Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

BAMBO WYPIĄŁ SIĘ NA POLSKĘ....DLACZEGO?!

IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 20.08.03, 09:56
    i wcale się nie dziwię, frajerstwo myślało że czarny będzie zbawcą repry, a
    tu proszę, po mistrzostwach koniec granka. a z drugiej strony to było do
    przewidzenia, wyrwał się koleś z szałasów z liści bananowca, dostał
    obywatelstwo, załapał się na białą obciągarkę i prysnał sobie do grecji gdzie
    ma pełne konta w banku... do czego mu teraz polska?! ciemniakowi nawet nie
    chciało się uczyć języka polskiego, to o czym my tu mówimy...
    Obserwuj wątek
      • Gość: dok Re: BAMBO WYPIĄŁ SIĘ NA POLSKĘ....DLACZEGO?! IP: *.crowley.pl 20.08.03, 10:27
        wlasnie zmusiles mnie, zebym pierwszy raz w jednej kwestii stanal po jednej
        stronie barykadu z Olaboga, jestes totalnym prostakiem, az szkoda, ze tacy
        ludzie mieszkaja w Warszawie i kibicuja temu samemu klubowi co ja.
        • Gość: Ququ Re: BAMBO WYPIĄŁ SIĘ NA POLSKĘ....DLACZEGO?! IP: *.acn.pl 20.08.03, 10:38
          Może Gucwa napisał ciu za ostro ale napisał prawde, Olisadebe ma nas w dupie!
          My go wypromowaliśmy a teraz on od czasu do czasu przyjedzie na kadre, zagra ze
          słabeuszem i czym prędzej do Grecji.
          • Gość: dok Re: BAMBO WYPIĄŁ SIĘ NA POLSKĘ....DLACZEGO?! IP: *.crowley.pl 20.08.03, 11:00
            z jednej strony reprezentacja wypromowala jego, a z drugiej on wypromowal
            reprezentacje i umozliwil grajkom takim jak np Hajto gre na mistrzostwach
            swiata.
            Hajto mowi, ze Oli olewa kadre? a jak nazwac zachowanie Hajty jak po porazce u
            siebie z Lotwa stwierdzil, ze w reprezentacji jest balagan i on rezygnuje z
            wystepow w kadrze?
            co sadzic o pilkarzu, ktory na zgrupowanie przed MS przyjezdza z nadwaga
            (rowniez Hajto)?
            • Gość: kubasa W obronie Olego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 16:53
              Proponuje przeczytac taki wywiad z brazylijskim lekarzem, ktory opowiadal ze
              pilakrze to wielcy bohaterowie bo graja z wielkim bolem itd. No i teraz
              przyjezdza taki Oli, o ktorym wiemy ze ma spaprane kolana (Birmingham rok
              temu), na kadre, to lekarz widzi jak mu jest ciezko i postanawia ze w meczu o
              pietruszke Oli gral nie bedzie. A w Panathinaikosie daje 20 zatrzykow i wysyla
              go na boisko. I taki Emsi musi grac, bo niby jak inaczej? Jest ich
              pracownikiem, tam mu za to placa.

A nawet jesli Oli faktycznie nie chce grac w kadrze, to co z tego? Hajto moze
              se rezygnowac, Sypek moze, a Oli nie? W moim zyciu zaden zawodnik nie przyniosl
              mi tyle radosci,ani Juskowiak, ani Kowalczyk, ani pozniejsze gwiazdy Legii, ani
              zaden zawodnik MU, tylko wlasnie Oli. A tu ryj otwiera nie wiadomo po co
              Wichniar, a tu bzdury opowiada Hajto (jeszcze niedawno dziennikarzy wyzywajacy
              od pedalow, teraz lecacy do nich z kazda pierdola), a tak naprawde to co oni
              dali anszej kadrze w porownaniu do Emmanuela...
        • Gość: Gucwa urażonych przepraszam... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 20.08.03, 12:26
          Gość portalu: dok napisał(a):

> wlasnie zmusiles mnie, zebym pierwszy raz w jednej kwestii stanal po jednej
          > stronie barykadu z Olaboga, jestes totalnym prostakiem, az szkoda, ze tacy
          > ludzie mieszkaja w Warszawie i kibicuja temu samemu klubowi co ja.

no cóż...użyłem ostrych sformułowań, a nawet wulgaryzmu, ale po prostu myślę że
          dosyć tego pisania o kopaczu z afryki. to że taki będzie finał całej afery z
          jego obywatelstwem itd. przewidywałem i się sprawdziło (niestety), repra już
          mnie wyleczyła z oglądania meczów w jej wykonaniu, bynajmniej na trzeźwo.
          uczestniczy europejskich pucharów są na tej samej drodze, a i legia
          po "widowisku" z łęczną. z tym że legia to legia :)))
          a urażonych przepraszam!!!
      • Gość: Porter Dlaczego?!! IP: *.orion.pl 20.08.03, 11:22
        Gość portalu: Gucwa napisał(a):

> i wcale się nie dziwię, frajerstwo myślało że czarny będzie zbawcą repry, a
        > tu proszę, po mistrzostwach koniec granka. a z drugiej strony to było do
        > przewidzenia, wyrwał się koleś z szałasów z liści bananowca, dostał
        > obywatelstwo, załapał się na białą obciągarkę i prysnał sobie do grecji gdzie
        > ma pełne konta w banku... do czego mu teraz polska?! ciemniakowi nawet nie
        > chciało się uczyć języka polskiego, to o czym my tu mówimy...

Takie sa skutki sprzedawania obywatelstwa. Z jakiej racji Olisadebe mialby
        chciec grac w reprezentacji Polski?
        Pieniadze? Ma ich dosyc, w dodatku zarobi wiecej, jezeli skupi sie na grze w
        klubie.
        Promocja? Na to, ze wypromuje sie w meczach z Estonia, czy Wegrami nie ma co
        liczyc.
        Patriotyzm? Dlaczego Joruba mialby byc polskim patriota? Z jakiej racji?
        Winien jest Polsce wdziecznosc? Ja uwazam, ze wszelkie dlugi Olisadebe juz
        splacil gra w eliminacjach Mistrzostw Swiata. A Olisadebe najwyrazniej ma w tej
        kwestii identyczne zdanie.

I dlatego nie ma co na niego pomstowac.
        • Gość: yeti Re: Dlaczego?!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 11:33
          Troche mnie to wszystko dziwi. No bo przecież Oli zamyka sobie drzwi do
          Mistrzostw Świata, Europy etc. Oczywiście pod warunkiem że się tam kiedyś
          dostaniemy. Życie nauczyło mnie żeby za bardzo nie wierzyć w przypadki. No więc
          nie wierzę w te przypadkowe , ciągłe kontuzje Olego. Nie wierzę że akurat dwóch
          najlepszych czarnoskórych zawodników związanych z polskim futbolem nagle
          przestaje grać dla polskich drużyn - tak zupełnie przypadkiem. To ma głebokie
          korzenie w mentalności czarnoskórych piłkarzy (tych urodzonych i wychowanych w
          Afryce, nie mylić ich z czarnoskórymi europejczykami). Ta mentalność to swoista
          mentalnośc chłopa pańszczyźnianego połączona z całkowitym brakiem
          adpowiedzialności i obiektywizmu. Sorry. Nie jestem rasistą. Problemem tych
          piłkarzy nie jest kolor skóry ale stan ich umysłu. pzdr.
          • Gość: Daffy Duck Re: Dlaczego?!! IP: 213.17.147.* 20.08.03, 13:06
            Gość portalu: yeti napisał(a):

> Ta mentalność to swoista mentalnośc chłopa pańszczyźnianego połączona z
            > całkowitym brakiem adpowiedzialności i obiektywizmu. Sorry. Nie jestem
            > rasistą. Problemem tych piłkarzy nie jest kolor skóry ale stan ich umysłu.

Masz rację, Yeti. Mentalność buraka z Nigerii i np. polskiego buraka
            z Samoobrony bardzo niewiele się różnią.

Pzdr.
            • Gość: Porter Re: Dlaczego?!! IP: *.orion.pl 20.08.03, 14:13
              Gość portalu: Daffy Duck napisał(a):

> Gość portalu: yeti napisał(a):
              >
              > > Ta mentalność to swoista mentalnośc chłopa pańszczyźnianego połączona z
              > > całkowitym brakiem adpowiedzialności i obiektywizmu. Sorry. Nie jestem
              > > rasistą. Problemem tych piłkarzy nie jest kolor skóry ale stan ich umysłu.
              >
              >
              >
              > Masz rację, Yeti. Mentalność buraka z Nigerii i np. polskiego buraka
              > z Samoobrony bardzo niewiele się różnią.
              >
              > Pzdr.

Dla mnie osobnik glosujacy na SLD jest o rzad wielkosci glupszy niz ten
              glosujacy na Samoobrone.
              Przede wszystkim mozna bylo miec nadzieje, ze Samoobrona bedzie w pewnym sensie
              pozyteczna. W to, ze pozyteczny bedzie SLD moze uwierzyc tylko calkowity debil.
              Po drugie Samoobrona nie ma mozliwosci, nawet jesli dojdzie do wladzy, stworzyc
              mafii ogarniajacej cale struktury panstwowe. SLD taka mozliwosc ma i korzysta z
              niej, czego nie dostrzegac moze tylko kompletny baran.
              Na Samoobrone narzeka glownie telewizja. Ta sama telewizja robi ze
              zlodziejskiego kurdupla z SLD - meza stanu sredniego wzrostu. Telewizji
              Polskiej moze wierzyc tylko zupelny imbecyl.
              Na Samoobrone glosuja na ogol rolnicy i drobni przedsiebiorcy itp. Natomiast na
              SLD glosuje pegeerowski motloch, takze ten, ktory w ramach awansu spolecznoego
              przeniosl sie do miast.
              Otoz dla mnie murzynski leniuch, ktory ma gdzies podpisane umowy blizszy jest
              wlasnie takiemu pegeerowskiemu elektoratowi SLD.
              • Gość: duch olabogi Re: Dlaczego?!! IP: *.jagiellonia.krakow.pl 20.08.03, 14:49
                Giertych by lepiej tego nie wylozyl
                • Gość: Porter Re: Dlaczego?!! IP: *.ikc.pl / 192.168.1.* 20.08.03, 15:55
                  Gość portalu: duch olabogi napisał(a):

> Giertych by lepiej tego nie wylozyl

A Miller by sie lepiej z taka argumentacja nie rozprawil. Brawo.
              • Gość: Daffy Duck Samoobrona, SLD - jeden wafel. Wystarczy popatrzeć IP: 213.17.147.* 20.08.03, 16:02
                ... na te ich mordy i na ten wzrok, tęskniący za rozumem... :)))))
                • Gość: Razorfan Re: Samoobrona, SLD - jeden wafel. Wystarczy popa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.03, 17:50
                  Stanowczo protestuje przeciwko porownywaniu SLD do Samobrony (do czego to
                  doszlo zebym bronil Dyduchow i Jakubowskie ;). W SLD w przeciwienstwie do S
                  jest paru na prawde intelignetych ludzi (np. Rosati, Hubner, Borowski, Belka-
                  choc z jego pomyslami ekonomicznymi do konca sie nie zgadzam, Celinski).
                  niestety sa oni w mniejszosci ale jest szansa ze w przyszlosci stworza oni
                  nowoczesna partie liberalno-demokratyczna na wzor demkratow Clintona. Przyznam
                  ze jest na to mala szansa ale jest to jedna z niewielu nadzieji dla Polski ze
                  wyloni sie jakas sensowna partia na lewicy i bedzie wpsolrzadzic z centrum. Na
                  prawice nie licze bo to jeszcze wieksi socjalisci niz SLD.
      • kataryna.kataryna Re: BAMBO WYPIĄŁ SIĘ NA POLSKĘ....DLACZEGO?! 20.08.03, 11:49
        Nie wiem czy się wypiął, czy po prostu nie ma ochoty dla kadry się poświęcać i
        ryzykować kontuzji chorego kolana w meczu o pietruszkę. Zgadzam się z Porterem,
        takie są skutki handlowania obywatelstwem. Oli dostał obywatelstwo bo był
        potrzebny kadrze - a grał w niej, bo wtedy kadra była potrzebna jemu. Czysty
        handlowy układ, ani z jednej, ani z drugiej strony specjalnych sentymentów nie
        było. I tak będzie w przypadku każdego sportowca naturalizowanego na szybko, po
        to, żeby załatać jakieś dziury - nie oczekujmy od człowieka, od którego
        kupujemy jego usługi w zamian za polski paszport, że będzie nam za to do końca
        życia wdzięczny, bo nie bardzo ma za co być wdzięczny, korzyści są obopólne, a
        gdy dla jednej układ przestaje się opłacać to od niego odstępuje. Chcemy mieć
        sportowców - Polaków z odzysku, to przynajmniej nie oczekujmy miłości, bo to
        małżeństwo z rozsądku, dla obu stron.
        • Gość: Daffy Duck Re: BAMBO WYPIĄŁ SIĘ NA POLSKĘ....DLACZEGO?! IP: 213.17.147.* 20.08.03, 13:13
          kataryna.kataryna napisała:

> Nie wiem czy się wypiął, czy po prostu nie ma ochoty dla kadry się poświęcać
          i
          > ryzykować kontuzji chorego kolana w meczu o pietruszkę. Zgadzam się z
          Porterem,
          >
          > takie są skutki handlowania obywatelstwem. Oli dostał obywatelstwo bo był
          > potrzebny kadrze - a grał w niej, bo wtedy kadra była potrzebna jemu. Czysty
          > handlowy układ, ani z jednej, ani z drugiej strony specjalnych sentymentów
          nie
          > było. I tak będzie w przypadku każdego sportowca naturalizowanego na szybko,
          po
          >
          > to, żeby załatać jakieś dziury - nie oczekujmy od człowieka, od którego
          > kupujemy jego usługi w zamian za polski paszport, że będzie nam za to do
          końca
          > życia wdzięczny, bo nie bardzo ma za co być wdzięczny, korzyści są obopólne,
          a
          > gdy dla jednej układ przestaje się opłacać to od niego odstępuje. Chcemy mieć
          > sportowców - Polaków z odzysku, to przynajmniej nie oczekujmy miłości, bo to
          > małżeństwo z rozsądku, dla obu stron.

Zgadzam się ze wszystkim, ale pomyślmy też o tym, że to tylko u nas jakoś tak
          się dzieje. W innych krajach naturalizowani piłkarze z Afryki grają jednak
          długie lata i nie myslą przestawać, chociaż trudno ich przecież posądzać o
          jakiś hurrapatriotyzm francuski, niemiecki (Asamoah) czy holenderski.
          Coś tu jednak u nas jest chyba nie tak, że Afrykańczycy szybko chcą od nas
          uciekać.
      • mihal_04 Re: BAMBO WYPIĄŁ SIĘ NA POLSKĘ....DLACZEGO?! 20.08.03, 12:08
        A czy Olsiadebe kiedykolwiek deklarowal milosc do "ojczyzny"? Nigdy nie nauczyl
        sie jezyka (ba, nawet jednej zwrotki hymnu), jedyne co potrafil powiedziec o
        naszym kraju, to ze mieszkaja tu sami rasisci i nigdy tam nie wróci.
        Dziennikarzy z czarnego ladu zawsze zapewnial, ze pierwsza jest u niego Nigeria
        i gralby dla ich reprezentacji, ale niestety nie otrzymal powolania i dlatego
        musi w polskiej. Prawda jest taka, ze olisadebe nie jest i nigdy nie byl
        Polakiem. Tym wiekszy wstyd dla tych, którzy przyczynili sie do przyznania mu
        paszportu na specjalnych warunkach (z Aleksandrem Wielkim na czele).
        • Gość: duch olabogi Re: BAMBO WYPIĄŁ SIĘ NA POLSKĘ....DLACZEGO?! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 20.08.03, 12:48
          w Stanach Zjednoczonych istnieje wielki "przemysl malzenski", ktory pozwala
          przez najczesciej fikcyjne malzenstwa z obywatelami amerykanskimi sciagac i
          naturalizowac wybijajacych sie sportowcow z Jamajki i innych krajow.

wiekszosc kadry narodowej Francji nie spiewa hymnu bo go po prostu nie umie.

zonglerka z obywatelstwem odbywa sie na calym swiecie, Polska dopiero uczy sie
          tych zagrywek.

a Oli ma klopoty z nogami o czym od dawna jest wiadomo. i jezeli czuje, ze juz
          wkrotce nie bedzie mogl nimi poruszac ze sprawnoscia wystarczajaca do biegania
          na boisku - to niechze nimi zarobi pare groszy na posportowe lata. repa poradzi
          sobie bez niego - pod warunkiem, ze ktos tych pilkarzy wreszcie zgra ze soba i
          przestanie dokonywac rewolucji kadrowych z meczu na mecz.

zaden oli nie pomoze, jezeli nie ma trenera z prawdziwego zdarzenia.
          • Gość: torbiel Re: BAMBO WYPIĄŁ SIĘ NA POLSKĘ....DLACZEGO?! IP: *.acn.pl 20.08.03, 15:48
            ja tego w ogole nie rozumiem jak mozna wykorzystywac reprezentacje do
            promocji, czy do robienia pieniedzy. przeciez to kwestia narodowa, gra sie dla
            kraju, dla rodakow(!!!). wiec nie trudno olego zrozumiec, ze mu sie nie chce.
            ile on w tej polsce siedzial? trzy lata? przeciez nawet jezyka nie liznal. a
            ci "francuzi" i "holendrzy" pochodza z kolonii francuskich i holenderskich
            (np. z surinamu), i sa mocno osadzeni w kulturze, jezyku i tradycji
            odpowiednio francji i holandii. u nas jest polska. u nas nie mozna
            naturalizowac na sile. jestem pewien, ze w tej sytuacji slabszy polak da z
            siebie trzy razy wiecej, niz oli bez motywacji.
            • Gość: Porter Re: BAMBO WYPIĄŁ SIĘ NA POLSKĘ....DLACZEGO?! IP: *.ikc.pl / 192.168.1.* 20.08.03, 15:58
              Gość portalu: torbiel napisał(a):

> ja tego w ogole nie rozumiem jak mozna wykorzystywac reprezentacje do
              > promocji, czy do robienia pieniedzy. przeciez to kwestia narodowa, gra sie
              dla
              > kraju, dla rodakow(!!!). wiec nie trudno olego zrozumiec, ze mu sie nie chce.
              > ile on w tej polsce siedzial? trzy lata? przeciez nawet jezyka nie liznal. a
              > ci "francuzi" i "holendrzy" pochodza z kolonii francuskich i holenderskich
              > (np. z surinamu), i sa mocno osadzeni w kulturze, jezyku i tradycji
              > odpowiednio francji i holandii. u nas jest polska. u nas nie mozna
              > naturalizowac na sile. jestem pewien, ze w tej sytuacji slabszy polak da z
              > siebie trzy razy wiecej, niz oli bez motywacji.

Ja mysle, ze ten kij ma dwa konce. Oczywiscie, wazne jest osadzenie w kulturze,
              ale jeszcze wazniejsze jest, czy przyszly obywatel wiaze swoja przyszlosc z
              nowa ojczyzna. W przypadku Olisadebe jest oczywiste, ze nie. Naprawde, nie ma
              co mu sie dziwic.
      • Gość: Emil dlaczego? bo.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.03, 15:59
        ...Polska to kraj zacofanych rasistów i gdybym ja miał taką możliwość jak
        Olisadebe to też bym się wypiął, ale niestety trzymają mnie tu pewne sprawy
        wyższej wagi
        • Gość: merlin Re: dlaczego? bo.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 16:03
          a ja sie zgadzam z ta pania(monika, ktora napisala:

rany zostawcie tego Olisadebe w spokoju!!!!!!!!!!, jeden mniej jeden wiecej co
          za roznica, nie chce niech nie gra, nikt go nie bedzie zmuszal, nie moze, bo
          jest kontuzjowany-trudno, oprocz niego sa przeciez inni, Olisadebe nie jest
          cudotworca sam meczu nie wygra ani nie przegra, to jak gra nasz reprezentacja
          nie jest wynikiem jego nieobecnosci, a ewentualna poprawa poziomu naszej gry
          nie zalezy przeciez od jednego czlowieka!!!!!!!!!

• Gość: Porter Re: dlaczego? bo.... IP: *.ikc.pl / 192.168.1.* 20.08.03, 17:01
          Gość portalu: Emil napisał(a):

> ...Polska to kraj zacofanych rasistów i gdybym ja miał taką możliwość jak
          > Olisadebe to też bym się wypiął, ale niestety trzymają mnie tu pewne sprawy
          > wyższej wagi

A na jakiej podstawie tak brzydko o Polsce piszesz? I jakiej to wagi sprawy Cie
          tu trzymaja?
          • radulamen Re: dlaczego? bo.... 21.08.03, 16:47
            Gość portalu: Porter napisał(a):

> Gość portalu: Emil napisał(a):
            >
            > > ...Polska to kraj zacofanych rasistów i gdybym ja miał taką możliwość jak
            > > Olisadebe to też bym się wypiął, ale niestety trzymają mnie tu pewne spraw
            > y
            > > wyższej wagi
            >
            > A na jakiej podstawie tak brzydko o Polsce piszesz? I jakiej to wagi sprawy
            Cie
            >
            > tu trzymaja?

jak to co go trzyma?! dostęp do forum sport... gdzie indziej mógłby sobie
            popisać?!
          • mihal_04 Re: dlaczego? bo.... 21.08.03, 17:58
            Gość portalu: Porter napisał(a):

> Gość portalu: Emil napisał(a):
            >
            > > ...Polska to kraj zacofanych rasistów i gdybym ja miał taką możliwość jak
            > > Olisadebe to też bym się wypiął, ale niestety trzymają mnie tu pewne spraw
            > y
            > > wyższej wagi
            >
            > A na jakiej podstawie tak brzydko o Polsce piszesz? I jakiej to wagi sprawy
            Cie
            >
            > tu trzymaja?

wyrok do odsiadki
        • Gość: Rafał Re: dlaczego? bo.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.03, 19:17
          Gość portalu: Emil napisał(a):

> ...Polska to kraj zacofanych rasistów i gdybym ja miał taką możliwość jak
          > Olisadebe to też bym się wypiął, ale niestety trzymają mnie tu pewne sprawy
          > wyższej wagi

musisz przecież najpierw skończyć podstawówkę
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka