Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zurawski chcialby odejsc

IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 09:02
    tia, ja wiem, ze to ukazalo sie tylko w Przekrecie Sportowym i ze nalezy
    poczekac na podobny tekst w bardziej wiarygodnej prasie... podobno w
    wywiadzie z dziennikarzem PS (nie wiem ktorym, PS nie czytuje, czyzby mial to
    byc znowu Harasimowicz, mistrz wywiadu sportowego, Falaci w spodniach) Zuwaw
    powiedzial, ze jest bardzo zawiedziony tym co sie stalo w Wisle, zamiast
    walki o LM zostalo dokonane oslabienie druzyny i chcialby odejsc w przerwie
    zimowej.
    Mysle, ze pan Maciek powinien odejsc. On, Szymek, Glowacki, Baszczynski
    powinni zostac przekazani do dobrych klubow z dobrych lig. Nie kontynuuja
    swoja kariere sportowa. Skoro zarzad Wisy uznal, ze klubu nie stac na LM i
    powinien zajac sie praca u podstaw - to nie nalezy trzymac na sile tych
    ludzi, ktorzy sa w najlepszych pilkarskich latach. A za zarobione w ten
    sposob pieniadze kupic najzdolniejszych juniorow w Polsce. I dac zagrac w I
    druzynie chlopakom, ktorzy grzeja sie bez sensu w III-ligowych rezerwach.

Mam nadzieje, ze wstzas jaki wywolala w Krakowie porazka w lidze mistrzow
    spowoduje, ze osoby od ktorych to zalezy usiada i cos wreszcie uradza w
    sprawie stadionu. Spotkanie odbywa sie dzisiaj w magistracie, bedzie na nim i
    Mieta i szef krakowskiej policji.

Coz, w warunkach jakie istnieja w Krakowie chyba najdalej gdzie mozna bylo
    dojsc z druzyna pilkarska to puchar UEFA. Na LM trzeba stworzyc lepsze
    warunki organizacyjne.

A przypominam jeszcze o jednym. Restrykcyjne przepisy o stadionie, ktore
    teraz obowiazuja wylacznie w LM w przyszlym roku zostana rozciagniete na
    puchar UEFA.
    Czyli - albo nowy stadion, albo zapominamy o Wisle a na nowej pogrzewanej
    murawie urzadzamy nowy pub.
    Obserwuj wątek
      • Gość: www Re: Zurawski chcialby odejsc IP: 157.25.125.* 02.09.03, 09:14
        Wywiad przeprowadził Paweł Fleszar.
        A Żuraw zachowuje sie OK. Oto fragmenty jego wypowiedzi:

- Najbardziej chciałbym grać w lidze hiszpańskiej, ale nie wiadomo czu uda sie
        tam trafić.

- Przyznam, że troche inaczej to sobie wyobrażałem. Myślałem, że pójdziemy za
        ciosem, co najmniej w tym samym składzie, albo nieco wzmocnionym.

Na pytanie czy odejście jest przesądzone odpowiada:
        - Nie obraże się na wszystkich i nie położe w ramach protestu, ale będę grał w
        Krakowie, najlepiej jak umiem. Chcę odejść ale na razie gram dla Wisły.

Żuraw - respekt ode mnie i powodzenia w lidze zagranicznej - oby hiszpańskiej.
        Nie ma sie co dziwić chlopakowi jak go działacze w .... zrobili.

• Gość: duch olabogi Re: Zurawski chcialby odejsc IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 09:28
          zaraz w c...ja, Twoje poglady, www, staja sie coraz bardziej organoleptyczne...

inny jest punkt widzenia pilkarza - jego kariera zawodowa trwa kilkanascie lat
          jak dobrze pojdzie - a inny kierownictwa klubu. A poza tym Zuraw jest najlepiej
          oplacanym polskim pilkarzem grajacym w Polsce, biorac pod uwage koszty
          utrzymania to o takich jak on zarobkach moze pomarzyc wielu polskich pilkarzy
          grajacych w ligach zagranicznych... ani Wisla nie moze narzekac na Zurawia, ani
          Zuraw na Wisle...
          • Gość: www Re: Zurawski chcialby odejsc IP: 157.25.125.* 02.09.03, 09:44
            Nie rozumiem Ciebie. Masz za złe Żurawiowi że odejdzie? A co ma robić? Jak
            podpisywał kontrakt to o ile pamiętam zapewniano go o budowie WW (wielkiej
            Wisły) a teraz? Zagranicą chlopak zarobi 5X tyle co w Wisle. Na siłe chcesz go
            zatrzymać? Po co? Żeby go zmarnować?

A dla Wisły w ostatnich latach zrobił więcej niz Kosowski z Uche i Kuźba razem
            wzięci.
            • Gość: duch olabogi Re: Zurawski chcialby odejsc IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 10:11
              a w ktorym miejscu napisalem, ze mam zal do Zurawia, ze odchodzi?

Nie zgodze sie jednak z twierdzeniem, ze zostal zrobiony przez Wisle - lagodnie
              mowiac - w trabe. Ma najwyzsy kontrakt w polskiej lidze, to Wisla, a nie repa
              wypromowala pana Macieja... klub i pilkarz maja pelne podstawy, zeby rozstawac
              sie w dobrych nastrojach, z lezka w oku i z sentymentem...

• Gość: Porter Re: Zurawski chcialby odejsc IP: *.orion.pl 02.09.03, 10:32
                Gość portalu: duch olabogi napisał(a):

> a w ktorym miejscu napisalem, ze mam zal do Zurawia, ze odchodzi?
                >
                >
                > Nie zgodze sie jednak z twierdzeniem, ze zostal zrobiony przez Wisle -
                lagodnie
                >
                > mowiac - w trabe. Ma najwyzsy kontrakt w polskiej lidze, to Wisla, a nie repa
                > wypromowala pana Macieja... klub i pilkarz maja pelne podstawy, zeby
                rozstawac
                > sie w dobrych nastrojach, z lezka w oku i z sentymentem...

To nie Wisla wypromowala Zurawskiego, a Zurawski - Wisle. Bez Zurawskiego nie
                byloby wygranej z Parma, ani Schalke.
                >
                • Gość: duch olabogi Re: Zurawski chcialby odejsc IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 02.09.03, 10:42
                  co bylo pierwsze - jajko czy kura?

Programowy antywislacyzm wychodzi z Portera jak szydlo z worka... o ile mnie
                  pamiec nie myli to ty, Porter, zawsze najezdzales na Zurawia...
                  • Gość: Porter Re: Zurawski chcialby odejsc IP: *.orion.pl 02.09.03, 13:40

> co bylo pierwsze - jajko czy kura?
                    >
                    > Programowy antywislacyzm wychodzi z Portera jak szydlo z worka... o ile mnie
                    > pamiec nie myli to ty, Porter, zawsze najezdzales na Zurawia...

W reprezentacji gra beznadziejnie slabo. A w Wisle gra irytujaco dobrze.
                    Przeciez to Zurawski strzelil decydujace o sukcesach Wisly w Pucharze UEFA
                    bramki.
              • Gość: www Re: Zurawski chcialby odejsc IP: 157.25.125.* 02.09.03, 10:33
                Nie rozumiem o co sie do mnie przy... jak jestes takiego samego zdania co do
                Żurawia.
                A że został zrobiony w trąbę przez wislackich pseudodzialaczy to fakt a nie
                moja opinia
        • juve_maciek Re: Zurawski chcialby odejsc 02.09.03, 19:56
          Gość portalu: www napisał(a):

> Wywiad przeprowadził Paweł Fleszar.
          > A Żuraw zachowuje sie OK. Oto fragmenty jego wypowiedzi:
          >
          > - Najbardziej chciałbym grać w lidze hiszpańskiej, ale nie wiadomo czu uda
          sie
          > tam trafić.
          >
          > - Przyznam, że troche inaczej to sobie wyobrażałem. Myślałem, że pójdziemy za
          > ciosem, co najmniej w tym samym składzie, albo nieco wzmocnionym.
          >
          > Na pytanie czy odejście jest przesądzone odpowiada:
          > - Nie obraże się na wszystkich i nie położe w ramach protestu, ale będę grał
          w
          > Krakowie, najlepiej jak umiem. Chcę odejść ale na razie gram dla Wisły.
          >
          >
          > Żuraw - respekt ode mnie i powodzenia w lidze zagranicznej - oby
          hiszpańskiej.
          > Nie ma sie co dziwić chlopakowi jak go działacze w .... zrobili.
          >
          >Nie rozumiem Ciebie. Masz za złe Żurawiowi że odejdzie? A co ma robić? Jak
          podpisywał kontrakt to o ile pamiętam zapewniano go o budowie WW (wielkiej
          >Wisły) a teraz? Zagranicą chlopak zarobi 5X tyle co w Wisle. Na siłe chcesz go
          zatrzymać? Po co? Żeby go zmarnować?

>A dla Wisły w ostatnich latach zrobił więcej niz Kosowski z Uche i Kuźba razem
          wzięci.

pierwszy raz w zyciu przyznam Ci www racje.
      • ugugunana Re: Zurawski chcialby odejsc 02.09.03, 09:27

> Mam nadzieje, ze wstzas jaki wywolala w Krakowie porazka w lidze mistrzow
        > spowoduje, ze osoby od ktorych to zalezy usiada i cos wreszcie uradza w
        > sprawie stadionu.

Drogi duchu, jaki wstrząs?!? Jako szary kibic naszej ekstraklasy, miałem
        nieodparte wrażenie, iż włodarze podwawelskiego klubu nie byli wogóle
        zainteresowani udziałem w rozgrywkach europejskiej elity... O powyższym
        dobitnie świadczyła polityka transferowa... Przy takim stanie rzeczy wstrząsem
        dla decydentów byłby raczej awans do Champions League... No ale to tylko moja
        subiektywna opinia...

PZDR.
      • mihal_04 Re: Zurawski chcialby odejsc 02.09.03, 19:48

>> Mysle, ze pan Maciek powinien odejsc. On, Szymek, Glowacki, Baszczynski
        > powinni zostac przekazani do dobrych klubow z dobrych lig. Nie kontynuuja
        > swoja kariere sportowa. Skoro zarzad Wisy uznal, ze klubu nie stac na LM i
        > powinien zajac sie praca u podstaw - to nie nalezy trzymac na sile tych
        > ludzi, ktorzy sa w najlepszych pilkarskich latach. A za zarobione w ten
        > sposob pieniadze kupic najzdolniejszych juniorow w Polsce. I dac zagrac w I
        > druzynie chlopakom, ktorzy grzeja sie bez sensu w III-ligowych rezerwach.
        >

Ale histeryzujesz, Olu. Retoryka a la Wolowski/Bialonski. Jestesmy na dnie,
        gorzej sie nie da, rzucic wszystko i zaczac prace od nowa z uzdolniona
        mlodzieza. Smiechu warte niestety. To, ze nie zagralismy w LM to byla tylko
        naturalna kolej rzeczy, tam nie graja takie druzyny jak Wisla z krajów tak
        pilkarsko zacofanych jak Polska. I nie bedzie sie sprzedawac zadnego
        Glowackiego ani Basczynskiego bo na europejskich fajerwerkach swiat sie nie
        konczy. Jest liga do wygrania. A polskich zawdoników i tak nikt nie chce.
        Aktualnie tylko nasz byly kapitan i najlepszy zawodnik robi furure w
        Kaiserslautern.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka