Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

10 zespołowa e-liga niech żyje nam

IP: *.tvk.torun.pl 23.06.07, 20:52
    W zwiazku ze pewien klub robi pod siebie mimo diabelnego farta w tym sezonie
    bedzie 10 zespolowa e-liga.
    sa za tym wielkie argumenty (podobne do tych aby zlikwidowac probe toru)
    czyli
    1-w Bundeslidze jest 18 druzyn a w e-lidze 8, nie pozwolmy zeby niemiecka
    liga pilkarska ponad 2 razy wiecej miala druzyn, nie bedzie Niemiec plul nam
    w twarz
    2-liczba prfesjonalistow w speedwayu jest tak duza ze nie moga pomiescic sie
    w e-lidze
    3-W e-lidze musi byc miejsce dla klubu ktory robi pod siebie, za tym jest
    wielu innych fachowcow i wymienie tu czolowke 1 ligi ktora chce byc w elidze,
    sredniakow w 1 lidze ktorzy chca walczyc o awans, nedarze 1 ligi ktorzy nie
    chca spasc
    Jak widac w glosowaniu bedzie duzo za
    Obserwuj wątek
      • kibic.zalogowany Re: 10 zespołowa e-liga niech żyje nam 23.06.07, 20:58
        często masz takie schizofreniczne napady, czy tylko wtedy jak nie weżmiesz tabletek?
        a może o. Tadeusz był u ciebie na kolędzie i bawił się z tobą gromnicą???
      • Gość: Jazon Po co ten watek? IP: *.tvk.torun.pl 23.06.07, 21:24
        I po kiego grzyba zakładasz takie prowokacyjne wątki? W zasadzie byłem pewien że
        kibic odpowie jako jeden z pierwszych ;-) Władze E-ligi pytaja ciebie o zdanie w
        tak waznych sprawach czy starasz sie znów wychodzic na jasnowidza? A może znów
        cie olali dziennikarze Wyborczej którzy nie przejeli sie twoja krytyka?

Przestroga do pozostałych chcących odnieśc sie do tematu- cenzuralnie prosze.
        • kibic.zalogowany Re: Po co ten watek? 23.06.07, 21:38
          a po kiego grzyba jeszcze go nie usunąłeś, tylko prowadzisz w nim dalszą jałową
          dyskusję???
          • Gość: Szrek Sory Jazon... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 23:58
            ..ale u3mując ten wątek dowodzisz, że chyba jesteś bez "formy". Zdejmuj chłopie
            takie prowokacje bo inaczej to forum stanie się rynsztokiem niczym radio
            marycha albo temu podobne zlewozywaki. Jak nie masz zamiaru opróżniać forum z
            takich śmieci z założenia poproś o zmianę warty. Szkoda tegoi forum żeby
            podupadła szlachta lub bimbambomy jakieś smrodziły tu bezkarnie
            • Gość: baca Re: Sory Jazon... IP: *.adsl.inetia.pl 24.06.07, 08:36
              Wy to jesteta niedobrzy Śreku dla tygo gazdy. Jo bych was usunył i sam siebie
              bo niestety mocie recht a jo wos jeszcze popierom.
        • Gość: szlachcic Re: Po co ten watek? IP: *.tvk.torun.pl 24.06.07, 23:21
          No ale juz sa przymiarki do powiekszenia ligi
          uwazam ze to problem, jak uwazasz ze wszystko jest ok to powiedz ze 10 druzyn
          jes lepiej
          • Gość: Jazon Re: Po co ten watek? IP: *.tvk.torun.pl 24.06.07, 23:50
            Nie- uwazam że to głupi pomysł- ale nie dlatego ze przez to mialyby zyskac kluby
            'robiące pod siebie' tylko dlatego ze straciłyby pozostałe, które musiałyby
            sobie wyrywac obecnych na rynku zawodników i znosic eskalacje ich żadan
            finansowych.
            • Gość: Szrek Re: Po co ten watek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 07:38
              Ci których stać na kupowanie i tak bedą kupować, a ci których działacze
              stosują "grabelki" będą mieć składy jak.... wiesz kto. Prawdą jest, że od razu
              podskoczą żądania finansowe niedorozwojów bo to będzie jedyna okazja żeby coś
              przyciąć nie dając od siebie nic poza kontraktowym autografem. Chyba, że
              wyciągną z lamusa stary poczciwy KSM. Wg mnie tylko wtedy 10ciodrużynowa liga
              ma sens
              • Gość: szlachcic Re: Po co ten watek? IP: *.tvk.torun.pl 25.06.07, 20:32
                no ale co z tego? kto jest zainteresowany 10 zespolowa liga na dzien dzisiejszy
                1 - te kluby ktore walcza o utrzymanie w e-lidze czyli 3
                to sie moze zmienic po play-off ale nie musi
                dzisiaj na 100% zainteresowana jest Bydgoszcz i jest przesondowny swiatek
                zuzlowy
                2- kluby ktore walcza o awans do e-ligi, kluby ktore moga uniknac spadku do 2
                ligi i cala 2 liga
                Dzis prezes spolki zuzlowej mowi ze jest za 8
                nawet jak jest a nie wierze to potem powie no przeciez srodowisko chce 2 lig
                a ja nie chce konfliktowac srodowiska

te wszystkie negatywy co podaliscie to prawda, ale jest jeszcze kolejny wielki
                minus
                spolka zuzlowa moze zmienic zasady gry podczas rozgrywak, a to juz dziecinada
      • arius5 niech żyje nam 26.06.07, 01:00
        takie zycie, czy sie podoba czy nie
        a jak nie, to mozesz Polonie pocalowac w dupe
        • szlachcic Re: niech żyje nam 26.06.07, 12:26
          arius5 napisał:

> takie zycie, czy sie podoba czy nie
          > a jak nie, to mozesz Polonie pocalowac w dupe

no widzisz bo wy macie gdzies powage i poziom e-ligi
          wy za wszeka cene zrobicie wszystko aby w niej byc
          szkoda ze nie sportowo

• Gość: Jazon Re: niech żyje nam IP: *.tvk.torun.pl 26.06.07, 17:05
            Jacy 'wy'? Szlachcic zanim zaczniesz obrazac kogokolwiek to poprosze jakis dowód
            że własnie Bydgoszcz obecnie walczy o powiekszenie Ekstraligi i ze ktokolwiek ma
            zamiar jej w tym słuchac. Na razie widze tylko prowokacje i gdybanie...
            • Gość: szlachcic Re: niech żyje nam IP: *.tvk.torun.pl 26.06.07, 22:54
              jak mam udowodnic
              3 kasety wideo?
              10 swiadkow?
              predzej czy pozniej bedzie o tym glosno
              ja obrazam? ja mowie ze takie dzialania sa dzialaniam,i sabotazowym dla tej
              dyscypliny
              pomietasz sprawe przyznawania obywatelstwa polskiego dobrym zuzlowcom
              Bydgoszcz dzis mowila tak a jutro bylo tak
              • Gość: Jazon Re: niech żyje nam IP: *.tvk.torun.pl 27.06.07, 09:44
                Czyli znów jesteśmy na etapie jasnowidzenia? To ja jednak poczekam aż 'bedzie
                głośno'. A wmawianie bez żadnego uzasadnienia kibicom bydgoskim ze ich klub
                bedzie chwytał sie niesportowych środków żeby zostać w Ekstralidze jest
                przynajmniej nieelegancką prowokacją. To tak jakby ktos powiedział 'oczywiście
                Unibax zostanie mistrzem bo Karkosik kupił wszystkie mecze do konca sezonu'
              • Gość: Szrek Re: niech żyje nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 09:46
                Zrozum szlachcic, że od lat tak juz bywało, że kluby zamykające tabelę
                próbowały zabiegać o powiększenie ligi żeby wprowadzić tzw. "RWD". Dlatego
                nawet jeśli w tym roku stara się o to Polonia to nie odbiega to od
                wcześniejszych norm. Ponoć "cel uświęca środki" - bez względu na to, co
                człowiek myśli o innym niż sportowe ustalanie miejsca w szyku.
                Inna sprawa, że prezes Eligi, tańczący jak dotąd według muzyczki "dyskopolo"
                granej przez wodza Polonii zachowuje się w tej sprawie lekko śmiesznie i być
                moze to budzi największy sprzeciw kibiców. Ale to też trzeba umieć żeby
                spieprzyć proste rzeczy
                • Gość: szlachcic Re: niech żyje nam IP: *.tvk.torun.pl 28.06.07, 11:48
                  Gość portalu: Szrek napisał(a):

> Zrozum szlachcic, że od lat tak juz bywało, że kluby zamykające tabelę
                  > próbowały zabiegać o powiększenie ligi żeby wprowadzić tzw. "RWD".

czy nie rozumiesz ze nie problem nie jest w tym ze komus sie pali pod nogami i
                  taki pomysl mu do glowy przychodzi tylko w tym ze regulamin POZWALA na zmiane
                  zasad w trakcie gry
                  • Gość: Szrek Re: niech żyje nam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:54
                    Wg mnie to największa głupota jaka może być. Dopóki to się nie zmieni będzie
                    burdel jaki jest dziś. Z 2 strony niech powiększaja sobie ligę do chwili aż
                    tylko Eliga będzie. Może wtedy ktoś w końcu spadnie i jak przez rok - dwa nie
                    będzie miał z kim jeździć zobaczy jaki był głupi nawołując o powiększania ligi
                    • w_t_s Re: niech żyje nam 28.06.07, 22:30
                      wy z bydgoszczy non stop jak sie wam ziemia pali pod nogami to lapiecie sie
                      czegokolwiek zeby nie spasc... ale stawiam litra Johny Walkera ze spadniecie z E
                      do 1 ligi i w tym roku nic ani nikt wam nie pomoze :)
                      • kibic.zalogowany Re: niech żyje nam 28.06.07, 23:02
                        jak ostatni raz nam się "niemia paliła pod nogami" to ty jeszcze w kołysce byłeś
                        drogi ćwoku!!! a do tego wygraliśmy i u was i u nas z waszą przereklamowaną
                        onegdaj Sparteczką :))) że aż Knudsen kipiał z nerwów, bo bracia robili z nim na
                        drugim łuku co chceli :)))
                        • w_t_s Re: niech żyje nam 29.06.07, 15:14
                          zobacz chlopcze jakie pierdoly i w jaki sposob piszesz a potem zawieraj glos...
                          co ty wyciagasz jakies mecze z przed x lat... rok 93, 20 czerwiec, przegraliscie
                          49:41 tak jak teraz i w 15 biegu knudsen przyjechal przed jackiem ktory byl 4 :P
                          i przed tomkiem ktory byl 2. Tomasz Gollob(3,3,3,2,2) Jacek Gollob (1,1,2,3,0)
                          Knudsen (2,2,3,3,3)... rok 94, 28 sierpien co prawda my przegralismy 49:41 ale w
                          ostatnim Knudsen też przyjechał przed Tomkiem a Jacuś się załapał do 14 biegu...
                          to są dane z programów z meczów z Bydgoszczy, które posiadam i wydaję mi się że
                          to ty wtedy ssałeś sutka matki i własny palec... pozdro tyfusie
                          • kibic.zalogowany Re: niech żyje nam 29.06.07, 18:20
                            ehhh... czy ja zawsze muszę kopać się z końmi i mieć pecha do wchodzenia w
                            polemikę z debilami???

zarzucasz Polonii, że niby non stop nam się ziemia pali pod nogami...
                            to ja podaję przykład, kiedy to ostatni raz była taka sytuacja czyli 94 rok!
                            a więc muszę wyciągnąć ten sezon sprzed lat drogi wrocławski leszczu!!!
                            tylko smutno mi, że naprawdę wtedy ssałeś cyca, bo nie pamiętasz meczu we
                            Wrocławiu o który mi chodzi!!!

żal mi ciebie dyletancie... a szczególnie twojej znajomości żużla i historii
                            twojego klubu, oraz braku programów z Wrocławia z sezonu 94...
                            • Gość: szlachcic Re: niech żyje nam IP: *.tvk.torun.pl 30.06.07, 00:20
                              kibic.zalogowany napisał:

> zarzucasz Polonii, że niby non stop nam się ziemia pali pod nogami...

sprawa spolszczania obcokrajowcow - byliscie pionierami tego oszolomstwa
                              • kibic.zalogowany Re: niech żyje nam 30.06.07, 01:57
                                wymień chociaż jednego, który został Polakiem jeżdżąc w Polonii...???
                                • kibic.zalogowany Re: niech żyje nam 01.07.07, 13:49
                                  szlachciuro... ja nadal czekam aż wymienisz chociaż jednego obcokrajowca -
                                  Polaka, któremu Polonia zrobiła taką przysługę!!!
                                  a może zamilkłeś, bo brak ci argumentów i uświadomiłeś sobie, że takiej sytuacji
                                  nigdy nie było i teraz wstyd ci się odezwać???
                                  pier...ś głupotę i teraz ryja boisz się otworzyć??????
                                  • Gość: szlachcic Re: niech żyje nam IP: *.tvk.torun.pl 01.07.07, 21:37
                                    bydgoski prymitywie zapomniales jak chcieliscie spolszczyc Andyego Smitha?
                                    • kibic.zalogowany Re: niech żyje nam 02.07.07, 16:50
                                      a co ma do tego że chcieliśmy, skoro do niczego nie doszło toruńska szmato!!!

walisz kulą w płot i jeszcze masz do innych pretensje zakompleksiony chamie???
                                      • kibic.zalogowany Re: niech żyje nam 02.07.07, 17:03
                                        Jazon wybacz, ale tylko tak temu idiocie da się do pustego łba przemówić...
                              • duck34 Re: niech żyje nam 30.06.07, 02:22
                                w_t_s wchodzę w zakład, warunek- pijemy razem...! Ale fakt "my z
                                Bydgoszczy"(kibice) robimy wszystko aby stworzyć 10-cio drużynową E-ligę (pole
                                namiotowe pod GPZM i strajk głodowy jesli nie przyjmą naszych warunków)
                                Jeśli powiększą ligę to mam nadzieję że skorzysta na tym ZKŻ lub Unia T.
                                .....oby tak było.....!!!
                                • Gość: W kwesti Andiego Andy ma polski paszport IP: *.eranet.pl 01.07.07, 22:59
                                  A dostał go, gdy jeździł w Pile! Ale wiem, że mając 13 lat możesz takich rzeczy
                                  nie wiedzieć, Ślachcicu.

Piła wtedy mając znajomości na najwyższym państwowym szczeblu załatwiła kwity
                                  Andrzejowi kowalskiemu.
                                  • Gość: szlachcic [...] IP: *.tvk.torun.pl 02.07.07, 20:06
                                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • kibic.zalogowany Re: niech żyje nam 03.07.07, 18:50
                            w_t_s napisał:

> zobacz chlopcze jakie pierdoly i w jaki sposob piszesz a potem zawieraj glos...
                            > co ty wyciagasz jakies mecze z przed x lat... rok 93, 20 czerwiec, przegralisci
                            > e
                            > 49:41 tak jak teraz i w 15 biegu knudsen przyjechal przed jackiem ktory byl 4 :
                            > P
                            > i przed tomkiem ktory byl 2. Tomasz Gollob(3,3,3,2,2) Jacek Gollob (1,1,2,3,0)
                            > Knudsen (2,2,3,3,3)... rok 94, 28 sierpien co prawda my przegralismy 49:41 ale
                            > w
                            > ostatnim Knudsen też przyjechał przed Tomkiem a Jacuś się załapał do 14 biegu..
                            > .
                            > to są dane z programów z meczów z Bydgoszczy, które posiadam i wydaję mi się że
                            > to ty wtedy ssałeś sutka matki i własny palec... pozdro tyfusie

i co chłopczyku tak zamilkłeś?
                            czyżbyś sprawdził statystyki z meczu i okazało się że mam rację, iż Knudsen
                            dostał po pysku 5-1 od braci i skończyło się na jednopunktowej wygranej Polonii??
                            widocznie dalej szukasz bo tak ci nagle ryj się uciszył... a moje głupoty
                            okazały się więcej warte niż twoja amnezja!!!
      • Gość: cs Uwazaj, chlopie IP: *.k608.webspeed.dk 02.07.07, 19:19
        bo z tej nienawisci mozesz udaru mozgu dostac.
        Zrelaksuj sie i napisz, ile masz latek.
        • psyhol2 Re: Uwazaj, chlopie 04.07.07, 18:54
          Według mnie, to e-liga może liczyć 7,8,9 czy 10 zespolów pod warunkiem,że nie
          będzie w niej Polonii :).
          Bowiem usilna pracą zasłużyła na solidnego kopniaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka