Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Jędr...

• Gość: polla Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Jędr.. IP: 81.210.116.* 22.03.07, 13:40
        Gratuluję autorowi artykułu tego fiata Uno, pędzącego z naprzeciwka. Na pewno
        lewą stroną...
      • Gość: Heniek Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: 83.136.224.* 22.03.07, 13:40
        Polska dziwna kraj... masz kasę to nie będziesz siedzieć...
        Morderczyni brata najprawdopodobniej wyjdzie wolna z jakaś naganą albo jej
        prawko co najwyżej zabiorą...
        • dorsai68 Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję 22.03.07, 13:44
          Gość portalu: Heniek napisał(a):

> Polska dziwna kraj... masz kasę to nie będziesz siedzieć...
          > Morderczyni brata najprawdopodobniej wyjdzie wolna z jakaś naganą albo jej
          > prawko co najwyżej zabiorą...
          Uczymy się od najlepszych. Taki O.J. Simpson uniknął kary za morderstwo.
      • Gość: yac Tłuszcza czeka na przedstawienie IP: *.zgora.dialog.net.pl 22.03.07, 13:49
        Zakompleksiony motłoch czeka na show. Jak w dupę dostaję ktoś sławny, to wtedy
        miernota czuje się lepiej, bo lepiej równać do dołu. Niektórzy zapewne żałują,
        że nie publicznej kary śmierci - to byłaby dopiero zabawa, pojechałoby się
        zobaczyć jak tłuką tą Jędrzejczak. Na szczęście są sądy, które jeszcze (w co
        głęboko wierzę) potrafią na chłodno osądzić sprawę, a miernocie pozostaje tylko
        plucie jadem w internecie... nie pozdrawiam
        • Gość: DBK Re: Tłuszcza czeka na przedstawienie IP: *.stk.vectranet.pl 22.03.07, 14:23
          Wierz lub nie, ale prócz zakompleksionego motłochu ktoś to jeszcze czyta. Można
          mieć odmienne zdanie od Twojego? Chyba się skuszę. Jak dla mnie to nie kwestia
          napatrzenia się na to jak tłuką Jędrzejczak. Jak dla mnie to kwestia pokory i
          umiaru ze strony owej gwiazdy oraz poszanowania zasad państwa prawa ze strony
          organów. Prokuratura, jak zapewne wiesz, wykonała gest w stronę Otylii.
          Proponowali cichą ugodę. Show na które czeka według Ciebie motłoch już trwa, nie
          na życzenie motłochu, ale na życzenie gwiazdy tego przedstawienia. Ja też
          wierzę, może mniej głęboko od Ciebie, że skład sędziowski podejmie wyważoną, ale
          sprawiedliwą decyzję - dla mnie to oznacza nie uleganie argumentom obrony, że
          "jak się ma fajne auto, to 160 km/h to bezpieczna prędkość, ale niestety dla
          naszej klientki warunki były nie takie. Cóż nie jej wina" tudzież planom "jak
          wszystko zawiedzie ucieczkę w nadzwyczajne złagodzenie kary z powodu śmierci brata".
          Pozdrawiam, ściskam i całuję nad wyraz gorąco nienawistników :P
        • Gość: Taznock Re: Tłuszcza czeka na przedstawienie IP: 80.48.225.* 22.03.07, 14:39
          Ludzie: ręce mi opadają!!!!

Ilu jest jeszcze takich "umysłowych" jak Yac (Gość: yac 22.03.07, 13:49)?!
          Czyżby Yac sugerował, że od momentu dokonania czegoś wybitnego, będę mógł robić
          co chcę?? Byłoby to świetne rozwiązanie (i takie elitarne): sądy 24-godzinne
          będą miały listę osób z urzędu niewinnych i po bólu;) No i po co płacić za
          jakieś lewe ekspertyzy??

Chyba, że bezkarność będzie dotyczyła wyłącznie "eliminowania" jednostek w
          ramach rodziny? Pytanie do darr.darek (darr.darek 22.03.07, 13:07): jaki
          stopień pokrewieństwa proponuje przyjąć za graniczny?;)
          • Gość: Marcin Re: Tłuszcza czeka na przedstawienie IP: *.acn.waw.pl 22.03.07, 20:27
            Większość użytkowników forum pisze, pokazując swą nieznajomość prawa. Jestem
            przekonany, że w analogicznym stanie faktycznym w 99% nie zostałaby orzeczona
            kara bezwzględnego pozbawienia wolności. Po co wsadzać do wiezięnia kogoś, kto
            popełnił przestępstwo przypadkowo ? Żeby się w tym więzieniu zdemoralizował ?
            Sąd zastosował nadzwyczajne złagodzenie kary m.in. dlatego, że ofiarą wypadku
            był brat Otylii. Tego wypadku nie można porównywać z wypadkiem na Trasie AK w W-
            wie, bo tam kierowca nie wykonywał żadnego manewru, natomiast przekroczył ponad
            dwukrotnie dopuszczalną prędkość na potencjalnie (było kilkanaście stopni
            mrozu) śliskiej jezdni. Skutki wypadku na Trasie AK też były bez porównania
            dużo tragiczniejsze: zginęło 5 przypadkowych osób, nie mających żadnych
            związków ze sprawcą.
            A że pijani rowerzyści otrzymują kary surowsze niż Otylia ? Po pierwsze, mogą
            się odwołać, po drugie oni samą obecnościa na drodze stwarzają zagrożenie dla
            siebie i dla innych. Gdyby nie doszło do tragicznego splotu zdarzeń na drodze,
            zapewne do dziś nikt by nie twierdził, że Otylia stwarza na niej zagrożenie, bo
            by o tym nie wiedział. Co do Otylii - tragiczny przypadek zrządził, że doszło
            do wypadku, natomiast pijak na drodze nie pojawia się na niej przypadkowo i
            jego stan też nie jest przypadkowy.
            I wreszcie: to, że Otylia się broniła i twierdziła, że jest niewinna - każdy
            oskarżony ma prawo to robić i nie może to być w żadnym wypadku okoliczność
            obciążająca.
            • Gość: rece_opadaja Re: Tłuszcza czeka na przedstawienie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 20:47
              Napisal Gość: Marcin

Większość użytkowników forum pisze, pokazując swą nieznajomość prawa. Jestem
              przekonany, że w analogicznym stanie faktycznym w 99% nie zostałaby orzeczona
              kara bezwzględnego pozbawienia wolności. Po co wsadzać do wiezięnia kogoś, kto
              popełnił przestępstwo przypadkowo ? Żeby się w tym więzieniu zdemoralizował ?

Znawco prawa! Jestem wrecz pewien, ze pani O.J, nie raz popelnila tego typu
              wykrocznie, zlamala prawo, nie przestrzegala przepisow. Problem polega na tym,
              ze tym arzem nie udalo sie jej.

Prowadze samochod od prawie 30 lat i nigdy nie wyprzedzam, nie widzac bardzo
              dobrze, co mam przed soba.

Przpadek O.J. jest typowym wyprzedzaniem na wydre w miejscu, gdzie widocznosc
              byla slaba.

Szkoda czasu na dyskusje, poniewaz to ona wyprzedzala w miejscu, gdzie nie powinna.

A papugi? Bezczelne, podwaza nawet fakt isntnienia slonca jesli im ktos zaplaci,
              dobrze zaplaci.

Sąd zastosował nadzwyczajne złagodzenie kary m.in. dlatego, że ofiarą wypadku
              był brat Otylii. Tego wypadku nie można porównywać z wypadkiem na Trasie AK w W-
              wie, bo tam kierowca nie wykonywał żadnego manewru, natomiast przekroczył ponad
              dwukrotnie dopuszczalną prędkość na potencjalnie (było kilkanaście stopni
              mrozu) śliskiej jezdni. Skutki wypadku na Trasie AK też były bez porównania
              dużo tragiczniejsze: zginęło 5 przypadkowych osób, nie mających żadnych
              związków ze sprawcą.

To, czy ktos ma cos wspolnego ze sprawca wypadku nie ma znaczenia, a
              przynajmniej nie powinno go miec.
              Znaczenie ma to dla kierowcy zabojcy i ofiar i ich rodzin

A że pijani rowerzyści otrzymują kary surowsze niż Otylia ? Po pierwsze, mogą
              się odwołać, po drugie oni samą obecnościa na drodze stwarzają zagrożenie dla
              siebie i dla innych.

Tak "dobrzy" kierowcy sa jeszcze niebezpieczniejsi od pijaczkow jezdzacych
              zazwyczaj lokalnymi drozkami, ulicami. Nie zwalnia ich to oczywiscie od
              odpwiedzialnosci karnej.
              Pijaczek dostanie 2 lata, a zabojca 9 miesiecy.

Gdyby nie doszło do tragicznego splotu zdarzeń na drodze,
              zapewne do dziś nikt by nie twierdził, że Otylia stwarza na niej zagrożenie, bo
              by o tym nie wiedział.

Takich Otylii jest zdecydowanie za duzo na naszych drogach

Co do Otylii - tragiczny przypadek zrządził, że doszło
              do wypadku, natomiast pijak na drodze nie pojawia się na niej przypadkowo i
              jego stan też nie jest przypadkowy.
              I wreszcie: to, że Otylia się broniła i twierdziła, że jest niewinna - każdy
              oskarżony ma prawo to robić i nie może to być w żadnym wypadku okoliczność

Taaak...niestety ma prawo.
              To, ze twierdzila, iz jest niewinna, tylko utwierdza mnie w twierdzeniu, ze tacy
              ludzie nie powinni wogle otrzymywac uprawnien do prowadzenia pojazdow mechanicznych.
              Oni zawsze i w kazdej sytuacji beda sie uwazali za niewinnych.
        • Gość: bez logo Re: Tłuszcza czeka na przedstawienie IP: *.chello.pl 23.03.07, 02:15
          Gość portalu: yac napisał(a):

> Zakompleksiony motłoch czeka na show. Jak w dupę dostaję ktoś sławny, to wtedy
          > miernota czuje się lepiej, bo lepiej równać do dołu. Niektórzy zapewne żałują,
          > że nie publicznej kary śmierci - to byłaby dopiero zabawa, pojechałoby się
          > zobaczyć jak tłuką tą Jędrzejczak. Na szczęście są sądy, które jeszcze (w co
          > głęboko wierzę) potrafią na chłodno osądzić sprawę, a miernocie pozostaje tylko
          >
          > plucie jadem w internecie... nie pozdrawiam
          W całej rozciągłości popieram Twoje zdanie. Większość społeczeństwa cieszy
          się z nieszczęścia innych, i to jest przykre.
      • Gość: Arek Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 13:50
        Dlaczego prokurator za zabicie człowieka żąda kary w zawieszeniu? A lekarz
        który przyjął 1tyś łapówki siedzi w więzieniu? Coś tu jet nie tak. Jeżeli
        będziemy pobłażać bogatym i bezwzględnym to nigdy nie zbudujemy IV RP. Wg mnie
        to skandal. Prokurtor powinien dać przykład, że prawo każdego obowiązuje tak
        samo. Ziobro powinien zainteresować się tym skandalem.
        • adas313 Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję 22.03.07, 14:22
          > Dlaczego prokurator za zabicie człowieka żąda kary w zawieszeniu?

Jakiś (chyba) prawnik - nicka w tej chwili nie pomnę - tłumaczył to kiedyś
          w jakiejś dyskusji na forum GW powołując się na konkretne artykuły Kodeksu Karnego.
      • Gość: michal Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Jędr.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 13:50
        ewidentnie wyrok w zawieszeniu nie ma lekko niech sie cieszy ze nie siedzi bo
        zabila czlowieka
      • kotek94 Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Jędr.. 22.03.07, 14:06
        Zrobią z niej niewiniątko-winna droga tylko nie ona brak mi po prostu
        słów.Gdyby to byl przeciętny obywatel byłoby po dyskusji.
      • Gość: ziom Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: *.zax.pl 22.03.07, 14:11
        moim skromnym zdaniem nalezy zlikwidowac mozliwosc powolywania sie
        prokuratury/policji oraz ubezpieczycieli na tzw. "niedostosowanie predkosci do
        warunkow jazdy"... w 80% przypadkow samochody maja zbyt lyse opony,
        niedzialajace hamulce, drogi sa dziurawe, nieodsniezone, z koleinami, krzywe,
        zle skonstruowane, samochody maja niedzialajace swiatla... moge tak wyliczac do
        usrania. pozostale 20% przypadkow to rzeczywiscie sytuacje, gdy ktos jechal
        wiecej, niz powinien. ale narazie kazdy wypadek wrzuca sie do jednego wora -
        'niedostosowanie...' bleeeeeeeeeeeee po prostu nikomu sie *NIE CHCE* dociec,
        czemu tak naprawde doszlo do wypadku! a moze np tiry jechaly za blisko siebie? a
        moze powinien na drodze byc zakaz wyprzedzania, a go nie bylo? a moze jadacy z
        naprzeciwka mial niesprawne oswietlenie?
        najlatwiej jest powiedziec, ze jechala za szybko....
      • Gość: charlie Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: 213.17.170.* 22.03.07, 14:11
        bardzo podziwiam p. Otylię jako sportowca, ale... Gdyby taka tragedia
        przydażyła się statystycznemu kierowcy to już dawno zostałby "zniszczony" przez
        sąd, policję a moze i media... W tym wypadku będzie się szukać przyczyn wypadku
        w złej nawierzchni, w pogodzie itp.. Dlaczego nikt nie powie, że 100 % winy
        jest po stronie tej Pani????
        Skoro droga albo pogada jest zła to chyba nie jeździ się po 100 i więcej km/h...
      • Gość: WelcometoDisneyPL Lepiej wsadzać za zassane z netu mp3 / DIVX ! IP: *.era.pl 22.03.07, 14:11
      • Gość: gość Skandal... IP: *.176.rev.vline.pl 22.03.07, 14:16
        to ona nie wie że kierowca ma się dostosować do pogody a nie odwrotnie. Przy
        złej pogodzie jedzie się wolniej i trzeba uważać. Ale ona straciła poczucie
        rzeczywistości! Im prędzej wróci na ziemię tym lepiej dla niej.
        • Gość: grześ Re: Skandal... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 14:45
          że ona tego nie wie to jeszcze można jakoś łyknąć... problem w tym, że
          najwyraźniej "nie wiedzą" tego jej adwokaci (bo właśnie przedstawili dowód na
          jej winę)... a jeszcze, jak do tego wszystkiego sąd też "nie będzie wiedział",
          to faktycznie będzie skandal

Gość portalu: gość napisał(a):

> to ona nie wie że kierowca ma się dostosować do pogody a nie odwrotnie
          • dkrytyk55 Otylia tchórzliwa i zakłamana,wzór? 22.03.07, 15:11
            patrzy na nią młodzież,szkoda mówić,gdyby się przyznała nikt by ją i tak do
            wiezienia nie wsadził ani też rodzice nie wystąpili by o odszkodowanie,skąd ta
            postawa,pewnie ma głupich doradców.
      • Gość: andrzej z wrocka Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Jędr.. IP: *.ok.ae.wroc.pl 22.03.07, 14:19
        No właśnie co z kierowcą fiata uno ? Nie poniesie żadnej kary ?!
      • Gość: poziom Otylia to sz.ata - jak mozna być tak zakłamanym IP: 212.160.172.* 22.03.07, 14:35
        nie powinna reprezentować naszego kraju, jak dla mnie moze sobie wygrywac
        zawody dla innych państw. Jej medale nic dla mnie w tym momencie nie znaczą.
        Poza tym jest to test naszego sądownictwa-czy jesteśmy równi wobec prawa?
        Zobaczymy..
        • Gość: ja Re: Otylia to sz.ata - jak mozna być tak zakłaman IP: *.chello.pl 22.03.07, 17:35
          dziwie sie ze wogole gazeta puszcza takie komentarze, nazywanie kogos szmata
          jest po prostu przejawem zwyklego hamstwa i braku kultury.Nie jestes tu jedyny
          i mozesz sobie zawodow z jej udzialem nie ogladac, twoje prawo, natomiast
          plucie i obrazanie juz nie.Co znaczy rowni wobec prawa ? Stracila brata w
          wypadku, wiec juz poniosla zasluzona kare, bedzie pamietala to do konca zycia.
          Za co ma isc do wiezienia ? Nie rozumiem, owszem prace spoleczne jak
          najbradziej popieram.
          • Gość: rosomak Re: Otylia to sz.ata - jak mozna być tak zakłaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 17:46
            > Stracila brata w
            > wypadku, wiec juz poniosla zasluzona kare, bedzie pamietala to do konca zycia.

Więc jak się poprztykam z bratem to mogę go zabić i karę mam już... wliczoną?
            Ciekawe.
            • Gość: ja Re: Otylia to sz.ata - jak mozna być tak zakłaman IP: *.chello.pl 22.03.07, 17:52
              a ona sie poprztykala tak ? Ciekawe to ty masz myslenie, ja jakos nigdy tak o
              moim bracie nie myslalem.
          • Gość: Gość Re: Otylia to sz.ata - jak mozna być tak zakłaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:19
            Równi wobec prawa znaczy tyle że kazdy dostaje taką sama karę. A tu równości
            nie ma, zwykły obywatel dostałby czape na pare lat, więc nie licz na prace
            społeczne, chyba, że też jesteś sportowcem lub politykiem.
            • Gość: ja Re: Otylia to sz.ata - jak mozna być tak zakłaman IP: *.chello.pl 22.03.07, 18:25
              nie sadze, teraz kazdy moze sie na ten wyrok powolac.Chodzilo mi tez o pewien
              poziom dyskusji, obrzucanie kogos epitetami temu nie sluzy.
              • Gość: Gość Re: Otylia to sz.ata - jak mozna być tak zakłaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:32
                To, czy każdy będzie móbł się powołać na ten proces, okaże się dopiero w
                przyszłości, jak dojdzie do podobnych wypadków (czego nikomu nie życzę). Wtedy
                okaże się jak bardzo sprawiedliwe jest nasze sądownictwo. I wtedy będzie można
                podjąć dalszą dyskusję.
                • Gość: ja Re: Otylia to sz.ata - jak mozna być tak zakłaman IP: *.chello.pl 22.03.07, 18:43
                  zgadzam sie, ale nie ma czego otylii zazdoscic
                  • Gość: Gość Re: Otylia to sz.ata - jak mozna być tak zakłaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:56
                    Tu nie chodzi o zazdrość, a raczej o nasze sądownictwo, które już nieraz
                    pokazało, że są równi i równiejsi. To mogło się przytrafić każdemu znanemu
                    sportowcowi i wynik byłby taki sam. Mamy niestety za mało sportowców dających
                    nam złote medale, czego skutkiem są różne małyszomanie czy kubicomanie. Jednak
                    to działa w obydwie strony. Wina Otylii była ewidentna, i tylko to, że
                    stwierdziła inaczej wywołało taki oddźwięk.
          • szurum-burum1 Re: Otylia to sz.ata - jak mozna być tak zakłaman 23.03.07, 04:38
            Wiesz co? Spróbuj sobie wyobrazić całą tę sytuację z perspektywy
            jej brata właśnie. Karą ma być dla niej śmierć brata? A co z nim?
            Ale ją ukarał, niedobry.
            • Gość: nika100 Re: Otylia to sz.ata - jak mozna być tak zakłaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.07, 08:13
              Zgadza się. NAzwałabym każdą której tak się zdarzyło a ją tym bardziej bo jest
              zwykłym tchórzem.
        • Gość: antyprawak Re: Otylia to sz.ata - jak mozna być tak zakłaman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 18:42
          A dla mnie jako Polaka znaczą bardzo wiele i nie życzę sobie takich określeń w
          stosunku do osoby reprezentującej mój kraj. Ja właśnie sobie życzę, aby
          reprezentowała Polskę i nie chciał bym, aby reprezentowała inne państwo. Na
          marginesie, na jej miejscu po przeczytaniu wszystkich postów na tym form,
          właśnie to co bym zrobił to zmienił obywatelstwo jak Władek Kozakiewicz, chociaż
          jego decyzji akurat nie pochwalam. Nawet przy urodzeniu nie jesteście wszyscy
          równi a co dopiero według prawa. Zresztą jakiego prawa? Zależy którą nogą wstał
          sędzia, kto go naciska i jaki jest układ prokuratorsko-sędziowsko-adwokacki?
      • Gość: tetetka Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Jędr.. IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 22.03.07, 14:37
        A mnie ciekawią następujące informacje:
        Ile km przejechanych za kierownicą samochodu miała za sobą Otylia J. ?
        Jaka jest odpowiedzialność sponsora, który w ramach rozpieszczania dał Jej taki
        - właśnie taki - samochód ?
        Kto wyciągnie i jakie wnioski z tej tragedii ?
        Czy w przyszłości wybitni - to nie ulega wątpliwości - sportowcy też będą mieli
        podobne ? przywileje i podarunki ?
      • Gość: tulipan Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.07, 14:43
        winna, tylko własnie tu zaczyna się dyskusja "co dalej?"
      • Gość: Taznock Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Jędr.. IP: 80.48.225.* 22.03.07, 14:46
        O ile się nie mylę, to powinien być dowód oskarżenia? Były złe warunki więc
        AUTOMATYCZNIE przestają obowiązywać standardowe ograniczenia. A na poboczu to
        chyba droga hamowania jest niezależna od warunków na jezdni?
        • kotek94 Re: Nie bądźcie tacy zawzięci 22.03.07, 15:00
          przecież tu tylko chodzi o sprawiedliwośc,która powinna dotyczyc wszystkich a
          nie tylko wybranych.Czekam na interwencję pana Ziobry niby takiego
          sprawiedliwego.
      • Gość: makrebs Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Jędr.. IP: *.echostar.pl 22.03.07, 14:47
        Już nie szukajcie dziury w całym. Jechała za szybko i stało sie! (nieszczęście)
        Na pewno nie chciała tego wypadku.Nie chciala zabić swego brata.
        Potraktujcie ją jako osobe wspanialą, świetnego sportowca potrzebnego w kraju
        i... uniewinnijcie ją (nie wymyślajcie dowodow świadczących iz wypadek był
        nieunikniony. Nikt chyba niechciałby skazania Otylii. Ewentualnie - minimalna
        kara w zawieszeniu.
        Nie wsadzajcie wszystkich do jednego worka. Czasem cos darzy niedobrego, ale
        potrzebne jest uniewinnienie.
        • Gość: mimi Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: 81.13.200.* 22.03.07, 14:53
          chyba sobie kpisz? Nikt nie twierdzi, ze chciala wypadku - rozwazane jest
          raczej jaka bylaby procedura gdyby nazywala sie Kowalska - bo smiem twierdzic,
          ze gdyby to Kowalskiej sie zdarzylo cos niedobrego to nie mowilibysmy o
          uniewinnieniu albo zawiasach.
        • Gość: Taznock Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: 80.48.225.* 22.03.07, 15:15
          A ja chcę, żeby ją ukarać i to nie minimalną karą, ale sprawiedliwą. Ze względu
          na jej dotychczasowe życie (osiągnięcia) sąd powinien się zgodzić na zawieszenie
          wykonania kary - jednak taka inicjatywa prokuratora jest czymś niezrozumiałym!!
          (czyżby się bał, że mistrzyni zostanie ukarana??)

A to, czy sławna Pani "nie chciała tego wypadku", "nie chciała zabić swego
          brata" to powinno paść z jej ust! My sądzimy po sobie (kochamy swoją rodzinę),
          ale czy ona to powiedziała? Czy padły słowa skruchy? NIE! Nie przyznaje się do
          winy i cały jej "ból po stracie brata" to wymyślona przez adwokatów taktyka!

Nie chcę nawet myśleć - jeśli Pani Jędrzejczak zostanie uniewinniona - kto
          podpadł innym naszym sławom: Małyszowi, Korzeniowskiemu i innym. Apeluję do tych
          nieszczęśników: nie wsiadajcie z nimi do ich samochodów;)
          • Gość: limak Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: *.wsm.wielun.pl 22.03.07, 16:55
            SKANDAL!!!
      • Gość: endrju............ Juz Wiadomo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! IP: *.chello.pl 22.03.07, 14:50
        W kuluarach mówią, że dostanie sześć lat. Skrócą jej o połowę jak zdobędzie
        złoto na 200m. Ale i tak już po karierze. no chyba, że bedzie miała basen w
        wiezieniu.
        • Gość: mimi Re: Juz Wiadomo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! IP: 81.13.200.* 22.03.07, 14:56
          w sumie wolalabym, zeby zbudowano olimpijski basen w pierdlu, niz zeby
          marnowano publiczna kase na swiatynie opatrznosci.
      • Gość: Taznock Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Jędr.. IP: 80.48.225.* 22.03.07, 15:02
        Patrzę na Panią Jędrzejczak i nie wierzę, że ona żałuje tego co się stało! Nie
        chodzi mi o to bynajmniej, by sie publicznie biczowała albo przestała uśmiechać!

Chodzi mi wyłacznie o to, co ona robi, aby pokazać, że ZDAJE SOBIE SPRAWĘ, ze
        swojego błędu! Nieprzyznanie się do winy to szczyt szczytów!!! Kara powinna
        uwzględniać jej BRAK ŚWIADOMOŚCI popełnienia przestępstwa! Brak deklaracji o
        poprawie! Bo niby co ona zrobiła źle?

Czy ktoś tu jeszcze pamieta, że kara nie ma na celu przywrócenia życia jej
        bratu? Nie ma na celu także odebrania jej tych sukcesów, na które cięzko
        zapracowała. Kara ma funkcję wychowawczą i chodzi o to, żeby ani Pani
        Jędrzejczak, ani nikt inny już nigdy nikogo nie narażał na takie
        niebezpieczeństwo. Jeśli zostanie uniewinniona, to jest gotowa uwierzyć, że w
        jej zachowaniu nie było niczego złego. A my wraz z nią uwierzymy w to samo!

Podsumowując: ból po stracie brata nie jest żadną karą dla takiej osoby jak OJ a
        sprawiedliwy osąd jest konieczny, żeby tej Pani coś uświadomić.
        • Gość: outsider Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: *.dialup.mindspring.com 22.03.07, 15:19
          takie przejscie i doswiadczenie jest wystarczajaca kara. Nie trzeba dodawac
          jeszcze dodatkowego zla do zla i nieszczescia jakie juz pani Otylia musiala
          przejsc. Jest osoba publiczna i posiada unikalny talent, wiec prosze jej dac
          spokoj,bo takimi roznymi zloslywymi wypowiedziami tylko ojawia sie wlasna
          ignorancje i starotestamentowa, jesli nie poganska, wole osadzania drugiego;
          ponadto stara sie emocjonalnie niszczyc druga osobe, co jest najzwyczajniejsza
          w swiecie zawiscia i msciwoscia (baaardzo niechchrzescijanskie cechy!)
          Zajmijcie sie wszyscy oskarzyciele wyjmowaniem belki z wlasnego oka. Najlepiej
          poprawia sie innych poprzez poprawianie samego siebie.
          • Gość: hekate Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: *.derbynet.pl 22.03.07, 15:27
            Jaja sobie robisz?
            Każdy z nas za spowodowanie takiego wypadku siedziałby już w pierdlu i nikt by
            sie nie zastanawiał czy przypadkiem te przejścia nie były wystarczającą karą:P

Z twojego rozumowania wynika że jeśli ktoś jest osoba publiczną, znaną i ma
            jakiś talent to może robić wszystko, jest bezkarny. Obrzydliwe.
          • Gość: mimi Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: 81.13.200.* 22.03.07, 15:30
            wyjmuje te belke. Wypadek pozostaje wypadkiem, nie bylo to dzialanie umyslne to
            jasne. Nie moze byc jednak tak, ze Kowalski idzie do pudla a Jedrzejczak za to
            samo dostaje 2 lata zakazu prowadzenia pojazdow. Szanuje i Otylie i
            Kowalskiego - ale chce, zeby prawo bylo rowne. I talent Otylii nie ma nic do
            rzeczy - znaki drogowe sa dla wszystkich, i jesli karamy surowo kierowcow
            przekraczajacych predkosc to niestety, z szacunkiem dla jej dla jej dokonan,
            nie mozna jej stawiac ponad prawo. Albo albo.
          • Gość: Taznock Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: 80.48.225.* 22.03.07, 15:32
            PODZIWIAM zbrodniarzy, którzy po wyjściu z więzienia budują pałace.
            POGARDZAM budowniczymi pałaców, którzy grzeszą bez wstydu!
          • chavez6 Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję 22.03.07, 16:18
            hahahahaha!/..... ty wiesz co mówisz?

właśnie stwierdziłeś, że jeżeli jesteś sławny i odnosisz sukcesy, to masz
            licencje na zabijanie, zrozum, że to nie był wypadek typu, "przebiła się opona i
            straciłem panowanie nad samochodem", ale ona z pełną świadomością podjęła
            ryzykancką decyzję o wyprzedzaniu na 3.... spójrz na to:
            img93.echo.cx/img93/782/beztytulu24ip.jpg
            z takich sytuacji, które wynikają z bezmyślnego wyprzedzania powstają najgorsze
            w skutkach wypadki, jeżeli będziemy pobłażać takim kierowcom, to przyzwolimy im
            na takie postępowanie. I nie chodzi o to, że chcemy przerwać karierę Otylii,
            powinna iść to pudła za ryzykancką jazdę, a jeżeli pływanie jest dla niej tak
            ważne, to powinna iść do więzienia z basenem.

Ale zamiast tego straci prawko na 2 lata...... żenada.
          • szurum-burum1 Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję 23.03.07, 04:50
            Zaraz, zaraz. Jedyne, co zrobiła, to dostała medal za coś, co i tak nie
            przyniosło nikomu żadnego pożytku. Byle śledź pływa lepiej od niej (i od
            każdego człowieka zresztą), nie przypisuj nadmiernej wagi do "unikalnego
            talentu". Talent to coś takiego, co porusza bez siedzenia w przepoconej
            koszuli i z piwkiem przed telewizorem z poczuciem, że oto przez jakieś nic nie
            znaczące zwycięstwo spływa na oglądającego swojego rodzaju współzasługa, bo też
            jest Polakiem.
      • Gość: student Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Jędr.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.07, 15:25
        NO i dobrze-jest winna,bo jest i tyle.Przez swoją głupotę i niewiedzę ZABIłA brata.
      • verey W blasku falszywego zlota 22.03.07, 15:28
        Sad jest od tego zeby rozstrzygnac o winie/niewinnosci p.Jedrzejczak .
        Obserwacja z boku pozwala zauwazyc , ze prokuratura zaproponowala bardzo lagodna
        kare w sprawie nieumuslnego zabojstwa drugiej osoby w wypadku samochodowym .
        Wyglada na to , ze zycie czlonka rodziny mistrzyni olimpijskiej jest niewiele
        warte , prawdopodobnie mniej niz przypadkowej osoby zabitej przez zwyklego
        obywatela przy uzyciu pojazdu mechanicznego. To bardzo smutne i jak mysle
        dodatkowo bolesne dla rodziny zmarlego i zabojczyni .
        Co mnie jednak najbardziej uderza i gniewa to fakt , ze osoba oskarzona nawet
        nie pofatygowala sie na sale sadowa aby uslyszec mowe prokouratora , swoich
        obroncow czy w koncu wysluchac osobicie wyroku z ust sedziego ( czy tez
        sedziny ). A to przeciez sa elementy skruchy , zadoscuczynienia i kary .
        Nieobecnosc p. Jedzrejczak w takim momencie na sali sadowej jest prawdziwym
        przejawem braku czy tez zaniku podstawowych zasad , przywoitosci czy poczucia
        winy .
        I co mi po jej medalach ? Po co ktos taki reprezentuje moj kraj i mnie ,
        dodatkowo za moje pieniadze ? Ja nie zycze sobie byc reprezentowanym przez ludzi
        ktorym brakuje elementarnych norm i zasad i ktorzy nie poczuwaja sie do bycia
        takim samym wobec prawa obywatelem i czlowiekiem jak ja i miliony innych .
        Na miejscu sedziego czy sedziny za sam fakt nieobecnosci p.Jedrzejczak na sali
        sadowej, kiedy waza sie jej losy i kiedy wobec prawa i spoleczenstwa ma
        odpowiedziec za swoje tragiczne i przestepcze dzialnia , wymierzylbym kare bez
        zawieszenia a ewentulna apelacje zalecil skladac zza krat .
        Moze ktos w sadzie powiatowym poczuje sie jednak jak normalny czlowiek a nie jak
        figurunka w blasku falszywego zlota .
        • Gość: Arek Masters Swimm Re: W blasku falszywego zlota IP: 212.160.172.* 22.03.07, 15:58
          Jeśli chodzi o nieobecność to nie przesadzajmy - sąd dał na bank zgodę na
          opuszczanie kraju i w takim przypadku nie musi obecna na rozprawie - wystarczy
          że ma pełnomocników. To jest normalne i tak naprawdę każdy kogo stać na
          adwokata może w takim przypadku tak się zachować. Nadzwyczajne złagodzenie kary
          bezapelacyjnie przysługiwało Otylii, zwłaszcza że brak jest oskarżycieli
          posiłkowych a ona sama poniosła t.zw. znaczną stratę w wyniku przestępstwa.
          Zawsze we wszystkich dyskusjach czy to w necie czy w realu broniłem Otylii i
          zawsze mówiłem, że skandalem są bezlitosne i bezdennie głupie teksty
          internautów o wsadzaniu jej za kratki. Powiedzmy sobie to jasno - 99% obywateli
          za analogiczny wypadek (trzeźwy, niekarany, krystaliczna opinia) nie idzie
          siedzieć - są to wyroki w zawieszeniu. I tego się trzymałem i moje obawy
          dotyczyły tego, czy media nie zrobią krzywdy Otylii przez krzyk o niskich
          karach itp. Doznałem szoku gdy dowiedziałem się, że nasza "skromna, religijna"
          Oti żąda uniewinnienia pomimo naprawdę korzystnej oferty prokuratury!!!! Buta i
          zarozumiałość!!!! Brak zrozumienia tego, co się zrobiło!!! Jestem w szoku do
          tej pory. Gdy jeszcze usłyszałem, że to Oti jest ofiarą tego wypadku????
          Do tej pory chyba wszyscy myśleli, że w przypadku błędów przy wyprzedzaniu wina
          zawsze leży po stronie wyprzedzjącego!!! Tu się okazuje, że winne są drzewa,
          dziury a nawet auto, bo za szybko wyprzedzało...no i kierowca Uno oraz cykliści
          To jest naprawdę skandal, choć pozostaje w tym przypadku nadzieja że sąd
          kierując się przepisami prawa, zasadami i DOŚWIADCZENIEM wyda naprawdę
          sprawiedliwy wyrok po którym będzie można jeszcze wierzyć, że prawo w Polsce
          istnieje a nie jest tylko używane do wycierania sobie gęby przez "polityków"
          • Gość: mimi Re: W blasku falszywego zlota IP: 81.13.200.* 22.03.07, 16:06
            Arek sorry, wroc do newsow o wypadku na Trasie Torunskiej - tam facet wjechal w
            przystanek, spowodowal smierc pieciu osob, spadl z wiaduktu i przezyl. Byl
            trzezwy i niekarany, przyznal sie do winy i rozpadl sie na proch przepraszajac
            rodziny. Dostal siedem lat. Wiec liczy sie liczba ofiar i pokrewienstwo z nimi?
            • Gość: Arek Re: W blasku falszywego zlota IP: 212.160.172.* 22.03.07, 16:43
              Gość dostał 5 lat i przede wszystkim był skazany za spowodowanie katastrofy w
              ruchu lądowym (wg mnie mocno naciągane pod naciskiem ministra) - pytanie czy
              jest różnica czy zginie jedna czy więcej ofiar??? Okazuje się że tak. Poza tym
              tam było 5 oskarżycieli posiłkowych - rodziny ofiar i one domagały się nawet 12
              lat!!!!
              Prawda jednak jest taka, że baaaardzo rzadko idzie się do więzienia (w takim
              przypadku) za wypadek samochodowy ze skutkiem śmiertelnym tak jak i za
              zaniedbania na budowie skutkujące czyjąś śmiercią - praktyka tak wygląda. Mi
              bardziej chodzi o coś innego - to, że panna Otylia niestety w najważniejszej
              chwili nie pokazała klasy...pokazała za to coś tak paskudnego - to, że ma mocno
              gdzieś t.zw. poczucie przyzwoitości oraz sprawiedliwości. Chociaż może dzięki
              temu odda przysługę setkom następców, którzy będą się bronić w podobny sposób
              • Gość: mimi Re: W blasku falszywego zlota IP: 81.13.200.* 22.03.07, 17:09
                Arek, gosc dostal 5 w pierwszej instancji i SIEDEM w drugiej, wyrok jest
                prawomocny - donosila Rzepa w styczniu (niestey smutny pan Piotr M, ktory z
                duza przyjemnoscia pisuje o takich sprawach w GW zaspal tym razem).
                Oskarzyciele posilkowi domagali sie rowniez kary smierci i dozywocia, i trudno
                sie tym zrozpaczonym ludziom dziwic. To nie zmienia faktu, ze gosc nazywa sie
                Kowalski, wiec byloby dla niego lepiej, gdyby zginal. Mysle, ze dla dopelnienia
                rownosci wobec prawa na nastepnym otwarciu basenu olimpijskiego wstege powinna
                przecinac zlota Motylia i Minister Ziobro.
      • Gość: gruba fela Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: *.gdynia.mm.pl 22.03.07, 15:41
        Nie ma wątpliwości że ten wypadek zdarzył się z dwóch powódów, pierwszy to
        nasze polskie drogi, a drugi to brak dooświadczenia kierowcy!

Odpowiedzialni za wypadek w 90% sa CI którzy budowali tak wąskie drogi, (to
        powinny byc przynajmniej dwa pasy w każdym kierunku i szerokie podbocze), i ci
        którzy są odpowiedzialni za stan dróg, i oni powinni stanąć przed sądem!!

Ten prokurator to prawdziwy kretyn!
        Obrona nie musi przedstawiac żadnych dowodów, a prokuurator za wytaczanie
        takich procesów powinien zapłacic odszkodowanie oskarżonym jak zarówno
        zwrócic koszta sądowe podatkowiczom!

• Gość: mimi Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: 81.13.200.* 22.03.07, 15:46
          felicjo utyta,
          miod prawdy i madrosci splynal z warg twoich. Masz racje. Otworzmy wobec tego
          wiezienia, niech wyjada wszyscy Kowalscy skazani za niedostosowanie predkosci.
          Jestem za.
      • Gość: wieniauw Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Jędr.. IP: 217.153.6.* 22.03.07, 15:50
        uwazam że otylia już dosyć mocno została ukarana do końca życia musi żyć z tym
        piętnem że zabiła brata
        • Gość: mimi Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: 81.13.200.* 22.03.07, 15:59
          niektorym trzeba wciaz ie na nowo tlumaczy - nie chodzi o nia, ale o
          pozostalych Kowalskich. Bo jesli sie rozpedzi Kowalski to pudlo, a Jedrzejczak
          to witaminki i psycholog? A czy Kowalski tez moze dostac witaminki i psychologa
          w ZK? Bo Kowalski wart jest mniej? Bo jesli Kowalski jest w pudle to przestal
          byc czlowiekiem? Jemu wolno paczke na kwartal a jej placimy bilet do Australii?
          Przeciez jak wsiadali do samochodu to byli rownie - ani jedno ani drugie nie
          chcialo spowodowac wypadku ani nikogo zabic!
      • Gość: krzych Re: Obrona przedstawiła nowe dowody ws. Otylii Ję IP: *.icpnet.pl 22.03.07, 16:00
        Szukajmy kierowcy UNO, winni powinni zapłacić za swoje przewinienia
      • Gość: Jonek Co to znaczy...? IP: *.e-wro.net.pl 22.03.07, 16:26
        Co to znaczy, że zawiniły warunki na drodze? Jak pada deszcz to jadę wolniej i
        jest ok a nie daje po garach. Zawsze winny jest człowiek nie chcący przystosować
        się do warunków na drodze.
      • Gość: malutki Pani Otylio...troche pokory i samokrytyki... IP: *.nist.gov 22.03.07, 16:40
        inaczej...kto nastepny...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka