Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Jacek Sarzało: Kamilowy krok?

IP: 80.48.253.* 04.05.03, 13:43
    Stary, zapominasz o kibicach Wisełki. Im wcale nie w smak
    podobne rewelacje. I nie wiem jaki zysk dla nas to odejście
    Kosy? Więc nie pitol że to same plusy dla wszystkich.
    Obserwuj wątek
      • haakim Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 04.05.03, 13:52
        Żeby grać w Interze to trzeba mieć kondycje na 90 minut
        zapitalania od bramki do bramki. O presingu nie wspominając.
        Poza tym przeciwnicy w lidze włoskiej chyba są "odrobine" lepsi
        od graczy KSZO i Pogoni. Troche realizmu panie Sarzało.
      • Gość: EmrE Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: *.one.pl / 192.168.1.* 04.05.03, 14:32
        Jak taki wyrobnik może przejść do interu, drużyny która broni
        się 8-9 graczami a Kosowski tego wogule nie potrafi.Przy okazji
        jedyną jego zaleta jest szybkość i kondycja, a to może nie
        wystarczyć bo za granica grają goście o dużo lepszej
        wydolności, a jego technika to jest poprostu żenująca.No ale
        jeżeli Wisła sprzeda go gdzie kolwiek nie koniecznie do Interu
        i weżmie za 5mln to przynajmniej w jedej dyscyplinie bedziemy
        mistrzami świata w sprzedawaniu kota w worku, bez worka:)))))
        • Gość: kck Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: 213.25.48.* 04.05.03, 15:24
          Ten artykuł brzmi jak dowcip. Na pewno brak mu realizmu. Czy
          Kosowski jest naprawdę na tyle dobrym piłkarzem, aby grać w
          Interze? Oczywiście nie... Zapomniał jak gra się w obronie, jest
          bardzo drewniany, kiepskie dośrodkowania, słaby strzał,
          nieumiejętność wykonywania stałych fragmentów gry. Poza
          szybkością, w konsekwencji przebojowością nie widzę nic w jego
          grze. Spójrzmy na reprentacje. O ile bardziej efektywnym
          zawodnikiem jest Krzynówek - o wiele lepsza wydolność, lepsza
          kondycja, lepsze dośrodkowania, lepszy strzał, gorsza szybkość.

Dlatego jeśli kupi go zespół taki jak Inter zdziwię się
          ogromnie.
          • Gość: kibic Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: *.rybnik.net.pl / 192.168.6.* 04.05.03, 16:38
            Miałem tu napisać coś z sensem, ale jak doszedłem do ostatniej
            opini to mu się odechciało... Skoro on jest taki słaby to czemu
            wisła zdobywa wiekszość goli po jego asystach? Czemu jest
            pierwsza w tabeli?

P.S. Nie odpowiadajcie na te pytania bo odpowiedz w waszym
            wykonaniu bedzie gorsza od w/w piłkarza...
            • mihal_04 Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 04.05.03, 17:06
              ciezko mi zrozumiec po co ktos, kto jest do tego stopnia pilkarskim ignorantem,
              ze nie oglada europejskich pucharów, nie dosc ze czyta podobne artykuly, to
              jeszcze wypisuje do nich komentarze. jak Kosa moze byc za slaby na lige wloska,
              skoro w meczach z Parma a momentami i z Lazio byl najlepszym graczem na boisku
              (ocena makaroniarskich gazet)? drewniane to wy macie mózgi, szydzcie sobie gdy
              w tym samym czasie Francuzi i Wlosi porównuja klase Kosy do Deyny i innych
              najslawniejszych polskich graczy.

wierze jednak, ze Kosowski jesli odejdzie to dopiero w przyszlym sezonie, bo w
              tym czeka nas liga mistrzów.
              • Gość: kubasa Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.03, 18:40
                mihal_04 napisał:

> w tym samym czasie Francuzi i Wlosi porównuja klase Kosy do
                Deyny i innych
                > najslawniejszych polskich graczy.
                >
                W takim razie to ignoranci.

Pozdr.
              • Gość: da silva te od deyny to sie od...!!!kosowski jest słaby IP: *.chello.pl 04.05.03, 19:42
                • bz.yk7 Deyna a Kosowski 05.05.03, 11:44
                  Ja mysle, ze Deyna rzadzil pilka, zas Kosowskim rzadzi pilka. Kosowski potrafi
                  skorzystac z sytuacji na boisku, zas Deyna sytuacje na boisku kreowal. I tyle.
              • Gość: kck Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: 213.25.48.* 04.05.03, 20:10
                Oglądałem mecze pucharowe, oglądałem mecze reprezentacji. Z meczu z Parmy
                pamiętam jego rajdy, gdzie brał przeciwików na szybkość i strzał, który cudem
                odbił się od nierównej murawy. Z meczu z Lazio w Rzymie pamiętam kilka jego
                rajdów i bezsensowne strzały mijające bramkę o kilka metrów. Z meczu z Lazio w
                Krakowie ciężko mi sobie go przypomnieć.

Poza tym nie napisałem, że jest słaby. Napisałem, że Krzynówek jest lepszy.
                Moim zdaniem Kosowski robi dobre wrażenie na swojej grze przebojowością. Zawsze
                bardziej zwróci się uwagę na zawodnika, który minie dwóch rywali niż na kogoś,
                kto przegra piłkę np. z napastnikiem. Przy rajdach Kosowkiego zapomnieć można
                nawet o nieudanym dośrodkowaniu, ale to jest element, który musi poprawić, by
                grać gdziekolwiek na tej pozycji na zachodzie.

Generalnie uważam Kosowskiego za jednego z lepszych piłkarzy w Polsce, ale moim
                zdaniem kompletnie nie nadaje się do pierwszego składu Interu z wielu względów,
                o których pisali m.in. poprzednicy.

Mihau: on jest naprawdę drewniany!
                • Gość: Mike Kamil do Interu, jestem za!!! IP: *.artnet.com.pl 04.05.03, 20:54
                  Moze Kamil nie nadaje sie do pierwszego skladu Interu teraz z
                  ta forma ale jednak pamietajmy ze w druzynie gra 11 tak jak w
                  Wisle jest Kamil wybijajacym sie zawodnikiem ale sa tez i
                  slabsi w tym zespole, tak on moze byc tym slabszym w Interze a
                  wy chcecie zeby on byl gwiazda ktora nie bedzie przechodza do
                  jakiegos nawet sredniego klubu zachodniego. Podsumowujac moim
                  zdaniem niech go sprzedaja bo wisle nie ma dla siebie
                  konkurecji i postepow juz duzych nie zrobi w tym klubie a
                  pieniadze w klubie sa czasem bardziej potrzebane niz gwiazdy
                  (tym bardziej gwiazdy sfrustrowane) polske stac na jeszcze
                  niejednego Kamila a pieniadze za jego terasfer mozna bardzo
                  dobrze sporzytkowac np. na klasowego bramkarza bo rospisujecie
                  sie o Kosie a kazdy wie ze ich slabym punktem byl bramkarz. I
                  zastanowcie sie ludzie co to by byl za strata dla klubu jak by
                  Kamil przeszedl zadarmo gdy mu sie kontrakt skonczy.
                • mihal_04 Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 05.05.03, 14:27
                  Gdyby jedynym atutem Kosowskiego robiacym takie wrazenie byla szybkosc i
                  przebojowosc znaczyloby to, ze kazdy szybkobiegacz powinien miec pewna kariere.
                  Co na to maja powiedziec Kaczorowski, Dawidowski, Zajac, Moskala... zaden z
                  nich nie moze narzekac na braki szybkosciowe a jednak to nie oni trafiaja na
                  lamy La Gazetta dello Sport i do notesów czolowych europejskich szkoleniowców.

Na tematy co Kosa pokazal w którym meczu nie bede dyskutowal - ja uwazam, ze
                  swiatowa klase, Wy tez mozecie mózecie co chcecie. W kazdym razie jesli
                  Kosowski przecietnie wypadl w Pucharze UEFA, znaczy to tyle, ze Lazio i Parma
                  graja jak trampkarze i w tym kontekscie twierdzenie, ze Serie A jest za silna
                  na Kose wyglada niepowaznie.

Klapki z oczu, panowie.

"E cosi il Wisla costruisce le sue maggiori trame proprio a sinistra, dove
                  Benarrivo è solo ad affrontare capitan Kosowski, uno che il Chievo marca
                  stretto sul mercato, uno che ricorda nell'eleganze e nella forza quei polacchi
                  famosi di un Deyna fa..."
                  • Gość: kck Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: 213.25.48.* 05.05.03, 16:43
                    Nie wypadł przeciętnie. Zagrał przypuszczam najlepsze mecze w swojej karierze.
                    Jednak moim zdaniem to za mało na kluby z najwyższej półki tym bardziej, że
                    zdarzają mu się często "przeplatane" występy. A z czymś takim może być ciężko
                    utrzymać miejsce w podstawowym składzie w drużynie pokroju Inter.

Musi nad sobą dużo pracować, ustabilizować formę, nie schodzić z poziomu, do
                    którego nas przyzwyczaił grą w pucharach, albo zbliżać się do niego chociaż.
                    • mihal_04 Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 05.05.03, 18:47
                      Mnie sie wydaje, ze wahania formy wynikaja u Kosowskiego z nader widocznego
                      braku motywacji do gry w polskiej lidze (potwierdzalyby to swietne wystepy w
                      pucharach, nie tylko w tym sezonie). Uwazam, ze grajac w takiej ldize jak
                      wlsoka o wiele czesciej trafialyby mu sie zyciowe mecze niz takie jak ostatnio
                      w naszej ekstraklasie.
                      • Gość: kck Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: 213.25.48.* 05.05.03, 19:32
                        Coś w tym jest..., ale w reprezentacji też ma takie przeplatane mecze. Pamiętam
                        mecz z Nową Zelandią w Ostrowcu - tam grał bardzo dobrze. Kilka dni wcześniej z
                        Łotwą na Legii wystąpił przeciętnie. To samo np. z Chorwacją, z Belgią ostatnio
                        też nie zagrał nic ciekawego. W większości wymieniłem mecze towarzyskie, ale
                        wątpie żeby nie miał motywacji do tych spotkań.
                        • mihal_04 Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 05.05.03, 20:48
                          Tak to juz jest z reprezentacja...oczywiscie nie mozna tez wykluczyc, ze spali
                          sie na Zachodzie, ale ja w przeciwienstwie do niektórych tutaj tego mu nie
                          zycze. Wiem jedno, "papiery" na gre na najwyzszym poziomie to on ma - reszta
                          zalezy od niego.
                          • Gość: dexter Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: *.acn.pl 05.05.03, 22:11
                            Kosowski to nie jest gracz na miarę Interu. No chyba, że ktoś twierdzi, że to
                            jeden z trzech najlepszych lewych pomocników w Europie. Ale wtedy ośmiesza
                            tylko sam siebie. Co innego grać przeciwko Groclinowi, czy Odrze, co innego
                            Milanowi, Juventusowi, czy nawet Romie. Kilka niezłych spotkań w P.Uefa nic nie
                            zmienia, bo do tego trzeba dodać częste nienajlepsze występy właśnie w naszej
                            słąbej lidze i ani jednego dobrego spotkania w kadrze. Skoro jest niby taki
                            dobry, na miarę Interu, to czemu nie jest liderem nawet naszej kiepskiej
                            reprezentacji? Wg mnie najlepszym rozwiązaniem byłoby przejście do co najwyżej
                            średniego klubu serie A, coś na poziomie Chievo, Udinese, czy Bolognii. Jak
                            będzie dobry- zauważą go i kupią ci najlepsi. Jak się nie sprawdzi- to wiadomo,
                            że tym bardziej nie sprawdziłby się w Interze. No chyba, że chce przejść tylko
                            dla kasy.
                            • mihal_04 Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 05.05.03, 23:31
                              Powiedz mi, kto by odrzucil oferte Manciniego, taki gracz musialby nie miec za
                              grosz ambicji. Jesli dojdzie do transferu i Kosa wyjedzie do dobrego
                              zachodniego klubu, okaze sie czyje typy byly trafne. Zakladal sie nie bede.
                              • Gość: dexter Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: *.acn.pl 05.05.03, 23:53
                                Piszę tylko jak by było wg mnie lepiej. Szczerze mówiąc uważam, że musiałby się
                                zdarzyć cud, żeby Kosowski stał się podstawowym graczem Interu. A w cuda nie
                                wierzę. Niektórzy się chyba za bardzo podpalili. Jak na razie fakty są takie,
                                że Kosowski gra w polskiej lidze, która jest europejskim zadupiem, w słabej
                                reprezentacji przeciw słabym rywalom też kiepściutko, wyszło mu kilka spotkań w
                                PU. Co tu porównywać do chociażby tego Giggsa, Ronaldinho, czy kontrkandydata
                                do Lyonu- Rothena z Monaco, który ma kilkanaście asyst w lidze francuskiej i
                                zadebiutował w kadrze Mistrzów Europy.
      • bz.yk7 Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 04.05.03, 18:00
        Prezes Interu, Vaclav Pipka, oswiadczył, że nie ma zamiaru kupować Kosowskiego,
        dodając, że wedle jego wiedzy Kosowskim interesuje się główny rywal jego
        drużyny, Banik Ostrava. Chodza także plotki o transferze Kosowskiego do Dukli
        Jichlava, gdzie miałby tworzyć on parę z Pętaczkiem.
        • Gość: kibic Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? IP: *.rybnik.net.pl / 192.168.6.* 04.05.03, 21:50
          I sprawdz jeszcze taka widomosc: czy twój mozg, jest na miejscu.
          Tak/Nie.
          Niepotrzebne skreślić.
          Tyle mam do powiedzenia...
          • bz.yk7 Re: Jacek Sarzało: Kamilowy krok? 05.05.03, 09:19
            Gość portalu: kibic napisał(a):

> I sprawdz jeszcze taka widomosc: czy twój mozg, jest na miejscu.
            > Tak/Nie.
            > Niepotrzebne skreślić.
            > Tyle mam do powiedzenia...

Wczoraj, w godzinach wieczornych odbyła się w Bratysławie konferencja prasowa,
            podczas której prezesi czołowych słowackich klubów dali wyraz swemu oburzeniu
            plotkami o możliwości sciągnięcia do Interu Bratysława Kamila Kosowskiego.
            Według prezesów Banika Ostrawa i Slovana Bratysława, informacje takie
            rozsiewane są przez wiadome koła, którym nie w smak są ewentualne sukcesy
            słowackiej piłki. Według działaczy, ślad prowadzi do Jichlavy, siedliska
            czeskiego nacjonalizmu. Tamtejsza Dukla, od dawna knuje intrygi mające
            zdyskredytować kluby słowackie.
            Prezes Interu Bratysława ogłosił, iż w porozumieniu z Lyonem, Osassuną
            Pampeluna i Kaiserslautern utworzy Ligę Niesłusznie Podejrzewanych o Pociąg do
            Kosowskiego (LiNiPoPoKo).
            Siedzibą LiNiPoPoKo ma stać się podwarszawski Milanówek, jak bowiem informują
            koła zbliżone do kręgów dobrze poinformowanych, tamtejszy Milan może stać się w
            każdej chwili ofiarą tego oburzającego pomówienia.
            • bz.yk7 Nałęcz: To nie Kosowski wysłał Rywina! 05.05.03, 11:13
              Rzecznik prasowy LiNiPoPoKo, Vaszek Havranek, zapowiedział na dzisiejsze
              popołudnie sensacyjne oświadczenie. Według kół zbliżonych do kręgów tradycyjnie
              świetnie poinformowanych, w sprawie seryjnych pomówień najbardziej szanowanych
              europejskich klubów o pociąg do Kosowskiego dokonać się miał przełom.

Jednocześnie, w dzisiejszym porannym wywiadzie dla Trójki, Przewodniczący
              Sejmowej Komisji Śledczej, Tomasz Nałęcz, oświadczył, że z całą pewnością to
              nie Kosowski wysłał Rywina do Agory, choć nie można wykluczyć, że próbował go
              wysłać do Przeglądu Sportowego, albo (wersję tą ma zbadać posłanka Błochowiak)
              do Piłki Nożnej.
              • Gość: poseł Lewandowski W sprawę Kosowskiego zamieszany Jaś Gawroński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.03, 16:24
                Jak poinformował wzburzony poseł Lewandowski, w sprawę transferu Kosowskiego do
                Interu jest prawdopodobnie zamieszany Jaś Gawroński, polsko-włoski deputowany
                do Parlamentu Europejskiego. Mówi poseł Lewandowski: "Badam sprawę
                międzynarodowych nacisków inspirowanych z Polski. Deputowany Jaś Grawroński już
                wielokrotnie mieszał się w nasze wewnętrzne sprawy i prawdopodobnie to kolejna
                tego typu oburzająca inicjatywa z jego strony. Trzeba sobie powiedzieć
                expressis verbis, nie ma przyzwolenia na takie naciski, oraz sprawdzić kto z
                Krakowa podsyłał Gawrońskiemu gotowe teksty. Podobno w sprawie Kosowskiego
                dzwoniła też Anna Dymna, znana wcześniej z lobbingu na rzecz Radia Blue FM"
                • bz.yk7 Ważna wypowiedź premiera L. Millera 06.05.03, 01:15
                  Wbrew wcześniejszym oczekiwaniom rzecznik LiNiPoPoKo (Ligi Niesłusznie
                  Podejrzewanych o Pociąg do Kosowskiego) nie ogłosił, co miał na myśli, kiedy
                  mówił o bliskim przełomie w tej bulwersującej sprawie. Koła zbliżone do kręgów
                  dobrze poinformowanych spekulowały, iż w ostatniej chwili został poproszony
                  przez Adama Michnika o powstrzymanie się od komentarzy, bowiem w tej sprawie
                  postanowił wypowiedziec premier Leszek Miller.

I rzeczywiście już o godzinie 19.30 premier zwołał konferencję prasową, na
                  której przedstawił wyniki śledztwa dziennikarskiego, przeprowadzonego przez
                  red. Pararadosną. Premier zwrócił kolację, a następnie uwagę na to, iż
                  wymieniane w kontekście transferu Kosowskiego nazwisko MANcini jednoznacznie
                  wskazuje na powiązanie ze sprawą angielskiego klubu "MAN Chester - you nighted".
                  "Pan jest serem, panie Ferguson!" zakończył swoje wystąpienie Premier.
                  "Trudno z tym polemizować" - odpowiedział przyciśnięty do muru ser Alex.
                  • Gość: leo Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' IP: *.tkk.pl 06.05.03, 23:42
                    Widzę kolego, że jesteś dobrze zorientowany nie tylko w piłce
                    nożnej ale i pracach komisji śledczej. Gratuluje poczucia
                    humoru, błyskotliwości i zgrabnego połączenia wątków. Więcej
                    takich komentarzy!!!
                    • kataryna.kataryna Re: Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' 06.05.03, 23:57
                      Gość portalu: leo napisał(a):

> Widzę kolego, że jesteś dobrze zorientowany nie tylko
                      w piłce
                      > nożnej ale i pracach komisji śledczej. Gratuluje
                      poczucia
                      > humoru, błyskotliwości i zgrabnego połączenia wątków.
                      Więcej
                      > takich komentarzy!!!

A ja wiem kto to jest :)

• Gość: Porter Re: Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' IP: *.orion.pl 07.05.03, 09:38
                        kataryna.kataryna napisała:

[...]
                        >
                        > A ja wiem kto to jest :)

Tez Cie poznalem, ale nie chcialem psuc zabawy.

• Gość: kataryna Re: Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 10:26
                          Gość portalu: Porter napisał(a):

> kataryna.kataryna napisała:
                          >
                          > [...]
                          > >
                          > > A ja wiem kto to jest :)
                          >
                          >
                          > Tez Cie poznalem, ale nie chcialem psuc zabawy.

Przecież to Ty.
                          • Gość: Porter Re: Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' IP: *.orion.pl 07.05.03, 10:38
                            Gość portalu: kataryna napisał(a):

> Gość portalu: Porter napisał(a):
                            >
                            > > kataryna.kataryna napisała:
                            > >
                            > > [...]
                            > > >
                            > > > A ja wiem kto to jest :)
                            > >
                            > >
                            > > Tez Cie poznalem, ale nie chcialem psuc zabawy.
                            >
                            >
                            > Przecież to Ty.

Nie, skadze znowu. Ja jestem Porter, a nie bz.yk7!
                            Bylem pewien, ze to Ty!
                            • Gość: kataryna Re: Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 10:54

> Gość portalu: kataryna napisał(a):
                              >
                              > > Gość portalu: Porter napisał(a):
                              > >
                              > > > kataryna.kataryna napisała:
                              > > >
                              > > > [...]
                              > > > >
                              > > > > A ja wiem kto to jest :)
                              > > >
                              > > >
                              > > > Tez Cie poznalem, ale nie chcialem psuc zabawy.
                              > >
                              > >
                              > > Przecież to Ty.
                              >
                              > Nie, skadze znowu. Ja jestem Porter, a nie bz.yk7!
                              > Bylem pewien, ze to Ty!

Jeśli bz.yk7 to nie Ty, to kto?
                              • Gość: Porter Re: Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' IP: *.orion.pl 07.05.03, 10:59
                                Gość portalu: kataryna napisał(a):

> Gość portalu: Porter napisał(a):
                                >
                                > > Gość portalu: kataryna napisał(a):
                                > >
                                > > > Gość portalu: Porter napisał(a):
                                > > >
                                > > > > kataryna.kataryna napisała:
                                > > > >
                                > > > > [...]
                                > > > > >
                                > > > > > A ja wiem kto to jest :)
                                > > > >
                                > > > >
                                > > > > Tez Cie poznalem, ale nie chcialem psuc zabawy.
                                > > >
                                > > >
                                > > > Przecież to Ty.
                                > >
                                > > Nie, skadze znowu. Ja jestem Porter, a nie bz.yk7!
                                > > Bylem pewien, ze to Ty!
                                >
                                >
                                > Jeśli bz.yk7 to nie Ty, to kto?

No - TY!
                                • Gość: kataryna Re: Z wyrazami uznania dla twórczości '' bz.yk7'' IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.03, 11:13

> Gość portalu: kataryna napisał(a):
                                  >
                                  > > Gość portalu: Porter napisał(a):
                                  > >
                                  > > > Gość portalu: kataryna napisał(a):
                                  > > >
                                  > > > > Gość portalu: Porter napisał(a):
                                  > > > >
                                  > > > > > kataryna.kataryna napisała:
                                  > > > > >
                                  > > > > > [...]
                                  > > > > > >
                                  > > > > > > A ja wiem kto to jest :)
                                  > > > > >
                                  > > > > >
                                  > > > > > Tez Cie poznalem, ale nie chcialem psuc zabawy.
                                  > > > >
                                  > > > >
                                  > > > > Przecież to Ty.
                                  > > >
                                  > > > Nie, skadze znowu. Ja jestem Porter, a nie bz.yk7!
                                  > > > Bylem pewien, ze to Ty!
                                  > >
                                  > >
                                  > > Jeśli bz.yk7 to nie Ty, to kto?
                                  >
                                  > No - TY!

Ja nie. Ale będę się Bz.ykowi7 uważnie przyglądać, prędzej czy później się
                                  zdradzi :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka