Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Tyler Hamilton odchodzi z CSC

IP: *.radzionkow.net / 192.168.1.* 01.09.03, 20:32
    ??? Co on robi? W przyszłorocznym TdF będzie jednym z głównych
    faworytów, ale czy ta jego nowa grupa bedzie zaproszona na
    wyścig? I na dodatek drużynowa czasówka, można wiele zyskać lub
    stracić. Chyba, że Szwajcarzy mają kasy od groma i skompletują
    jako taki skład. Szkoda, bo CSC to moja ulubiona grupa, a
    Hamilton wyjątkowo błyszczał w tym roku.

Obserwuj wątek
      • Gość: vik Re: Tyler Hamilton odchodzi z CSC IP: *.chello.pl 02.09.03, 01:13
        Ale CSC ma za Hamiltona dwóch nowych: Basso i Voigta. Basso jest naprawdę
        świetny - to chyba jedyny Włoch, które dobrze jeździ w Tourze. Jeśli go nie
        zarżną w pierwszej części sezonu będzie groźny we Francji. Jest coraz wyżej w
        generalce z roku na rok...
        • Gość: Virton Re: Tyler Hamilton odchodzi z CSC IP: *.radzionkow.net / 192.168.1.* 02.09.03, 10:12
          Gość portalu: vik napisał(a):

> Ale CSC ma za Hamiltona dwóch nowych: Basso i Voigta. Basso jest naprawdę
          > świetny - to chyba jedyny Włoch, które dobrze jeździ w Tourze. Jeśli go nie
          > zarżną w pierwszej części sezonu będzie groźny we Francji. Jest coraz wyżej w
          > generalce z roku na rok...

Ja jakoś Włochów nie trawię (prócz Pantaniego), ani kaleki Cipolliniego który
          nie potrafi skończyć trudniejszego wyścigu,ani boksera Petacchiego bezkarnie
          okładającego "naszego" Nauduzsa. Owszem, Basso nieźle jeździ, ale jakoś tak
          niezauważalnie, bez błysku. Hamilton lepiej w górach sobie radzi, potrafi uciec
          i na czas też lepszy.Jak mu nic nie pęknie :), będzie groźny nawet dla
          Armstronga. Bjarne powinien go zatrzymać, byłaby WIELKA grupa.
          • Gość: vik Re: Tyler Hamilton odchodzi z CSC IP: *.chello.pl 02.09.03, 15:40
            Gość portalu: Virton napisał(a):

> Gość portalu: vik napisał(a):
            >
            > > Ale CSC ma za Hamiltona dwóch nowych: Basso i Voigta. Basso jest naprawdę
            > > świetny - to chyba jedyny Włoch, które dobrze jeździ w Tourze. Jeśli go ni
            > e
            > > zarżną w pierwszej części sezonu będzie groźny we Francji. Jest coraz wyże
            > j w
            > > generalce z roku na rok...
            >
            > Ja jakoś Włochów nie trawię (prócz Pantaniego), ani kaleki Cipolliniego
            który
            > nie potrafi skończyć trudniejszego wyścigu,ani boksera Petacchiego bezkarnie
            > okładającego "naszego" Nauduzsa. Owszem, Basso nieźle jeździ, ale jakoś tak
            > niezauważalnie, bez błysku. Hamilton lepiej w górach sobie radzi, potrafi
            uciec
            >
            > i na czas też lepszy.Jak mu nic nie pęknie :), będzie groźny nawet dla
            > Armstronga. Bjarne powinien go zatrzymać, byłaby WIELKA grupa.

Ja też Włochów nie lubię, ale Basso jest dla mnie wyjątkiem. Może właśnie
            dlatego go lubię, że nie jest tak "widoczny" jak bokser Petacchi? Po prostu
            robi swoje. Nie jest tak błyskotliwy jak Hamilton, ale zauważ, że jest o kilka
            lat młodszy... Po bardzo dobrej jeździe w tym roku powinien nabrać pewności
            siebie, zwłaszcza, że walczył właściwie w pojedynkę. Jego grupę rozłożyła
            przecież choroba.
            A akcje na zwycięstwo etapowe, takie w stylu Hamiltona, może robić dla CSC
            Voigt. Natomiast decyzja Hamiltona, przyznaje, trochę dziwna. Poszło chyba o
            kasę. Phonak pewnie chce za wszelką cene dostać się do Touru więc kontraktuje
            za duże pieniądze, większe niż CSC, kolarzy z dużą ilością punktów UCI...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka