Gość: weasel IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 02.08.01, 11:51 Jeżeli wiecie coś na ten temat, znacie dobrą uczelnie, podzielcie się wiedzą lub doświadczeniem. Piszcie na adres weasel@poczta.gazeta.pl Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DANIEL KOSZYKOWKA --- POLSCY TRENERZY IP: 213.17.227.* 27.07.02, 14:13 KOSZYKOWKA W POLSCE I SZKOLY KOSZYKARSKIE !!!! CZY KTOS UMIE MI WYTLUMACZYC DLACZEGO W SZKOLE KOSZYKARSKIEJ W WARCE JEST TYLE OBLUDY I ZAMIESZANIA.SAM JESTEM SWIADKIEM GDZIE MOJ LEWORECZNY BRAT KTORY JEST NAJSZYBSZYM DOSC SKUTECZNYM I JEDNOCZESNIE JEDYNEM LEWORECZNYM GRACZEM W SZKOLE JEST TRAKTOWANY JAK INTRUZ I NIE WPUSZCZANY NA BOISKO PPODCZAS MECZY PRZEZ TRENEROW ??? CXZYZBY PRAWDA O IGNERSKIM BYLA PRAWDZIWA ??? CZYZBY POLSCY TRENERZY BYLI DO KITU ??? e-mail:basket_group@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Stypendium koszykarskie w Stanach! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.07.02, 22:02 doprawdy nie wiem o co dokladnie chodzi dobrymi uczelniami sa wszystki uczestniczace w NCAA Div I niektore niestety nie przeyznaja stypendiow za wyniki sportowe (chyba princeton, harvard) jezeli sie jest zainteresowanym zazwyczaj trzeba zaczac korespondowac z wybrana uczelnia - dostepne sa emaile trenerow, trzeba nawiazac kontakt - wyslac kasety z meczow, itp chociaz szansa jest niewielka (nie chce pisac zerowa) na dostanie pelnego stypendium sportowego w usa, bez znaczacego ogrania (np. reprezentacja u-18 itp) niewielka, bo przede wszystkim nikt o tobie raczej w usa nie slyszal, nikt nie ogladal, i bardzo daleko, aby sie komus chcialo cie ogladac (jesli np o tobie nie slyszeli) np. scouci uczelni jezdza po szkolach srednich w usa i werbuja najlepszych zawodnikow krajowych do gry na ich univerku.... sa nawet rankingi chlopcow z 7,8 klasy i juz ich sie ma pod scisla obserwacja jakby cos to pisz vze3zxs3@verizon.net Ja chcialbym sie przeniesc za rok lub dwa na st.johns university i pograc troche w kosza, choc szanse sa b. niewielkie (przez kontuzje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MM Re: Stypendium koszykarskie w Stanach! IP: *.ny5030.east.verizon.net 27.07.02, 22:19 mozesz zerknac pod adres www.scoutbb.com/ albo www.bigtimerecruit.com/ choc ten drugi to raczej tylko dla ludzi z usa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Crotalus Re: Stypendium koszykarskie w Stanach! IP: 213.17.170.* 29.07.02, 12:35 Dobre czasy nadchodzą również dla polskich młodych koszykarzy. Amerykańska firma Bigg Shott International rozpoczyna nabór utalentowanych sportowców z Polski, którzy otrzymają stypendia w uczelniach USA. Chętni mogą składać podania pod adresem: Bigg Shott International, Programme for Polish Youth Unit, 43041 Lorraine Street, Lancaster, Ca 93534 oraz telefonicznie: +661-729- 2970/fax +661-729-9337 i e-mailem: biggshotintl@lycos.com. Odpowiedz Link Zgłoś