Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Wyścig zbrojeń

IP: *.as.kn.pl 10.11.07, 12:05
    miasta.gazeta.pl/wroclaw/0,35760.html
    Czas pokaże, kto miał rację. Dziwi mnie tylko postawa Gorzowa,
    który własnie dokładnie dlatego spadł z ligi, że podbijał stawki-
    przykład Rickiego i Bajerskiego jak widac niczego ich nie nauczył.
    Ponoć miasto udziela Stali pożyczki, więc cos czuję, że znowu
    weszli do ligi tylko po to żeby namieszać w karuzeli transferowej.
    Co sie dzis dzieje w Tarnowie??? Unia dogorywa i w tej chwili to
    juz przed sezonem mozna założyc że to bedzie pewny kandydat do
    spadku, no chyba że zjawi się tam drugi Karkosik-Janosik. Ciekawe
    jak ma sie do tego wszystkiego limit wydatków? Być moze to właśnie
    Bydgoszcz ma sporo racji i dziś płaci za to w pewnym sensie
    spadkiem do niższej ligi.Zapowiada sie sezon ciekawie,a kto
    wytrzyma finansowo wiadomo bedzie pewnie już w połowie 2008.
    SZCZĘSLIWEGO NOWEGO KROKU :)
    Obserwuj wątek
      • Gość: Jazon Re: Wyścig zbrojeń IP: *.tvk.torun.pl 10.11.07, 12:37
        Z tego co czytałem to Gorzów ma w obecnej chwili dośc solidne podstawy
        finansowe- skoro maja kase to nikt im nie broni jej wydawać. Ja ciesze sie ze
        Toruń nie stanął do wyścigu a mimo to skompletował skład który bedzie cieszył.
        Można i tak jak widać. Natomiast Biim jesli chodzi o Wrocław to mam mieszane
        uczucia- potraktuj to jako wstep do polemiki. W koncu sami przez długi czas
        placiliscie spore sumy i nakrecaliscie ta spirale- nie szukajac daleko spójrz na
        Crump'a, który przeszedł do Was. Jak na tamte czasy podejrzewam że była to kwota
        porównywalna do żadan Pedersena. Gollobowi w swoim czasie chcieliscie dać
        milion. Jakos mało wiarygodnie brzmią mi teraz nawolywania Wrocławia do
        normalności- Wasza pani Prezes twierdziła ze pieniądze są. Wybacz, moze cyniczny
        jestem od rana (cięzka noc;) ale jakos nie chce mi sie wierzyc ze ktoś kto
        mogłby pozwolic sobie na dobrego zuzlowca nie zatrudni go 'w imie zasad'. A inna
        sprawa ze Ekstraliga obedzie sie bez klubów ktore najpierw sie zadłuza a potem
        bankrutują- ja widze to jako zjawisko pozytywne. Sa ludzie którzy sami musza
        nasikac na kontakt żeby sie czegos nauczyc- tak działa ewolucja.
        • Gość: BiimS Re: Wyścig zbrojeń IP: *.as.kn.pl 10.11.07, 22:21
          Jazon nie bądź śmieszny...andersena i holdera to kupiliscie za
          czapkę sliwek, czy może oni nagle zapałali miłością do Torunia. Nie
          mów więc ze nie staneliscie do wyścigu zbrojeń, tyle że zrobiliście
          to szybciej niż inni. Nie myśl że mam jakieś pretensje. Jak wiesz
          jestem zdania, że kazdy pracuje tam gdzie chce...demokracja :)
          Z tym Gollobem to trafiłeś ślepą kulą w płot. Rusko co roku
          proponował Tomkowi kontrakt, tyle że on zawsze wybierał lepsze
          propozycje, więc gdybyśmy dali mu tyle co chciał, to Gollob dawno
          by jeździł we Wrocławiu. Co do Crumpa to we Wrocławiu dostał te
          same pieniądze co w Toruniu, tyle ze u nas nie musiał sie o nie
          prosić. To tak na marginesie. Wrocław z tego co wiem nigdy nie
          przepłacał, wiec nie mów mi, że to my płaciliśmy z górnej półki.
          Ostatnie transfery po których zmądrzeliśmy to był Cierniak i Dados.
          Dwa samobóje i po tych doświadczeniach raczej zarabialiśmy na
          transferach niż dawaliśmy astrnomiczne pieniądze nie wiadomo komu.
          Nikt u nas nie nawołuje do normalności, tyle że we Wrocławiu nikt
          nie podbija stawek w nieskończoność. W ostatnich latach dzięki
          polityce przeinwestowania kilka klubów padło na łopatki (Piła,
          Gorzów, Bydzia wywinęła sie tylko przemianą,a Toruń istnieje tylko
          dzieki Karkosikowi-Janosikowi, bo chyba nie muszę Ci przypominać
          zeszłorocznych perturbacji ) więc wcale nasza pani prezes nie robi
          tego w imię zasad, tylko decyduje tu aspekt ekonomiczny i dzieki
          temu od kilkunastu lat nie ma u nas problemu z długami. Jazon wiele
          rzeczy możesz nam zarzucić, ale napewno nie to, że nakrecamy
          spiralę finansową. Tym razem pudło kolego
          • Gość: Jazon Re: Wyścig zbrojeń IP: *.tvk.torun.pl 11.11.07, 11:50
            Oj Biim jesli chodzi o Crumpa to chyba nie do konca tak było- pojawił sie wtedy
            producent Penigry i Jason nagle przestał odbierac telefony z Torunia. I chodziło
            o DUZO wieksze pieniadze niż w Toruniu. Wrocław zawsze był klubem z wysokim
            budźetem i każda wysoka oferta (nawet nieprzyjęta, jak w przypadku Golloba)
            skłania pozostałych do podbicia stawki. W tym sezonie WTS faktycznie nie
            zaangazował sie w polowanie, czego nie rozumiem . Tak jak mowiłem nie wierze w
            to ze ktos umyslnie buduje słabszy team niz by mógł- chyba ze faktycznie nie
            może i to inna sprawa. Tyle ze Wasza pani Prezes twierdzi że miałaby pieniądze
            nawet dla Pedersena- dziwne zatem że nie chce ich wydać- w moim odczuciu
            budowanie zespołu na środek tabeli jest nienaturalne.
            A w kwestii Holdera i Andersena- nie wiem jakie wymagania kontraktowe mieli,
            nasz prezes twierdził ze do przyjęcia. Zapewne gdyby poczekali to mieliby teraz
            szanse zapałać miłoscia do innego miasta za wieksza kase- i na pewno o tym
            wiedzieli. Mimo to podpisali u nas, bez żadnego przeciagania sprawy i nie
            musielismy sie z nikim licytować. Moim zdaniem nie bylismy w 'wyscigu zbrojen'
            nikim szczegolnym
            Pozdr.
            • Gość: Szrek Re: Wyścig zbrojeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.07, 17:00
              Sory że się wtrącam ale z tą penigrą Jazon ma całkowitą rację.
              żejson zażył i pamiętacie jak stał przez cały sezon w lidze i GP?
              Nawet górnik za tow. Gierka tak nie stał.
              • Gość: baca Re: Wyścig zbrojeń IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.07, 20:37
                Górników sie możeta cepioć łale górlali nie tykajta.
                • Gość: Biim Re: Wyścig zbrojeń IP: *.as.kn.pl 12.11.07, 20:40
                  Widzisz Jazon i tak sie ta nasza polemika musiała skończyć...czego
                  sie Baca nie dotknie to i tak wszystko kupa. A Wy Śreku penigry nie
                  ruszajcie, bo wam ta 1 liga stanie na długie lata w gardle, czego
                  oczywiście nie życzę.
                  • Gość: baca Re: Wyścig zbrojeń IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.07, 20:47
                    Zróbta cóś cobych wos polubił to jus sie postarom na wos nie wpływać
                    skoro tak sie mnie boicie hej. A to nie ja zacoł jeno tyn Śrek
                    paskudny.
                    • Gość: Szrek Re: Wyścig zbrojeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.07, 21:04
                      A wy se mnom Baco łaskawie dupska nie wycierajta kiedy z
                      inteligientnymi ludźmi rozprawiam.
                      Mam nadzieję, że się twoja Biim przepowiednia nie sprawdzi. W końcu
                      może sternikom Polonii uda się zmontować taki skład, który
                      zagwarantuje 2 miejsce w 1 lidze i przy powiększeniu Eligi będzie
                      awans. Choć ostatnio znów odżyły mżonki o zastąpieniu Tarnowa. Nie
                      rozumiem tylko dlaczego snując plany startów w Elidze naczelny
                      sternik buduje skład na tych, którzy spuścili drużynę do 1 ligi?
                      • Gość: krotki Re: Wyścig zbrojeń IP: *.opera-mini.net 12.11.07, 21:17
                        a powiedz mi drogi Szreku kogo ty chciałbyś widzieć w polonii zamiast tych zawodników?
                        • Gość: baca Re: Wyścig zbrojeń IP: 83.238.145.* 12.11.07, 21:49
                          Jocka bierta, Jocka!!!
                          • Gość: Biim Re: Wyścig zbrojeń IP: *.as.kn.pl 12.11.07, 23:43
                            Leszek bierze tych samych co by jak wejdzie, to żeby zaraz
                            sybciutko znowu orła wywinął. Sprawdzone ludki, to co będzie innych
                            szukał. A Jocka Baco, to zostawcie nam, bo on przecież drugą
                            młodosć przezywa, a jak od Jasona łyknie tej penigry cośta to o
                            niej pisali, to pojedzie że hej!
                            • Gość: Szrek Re: Wyścig zbrojeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 07:02
                              Odpowiadam na pytanie: jeżeli zbudowano drużynę na zawodnikach
                              którzy spadli należy porzucić mrzonkę o "wpełzaniu" kuchennymi
                              drzwiami do Eligi. Jeśli Eliga to np: bezwzględnie Gollob (tu
                              należałoby się zachować identycznie jak prezes Maślanka - "kredyt
                              albo śmierć", Jonsson OK, Okoń OK, Klecha zamiast Steada (jeśli już)
                              i kilku innych - nie myślałem o tym, bo uważam, że miejsce
                              spadkowicza jest tam gdzie spadł
                              • Gość: baca Re: Wyścig zbrojeń IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 16:52
                                Widzicie Biimie nawet taka szacowno persona jak Śrek mówi co mo być
                                Gollob znacy sie Jocek a łon to chyba wi no ni.
                                • Gość: Szrek Re: Wyścig zbrojeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 17:37
                                  Dyć to każden pindol wie co jak Gollob to i Jocek no i jakieś
                                  lądowisko w pobliżu tysz. W budżecie wypadałoby jeszcze trochę
                                  dutków na wycinke drzew odłożyć coby nam zawodniki na mecze
                                  dojeżdżali w zdrowiu i szczęśliwości wszelakiej hej!
                                  • Gość: baca Re: Wyścig zbrojeń IP: *.adsl.inetia.pl 13.11.07, 18:12
                                    Jano co by zaś nie było jak łostatnio co miast Jocka tego
                                    skandypolaka wzieni a Jocek pewnikiem piechty zaiwanioł.
                                    • Gość: Szrek Re: Wyścig zbrojeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.07, 07:08
                                      No musi być!
                                      • Gość: Biim Re: Wyścig zbrojeń IP: *.as.kn.pl 14.11.07, 08:20
                                        Ale jakby Jacka tak zadomowić we Wrocławiu, to jeszcze na OJRO 2012
                                        na uroczystym otwarciu kopanej by pojechał...a kto wie może na
                                        dokładkę ze swoją kapelą, hymn zamiast Górniakowej nam pięknie
                                        odpitolił jak wy to tam w Poroninie godocie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka