Gość: cichy IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.08, 10:17 Posłowie to wszyscy już mają dekodery, to w dupie jest zwykły zjadacz chleba Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bnew Odkodowane Euro? IP: 89.16.77.* 07.05.08, 11:18 a dlaczego, taki jest biznes, to nie wina polsatu ze kupili prawa, tylko uefy ze te prawa sprzedaje prywatnym stacjom. Zapłacili kupe kasy to mają prawo robić co chcą, TVP nie chciala kupić bo myśleli że im się za darmo należy, niech zwolnią wszystkich niepotrzebnych i przepłacanych partyjnych aparatczyków to będą mieli pieniądze na transmisję. A pozatym mecze reprezentacji i tak będą ogólnodostępne. Dla reszty polecam kanały satelitarne albo sopcasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sceptre Re: Odkodowane Euro? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 12:32 Zgadzam się w 100%. Kupili i mają prawo kodować mecze lub nie. Co do satelity, to ja liczę, że bracia Czesi będą transmitować mecze w otwartej telewizji, którą we Wrocławiu można odbierać bez problemu :D Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Re: Odkodowane Euro? 07.05.08, 15:29 Zgadzam się w 0%! >ja liczę, że bracia Czesi będą transmitować Takiś niby-legalista, te prawa są na teren Chech i nie masz prawa tego oglądać, wtedy jesteś złodziejem. >Kupili i mają prawo kodować mecze lub nie To zależy od licencji i prawa krajowego!!! Dawniej takie mecze musiały lecieć w kanale otwartym, nie wiem jak teraz, polskie prawo za to wymaga puszczenia meczów Polaków. Tak czy inaczej to droga do zmniejszenia popularności piłki nożnej i ME, ja się przestałem interesować Pucharem Polski od kiedy RTL7 ukradł finał PP dla promocji tego żałośnego kanału. Ponadto dawać co 4-ty odcinek np.M jak miłość w Polsacie Extra i wkrótce oglądalność spadnie kilkukrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz_mazurkiewicz Odkodowane Euro? 07.05.08, 11:37 Dlaczego gruba kasa idzie na szajs typu "pseudo gwiazdy łowią ryby w przeręblu" a skąpią 2,5 mln na mistrzostwa kontynentu, które odbywają się co 4 lata... Daleko nam jeszcze do normalnego cywilizowanego kraju białych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
b0d0 bo pseudogwiazdy w przeręblu to MISJA 07.05.08, 13:07 ...co prawda na Marsa, ale zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: bo pseudogwiazdy w przeręblu to MISJA IP: 195.245.213.* 07.05.08, 22:22 I nie chodzi o żadne 2,5 mln tylko o 10 mln. Ja nie chcę żeby TVP moimi pieniędzy nabijała kieszeń Solorzowi. Mam nadzieję, że Polsat się tymi prawami udławi - zresztą wszystko na to wskazuje. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mati Odkodowane Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 12:28 i niech mi ktos odpowie w miare z sensem po co mam placic abonament rtv skoro jako kibic nie moge ogladac finalow ME w "publicznej" (haha) telewizji. jak dla mnie to sprywatyzowac ten caly burdel, zniesc abonament i wtedy bedzie spokoj. przynajmniej bede wiedzial za co konkretnie place. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Odkodowane Euro? IP: 195.245.213.* 07.05.08, 22:46 Nie możesz oglądać Euro 2008 w TVP dlatego, że istnieje coś takiego jak Polsat, który przebijał KAŻDĄ ofertę cenową TVP. Cena do zapłacenia za te prawa była 9 mln euro. Polsat podbił ją do absurdalnych 15 mln - TVP w tym miejscu słusznie zrezygnowała. Abonament powinieneś płacić jeśli chcesz mieć POLSKĄ telewizję. Cała Europa już to dawno temu zrozumiała i dlatego płaci na swoje publiczne telewizje. Polska to pod tym względem jeszcze zaścianek. Zauważ, że np. BBC też nie kupiła praw do Euro 2008, a płaci na nią ok 95% brytyjczyków abonament wielokrotnie wyższy niż obowiązujący w Polsce. Ma więc kilkadziesiąt razy większy budżet niż nasza TVP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Do Al. IP: *.40.90.63.sub.mbb.three.co.uk 08.05.08, 15:51 Tak się akurat składa,że BBC pokaże na otwartym kanale połowę wszystkich spotkań(w tym Polska-Niemcy).Drugą połowę pokaże ITV(tu niespodzianka!)też na otwartym kanale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Do Taty IP: 195.245.213.* 09.05.08, 21:52 OK. A więc kupiła połowę mając kilkadziesiąt razy większy budżet. Jestem pewny, że gdyby TVP miała 90-procentowe wpływy z abonamentu (czyli dodatkowe 600 mln złotych rocznie), nie byłoby żadnego problemu z Polsatem czy TVN-em jeśli chodzi o prawa do ważnych transmisji sportowych, które są stosunkowo drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolki Odkodowane Euro? IP: *.chello.pl 07.05.08, 12:54 Pomyślcie trochę ,nie trzeba kupować dekodera,ludzie w blokach mogą mieć UPC tak jak ja i będą mieli Polsat sport i Polsat sport extra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manioooo Odkodowane Euro? IP: *.lubin.dialog.net.pl 07.05.08, 13:38 oni wszyscy maja to gleboko gdzies bo stac ich na dekoder i beda mogli ogladac wszystkie mecze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
grek.grek Odkodowane Euro? 07.05.08, 14:12 Jaki interes w sprzedawaniu dekoderów... 90 % wykupi na miesiąc, a do tego będą się tworzyć kibicowskie wspólnoty, jak podczas MŚ - grupy osób będą się składać na jeden dekoder i oglądać u tego,który nie ma żony i dzieci :)) Więcej zarobiliby na wpływach z reklam,gdyby rzecz cała latała w otwartym Polsacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czesław Re: Odkodowane Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 14:57 ale umowe z polsatem podpisuje sie na min 18 mies, wiec nie moga na miesiac. Rząd nic polsatowi nie zrobi pomysleli kupili teraz zarobią a pseudopubliczna niech idze transmitowac na rymek marsz czy cos. Poza tym skad macie pewnosc ze TVP mając prawa nie transmitowała by meczow w swoim ultracienkim TVP SPORT?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Odkodowane Euro? IP: 195.245.213.* 07.05.08, 22:55 O to właśnie chodzi, że Polsat na tym nie zarobi, a wręcz straci - i to ładnych kilka mln euro. Gdyby miał na tym zarobić to nie robiłby takiej afery z tego że TVP nie chce odkupić od nich części praw za 10 mln euro. Myślę, że co by nie robili to co najmniej 2-3 mln mają w plecy. Z reklam i dekoderów nie są w stanie takich kwot wyciągnąć. Zapewniam - oni dobrze z tego zdają sobie sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Odkodowane Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 15:23 Mam pytanie. Skoro teraz mam polsat sport extra bez dekodera ,to znaczy ze na Euro mi go wyłacza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Odkodowane Euro? IP: 195.245.213.* 07.05.08, 22:57 Niestety wszystko jest możliwe. Polsat zrobi wszystko żeby zminimalizować straty. Jeśli tylko będzie mógł - wyłączy sygnał z kablówek, aby zwiekszyć sprzedaż dekoderów. Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Odkodowane Euro? 07.05.08, 16:19 I mamy nauczanie w niby wolnej Polsce prawdziwego sportu. Psy wieszano na komunie ale wtedy an i mistrzostwa świata ani europu ani nasza liga nie była kodowana. Oglądano mecze w telewizji bez żadnych dekoderów. Na stadionach nie było bojek i żadnych ekscesów. Poza stadionem czasem bywały burdy ale na stadionie kibicowano drużynom. Wszyscy pieprzą o wychowaniu sportowym, by młodych nauczyć właściwego zachowania. A ja pytam się jak to możemy zrobić jeśli młode pokolenie nie widziało dobrego meczu? nie ma możliwości takiej. jak możemy zaradzić młodzież sportem? jeśli nie ma możliwości oglądania dobrej piłki. Pieniądz przesłonił wszystko nawet te najszczytniejsze cele. Liczy sie tylko szmal. Dla mnie ten szmal śmierdzi jak i właściciele tego szmalu są przesiąknięci tym smrodem Zygać mi sie chce na polityków i właściciela polsatu, którego onego czasu mój kuzyn konsul wyciągał z więzienia w Niemczech tegoz osobnika. I szanowny rządzie tuskowy macie to co robicie nie tylko nedze w kraju ale i całkowte zdegenerowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: humer Re: Odkodowane Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 17:45 hihi, a ja to w ogole bede mial odkodowane euro. jak sie uda to po prostu pojade do Austrii:) juz sie zarejestrowalem w LoteriiTP. kiedys wreszcie trzeba cos wygrac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xen007 Nic nadzwyczajnego,że zakodowane IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.08, 18:18 No cóż trzeba się przyzwyczaić. Polska TV kupuje jakieś .... , którego nikt nie ogląda - nazywa się to pełnienie misji publicznej. Tak wszyscy chcą - nawet .... posłowie. A teraz, nagle, przypomniało się ,że jest EURO i trzeba coś z tym zrobić. Sterowanie ręczne skończyło się dawno temu - teraz działa panowie niewidzialna ręka wolnego rynku:) Może za duże zarobki w tej TV? Może obciąć po kilka tysięcy złotych i będzie brakujący 2,5 melona na prawa do transmisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: Nic nadzwyczajnego,że zakodowane IP: 195.245.213.* 07.05.08, 23:11 Nie chodzi o 2,5 mln tylko o zasadę: po co nabijać naszymi pieniędzmi kieszenie prywatnych firm? Dlaczego TVP ma za nasze pieniądze kupować coś za 16 mln euro jak może za 9 mln (bo taka była początkowa cena za transmisję Euro 2008)? Dlaczego przez działania Polsatu ma nabijać naszymi pieniędzmi prywatne kieszenie właścicieli Sport-Five, którzy być może współdziałali w tej sprawie z Polsatem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Giero Odkodowane Euro? IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.08, 19:29 Ja juz zamowilem za 15 PLN, mozliwosc obejrzenia wszystkich meczow w necie, w ofercie Neti, wystarczy miec conajmniej 1 MB przesylu, wszytstko oparte na licencji Polsatu, i mam w dup.... TVP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maz45 Re: Odkodowane Euro? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.08, 20:35 Oglądanie ME przez internet w skandalicznej jakości mija się zupełnie z celem. To wyjście dla desperatów. Wszyscy wieszają psy na publicznej, ale nikt nie chce zauważyć jednego. Do negocjacji w sprawie zakupu praw przystępowali wspólnie z Polsatem. Polsat poza plecami TVP zakupił sam te prawa za 15 mln € przepłacając ok 3 - 4 mln €. Postawił TVP przed faktem dokonanym żądając 10 mln € za sublicencję, czyli 2/3 za połowę meczów i domagając się odsprzedaży części praw do mundiali 2010 i 2014. TVP słusznie odmówiła bojąc się oskarżenia o kartel. Oczywiście, można machnąć ręką na te 3 mln € i wydać je, ale TVP nie może godzić się na straty finansowe, bo wydaje publiczne pieniądze i ktoś mógłby za to odpowiadać przed sądem. TVP jest krytykowana i zupełnie słusznie, ale akurat w tym wypadku ma rację. Polsat przejedzie się strasznie, poniesie gigantyczne straty, a wszystko przez swoją pazerność. Straszy TVP sądem, ale przegra, bo nie ma żadnej umowy, a na pewno nikt z TVP jej nie podpisywał. Gdyby taka umowa istniała, to na fali krytyki Polsat pokazał by ją publicznie, a tak otoczony armią prawników kluczy i mataczy całą sprawę. Najgorsze jest jednak to, że w te spory wciąga się kibiców. Mamy już dość tych ciągłych historii z kodowaniem takich imprez. Posłowie zamiast słuchać wyjaśnień, niech zajmą się ustawą, tak by już nigdy więcej do takich machloj z prawami nie dochodziło. Tylko trzeba się wziąć do roboty, a nie tylko pchać się przed kamery i mikrofony... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tom Odkodowane Euro? IP: *.centertel.pl 08.05.08, 17:21 polsat powinien pokazać wszystkie mecze euro w otwartym kanale!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojciak Re: Odkodowane Euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.08, 22:52 Hehe, przelej na konto Polsatu 10 melona zł. i możesz sobie rozkazywać, co, kiedy i gdzie mają pokazać. Sorry, ale biznes jest biznes. Chcesz oglądać - płać, nie - oglądaj przez szybę w sklepie :] Odpowiedz Link Zgłoś