Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Porter! Małe pytanko!

IP: *.ipt.aol.com 06.05.07, 22:07
    Wczoraj Wisła wtopiła z jakąś Odrą czy inną Rudawą. Przejżałem sobie
    pomeczowe komentarze i jakoś mi wychodzi że sędzia spaprał wynik. Mógłbyś się
    łaskawie ustosunkowac? Zaznaczam że nie widziałem meczu, no ale nie pamiętam
    sytuacji że po 45 minutach gry Wisła gra w dziewiątkę. Zwłaszcza prowadząc.
    To odrobinę dziwne. Będziesz łaskaw? Z góry dziękuje i licze na tzw
    obiektywizm. Cokolwiek to znaczy. pzdr.
    Obserwuj wątek
      • Gość: anioł Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 22:30
        L ma anioła stróża
        • Gość: yeti Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.ipt.aol.com 06.05.07, 22:36
          No właśnie na to wychodzi. A Anioł Stróż nazywa sie Marek Mikołajewski.
          Niezbadane są wyroki i ścieżki Pańskie...pzdr.
      • Gość: sardo Koniec sezonu? Tak nareszcie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 23:17
        W Lidze+ wszelkie spiski zostały obalone. O ile można polemizować, czy
        otrzepywanie się z rywala Paulisty zasługiwało na karę, to Baszczu zarobił
        kartkę chyba jako ukoronowanie swojej wiosennej frustracji. Oni <drużyna>, może
        i bardzo chcą tylko już im braknie czegoś indywidualnie. Wygrywając 0:1,
        30letni reprezentant kraju, katitan (II) wpada w furię po kompletnie
        wybaczalnej decyzji sędziego międzynarodowego, ktory może się deczko rolą
        przejął.

Koniec sezonu, można iść na piwko! Jak rozumiem kolejna rewolta będzie.

Szczawiu się po drodze najedli czy co? Nie... oni dali duopy
        Jeszcze goowi z Cracovią przegrać, wariaci...
        • Gość: yruga zółta eti Re: Koniec sezonu? Tak nareszcie. IP: *.ipt.aol.com 06.05.07, 23:30
          No, ale z protokołu wynika że Paulista dostał kartke czerwoną od strzała, tzn
          bez osttrzeżenia czyli zółtej. Czyli co? dał w zeby? Kopnął w nos? Powiedział
          że nie lubi PiS? Czy co? Baszczyńskiego jestem w stanie sobie wyobrazić. Druga
          żółta za jakistam wygłupy.Ale Paulista? pzdr.
          • Gość: yeti Re: Koniec sezonu? Tak nareszcie. IP: *.ipt.aol.com 06.05.07, 23:41
            Aaa.... Oczywiscie. Koniec sezonu. Tylko z czego sie cieszyc. Nie widac w
            telefonice tredow do inwestycji w Wisle. Raczej są trędy do konsumowania
            zysków. I to za wszelką cenę. Błaszczykowski sprzedany, kasa na koncie. I tak
            to będzie. To się utrzymuje od przynajmniej dwóch lat. Sprzedajemy co się da
            sprzedac. Reszta i tak powinna wystarczyć na naszą lige. Otóż nie wystarcza. I
            to jest najważniejsze przesłanie tego sezonu. Nie wystarcza. Albo polityka
            klubu się zmieni, albo Wisła pójdzie na dno. Tyle. pzdr.
          • porter11 Re: Koniec sezonu? Tak nareszcie. 07.05.07, 00:01

Baszczu dostał po pierwszej żółtej od razu czerwoną, a nie drugą żółtą.
            -----------------------------------------
            Kibice piłki nożnej lubują sie w dobrych zespołach, nieważne skąd pochodzą.
            (c) bzyk7
      • Gość: fred Komentujesz nie widząc meczu??? IP: *.chello.pl 06.05.07, 23:37
        > Zaznaczam że nie widziałem meczu, no ale nie pamiętam
        > sytuacji że po 45 minutach gry Wisła gra w dziewiątkę. Zwłaszcza prowadząc.
        > To odrobinę dziwne

A co w tym niby dziwnego? To Wisła nie może nigdy dostać 2 czerwonych w meczu? A
        jak dostawaliście karne z kapelusza od pana sachsa to juz było ok?
        • Gość: yeti Re: Komentujesz nie widząc meczu??? IP: *.ipt.aol.com 06.05.07, 23:48
          Ja nie komentuje drogi Fredzie. Ja tylko pytam i wyrazam wątpliwości. Ty ich
          nie rozwiejesz niestety. A co do karnych z kapelusza , są to tylko idiotyzmy
          wymyślone przez frustratów z pewnego niezbyt pięknego polskiego miasta na
          literkę "W". Masz argumenty to sie podziel. Kto , gdzie kiedy i dlaczego. Albo
          sie zamknij. pzdr.
      • porter11 Re: Porter! Małe pytanko! 06.05.07, 23:59
        W lidze plus ekstra wychodzili ze skóry, żeby przyczepic sie do sędziego za
        kartke dla Paulisty. Ja tam nie wiem, mnie sie wydaje, że Kowalczyk złapał
        Paulistę za ramię, a ten próbujac sie uwolnic - przyłożył mu łokciem w dziób.
        czy rzeczywiście go trafił, nie wiem, ale zamach - własnie w strone twarzy -
        był ewidentny.
        Baszczu, który po meczu płakał wyleciał, bo pokazał publicznosci fucka.
        Wcześniej sędziowie nie zauważyli, że bramkarz obronił jego strzał i nie
        podyktowali rożnego. Ja też nie zauważyłem, bo jeśli bramkarz piłke dotknął, to
        dosłownie musnął. No - mówie Ci - sytuacja, jakich wiele. A Baszczu - jakby go
        kto prądem jebnął: zaczął biegac od sędziego do sędziego, wymachiwał łapami, w
        łeb sie pukał, wrzeszczał, slepia wytrzeszczał - wygladało, ze po prostu
        oszalał. Dostał żótko. No, a potem - jak powiedział - z trybun rzucano w niego
        róznymi przedmiotami, więc pokazał publice fucka, ale to i tak wina sędziego.
        Gdybym był sędzią również pokazałbym dwie czerwone kartki. I jeszcze trzecią i
        czwartą: Wróbel wyskoczył z wystawionym łokciem do Głowackiego, gwizdek,
        przerwa w grze, a Głowa podbiega do Wróbla i nadeptuje. Pokazałbym czerwień za
        ten łokieć i za nadepnięcie. A Wisła grała cienko, gdyby zagrali tak jak z
        Legią, to pewnie by wygrali. Słabiutko Dolha.

Z kolei na Legii sędzia nie gwizdnął ewidentnej jedenastki dla Pogoni przy
        stanie 2-1. A Cracovii sędzia dał karnego na remis po nurku Banii.

(c) bzyk7
        • Gość: yeti Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.ipt.aol.com 07.05.07, 00:09
          Thx. To juz mam jaką taką jasność. pzdr.
          • porter11 Re: Porter! Małe pytanko! 07.05.07, 00:12

Cała przyjemność po mojej stronie.
            (c) bzyk7
            • Gość: yeti Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.ipt.aol.com 07.05.07, 00:18
              Aha. Fragment o Baszczyńskim jest rewelacyjny. Powinni go włączyć do kanonu
              literatury. pzdr.
              • Gość: Porter Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 00:41
                Zależało mi, żeby to plastycznie oddać.
                • Gość: yeti Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.ipt.aol.com 07.05.07, 00:47
                  udało sie. Baszczynski jak zywy. jeszcze mnie smiechawka łapie. pzdr.
                  • Gość: yeti Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.ipt.aol.com 07.05.07, 00:53
                    Aaaa. jakby we mnie kto rzucał to tez bym pewnie pokazał fucka. Albo
                    Kozakiewicza bo to lepiej widać. No ale żeby tak od razu czerwona za niewinny
                    wygłup????
                  • Gość: Porter Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.orion.pl 07.05.07, 10:25
                    Dwie kolejki temu, w meczu Płock - Odra, Czerkas strzelił bramkę - curiosum.
                    Wyglądało, że nie do pobicia: Rachwał jakieś 35 metrów od bramki wybijał na
                    oślep piłkę, trafił w biodro Czerkasa i wyszedł z tego taki lob, że Gubiec
                    zdążył tylko ze zdziwienia otworzyć paszczę. Ale wczoraj Włodar co najmniej się
                    zbliżył do jego osiągnięcia, a kto wie, czy go nie przewyższył: karny za faul
                    na Radoviciu. Karny ewidentny, chociaż ewidentnie sprowokowany przez Radovicia.
                    Na 11. metrze ustawia piłkę biały Pele - Nędza Włodario. Strzela pewnie, na
                    wysokości jednego metra, dwa metry w prawo od praworęcznego bramkarza.
                    Wprawdzie na pierwszym treningu trampkarzy poświęconemu strzelaniu karnych
                    trener tłumaczy, że to dla bramkarza łatwiejsze, niż strzał w sam środek
                    bramki, ale Nędza akurat na tym treningu nie był (dotąd przechowuje
                    zwolnienie). No i niby-bramkarz Pogoni, niejaki Gu (i wcale nie Chińczyk)
                    obronił strzał Włodario na tak zwanym luzie i już sie zaczął pogański syn
                    cieszyć z niezasłużonego triumfu nad warszawskim sportsmenem, kiedy do odbitej
                    piłki dopadł... nie, wcale nie Włodario, chociaż na zdrowy rozum miał do niej
                    najbliżej. Włodario po strzale stanął w miejscu i dobitką postanowił się nie
                    fatygować. Rozwój wypadków przyznał mu rację. Do piłki dopadł zawodnik Pogoni i
                    zamiast wybić ją na róg, na aut czy w pole - walnął w poprzek pola bramkowego -
                    w swego kolegę z drużyny. Piłka odbiła się od kolegi i wpadła pomiędzy nogami
                    bramkarza (który w rozkroku fetował swój sukces) do bramki.
                    • Gość: yeti Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.ipt.aol.com 07.05.07, 12:54
                      ((((((((((((:
                      Obejrzałem to wydarzenie na utube. Rzeczywiście, Nędza był rewelacyjny.
                      Zapomniałeś dodać że zaraz po strzale obrócił się obrażony tyłem do bramki. No,
                      nie. Ja w takim razie strzele focha i z tym bramkarzem bawił się nie bede. Co
                      do karnego, mam małą wątpliwośc. Radovic po prostu chciał wykonać jakis zwód
                      ale było slisko ,więc nogi odlechały mu do tyłu i poleciał na pysk. Na
                      nieszczęscie była w okolicy noga obroncy i wygladało to jak faul. Ale niech
                      tam. Było pole karne wiec niech bedzie karny. Wyniku to nie zmienia ale
                      przynajmniej Włodarczyk mógł się popisac i przejsc do historii. pzdr.
                      • Gość: Porter Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.orion.pl 07.05.07, 13:47
                        Radowić czekał, aż obrońca wystawi nogę i go lekko zahaczy i się wywalił, jak
                        długi. Jasne, że sprowokował karny, ale zahaczony był. A obrońca doopa.
                        W końcówce była jeszcze bramka Rogera, której sędzia nie wiadomo dlaczego nie
                        uznał.
                        Ale, jakby tak w 78. był karny dla Pogoni i padła bramka, to w końcówce mogłyby
                        być niezłe nerwy. Baniak zaraz po meczu powiedział, że Legia była o tyle
                        lepsza, że nawet, gdyby sędzia podyktował jedenastkę, to i tak by wygrała. Ale
                        juz na konferencji pomeczowej zhardział, powiedział, że Pogoń przycisnęła Legię
                        i gdyby sędzia nie popełnił błędu, to ho-ho by było.
                        • Gość: yeti Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.ipt.aol.com 07.05.07, 17:58
                          www.youtube.com/watch?v=y1oay5vo8rY&mode=related&search=
                          No, nie wmówisz mi że ta kartka to nie było przegięcie.
                          • Gość: calagan Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 20:18

IMO nie. Pamietaj, ze my sobie siedzimy wygodnie i pykamy powtorke za
                            powtorka, klatke za klatka. Sedzia ma chwile. Konsultacja z liniowym i kartka
                            leci. Ja wole, zeby w takich sytuacjach dawac kartki czerwone, niz puszczac, bo
                            moze jednak symulowal. Tu dac kartke, a prostowac w PZPN - oni powini jak na
                            wyspach karac symulantow lub anulowac kary. No bo niechyby sedzia nie dal
                            kartki - jaki raban by sie podniosl, ze Paulista uderzyl goscia z Odry, ale
                            sedzia stronniczy przepuscil sprawe.
                            A w Canalu to juz przeginali na maksa z tym wybielaniem wislakow. Za mniejsze
                            machniecia kartki sedziowie dawali, ale jakos nie bronili winnych, a tutaj
                            wymyslali cuda niewidy.
                          • Gość: Porter Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.orion.pl 08.05.07, 10:02
                            Może jestem przeczulony, ale Poulista dał mu w dziób z łokcia. Może nie tak,
                            żeby złamać mu szczękę, ale niewątpliwie. Czerwień - i tyle.
                            • Gość: yeti Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.ipt.aol.com 08.05.07, 17:21
                              A mi się wydaje ze po prostu probował uwolnic reke za którą tamtem go trzymał.
                              Nawet go nie dotknal ale delikwent padł jak razony piorunem. Winioskuje ze
                              szybko sie podniosł. Liniowy kątem oka widział zamach i zeznał ze Paulista go
                              walnał. Tyle. Ja nie mam pretensji do sedziow. Ale to zajscie powinno zostac
                              dokładnie przeanalizowane po meczu, i jesli mam racje , kartka Paulisty
                              anulowana oraz kara dla symulanta. pzdr.
                              • Gość: Porter Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.orion.pl 09.05.07, 12:07
                                Jasne, że cwany Kowalczyk stanął obok Paulisty i przytrzymywał go za rękę, żeby
                                uniemożliwić mu wyskoczenie z muru w stronę strzelającego, ale Paulista wcale
                                się nie uwalniał, tylko my po prostu przyładował celowo łokciem w twarz. W
                                telewizorze było zbliżenie, którego w jutiubie nie ma i było widać, że machnął
                                w stronę twarzy. Jasne, że symulki w tym padzie było sporo, ale kartka słuszna.

A Baszczu to w ogóle odstawia kabaret, jak nie przymierzając Wałęsa w kwestii
                                Bolka: tuż po meczu przyznał się, że pokazał faka kibicom Odry, a następnego
                                dnia twierdził, że - a skądże znowu.

Nawiasem mówiąc grozi nam Kasperczak w Legii (co i tak jest lepsze, niż Janas,
                                albo Stawowy).
                        • Gość: BRZEZINHO Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 19:26
                          zgadzam się Radović wykazał się sprytem i po prostu poszedł na karnego podobnie
                          jak C.Ronaldo w derbach Manchesteru.

Ciekawe natomiast czemu karnego nie strzeał Roger który robił to dobrze - chyba
                          decyzja Zielińskiego, bo Włodar od razu piłke złapał jak sędzia wskazał wapno
                        • oregon Re: Porter! Małe pytanko! 09.05.07, 14:10
                          Porter, wiele meczow obejrzales i wiesz ze gdyby sedzia dal (slusznego zreszta)
                          karnego dla pogoni to mecz skonczylby sie na 2-2. Jasne ze wynik
                          niesprawiedliwy dla legii ale malo to niesprawiedliwych remisów było? Prawda
                          jest taka, ze sedzia okradl pogon z punktu i nie ma znaczenia czy legia grala
                          lepiej czy nie.
                          • Gość: Porter Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.orion.pl 09.05.07, 16:53
                            Może byłby remis, może nie. W końcówce Pogoń nie istniała nawet przy stanie 2-1
                            dla Legii, ani nie broniła, ani nie atakowała. Po meczu zarówno Celeban, jak i
                            Baniak powiedzieli, że Legia i tak by wygrała. Ja takiej pewności nie mam, ale
                            opowiadanie o okradzeniu z dwóch punktów, to bzdura. Przecież Legia wygrała 3-
                            1, a w samej końcówce sędzia nie uznał z niewiadomych przyczyn bramki dla
                            Legii. Oczywiście, mogli się legioniści załamać i móc stworzyć sytuacji, ale
                            równie dobrze mogli się wq... i strzelić Pogoni w ostatni kwadrans jeszcze
                            cztery bramki.
                            • Gość: BRZEZINO Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 19:57
                              zgadzam się z Tobą - takie gdybanie teraz niema już sensu...
                              Pogoń przyjechała z nastawieniem żeby dostać jak najmniejsze baty i tyle
                              Swoja drogą współpraca liniowych z główbnym sędzią nie tylko w tym meczu -
                              wypada bardzo blado
        • Gość: BRZEZINHO Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 19:23
          to był tak zwany gest "fak yu" - jak sam sam powiedział sędzia Mikołajewski.
      • Gość: olboy Re: Porter! Małe pytanko! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 20:27
        Nie ma co biadolic - to wszystko BAGNO nie sport !
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka