Gość: Ewunia 28 IP: *.chello.pl 10.09.07, 01:46 Bravo ROGER!!! Jesteś po prostu... Echh, dla mnie to jest poezja, choć grał dziś momentami przeciętnie. Ale co tam- wtedy gdy trzeba było grał jak z nut! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: HARRY Roger is THE BEST brawo brawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 02:01 WYGRAC 4 RAZY TO NIELADA SUKCES Odpowiedz Link Zgłoś
fizykpsycholog Re: Federer po raz czwarty z rzędu 10.09.07, 02:06 nowak robi olbrzymie postepy. niestety palil sie psychicznie w kluczowych momentach. a federer jest klasa niesamowita. po nudnym okresie w tenisie jakies 3-4 lata temu znow sie zaczela wspaniala rywalizacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Jaka tam rywalizacja?... IP: *.VIC.netspace.net.au 10.09.07, 03:29 Federer wygral, bo tylko on mogl wygrac,NUDA JAK W F-1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: das boot Re: Federer po raz czwarty z rzędu IP: *.hsd1.md.comcast.net 10.09.07, 03:04 polamcie Fedowi rece. zrobi sie ciekawiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski Tak nie mozna!!! IP: *.VIC.netspace.net.au 10.09.07, 03:36 Zdyskwalifikowac Szwajcara za doping i po krzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hrb Uszaszowski To wszystko dlatego,... IP: *.VIC.netspace.net.au 10.09.07, 03:23 ze przeciwnik Faderera byl bezimienny.Na porzadne imie trzeba zasluzyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hrb Uszaszowski Ach,Ewuniu... IP: *.VIC.netspace.net.au 10.09.07, 03:46 POEZJA ?...Przeciez to byly czestochowskie rymy.A na nutach , TO FEDZIO SIE NIE ZNA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Ach,Ewuniu... IP: *.chello.pl 10.09.07, 17:50 Ależ:-) Sztuka jak to sztuka- nie może podobać się wszystkim. Cóż... może i częstochowskie - może nie trzeba było więcej? Mnie się tam Roger sam w sobie podoba i już:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itt Federer po raz czwarty z rzędu IP: *.nycmny.east.verizon.net 10.09.07, 03:47 Djokovic jest lepszy od Nadala. Ma technike. Nadal wali prostacko na siłę. A Federer jest najlepszy w dziejach. Jeszcze takiego jak on nie było. Wszyscy, ktorzy sie znaja, to mówią. Nawet zazdrosny McEnroe to przyznaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amator Re: Federer po raz czwarty z rzędu IP: *.centertel.pl 10.09.07, 06:08 McEnroe nie jest zazdrosny o Federera. Jak czytam jego wypowiedzi to mam wrażenie, że McENROE JEST SZEFEM FANCLUBU FEDERERA NA USA. Zresztą wszystkie wypowiedzi są fachowe , kompetentne i rzeczowe a pochodzą od faceta, który w swojej epoce uchodził za NAJBARDZIEJ UTALENTOWANEGO i OBDARZONEGO NAJLEPSZĄ TECHNIKĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itt Re: Federer po raz czwarty z rzędu IP: *.nycmny.east.verizon.net 10.09.07, 06:22 > McEnroe nie jest zazdrosny o Federera. Jak czytam jego wypowiedzi To nie czytaj jego wypowiedzi, tylko słuchaj. McEnroe jest w oczywisty sposob zazdrosny, wiele razy go na tym złapałem (nie tylko o Federera). Ale oczywiscie idiotą nie jest wiec musi przyznac rzeczy oczywiste, skoro inni w studiu je jako oczywiste widza. McEnroe robi mówi pewne rzeczy z humorem wiec mozna mu wybaczyc. W komentarzach meczów był za Dawydienką i Djokovicem (choć wczesniej Djokovica nie doceniał). Miał tu osobisty interes, bo Federer wygrał tu 4 razy pod rząd, a on tylko trzy. To jak bicie jego rekordu (co sie działo 80 lat temu sie nie liczy). Podobnie Borg tylko czekał aż Nadal wykonczy Federera i nie dopusci do wyrównania jego rekordu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Federer po raz czwarty z rzędu IP: *.univ.gda.pl 10.09.07, 08:09 Ale jesteś MUNDRY. Jak niby mam słuchać Mc skoro nie mieszkam w US .Mogę jedynie poczytać to co znaję w internecie. Pewnie dostaję ocenzurowane wersje jego wypowiedzi. Poza tym jak oddzielisz bufonadę Mc, z której jest on znany tak samo jak z fenomenalnej techniki, to dostrzeżesz uznanie dla Federera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: Federer po raz czwarty z rzędu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 10:27 Pieprzysz trzy po trzy. Widziałeś Borga na Wimbledonie?? Jego wypowiedzi w czasie turnieju i przed finałem?? Widziałeś jak go pokazyli podczas finału?? Był ewidentnie za Federerem i nie było po nim widac jakiegokolwiek rozczarowania czy zazdrości. Więc nie nawiajaj bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amator Re: Federer po raz czwarty z rzędu IP: *.centertel.pl 10.09.07, 18:09 Kolega z Hameryki Wimbledonu pewnie nie oglądał.To taki mały prowincjonalny turniej, w dodatku odbywa się poza NY. A jeśli teza nie zgadza się z faktami (vide Borg) ,tym gorzej dla faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: itt Re: Federer po raz czwarty z rzędu IP: *.nycmny.east.verizon.net 10.09.07, 19:54 Widziałem. Wtedy myslałem, ze nie jest taki malostkowy. Ale potem widziałem Borga w innym wywiadzie i tam pokazał, ze jednak wolał, zeby Nadal wygrał. Odpowiedz Link Zgłoś
ro45dak Ciekawe czy pobije rekord Graf ? 10.09.07, 07:11 Steffi zdobyła 22 tytuły WS. Czy Roger pobije ten rekord, a może Australijki Smith Court (24 tytuły) ? Mając tak kiepskich przeciwników wszystko jest możliwe. Roger jest niewątpliwie fenomenem, ale byłoby dobrze i dla widowiska i dla tenisa, aby wreszcie znalazł się zawodnik, który byłyby bardziej wymagający. Wystarczy przykład Wimbledonu, gdzie w ostatnich latach do finału docierają typowi "ziemiożercy" jak Nalbandanian czy Nadal, przy czym ten ostatni to tylko siła fizyczna, no i uparte twierdzenie sprawozdawców, że tak silnie "rotuje" piłeczkę. to za mało - piękno tenisa potrzebuje czegoś więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: Federer po raz czwarty z rzędu IP: 157.158.10.* 10.09.07, 08:12 Fantastyczny wynik finału, BRAWO ROGER !!!. Czy tego finału nie nazwać by jednak "przepiękną katastrofą" Djokowicza? Uznanie, Książe, za "rogerowe analizy" sprzed kilku tygodni. Trafione bez pudła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysio Re: Federer po raz czwarty z rzędu IP: 217.153.8.* 10.09.07, 09:19 Oglądałem mecz Federera z Davidienką, który jest graczem solidnym. Dopóki Roger był zdekoncentrowany, Davidienko trochę grał. Ale w decydujących momentach ażdego z setów, nagle lokomotywa szwajcarska odjeżdżała, miażdżąc wszystko po drodze. Trudno nie odnieść wrażenia, że najbardziej wymagający dla Federera był pojedynek z Roddickiem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Flo Re: Federer po raz czwarty z rzędu IP: *.icpnet.pl 10.09.07, 09:56 No taka prawda... Roddick jedynie do czeghos go zmusil... A czyjas wczesniejsza opinia, ze Novak jest lepszy od Nadala jest po prostu niepowazna. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewunia 28 Re: Federer po raz czwarty z rzędu IP: *.chello.pl 10.09.07, 17:55 Wiecie, ja sobie myśle, że po pierwsze Roddick był w dobrej formie to raz i szkoda Go na ten ćwierćwinał było. Po drugie Roger nie lubi Roda- to widać:-) I się skubany koncentruje na Niego- żadnej taryfy ulgowej, nic a nic. Po trzecie "leży" mu gra Roda i dlatego też łatwiej mu się mu do skóry dobierac:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan sportu Samobojstwo IP: *.211-240-81.adsl-dyn.isp.belgacom.be 10.09.07, 09:18 Ogladanie Rogera Federera jest jedna z kilku rzeczy dzieki ktorym nie strzelilem sobie jeszcze w leb. To jest prawda i zadna tam prowokacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsds Re: Samobojstwo IP: *.chello.pl 10.09.07, 10:34 Jak widze kolejny nudny turniej w ktorym wygrywa bez problemow znudzony federer to wlasnie chce sobie strzelic w leb . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antywidz Re: Samobojstwo IP: 157.158.10.* 10.09.07, 11:28 tym razem na pewno nie widziałeś turnieju, a szczególnie finału, bo o tym meczu można wszystko, tylko nie to, że federer był znudzony. Może Ty jesteś i z nudów piszesz głupoty ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIJANY KSIĄŻĘ Nie było lekko, ale Federer dalej rządzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.07, 14:00 Federer mistrzem, walka była, dobry pojedynek, poziom rósł z każdym setem. Set pierwszy - Serb został całkowicie zżarty przez nerwy w decydującym momencie. 6-5, 40-0, własny serwis, piłki setowe jedna za drugą i nic, zupełnie jakby inny gracz serwował. Kolejny dowód na to jak rywali Szwajcara często paraliżuje możliwość wygrania ważnej piłki czy seta. Tiebreak dla Szwajcara, choć jeszcze początkowo Djokovic był z przodu z minibreakiem. Set drugi - Djokovic miał przełamanie, Federer odrobił. Serwis Rogera. 5-6, 15-40 i dwie piłki setowe dla Serba. Najpierw as, a potem Djokovic minimalnie przestrzelił (o włos po prostu, jak widać było po sprawdzeniu przez Novaka, coś strasznego, mniej nie można było się pomylić). I znów tiebreak, tym razem bardzo łatwo dla Federera. Świetny serwis Szwajcara plus jego dwie fantastyczne akcje w końcówce przy serwisie Serba. 2-0 dla obrońcy tytułu. Set trzeci - przy 2-2 Federer wyszedł z 0-40 i zaczęło się dla Novaka końcowe odliczanie. Federer już pewnie trzymał swój serwis, a Djokovic już zaczął mieć kłopoty. Bardzo dobry poziom gry w tym fragmencie meczu, kilka akcji rewelacyjnych. Djokovic robił co mógł, ale zwycięstwo jak zwykle w takich przypadkach nieubłaganie przechylać się zaczęło na korzyść Federera. Druga piłka meczowa, Djokovic próbował coś wykombinować przy siatce, nic z tego nie wyszło i Federer mistrzem. Zważywszy, że Serb ma dopiero dwadzieścia lat i już jest tak groźny, to zagrożenie z jego strony powinno rosnąć. Ale on musi wygrywać szybciej swoje mecze we wczesnych rundach turnieju, bo tutaj spędził na korcie chyba z pięć godzin więcej niż Szwajcar i niepotrzebnie tracił siły. Niby w finale tego nie było widać, ale co by było w ewentualnym czwartym czy piątym secie? Chyba reanimacja. Raz jeszcze Szwajcar wykazał nieludzkie opanowanie w krytycznych momentach. Można powiedzieć, że to taki typowy ważny mecz z udziałem Szwajcara. Rywale mają sporo okazji, nie potrafią wykorzystać, Szwajcar wyczuwa moment gdy trzeba przycisnąć i wygrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
guitarra Re: Federer po raz czwarty z rzędu 10.09.07, 14:29 Ten mecz po raz kolejny pokazał jak silny mentalnie jest Szwajcar. Podobnie było w finale Wimbledonu, kiedy w 5 secie dwa razy wyciągał ze stanu 15:40. Wydrzenia ostatnich dwóch miesięcy to najlepszy dowód dla tych, którzy wieszczyli, że Nadal jest silniejszy mentalnie oraz, że już wkrótce zdetronizuje Federera na pozycji lidera rankingu ATP Entry System. Przewiduję, że szybciej Djokovic zajmie 2 miejsca przed Nadalem niż Nadal będzie pierwszy... Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: Federer po raz czwarty z rzędu 10.09.07, 16:26 szkoda, że nie było 4, a może nawet 5 setów. Novak miał w tym meczu więcej setboli, niż niektórzy przez cała karierę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kosa Re: Federer po raz czwarty z rzędu IP: *.centertel.pl 11.09.07, 12:39 Sądzę, że Federer w tym turnieju nie był w najwyższej formie ale postawił na reularność. Ze względu na to, że w każdym spotkaniu również z Djokovicem w statystykach meczowych ma ogromną przewagę, nie sposób z nim wygrać tiebreak. Gdyby liczenie było podobne do tego z tenisa stołowego, wygrałby 11:7. Przeciwnicy zbliżają się ale są ciągle z tyłu. Rafa jak zwykle po Wimbledonie gaśnie, Djokovic jest w gazie ale żeby wygrać z arcymistrzem trzeba mieć więcej atutów, troszkę brakuje mu lekkości w grze jest nie bywale skuteczny ale bardziej przekonuje mnie gra Davidienki, który mimo skromnej postury gra nieprawdopodobnie szybko i precyzyjnie. Jego wymiany w meczu z Federerem to był najszybszy tenis ziemny jaki kiedykolwiek widziałem. Jednak turniej męski mimo, że pozbawiony emocji był ciekawy a Federer śrubuje rekordy. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś