wiwi1 23.07.11, 11:46 Dziewczyny pomozcie szukam dla coreczki imienia, ktore by bylo slodkie dziewczece i miekkie w stylu Emilka Natalka Lilianka Nelly Natalka niestety odpada, bo ktos mi to imie kiedys obrzydzil. Miala byc Emilka i to imie mi najbardziej pasuje, po prostu sie w nim zakochalam, ale maz sie kategorycznie nie zgadza. Do coreczki pasuje wlasnie takie lagodne miekkie imie. Pozostaje Lilianka, ale moze sa jeszcze inne podobne imiona. Macie jakies pomysly? Aha, mieszkamy w Anglii wiec imie powinno byc podobnie brzmiace po polsku i angielsku. Pomozcie prosze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polonica7 Re: Emilka, Natalka 23.07.11, 12:46 z podanych przez Ciebie podoba mi się tylko Lilianna... Milena Laura Klara Kalina Sonia Idalia Ida Julianna Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Emilka, Natalka 23.07.11, 13:00 Liliana jest jak najbardziej ok. Emilia i Natalia są bardzo popularne, więc może to i lepiej, że odpadły. Aurelia Amalia (nie AmElia) Aniela Alina Antonia Blanka Celina Cecylia Diana Daniela Felicja Flawia Gaja Halina Idalia Julianna Leonia Melania Noemi Olimpia Rozalia Waleria Odpowiedz Link Zgłoś
wiwi1 Re: Emilka, Natalka 23.07.11, 19:29 dziekuje za wasze propozycje Moje typy na chwile obecna to Adela, Liliana, Isabela Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: Emilka, Natalka 23.07.11, 19:46 O! Adela wg mnie jest świetna, dużo lepsza niż Liliana. A dlaczego nie IZabela? Odpowiedz Link Zgłoś
donmari-2 Re: Emilka, Natalka 23.07.11, 21:32 Wszystkie mi się podobają, ale wybrałabym chyba Adelę, ponieważ jest najrzadsza z całej trójki Odpowiedz Link Zgłoś
uwierz_mirando Re: Emilka, Natalka 24.07.11, 13:21 Jestem za Lilianą. Proponuję Melanię i Stefanię. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Emilka, Natalka 24.07.11, 16:43 Z tych trzech wybrałabym Adelę, choć wolałabym Adelajdę albo Adelindę. Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Emilka, Natalka 25.07.11, 13:53 może Kalina (latwe do wymówienia dla Anglików) jeśli nie Emilia to może Kamelia, Kamila? Adela nie jest dla mnie łagodnym, miękkim imieniem - raczej odbieram je twardo, zimno (ale określenia inne miękkie wg mnie imię to na przykład: Hiacynta, Jaśmina, Alina Odpowiedz Link Zgłoś
wyczyny Re: Emilka, Natalka 25.07.11, 13:58 jeszcze przypomniała mi się Dominika, bo Daniela już wyżej padła... Odpowiedz Link Zgłoś