Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Stypendium koszykarskie w Stanach!

IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 11:51
    Jeżeli wiecie coś na ten temat, znacie dobrą uczelnie, podzielcie się wiedzą
    lub doświadczeniem.

Piszcie na adres weasel@poczta.gazeta.pl

Dzięki
    Obserwuj wątek
      • Gość: DANIEL KOSZYKOWKA --- POLSCY TRENERZY IP: 213.17.227.* 27.07.02, 14:13
        KOSZYKOWKA W POLSCE I SZKOLY KOSZYKARSKIE !!!!
        CZY KTOS UMIE MI WYTLUMACZYC DLACZEGO W SZKOLE KOSZYKARSKIEJ W WARCE JEST TYLE
        OBLUDY I ZAMIESZANIA.SAM JESTEM SWIADKIEM GDZIE MOJ LEWORECZNY BRAT KTORY JEST
        NAJSZYBSZYM DOSC SKUTECZNYM I JEDNOCZESNIE JEDYNEM LEWORECZNYM GRACZEM W
        SZKOLE JEST TRAKTOWANY JAK INTRUZ I NIE WPUSZCZANY NA BOISKO PPODCZAS MECZY
        PRZEZ TRENEROW ???
        CXZYZBY PRAWDA O IGNERSKIM BYLA PRAWDZIWA ???
        CZYZBY POLSCY TRENERZY BYLI DO KITU ???
        e-mail:basket_group@interia.pl
      • Gość: MM Re: Stypendium koszykarskie w Stanach! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.07.02, 22:02
        doprawdy nie wiem o co dokladnie chodzi
        dobrymi uczelniami sa wszystki uczestniczace w NCAA Div I
        niektore niestety nie przeyznaja stypendiow za wyniki sportowe (chyba
        princeton, harvard)
        jezeli sie jest zainteresowanym zazwyczaj trzeba zaczac korespondowac z wybrana
        uczelnia - dostepne sa emaile trenerow, trzeba nawiazac kontakt - wyslac kasety
        z meczow, itp
        chociaz szansa jest niewielka (nie chce pisac zerowa) na dostanie pelnego
        stypendium sportowego w usa, bez znaczacego ogrania (np. reprezentacja u-18 itp)
        niewielka, bo przede wszystkim nikt o tobie raczej w usa nie slyszal, nikt nie
        ogladal, i bardzo daleko, aby sie komus chcialo cie ogladac (jesli np o tobie
        nie slyszeli) np. scouci uczelni jezdza po szkolach srednich w usa i werbuja
        najlepszych zawodnikow krajowych do gry na ich univerku.... sa nawet rankingi
        chlopcow z 7,8 klasy i juz ich sie ma pod scisla obserwacja
        jakby cos to pisz
        vze3zxs3@verizon.net
        Ja chcialbym sie przeniesc za rok lub dwa na st.johns university i pograc
        troche w kosza, choc szanse sa b. niewielkie (przez kontuzje)
        • Gość: MM Re: Stypendium koszykarskie w Stanach! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.07.02, 22:19
          mozesz zerknac pod adres
          www.scoutbb.com/
          albo
          www.bigtimerecruit.com/

choc ten drugi to raczej tylko dla ludzi z usa
      • Gość: Crotalus Re: Stypendium koszykarskie w Stanach! IP: 213.17.170.* 29.07.02, 12:35
        Dobre czasy nadchodzą również dla polskich młodych koszykarzy. Amerykańska
        firma Bigg Shott International rozpoczyna nabór utalentowanych sportowców z
        Polski, którzy otrzymają stypendia w uczelniach USA. Chętni mogą składać
        podania pod adresem: Bigg Shott International, Programme for Polish Youth Unit,
        43041 Lorraine Street, Lancaster, Ca 93534 oraz telefonicznie: +661-729-
        2970/fax +661-729-9337 i e-mailem: biggshotintl@lycos.com.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka