Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MPJuniorów 2008

29.01.08, 15:01
    Podano już termin zgłoszeń do MPJ 2008 wiec ja mam takie małe pytanko do kogoś
    kto jest dobrze zorientowany: jakie jest dokładne ograniczenie wiekowo dla
    startu w tych mistrzostwach?
    Obserwuj wątek
      • skip_yeti Re: MPJuniorów 2008 29.01.08, 21:55
        wydaje mi się, że nie łapią się urodzeni przed 01.07.1987, ale więcej na ten
        temat powie Ci ktoś z ekipy Kamila, bo oni właśnie skończyli wiek juniorski
        • hopp-schwiiz Re: MPJuniorów 2008 30.01.08, 10:02
          yeti ma racje, mogą wziąć udział ci, którzy urodzili się po czerwcu 1987 :P
          czyli od 1 lipca 1987 :P
          • skip_yeti Re: MPJuniorów 2008 30.01.08, 10:39
            Naturalnie dolnej granicy nie przewidziano :)
      • konan_wa_ku_ta Re: MPJuniorów 2008 31.01.08, 18:21
        A czy ktoś może powiedzieć kiedy i gdzie będą MPJ 2008? Nie potrafię znaleźć
        żadnej informacji na ten temat na stronie PZC, z tego co pamiętam w październiku
        kiedy pojawiła się pierwsza rozpiska na temat MP 2008 (która potem zupełnie nie
        sprawdziła sie w MP kobiet i mężczyzn) podany był marzec i Bielsko-Biała jako
        miejsce rozegrania zawodów. Teraz nie mogę znaleźć nawet tej rozpiski bo
        zniknęły (???) aktualności na stronie PZC pochodzące z miesięcy maj-październik
        (choć może to moja przeglądarka świruje, prosiłbym o potwierdzenie czy u was też
        tak jest że po informacji o końcowej klasyfikacji MPS 2007 z kwietnia następną
        jest informacja z listopada 2007 o mp par mieszanych, naprawdę chciałbym
        wiedzieć czy to normalne czy u mnie z kompem jest coś nie tak)

Wiec jeśli ktoś podzieliłby się informacją o MPJ 2008 byłbym bardzo wdzięczny :):)
        • majak87 Re: MPJuniorów 2008 31.01.08, 19:16
          Ta "stara" rozpiska nadal jest na stronie PZC (przynajmniej u mnie ;-)) pod datą
          27.12.2008, a konkretnie tutaj:
          www.pzc.org.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=356&Itemid=2
          No i to chyba na chwilę obecną aktualna informacja, żadnej innej nie było
          (chyba, że ja też coś przeoczyłam...), czyli Bielsko-Biała (skąd to się w ogóle
          wzięło? ;)), 7-9.03.2008r.

Co do dziury w aktualnościach - u mnie jej nie ma i między majem a
          październikiem jest jeszcze sporo informacji ( z każdego miesiąca), więc to
          chyba jednak kwestia Twojego kompa.

Pozdrawiam :)
          Majka
          • skip_yeti Re: MPJuniorów 2008 31.01.08, 22:28
            Jaki Konan, taki komp :):):)
            Bielsko wzięło się chyba stąd, że planowana jest tam za rok czy dwa jakaś
            międzynarodowa olimpiada młodzieży czy cuś takieg, ale to tylko moje domysły...
            Może ktoś wie?
            • damiahn Re: MPJuniorów 2008 01.02.08, 09:38
              To mogę potwierdzić :) Bielsko Biała. Termin conajmniej 7 - 9 marca. Piszę
              conajmniej - ponieważ będą tam 3 tory curlingowe więc jeśli regulaminowe spece
              określą, że trzeba by zacząć od czwartku - to zacznie się od czwartku wieczora -
              wstępnie na tą porę są przewidziane oficjalne treningi. Czynione są starania, by
              noclegi dla zawodników załatwić niedrogo w internacie przy szkole w której mają
              się odbywać zawody. Ale o tym prawdopodobnie za niedługo napisze Piotrek, który
              będzie bliżej organizacji tej imprezy...
              A dlaczego Bielsko - tak jak Yeti pisze - w 2009 organizują imprezę w ramach
              Europejskiej Olimpiady Młodzieży (czy jakoś tak)i te mistrzostwa polski są dla
              nich niejako "rozgrzewką" przed przyszłoroczną imprezą...
      • krzychbe Re: MPJuniorów 2008 06.02.08, 09:37
        Przypominam, że data 11 lutego jest jednocześnie datą końcową nadsyłania
        zgłoszeń i wpłaty wpisowego (decyduje moment otrzymania zgłoszeń i pieniędzy
        przez PZC).

K.
      • smok.ondri Re: MPJuniorów 2008 09.02.08, 11:21
        witam,
        zastanawiam się nad wystawieniem swojej drużyny na MPJ, jednak brakuje jeszcze
        jednego zawodnika, jeśli jest jakaś zbłąkana duszyczka z doświadczeniem
        curlingowym... to proszę o kontakt - gg: 1009837.

pozdrawiam,
        Smok
      • krzychbe Re: MPJuniorów 2008 25.02.08, 18:41
        Na stronie PZC jest szczegółowa tabela meczów. Sobota wymagała wyjaśnienia, więc
        pozostał stary plan rozgrywek, tabela jest poniżej.

K.
      • ccckhangoor Treningi przed zawodami 05.03.08, 10:38
        Witam,

na stronie PZC znajdziecie harmonogram czwartkowych treningów.

Pozdrawiam,
      • smok.ondri Re: MPJuniorów 2008 07.03.08, 11:16
        www.curlinglive.com
        • mklu Re: MPJuniorów 2008 08.03.08, 12:11
          co sie stalo z wynikami? albo moj komputer odmawia posluszenstwa albo nic nie
          jest wpisywane, czy moge prosic o odwiezenie wynikow?

pozdrawiam
        • elint2 Re: MPJuniorów 2008 08.03.08, 18:47
          Na stronie www.curlinglive.com:
          AZS Chili Łódź vs AZS Chili Łódź 20 : 0
          Niezły wynik :-))

Krzysztof
          • smok.ondri Re: MPJuniorów 2008 08.03.08, 23:06
            ehh.. no niestety nic nie poradzę, że człowiek organizatorów zajmujący się
            wklepywaniem wyników trochę nie ogarnia :| ..a podobno "informatyk". masakra.

//z piechowicami walczymy w turnieju w Trutnovie :) W/R/P : 2-1-0, jutro walka o
            finał.

pozdrawiam, Smok
            • curling_girl Re: MPJuniorów 2008 09.03.08, 21:06
              Dzięki wszystkim za grę : ) Emocje były... Gratulacje dla
              zwycięzców, do zobaczenia wkrótce na lodzie.

Pozdrawiam,

Ela
              • mklu Re: MPJuniorów 2008 09.03.08, 21:54
                Marlexy niech Moc bedzie z wami:) gratuluje podwojnego zlotka:)
                • hit_and_roll Re: MPJuniorów 2008 09.03.08, 22:55
                  Dzięki za gratulacje, a wszystkim za te 3 dni pełne wrażeń i niesamowity koniec!!!

Dzięki wszystkim juniorkom i juniorom za kolejną udana imprezę w rodzinnym
                  curlingowym gronie :)

Dzięki dla sędziów (Karolina + Wojtek), ice mastera (Kazik) i organizatorów -
                  wykonaliście super robotę a lód na którym grali juniorzy był pierwszej klasy!!!

Dzięki dla Justyny z AZS Chili Łódź ;) za wspólne konwersacje i zamarzanie na
                  kolejkach męskich rozgrywek... ;)

I na koniec... Dzięki ŚKC :) Jestem dziś najszczęśliwszym człowiekiem w Polsce :D
                  • damian_cebula Re: MPJuniorów 2008 09.03.08, 23:57
                    Garatulację dla wszytskich uczestników MPJ a szczególnie dla
                    zwycięzców. :)
                    Dziękuję za miłą i zabawaną atmosfere na mistrzostwach oraz za
                    sprawną i perfekcyjną organizację, wszystko było super dopracowane.
                    Lód był bardzo dobry, mam nadzieję że coraz częściej w naszym kraju
                    będzie można takim zagrać.
                    Pozdrawiam.
                    Damian C :)
                    • czolgi89 Re: MPJuniorów 2008 10.03.08, 00:35
                      Ja również dziękuję wszystkim za wspaniała atmosferę, rywalom za grę w duchu
                      curlingu, ice masterowi Kazikowi za super lód i Karolinie i Wojtkowi oraz
                      Piotrkowi za dopilnowanie żeby wszystko sprawnie przebiegało:)
                      Gratulacje dla zwycięzców!! Marlex... zagraliście super turniej i należy wam sie
                      ten tytuł:) Moc... super finał i emocje do końca... dziękujemy:)
                      dzięki jeszcze raz wszystkim i do zobaczenia już niedługo na lodzie:)
                    • majak87 Dzięki :) 10.03.08, 01:14
                      Ja również chciałabym pogratulować i podziękować :)

Zacznę od podziękowań, bo jest ich trochę więcej ;) Dziękuję w imieniu całej
                      drużyny za pomoc w poszukiwaniu (i namawianiu do gry - Kazik! :)) czwartej
                      zawodniczki, pożyczanie szczotek, kibicowanie nam i wsparcie każdego rodzaju -
                      czy to dotyczące techniki, błędów, rodzajów ćwiczeń na treningach, czy po prostu
                      naszej formy psychicznej ;) Przeciwniczkom oczywiście za grę, sędziom i
                      wszystkim za super atmosferę, jak zawsze zresztą :) I za jakość lodu i
                      organizację, było naprawdę świetnie, oby tak jak najczęściej :)
                      A osobiście chciałabym baaaaardzo podziękować za tę przepiękną szczotkę, którą
                      dostałam w nagrodę :))) Co chwila na nią zerkam z obawą, że nagle zniknie, albo
                      że tylko mi się wydaje, że ją dostałam ;-) Strasznie się cieszę i bardzo mi
                      miło, że to właśnie mnie ona przypadła, choć nie bardzo wiem czemu (i z czyjej
                      decyzji - Karolina, Wojtek?:)) Dzięki :)

No i na koniec gratuluję MOCy, Marlexowi i sztabowi ŚKC :) Żałuję bardzo, że nie
                      mogłam widzieć finałów. I wszystkim uczestnikom dobrej gry w całym turnieju.

Pozdrawiam :)
                      Maja, PKC Poznań
                      • matik911 Re: Dzięki :) 10.03.08, 12:29
                        Dziękuję bardzo za tak wspaniałe mistrzostwa: sędziom, ice-
                        masterowi, przeciwnikom, kibicom i oczywiście mojej drużynie :)
                        Gratuluję MOCy, Marlexowi, drużynom, które były na podium i poza
                        nim!
                        Piękne mistrzostwa pod każdym względem i pięknie przygotowany lód
                        Pozdrawiam i do zobaczenia!
                        Mateusz K.
                      • damian_cebula wyniki 10.03.08, 12:41
                        Na żadnej stronie nie znalazłem wyników, w sensie tabeli z zajętymi miejscami
                        przez drużyny dlatego pozwolę sobie to tutaj napisać...

Dziewczynki
                        1. ŚKC "MOC" Katowice
                        2. AZS Gliwice "Dzwoneczki"
                        3. RKC Curlik Ruda Śląska
                        4. ŚKC "Loro Cinque" Katowice
                        5. PKC Poznań

Chłopcy
                        1. ŚKC "Marlex Team" Katowice
                        2. AZS Gliwice "Kaczory"
                        3. MKS Axel Toruń
                        4. ŚKC "Fatality" Katowice
                        5. AZS Chili Łódź
                        6. Krakowski KC
                        7. CCC "Junior II" Warszawa

--
                        nowy login (dawniej damian.kkc.krakow)
      • 13dzikos Re: MPJuniorów 2008 10.03.08, 16:50
        ja się dołączam, dzięki wszystkim za grę, za lód i w ogóle :)
        dzikos :)
      • ccckhangoor biuro rzeczy znalezionych 12.03.08, 23:07
        podczas sprzątania po MPJ2008 został znaleziony ciemnniebieski stoper. Jeśli komuś brakuje takowego sprzętu to proszę o kontakt ( khangoor@gmail.com ) celem ustalenia szczegółów wyglądu danego sprzętu, jak również sposobu zwrotu w ręce właściciela.
        pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka