Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Do redakcji i prezesów o przyszłości piłkarzyków..

04.09.03, 13:09
    Witam!

Proponuję, w przyszłym sezonie wprowadzić opłatę za założenie ekipy c.a.
    10pln... A opcje dostępne w piłkarzykach+ udostępnić wszystkim z automatu -
    nie będzie już opcjonalności dostępu do wiadomości... Takie rozwiązanie
    zapobiegnie:

1. Kloniarstwu - raczej nie będzie chętnych do zakładania 100 i więcej
    drużyn, a jeśli tak to ich kasa i ich sprawa... I jasne zasady...

2. Mnożeniu się wszelkiej maści klasyfikacji i kombinowaniu prezesów gdzie?
    kiedy? jak? i po co? się jeszcze zapisać... W tej chwili jest coraz większy
    bajzel...

Myślę, że takie rozwiązanie wpłynie korzystnie na czytelność rywalizacji i
    zmniejszy niezdrową problematykę klonowania i mataczenia nagrodami... No
    chyba, że cele redakcji są odwrotne - jak najzawilej, stręcząc owrzodzenie
    żołądków graczy...*-)

Myślę, że rozsądna opłata nie będzie stanowiła dla graczy - poza oszustami -
    przeszkody... Uważam, iż dobra zabawa przez całą rundę jest tego warta... Co
    prezesi i redakcja na to?

Mam szereg innych postulatów, jak uatrakcyjnić i usprawnić grę,
    pozostawiając ją jednocześnie sprawiedliwą (tj. everybadi równe szanse)...
    Ale o tym nie dziś... A może wcale...*-)

I to by było na tyle... PZDR. UgU
    Obserwuj wątek
      • ugugunana Konkluzja... 04.09.03, 13:22

Na szybko przeliczyłem sobie, ile to jest powiedzmy 40 tys. graczy pomnożone
        przez 10pln. (+ od pyty od sponsorów) i doszedłem do wniosku, że lepiej samemu
        wymyślić lepszą grę opartą na podobnym pomyśle i z o wiele większą ilością
        nagród, niż bawić się w podpowiedzi dla redakcji... *-) Z pewnością mając taki
        budżet zaangażowałbym się w projekt o wiele bardziej, nie dworując sobie z
        uczestników...

P.S. Żartowałem... *-)
        • slonecko Re: Konkluzja... 07.09.03, 20:55
          ugugunana napisał:

>
          > Na szybko przeliczyłem sobie, ile to jest powiedzmy 40 tys. graczy pomnożone
          > przez 10pln. (+ od pyty od sponsorów) i doszedłem do wniosku, że lepiej
          samemu
          > wymyślić lepszą grę opartą na podobnym pomyśle i z o wiele większą ilością
          > nagród, niż bawić się w podpowiedzi dla redakcji... *-) Z pewnością mając
          taki
          > budżet zaangażowałbym się w projekt o wiele bardziej, nie dworując sobie z
          > uczestników...
          >
          > P.S. Żartowałem... *-)

ha ha ha , za 10zł to znajdziesz garstke osób, obecnie jest 60tyś osób
          zarejestrowanych, każdy ma średnio po 10 drużyn więc wypada jakieś 6 tyś osób,
          gdyby piłkarzyki były płatne to góra 2-3tyś poszła by na to
      • prezesik1983 Re: Do redakcji i prezesów o przyszłości piłkarzy 04.09.03, 13:54
        Jestem za, ale pod warunkiem ,ze wszystkie opcje (P+) beda dostepne.
      • tomasz_bednarz Re: Do redakcji i prezesów o przyszłości piłkarzy 04.09.03, 14:41
        Jestesm ZA
        Pozdrawiam
        • gdabski Re: Do redakcji i prezesów o przyszłości piłkarzy 04.09.03, 15:15
          Ale żeby nie trzeba było płacić SMS-em tylko inaczej.
      • cirkon Re: Do redakcji i prezesów o przyszłości piłkarzy 04.09.03, 16:01
        Ugi, ja jestem ZA - i tak mam wykupione P+ oraz i tak mam jedna druzyne. Jednak
        obawiam sie (obym sie mylil), ze postulat wprowadzenia oplaty za start w grze
        pozostanie w sferze pomyslow i projektow z serii: "Jak pozbyc sie kloniarstwa".
        Dlaczego? Odpowiedz jest tylez prosta co smutna. Otoz REDAKCJA tak naprawde nie
        chce zlikwidowac klonow. Ja ich nawet rozumiem - pojsc do potencjalnego
        reklamodawcy i zaproponowac mu wejscie w zabawe, w ktorej bierze udzial 60,000
        ludzi to co innego niz to samo w przypadku, gdy zarejestrowanych jest np. 726
        osob (tyle na dzis wykupilo pakiet Pilkarzyki Plus).

pozdrawiam, C.
        • ugugunana Re: Do redakcji i prezesów o przyszłości piłkarzy 04.09.03, 16:18
          cirkon napisał:

> gdy zarejestrowanych jest np. 726 osob (tyle na dzis wykupilo pakiet
          > Pilkarzyki Plus)

Poczekaj, co się stanie jak redakcja ogłosi w gazecie i na bilboardach *-), że
          są nowe nagrody dla "plusowców"... Od razu zgłosi się więcej chętnych...
          Zresztą przy opcji płatnych "piłkarzyków" sporo kasy wpadnie od graczy...
          Myślę, że nagród byłoby więcej (choć nie powinny być bardziej wartościowe)...
          Chętnych będzie niewiele mniej (o ile w ogóle mniej) a sponsorzy i tak będą
          mieli swoje gabinety...

Tylko nie wiem, czy 10 zeta to nie za dużo... Tak sobie palnąłem bez większego
          namysłu... No chyba, że z wliczonym vatem...*-)
          • bartek1975 Re: Do redakcji i prezesów o przyszłości piłkarzy 04.09.03, 16:53
            co by nie mówić liczby mówią same za siebie i są najwazniejsze w tej całej
            zabawie
            60 tys. robi wrażenie na potencjalnych reklamodawcach
            ale bardzo jestem ciekawy jaki procent z tych 60 tys. stanowią klony ???
            bardzo chciałbym żeby było to raptem 10%, ale boje się że się myle ....
            • jarko86 Re: Do redakcji i prezesów o przyszłości piłkarzy 04.09.03, 17:33
              Jestem za. Precz z klonami, wiecej nagrod:)
        • pixos Re: Do redakcji i prezesów o przyszłości piłkarzy 04.09.03, 19:00
          cirkon napisał:

> to co innego niz to samo w przypadku, gdy zarejestrowanych jest np. 726
          > osob (tyle na dzis wykupilo pakiet Pilkarzyki Plus).

no tak, ale P+ to teraz TYLKO dodatkowe usługi, no i może parę nagród. A gdyby
          gra mozliwa była wyłącznie po uiszczeniu takiej opłaty i dawała taki sam dostęp
          do baz danych wszystkim Prezesom, to na pewno było by więcej graczy niż tych
          726 "plusowców" - sam mam podstawową wersję, bo po co mi takie piardy, jak kto,
          kiedy i z jakiej nogi i odległości od bramki strzelił gola, albo co lubi na
          śniadanie? To oczywiście uatrakcyjnia grę, ale nie żebym się od razu łapał za
          telefon.

Piłkarzyki za symboliczną opłatę (5, 10 max zeta) to chyba najlepsze
          rozwiązanie, popieram.
      • m.a.v.e.r.i.c.k Re: Do redakcji i prezesów o przyszłości piłkarzy 04.09.03, 23:32
        Kurde, dali ludziom darmowa gre, a oni koniecznie chca wprowadzic jakies
        oplaty... Jestescie dziwni, czy tak naprawde Wam potwornie przeszkadzaja
        klony? Walczyc z redakcja, ktora nie chce tego zmienia, bo mogla napisac jedna
        linijke kodu... Moze o to redakcji chodzilo - doprowadzic do tego, zeby
        prezesi poswiecili swoje pieniadze na rzecz braku klonow? Chcecie placic
        redakcji za to, ze nie umie dopilnowac regulaminu? Hehehe... To jest bez
        sensu, mam nadzieje, ze to widzicie...
        Ja do redakcji nic nie mam, ciesze sie, ze prowadzi taka gre za darmo i nie
        dziwie sie, ze klony im tak bardzo nie przeszkadzaja - mi nie przeszkadzaja
        wogole...
        Pozdrawiam i mam nadzieje na chwile zastanowienia sie Was nad tym
        komentarzem...
        • paranormal Re: Do redakcji i prezesów o przyszłości piłkarzy 05.09.03, 01:59
          10 zlociszy faktycznie za duzo, ale trzeba sie zaczac przyzwyczajac ze za
          wszystko wszedzie w sieci trzeba placic, a Gazeta to nie fundacja charytatywna
          (i cos mi sie wydaje ze nastepna edycja pilkarzykow juz bedzie platna)
      • ugugunana (...) 05.09.03, 08:45
        Dzieńdoberek!

Doskonale zdaję sobie sprawę, iż wprowadzenie opłaty za drużynę, ani nie
        zmniejszy procederu klonowania (rasowy kloniarz jest jak alkoholik -
        nieuleczalny), ani nie zredukuje zamiłowań redakcyjnych do komplikowania tego
        co mogłoby być proste i przejrzyste... *-)

Ze swojej strony, deklaruje, iż nie włożę w "piłkarzyki" ani jednej złotówki,
        dopóty, dopóki nie będę miał przekonania, że jest to gra w PEŁNI
        PROFESJONALNIE prowadzona (czytaj np. jasna polityka zmian cen, brak
        ordynarnego naciągactwa poprzez zmiany w trakcie gry)... Dlatego, nie bawię
        się teraz w żadne piłkarzyki plus, jak również w przyszłym sezonie - jeśli
        będzie wybór jak pisała w jednym z wątków redakcja - zagram w wersji
        bezgotówkowej, choćby miała być beznagrodową... W imię zasad... *-)

P.S. Sądziłem, że będą w powyższej sondzie przeważały głosy za dalszą
        nieodpłatnością piłkarzyków... To, że dzieje sie inaczej składam na karb
        faktu, iż źle się dzieje w państwie piłkarzykowym...
        • redakcja Przykłady?? 05.09.03, 09:56
          >brak
          > ordynarnego naciągactwa poprzez zmiany w trakcie gry

Jesli ktos chce być wiarygodny to takie zarzuty musi udowodnić!
          • boixos Re: Przykłady?? 05.09.03, 10:32
            Przykladem moze byc wprowadzenie w czasie gry pewnej zmiany, a mianowicie
            mozliwosci dolanczania sie do lig regionalnych i klubowych, jezeli sie
            wczesniej nie wybralo takiej. Gdybym wczesniej nie wybral takiej ligi to teraz
            moge sobie dolaczyc do najlepszej i walczyc o nagrody....To bym tylko przylad i
            zwisa mi ta nagroda...
            Im wiecej czytam komentarzy na forum tym bardziej sie utwierdzam w przekonaniu
            ze wprowadzenie oplat nic nie zmieni...I klonowanie jak bylo tak bedzie i
            pewien jestem ze redakcji wcale nie zalezy na tym zeby sie zmienilo.
            Postuluje zatem aby wrocic do starych zasad....Niech sobie kazdy zbuduje druzyn
            ile chce ale niech to bedzie dalej darmowe...przeciez to tez sa rowne warunki
            dla kazdego.
            • redakcja Pudło 05.09.03, 11:17
              Dołaczanie do lig klub/reg było w poprzedniej rundzie.
              Poza tym nie ma też mozliwości zmiany ligi w trakcie rundy.
              • boixos Jakie pudło?? 05.09.03, 12:54
                ...nie chce mi sie wcale juz pisac...jak widze ta ignorancje redakcji...Albo
                redakcja czyta nieuwaznie posty albo udaje ze nie wie o co chodzi...Nie wierze
                w to ze pisze tak nie jasno.
                Ale wytlumacze...
                chodzilo mi o dolanczanie do lig regionalnych i klubowych w dowolnym momencie
                gry (jezeli nie zrobilo sie tego na samym poczatku)...czyli nawet przed
                ostatnia kolejka 13. W tym momencie uczestnik ktory nie zrobil tego na poczatku
                moze to zrobic na dowolnym etapie gry. Redakcja wprowadzila nagrode dla
                najlepszego gracza w najlepszej lidze klubowej. W tej chwili prowadzi bodajze
                Wisla Krakow....i najlepszy Prezes ma ok. 220pkt...Ale sa prezesi co maja
                przeciez wieksza liczbe punktow na koncie swoich druzyn(najlepszy 235), tylko
                ze przystapili do slabszych lig klubowych..czyli np Lech Poznan. Otoz Ci
                prezesi gdyby wiedzieli od samego poczatku ze beda mogli wybrac sobie lige
                klubowa w dowolnym momencie gry czyli nawet przed 13 kolejka...to zapewne
                poczekali by sobie i wybrali na koncu ...czyli ta najsilniejsza....
                Jezeli dajecie mozliwosc dopisywania sie tym prezesom do lig reg/klubowych w
                dowolnym momencie gry bo nie przystapili do nich od poczatku to dajcie tez
                mozliwosc innym wypisywania sie z pierwotnie wybranych i wpisania sie do
                innej...
                Mam nadzieje ze teraz jasniej troszke bylo ?
                Pozdrovka.
                • tun Re: Jakie pudło?? 05.09.03, 13:04
                  boixos napisał:

> Mam nadzieje ze teraz jasniej troszke bylo ?

Przykład jak najbardziej słuszny, tyle, że nie dotyczy
                  zarzutu głównego, a tym było "zmiana zasad gry w trakcie
                  jej trwania". Powiem wręcz, że powyższa propozycja
                  zmierza właśnie w tym kierunku :-)

A z zapisami do lig masz jak najbardziej rację. W
                  momencie ich ogłoszenia wszelkie zapisy do lig powinny
                  być zablokowane. Własnie opisany przez Ciebie przykład
                  wskazuje dlaczego.

Z drugiej strony ciężko mieć do Redakcji pretensje o to,
                  że chce nam umilić życie wprowadzając nowe nagrody.
                  Przecież Piłkarzyki, jako przedsięwzięcie NIEKOMERCYJNE,
                  nie dysponuje na wstępie żadną pulą na nagrody. Dopiero w
                  trakcie jej trwania zgłaszają się sponsorzy (albo i nie
                  zgłaszją się), więc ciężko przewidzieć ile będzie nagród.

Stąd uważam, że wobec takich zarzutów pod adresem
                  Redakcji SAMI SOBIE kręcimy petlę na szyję, bo całość
                  nieuchronnie zmierza w kierunku pełnej komercji. A zatem
                  czeka nas płacenie za tę rozrywkę :-)
                  • tun SORRY: Syndrom Przedwczesnego <Entera> 05.09.03, 13:11
                    Powyższy post był własnie jego przykładem - poszedł za
                    wcześnie i niedokończony. Ten poniżej jest własciwy :-)
                • tun Re: Jakie pudło?? 05.09.03, 13:06
                  boixos napisał:

> Mam nadzieje ze teraz jasniej troszke bylo ?

Przykład jak najbardziej słuszny, tyle, że nie dotyczy
                  zarzutu głównego, a tym było "zmiana zasad gry w trakcie
                  jej trwania". Powiem wręcz, że powyższa propozycja
                  zmierza właśnie w tym kierunku :-)

A z zapisami do lig masz jak najbardziej rację. W
                  momencie ich ogłoszenia wszelkie zapisy do lig powinny
                  być zablokowane. Własnie opisany przez Ciebie przykład
                  wskazuje dlaczego.

Z drugiej strony ciężko mieć do Redakcji pretensje o to,
                  że chce nam umilić życie wprowadzając nowe nagrody.
                  Przecież Piłkarzyki, jako przedsięwzięcie NIEKOMERCYJNE,
                  nie dysponuje na wstępie żadną pulą na nagrody. Dopiero w
                  trakcie jej trwania zgłaszają się sponsorzy (albo i nie
                  zgłaszją się), więc ciężko przewidzieć ile będzie nagród.

Stąd uważam, że wobec takich zarzutów pod adresem
                  Redakcji SAMI SOBIE kręcimy petlę na szyję, bo całość
                  nieuchronnie zmierza w kierunku pełnej komercji. A zatem
                  czeka nas płacenie za tę rozrywkę. Po prostu łamiemy
                  świętą zasadę, że "Darowanemu koniowi w zęby się nie
                  zagląda". W związku z tym będziemy za tego konia płacić :-)
              • boixos Re: Pudło 05.09.03, 13:06
                I dodam ze nie wydam ani zlotowki... w nastepnej edycji...jesli zasady nie beda
                jasne od poczatku do konca...I jesli redakcja nie zrobi wszystkiego zeby
                rywalizacja byla na zrowych zasadach....
                Slysze glosy na forum...ze wiekszosc zgadza sie na wprowadzenie platnej formy
                gry w pilkarzyki jezeli mialoby to wyeleminowac kloniarstwo....ale ludzie nie
                łudzcie sie bo z tym nie da sie walczyc... bo to jest choroba;)...A ze slow
                redakcji wyczytalem w niektorych postach...ze nie zalezy jej wcale na
                eleminowaniu klonow...tylko na tym zeby nabic swoje kieszenie kabzą...
                • boixos Re: Pudło 05.09.03, 13:35
                  Mowiac ze kloniarstwa nie da sie wyeleminowac wprowadzeniem dodatkowych oplat
                  popieram prostym przykladem...Jaki ma miejsce przy kazdej edycji "wygraj lige"
                  w gazecie wyborczej...Zapewne wszyscy znaja ta gre poniewaz idea powstania
                  pilkarzykow wywodzi sie wlasnie z "Wygraj Lige".
                  Kiedy rozpoczyna sie nowa edycja "Wygraj Lige" i w gazetach sa drukowane kupony
                  konkursowe... w te dni w kiosku gazeta wyborcza znika podajrzanie wczesnie:))
                  Mam beke z tych ludzi a slyszalem ze sporo takich jest co wykupuja po 1000
                  gazet zeby powycinac kupony. Czyli 1000 gazet * 2zl = 2.000zl. Tyle nalogowy
                  kloniarz jest w stanie wydac pieniedzy owladniety checia zagarniecia glownej
                  nagrody:))))
          • ugugunana Re: Przykłady?? 05.09.03, 14:56
            redakcja napisała:

> >brak
            > > ordynarnego naciągactwa poprzez zmiany w trakcie gry
            >
            >
            > Jesli ktos chce być wiarygodny to takie zarzuty musi udowodnić!

Proszę bardzo - chodzi o rychłe wprowadzenie nagród dla ludzi, którzy wykupią
            opcję "piłkarzyki +", a o których nie było mowy przed rozpoczęciem
            rozgrywek... Dzięki temu do redakcyjnej kiesy wpadnie sporo kapusty od ludzi,
            którzy wykupią tą możliwość mniej więcej w połowie gry... Mozna ów proceder
            porównać do sprzedaży przez klub karnetu w połowie rundy za cenę sprzed
            rundy... Uważam, że takie manipulowanie graczami jest nie do końca fair i ma
            na celu jedynie wygenerowanie zysku... Wiem, wiem, nikt nikogo do niczego nie
            zmusza... Chodzi mi jedynie o polityczną poprawność zjawiska...

Generalnie, uważam piłkarzyki za fajną zabawę i wiem, że redakcja ma ciężki
            orzech do zgryzienia... Chciałbym tylko, aby wyszła z tego z twarzą dla dobra
            swojego i piłkarzykowej braci... Apeluję Sz. Redakcję o konsultowanie swoich
            pomysłów na przyszłość na forum... Niedocenianie walorów społecznej debaty
            może doprowadzić do katastrofalnych skutków, a konstruktywna krytyka jeszcze
            nikomu nie zaszkodziła... *-)

Z wyrazami szacunku - UgU

-----------------------

"Piłkarzyki to my!"
        • mirekl3 Re: (...) 05.09.03, 10:05
          Ja uważam że powinno zostac po staremu. Piłkarzyki nieodpłatne + wersja
          Piłkarzyki Plus dla tych którzy tego chcą. Osobiscie wykupiłem tę opcję przede
          wszystkim ze wzgledu na info sms-owe z wynikiem. Często wyniki są po 15 a nie
          mam sieci w domu i czekanie do następnego poranka kosztowałoby mnie troszke
          nerwów. Klony specjalnie mi nie przeszkadzają bo nie uważam żeby ktoś mając np
          100 drużyn miał wieksze szanse jak ten kto ma jedną czy dwie. A poza tym nie
          gram dla miejsca a dla fajnej zabawy w lidze, PPFP, LPFP ... i tylko ta
          rywalizacja sie liczy bo chyba nie ma specjalnego znaczenia czy ukończę
          pilkarzyki na 12 , 91 czy 50 936 miejscu. Poza może połechtaną z lekka
          ambicją :) I jeżeli w przyszłości będzie gra płatna dla wszystkich to tylko
          pod warunkiem jej ukierunkowania w stronę bardziej profesjonalnego menagera.
          pozdr!
        • tun Re: (...) 05.09.03, 12:39
          ugugunana napisał:
          > To, że dzieje sie inaczej składam na karb
          > faktu, iż źle się dzieje w państwie piłkarzykowym...

Uważam, że jest to zbyt daleko idące stwierdzenie.

Obecnie największe zarzuty, jakie padająpod adresem
          Redakcji są dwa:
          1. Klonowanie
          2. Zmiana ceny Ziarkowskiego.

Tak przynajmniej widać z forum.

Spójrzmy więc na "problem" klonowania. Czy w jakimś
          stopniu narusza on zasady rowności w grze? NIE! Nie
          narusza, bo nie ma żadnego technicznego ograniczenia, by
          każdy sobie założył ile chce drużyn. Jedynym
          ograniczeniem jest Regulamin i wszelkie sankcje płynące z
          niego. Jest to identyczny problem, jak przekraczanie
          dozwolonej prędkości. Tu też można się domagać
          wprowadzenia technicznych modyfikacji w samochodzie, by
          nie dało się jeździć szybciej niż 60 km/h. Ponieważ jest
          to nierealne, ustanowiono Przepisy Ruchu Drogowego (jak
          Regulamin w Piłkarzykach) i kto chce, to się ich trzyma,
          albo ryzykuje jadąc 120 na terenie zabudowanym, narażając
          się na sankcje. Identycznie jest w Piłkarzykach - prezes
          przyłapany na nadmiernym klonowaniu traci punkty, drużyny
          itd. A w przypadku zgłoszenia się po nagrodę spotka się z
          odmową ze strony Redakcji. Tak więc uważam, że probelm
          klonowania i jego demonizowanie jest jedynie naszym,
          czyli prezesów, wymysłem. Mnie on nie przeszkadza i nigdy
          nie przeszkadzał... Jednak, by to forum dalo się czytać,
          i żeby co drugi post nie był o klonowaniu, to postuluję
          usankcjonowanie tego procederu poprzez wprowadzenie opłat
          za rejestrację drużyny. Wtedy jeśli kogoś będzie stać, by
          zainwestować 400 zł w 40 drużyn, to jego sprawa - nie
          będe miał pretensji, że ktoś jest bogatszy ode mnie, bo
          ja takiej kasy z pewnością nie wydam.
          Klonowania zwalczyć się nie da, ale można dzięki temu
          uzdrowić jego zasady.

Ziarkowski - no te zarzuty były już kompletnie nie na
          miejscu. Pisano o tym już wieloktrotnie, więc nie będę tu
          się powtarzał. Wystarczy, że powiem, iż ta gra wymaga
          śledzenia informacji bieżacych i reagowania na nie
          zgodnie ze swoją intuicją. A info o Ziarkowskim było
          grubo wcześniej, niż początek kolejki.

Z tych powyższych powodów wcale nie uważam, że "w
          Piłkarzykach źle się dzieje". Przeciwnie - sądzę, że to
          jedna z lepszych propozycji tego typu, jakie można
          znaleźć w sieci. Zasady są proste i klarowne, mamy emocje
          związane z transferami (ceny, punkty ujemne), są nagrody,
          chociaż my nie dokładamy do tego ani centa. Jedynym
          naszym "obowiązkiem" jest zarejestrować drużynę i
          poświęcić kilka minut czasu na jej ustawienie do meczu.
          Nikt nikogo do niczego nie zmusza, nikt nie może
          powiedzieć, że został oszukany finansowo...

A że ktoś założył sobie więcej drużyn? No to co? Każdemu
          wolno i każdy ryzykuje tym samym. Jak na drodze, jadąc
          120 km/h...

Takie jest moje zdanie. A propozycja opłat za
          rejestrację, uwazam, że jest jak najbardziej na miejscu.
          Część tej kasy mogłaby pójść na nagrody, a część na
          obsługę gry. Wtedy w myśl zasady "Płacę, więc wymagam",
          będziemy mogli wnosić pretensje, lub... zbojkotować grę.
          To wszystko.
          • rys23 Re: (...) 05.09.03, 12:49
            Generalnie sie z toba zgadzam, mysle ze masz zdrowe podejscie do tematu. Jedna
            uwaga w sprawie klonowania - nie byloby zapewne co chwila postow o klonowaniu
            gdyby redakcja regularnie i systematycznie stosowala regulamin czyli
            wprowadzala jak to nazywasz sankcje dla tych, ktorzy go lamia.
            Pozdro
            • okeciak Re: (...) 05.09.03, 13:22
              Ja juz kiedys wyrazilem swoja opinie na temat platnych pilkarzykow.
              Jestem stanowczo za nieodplatnymi pilkarzykami zaznaczam stanowczo.
              Dodatkowe opcje gry niech sobie beda platne to dowolny wybor kazdego gracza
              ktorego na to stac i ktory ma ochote je miec.
              Co do gry to zapewne bawi sie w nia masa mlodych ludzi zreszta to widac po
              uzytkownikach czata i forum ktorych byc moze nie bedzie stac na zaplacenie
              nawet symbolicznej oplaty.POzbawianie ich tego tylko po to zeby walczyc z
              klonami badz dla zwiekszenia puli nagrod wydaje mi sie sporym
              grubianstwem.Zreszta ja sam osobiscie bym zrezygnowal gdyby pilkarzyki byly
              platne i nie dlatego ze mnie nie stac na 10 pln+vat tylko w imie zasad jak to
              juz chyba Prezes Ugugunan napisal.
              Dlatego jeszcze raz oglaszam ze jestem przeciw wprowadzaniu oplat za
              korzystanie.

Pozdrawiam Oke
      • mufan Re: Do redakcji i prezesów o przyszłości piłkarzy 05.09.03, 14:38
        No to jeszcze ja się dołączę do głosu ludu piłkarzykowego.Może się komuś
        narażę, ale też jestem za tym, aby wprowadzić chociaż minimalną odpłatność za
        piłkarzyki.I to nie w celu wyeliminowania klonów tylko podniesienia jakosci
        gry.Nic na świecie nie ma za darmo. A już pyskowanie do redakcji w sprawie
        różnych błahostkach mnie dobija.Masz fajną grę za darmo to siedz cicho i
        graj,bo za rok może jej nie być.
        Inna sprawa to płacenie 10 złotych za te frajerskie dodatki.Uważam ,że to
        przesada.Cena zasługuje na coś więcej...np mechanizm przeliczający punkty na
        bramki i pozwalający kreować własne ligi i puchary na zasadzie przelicznika
        punktowo-bramkowego...ale to tylko marzenia...pozdrawiam i zyczę pokory ;-)
        • redakcja Ciężka ta dyskusja z Wami bardzo 07.09.03, 15:31
          1. Ciężka ta dyskusja. Zarzucacie nam, że jesteśmy pazerni tymczasem my po
          prostu nie możemy do tej gry dłużej dokładać. O kosztach pisałem wielokroć - są
          bardzo duże.
          Chcecie wszystko za darmo, bo sie przezwyczailiście, że w necie wszystko musi
          byc za friko. A za inne gry płaci sie przecież w sklepie, w kiosku albo przez
          telefon.

2. Prowadzimy, naszym skromnym zdaniem, fajną grę. Co rok jest dwukrotnie
          modernizowana. Mamy porządne nagrody. A za fajna usługę trzeba płacić. Szukamy
          dobrego modelu. Może Piłkarzyki Plus za 10 zł to kiepski pomysł, może startowe
          za 4 zł jest lepszy.

3. Nie uważam ze 10 zł za PPlus to za dużo. Gdyby to był tylko dostep do PPlus
          to OK, ale w tej cenie jest 14 SMS. Tu nie ma zgody. Moze trzeba płatna grę i
          wyniki poprzez SMS rozdzielic.

4. Wprowadzenie dodatkowych nagród za kolejke dla plusowców nie jest naszym
          zdaniem złamaniem żadnych zasad. Złamanie byłoby wtedy gdybysmy oglosili ze
          skuter jest tylko dla plusowców :)
          Chcemy dodatkowo nagrodzic uzytkowników Plus i mamy do tego prawo.
          Główne nagrody i sposoby ich zdobywania są bez zmian.

5. Pretensje o to, że nie mówilismy od początku, że będzie można wygrać zegarki
          w trzech katergoriach? Tego nawet skomentowac nie można!

6. Nie uważamy, że młodych internautów nie stac na kilka zlotych opłaty za
          trwającą 4 miesiące zabawe. A ile kosztuje kawiarenka internetowa? bilet do
          kina? O piwie nie wspomnę.

7. Mufan napisz dokładnie co proponujesz redakcja_adam@gazeta.pl
          • patrax Re: Ciężka ta dyskusja z Wami bardzo 07.09.03, 19:08
            redakcja napisała:

> 1. Ciężka ta dyskusja.
            *** I bardzo dobrze że jest jakaś dyskusja. Czasami musi być ona ciężka żeby
            później lepiej sie nam Prezesom grało a wam Redakcji lepiej się obsługiwało.

Zarzucacie nam, że jesteśmy pazerni
            *** Bo jesteście pazerni i na kasę i przede wszystkim na ilość kont.

tymczasem my po
            > prostu nie możemy do tej gry dłużej dokładać. O kosztach pisałem wielokroć -
            są bardzo duże.
            > Chcecie wszystko za darmo, bo sie przezwyczailiście, że w necie wszystko
            musi
            > byc za friko. A za inne gry płaci sie przecież w sklepie, w kiosku albo
            przez
            > telefon.
            *** Co fakt to fakt jest to niewątpliwie spory koszt.

> 2. Prowadzimy, naszym skromnym zdaniem, fajną grę.

*** Mało powiedziane, gra jest nawet Bardzo Fajna za co Redakcji serdecznie
            dziękuje.

Co rok jest dwukrotnie modernizowana. Mamy porządne nagrody.
            Nagrody główna owszem niezła reszta nagród także ale wydaje mi się że powinno
            być więcej nagród niekoniecznie drogich tzn. pocieszenia.

A za fajna usługę trzeba płacić. Szukamy
            > dobrego modelu. Może Piłkarzyki Plus za 10 zł to kiepski pomysł, może
            startowe
            > za 4 zł jest lepszy.

*** Na pewno tak startowe powiecmy w wysokości 5zł jest do przyjęcia ale to
            powinno się wiązać z większą ilością nagród np. pierwszej 100 w klasyfikacji.

> 3. Nie uważam ze 10 zł za PPlus to za dużo. Gdyby to był tylko dostep do
            PPlus to OK, ale w tej cenie jest 14 SMS. Tu nie ma zgody. Moze trzeba płatna
            grę i
            > wyniki poprzez SMS rozdzielic.
            *** 10zł za piłkarzyki Plus to nieporozumienie.
            A ile kosztuje kawiarenka internetowa? bilet do
            > kina? O piwie nie wspomnę.
            *** Jak zawsze redakcja dobitnie daje przykłady owszem mniejsza ilość wypitego
            piwa przez nieletnich w zamian za pare drużyn w piłkarzykach to napewno
            pozytywny aspekt, głównie dla rodziców tych dzieci.
            • slonecko Re: pozdrawiam 07.09.03, 20:51
              cool zabawa, piłkarzyki za free i chwała za to, pozdrawiam !
      • ugugunana Oświadczenie i propozycje usprawnienia gry... 08.09.03, 13:29
        Witam po latach! *-)

Oficjalnie przyznaję, że użycie przeze mnie sformułowania: "ordynarne
        naciagąctwo" było z mojej strony lekkim nadużyciem... Podekscytowałem się
        niepotrzebnie... Chodzi tu raczej o zwykłe naciągactwo... *-)

Jeśli zaś chodzi o politykę cenową, to widzę tu bardzo proste rozwiązanie,
        uzależniające zmianę ceny zawodnika od ilosci punktów zdobytych w danej
        kolejce... Dzięki temu, zmieniałyby się relatywnie ceny piłkarzy wszystkich
        klubów a systemowa standaryzacja odciążyłaby ponad wselką wątpliwość
        redakcję...*-) Komputer przeliczałby punkty na kasę...

Nieodzowną zmianą, powinno być blokowanie możliwości transferów od rozpoczęcia
        kolejki do momentu przeliczenia wartości futbolistów... Podobnie powinno być w
        ligach prywatnych - powiedzmy od 5-tej kolejki, blokada przyjęć i wykluczeń z
        ligi...

Powyższe zmiany z całą pewnością urealniłyby grę i oszczędziłyby redakcji
        pomówień o mataczenie cenami i klasyfikacjami... Konkursy na najdrozszą
        drużynę rundy oraz najlepszą lige pryw. nabrałyby innego, zdrowego wymiaru...

Tyle na dziś - PZDR. uGu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka