Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kubcia: Musiałem dociskać hamulce na maksa

IP: *.ene.uni-c.dk 27.05.07, 19:16
    "Hamulce na maksa" - co to za slownictwo? Czyzby Gazeta znow wymyslila sobie
    swoja wersje, jak to robi w artykulach o polityce?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Alienated Re: Kubcia: Musiałem dociskać hamulce na maksa IP: 193.189.116.* 27.05.07, 19:24
        Ale ja głupi! Cały czas myslałem że on sie nazywa Kubica! A jednak.. Kubcia do
        boju! (Poprawcie bo to nie przystoi) ;)
        • Gość: Ja kazdy rozumiem tylko Zenon nie IP: *.1.251.72.1dial.com 27.05.07, 22:18
          tobie to nawet lopato nie wylozy
      • Gość: paf Kubcia: Musiałem dociskać hamulce na maksa IP: *.chello.pl 27.05.07, 19:54
        KUBCIA???????????
        • Gość: głąbus Re: Kubcia: Musiałem dociskać hamulce na maksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 20:41
          tak jak wczoraj zagłębie LUBLIN... tak to jest jak się nie rozróżnia Polski A od
          B... czyżby "wybiórczej" nie było stać na korektora?
          • Gość: Tomek kiedy BMW Sauber nie bedzie mial klopotow ? IP: *.1.251.72.1dial.com 27.05.07, 22:22
            kiedy BMW Sauber nie bedzie mial klopotow ?
            Bo co wyscig to cos tam nie gra, to jest wkurzajace !
          • Gość: nerhaa Ostro :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.07, 21:33
            Pupcia do boju!! Ups, sorki...

Kupcia do boju!! omg, sorki...

Kubcia do boju!!
      • Gość: X Pytanie IP: *.chello.pl 27.05.07, 21:20
        Ja się nie znam, ale czy kontrola trakcji nie została przypadkiem w F1 zakazana?
        • Gość: qba Re: Pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 21:24
          o ile się nie mylę, będzie zakazana od przyszłego sezonu. Pozdrawiam
          • Gość: X Re: Pytanie IP: *.chello.pl 27.05.07, 21:37
            Dziękuję.
            • Gość: Pablo Re: Pytanie IP: *.chello.pl 27.05.07, 22:30
              Pełna kultura, i to lubię ;) Nie to co ci dzisiejsi "komuniści"

Również pozdrawiam ludzi na poziomie
      • Gość: mbm "wasza redakcyjna kubcia" IP: *.dip0.t-ipconnect.de 27.05.07, 21:28
        To nie jest zadna "wasza kubcia" droga redakcjo, tylko czlowiek sie nazywa KUBICA!
        • Gość: konko Re: "wasza redakcyjna kubcia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 21:43
          > To nie jest zadna "wasza kubcia" droga redakcjo, tylko czlowiek sie nazywa
          KUBICA!

Daj spokój, juz nic nie da sie zrobić. Oni te newsy dodają chyba poprzez
          telefon komórkowy, a później lache na to kładą.
          • Gość: Czytelnik mbm i konko to 2 debile na tym forum IP: *.1.251.72.1dial.com 27.05.07, 22:25
            co za buce z was, no ze takimi glupotami sie zajmujecie.
            Facet pisal i sie pomylil, wielkie mi tu co - zreszto kazdy wie o jakiego
            kierowce chodzi. Te wasze gryzmoly w sprawie pisowni to sa beznadziejne.
            Mam nadzieje ze GW nie poprawi swych bledow, tak wam na zlosc !
      • Gość: fvk Kubcia: Musiałem dociskać hamulce na maksa IP: *.chello.pl 27.05.07, 21:56
        Czy wszyscy pracownicy Wyborczej znający angielski wyjechali do Irlandii?
        Tekst to tłumaczenie doniesień agencyjnych z kilkugodzinnym poślizgiem, a i tak
        zabrakło czasu na korektę.
        • Gość: lol Re: Kubcia: Musiałem dociskać hamulce na maksa IP: *.magma-net.pl 27.05.07, 22:02
          Byle jak zarabiają, czytelnika w dupie mają.
      • Gość: mia BMW Suaber IP: *.icpnet.pl 27.05.07, 22:13
        to im się przypadkiem udało... ;)
        • Gość: wawiak Ciekawe kiedy kierowcy BMW-Sauber będą mogli powie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 22:15
          dziec "samochód przez cały wyscig sprawował sie perfekcyjnie"..:)
          • Gość: Ja napewno niepredko IP: *.1.251.72.1dial.com 27.05.07, 22:26
            Gość portalu: wawiak napisał(a):

> dziec "samochód przez cały wyscig sprawował sie perfekcyjnie"..:)

• Gość: Witek Kubcia: Musiałem dociskać hamulce na maksa IP: *.aster.pl 27.05.07, 22:20
        A Kubcia i Suaber wciaz sa... Wstyd.
      • Gość: look7 Heidfeld jest słaby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 23:04
        musiał przeuszczac Maclareny tak a świstak siedzi Robert prze połowe wyścigu
        jechał najpierw za Webberem potem za Barichello gdy ten zjechał na pitstop
        wtedy robert na 6 czy 7 okrązeniach odrobił 8 sekund do Fisichelli bo nie miał
        nikogo przed sobą gdyby pozwolono zrobic mu jeszcze 2 3 kółka odrobił by jeszcze
        więcej a i nad Heidfeldem uzyskał by wiekszą przewagę.Nie wiem czasami czy
        Robert nie postawił się szefom Bmw i nie zjechał do pitstopu o okrążenie za
        późno a może nawet 2 bo mechanicy wyszli z boksów żeby go przyjąć a on zrobił
        jeszcze jedno kółko dzięki temu po pitstopie wyjechał na tor tuż przed
        Heidfeldem i momentalnie mu odjechał z 1,2s po kilku okrążeniach wyrobił sobie
        przewagę 3,5 sekundy.Potem zdublował jeszcze kilku zawodników aHeidfeld jakośnie
        mógł ich zdublowac widocznie za wolno jechał mimo mocno zużytych opon i awarii
        kontroli trakcji dojechał na 5 miejscu.
        • Gość: F 1 Re: Heidfeld jest słaby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 23:56
          Bo w F 1 jest tak samo jak u nas w rządzie :)
      • Gość: wielblad Kubcia: Musiałem dociskać hamulce na maksa IP: 149.254.200.* 27.05.07, 23:43
        Kubica ciagle sugeruje, ze strasznie kiepskie sa te BMW - caly czas sie psuja i
        wciaz sa z nimi klopoty :-)
        • Gość: edwardzik Re: Kubcia: Musiałem dociskać hamulce na maksa IP: *.home.cgocable.net 27.05.07, 23:52
          dajcie mu bolida a nie furmanke bmw to Robert im pokaze
          • Gość: mariusz Re: Kubcia: Musiałem dociskać hamulce na maksa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 00:03
            Powinien mieć normalny samochód. a poza tym, strategiem w zespole nie powinien
            być niemiec. Bo jak wiadomo o niemcach można wiele powiedzieć , ale nie to, że
            potrafią myśleć.
        • Gość: jasio BMW i awaryjnosc IP: *.sd.sd.cox.net 28.05.07, 05:29
          kolego. od kiedy jezdzilem BMW to zawsze byly klopoty z tym.
          Nowa 5ka i 3ka convertible to jest chyba wlasnie przyklad
          super awaryjnosci. Nie chce wiecej tych samochodow znac.
          Non stop mailem problemy w 2006 roku z 5ka i teraz z 3ka convertible.
          Nie dosc ze twardy dach to maja 4 lata to Lexusie renault peugeot
          i Mercedesie to jeszcze nie stac ich na LEDy stopu z tylu w swiatlach
          tylko maja ZAROWKI i dach nie ma ani mozliwosci polowicznego otwarcia
          (jak VW EOS) ani nie da sie zamowic szklanego. Nie wiem SKAD ludzie uwazaja ze
          BWM to takie "ZAAWANSOWANE" auta. Moje wrazenia sa dokladnie odmienne.
          Jedyne co mi sie podoba to ksztalt mojeje nowej 3ki convertible oraz
          5ki. Ale wykjonanie i trwalosc. Pozal sie ...
          • Gość: m Re: BMW i awaryjnosc IP: *.ppcor.org.pl 28.05.07, 07:34
            chłopie ... nie pal tego świństwa :)
      • Gość: F 1 Re: Kubcia: Musiałem dociskać hamulce na maksa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.05.07, 00:01
        Musieli zakupić nie "firmówki" :)
      • Gość: kibice Kubica: Musiałem dociskać hamulce na maksa IP: *.gdynia.mm.pl 28.05.07, 08:32
        Najwazniejsze aby wreszczie BMW Sauber pozbylo sie tego Bufffona Hick Heitfield.

On wiecej szumu robi niz Vortex w kiblu, a jezdzi o wielegorzej od Kubicy.

Nie zaleznie od tego ze Kubica jest lepszym technicznie kierowcą, jest w
        cieniu tego pychacza!

Czlonkowie teamu nie powinni z soba rywalizowac, powinni sie popierac.

Odejscie Heitfielda z BMW Sauber jest niestety koniecznoscią, a szczegolnie
        ze Kubica jest lepszym technicznie kierowca, o czym doskonale wie Mike
        Schumacher (ktory sie poddal obawiajac sie Kubicy, jak i oczywiscie sam
        Nick Heitfield!

kubica ruleZ!

• Gość: winetu Re: Kubica: Musiałem dociskać hamulce na maksa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.05.07, 12:13
          przeczytaj sobie jeszcze raz co napisales czlowieku,nawet bez gandzi idzie sie
          zeszczac palan..e
        • Gość: Analityk formuly 1 Re: Kubica: Musiałem dociskać hamulce na maksa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.05.07, 14:47
          Sugerujesz ze Heitfield ma mocniejsze nerwy od Schumachera, bo jeszcze nie
          uciekl przed Kubica? Moze masz racje. Zobaczymy co sie stanie w nastepnym
          sezonie. Byc moze BMW go wyrzuci, bo z tego malego facecika zostanie po tym
          sezonioe wrak czlowieka. Nie mozesz jezdzic z Kubica i udawac ze wszystko w
          glowie jest ok. Mysle nawet ze byc moze Heitfield popelni niespodziewanie
          samobojstwo. Niech go BMW lepiej zwolni.
      • Gość: Sobber Powiedzieli po wyścigu: IP: *.gdynia.mm.pl 28.05.07, 08:35
        Robert Kubica, BMW Sauber powinien powiedziec:

Gazeta to jednak UBecki szmatławiec Michnika!
      • Gość: jotelbe Kubuca będzie mistrzem świata..... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.07, 08:51
        BMW dalej eksperymentuje.W/g prasy niemieckiej
        szukają optymalnych rozwiązań techicznych i taktycznych.
        Ale niemcy potrafią i za dwa, trzy lata Kubica
        będzie mistrzem świata.
        • Gość: arek47 Trzeba tylko do BMW wbudowac turbinke Rozyckiego IP: *.dip.t-dialin.net 28.05.07, 12:07
      • pankolorko Kubcia: Musiałem dociskać hamulce na maksa 28.05.07, 13:24
        Bardzo jestem ciekawy kto tlumaczyl wypowiedzi kierowców bo tekst jest ogolnie
        na bardzo niskim poziomie... nie wspominajac o slownictwie... oraz o autora
        nieznajomosci tematu...
      • Gość: 2qwertyuiosdfghjkl BMW luksusowa tandeta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 21:23
        www.bmwluksusowatandeta.pl/
      • Gość: pocalujta_wujta To sie nazywa "Threshold braking" IP: *.nwrk.east.verizon.net 29.05.07, 05:56
        Kierowcy wyscigowi zawsze wciskaja hamulec do oporu na granicy utraty przyczepnosci przy podejsciu
        do zakretu. To jest najszybsza technika jazdy i nie jezdzi sie inaczej. Chodzi o to by hamowanie trwalo
        jak najkrocej a jazda na pelnej predkosci jak najdluzej. To wymaga ustawienia sobie znacznikow na
        torze kiedy ten hamulec ma byc wcisniety i kiedy puszczony (po tym nastepuje tzw "turn in" czyli skret
        a im ostrzejszy zakret tym bardziej nie wolno obu rzeczy robic na raz - np. na tzw. hairpinie czyli
        takim zakrecie na ktorym Kubica mial problem pod koniec wyscigu hamulec jest "do oporu" a w
        momencie zwolnienia natychmioast nastepuje skret kierownicy - inaczej sie nie jezdzi... albo sie
        wypadfa z toru)

Modulacji uzywa sie tylko przy korekcjach linii i odstepow miedzy samochodami wyscigowymi.

Z jednego z torow w USA...
        pocalujta_wujta

P.S> Ciagle autorom wiadomosci w Gazecie polecam kurs i licencje wyscigowa np. w USA. To nie jest
        drogie a znanych i dobrych szkol jest wiele.
      • Gość: Jaaja Re: Kubcia: Musiałem dociskać hamulce na maksa IP: *.grs-k0.g1.pl 31.05.07, 11:09
        Jeśli nie jeździsz sportowo to dla Ciebie "hamulce na maksa" to będzie to, co
        poczujesz jak wciśniesz pedał (hamulca) lewą nogą.

Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka