, które nie płacą piłkarzom, grają w lidze. 12 zespołów każdy gra z każdym mecz i rewanż potem podział na grupę mistrzowską i spadkową. To daje 32 kolejki, przypominam, żeliga 18 zespołowa grała 34. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buzz Panie Boniek-Panu juz dziekujemy, za dobre rady!!!! IP: *.xdsl.is 14.04.03, 18:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Panie Boniek-Panu juz dziekujemy, za dobre ra IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.03, 20:37 A moze by tak Wisla z Legia grala 34 razy..... No ale jeszcze jedno wolne miejsce w UEFA ,a wiec Wisla ,Legia, Cracovia i Polonia ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: Panie Boniek-Panu juz dziekujemy, za dobre ra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.03, 20:48 Gość portalu: Cyfra napisał(a): > A moze by tak Wisla z Legia grala 34 razy..... i 34 zwycięstwa Wisły,to by było nudne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyfra Re: Panie Boniek-Panu juz dziekujemy, za dobre ra IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.03, 21:27 Gość portalu: wojtek napisał(a): > Gość portalu: Cyfra napisał(a): > > > A moze by tak Wisla z Legia grala 34 razy..... > > i 34 zwycięstwa Wisły,to by było nudne Dlatego dopisalem Cracovie ,ktos te Wisle musialby pokonac Heja ,Heja Cracovia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teacher GH Re: Boniek: Myślę nad strategią kolejnego zniszczenia IP: *.nsw.bigpond.net.au 15.04.03, 00:01 i ucieczki na Szenszyle. To sa wazne slowa..."problem jest w ludziach" O strategii przyszlosci naszej pilki noznej powinni decydowac ludzie kompetentni i z wielkim doswiadczeniem szkoleniowo-organizacyjnym, tacy jak Panowie: K.Gorski, A.Piechnicze, A.Strejlau i kilku innych, a nie tylko ludzie o dorobky tylko jako zawodnicy. Dla niektorych najwazniejsze sa kryteria finansowe a nie poziom pilki noznej i jakosc wyszkolonych pilkarzy. To prawda, ze za wielkie pieniadze mozemy dokonac transferow i sprowadzic z krajow Afryki wielu dobrych pilkarzy, ale nigdy pieniadze te nie beda decydowac o podniesieniu jakosci i poziomu gry naszych polskich pilkarzy.Sa kraje o wiele bogatsze od Polski i sa beznadziejnie slabiutkie w futbolu. Musimy sie wiec zdecydowac, czy nasza pilka nozna ma byc producentem "fury pieniedzy" i pilkarzy-przecietniakow ? Czy poprzez logiczne decyzje w gronie kompetentnych osob, znajdziemy wlasciwa droge i srodki do poprawy poziomu naszej pilki noznej? Podkreslam te wazne decyzje musza powstac tylko i wylacznie w gronie kompetentnych osob, ktorym lezy na sercu nie "fura pieniedzy"! a tylko dobro i postep polskiej pilki noznej!! O naszej pilce noznej i jej przyszlosci nie moga decydowac ludzie dla ktorych jedynym sukcesem jest zdobycie "fury" pieniedzy zgodnie z powiedzeniem: "co tu robic, zeby nic nie robic a zarobic"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kenny Re: Boniek: Myślę nad strategią kolejnego zniszcz IP: *.acn.pl 15.04.03, 00:52 bez pieniedzy nie ma prawdziwych stadionow, bez stadionow (z kiblami, fast- fodem i ogolna rozrywka) nie ma rzeszy kibicow i pelnych trybun, puste trybuny - pusta kasa klubu, wiec chyba najpierw trzeba zadbac o podstawowe standardy, a teoretycy futbolu - jak imć Piechniczek, niech radzą, ale na własnym podworku, bo ani organizacji z prawdziwego zdarzenia - jak w Anglii, czy Hiszpanii to nawet nie lizneli, ...serce sie kraje jak canal pokazuje lige angielska - pelne trybuny, zajeb.. doping, i bez awantrur, no i cale rodziny na meczu, u nas mogiła i dopoki bedzie tak jak jest - wyluzujmy i nie podniecajmy sie reprezentacja, bo gdzie ona moze zajsc, majac takie zaplecze szacuneczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GEORGE H. Re: Boniek: Myślę nad strategią kolejnego zniszcz IP: *.nsw.bigpond.net.au 15.04.03, 15:49 Sadze, ze nie ma Pan zbyt wielkiego pojecia o wlasciwym, skutecznym i wspolczesnym kierunku odbudowy naszego podupadlego pilkarstwa. Po pierwsze Pan A.Piechniczek nie jest zadnym teoretykiem - jest a przede wszystkim byl praktykiem i jako Selekcjoner jedyny trener (praktyk!!)- Selekcjoner w historii polskiej pilki noznej wywalczyl dwukrotny awans do finalow MS!!! A to ze zaczyna Pan od pieniedzy i stadionow to jest jednym z podstawowych elementow dobrej pilki noznej. Ale bez dobrze wyszkolonych pilkarzy te duze pieniadze i piekne stadiony beda puste, poniewaz nikt rozsadny nie bedzie placil za pilkarska "mizerie" Faktem natomiast jest, ze fundamentem w nowoczesnym futbolu jest stabilna sytuacja finansowa. Musi być też baza szkoleniowa, doskonały trener oraz utalentowani i ambitni piłkarze. Jeśli te cztery warunki zostaną spełnione, to nie ma możliwości, by klub nie osiągnął sukcesu. (Trafna i konkretna wypowiedz prezes Wisły Kraków Pana Bogusława Cupiały). Z przeszlosci pamietam, ze bez pieknych stadionow ale ze wspanialymi pilkarzami nawet mecze trzecio-ligowe odywaly sie w asyscie 10.000 i wiecej kibicow. A zespoly II - ligowe miewaly na meczach po 15.000 i wiecej sympatykow dobrego futbolu. A wiec nie nalezy zaczynac od zlego kierunku jakim jest robienie za wszelka cene pieniedzy, spychajac tym samym na drugi plan zainteresowan wlasciwe skuteczne i zgodne z wymaganiami wspolczesnego futbolu szkolenie pilkarskie!!! Te problemy (klocki) mozna poukladac w logiczna calosc zgodna z hierarhia potrzeb i celow. Ale do tego potrzebni sa odpowiedni i z doswiadczeniem ludzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziuta Re: Boniek dla Gazety: Myślę nad strategią IP: *.nsw.bigpond.net.au 16.04.03, 02:57 O wszystko moge posadzac Pana Bonka tylko nie o skuteczne myslenie w sprawach szkoleniowych. W sprawach robienia pieniedzy jest doskonaly. Nawet moze to nastapic kosztem zniszczenia polskiej ligi. Bo pierwsza reprezentacje Polski juz chyba praktycznie zniszczyl i wysadzil z siodla z szans o awans do finalow ME'2004. Janas male szanse ma wypracacowac dodatkowych 3pkt. po tragicznej przegranej z Lotwa w Warszawie. Panowie z ludzmi szukajacymi za pieniedzmi nie bedzie klopotow. We wspolnym ukladzie nikt z zewnatrz nie wejdzie do funkcjonijacej sprawnie paczki. Te same nazwiska przeplataja sie na okraglo. Nawet Panu Englowi stara sie pomoc, bowiem jak od roku nie moze on znalezc pracy trenerskiej w zadnym klubie, to...koledzy przygotuja jemu ciepla inna posadke. Oby tylko za wiele nie komentowal i nie przeszkadzal "staremu ukladowi" w prasie - w mas - mediach itp. A jak nie sprawdzi sie bezmysle w rozmiarachn okrojenie ligi to...i tak nie bedzie winnych. A odpoczac i skoczyc na Szenszyle bedzie zawsze mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniels Re: Boniek: Myślę nad strategią. ZA POZNO MYSLEC IP: *.nsw.bigpond.net.au 18.04.03, 15:47 Bylo myslec jak przygotowac i jak zagrac z Lotwa. Ta kompromitujaca porazka na wlasnym boisku - w Warszawie w 90% zabrala szanse reprezentacji Polski na wywalczenie udzialu w grze w finalach ME'2004. To byla sztuka w taki sposob zaprzepascic szanse na udzial w grze w Portugalii. Ostatecznie to dobrze, ze Pan Boniek chyba zrozumial, ze nie ma sensu kompromitowac sie praca trenerka. Obecnie istnieja powazne obawy czy oby cos nie spartoli w sprawach finansowych i reorganizacji naszej ligi ? Ta mozliwosc jest tak wielce niepewna jak wyniki trenerskie Pana Bonka. Nie ma zadnej pewnosci czy owe propozycje nie okaza sie w przyszlosci rowniez kompromitujace. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Boniek dla Gazety: Myślę nad strategią IP: 213.77.43.* 05.05.03, 10:12 Boniek nie sprawdzil sie jako trener wiec stal sie znawca i "ewolucjonista" naszej ekstraklasy, uwazam ze kazdy kto choc troche sie interesuje futbolem moze gdybac o rewolucji w 1 lidze. Odpowiedz Link Zgłoś