Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kierowcy BMW: To najgorzej wyglądający bolid w ...

18.11.08, 14:49
    A mi sie bardzo podoba!!! Swietnie wyglada z tym wielkim skrzydlem z przodu i
    slickami!
    Obserwuj wątek
      • Gość: x Kierowcy BMW: To najgorzej wyglądający bolid w ... IP: *.adsl.inetia.pl 18.11.08, 14:54
        Kto to jest Klein?
      • Gość: Gardner Kierowcy BMW: To najgorzej wyglądający bolid w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 15:16
        Co prawda, to prawda... wygląda potwornie...
        • Gość: Elit Re: Kierowcy BMW: Chyba nie? IP: *.chello.pl 18.11.08, 18:06
          No ładny bolid te skrzydlo z slick tyres wyglado atrakcyjnie.Ze BMW jedne z
          pierwszych pokazalo nowy bolid to szok nie? a jak inni pokaza swoje "potwory" to
          co bedzie?!
          • Gość: Gardner Re: Kierowcy BMW: Chyba nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 18:55
            No podobno o gustach się nie mówi, no ale wg mnie te nowe bolidy wyglądają po
            prostu dziwnie... jakoś tak patrząc na prototypowy model BMW Sauber, który
            podobnież jest najbardziej podobny do regulaminu FIA na sezon 2009 mam dziwne
            uczucie, jakby ta technologia F1 była z połowy lat '90, a przecież to tylko
            wygląd... Bardziej przypadło mi do gustu bolidy z tymi wszystkimi owiewkami,
            zakrzywieniami i innymi elementami aerodynamicznymi, a nie kanciaste spoilery z
            przodu i z tyłu, a na dodatek ten tylni wygląda jakby był oberwany z dwóch
            stron... Nie wiem co tym ludziom z FIA do głowy wpadło, że rzucili się na design...
      • Gość: iwanho Kierowcy BMW: To najgorzej wyglądający bolid w .. IP: *.toya.net.pl 18.11.08, 18:09
        czy grubaski z gw moga sie wkoncu przestac mądrowac
      • Gość: alhan Kierowcy BMW: To najgorzej wyglądający bolid w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.08, 18:32
        bo to prawda
        • Gość: jerry Re: Kierowcy BMW: To najgorzej wyglądający bolid IP: *.77.classcom.pl 18.11.08, 19:19
          Gowno prawda. Kanciate kształty + slicki = oldschool
      • Gość: Az a w dziale sport - bez zmian IP: *.bpl.vectranet.pl 18.11.08, 18:45
        Od kilku dni wałkujecie temat o nowym bolidzie BMW. Nawet ciężko znajeźć 3
        szczegóły którymi różnią się kolejne "wypusty": na pewno tytułem ;)
        Prawdziwa biegunka słów przy myślowej obstrukcji. Weźcie coś na konkretne
        przeczyszczenie i zamknijcie ten temat. Proszę.
        • Gość: www Re: a w dziale sport - bez zmian IP: *.wwnet.info 18.11.08, 21:13
          o tak!
          • Gość: Robert Bolid prezentuję schludnie. IP: *.ekspres.net.pl 18.11.08, 23:43
            Mi podoba się ten oldschool:
            www.veoh.com/videos/v16659956WKGn6Bnd
      • Gość: pocalujta_wujta Nie wszyscy sie zgadzamy - mowcie za siebie IP: 204.153.88.* 18.11.08, 19:23
        Prawda jest taka ze estetyka to pojecie subiektywne i zalezy od osoby. Mnie
        wyglad bolidu najmniej interesuje a najbardziej obchodza mnie mozliwosci
        wyscigowe. Jesli potrzebny by byl obrzydliwy rog na nosie samochodu, aby go
        przyspieszyc to bylbym za jego instalacja.

Bolid BMW ktory bierze w aktualnych testach nie jest bolidem na 2009 rok tylko
        eksperymentalnym bolidem z 2008 roku z zamontowanymi elementami na 2009 (w tym
        KERS) w konfiguracji zgodnej z sankcjami FIA. O tym pisze sie we wlasciwych
        mediach, ale jak widac do Gazety docieraja jakies inne informacje.

Odsloniecie bolidu BMW Sauber zobaczycie dopiero w styczniu i to wtedy bedzie
        mozna cos mowic o wygladzie.

To jest bazowa forma bolidu co widzicie. Owszem jest pare dziwacznych rzeczy,
        ale tak samo byloby gdyby byly one wyprofilowane recznie jak w prototypach.
        Nie oznacza jedanak ze tak beda one wygladaly w styczniu.

Zreszta trzeba byc naiwnym by wierzyc ze BMW Sauber pokaze swoim konkurentom
        faktyczny wyglad i rozwiazania bolidu przed zapowiedziana prezentacja.
      • Gość: pocalujta_wujta "Zredukowana aerodynamika" - co to znaczy? IP: 204.153.88.* 18.11.08, 19:30
        Nauczcie sie wreszczie wyrazac poprawnie w terminach inzynierskich a nie w
        terminach jakiegos dziwnego zargonu dziennikarskiego nie majacego nic
        wspolnego z technika.

Zmniejszono powirzcznie tylnego skrzydla i usunieto dodatki do nadwozia by
        zmniejszyc sile docisku tylnej czesci bolidu (w celu obnizenia predkosci) oraz
        podniesiono tylne skrzydlo by promowac wyprzedzanie (wzajemny wplyw
        aerodynamiki bolidow). Przednie skrzydlo jest wieksze po to by zwiekszyc opory
        i ewentualna regulacje docisku (kierowca ma mozliwosc zdalnego ustawienia
        skrzydla z kokpitu).
      • Gość: pocalujta_wujta Robert mowi dla dziennikarzy IP: 204.153.88.* 18.11.08, 19:32
        Cytujecie Roberta a on w swoim zargonie Wam namiesza w glowach. Warto by to
        sprostowac, ale nikomu nie przyszlo do glowy zapytac.
      • Gość: tamtaramta II Kierowcy BMW: To najgorzej wyglądający bolid w .. IP: *.ce3.com.pl 18.11.08, 21:14
        Jesli przednie spojlery beda mialy taka szerokosc to ja juz widze te masowe zjazdy do boksów po pierwszym okrązeniu w celu wymiany spojlerów połamanych na pierwszym zakrecie ;) Spojlery jak spojlery, ale kształtne boczki bolidu nie pozaslaniane przez te wszystkie skrzydełka wygladają bardzo seksownie :) A poza tym przyłaczam sie do głosu zeby przestac wałkowac temat w kolejnych artykułach...ile mozna czytac to samo! pozdrowionka
      • Gość: Yenn C64 1989r IP: *.kolornet.pl 18.11.08, 23:59
        Wygląda jak z commodora 64 (na kasety).
        Po kiego grzyba w ogóle były te zmiany. Wie ktoś????
        • Gość: gość Re: C64 1989r IP: *.toya.net.pl 19.11.08, 00:53
          gazeta wkręca nam straszliwy kryzys...
          wkręca nam że bolid brzydki, mi sie podoba, ten samochód ma
          szybko jechać, szybko skręcać, dobrze trzymać się drogi..
          jak ktoś chce wyglądu niech sobie ogląda gołe panie ;)
      • Gość: % Kierowcy BMW: To najgorzej wyglądający bolid w ... IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 19.11.08, 02:49
        ...ale rekompensują to gładkie opony (slick tyres).

A co to za ki diabel to "tyres"? Po jakiemu toto?

Czyzby najmadrzejsi na swiecie Polacy mieli na mysli "slick tires"?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka