Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z Or...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 22:04
    Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    Obserwuj wątek
      • Gość: c.rayback Fantastycznie! :)))))))))))0 IP: *.lodz.mm.pl 17.07.07, 22:11
        Mam nadzieje ze sie utrzyma i bedzie gral w piatce :).
        • Gość: Szczery Ale szmaciarz IP: *.limes.com.pl 18.07.07, 00:29
          Won z kraju i obyś szybko złapał kontuzje.
          • Gość: Kibic Re: Ale szmaciarz IP: *.libertyrms.info 18.07.07, 00:44
            Won to juz zrobil, przeciez mowi ze siedzi w Stanach.
            Kazdy by tak chcial ale wiadomo ze niektorzy beda puszczac zawistne komentarze.
            Ludzie, nasza kadra w tej chwili to jest cienizna wiec niech sie chociaz facet
            pokaze w NBA czego mu naprawde zycze. Trybanski poza tym ze byl pierwszym
            polakiem to NICZEGO nie pokazal. Lampe mial pare niezlych meczy ale tez
            niewiele zdzialal. Do trzech razy sztuka - powodzenia Marcin.
            • Gość: szlomcio1 Re: Ale szmaciarz IP: *.ny325.east.verizon.net 18.07.07, 00:54
              popieram Twoja wypowiedz !Trzymajmy kciuki za przyszlosc Marcina,Trzymaj sie !
            • Gość: ja Re: Ale szmaciarz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 15:33
              Kretyn gra w kadrze to zaszczyt, nawet jeśli jest słaba, a on co taka wielka
              gwiazda się robi że może sobie wybierać, won z kraju i z reprezentacji, mam
              nadzieje że nigdy w niej nie zagrasz.
          • Gość: szlomcio1 Re: Ale szmaciarz IP: *.ny325.east.verizon.net 18.07.07, 00:52
            szmaciarz i smrod i biedak to ty,bo z twojego IP wynika ze w kraju smierdzacym
            mieszkasz,tfuj,gnij tam dalej,tfuj.
        • jakub.wojewodzki Re: Fantastycznie! :)))))))))))0 18.07.07, 16:02

przepraszam to jest GORTAT czy BORAT? jak to sie pisze?

> Mam nadzieje ze sie utrzyma i bedzie gral w piatce :).
      • Gość: Aman Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z IP: *.chello.pl 17.07.07, 22:12
        No i to jest prawidlowe podejscie - mam nadzieje, ze mu sie uda byc a nie bywac
        na parkiecie :)
      • Gość: . Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 22:12
        ale palant z tego gortarta... z takim podejściem NA BANK nie zrobi kariery w
        nba... ja pierdziele zobaczcie na nowitzkiego, ginobiliego czy jakąś inną
        profesjonalną gwiazdę spoza ameryki grającą w nba - nie ma mowy o takim
        szmaciarskim zachowaniu! i to odróżnia łajze od niełajzy według mnie...
      • loppe Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z Or.. 17.07.07, 22:13
        bez wykrzyknika jest ok
        • loppe Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z 17.07.07, 22:14
          natomiast w wersji "Znów Polak w NBA!" jest po prostu poniżej poziomu,
          Gombrowicza w każdym razie, a był chyba czytany
      • Gość: dklose Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z Or.. IP: *.torun.mm.pl 17.07.07, 22:14
        czlowieku zejdz na ziemie...

jeszcze nic nie osiagnales, a takich jak ty w nba bylo juz setki, wiecej od 460...

dar od boga...miej swoje warunki fizyczne, ale do grania na parkietach nba,
        grania, jeszcze dluga droga.

poza tym opanuj sie z takim stylem wypowiedzi, troche szancuku i mnie 'lansu'.
        tajeminic kontraktowych tez profesjonlaisci nie zdradzaja.

pytania o kadrze ? powiedz jasno co sie liczy jakie masz plany, czy dyskutowales
        z urlepem...

pozdro
        • Gość: radek8 Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z IP: *.e-wro.net.pl 17.07.07, 22:18
          Wszystko fajnie, ale czemu k...on gada o tym, że będzie grał 10 min. na MŚ?
          Chyba Urlep to ustala, a skoro mówi, że jest taki dobry, bo będzie grał w NBA to
          czemu ma przegrać miejsce z Wójcikiem? Przecież Lampe spokojnie grać może na 3,
          Wójcik na 4, a Gortat na 5. Ignerski to zawodnik nawet na 2, więc niech mi tu
          nie pieprzy głupot.

Dziennikarz od razu powinien jasno mu takie coś powiedzieć.
          • jacek-dec Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z 17.07.07, 22:45
            troche przesadziles, lampe gral na 3 dawno dawno temu. odkad ponownie gra w
            europie to pf/c. tak samo ignerski na 2 nie ma racji bytu. ale ogolnie masz
            racje. skoro z gortata taki kozak, ze sie dostal do nba to ciekawe czemu z gory
            zaklada, ze nie zagra w kadrze. moze i ma swoje przeslanki, zeby olewac kadre,
            ale o odrobine logiki w swoich tlumaczeniach moglby sie pokusic.
          • Gość: mur Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z IP: *.system-net.pl 17.07.07, 22:46
            Ale co ma mu mowic? Facet dal jasno do zrozumienia ze woli nba. Moim zdaniem
            zrobil prawidlowo i na jego miejscu postapil bym podobnie. ME do nba nie mzoan
            porownywac, a taka szansa moze mu sie nie przyudarzyc. Zreszta to jego zycie i
            jego wybor. Kadra nie powinna byc dla nikogo przymusem.
            • jacek-dec Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z 17.07.07, 23:28
              spoko. bardzo fajnie, ze mu sie udalo, bardzo mnie to cieszy ale moglby
              powiedziec wprost o co chodzi a nie pitoli cos o 10 minutach i zlym wplywie jego
              osoby na kadre bo nie wiem komu on chce mydlic oczy. to wszystko jego sprawa,
              tylko drazni mnie ze obchodzi temat zamiast powiedziec wprost, ze woli
              skoncentrowac sie na wlasnej karierze niz grac w druzynie narodowej.

tak btw jeszcze w nba nie zagral ani minuty. mielismy juz gwiazde draftu co
              skonczyla pod koniec trzeciej dziesiatki choc sporo osob sie napalalo na
              pierwsza, mielismy tez czarka co byl jednym z tych kilku tysiecy ziemian z
              kontraktami w nba. faktycznie co sie nachapal to jego. szanuje osiagniecie
              gortata ale troche pokory i zdroworozsadkowego myslenia. jeszcze byc moze sam
              bedzie pukal do kadry, nie warto palic mostow.
            • Gość: MJA Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z IP: 217.67.203.* 18.07.07, 12:26
              albo zarabiać miliony $ i grać w najlepszej lidze świata, albo zagrać na
              mistrzostwach europy (tzn.posiedzieć na ławie bo Urlep ma swoich ulubionych
              zawodników),
              trudny wybór...

pewnie że dobrze zrobił!
              a teraz pokażcie mi amerykanina który nie jest pewny siebie i nie twierdzi że
              jest najlepszy na świecie a podczas gry szydzi z przeciwników,
              w końcu znalazł się jeden polak który nie boi się mówić prawdy,
              własnie przez jego charakter (nie wiedziałem go w akcji ale po gadce widac że
              jest agresywany i lubi ostro grać i walczyć o każdą piłkę) ma największe szanse
              na zaistnienie w NBA

• Gość: ... Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 15:41
                co za bzdura. czemu sie tak uparliscie, ze on na tych mistrzostwach by nie
                gral?? oczywiscie, ze by gral i sam jest tego swiadomy tylko opowiada banialuki.
                wojcik jest stary i nie broni, a gortat doskonale wpasowuje sie w koncepcje
                urlepa. kto wie czy zaistnienie na ME nie daloby mu lepszej pozycji w klubie niz
                liga letnia? czasy kiedy w ameryce nikogo nieinteresowaly rozgrywki na
                kontynencie dawno minely.
          • Gość: x Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z IP: 62.148.80.* 18.07.07, 07:52
            tylko że dziennikarz o takich rzeczach nie wiedział :P ;-)
      • Gość: znawca Pozbawić menta polskiego obywatelstwa IP: *.chello.pl 17.07.07, 22:17
        Niech spada do tego enbijeja, i tak skończy tak jak trybański - po końcu
        kontraktu wylot.
        • Gość: stfu! Re: Pozbawić menta polskiego obywatelstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 22:21
          ahhh, polaczki, kocham to po prostu
          To, że nie jest sztucznie skromny i wierzy w siebieto od razu źle, buc, cham i
          prostak.
          Ja tam mu życzę sukcesów i myślę, że osiągnie znacznie więcej niż Trybańskie
        • flamengista a moim zdaniem on ma niestety rację 17.07.07, 22:29
          Gra w polskiej reprezentacji w kosza była ostatnio bardziej powodem do wstydu,
          niż zaszczytu.

W odróżnieniu od kadry piłkarskiej, która nawet grając kiepsko dawała szansę
          promocji - w koszu nie ma praktycznie żadnych profitów.

Facet marzy o NBA i jest teraz naprawdę blisko. Nie chce tego stracić przez grę
          w kadrze i ja się mu nie dziwię.
          • Gość: znawca Gra w reprezentacji kraju jest zawsze zaszczytem IP: *.chello.pl 17.07.07, 22:39
            i to niezależnie, czy jest to reprezentacja piłkarska, czy też w bierkach. no
            chyba, że mnie jakoś dziwnie wychowali... w takim razie jestem ciekawy tylko
            jednej rzeczy - czy jak gortat byłby zupełnie nieznanym graczem z III ligowej
            drużyny polskiej i dostałby powołanie to też by stwierdził że w kadrze to mu się
            nie chce... niestety wielu baranom kasa przewraca w głowie.
            • Gość: szlomcio1 Baran to ty IP: *.ny325.east.verizon.net 17.07.07, 22:42
              bo nie chca ciebie widziec w NBA,zrozumial pan baran?
            • Gość: mur Re: Gra w reprezentacji kraju jest zawsze zaszczy IP: *.system-net.pl 17.07.07, 22:49
              Ale nie jest. Pracowal na ten sukces kilka lat wiec ma prawo wybrac. Jego
              sprawa. Kadra nie powinna byc dla nikogo przymusem ani obowiazkiem. Zycze
              chlopakowi wszytskiego najlepszego i wielu sukcesow w najlepszej lidze na swiecie
          • Gość: krog Ma 100% racji ... Zresztą dyskusja jest . IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.07, 09:01
            .. bezprzedmiotowa, bo i tak kluby NBA nie puszczają takich graczy w czasie obozów przygotowawczych do Europy. Dostanie napewno warunek, albo podpisujesz tu i jesteś od początku do końca na obozie, albo nie podpisujesz i robisz co chcesz. Nie ma innej opcji. Wybór jest bardzo prosty, nawet byłby bardzo prosty dla tych idiotów nazywającyhc Gortata szmaciarzem czy pozbawiajacych go obywatelstwa. Facet po prostu trzeźwo myśli i prawdę w oczy mówi.
        • Gość: Jaro Re: Pozbawić menta polskiego obywatelstwa IP: *.spray.net.pl 17.07.07, 22:32
          Bardzo szczery gość. Ma rację. Prawdziwy basket to NBA a nie jakieś
          popierdywanie kadry, gdzie każdy zasuwa gadkę o zaangażowaniu a na boisku potem
          widać, że na kadrę srają....
          • Gość: turtl Re: Pozbawić menta polskiego obywatelstwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 23:19
            Szczery ? A gdzie ta szczerość ? Szczery między wierszami ?

Mógłby jasno powiedzieć, że stawia na NBA, kosztem polskiej kadry. Woli jednak nic nie przesądzać, by "w razie czego" zawsze mógł się załapać. Ale kadra to nie klub brydżowy. Albo zawsze stajesz na wezwanie, albo cię nie ma. Zamiast udawać głupiego i pieprzyć o rywalizacji (rzecz jasna okropnie dla repry szkodliwej) mógłby... właśnie - mógłby pokusić się o szczerość.

Ja jestem niedzielnym kibicem koszykówki, nie oglądam NBA, bo nie mam na czym. Ale mecze Polaków na ME obejrzę. Bez Gortata. Widać nie dla każdego widza liga amerykańska jest najważniesza. I choćby nasz wybitny koszykarz pobił w USA popularnością Yao Minga i Shaqa razem wziętych, to więcej będę cenił brązy olimpijskie jego ojca. On walczył dla naszych, a nie dla Orlando Magic.

Jak można być najlepszym polskim koszykarzem, kiedy nie gra się dla Polski ? Narodowość jest kwestią własnego wyboru, ale sportowiec, który gardzi swoją drużyną narodową na rzecz NBA może być co najwyżej Polakiem-koszykarzem amerykańskim. Jak Kopernik - z pochodzenia Niemiec, ale bez wątpienia polski astronom, czy Joseph Conrad - Polak, pisarz angielski. Z takim nastawieniem nie doczekasz panie Marcinie chwili, gdy Wójcik określi cię najlepszym polskim koszykarzem.
      • Gość: Pete Już jestem fanem tego kolesia!!! IP: *.hotel-classic.pl 17.07.07, 22:36
        Wczesniej niewiele wiedzialem o tym gosciu, ale po przeczytaniu wywiadu, mam
        gleboka nadzieje, ze facet zrobi kariere w NBA. Jest pewny siebie i nie
        sciemnia, ze moze trener da mu pograc kilka minut, bo w zespole jest 15 rownie
        dobrych zawodnikow, tylko wali z grubej rury, a o to w sporcie, zwlaszcza
        zawodowym chodzi.
        Trzymam kciuki za Gortata!!!
        • Gość: szlomcio1 Re: Już jestem fanem tego kolesia!!! IP: *.ny325.east.verizon.net 17.07.07, 22:39
          ja tez trzymam kciuki za niego i mam nadzieje ze,bedzie gral,gral i dobrze
          gral.Powodzenia Marcin,Powodzenia w NBA,witamy w U.S.A.
          • Gość: malpp Re: Już jestem fanem tego kolesia!!! IP: *.spray.net.pl 17.07.07, 22:46
            Ja tu myslalem, ze bedzie na niego nagonka po odrzuceniu kadry.. Prosze,
            prosze, co sie nie dzieje ;) Ale ja tez juz go lubie, skojarzyl mi sie z Kubica
            i Kuszczakiem - z taka mentalnoscia mielibysmy samych mistrzow swiata i tyle.
            • Gość: kokokokokoko Re: Już jestem fanem tego kolesia!!! IP: *.dolsat.pl 18.07.07, 15:17
              Nie widzisz róznicy miedzy nim a Kubicą (na korzyść Kubicy
              oczywiście)??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
      • Gość: ŁLS powtórzę się - to wychowanek ŁKS-u! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 22:40
        powtórzę się- to wychowanek ŁKS-u! powodzenia i dzięki za pomoc w budowie "nowej
        sekcji" koszykówki.
      • Gość: te.kilka.miliardów Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z Or.. IP: *.satfilm.net.pl 17.07.07, 22:44
        "Na świecie żyje kilka miliardów ludzi, w NBA grało kilkanaście, może
        kilkadziesiąt tysięcy. Obecnie kontrakty ma 450 zawodników. Być jednym z nich to
        cud. Dar od Boga" - facet te połowa ludzi z tych kilku miliardów ma w du***
        basket, więc nie podniecaj sie tak. Wydawało mi się że jesteś juz dojrzałym
        człowiekiem, a nie jakimś "chłoptasiem", któremu woda sodowa uderzyła do
        głowy,... przykra sprawa:(. Mimo wszytko powodzenia w enbijej
      • Gość: NBA Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z IP: *.rybnet.pl 17.07.07, 22:44
        pieprzone zawistne polactwo
      • mirza83 [...] 17.07.07, 22:45
        Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Kostas no i chu... bombki strzelił!!!! IP: 195.117.130.* 17.07.07, 22:51
      • Gość: A Ja je lepsy Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z Or.. IP: 206.75.209.* 17.07.07, 23:26
        jak Gundy. I godom groj jak se chces, ale "trener Magic Stan Van Gundy
        powiedział o mnie" zes dobry to ci wystarcy to jo ci godom zes ze jo je lepsy
        jak Gundy o wracaj do Polski i groj aby Sandecja zdobyla psewage nad NBA.
        Twoj Better Gundy
      • Gość: marek_ Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z Or.. IP: *.hsd1.nj.comcast.net 17.07.07, 23:30
        Facet dobrze gada. popieram go. powodzenia, Marcin!
        • Gość: szlomcio1 Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z IP: *.ny325.east.verizon.net 17.07.07, 23:53
          masz racje! Mamy rodaka w NBA wiec kochajmy go tutaj i zyczmy mu powodzenia na
          parkiecie,wszelkie insynuacje na temat gry w polskiej reprezentacji wg.mnie
          mijaja sie z celem jego przyszlej kariery,kto podola tym wszelkim rozjazdom na
          mecze miedzynarodowe laczac je z treningami w NBA ? No odpowiedzcie
          rozsadnie,prosze.Marcin ma racje,jego decyzja jest jak najbardziej
          prawidlowa,wyszedl zgodnie z zasada "byc albo nie byc" ...kims w koszykowce,GO
          AHEAD MARCIN,Powodzenia w Orlando Magics zyczy Ci cala Polonia w U.S.A.
          • zigolo22 Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z 18.07.07, 00:28
            Kadra powinna byc najwazniejsza dla kazdego!!

www.spawpolsce.pl
            www.spainpoland.com
          • Gość: backrow Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z IP: *.pool85-49-254.dynamic.orange.es 18.07.07, 01:20
            jego snem byla gra w NBA i zrobilbym to samo na jego miejscu!

niestety jak zawsze przynajmniej 50 % wypowiedzi maluczkich zawistnych...
      • Gość: a_to_ci... Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 00:46
        www.youtube.com/watch?v=_THOPap_okgpolecam...
      • Gość: łodziak ŁKS Pozdrawia Marcina. IP: *.toya.net.pl 18.07.07, 00:52
        Bravo Marcin do zobaczenia na ŁKSie ;) !!
      • Gość: djraul Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z Or.. IP: *.range81-132.btcentralplus.com 18.07.07, 00:56
        kadra powinna byc priorytetem :)) zwłaszcza ta koszykarska gdzie poziom
        organizacji przypominał raczej sks niz reprezentacje potęgi koszykarskiej za
        ktora chcielibyscie nas widziec. a ta afera o ktorej pisala GW niedawno o braKU
        podstawowych warunków sanitarnych w hali. itp. za krotkie łóżka w hotelach brak
        odzywek itp.a Marcin ma szansę stać się jednym z czołowych graczy w Europie bo
        ma cos czego nie mieli ani Trybański ani Lampe arogancje butę i zamiłowanie do
        zapier... jak miło na treningach. i myślę że to własnie on zajdzie tam
        najdalej.a ta mowa o minutach ktore mialby grac na ME coz cenie go jeszcze
        bardziej bo ma duzy szacunek dla Adama Wojcika chyba nawet jeszcze większy niż
        adam dla siebie samego. a piatka pierwsza na ME powinna wygladac tak moim
        zdaniem Kitzinger Pluta Ignerski Wojcik Lampe pozdro
      • Gość: a_to_ci... Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 00:57
        www.youtube.com/watch?v=_THOPap_okg
      • Gość: bgfdbfgbbdr Re: Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z IP: *.hsd1.mi.comcast.net 18.07.07, 02:39
        Marcin będzie miał niezły ubaw z Carlos'em Arroyo w zespole. Kiedy jeszcze grał w Detroit, wszyscy
        mówili że zawsze żartował, potrafił cały zespół doprowadzić do łez. Nie to co smutas Milicic :)
      • Gość: wojo cwaniaczek? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 02:39
        Jakiś taki z niego cwaniaczek :/
        Już kasa troche przewróciła mu w głowie :/

> Klub z Kolonii chce za Pana pół miliona dolarów.
        > - Dla Orlando to żaden problem. Leżę właśnie przy basenie
        > w pięciogwiazdkowym Sheratonie, bo klub z Orlando dba o mnie bardzo
        troskliwie.

yyyyyyy...

Szykuje sie kolejny "wędrownik", który pewnie nic nie bedzie grał i szybko
        zostanie sprzedany.
        • Gość: grb Re: cwaniaczek? IP: *.2a.pl 18.07.07, 03:19
          Jak nie znasz realiów, to po co komentujesz? Akurat w Magic ma szanse na
          regularne występy po ok. 10-15 minut na mecz. Nie popieram przesadnego bądź co
          bądź cwaniactwa, ale chłopak spełnia swoje marzenia, na co ciężko pracował i za
          to mu chwała.
      • Gość: x Znów Polak w NBA. Gortat podpisał kontrakt z Or.. IP: 62.148.80.* 18.07.07, 07:49
        jeżeli ten zawodnik odmówi urlepowi gry na ME to zawiesiłbym go na rok-dwa,
        niech zobaczy że nba nie nba to jednak reprezentacja i kraj są najważniejsze;
        dotychczas można powiedzieć że go poważałem, za upór i stanowczość z jaką
        walczył o swoje cele, jednak jeżeli ktoś wypowiada się w podobnym tonie i
        lekceważy swój kraj to pluję na niego wysokim lobem (broń Boże nikomu nie
        zazdroszczę osiągnięć, jednak uważam że reprezentowanie swojego kraju, nawet
        kraju braci kaczyńskich, to jedyny i najwyższy honor i zaszczyt !)
      • Gość: kar Znów Polak najlepszy! IP: *.crowley.pl 18.07.07, 07:50
      • suhar3 Świetna sprawa! 18.07.07, 08:25
        Nie wiadomo, jak mu pójdzie, ale to zdecydowanie najbardziej dojrzały koszykarz
        z wszystkich dotychczasowych próbujących swych sił NBA
      • Gość: kris MVP IP: 62.233.164.* 18.07.07, 08:48
        Gratulacje i byle grał a nie jak Trybański...ławka a raczej ławki...

www.fototel.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka