Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 19:33
    1wsza szabla Polonii poza SGP.Co sie stało eksperci z Bydzii?
    Obserwuj wątek
      • Gość: Szrek Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 20:05
        No tak, z całą pewnością "winni" są bydgoscy mechanicy którzy "sypią
        piasek w tryby". Może ta porażka pomoże temu młodemu człowiekowi i
        otaczającym go cwaniakom dojrzeć ich miejsce w szyku i nauczy
        odrobiny pokory.
      • Gość: rr Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.08, 23:28
        przecież dzikusa dostanie
        • Gość: Szrek Re: EMIL OUT IP: *.gprs.plus.pl 16.06.08, 10:24
          Jeśli do czasu bydgoskiego GP zakończą się eliminacje do SGP 2009
          dziką kartę powinien dostać najlepszy Polak z eliminacji (albo - i
          oby - ten co awansował. Dzikus dla Sajfudinowa byłby policzkiem dla
          polskich żużlowców. Tym bardziej, że już pokazuje, gdzie ma swój
          polski klub
          • czawez Re: EMIL OUT 16.06.08, 13:14
            Oj Szreku, jesteś cięty na ruska niczym trzeci bliźniak.:-)
            Uwierz mi, że Emil to bardzo skromny i spokojny chłopak. Nie odbija
            mu sodówka. Częstochowa to kolejna lekcja. Nikt od niego nie wymaga,
            żeby wszędzie wygrywał. On jeszcze trzykrotnie może bronić tytułu
            IMŚJ. Na GP, okazuje się, że jeszcze nie dorósł. choć nie zdziwię
            się, jeśli jednak pojedzie dalej. Nikomu nic złego nie życzę, ale
            żużel to sport urazowy.
            • Gość: kibic3 Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 14:15
              Ty może już nie kombinuj bo wystarczy że kombinowaliscie z pozostaniem w E lidze
              i nic wam z tego nie wyszło.Poprostu Wasz Emilek może pofikać w 1lidze i to
              wszystko na co go obecnie stać.
              • Gość: Szrek Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.08, 14:37
                O jedno chciałbym prosić: polemizuj z głoszonymi przeze mnie
                poglądami jak tylko chcesz, ale nie ubliżaj mi porównaniami do
                bliźników ok?
                A swoją drogą gdzie jesteś moderatorze? Posta, w którym 1 forumowicz
                poniża drugiego nie łaska usunąć albo zareagować w jakikolwiek
                sposób?
                • czawez Re: EMIL OUT 16.06.08, 15:53
                  Mistrz szyderstwa poruszony?
                  Przyjmij moje przeprzeprosiny o szlachetny Szreku.

Wracając:
                  Czasami się upierasz a z argumentami słabiutko.
                  Dlaczego nie lubisz Emila? I czepiasz się go na każdym kroku.
                  • Gość: Szrek Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 07:17
                    Wiesz Czawez, chyba przesadzasz z tym moim czepianiem sie ES
                    na "każdym kroku". Szacunek mam dla niego za wyniki sportowe, jakie
                    kręci dla Polonii w tym sezonie. Ale nie popadam w przesadny
                    zachwyt - bo gość robi tylko to co do niego należy i za co mu nieźle
                    płacą.
                    Fakt: jestem bardzo surowy w ocenach, bo uważam, że "pupilek Emilek"
                    ma (i zawsze miał) w klubie stworzone o wiele lepsze warunki niż
                    jego klubowi koledzy a le traktuje klub tylko jak "matkę krowę".
                    Twierdziłem i twierdzę, że wypnie się na Polonię jak tylko skończy
                    się 3ci sezon startów od licencji "Z". Czyli ten sezon. Uważam też,
                    że nie kto inny jak ES był winnym nr 2 spadku Polonii. Klubowi
                    działacze wykreowali go na gwiazdorka a on rogi pokazał już po meczu
                    z Rawiczem w Bydzi. Nie umie "grać w zespole? Słyszałem, że to
                    bardzo sympatyczny chłopak, więc może środowisko menadżerskie ma na
                    niego taki wpływ? Qrczę, może niepo3ebnie się go czepiam?
                    Nie musisz podzielać moich poglądów, ale czy tym razem jesteś w
                    stanie uznać moją odpowiedź za wystarczające wyjaśnienie moich
                    poglądów?
                    • czawez Re: EMIL OUT 17.06.08, 09:52
                      1. Nieźle płacą? To pojęcie względne. Emil jest najtańszym liderem w
                      pierwszej lidze.
                      2. Lepsze warunki w klubie? A ilu IMŚJ Polonia ma jeszcze w składzie?
                      Warunki ma Emil może i lepsze, ale to zasługa sponsorów a nie klubu.
                      A to zasługa Sawarskiego i Suskiewicza.
                      3. Emil winny spadku? W zeszłym roku miał 18 lat. Czy można go za
                      cokolwiek winnić? Kontuzja na początku sezonu to wina młodzińczej
                      brawury- to fakt osłabił drużynę. Reszty grzechów nie pamiętam.
                      proszę o przykłady. A propos, winny numer jeden to LT czy AJ?
                      A może takie nazwiska jak Staszewski i Okoniewski lub Davidsson na
                      swoim torze coś Ci mówią? Kojarzą się ze spadkiem?
                      4. Co do sprawy z meczu z Rawiczem. Plech na wcześniejszych
                      konferencjach (patrz www.itv24.com.pl) mówi, że tak naprawdę to w
                      meczach ze słabymi rywaliami to on rozdaje kasę. tylko dlaczego tej
                      kasy nie dostał Emil? Miał mniej punktów niż Siopek czy Buczek? Z
                      bonusami mieli tyle samo. Mają się bić między sobą na torze? A
                      spójrzmy kto do tej pory wygrywał mecze? Ile punktów w Rawiczu miał
                      Siopek? Ile punktów z Gdańskiem miał Siopek? Ile punktów w Poznaniu
                      miał Buczek? Dlaczego Plech inwestuje w Siopka, który ostatni rok
                      jest juniorem i wyraźnie cofnął się w rozwoju? Wypadł z kadry
                      juniorów, a w lidze robi tyle samo punktów co rok temu w
                      ekstralidze. Za rok w Poloni już Siopka nie będzie na 100%.
                      Obojętnie jaka to będzie liga. A Emil powinien czuć się cały czas
                      wyróżniany za to co zrobił.
                      A teraz spójrzmy na sytuacje oczami ruska:
                      jak trzeba zapie..ć na nieznanym torze i jest ciężko to ma
                      jechać. Jak punkty i pieniądze leżą na torze to jadą inni. Nie
                      wkurzyło by Cię to?
                      Z drugiej strony takie sprawy powinno się załatwiać inaczej.

Jak widzisz mam inne zdanie. A powyżej widać dlaczego.
                      • Gość: Szrek Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.08, 14:41
                        Masz prawo mieć swoje zdanie tak jak każdy.
                        Ad.1) Nie wiem /i nie chę wiedzieć/ jakie jest źródło twoich
                        informacji nt zarobków ES ale ja nie zaryzykowałbym tezy, że
                        jest "najtańszym". I może mój punkt widzenia w tej kwestii nie jest
                        tylko efektem przypuszczeń tylko...
                        Ad.2)A kto jak nie Polonia stworzyła "Emilkowi pupilkowi" warunki,
                        które pozwoliły mu zostać IMŚJ? Na temat faktycznej roli panów,
                        których wymieniłeś nie mam zamiaru polemizować. O filantropię jednak
                        ich nie posądzam.
                        Ad. 3) (..)"W zeszłym roku miał 18 lat. Czy można go za cokolwiek
                        winić?"(...). Przekonałeś mnie - tej argumentacji nie jestem w
                        stanie obalić. Co do reszty winnych spadku: był choć jeden, któremu
                        cienia winy nie da się zarzucić?
                        Ad. 4) Komu wolno jechać w biegach nominowanych określa regulamin.
                        Jeśli więcej zawodników spełnia te wymogi zdanie decydujące ma
                        trener. I bez względu na wszystko zawodnicy, nie ważne czy IMŚJ czy
                        początkujący szpilszpaczek - mają zafajdany obowiązek szanować wybór
                        trenera. A trenerowi z taką zawodniczą przeszłością jak Z.Plech to
                        wszyscy oni buty mogliby czyścić... Zadałeś dobre pytanie: "dlaczego
                        Plech inwestuje w Siopka, który ostatni rok jest juniorem (...)?
                        Może trener wie, że Siopek też jako senior będzie jeździł w Polonii,
                        a junior ES najprawdopodobniej założy plastron, jaki mu już szyją
                        panowie Suskiewicz i Gajewski?
                        A co do "wyróżnień" za IMŚJ, jakie ponoć należą się ES... Z jakiej
                        paki Polonia ma wyręczać rosyjską federację motocyklową? Czy ES
                        zdobywał tytuł z plastronem Polonii czy tej drugiej na piersi?
                        • czawez Re: EMIL OUT 17.06.08, 19:44
                          ad"ad1"
                          Powiem szczerze, że dobrze "podsłyszane". Do tej pory moje newsy się sprawdzały,
                          choć wiele ich nie mam. Możesz wierzyć lub nie. Ja wierzę.
                          Ad"ad2"
                          Sorry, ale mówisz ogólnikami. Jakie warunki stworzył mu klub polonia, czego nie
                          miałby jako zawodnik np. Unibaxu?
                          Z Panem Sawarskim kilka razy miałem okazję rozmawiać na trybunach i to co mówił
                          wydaje się rozsądne. I także nie mam podstaw sądzić, że to co robi, robi tylko z
                          niecnych pobudek. Na czym Ty opierasz swoje zdanie?
                          Ad"ad4"
                          Tylko po co poloni taki senior jak Siopek? Od tych co teraz jeżdżą w polonii to
                          raczej odstaje.
                          Co do autorytetu Pana Zenka to przemilczę. To co słyszałem nie nadaje się do
                          powtarzania.
                          Kolejne pytanie na temat biegu 14tego: Dlaczego przed meczem poinformował Emila,
                          że jedzie w biegach numer 1,4,9,13 i 14? Pomroczność jasna?
                          • Gość: Szrek Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 08:32
                            Z całą pewnością w pojedynku na "podsłyszane newsy" nie mam z tobą
                            szans. Tak mnie kiedyś wychowywali, że dziś nie podsłuchuję. Poza
                            tym - jeśli zechcesz to zrozumiesz - są powody, dla kórych nie mogę
                            czasami inaczej niż "ogólnie". Ale przyjmij do wiadomości, że wiem
                            co piszę.
                            Co zaś do autorytetu p.Zenka. Ten zawodniczy przemawia sam za siebie
                            i nie przypuszczam, abyś to podważył. Nazwisko nieźle "wygląda w
                            składzie", poza tym przy okazji GP p.Zenek ma swoje sposoby żeby
                            zbajerować OOlsena z torem. A trenerem mógł zostać również dlatego,
                            że tutejsi działacze zawsze potrzebowali na tym stanowisku
                            kogoś "plastycznego', kto za pare zdjątek i artykułów w prasie (a
                            także stosunkowo niewielką kasę) będzie wykonywał polecenia. A potem
                            weźmie na siebie winę i... Zastanawiałeś się kiedyś dlaczego
                            Wszechwiedzący i Wszechwiedzący (2w1) nigdy oficjalnie nie stanął na
                            czele? Musiałby po sezonie dokonać aktu samogwałtu
                            • czawez Re: EMIL OUT 18.06.08, 13:22
                              Gość portalu: Szrek napisał(a):

> Z całą pewnością w pojedynku na "podsłyszane newsy" nie mam z tobą
                              > szans.

Łapiesz mnie za słowa.

> są powody, dla kórych nie mogę
                              > czasami inaczej niż "ogólnie". Ale przyjmij do wiadomości, że wiem
                              > co piszę.

czyli masz czarną teczkę tylko nie możesz je otworzyć i pokazać? A
                              no tak. Tylko ja to chyba juz gdzieś widziałem i słyszałem. Deja Vu?
                              Jakoś nie kojarzę, żeby któreś z Twoich teori spiskowych znalazły
                              odzwierciedlenie w faktach.

Ale zeby nie tylko krytykować uwierz mi, że czasami lubie czytać
                              Twoje śmieszne komentarze. Jako kolorowa postać na forum budzisz
                              sympatie. Jednak gdy wchodzisz w rolę zakulisowego znawcy spraw
                              wszelakich, pokazujesz tylko typową dla nas Polaków zaściankowość.
                              • Gość: Szrek Re: EMIL OUT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.08, 14:53
                                No to jest nas przynajmniej dwóch typowych Polaków na tym forum
                        • psyhol2 Re: EMIL OUT 21.06.08, 17:55
                          "A co do "wyróżnień" za IMŚJ, jakie ponoć należą się ES... Z jakiej
                          paki Polonia ma wyręczać rosyjską federację motocyklową? Czy ES
                          zdobywał tytuł z plastronem Polonii czy tej drugiej na piersi?"

Trzeba przyznać Szrek, że z tą argumentacją trafiłeś w punkt. Ale
                          tak jest, że są tacy specjaliści, którzy potrafia nawet porażkę
                          przekuć w sukces a w tym Polacy są niedoścignieni, bo ponoć
                          posiadaja gen destrukcji :)
      • czefan EMIL walczył. Tragiczni: Hampel i Kołodziej 16.06.08, 17:23
        Oczywiście, mnie Emil S. ani ziębi ani parzy.
        Stwierdzam, co też oczywiste, że ma olbrzymi potencjał.
        Miejsce, które wczoraj jest jak najbardziej sprawiedliwe. No może
        zasłużył na punkt więcej i dodatkowy bieg o siódme miejsce za
        waleczną postawę. Również L. Dryml jeździł widowiskowo. Oczywiście
        gratulacje dla zdecydownie najlepszego Walaska. Ułamek przyzwoicie.
        Natomiast postawa Hampela bardzo daleka od waleczności, bardzo
        bardzo źle. Kołodziej: tragedia, parodia walki; raz wygrany lotny
        start, sędzia na chwilę "oślepł", a i tak się dał na drugim łuku
        objechać i skończył trzeci. Poprostu zero walki.
        Miejsce Hampela zasłużone, Kołodzieja nie zasłużone. Powinien być 15-
        ty tylko przed Paurą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka