Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CZY OLI TO NAPRAWDĘ POLSKI SPORTOWIEC?

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.02, 04:10
    Zarzuca się kapitule wyboru sprtowca w TVP, że nie nominowała Olisadebe do
    nagrody na Polskiego Sprtowca Roku. Dla mnie to z niego taki Polak, jak ze mnie
    azjata. Dopóki nie powie mi z ekranu choćby dzień dobry lub do widzenia po
    polsku, to może być żółty, czarny lub siny,nie będę miał cienia wiary w jego
    polskość. Strzelił parę bramek i okey, nie jestem rasistą, ale wolałbym żeby
    nasza reprezentacja była narodowa, jak z nazwy wynika. To przepisy na Swiecie
    zwariowały i dlatego mamy takiego polaka, który nie ma z Polską nic wspólnego,
    oprócz goli i jedzenia schabowego. Teraz nie zawsze łapie się w pierwszym
    składzie średniej drużyny europejskiej, już wolę Dudka, który gra w jednej z
    najlepszych kapel piłkarskich na świecie. Wybór jak najbardziej popieram.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Rafał Re: CZY OLI TO NAPRAWDĘ POLSKI SPORTOWIEC? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.02, 04:20
        Znowu się urwał jakiś z choinki... BTW, jest coś niesamowicie rozwalającego w
        zdaniach rozpoczynających się od "Ja nie jestem rasistą, ale..." Jedno
        śmieszniejsze od drugiego.
        • Gość: kajo95 Re: CZY OLI TO NAPRAWDĘ POLSKI SPORTOWIEC? IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 03.01.02, 07:44
          Gość portalu: Rafał napisał(a):

> Znowu się urwał jakiś z choinki... BTW, jest coś niesamowicie rozwalającego w
          > zdaniach rozpoczynających się od "Ja nie jestem rasistą, ale..." Jedno
          > śmieszniejsze od drugiego.

to ja jestem drugim, który urwał się z choinki. nieważne czy czarny czy biały
          albo czy żółty. nienominowanie oliego do tytułu polskiego sportowca roku jest
          słuszne tak samo jak było by to słuszne w przypadku chociażby josepha mcnull'a
          nawet gdyby ten center w pojedynkę zdobył nam mistrza świata w kosza.
          michalczewski - mimo że uwielbiany w niemczech - nigdy sportowcem roku w
          niemczech nie został i nie zostanie. tak na marginesie - olisadebe ma podwójne
          obywatelstwo - bo zachował przecież także i nigeryjskie. chyba trochę głupio by
          wyglądało gdyby - a jest to przecież teoretycznie możliwe - został najlepszym
          sportowcejm roku i w polsce i w nigerii...
          • Gość: Rafał Re: CZY OLI TO NAPRAWDĘ POLSKI SPORTOWIEC? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.02, 18:05
            Świerczewski ma obywatelstwo francuskie, Warzycha - greckie, Zdebel -
            niemieckie. Jeśli któryś z nich byłby nominowany do tytułu Sportowca Roku, to
            też byście narzekali? Nie, bo to co piszecie, to tylko wyraz antypatii (na tle
            rasowym) do naszego najlepszego piłkarza, którą próbujecie wymyślnie uzasadniać
            na różne sposoby. Olisadebe jest Polakiem - z wyboru, ale Polakiem.
            • Gość: Porter Re: CZY OLI TO NAPRAWDĘ POLSKI SPORTOWIEC? IP: *.ppp.polbox.pl 04.01.02, 01:43
              Widzisz, tu nie ma symetrii: Swierczewski czy Warzycha urodzili sie Polakami, a
              obywatelstwo to tylko - mimo wszystko - swistek papieru. Taki Traugutt nie mial
              polskiego obywatelstwa, a Polakiem byl bez watpienia. Podobnie Gabriel
              Narutowicz, czy Henryk Sienkiewicz. Olisadebe jest obywatelem polskim, ale -
              moim zdaniem - nie czyni to z niego Polaka. Nie znaczy to, ze jest gorszy od
              Polakow. Jest po prostu Nigeryjczykiem.
      • znawca Re: OLI TO NAPRAWDĘ POLSKI SPORTOWIEC 03.01.02, 08:09
        Gość portalu: janusz napisał(a):

> Dopóki nie powie mi z ekranu choćby dzień dobry lub do widzenia po
        > polsku, to może być żółty, czarny lub siny,nie będę miał cienia wiary w jego
        > polskość.

Drogi Januszu, pomimo tego, że jesteś rasistą, wyjątkowo swobodnie podchodzisz do
        sprawy "udowodnienia" polskości. Wystarczy powiedzieć dzień dobry i już?
        Ty sam nie jesteś Polakiem moim zdaniem, bo nigdy Mi nic nie powiedziałeś z
        ekranu.
        A tak na serio, Olisadebe jest bardziej polski od większości z was, bo on sam
        spośród tysięcy państw wybrał Polskę. Uznał Ją za najpiękniejszy kraj. Natomiast
        wy jesteście Polakami tylko dlatego, że musicie. Sami pewnie wolelibyście być
        Amerykaninami lub Niemcami.
        • Gość: Wojtas Re: OLI TO POLSKI SPORTOWIEC IP: *.chello.pl 03.01.02, 09:47
          Znawca - brawo !
          Dopierdoliłeś tym "naszym" niezbornym umysłowo naziolom.
          Jebać "88" jebać !!!

Oli więcej zrobił dla Polski niż każdy z tych zakochanych w Hitlerze nazioli. I
          nie pierdolcie mi, że jesteście polskimi patriotami. Jesteście tylko
          faszystowskimi śmieciami, a wasi prekursorzy wymordowali parę milonów Polaków !
        • Gość: kajo95 do znawcy IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 03.01.02, 10:21
          znawca napisał(a):

> A tak na serio, Olisadebe jest bardziej polski od większości z was, bo on sam
          > spośród tysięcy państw wybrał Polskę. Uznał Ją za najpiękniejszy kraj.

ręce mi opadają jak to czytam, tym bardziej że podobno jest "...na serio".
          po pierwsze:
          olisadebe wybierał spośród tysięcy kobiet a nie państw i wybrał nie
          najpiękniejszy kraj ale najpiękniejszą kobietę (dodajmy, że jego zdaniem).
          po drugie:
          "(...) zdecydowałem się przyjąć polskie obywatelstwo bo była to dla mnie ogromna
          szansa zaprezentowania się na mś. w nigerii wszyscy patrzą na to gdzie grasz a
          nie jak grasz i występując w lidze polskiej nie miałbym szans na otrzymanie
          powołania do reprezentacji nigerii."
          jedno pytanko: kto to powiedział?
          • Gość: Wojtas Re: do ślunzoka - kajo95 IP: *.chello.pl 03.01.02, 10:27
            Gość portalu: kajo95 napisał(a):

> znawca napisał(a):
            >
            > > A tak na serio, Olisadebe jest bardziej polski od większości z was, bo on
            > sam
            > > spośród tysięcy państw wybrał Polskę. Uznał Ją za najpiękniejszy kraj.
            >
            > ręce mi opadają jak to czytam, tym bardziej że podobno jest "...na serio".
            > po pierwsze:
            > olisadebe wybierał spośród tysięcy kobiet a nie państw i wybrał nie
            > najpiękniejszy kraj ale najpiękniejszą kobietę (dodajmy, że jego zdaniem).
            > po drugie:
            > "(...) zdecydowałem się przyjąć polskie obywatelstwo bo była to dla mnie ogromn
            > a
            > szansa zaprezentowania się na mś. w nigerii wszyscy patrzą na to gdzie grasz a
            > nie jak grasz i występując w lidze polskiej nie miałbym szans na otrzymanie
            > powołania do reprezentacji nigerii."
            > jedno pytanko: kto to powiedział?

A ty "kajo95" czujesz się Niemcem czy Polakiem ?
            Bo ostanio plułeś na Polski Naród i twierdziłeś, że Niemcy zrobią z nami
            porządek. (Już nie pamietam, czy zrobią ten "porządek" na Śląsku czy w całej
            Polsce ).
            Datego swoje prowokacje volksdeutschu wsadź sobie w dupę !!!
            • Gość: kajo95 do wojtasa IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 03.01.02, 10:37
              Gość portalu: Wojtas napisał(a):

> Gość portalu: kajo95 napisał(a):
              >
              > > znawca napisał(a):
              > >
              > > > A tak na serio, Olisadebe jest bardziej polski od większości z was, b
              > o on
              > > sam
              > > > spośród tysięcy państw wybrał Polskę. Uznał Ją za najpiękniejszy kraj
              > .
              > >
              > > ręce mi opadają jak to czytam, tym bardziej że podobno jest "...na serio".
              > > po pierwsze:
              > > olisadebe wybierał spośród tysięcy kobiet a nie państw i wybrał nie
              > > najpiękniejszy kraj ale najpiękniejszą kobietę (dodajmy, że jego zdaniem).
              > > po drugie:
              > > "(...) zdecydowałem się przyjąć polskie obywatelstwo bo była to dla mnie o
              > gromn
              > > a
              > > szansa zaprezentowania się na mś. w nigerii wszyscy patrzą na to gdzie gra
              > sz a
              > > nie jak grasz i występując w lidze polskiej nie miałbym szans na otrzymani
              > e
              > > powołania do reprezentacji nigerii."
              > > jedno pytanko: kto to powiedział?
              >
              >
              > A ty "kajo95" czujesz się Niemcem czy Polakiem ?
              > Bo ostanio plułeś na Polski Naród i twierdziłeś, że Niemcy zrobią z nami
              > porządek. (Już nie pamietam, czy zrobią ten "porządek" na Śląsku czy w całej
              > Polsce ).
              > Datego swoje prowokacje volksdeutschu wsadź sobie w dupę !!!

nie jestem ze śląska cwelu - tutaj czasowo mieszkam i pracuję ale zmartwię cię -
              ślązacy to całkiem fajni ludzie. rozwiń swoją głupawą myśl o jakims porządku bo
              nie kumam co ci się w nocy śniło. a co do prowokacji - to przecież cytat z
              wywiadu udzielonego przez olisadebe "piłce nożnej". pewnie niedługo usłyszymy
              dementi - bo olisadebe często się zdarza udzielać wywiadów a potem przepraszać,
              że go źle zrozumiano albo, że on tak nie powiedział.
              • Gość: Sylwek Re: kajo95 - ślunski cwel udający teraz gorola IP: *.chello.pl 03.01.02, 11:08
                kajo95 - jesteś hitlerowską gnidą !
                • Gość: kajo95 Re: kajo95 - ślunski cwel udający teraz gorola IP: *.tychy.sdi.tpnet.pl 03.01.02, 11:45
                  Gość portalu: Sylwek napisał(a):

> kajo95 - jesteś hitlerowską gnidą !

wolę być hitlerowską świnią - ładniej brzmi.
      • kalasznikow1 Re: CZY OLI TO NAPRAWDĘ POLSKI SPORTOWIEC? 03.01.02, 11:58
        kajo prawdziwi Niemcy nie chcieliby na ciebie nawet nazygac.Mi tez by bylo zygow na ciebie
        szkoda.
        • Gość: Gucwa kajo ok! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.01.02, 12:18
          Walić w mordę jebanych obrońców czarnucha. Kim on jest??? zwykłym bananem i
          tyle, z niego taki Polak jak z koziej dupy trąba, i zmieni tego fakt że swoją
          pałą posuwa tą białą tfu...z naszego kraju, co jej tyłek skopali w barze dla
          czarnych. Niech zabiera się z nim do grecji i gnije tam do końca życia!!!
          • antoni.goczal Re: kajo i gucwa ! Dwie szwabskie kurwy !!! 03.01.02, 13:01
            Ja bym brzydziłbym się wysrać na ich głupie ryje !
            OLI JEST OKE'Y !!!
            • Gość: gucwa Re: zatem łykaj jego..... IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.01.02, 13:41
              skoro oli taki jest ok. to podstaw mu swoj tyłek, albo lepiej gębę i niech ci
              do niej wsadzi albo narobi, i morrrrda psie!!!!
              • antoni.goczal Re: gucwa ! Nie licz na to, żesię wysram na .... 03.01.02, 14:27
                ... twój przecwelny ryj ! rzestań już o to zabiegać, gnido !
                Nic z tego. Spierdalaj !!!
                • Gość: gucwa goczal nadstaw tylek dla bambusa IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 03.01.02, 14:33
                  powiedz kto cie robił i gdzie???? znasz swoich starych??? nie szczekają
                  czasem??? ale niedługo takich jak ty i innych bananowców powysyłamy na
                  madagaskar.
                  • Gość: Andy Re: Oli jest w porzo !!! gucwa to gówno !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 03.01.02, 14:51
                    gucwa - wypierdalaj pryszczu liście pompować !
                  • Gość: M Re: goczal nadstaw tylek dla bambusa IP: *.chello.pl 03.01.02, 14:52
                    Ośla ławka.
                    • Gość: kolej Re: goczal nadstaw tylek dla bambusa IP: *.stacje.agora.pl 03.01.02, 16:09
                      ad personam - idioci
                      od meritum - Oli, oczywiście, jest Polakiem. Kwestia, czy na sportowca roku bardziej on czy Dudek,
                      jest dyskusyjna. Moim zdaniem on - bez niego byśmy nie awansowali, bez Dudka, np. z Matyskiem,
                      chyba tak.
                      • Gość: szatan wymyślacie znawcy a prawdę mówiąc gucwa to dop.huj IP: *.pl 03.01.02, 16:36
                        znawca - kontrowersyjny, kulturalny a czasem mniej, czasem niby autorytatywna
                        wypowiedź a w efekcie totalna bzdura, innym razem trafne uwagi i ostry żarcik...
                        ..krytyczny wobec siebie i innych....walczy z głupotą chamstwem i stereotypami..

gucwa - chuj, prostak kórwa jego mać, idiota, małomiasteczkowy prowokator
                        i żigolo, słoma mu z butów wystaje, nieokiełznany neandertalczyk, cwelili go
                        starzy cwelili go koledzy, nikt go nie sznuje i nie lubi a co najtragiczniejsze
                        nikt nie bierze jego zdania pod uwagę...w realu go ludzie po prostu ignorują..
                        ...dlatego tutaj za wszelką cenę chce się pokazać, być mnoże ma satysfakcję z
                        takiego zachowania..mam nadzieję że jego obecność na tym forum to nie udany
                        epizod....
                      • Gość: Porter Kim jest swietny pilkarz Olisadebe? IP: *.orion.pl 03.01.02, 16:38
                        Gość portalu: kolej napisał(a):

> ad personam - idioci

zgadzam sie, to poza dyskusja.

> od meritum - Oli, oczywiście, jest Polakiem.

A to jest dyskusyjne. Prosze zatem o definicje Polaka.
                        Kto to jest Polak?

> Kwestia, czy na sportowca roku bardziej on czy Dudek,
                        > jest dyskusyjna.

Ale nie jest ona przedmiotem sporu. Moim zdaniem Olisadebe mial wiekszy udzial w
                        awansie niz Dudek. Kwestia, czy jest _polskim_sportowcem_.

• Gość: Uszol Re: Kim jest swietny pilkarz Olisadebe? IP: *.hypermart.net 03.01.02, 19:27
                          Jest polskim obywatelem, więc i polskim sportowcem. A co, może nie?
                          • Gość: Porter Re: Kim jest swietny pilkarz Olisadebe? IP: *.ppp.polbox.pl 04.01.02, 01:38
                            Ale jest tez obywatelem nigeryjskim. Jak sie uprze, moze zostac takze
                            obywatelem np. niemieckim lub francuskim...
                            Mnie chodzi o to, jakiej narodowosci jest ten znakomity pilkarz, ktoremu
                            zawdzieczamy awans do finalow MS.
                            • Gość: Jędrek Re: Kim jest swietny pilkarz Olisadebe? IP: *.chello.pl 04.01.02, 08:23
                              Gość portalu: Porter napisał(a):

> Ale jest tez obywatelem nigeryjskim. Jak sie uprze, moze zostac takze
                              > obywatelem np. niemieckim lub francuskim...
                              > Mnie chodzi o to, jakiej narodowosci jest ten znakomity pilkarz, ktoremu
                              > zawdzieczamy awans do finalow MS.

Porter ! Nie pij tyle ! A teraz weź kajecik, ołóweczek i pilnie zapisuj:
                              EMANUEL OLISADEBE, PIŁKARZ DZIĘKI KTÓREMU POLSKA ZAGRA W FINAŁACH MISTRZOSTW
                              ŚWIATA, JEST OBYWATELEM POLSKIM NARODOWOŚCI NIGERYJSKIEJ !
                              Przepiszesz to 250 razy i nauczysz się tego na pamięć !!!

PS
                              Parafrazując można by powidzieć, że jeden z niewielu naszych mądrych przywodców -
                              król Batory, był Polakiem narodowości węgierskiej.
                              • Gość: Gucwa Re: Kim jest swietny pilkarz Olisadebe? IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 04.01.02, 08:36
                                No własnie?????? kim jest?????? zerem!!!!!!! do tego czarnym, a Batory to był
                                frajer, a nie król, całkiem dobre porównaniie do tego czarnucha, szkoda tylko
                                że Batory też nie był czarny.
                                mało się nie posracie nad tym czarnuchem i mi się chce rzygac na te zachwyty i
                                peony
                              • Gość: Porter Re: Kim jest swietny pilkarz Olisadebe? IP: *.orion.pl 04.01.02, 13:16
                                Gość portalu: Jędrek napisał(a):

> Gość portalu: Porter napisał(a):
                                >
                                > > Ale jest tez obywatelem nigeryjskim. Jak sie uprze, moze zostac takze
                                > > obywatelem np. niemieckim lub francuskim...
                                > > Mnie chodzi o to, jakiej narodowosci jest ten znakomity pilkarz, ktoremu
                                > > zawdzieczamy awans do finalow MS.
                                >
                                > Porter ! Nie pij tyle ! A teraz weź kajecik, ołóweczek i pilnie zapisuj:
                                > EMANUEL OLISADEBE, PIŁKARZ DZIĘKI KTÓREMU POLSKA ZAGRA W FINAŁACH MISTRZOSTW
                                > ŚWIATA, JEST OBYWATELEM POLSKIM NARODOWOŚCI NIGERYJSKIEJ !
                                > Przepiszesz to 250 razy i nauczysz się tego na pamięć !!!
                                >
                                > PS
                                > Parafrazując można by powidzieć, że jeden z niewielu naszych mądrych przywodców
                                > -
                                > król Batory, był Polakiem narodowości węgierskiej.

Nieprawda.
                                Stefan Batory nie byl Polakiem, nie uwazal sie za Polaka, ani nikt jego za Polaka
                                nie uwazal. Byl Wegrem (a wlasciwie Siedmiogrodzianinem) na polskim tronie.
                                No i, oczywiscie, chwala ci, ze nie baczac na luki w wyksztalceniu, starasz sie
                                uzywac trudnych slow, jak "parafrazujac", ale na przyszlosc uzywaj ich z sensem,
                                bo piszac o Batorym, zadnej parafrazy nie zastosowales.

Co do twierdzenia, ze EMANUEL OLISADEBE, PIŁKARZ DZIĘKI KTÓREMU POLSKA ZAGRA W
                                FINAŁACH MISTRZOSTW ŚWIATA, JEST OBYWATELEM POLSKIM NARODOWOŚCI NIGERYJSKIEJ,
                                to jest to prawda. Czlowiek narodowosci nigeryjskiej jest zwykle zwany
                                Nigeryjczykiem. Zatem EMANUEL OLISADEBE, PIŁKARZ DZIĘKI KTÓREMU POLSKA ZAGRA W
                                FINAŁACH MISTRZOSTW ŚWIATA, JEST OBYWATELEM POLSKIM NARODOWOŚCI NIGERYJSKIEJ jest
                                Nigeryjczykiem z polskim obywatelstwem. Czyli nie jest Polakiem, mimo posiadanego
                                obywatelstwa. W pelni sie z tym zgadzam.

• Gość: magyar Re: Kim jest swietny pilkarz Olisadebe? IP: *.hypermart.net 04.01.02, 13:23
                                  Gość portalu: Porter napisał(a):

> Gość portalu: Jędrek napisał(a):
                                  >
                                  > > Gość portalu: Porter napisał(a):
                                  > >
                                  > > > Ale jest tez obywatelem nigeryjskim. Jak sie uprze, moze zostac takze
                                  >
                                  > > > obywatelem np. niemieckim lub francuskim...
                                  > > > Mnie chodzi o to, jakiej narodowosci jest ten znakomity pilkarz, ktor
                                  > emu
                                  > > > zawdzieczamy awans do finalow MS.
                                  > >
                                  > > Porter ! Nie pij tyle ! A teraz weź kajecik, ołóweczek i pilnie zapisuj:
                                  > > EMANUEL OLISADEBE, PIŁKARZ DZIĘKI KTÓREMU POLSKA ZAGRA W FINAŁACH MISTRZOS
                                  > TW
                                  > > ŚWIATA, JEST OBYWATELEM POLSKIM NARODOWOŚCI NIGERYJSKIEJ !
                                  > > Przepiszesz to 250 razy i nauczysz się tego na pamięć !!!
                                  > >
                                  > > PS
                                  > > Parafrazując można by powidzieć, że jeden z niewielu naszych mądrych przyw
                                  > odców
                                  > > -
                                  > > król Batory, był Polakiem narodowości węgierskiej.
                                  >
                                  > Nieprawda.
                                  > Stefan Batory nie byl Polakiem, nie uwazal sie za Polaka, ani nikt jego za Pola
                                  > ka
                                  > nie uwazal. Byl Wegrem (a wlasciwie Siedmiogrodzianinem) na polskim tronie.
                                  > No i, oczywiscie, chwala ci, ze nie baczac na luki w wyksztalceniu, starasz sie
                                  >
                                  > uzywac trudnych slow, jak "parafrazujac", ale na przyszlosc uzywaj ich z sensem
                                  > ,
                                  > bo piszac o Batorym, zadnej parafrazy nie zastosowales.

A czy Węgrzy nie uważają czasem pewnego urodzonego w Polsce generała za Węgra i
                                  SWOJEGO wielkiego bohatera narodowego?

> Co do twierdzenia, ze EMANUEL OLISADEBE, PIŁKARZ DZIĘKI KTÓREMU POLSKA ZAGRA W
                                  > FINAŁACH MISTRZOSTW ŚWIATA, JEST OBYWATELEM POLSKIM NARODOWOŚCI NIGERYJSKIEJ,
                                  > to jest to prawda. Czlowiek narodowosci nigeryjskiej jest zwykle zwany
                                  > Nigeryjczykiem. Zatem EMANUEL OLISADEBE, PIŁKARZ DZIĘKI KTÓREMU POLSKA ZAGRA W
                                  > FINAŁACH MISTRZOSTW ŚWIATA, JEST OBYWATELEM POLSKIM NARODOWOŚCI NIGERYJSKIEJ je
                                  > st
                                  > Nigeryjczykiem z polskim obywatelstwem. Czyli nie jest Polakiem, mimo posiadane
                                  > go
                                  > obywatelstwa. W pelni sie z tym zgadzam.

A ja reprezentuję poglądy wg. których można być i Polakiem i Nigeryjczykiem.
                                  • Gość: antoni.goczal Re: Kim jest swietny pilkarz Olisadebe? IP: 212.76.37.* 04.01.02, 14:11
                                    Porter - baranie ! Naucz się czytać "Polaku" od siedmiu boleści.
                                    A w góle to spierdalaj na drzewo liście pompować !
                                    • znawca Re: Kim jest swietny pilkarz Olisadebe? 04.01.02, 14:34
                                      Gość portalu: antoni.goczal napisał(a):

> Porter - baranie ! Naucz się czytać "Polaku" od siedmiu boleści.
                                      > A w góle to spierdalaj na drzewo liście pompować !

To się nazywa dobra argumentacja.
                                      gościu antoni jesteś kretynem!
                                      • Gość: Porter Re: Kim jest swietny pilkarz Olisadebe? IP: *.orion.pl 04.01.02, 17:00
                                        znawca napisał(a):

> Gość portalu: antoni.goczal napisał(a):
                                        >
                                        > > Porter - baranie ! Naucz się czytać "Polaku" od siedmiu boleści.
                                        > > A w góle to spierdalaj na drzewo liście pompować !
                                        >
                                        > To się nazywa dobra argumentacja.
                                        > gościu antoni jesteś kretynem!

Ja tam takich lubie. Stanowia dla mnie zywy dowod wyznawanej przeze mnie tezy, ze
                                        masowe uczenie czytania i pisania nie ma sensu. Czy swiat nie bylby lepszy, gdyby
                                        p. Antoni Goczał nie mogl uczestniczyc w dyskusjach? Nic ciekawego nie wnosi,
                                        jednych drazni, innych zniecheca, a tak siedzialby sobie na gumnie i
                                        przygotowywal do prac polowych.

• Gość: Porter Re: Kim jest swietny pilkarz Olisadebe? IP: *.orion.pl 04.01.02, 16:56
                                    Gość portalu: magyar napisał(a):

> Gość portalu: Porter napisał(a):
                                    >
                                    > > Gość portalu: Jędrek napisał(a):
                                    > >
                                    > > > Gość portalu: Porter napisał(a):
                                    > > >
                                    > > > > Ale jest tez obywatelem nigeryjskim. Jak sie uprze, moze zostac
                                    > takze
                                    > >
                                    > > > > obywatelem np. niemieckim lub francuskim...
                                    > > > > Mnie chodzi o to, jakiej narodowosci jest ten znakomity pilkarz,
                                    > ktor
                                    > > emu
                                    > > > > zawdzieczamy awans do finalow MS.
                                    > > >
                                    > > > Porter ! Nie pij tyle ! A teraz weź kajecik, ołóweczek i pilnie zapis
                                    > uj:
                                    > > > EMANUEL OLISADEBE, PIŁKARZ DZIĘKI KTÓREMU POLSKA ZAGRA W FINAŁACH MIS
                                    > TRZOS
                                    > > TW
                                    > > > ŚWIATA, JEST OBYWATELEM POLSKIM NARODOWOŚCI NIGERYJSKIEJ !
                                    > > > Przepiszesz to 250 razy i nauczysz się tego na pamięć !!!
                                    > > >
                                    > > > PS
                                    > > > Parafrazując można by powidzieć, że jeden z niewielu naszych mądrych
                                    > przyw
                                    > > odców
                                    > > > -
                                    > > > król Batory, był Polakiem narodowości węgierskiej.
                                    > >
                                    > > Nieprawda.
                                    > > Stefan Batory nie byl Polakiem, nie uwazal sie za Polaka, ani nikt jego za
                                    > Pola
                                    > > ka
                                    > > nie uwazal. Byl Wegrem (a wlasciwie Siedmiogrodzianinem) na polskim tronie
                                    > .
                                    > > No i, oczywiscie, chwala ci, ze nie baczac na luki w wyksztalceniu, staras
                                    > z sie
                                    > >
                                    > > uzywac trudnych slow, jak "parafrazujac", ale na przyszlosc uzywaj ich z s
                                    > ensem
                                    > > ,
                                    > > bo piszac o Batorym, zadnej parafrazy nie zastosowales.
                                    >
                                    > A czy Węgrzy nie uważają czasem pewnego urodzonego w Polsce generała za Węgra i
                                    >
                                    > SWOJEGO wielkiego bohatera narodowego?

Bez watpienia, Bem Apo jest tam znany i kochany, ale przeciez nie uwazaja go za
                                    Wegra!
                                    [...]
                                    > A ja reprezentuję poglądy wg. których można być i Polakiem i Nigeryjczykiem.

Ja tez. Dzieci panstwa Olisadebe beda zarowno Polakami, jak i Nigeryjczykami. Oli
                                    jest Nigeryjczykiem.

A propos Nigeria jest krajem niesamowicie rasistowskim. jakos tak za Nixona
                                    Amerykanie chcieli im zrobic dobrze i przyslali Czarnego ambasadora. Nigeryjczycy
                                    smiertelnie sie obrazili, bo jako potomek niewolnikow, taki ambasador nie mogl
                                    byc dla nich zadnym partnerem. Musial go Nixon (czy wlasciwie Departament Stanu
                                    szybciutko odwolac,
      • Gość: Mr Shade Re: CZY OLI TO NAPRAWDĘ POLSKI SPORTOWIEC? IP: *.leczna.dialup.inetia.pl 03.01.02, 18:14
        Ale czy Ty i kilka innych osób w tym wątku gole strzelone przez Olisadebe
        zaliczacie na konto polskiej reprezentacji czy przeciwników? Czy w takim razie
        powinniśmy się wycofać z MŚ, bo po odliczeniu goli Olisadebe, nie
        zakwalifikowaliśmy się do nich?
        • Gość: Jędrek Re: Uwaga ! "Gucwa" to niemiecka szmata ! IP: *.chello.pl 04.01.02, 08:44
          Olać tą szwabską kurwę ! Jego zasrana reprezenatcja kupiła sobie wygraną z
          Ukrainą. Inaczej by nie awansowali do finałów.
          p.s.
          Jak Angole dojebali szwabom 5:1 to "gucwa" probował powiesić się w sraczu. Ale
          go odcięli. Niestety.
          • Gość: Czarek Re: Oli jest w porzo !!! "gucwa" to kapuś !!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.01.02, 10:57
            I to by było na tyle.
            • Gość: gucwa czarnuch na drzewo ! IP: *.166.195.213.2127.waw-mec.leased-e.ids.pl 07.01.02, 08:50
              możecie mi skoczyć frajerzy, tak jak skacze małysz i cała tajnerowska banda!!!!
      • Gość: Kan Re: CZY OLI TO NAPRAWDĘ POLSKI SPORTOWIEC? IP: 157.25.84.* 07.01.02, 10:07
        Powtarzam swój post, bo jak widzę, znowu rozgorzała dyskusja Czy Oli to Polak a
        jak ktoś tak nie uważa to zapewne jest rasistą.

Nadanie komuś obywatelstwa polskiego i wręczenie polskiego paszportu nie czyni
        automatycznie go Polakiem. On posiada obywatelstwo i prawa związane z nim
        natomiast nikt nie przekona mnie, że Oli czuje się związany uczuciowo z Polską
        ( żona nie ma tu nic wspólnego). Co, w takim razie czuje Oli do swojej
        ojczyzny, rodziny, znajomych ?
        Byłem w różnych krajach europejskich, także na innym kontynencie i mogę
        powiedzieć, że wiele krajów mi się podobało i że chciałbym tam np. kupić dom i
        od czasu do czasu tam mieszkać, ale nigdy bym nie powiedział, że kocham ten
        kraj nawet gdybym miał tamtejsze obywatelstwo.
        Ojczyznę ma się jedną.
        Czy Polak otrzymujący obywatelstwo amerykańskie uważany jest za amerykanina ?
        Nie, ma te same prawa ale kulturowo i emocjonalnie związany jest z Polską.
        Dopiero jego dzieci mogą być uważane za amerykanów.

Uważam Oliego za wspaniałego piłkarza niezależnie czy byłby białym, żółtym czy
        czarnym, ale nie uważam go za Polaka. Jako czarny człowiek też mi nie
        przeszkadza.
        Czy, w związku z moimi poglądami mogę być nazwany rasistą.
        Napewno nie.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka