Gość: kane IP: 80.48.253.* 04.05.03, 13:43 Stary, zapominasz o kibicach Wisełki. Im wcale nie w smak podobne rewelacje. I nie wiem jaki zysk dla nas to odejście Kosy? Więc nie pitol że to same plusy dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
haakim Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 04.05.03, 13:52 Żeby grać w Interze to trzeba mieć kondycje na 90 minut zapitalania od bramki do bramki. O presingu nie wspominając. Poza tym przeciwnicy w lidze włoskiej chyba są "odrobine" lepsi od graczy KSZO i Pogoni. Troche realizmu panie Sarzało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmrE Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: *.one.pl / 192.168.1.* 04.05.03, 14:32 Jak taki wyrobnik może przejść do interu, drużyny która broni się 8-9 graczami a Kosowski tego wogule nie potrafi.Przy okazji jedyną jego zaleta jest szybkość i kondycja, a to może nie wystarczyć bo za granica grają goście o dużo lepszej wydolności, a jego technika to jest poprostu żenująca.No ale jeżeli Wisła sprzeda go gdzie kolwiek nie koniecznie do Interu i weżmie za 5mln to przynajmniej w jedej dyscyplinie bedziemy mistrzami świata w sprzedawaniu kota w worku, bez worka:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kck Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: 213.25.48.* 04.05.03, 15:24 Ten artykuł brzmi jak dowcip. Na pewno brak mu realizmu. Czy Kosowski jest naprawdę na tyle dobrym piłkarzem, aby grać w Interze? Oczywiście nie... Zapomniał jak gra się w obronie, jest bardzo drewniany, kiepskie dośrodkowania, słaby strzał, nieumiejętność wykonywania stałych fragmentów gry. Poza szybkością, w konsekwencji przebojowością nie widzę nic w jego grze. Spójrzmy na reprentacje. O ile bardziej efektywnym zawodnikiem jest Krzynówek - o wiele lepsza wydolność, lepsza kondycja, lepsze dośrodkowania, lepszy strzał, gorsza szybkość. Dlatego jeśli kupi go zespół taki jak Inter zdziwię się ogromnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: *.rybnik.net.pl / 192.168.6.* 04.05.03, 16:38 Miałem tu napisać coś z sensem, ale jak doszedłem do ostatniej opini to mu się odechciało... Skoro on jest taki słaby to czemu wisła zdobywa wiekszość goli po jego asystach? Czemu jest pierwsza w tabeli? P.S. Nie odpowiadajcie na te pytania bo odpowiedz w waszym wykonaniu bedzie gorsza od w/w piłkarza... Odpowiedz Link Zgłoś
mihal_04 Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 04.05.03, 17:06 ciezko mi zrozumiec po co ktos, kto jest do tego stopnia pilkarskim ignorantem, ze nie oglada europejskich pucharów, nie dosc ze czyta podobne artykuly, to jeszcze wypisuje do nich komentarze. jak Kosa moze byc za slaby na lige wloska, skoro w meczach z Parma a momentami i z Lazio byl najlepszym graczem na boisku (ocena makaroniarskich gazet)? drewniane to wy macie mózgi, szydzcie sobie gdy w tym samym czasie Francuzi i Wlosi porównuja klase Kosy do Deyny i innych najslawniejszych polskich graczy. wierze jednak, ze Kosowski jesli odejdzie to dopiero w przyszlym sezonie, bo w tym czeka nas liga mistrzów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubasa Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.03, 18:40 mihal_04 napisał: > w tym samym czasie Francuzi i Wlosi porównuja klase Kosy do Deyny i innych > najslawniejszych polskich graczy. > W takim razie to ignoranci. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: da silva te od deyny to sie od...!!!kosowski jest słaby IP: *.chello.pl 04.05.03, 19:42 Odpowiedz Link Zgłoś
bz.yk7 Deyna a Kosowski 05.05.03, 11:44 Ja mysle, ze Deyna rzadzil pilka, zas Kosowskim rzadzi pilka. Kosowski potrafi skorzystac z sytuacji na boisku, zas Deyna sytuacje na boisku kreowal. I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kck Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: 213.25.48.* 04.05.03, 20:10 Oglądałem mecze pucharowe, oglądałem mecze reprezentacji. Z meczu z Parmy pamiętam jego rajdy, gdzie brał przeciwików na szybkość i strzał, który cudem odbił się od nierównej murawy. Z meczu z Lazio w Rzymie pamiętam kilka jego rajdów i bezsensowne strzały mijające bramkę o kilka metrów. Z meczu z Lazio w Krakowie ciężko mi sobie go przypomnieć. Poza tym nie napisałem, że jest słaby. Napisałem, że Krzynówek jest lepszy. Moim zdaniem Kosowski robi dobre wrażenie na swojej grze przebojowością. Zawsze bardziej zwróci się uwagę na zawodnika, który minie dwóch rywali niż na kogoś, kto przegra piłkę np. z napastnikiem. Przy rajdach Kosowkiego zapomnieć można nawet o nieudanym dośrodkowaniu, ale to jest element, który musi poprawić, by grać gdziekolwiek na tej pozycji na zachodzie. Generalnie uważam Kosowskiego za jednego z lepszych piłkarzy w Polsce, ale moim zdaniem kompletnie nie nadaje się do pierwszego składu Interu z wielu względów, o których pisali m.in. poprzednicy. Mihau: on jest naprawdę drewniany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Kamil do Interu, jestem za!!! IP: *.artnet.com.pl 04.05.03, 20:54 Moze Kamil nie nadaje sie do pierwszego skladu Interu teraz z ta forma ale jednak pamietajmy ze w druzynie gra 11 tak jak w Wisle jest Kamil wybijajacym sie zawodnikiem ale sa tez i slabsi w tym zespole, tak on moze byc tym slabszym w Interze a wy chcecie zeby on byl gwiazda ktora nie bedzie przechodza do jakiegos nawet sredniego klubu zachodniego. Podsumowujac moim zdaniem niech go sprzedaja bo wisle nie ma dla siebie konkurecji i postepow juz duzych nie zrobi w tym klubie a pieniadze w klubie sa czasem bardziej potrzebane niz gwiazdy (tym bardziej gwiazdy sfrustrowane) polske stac na jeszcze niejednego Kamila a pieniadze za jego terasfer mozna bardzo dobrze sporzytkowac np. na klasowego bramkarza bo rospisujecie sie o Kosie a kazdy wie ze ich slabym punktem byl bramkarz. I zastanowcie sie ludzie co to by byl za strata dla klubu jak by Kamil przeszedl zadarmo gdy mu sie kontrakt skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mihal_04 Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 05.05.03, 14:27 Gdyby jedynym atutem Kosowskiego robiacym takie wrazenie byla szybkosc i przebojowosc znaczyloby to, ze kazdy szybkobiegacz powinien miec pewna kariere. Co na to maja powiedziec Kaczorowski, Dawidowski, Zajac, Moskala... zaden z nich nie moze narzekac na braki szybkosciowe a jednak to nie oni trafiaja na lamy La Gazetta dello Sport i do notesów czolowych europejskich szkoleniowców. Na tematy co Kosa pokazal w którym meczu nie bede dyskutowal - ja uwazam, ze swiatowa klase, Wy tez mozecie mózecie co chcecie. W kazdym razie jesli Kosowski przecietnie wypadl w Pucharze UEFA, znaczy to tyle, ze Lazio i Parma graja jak trampkarze i w tym kontekscie twierdzenie, ze Serie A jest za silna na Kose wyglada niepowaznie. Klapki z oczu, panowie. "E cosi il Wisla costruisce le sue maggiori trame proprio a sinistra, dove Benarrivo è solo ad affrontare capitan Kosowski, uno che il Chievo marca stretto sul mercato, uno che ricorda nell'eleganze e nella forza quei polacchi famosi di un Deyna fa..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kck Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: 213.25.48.* 05.05.03, 16:43 Nie wypadł przeciętnie. Zagrał przypuszczam najlepsze mecze w swojej karierze. Jednak moim zdaniem to za mało na kluby z najwyższej półki tym bardziej, że zdarzają mu się często "przeplatane" występy. A z czymś takim może być ciężko utrzymać miejsce w podstawowym składzie w drużynie pokroju Inter. Musi nad sobą dużo pracować, ustabilizować formę, nie schodzić z poziomu, do którego nas przyzwyczaił grą w pucharach, albo zbliżać się do niego chociaż. Odpowiedz Link Zgłoś
mihal_04 Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 05.05.03, 18:47 Mnie sie wydaje, ze wahania formy wynikaja u Kosowskiego z nader widocznego braku motywacji do gry w polskiej lidze (potwierdzalyby to swietne wystepy w pucharach, nie tylko w tym sezonie). Uwazam, ze grajac w takiej ldize jak wlsoka o wiele czesciej trafialyby mu sie zyciowe mecze niz takie jak ostatnio w naszej ekstraklasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kck Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: 213.25.48.* 05.05.03, 19:32 Coś w tym jest..., ale w reprezentacji też ma takie przeplatane mecze. Pamiętam mecz z Nową Zelandią w Ostrowcu - tam grał bardzo dobrze. Kilka dni wcześniej z Łotwą na Legii wystąpił przeciętnie. To samo np. z Chorwacją, z Belgią ostatnio też nie zagrał nic ciekawego. W większości wymieniłem mecze towarzyskie, ale wątpie żeby nie miał motywacji do tych spotkań. Odpowiedz Link Zgłoś
mihal_04 Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 05.05.03, 20:48 Tak to juz jest z reprezentacja...oczywiscie nie mozna tez wykluczyc, ze spali sie na Zachodzie, ale ja w przeciwienstwie do niektórych tutaj tego mu nie zycze. Wiem jedno, "papiery" na gre na najwyzszym poziomie to on ma - reszta zalezy od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexter Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: *.acn.pl 05.05.03, 22:11 Kosowski to nie jest gracz na miarę Interu. No chyba, że ktoś twierdzi, że to jeden z trzech najlepszych lewych pomocników w Europie. Ale wtedy ośmiesza tylko sam siebie. Co innego grać przeciwko Groclinowi, czy Odrze, co innego Milanowi, Juventusowi, czy nawet Romie. Kilka niezłych spotkań w P.Uefa nic nie zmienia, bo do tego trzeba dodać częste nienajlepsze występy właśnie w naszej słąbej lidze i ani jednego dobrego spotkania w kadrze. Skoro jest niby taki dobry, na miarę Interu, to czemu nie jest liderem nawet naszej kiepskiej reprezentacji? Wg mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby przejście do co najwyżej średniego klubu serie A, coś na poziomie Chievo, Udinese, czy Bolognii. Jak będzie dobry- zauważą go i kupią ci najlepsi. Jak się nie sprawdzi- to wiadomo, że tym bardziej nie sprawdziłby się w Interze. No chyba, że chce przejść tylko dla kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
mihal_04 Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 05.05.03, 23:31 Powiedz mi, kto by odrzucil oferte Manciniego, taki gracz musialby nie miec za grosz ambicji. Jesli dojdzie do transferu i Kosa wyjedzie do dobrego zachodniego klubu, okaze sie czyje typy byly trafne. Zakladal sie nie bede. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dexter Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: *.acn.pl 05.05.03, 23:53 Piszę tylko jak by było wg mnie lepiej. Szczerze mówiąc uważam, że musiałby się zdarzyć cud, żeby Kosowski stał się podstawowym graczem Interu. A w cuda nie wierzę. Niektórzy się chyba za bardzo podpalili. Jak na razie fakty są takie, że Kosowski gra w polskiej lidze, która jest europejskim zadupiem, w słabej reprezentacji przeciw słabym rywalom też kiepściutko, wyszło mu kilka spotkań w PU. Co tu porównywać do chociażby tego Giggsa, Ronaldinho, czy kontrkandydata do Lyonu- Rothena z Monaco, który ma kilkanaście asyst w lidze francuskiej i zadebiutował w kadrze Mistrzów Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
bz.yk7 Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 04.05.03, 18:00 Prezes Interu, Vaclav Pipka, oswiadczył, że nie ma zamiaru kupować Kosowskiego, dodając, że wedle jego wiedzy Kosowskim interesuje się główny rywal jego drużyny, Banik Ostrava. Chodza także plotki o transferze Kosowskiego do Dukli Jichlava, gdzie miałby tworzyć on parę z Pętaczkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: *.rybnik.net.pl / 192.168.6.* 04.05.03, 21:50 I sprawdz jeszcze taka widomosc: czy twój mozg, jest na miejscu. Tak/Nie. Niepotrzebne skreślić. Tyle mam do powiedzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
bz.yk7 Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 05.05.03, 09:19 Gość portalu: kibic napisał(a): > I sprawdz jeszcze taka widomosc: czy twój mozg, jest na miejscu. > Tak/Nie. > Niepotrzebne skreślić. > Tyle mam do powiedzenia... Wczoraj, w godzinach wieczornych odbyła się w Bratysławie konferencja prasowa, podczas której prezesi czołowych słowackich klubów dali wyraz swemu oburzeniu plotkami o możliwości sciągnięcia do Interu Bratysława Kamila Kosowskiego. Według prezesów Banika Ostrawa i Slovana Bratysława, informacje takie rozsiewane są przez wiadome koła, którym nie w smak są ewentualne sukcesy słowackiej piłki. Według działaczy, ślad prowadzi do Jichlavy, siedliska czeskiego nacjonalizmu. Tamtejsza Dukla, od dawna knuje intrygi mające zdyskredytować kluby słowackie. Prezes Interu Bratysława ogłosił, iż w porozumieniu z Lyonem, Osassuną Pampeluna i Kaiserslautern utworzy Ligę Niesłusznie Podejrzewanych o Pociąg do Kosowskiego (LiNiPoPoKo). Siedzibą LiNiPoPoKo ma stać się podwarszawski Milanówek, jak bowiem informują koła zbliżone do kręgów dobrze poinformowanych, tamtejszy Milan może stać się w każdej chwili ofiarą tego oburzającego pomówienia. Odpowiedz Link Zgłoś
bz.yk7 Nałęcz: To nie Kosowski wysłał Rywina! 05.05.03, 11:13 Rzecznik prasowy LiNiPoPoKo, Vaszek Havranek, zapowiedział na dzisiejsze popołudnie sensacyjne oświadczenie. Według kół zbliżonych do kręgów tradycyjnie świetnie poinformowanych, w sprawie seryjnych pomówień najbardziej szanowanych europejskich klubów o pociąg do Kosowskiego dokonać się miał przełom. Jednocześnie, w dzisiejszym porannym wywiadzie dla Trójki, Przewodniczący Sejmowej Komisji Śledczej, Tomasz Nałęcz, oświadczył, że z całą pewnością to nie Kosowski wysłał Rywina do Agory, choć nie można wykluczyć, że próbował go wysłać do Przeglądu Sportowego, albo (wersję tą ma zbadać posłanka Błochowiak) do Piłki Nożnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poseł Lewandowski W sprawę Kosowskiego zamieszany Jaś Gawroński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.03, 16:24 Jak poinformował wzburzony poseł Lewandowski, w sprawę transferu Kosowskiego do Interu jest prawdopodobnie zamieszany Jaś Gawroński, polsko-włoski deputowany do Parlamentu Europejskiego. Mówi poseł Lewandowski: "Badam sprawę międzynarodowych nacisków inspirowanych z Polski. Deputowany Jaś Grawroński już wielokrotnie mieszał się w nasze wewnętrzne sprawy i prawdopodobnie to kolejna tego typu oburzająca inicjatywa z jego strony. Trzeba sobie powiedzieć expressis verbis, nie ma przyzwolenia na takie naciski, oraz sprawdzić kto z Krakowa podsyłał Gawrońskiemu gotowe teksty. Podobno w sprawie Kosowskiego dzwoniła też Anna Dymna, znana wcześniej z lobbingu na rzecz Radia Blue FM" Odpowiedz Link Zgłoś
bz.yk7 Ważna wypowiedź premiera L. Millera 06.05.03, 01:15 Wbrew wcześniejszym oczekiwaniom rzecznik LiNiPoPoKo (Ligi Niesłusznie Podejrzewanych o Pociąg do Kosowskiego) nie ogłosił, co miał na myśli, kiedy mówił o bliskim przełomie w tej bulwersującej sprawie. Koła zbliżone do kręgów dobrze poinformowanych spekulowały, iż w ostatniej chwili został poproszony przez Adama Michnika o powstrzymanie się od komentarzy, bowiem w tej sprawie postanowił wypowiedziec premier Leszek Miller. I rzeczywiście już o godzinie 19.30 premier zwołał konferencję prasową, na której przedstawił wyniki śledztwa dziennikarskiego, przeprowadzonego przez red. Pararadosną. Premier zwrócił kolację, a następnie uwagę na to, iż wymieniane w kontekście transferu Kosowskiego nazwisko MANcini jednoznacznie wskazuje na powiązanie ze sprawą angielskiego klubu "MAN Chester - you nighted". "Pan jest serem, panie Ferguson!" zakończył swoje wystąpienie Premier. "Trudno z tym polemizować" - odpowiedział przyciśnięty do muru ser Alex. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' IP: *.tkk.pl 06.05.03, 23:42 Widzę kolego, że jesteś dobrze zorientowany nie tylko w piłce nożnej ale i pracach komisji śledczej. Gratuluje poczucia humoru, błyskotliwości i zgrabnego połączenia wątków. Więcej takich komentarzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' 06.05.03, 23:57 Gość portalu: leo napisał(a): > Widzę kolego, że jesteś dobrze zorientowany nie tylko w piłce > nożnej ale i pracach komisji śledczej. Gratuluje poczucia > humoru, błyskotliwości i zgrabnego połączenia wątków. Więcej > takich komentarzy!!! A ja wiem kto to jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' IP: *.orion.pl 07.05.03, 09:38 kataryna.kataryna napisała: [...] > > A ja wiem kto to jest :) Tez Cie poznalem, ale nie chcialem psuc zabawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 10:26 Gość portalu: Porter napisał(a): > kataryna.kataryna napisała: > > [...] > > > > A ja wiem kto to jest :) > > > Tez Cie poznalem, ale nie chcialem psuc zabawy. Przecież to Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' IP: *.orion.pl 07.05.03, 10:38 Gość portalu: kataryna napisał(a): > Gość portalu: Porter napisał(a): > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > [...] > > > > > > A ja wiem kto to jest :) > > > > > > Tez Cie poznalem, ale nie chcialem psuc zabawy. > > > Przecież to Ty. Nie, skadze znowu. Ja jestem Porter, a nie bz.yk7! Bylem pewien, ze to Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 10:54 Gość portalu: Porter napisał(a): > Gość portalu: kataryna napisał(a): > > > Gość portalu: Porter napisał(a): > > > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > > > [...] > > > > > > > > A ja wiem kto to jest :) > > > > > > > > > Tez Cie poznalem, ale nie chcialem psuc zabawy. > > > > > > Przecież to Ty. > > Nie, skadze znowu. Ja jestem Porter, a nie bz.yk7! > Bylem pewien, ze to Ty! Jeśli bz.yk7 to nie Ty, to kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Porter Re: Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' IP: *.orion.pl 07.05.03, 10:59 Gość portalu: kataryna napisał(a): > Gość portalu: Porter napisał(a): > > > Gość portalu: kataryna napisał(a): > > > > > Gość portalu: Porter napisał(a): > > > > > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > > > > > [...] > > > > > > > > > > A ja wiem kto to jest :) > > > > > > > > > > > > Tez Cie poznalem, ale nie chcialem psuc zabawy. > > > > > > > > > Przecież to Ty. > > > > Nie, skadze znowu. Ja jestem Porter, a nie bz.yk7! > > Bylem pewien, ze to Ty! > > > Jeśli bz.yk7 to nie Ty, to kto? No - TY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kataryna Re: Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 11:13 Gość portalu: Porter napisał(a): > Gość portalu: kataryna napisał(a): > > > Gość portalu: Porter napisał(a): > > > > > Gość portalu: kataryna napisał(a): > > > > > > > Gość portalu: Porter napisał(a): > > > > > > > > > kataryna.kataryna napisała: > > > > > > > > > > [...] > > > > > > > > > > > > A ja wiem kto to jest :) > > > > > > > > > > > > > > > Tez Cie poznalem, ale nie chcialem psuc zabawy. > > > > > > > > > > > > Przecież to Ty. > > > > > > Nie, skadze znowu. Ja jestem Porter, a nie bz.yk7! > > > Bylem pewien, ze to Ty! > > > > > > Jeśli bz.yk7 to nie Ty, to kto? > > No - TY! Ja nie. Ale będę się Bz.ykowi7 uważnie przyglądać, prędzej czy później się zdradzi :) Odpowiedz Link Zgłoś