Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Słomiński: Gdyby ważyła mniej ...

IP: *.devs.futuro.pl 03.04.07, 16:01
    przecież ja już o tym pisałem, jak sie okazało, że rzekomo zrobili za małe
    kostiumy, a trener zauważył to dopiero teraz, no nie mam pytań, niestety jak
    sie nie podchodzi do treningu to sie ma nadwage i potem nie potrafi wytrzymać
    200m.
    Obserwuj wątek
      • Gość: mrto Re: Słomiński: Gdyby ważyła mniej ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 16:08
        Masz rację. Ale spróbuj powiedzieć kobiecie że jest za gruba :) Obrazi sie i
        nawet jednego medalu nie zdobędzie. A teraz jak już sama wie że waży za dużo to
        można już o tym mówić otwarcie.
        • Gość: hegemon® czyli to nie stroje były za małe... IP: 195.47.239.* 03.04.07, 17:10
          no to 10.000$ kary za szkalowanie firmy
      • Gość: gtxpl Re: Słomiński: Gdyby ważyła mniej ... IP: 212.160.93.* 03.04.07, 16:09
        Przecież to dla niej normalne ... Nazywa się Otyła... i prawie zdobyła złoto -
        prawie robi wielką różnicę
        • Gość: qwerty Re: Słomiński: Gdyby ważyła mniej ... IP: 62.29.137.* 03.04.07, 16:13
          nie znacie sie.
          olala zloto, bo dziewczyny lubia braz
          • Gość: go$c!u Re: Słomiński: Gdyby ważyła mniej ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 18:09
            no wlasnie... to jest odpowiedz na pytanie:
            dlaczego rychy r. ma brudna d**e?
            • Gość: Cygan Re: Słomiński: Gdyby ważyła mniej ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 21:40
              "dziewczyny lubią W brąz" - tak jest prawidłowo i tak w jakiejś
              autobiograficznej piosence, bodajże Rynkowskiego, było.
      • Gość: swimmer Gratulacje dla Trenera 1000lecia!!!I IP: 212.160.172.* 03.04.07, 16:16
        Zawsze podziwiałem umiejętność zrzucania winy na innych zamiast uderzenia w
        piersi...Sprawy stresu związanego z procesem można było uniknąć i każdy dobry
        prawnik wie, że są metody odraczania procesu a przede wszystkim dobrowlnie
        poddac się karze i koniec. Natomiast wypowiedzi słomy na temat Kuczki czy
        Korzenia sa po prostu żenujące - na całym świecie trener bierze
        odpowiedzialność za wszystko łącznie z tym, czy zawodnik chce trenować czy nie -
        słoma popadł w chorobę zwaną jednowładztwem i sodówa odbiła owszem - ale jemu -
        poczuł się po prostu wszechmocny i wszechwiedzący. Sprawy Budzis, Gąsiora,
        Kuczki, Korzenia - czy to przypadek że aż tyle nazwisk łącznie z Otylią nie
        spełnia nadziei? czy to przypadek, że praktycznie każdy zawodnik trafiający do
        słomy popada w głęboki regres??? Teraz ucieka jak szczur z tonącego okrętu winą
        obciążając zawodników. Trener Panie Słomiński bierze również odpowiedzialność
        za to czy zawodnik weźmie jego rady taktyczne podczas wyścigu - to nazywa się
        kontakt zawodnik-trener a polega na zaufaniu...a tego chyba zawodnicy nie mają
        do trenera 1000lecia. Lekceważenie ich i wypowiedzi na łamach prasy że teraz
        odczują co to znaczy nie miec trenera...żenada i brak choćby odrobiny godności
        osobistej i honoru. Lepiej byłoby się przyznać, że gdy chłopcy Drozda
        wychodzili w australii z treningu to aplikowało się swoim podopiecznym jeszcze
        dodatkowe ciężkie zadania, może łapki trzeba było odstawić wcześniej a nie na
        tydzień przed startem. A może teraz warto byłoby zrobić rachunek sumienia i
        przyznać się, ze się zawodników po prostu przetrenowało i samemu się popełniło
        błąd. Na MP w Dębicy może się okazać, ze Ci pływacy zrobią lepsze wyniki niż w
        Melbourne i co wtedy??? Jak Pan Trener będzie się tłumaczył??? Powie, że zrobił
        coś czego nie odczuli od 2 lat?????
        • boed Re: Gratulacje dla Trenera 1000lecia!!!I 03.04.07, 16:38
          Ktos kiedys na tym forum pisal, ze przez jakis czas trenowal u Slomy i przestal
          z roznych powodow, glownie z tych, ktore wymieniles. Jesli to Ty to jestes po
          prostu malo wiarygodny. Poza tym ja trenowalem LA, trojskok i powiem szczerze,
          ze zdarzalo sie wymiotowac po treningu, bluzgac na treneiro (ciezki czlowiek,
          konfliktowy, autorytarny i pod tym wzgledem szkoda gadac) ale nigdy nie
          podwazalem jego kompetencji na publicznie, bo pomimo wszystko ON Lepiej Wiedzial
          niz ja. W koncu przestalem trenowac, bo nie to w zyciu wybralem, ale zawsze bede
          twierdzil, ze czlowiek, ktory stoi z boku i patrzy na zapieprzajacego na
          treningu czlowieka wie na jego temat duuzo wiecej niz sam tyrajacy. Dlatego,
          majac na uwadze moja jakas tam "kariere" sportowa uwazam, ze totalnie brakuje Ci
          pokory i nigdy nie bedziesz dobry w tym co robisz. Co do naszych kluczowych
          plywakow: Korzeniowski mial wszystko gdzies i sam sie przyznawal ze olewa metody
          trenerskie, bo on ma swoje zdanie na ten temat, Otylia jest po prostu za gruba
          (jako plywak wiesz jak kolosalne znaczenie ma waga ciala w wodzie, mam nadzieje
          przynajmniej.....). Te dwa przyklady pozwalaja domyslac sie, ze duza wine za
          slabsze wyniki ponosza sami zawodnicy, czego Ty starasz sie kompletnie nie
          dostrzegac. Jesli natomiast sa przetrenowani to teraz jest czas, aby poprawic
          pewne rzeczy i zrobic wynik na olimpiadzie (choc na moje niewprawne oko
          "zmulenie", brak swiezosci, na ktore skarzyl sie Korzeniowski oraz ewidenty,
          widoczny brak szybkosci to typowe objawy, ktore sie ma mniej wiecej w dwoch
          trzecich kazdego pozadnego cyklu treningowego). Jak to mowil moj trener: jesli
          trenujesz to nie dyskutujesz (tlumaczenie z laciny :) ) a kiedy mial dobry humor
          to uzywal tego slowa, ktore jest bardzo potrzebne w zyciu kazdego sportowca, i
          ktore wymienilem juz wczesniej: pokora, pokora, pokora. Czego i Tobie zycze.
          • Gość: swimmer Re: Gratulacje dla Trenera 1000lecia!!!I IP: 212.160.172.* 03.04.07, 16:56
            nie trenowałem na szczęście nigdy u słomy i Bogu dzięki bo bym się z nim nigdy
            nie dogadał. Natomiast przyznaję Ci rację - trener zawsze powinien wiedzieć
            lepiej, ale jednocześnie brać za to odpowiedzialność, a ze słomą tak jest że
            jak wynik jest to się nie skarży a jak wyniku nie ma to wszyscy są winni tylko
            nie on i to jest żenujące i jest powodem frustracji tych młodych
            ludzi...Przypomnę, ze 2 lata temu słoma nadawał na Korzenia że ten się obija i
            nie wykonuje jego zadań i jaki był efekt? Rekord Polski i złoto we wspaniałym
            stylu. Myślę, że Korzeń pomimo swoich wad po prostu czuł że musi
            odpocząć...Teraz chciał posłuchać trenera i efekt widzieliśmy...Tylko Otylia
            jest szczęśliwa ze współpracy bo myślę, że słoma ją inaczej traktował widząc w
            niej też kasę dla siebie...a może po prostu szczerze się zaprzyjaźnili.
            Jeśli chodzi o zamulenie to oczywiście - ono powinno być, ale miesiąc
            wcześniej - ostatnie 2-3 tygodnie przed startem służą szukaniu szybkości i
            odpoczynkowi, a nie ciężkim zadaniom. I tu pewnie był błąd w treningu i do tego
            trzeba umieć się przyznać. Słoma tego nie umie i koniec.
            • Gość: tk Re: Gratulacje dla Trenera 1000lecia!!!I IP: *.aster.pl 03.04.07, 20:56
              swimmer, jestes niewiarygodny, przeinaczasz fakty aby pasowały pod to co
              piszesz, słominski krytykował korzeniowskiego 3 m temu a nie 2 lata
          • text Re: Gratulacje dla Trenera 1000lecia!!!I 03.04.07, 20:44

BOAD popieram,
            też mam na koncie króciutką karierę pływaka,
            i tak naprawdę, to jest tak, że trener wie lepiej,
            ale musisz czuć do niego respekt

trening przed szkołą, trening po szkole
            to nie jest łatwe i ciągle ściana i ściana
            wychodzisz z domu o 6 wracasz najwcześniej o 21
            przez całe życie, kiedy WY się bawicie, oni tyrają
            nie zrozumie tego nikt, kto nie był poddany takiemu reżimowi
            ja się dusiłem po treningu i wymiotowałem, albo nie potrafiłem trafić w łóżko,
            ale wyniki były jeszcze lepsze na zawodach,
            pojawiły się dyplomy, medale - człowiek czuł że jest dobrze

a oni tak już trenują od 20 lat, chciałoby sie WAM ??

trzeba coś zmienić w kadrze, myślę że wina rozkłada się 40/60,
            60 dla trenera
            40 dla zawodników, bo brak im zmotywowania trenera

ale nie wiem czy zmiana trenera coś tu da,
            ja bym stworzył 2 zespoły Słomińskiego i Drozda (bo rewelacyjnie ICH przygotował)

jedno jest pewne, w kadrze jest niedobra atmosfera i trzeba to szybko zmienić,
            w imię przygotowań na Pekin 2008

• Gość: lepiej wie Re: Gratulacje dla Trenera 1000lecia!!!I IP: *.mosar.pl 04.04.07, 00:26
            słomiński gada bzdury. Autorytatywnie wypowiada się na tematy o których nie ma
            żadnego pojęcia. U wielu ludzi stres powoduje brak apetyt ;))))) To dltego
            często zdarza się, że osoby, które spotkała tragedia CHUDNĄ.
        • bazyliszek4 Re: Gratulacje dla Trenera 1000lecia!!!I 03.04.07, 20:24
          primo - kilka dni temu Drozd zebrał zawodników i zapytał się ich krótko: czemu
          udajecie, że nie umiecie pływać, skoro na treningach przed mistrzostwami
          osiągaliście wyniki w granicach życiówek? czyżby i on wykazywał się brakiem
          godności osobistej i honoru?
          nikt mi nie wmówi, że Kuczko nie jest w stanie, nawet w słabszej formie,
          przepłynąć 200 metrów szybciej niż Wolniak. i dlaczego Korzeniowski będący w
          słabszej formie bije życiówkę na 200 kraulem? panowie udowodnili, że potrzebują
          bata i brak trenera na zgrupowaniu odbija się fatalnie, bo sami nie sa w stanie
          przez kilka dni wytrzymać reżimu treningowego. i potem mamy loterię - klęska
          lub życiówka.
          secundo - trener nie odpowiada za całe życie zawodnika - takie podejście to
          wychowywyanie życiowych kalek, które po zakończeniu kariery nie wiedza co
          zrobić ze swoim zyciem. rozumiem, że pan nie lubi Słomińskiego, ale fakt, że
          Gąsior najpierw zażywał trawkę, a potem przyszedł pijany na lotnisko przed
          odlotem kady na zgrupowanie to tez wina trenera...
      • mgr_klopotek Pomacha miotłą pod dozorem policji 03.04.07, 16:17
        to zaraz tłuszczyk zrzuci.
      • Gość: Kuba Słomiński: Gdyby ważyła mniej ... IP: *.adsl.inetia.pl 03.04.07, 16:51
        Oty patrzy na tego dżolero w kapeluszu, i widać to po niej iż chciałaby mu dać w
        pysk!!!!!
      • Gość: Killer kalorii Teraz wpadnie w anoreksję.. IP: *.ists.pl 03.04.07, 17:39
        Przestanie w ogóle jeść i umrze z głodu. Tak, tak, z tymi babami, to same
        problemy..
      • Gość: kibic Słomiński: Gdyby ważyła mniej ... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 03.04.07, 17:43
        A może trenera Słomińskiego ..łączy też uczucie z tą przestępczynią-Otylią?....i
        zawodnicy to widzieli????hm???
        • Gość: fan Motylem byłam ale..utyłam IP: *.core.euronet.net.pl 03.04.07, 17:53
          To początek końca.Odpłyń Otylko.
      • Gość: mistrzu Re: Słomiński: Gdyby ważyła mniej ... IP: *.chello.pl 03.04.07, 17:50
        A ja chętnie zobaczę jak te 200m przepływasz...Chociaż śmiem podejrzewać że
        siedzisz przed kompem z paczka chipsów :))
        • Gość: Schuja [...] IP: *.pools.arcor-ip.net 03.04.07, 18:24
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: chłopnababy Utyj Otylio... IP: *.sulechow.net 03.04.07, 18:25
        ...przynajmniej zakobiecisz swe kształty i biuścik się wreszcie pojawi!
        Sport to nie wszystko w życiu...
        • w_u_j_e_k Re: Utyj Otylio... 03.04.07, 18:52
          Przyłączam się do apelu. Gdyby ważyła mniej to nie była by taka ładna.
          Otylia, jesteś super i nie przejmuj się bzdurnym gadaniem o tyciu.
      • Gość: robuś Słomiński: Gdyby ważyła mniej ... IP: *.echostar.pl 03.04.07, 18:55
        powinni chyba zmienić trenera bo powoli nie zauważa swych błędów, skoro mówi że
        tylko atmosferę by zmienił może wcześniejsze sukcesy zmąciły obraz??
      • Gość: zdruzgotany Słomiński: Gdyby ważyła mniej ... IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.04.07, 20:45
        To orzeczenie sądu powodowało większy stres niż samo sprawstwo wypadku i śmierć
        brata?!
        • text Re: Słomiński: Gdyby ważyła mniej ... 03.04.07, 20:49
          Gość portalu: zdruzgotany napisał(a):
          > To orzeczenie sądu powodowało większy stres niż samo sprawstwo wypadku i śmierć
          > brata?!

A jak myślisz ??? chciałbyś sprawdzić ???

zastanów się
          • Gość: Teletubis Re: Słomiński: Gdyby ważyła mniej ... IP: *.ilabs.pl 03.04.07, 21:13
            Po przeczytaniu tego artykulu doszlam do wnisku, ze ten trener to buc.
            • Gość: adamus Re: Słomiński: Gdyby ważyła mniej ... IP: 217.153.84.* 03.04.07, 22:50
              Ja po przeczytanie twojego tekstu Teletubisiu dochodze do wnioska, że jesteś
              idiotką.
      • Gość: just Re: Słomiński: Gdyby ważyła mniej ... IP: *.chello.pl 03.04.07, 23:19
        Proponuje zebys zacza Ty wlasnie trenowac Otylie. Nie ma jak fachowiec.!Receo
        padają.
      • Gość: Oti Mistrzem Ale ułomni ludzie piszą na tym forum- a sędzia... IP: 195.117.126.* 04.04.07, 10:42
        przecież każdy normalny człowiek wie że Otylia po tej tragedii to sama się
        najbardziej ukarała bo do końca życia będzie już pamiętała że zabiła brata i
        będzie musiała z tym żyć a tego nikomu nie życzę nawet najgorszemu wrogowi!
        Panie sędzio jedno pytanie pan jesteś robot czy człowiek a może zauroczony
        wyrokiem na Naomi Campbell i jeszcze nie mogłeś człowieku poczekać do końca MŚ
        nigdy nie miał pretensji a na pewno nie rodzina Otylii w końcu wybaczyli jej a
        reszta baranów piszących w necie brednie się nie liczy!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka