Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Najciekawsze transfery!!

23.06.07, 00:42
    Jaki według was był najciekawszy transfer jak na razie w tym letnim okienku
    transferowym ? któryś z młodzianów Legii, Rachwał, Dolha a może niekończąca
    się opowieść o tym jak Jacek Bąk przychodzi do Legii?
    Obserwuj wątek
      • ciastek144 Re: Najciekawsze transfery!! 23.06.07, 09:11
        Najciekawiej wg mnie w Poznaniu, Zaki w Fc Sion no i Rengifo na jego miejsce.
        • tomek_mz Re: Najciekawsze transfery!! 23.06.07, 11:10
          Bardzo ciekawe transfery przeprowadza Widzew np Lisowski z Łęcznej czy
          Fortunato wychowanek AS Roma. Jeśli plany transferowe Widzewa dojdą do skutku
          to będzie tam bardzo ciekawy atak Cardozo - Clottey. W Górniku Z pojawił się
          Celeba kupili Zahorskiego powoli liga robi się ciekawa. Naciekawszym transferem
          moze być przejscie Niedzielana do Wisły K no i powrót na Polskie boiska
          Kosowskiego. Odnośnie Legii szczerze to transfery tego klubu nie rzucają na
          kolana.
          • ceyvol Re: Najciekawsze transfery!! 23.06.07, 11:42
            a dla mnie kupno Augustyna to krok do przodu Wojskowych :)
      • rybers Re: Najciekawsze transfery!! 23.06.07, 14:18
        Transfery Legii to nie są może strasznie wielkie nazwiska ale są to transfery
        bardzo przemyślane. Wszyscy młodzi i gotowi aby grać na najwyższym poziomie.
        Skaba - świetnie grał w Odrze, Ekwueme - zawodnik młodzieżówki Nigerii, Grosicki
        - być może nie będzie grał od razu w pierwszej "11" ale to duży talent który
        "kisił" się w Pogoni no i w końcu Augustyn - zawodnik który według mnie niedługo
        wybiegnie w biało czerwonym trykocie!
        • tomek_mz Re: Najciekawsze transfery!! 23.06.07, 14:43
          Rybers wydaje mi się, że Legia obrała strategie transferową taką jak Widzew
          sciągają młodych graczy. Obecnie testowani w Widzewie są Marcin Seweryn, Ugo
          Ukah i Daniele Fortunato w lipcu przyjeżdża Emmanuel Clottey, Ibrahim Yahaya,
          Cardozo. Mądra startegia Widzewa polega na tym, że pojechał Probierz na turniej
          w Tulonie i sam wypatrzył tam zawodników nie byli to gracze proponowani przez
          jakiegoś tam menagera chodzi mi o Yahaye i Clotteya.
      • tomek_mz Re: Najciekawsze transfery!! 23.06.07, 14:48
        Ostatnio powiedział Boniek o Clotteyu, że jeśli uda się go ściągnąć to ten
        piłkarz będzie ozdobą naszej ligi mówił, że jeszcze tak dobrego zawodnika u nas
        nie było. Moim zdaniem Boniek na piłkarzach to się zna i byle kogo by nie
        ściągał zresztą na zagranicznej stronie był artykuł o Clotteyu rozpływali się w
        zachwytach nad nim.
      • rejmistrz Re: Najciekawsze transfery!! 23.06.07, 17:04
        Sprowadzają, zamierzają ( będą mieli szcześcia jak wogóle im ktoś się zgodzi
        przyjechać) a i tak połowa tych wszystkich zagranicznych transferów będzie w
        kibel
        • tomek_mz Re: Najciekawsze transfery!! 23.06.07, 17:49
          Rejmistrz hehe Cardozo jest juz zaklepany z tego co Boniek mówił to już
          podpisał kontrakt. Fortunato też podpisze kontrakt jak sam powiedział dla
          jednej z gazet "Panu Bońkowi się nie odmawia" te słowa mówią wszystko:) a 30
          czerwca pierwszy sparing z Polonią Warszawa wtedy zobaczymy co pokażą Fortunato
          i Ukah:)
      • rybers Re: Najciekawsze transfery!! 23.06.07, 21:44
        Ok ale Legia ściąga zawodników którzy już coś potrafią!! Z reprezentacyjnymi
        przeszłościami (młodzieżowymi ale Wawrzyniak grał w pierwszej drużynie). Choć
        myślę, że możemy się zgodzić, że wszystko wyjdzie w praniu czyli w Orange
        Ekstraklasie.
      • rybers Re: Najciekawsze transfery!! 23.06.07, 23:58
        A tak na marginesie to wydaje mi się że już od następnego sezonu dobrym zespołem
        może być Górnik Zabrze. Od kiedy zasponsorował ich Allianz to wreszcie zaczynają
        robić jakieś transfery. Najpierw Zahorski potem Celeban a ponoć zainteresowani
        są Gołosiem i Cantoro z Wisły!! Mimo, że nie jestem ich kibicem to się cieszę bo
        uważam, że klubowi z takimi tradycjami należy się dobry zespół.
        • tomek_mz Re: Najciekawsze transfery!! 24.06.07, 00:15
          Rybers uwierz mi w jedno Boniek i Probierz to nie Wdowczyk oni zastanawiaja sie
          porzadnie za nim sprowadza zagranicznego zawodnika i nie przeplacaja ze niego.
          Jeśli Boniek uznał, że Cardozo, Ukah i Fortunato będą wzmocnieniem to ja mu
          wierzę. Przyszedł do Widzewa Napoleoni i był wzmocnieniem przyszedł Oshadogan i
          też był wzmocnieniem.
          • ceyvol Re: Najciekawsze transfery!! 24.06.07, 13:25
            ciekawe jak sobie poradzi lech bez zakiego (odchodzi do FC Sion), no i czy obędzie sie bez libacji alkoholowej klatta w łks-ie :P
          • amolanpi Re: Najciekawsze transfery!! 24.06.07, 23:07
            tomek_mz napisał:

> Rybers uwierz mi w jedno Boniek i Probierz to nie Wdowczyk oni zastanawiaja sie
            >
            > porzadnie za nim sprowadza zagranicznego zawodnika i nie przeplacaja ze niego.
            > Jeśli Boniek uznał, że Cardozo, Ukah i Fortunato będą wzmocnieniem to ja mu
            > wierzę. Przyszedł do Widzewa Napoleoni i był wzmocnieniem przyszedł Oshadogan i
            >
            > też był wzmocnieniem.

Jak będą tacy dobrzy jak Napoleoni, to cienkie będzie to wzmocnienie.
            • ciastek144 Re: Najciekawsze transfery!! 25.06.07, 09:05
              A widziales chociaz jak gra Napoleoni?? Bo mi sie wydaje ze nie..
              • tomek_mz Re: Najciekawsze transfery!! 25.06.07, 11:13
                Tak jak napisał Ciastek pewnie nie widziałeś jak gra a piszesz, że nie jest
                wzmocnieniem. Napoleoni to jest wzmocnienie to jest najlepiej wyszkolony
                technicznie zawodnik Widzewa.
                • amolanpi Re: Najciekawsze transfery!! 25.06.07, 12:18
                  Myślę, że trochę przesadzacie z tym Napoleonim. Nic wielkiego jeszcze nie pokazał.
                  • ceyvol Re: Najciekawsze transfery!! 27.06.07, 23:08
                    napoleoni mógłby grać o wiele lepiej i błyskotliwiej, gdyby probierz znalazł mu optywalną pozycję, natomiast dzisiejsze ustawienie widzewa zdecydowanie mu nie leży...

apropos, co myślicie o transferze wawrzyniaka?
                    • ciastek144 Re: Najciekawsze transfery!! 29.06.07, 10:22
                      plus dla wojskowych ;)
      • rybers Re: Najciekawsze transfery!! 29.06.07, 11:55
        Igor Sypniewski wraca do Polski !! Będzie prawdopodobnie grać w ŁKS-ie !! To
        chyba najśmieszniejszy transfer w tym oknie transferowym...łłłahahhahahahhahahahha

Przecież ten człowiek już w piłkę nie umie już grać...
        • wezysko3 Re: Najciekawsze transfery!! 29.06.07, 13:41
          jeśli juz to on tej piłki nie widzi....a grać moze umie-
          To jeden z tych, co na kacu, super grali a jak trzeźwi, to dwie lewe nogi...tylko jak długo mozna tak pociągnąć??:))
          • ciastek144 Re: Najciekawsze transfery!! 29.06.07, 15:07
            Hajto w Zabrzu, Kałużny w Jagieloni
            • ceyvol Re: Najciekawsze transfery!! 29.06.07, 19:36
              hajto niezle strzela w sparingach a kaluzny za przeproszeniem gowno zrobi...
              • piast78 Re: Najciekawsze transfery!! 29.06.07, 22:40
                niewiem jaka pilke gral kaluzny na cyprze nozna czy plazowa :)ale pewnie raczej bedzie wzmocnieniem psychicznym jak waldoch pod koniec sezonu bo obaj lata swietnosci maja dawno za soba a jak pilkarze maja takiego "miszcza" w druzynie to od razu jakos to lepiej wyglada, ale nieoszukujmy sie i tak w tym sezonie przy tych wzmocnieniach to jagiellonia bedzie raczej walczyc o utrzymanie sie ...

bedac przy transferach na dzien dzisiejszy to widze ze łódzkie kluby robia megawyprzedarz co bardziej ciekawych pilkarzy a juz sciagniecie sypniewskiego to... jak nic walka przed spadkiem razem z beniaminkami
                za to powiem szczerze ze najbardziej podobaja mi sie transfery legii bo obrone beda miec gites i spoko pomoc a przy ustawieniu z jednym napastnikiem i ostrej konkurencji na tej pozycji moze cos z tego wyjdzie, a jak jeszcze beda jakies wzmocnienia to jak nic powalcza o mistrza
                • rejmistrz Re: Najciekawsze transfery!! 30.06.07, 14:48
                  Ćwielong wreszcie trafił do Wisły, prawdopobonie zagra w Krakowie Niedzielan,
                  jest już Kosowski, Magiera, wrócił Boguski. Wydaje się, że Wisła może zapacha
                  dziurę po Błaszczykowskim, zobaczymy jak to się przełoży na boisko.
                  • ceyvol Re: Najciekawsze transfery!! 01.07.07, 23:51
                    hehe, giza nieźle pojechał :)
                    • ksg5 Re: Najciekawsze transfery!! 02.07.07, 11:12
                      ceyvol napisał:

> hehe, giza nieźle pojechał :)

i wrócił :D:D
                      • ksg5 A jednak Fortunato nie dla Widzewa 02.07.07, 11:41
                        Tak chwalony przez jednego uzytkownika piłkarz, szkoda bo mogl pokazac cos w naszej lidze :)

Widzew Łódź zrezygnował z testowanych zawodników Marcina Seweryna oraz Daniele Fortunato. - Sztab szkoleniowy zrezygnował z tych zawodników, gdyż w sezonie 2007/2008 zamierzamy zbudować silną drużynę a zawodnicy ci prawdopodobnie nie wywalczyliby miejsca w podstawowym skladzie Widzewa - powiedział trener Widzewa Michał Probierz.

W najbliższych dniach do drużyny dołączą kolejni piłkarze, którzy będą sprawdzani przez sztab szkoleniowy.

źródło: Widzew Łódź
                        • ciastek144 Re: A jednak Fortunato nie dla Widzewa 02.07.07, 13:19
                          Brzeczek w Gornikiu Z.. łał
                          • ksg5 Re: A jednak Fortunato nie dla Widzewa 02.07.07, 15:18
                            ciastek144 napisał:

> Brzeczek w Gornikiu Z.. łał

No jutro konferencja prasowa z Brzeczkiem i chyba podpisze kontrakt :)

Brzeczek i Hajto to jedyni weterani w Górniku i dobrze bo co za duzo to nie zdrowo :D
                          • ceyvol Re: A jednak Fortunato nie dla Widzewa 02.07.07, 16:11
                            ciastek144 napisał:

> Brzeczek w Gornikiu Z.. łał

czyli błaszczykowski nas duchem nie opuścił :)
                            • ciastek144 Re: A jednak Fortunato nie dla Widzewa 02.07.07, 16:40
                              heh ;)

Ciekawey transfer(wypozyczenie) przeprowadzilo Zaglebie ktorego szeregi zasilil
                              Tiago Gomes reprezentant U-21 Portugalii, i zawodnik Benfici..
      • orso83 Włodarczyk w Zagłębiu! 02.07.07, 22:17
        to bedzie moj pierwszy zakup w piłkarzykach..
        • ceyvol Re: Włodarczyk w Zagłębiu! 03.07.07, 17:54
          orso83 napisał:

> to bedzie moj pierwszy zakup w piłkarzykach..

a mój ostatni... :]
          • ceyvol Re: Włodarczyk w Zagłębiu! 03.07.07, 17:56
            o, a forum zmieniło nazwę :)
            i odklejono ten stary wątek :)
            i w ogóle cos się dziać zaczęło... :]
      • piast78 Chinyama w legii ale jaja 04.07.07, 12:48
        Chinyama w legii - chyba niekupili kota w worku? bo przeciez podobno mial klopoty zdrowotne i groclin dluugo sie zastanawial az tu...
      • rybers Re: Najciekawsze transfery!! 04.07.07, 16:56
        Miał być były piłkarz Realu Madryt Edwin Congo a jest Takeshure Chinyama!!
        Pożyjemy, zobaczymy co ugra ten obywatel Zimbabwe. I nadal twierdzę, że Legia
        wykonała najmądrzejsze ruchy transferowe.
        • ciastek144 Re: Najciekawsze transfery!! 04.07.07, 17:24
          A ja sadze ze to Wisla robi najmadrzejsze transfery ktore powinny zaprocentowac
          juz w tym sezonie..
      • kubulek2 KUba 04.07.07, 21:06
        Edi Andradina w Kornie, Renfigo w Lechu i Kosowski w Wiśle!!!
        • rybers Niedzielan nie dla Wisły 05.07.07, 19:00
          Brawo dla Wisły!! Andrzej Niedzielan nie doszedł do porozumienia z Wisłą!!
          hahhahahah. Także Wisła narazie ściągneła zawodnika który przez ostatnie kilka
          lat prawie wcale nie grał Kosowskiego, bliżej nam nie znanego Jirsaka (sorry jak
          przekrecilem nazwisko) i Ćwielonga. A Wy mówicie, że Wisła robi super transfery??!!
          • tomek_mz Re: Niedzielan nie dla Wisły 05.07.07, 19:11
            rybers obecnie chyba najciekawsze transfery to robi Zagłębie, a co do Legii to
            wśród wielu kibiców Widzewa zapanowała wielka radość, że udalo się sprzedać
            Wawrzyniaka i to w tak korzystnej cenie.
      • tomek_mz Re: Najciekawsze transfery!! 06.07.07, 21:23
        Alain Bono na testach w Widzewie hehe nawet ma własną strone internetową:)
        www.alainbono.com/
        • ceyvol Re: Najciekawsze transfery!! 08.07.07, 00:18
          Oto moje zdanie:

Legia Warszawa 7-1 Lechia Gdańsk
          Júnior 25, Édson 28, 71, 89, Błażej Augustyn 39, Marcin Burkhardt 55, Bartłomiej Grzelak 81 - Krzysztof Brede 90 (k)

Na pierwszy rzut oka wszystko widać - polityka transferowa Wojskowych jest dobra. A Wisła? Kosowski - czarno to widzę, Kmiecik (wrócił z wypożyczenia) - wątpię by się przebił do pierwszej 11, Magiera (też wrócił) - to samo co u Kmiecika, Boguski (następny, co wrócił) - Alleluja! Pierwsza mądra decyzja: powalczyć o tego grajka.

Minusy sprowadzenia Niedzielana:
          a) duża suma odstępnego,
          b) wymagania samego Andrzeja,
          c) zacznie się spłacać, jak się już Wisełkia nie będzie w walce o mistrzostwo liczyła.

Legia:
          Dobre Transfery - 6
          Średnie Transfery - 1 (Ekwueme)
          Złe Transfery - 0

Wisła:
          D.T. - 1
          Ś.T. - 1 (Kosa [jeszcze w niego licho wierzę])
          Z.T. - 0

Nie liczę Kmiecika i Magiery, bo nikt ich nie chciał.
          Sprowadzenie Ventury uznaję za transfer lepszy niż Dicka, a Dick nie grał źle więc uznaję to za dobry ruch.

Tyle.
          • reggina_calcio Re: Najciekawsze transfery!! 08.07.07, 22:28
            No ceyvol Legia pokazała jakie ma super wzmocnienia :)
          • wygrany01 Re: Najciekawsze transfery!! 08.07.07, 23:23
            jakich pilkarzy teraz widzicie w swoich 11 pilkarzyków z legii??janczyk?ktos inny??
          • awruk69 Re: Najciekawsze transfery!! 09.07.07, 14:59
            no ceyvol sluchamy tlumacz sie ze wspanialego wystepu legi :) (do przerwy 0-2)
            • t-clapek Re: Najciekawsze transfery!! 09.07.07, 15:23
              mój brat chyba za dużo wypił przed napisaniem tego postu
              • ciastek144 Re: Najciekawsze transfery!! 09.07.07, 15:58
                Nieskreslajcie Legii tak jak Zaglebia w poprzednim sezonie po meczach Z Dynamem
                Minsk
                • piast78 legia 09.07.07, 17:10
                  niejestem fanem legii ale sadze ze jej aktualniy sklad spokojnie wystarczy na polska lige , poprostu inne ligi sa silniejsze od naszej i stad takie zamieszanie z beznadziejnym wynikiem na wyjezdzie-mysle ze wiekszosc mimo wyniku i tak bedzie miala legioniste w skladzie:) onroncy to sprawa kontrowersyjna ale reszta...:)kto wie
                  • ceyvol Re: legia 09.07.07, 17:23
                    jeszcze się chłopaki nie zgrali... :)
                    a przegrali, przez brak edsona, grosickiego i muche w bramce...
                    • reggina_calcio Re: legia 09.07.07, 17:29
                      ceyvol troche obiektywizmu :)

Bardzo dobre transfery zrobiła Arka Gdynia, szkoda tylko że grają w II lidze :) ale za rok jak awansują to widzie ich na podium :)
                      • ceyvol Re: legia 09.07.07, 18:13
                        reggina_calcio napisał:

> ceyvol troche obiektywizmu :)

przecież ja nie mówie że legia jest super extra wypasiona, tylko starałem sie udodwodnic, że robi lepsze transfery niż wisła - nie moja wina, że z vetrą z nowych zagrał bodajże tylko wawrzyniak, który na moje oko przechodzi kryzys formy...

Mam być obiektywny? Proszę:

Legia do domu!!! Mistrzem jest Widzew (i nie ma takich [pseudo]kibiców)!!!
                        • rejmistrz Re: legia 09.07.07, 18:23
                          Zwolennikiem Legii nie jestem ale muszę przyznać, że ta Legia z niedzieli nie
                          jest do końca taką jaka będzie grać w OE. Piłkarze Legii są akruat w okresie
                          treningowym, widać totalne braki w przygotowaniu, brak czucia piłki (chociaż
                          Warzywniak chyba nigdy jej nie czuł) itd. Piłkarze czują się w tym okresie
                          jakby grali kolejny sparingowy mecz co jednak postawy Legii z Vetrą nie
                          tłumaczy bo co tu dużo mówić, grali fatalnie. Najciekawsze jest to, że do ligi
                          zostały 2 tygodnie, zobaczymy kto jak przepracował lato ale napewno Legia nie
                          będzie błyszczeć na początku.
          • tomek_mz Re: Najciekawsze transfery!! 10.07.07, 17:34
            ceyvol ja bym też do średnich transferów dodał Wawrzyniaka.
      • tomek_mz Re: Najciekawsze transfery!! 10.07.07, 17:32
        Tomas Jirsak zawodnikiem Wisły Kraków zobaczymy jak zaprzentuje się w nasz OE
        były reprezentant czeskiej młodzieżówki U-21.
        • ceyvol Re: Najciekawsze transfery!! 10.07.07, 18:14
          janczyk w cska - to tak jakby legia straciła połowę drużyny
          • pawelek2283 Re: Najciekawsze transfery!! 10.07.07, 18:56
            jaka polowe druzyny? Janczyk strzeli 0 (slownie zero) bramek w rundzie
            wiosennej!
            • amolanpi Re: Najciekawsze transfery!! 10.07.07, 19:34
              Nie stracili nic, bo Janczyk to chyba będzie taki wieczny talent jak Brożek.
          • t-clapek Re: Najciekawsze transfery!! 10.07.07, 23:04
            ...czyli z legii nic nie pozostało, bo drugie pół to był włodarczyk - oni są po jednych pieniądzach...
            • ceyvol Re: Najciekawsze transfery!! 11.07.07, 15:57
              chodziło mi o wartosc...

4,2 mln to cena większa niz za muche,bronowickiego,smolinskiego,korzyma,vukovica,skabe,szale,kielbowicza,p.bronowickiego razem wzietych...

P.S. Nie komentujcie, że któryś z tych piłkarzy jest dużo wart i że pisze głupoty, bo to tylko metafora...
      • tomek_mz Re: Najciekawsze transfery!! 13.07.07, 13:15
        Grzegorz Bronowicki prawdopodobnie odejdzie z Legii czyli byłoby to kolejne
        osłabienie tego zespołu przed startem ligi.
      • juventino11 Re: Najciekawsze transfery!! 16.07.07, 17:17
        Andrzej Niedzielan w Wiśle Kraków !!!
        • rybers Re: Najciekawsze transfery!! 16.07.07, 22:53
          No cóż. Nie dość, że zacznie okres przygotowawczy później niż wszyscy to według
          mnie daleko mu teraz do tego Andrzeja Niedzielana z Groclinu czy początków w NEC
          Nijmegen.
          To nie będzie runda Niedzielana.
          • szymonn91 Re: Najciekawsze transfery!! 17.07.07, 01:50
            A wg mnie Niedzielan sie sprawdzi! Chcialbym jeszcze poruszyc watek Korony,
            ktora sciagnela Edi'ego, Celebana, Swierczewskiego... Wydaje mi sie, ze Celeban
            to bardzo dobry transfer, Edi dobry tylko na ten sezon, pozniej bedzie za
            stary, a Swierczewski to kompletna porazka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka