Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Hannawald,Goldberger i polscy kibice

IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.02, 21:55
    Zakopane...No tak, jeszcze w zasadzie nic nie można powiedzieć, ale wielu
    rzeczy można się domyśleć. Chociażby z niektórych wypowiedzi na forum.
    Zastanawia mnie jedno:dlaczego, kiedy Hannawald nie wygrywał wszyscy albo
    mówili na niego "niemioecki skoczek" albo nie zaprzątali sobie nim głowy, a
    odkąd wyrywa stał się "szwabskim anorektykiem" i "narkomanem"? Wiem, jak
    dokuczliwi mogą być ludzie. Do niedawna moja sympatia do Hannawalda spotykała
    się raczej z obojętnością, a po TCS zostałm nazwana zdrajczynią i tą, która
    kibicuje szwabskim ćpunom. Ja-od 3 lat wierna zwolenniczka Svena Hannawalda!!!

Żaden, lub prawie żaden polski kibic nie ma za to nic do Anrdeasa Goldbergera.
    Wręcz przeciwnie- wszyscy uważają go za sympatycznego, miłego skoczka i
    zazwyczaj jest naszym, obokm polskiej kadry, ulubieńcem. Dlatego cieszę się, że
    przynajmniej on nie będzie miał nieprzyjemnych doznań w Zakopanem.

Tego typu doznania na pewno będzie miał Sven. I Adam Małysz też przy okazji, bo
    wyobrażam sobie, jak żenująco i kretyńsko wypadnie gwiżdżąca i wyjąca, biało-
    czerwona ciżba zgromadzona pod Wielką Krokwią.

Wiecie co? Chcę żeby Sven teraz też dał po nosie wszystkim, wygrywając oba
    konkursy. Ciekawe, jakie miny mieliby nasi kibice! Nie życzę źle Adamowi, wręcz
    przeciwnie, za niego te trzymam kciuki, ale chciałabym żeby Sven to wygrał!!! I
    co by wtedy powiedział pan Miklas!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: hop Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 22:08
        To ze hannawald wygra to wielce
        prawdopodobne. I dobrze zeby
        tłuszcza nauczyła się przegrywać,
        przestała się kundlić insynuując doping
        u zwycięzców
        i nie mówiła o jakimś pazernym wącholku jak
        o bohaterze Polski.
        Natomiast przyznawanie się do
        bycia 3-letnią fanką jakiegoś anorektycznego
        pokraki, skoczka - to wystawia ci
        iście nieciekawą opinie ...
        masz 9 czy 10 lat ????
        • Gość: MONK Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.02, 23:24
          Mi osobiscie zwisa Hannawald jak i cala reszta poza POLSKA KADRA z Malyszem na
          czele. Zamiast marnowac czas na pyszalkowatego Niemca lepiej kibicujmy Adamowi
        • Gość: Svenka Dziwne... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 09:23
          Mam, złotko kochane, 18 lat, a Hannawaldowi kibicuję za sprawą moich dziadków,
          mieszkających w Niemczech. I jeszcze rok temu, jakoś nikomu ten fakt nie
          przeszkadzał...
          • Gość: Kan Re: Dziwne... IP: 157.25.84.* 18.01.02, 09:54
            Tak mi się właśnie wydawało, iż jesteś w wieku licealnym.
            Oglądajęc transmisję ze skoków łatwo zauważyć takie podlotki, które
            kibicują Martinowi albo Hanniemu albo jeszcze innym.
            Zawsze mnie ciekawiło czy kibicujecie im za wyczyny sportowe czy może
            za ładne buźki ? Zakładacie zeszyty ze zdjęciami ?

Mam jedną radę, nie wszyscy, którzy kibicują skokom narciarskim są
            w twoim wieku, nie wszyscy się z Tobą zgadzają, a więc mogą mieć
            odmienne zdanie.

"...a Hannawaldowi kibicuję za sprawą moich dziadków, mieszkających
            w Niemczech..."

Mam rodzinę w Stanach, czy mam przez to kibicować amerykańskim skoczkom ?

Co do Hannawalda, jest on mi kompletnie obojętny.
            Kibicuję naszym.
            Natomiast nie da się ukryć, iż brak kontroli antydopingowej na tegorocznym TCS
            był skandalem, na który zapracowali sami Niemcy. Sami kibice Niemieccy zresztą,
            też byli zdziwieni.
            W dobie powszechnej dostępliwości środków dopingujących, takie kontrole powinny
            być obowiązkowe.

Oby Małysz wygrał !

• Gość: Svenka Proszę MNIE nie obrażać!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 13:28
              Co z tego, żę jestem w wieku licealnym? Jak to się ma do moich sportowych
              sympatii? Mój siedmioletni kuzyn kibicuje Małyszowi i co? A ja Svenowi nie
              kibicuję z powodu pięknej buźki czy innych takich i możesz być pewien, żę nie
              jest to "miłość" jednego sezonu. Tu nie chodzi o to, czy jest przystojny, czy
              nie, bo są setki przystojniejszych i młodszych skoczków. Ale, złotko moje
              kochane, jeśli już zamierzasz na mnie najeżdżać w sposób jaki to przed chwilą
              zrobiłeś, to wiedz, żę podziwiam Svena nie tylko za jego osiągnięcia sportowe.
              Sama miałam anoreksję i mogę sie domyśleć przez co przeszedł Hannawald zanim
              osiągnął swój wielki sukces. Zresztą, zastanów się, czy byłaby ta, powiedzmy,
              rozmowa, gdyby go nie osiągnąl?
              Bo ja bym mu i tak kibicowała.
              I zobaczymy jeszcze, któ wygra w Zakopanem. Szkoda tylko, ze tak mało osób
              wzięło sobie do serca apel Adama Małysza o kulturę i ciepłe przyjęcie
              zagranicznych zawodników...
              • alexbln Re: Proszę MNIE nie obrażać!!! 18.01.02, 13:34
                Nie zgadzam sie z jakakolwiek opinia napisana
                przez kana na tym forum,ale nie
                unos sie tak szybko. Nie widze by
                tu Ciebie ktokolwiek obrazal ;-)
              • Gość: Kan Ach te kobiety... IP: 157.25.84.* 18.01.02, 13:48
                "Co z tego, żę jestem w wieku licealnym? Jak to się ma do moich sportowych
                sympatii? Mój siedmioletni kuzyn kibicuje Małyszowi i co?"

Ale Twój kuzyn nie zabiera głosu i nie dyskutuje na forum wypisując swoje
                wyznania.
                Poza tym byłem ciekaw jak młode dziewczęta podchodzą do kibicowania.
                Teraz wiem, że histeryzujesz jak tylko o Twoim idolu mówi się źle.
                Jak oni śmią, prawda ?

„Szkoda tylko, ze tak mało osób wzięło sobie do serca apel Adama Małysza
                o kulturę i ciepłe przyjęcie zagranicznych zawodników...”

A to co znowu ? Sugerujesz, że pojadę do Zakopanego z bejsbolem napieprzyć
                Twojego idola ?

• Gość: gumis Re: Proszę MNIE nie obrażać!!! IP: *.ha.pwr.wroc.pl 19.01.02, 15:59
                Nie chciał bym aby moja wypowiedż została odczytana jako obraza, ale:
                uważam że Sven nie jest normalnym gościem, analizując jego zachowanie, nie
                tylko podczas skoków ale również w reportarzach i wywiadach telewizyjnych on ma
                coś z głową nie tak. Zresztą jest to zgodne z badaniami naukowymi. Brak
                wystarczającej ilości substancji odżywczych w organiźmie prowadzi do strasznego
                spustoszenia wśród szarych komórek. Najgorzej to wpływa na anorektyków i osoby
                które preferują wegetarianizm.
            • Gość: Goebels Mam 134 lata IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 18.01.02, 16:15
              Mam 134 lata i kibicuję Staszkowi Marusarzowi. Mam nadzieję, że nie zwycięży w
              Konkursie, bo nie żyje, czego i wam życzę. Jak na swój wiek jestem jednak
              całkiem skoczną dzieweczką, dlatego że co dzień tańczę czaczę i tak sobie
              sukcesy polaków tłumaczę:
              Hop siup - co Polak to grób,
              Oj dana - mie li my Adama,
              Ale zdechł biedaczek
              Tera niemiec płacze,
              Bo mu każo skakać
              A chciałby się tylko wysikać...

No to cześ
            • Gość: wwi Re: Dziwne... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 16:33
              Gość portalu: Kan napisał(a):

> Tak mi się właśnie wydawało, iż jesteś w wieku licealnym.
              > Oglądajęc transmisję ze skoków łatwo zauważyć takie podlotki, które
              > kibicują Martinowi albo Hanniemu albo jeszcze innym.
              > Zawsze mnie ciekawiło czy kibicujecie im za wyczyny sportowe czy może
              > za ładne buźki ? Zakładacie zeszyty ze zdjęciami ?
              >
              > Mam jedną radę, nie wszyscy, którzy kibicują skokom narciarskim są
              > w twoim wieku, nie wszyscy się z Tobą zgadzają, a więc mogą mieć
              > odmienne zdanie.
              >
              > "...a Hannawaldowi kibicuję za sprawą moich dziadków, mieszkających
              > w Niemczech..."
              >
              > Mam rodzinę w Stanach, czy mam przez to kibicować amerykańskim skoczkom ?
              >
              > Co do Hannawalda, jest on mi kompletnie obojętny.
              > Kibicuję naszym.
              > Natomiast nie da się ukryć, iż brak kontroli antydopingowej na tegorocznym TCS
              > był skandalem, na który zapracowali sami Niemcy. Sami kibice Niemieccy zresztą,
              >
              > też byli zdziwieni.
              > W dobie powszechnej dostępliwości środków dopingujących, takie kontrole powinny
              > być obowiązkowe.
              >
              > Oby Małysz wygrał !
              >
              >

Powody, dla ktorych sie kibicuje sa prywatna sprawa kazdego kibica. Nie widze
              niczego zlego w tym, ze ktos kibicuje sportowcowi, bo ten ma "ladna buzke". W
              naszym kraju, tak jak w przytaczanych przez Ciebie Stanach, panuje wolnosc. Za
              niestosowne uwazam ocenianie cudzych motywow wyboru idola. Zreszta, kazdy mial
              kiedys nascie lat (niektorzy pewnie jeszcze maja) i mial swoich idoli, z ktorych
              po osiagnieciu dojrzalosci (okolo 26 roku zycia) sie nasmiewal. Np. ja bylem
              kiedys fanem zespolu Papa Dance (wstyd sie przyznac).
              A wygra i tak Robert Kranjec.

>
              > odmienne zdanie.
              >
              > w Niemczech..."
              >
              >
              > Kibicuję naszym.
              > Natomiast nie da się ukryć, iż brak kontroli antydopingowej na tegorocznym TCS
              > był skandalem, na który zapracowali sami Niemcy. Sami kibice Niemieccy zresztą,
              >
              > też byli zdziwieni.
              > W dobie powszechnej dostępliwości środków dopingujących, takie kontrole powinny
              > być obowiązkowe.
              >
              > Oby Małysz wygrał !
              >
              >

kiedys nascie lat (niektorzy pewnie jeszcze maja) i mial swoich idoli, z ktorych

>
              > odmienne zdanie.
              >
              > w Niemczech..."
              >
              >
              > Kibicuję naszym.
              >
              > też byli zdziwieni.
              > być obowiązkowe.
              >
              > Oby Małysz wygrał !
              >
              >

• Gość: wwi Re: Dziwne... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 16:34

>
              > odmienne zdanie.
              >
              > w Niemczech..."
              >
              >
              > Kibicuję naszym.
              >
              > też byli zdziwieni.
              > być obowiązkowe.
              >
              > Oby Małysz wygrał !
              >
              >

>
              > odmienne zdanie.
              >
              > w Niemczech..."
              >
              >
              > Kibicuję naszym.
              >
              > też byli zdziwieni.
              > być obowiązkowe.
              >
              > Oby Małysz wygrał !
              >
              >

>
              > odmienne zdanie.
              >
              > w Niemczech..."
              >
              >
              > Kibicuję naszym.
              >
              > też byli zdziwieni.
              > być obowiązkowe.
              >
              > Oby Małysz wygrał !
              >
              >

>
              > odmienne zdanie.
              >
              > w Niemczech..."
              >
              >
              > Kibicuję naszym.
              >
              > też byli zdziwieni.
              > być obowiązkowe.
              >
              > Oby Małysz wygrał !
              >
              >

>
              > odmienne zdanie.
              >
              > w Niemczech..."
              >
              >
              > Kibicuję naszym.
              >
              > też byli zdziwieni.
              > być obowiązkowe.
              >
              > Oby Małysz wygrał !
              >
              >

• Gość: wwi Re: Dziwne... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 16:35

>
              > odmienne zdanie.
              >
              > w Niemczech..."
              >
              >
              > Kibicuję naszym.
              >
              > też byli zdziwieni.
              > być obowiązkowe.
              >
              > Oby Małysz wygrał !
              >
              >

• Gość: wwi Re: Dziwne... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 16:35

>
              > odmienne zdanie.
              >
              > w Niemczech..."
              >
              >
              > Kibicuję naszym.
              >
              > też byli zdziwieni.
              > być obowiązkowe.
              >
              > Oby Małysz wygrał !
              >
              >

• Gość: wwi Re: Dziwne... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 16:36

>
              > odmienne zdanie.
              >
              > w Niemczech..."
              >
              >
              > Kibicuję naszym.
              >
              > też byli zdziwieni.
              > być obowiązkowe.
              >
              > Oby Małysz wygrał !
              >
              >

• Gość: Thoreau Re: Dziwne... IP: 193.0.117.* 22.01.02, 17:22
              A ja kibicuję Haniemu DLATEGO że jest u nas jak widać nielubiany. Mam po prostu
              taki perwersyjny zwyczaj robić odwrotnie niż tłum.
          • Gość: ANIRAK Re: Dziwne... IP: *.obroncow.trzepak.pl 21.01.02, 13:48
            nie kibicuję Svenowi ,ale chamskie te gwizdy były .Coż sam sobie po trosze jest
            winien - jest niesympatyczny , niemiły ,wyniosły i zapatrzony w siebie .W
            przeciwieństwie do np.Martina Schmidta , który też jest wielkim skoczkiem , a
            nie wynosi się i jest przyjazny kibicom.Zreszta wielu jest sympatycznych
            skoczków .
      • Gość: wak Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: 165.222.186.* 18.01.02, 13:45
        Svenka,

Jak na 18 latke wykazujesz bardzo dojrzale podejscie. Oby takich jak ty bylo
        wsrod kibicow pod Krokwia wiecej. Wszyscy skoczkowie bez wzgledu nan
        narodowosc, powinni otrzymac wspanialy doping, a przy Polakach trubuny powinny
        poprostu wrzec.

A teraz o Hannawaldzie, sorry ale nie moglem sie powstrzymac. Facet ktory mial
        anoreksje to nie facet. Anoreksja to dowod slabosci i wlasnie dlatego Adas go w
        koncu skasuje, bo jest silniejszy psychicznie. Mysle, ze to kwestia 1-2
        konkursow, w ktorych Adam przeskoczy Svena o pare metrow. No i wtedy juz po
        Svenie ...

pzdr.

• macias Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice 18.01.02, 15:45
          Gość portalu: wak napisał(a):

> A teraz o Hannawaldzie, sorry ale nie moglem sie powstrzymac. Facet ktory mial
          > anoreksje to nie facet. Anoreksja to dowod slabosci i wlasnie dlatego
          > (...pierdu, pierdu)

A co to za bzdura?! Czlowieku, czy chociaz w minimalnym stopniu zdajesz sobie
          sprawe, czym jest anoreksja i w jaki sposob mozna na nia zapasc?

Prosze Cie wiec - nie psuj opinii publicznej takimi wypowiedziami :P
          • Gość: wak Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: 165.222.186.* 21.01.02, 11:31
            Macias, Ty tez miales anorkesje :))
      • Gość: harcerka Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: 213.173.209.* 18.01.02, 14:15
        Przepraszam bardzo, nie wszyscy są tacy, że trzymają kciuki tylko za Adama. Ja
        trzymam za wszystkich Polaków, Schmitta, Goldiego, Hocke, Loitzla, Freiholtza,
        Ammana (szczególnie teraz żeby się z tego wszystkiego jakoś wygrzebał)...moi
        znajomi za innych. Suma sumarum wszyscy są dopingowani w jakiś sposób. Co do
        wypowiedzi jednego człowieka tutaj, to : nie trzymam kciuków "za ładne buźki",
        tylko dlatego , że są naprawdę fajni- sympatyczni i inteligentni. A tak w
        ogóle, to czemu ja się komuś takiemu jak ten człowiek tłumaczę?
        Trzymam kciuki, bo tak mi się podoba i już.
        Czuwaj!
        • misza01 Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice 18.01.02, 14:44
          Gość portalu: harcerka napisał(a):

> Przepraszam bardzo, nie wszyscy są tacy, że trzymają kciuki tylko za Adama. Ja
          > trzymam za wszystkich Polaków, Schmitta, Goldiego, Hocke, Loitzla, Freiholtza,
          > Ammana (szczególnie teraz żeby się z tego wszystkiego jakoś wygrzebał)...moi
          > znajomi za innych. Suma sumarum wszyscy są dopingowani w jakiś sposób. Co do
          > wypowiedzi jednego człowieka tutaj, to : nie trzymam kciuków "za ładne buźki",
          > tylko dlatego , że są naprawdę fajni- sympatyczni i inteligentni.

A skąd Ty, kochanie, możesz to wiedzieć, czy taki Goldi lub Schmitt są "fajni i
          inteligentni"?
        • Gość: Kan Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: 157.25.84.* 18.01.02, 15:29
          "Ja trzymam za wszystkich Polaków, Schmitta, Goldiego, Hocke, Loitzla,
          Freiholtza,Ammana ..."

To komu tak naprawdę kibicujesz. Wszystkim ?
          Jeśli będą MŚ2002 w piłce, ja będę kibicował naszej drużynie a nie wszystkim
          tam występującym.
          Tak jak teraz kibicuję polskim skoczkom.

"... nie trzymam kciuków "za ładne buźki"
          Tylko pewnie je ssiesz.

"...tylko dlatego , że są naprawdę fajni- sympatyczni i inteligentni."
          Znasz ich wszystkich osobiście ? Jeśli nie, to co Ty możesz wiedzieć ?

Razem ze Svenką jesteście rozhisteryzowanymi fankami bałwochwalczo
          wpatrzonymi w swoich idoli, które nie przyjmują słów krytyki.

• Gość: Morphie Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 18.01.02, 16:36
            ' Razem ze Svenką jesteście rozhisteryzowanymi fankami bałwochwalczo
            > wpatrzonymi w swoich idoli, które nie przyjmują słów krytyki.'

Kan - a kto dal Ci prawo osadzania tych dwoch dziewczyn? Ich swiete prawo
            kibicowac komu tylko chca, a nam nic do tego, dlaczego sa za skoczkiem X a nie za
            skoczkiem Y. Naprawde, zajmijmy sie kibicowaniem swoim ulubionym skoczkom, nie
            robmy ze skokow pilki noznej. Co do wypowiedzi ze jesli facet zachoruje na
            anoreksje to jest to tylko dowod slabosci - dawno nie czytalem takiej glupoty.
            Anoreksja to okropna choroba, autor powinien sie zastanowic dwa razy zanim
            napisze taka bzdure... mam nadzieje ze kibice w Zakopanem pokaza klase i beda
            oklaskiwac nie tylko Malysza & co, ale takze Hannavalda, Schmitta i cala reszte.

PS. Kibicuje Janne Ahonenowi :)
            • Gość: MONK Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 17:02
              Ludzie co z wami? Ja kibicuje naszym skoczkom, Czy do dobrego tonu nalezy
              teraz kibicowanie obcym ?
              • alexbln Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice 18.01.02, 17:53
                Gość portalu: MONK napisał(a):

> Ludzie co z wami? Ja kibicuje naszym skoczkom, Czy do dobrego tonu nalezy
                > teraz kibicowanie obcym ?

"Obcym..." To znaczy,ze jak w Formel 1 nie ma
                ani jednego Polaka to nikt nie moze kibicowac
                Hakkinennowi,Schumacherowi?
                Daj spokoj,jak ktos sympatyzuje z Finami
                lub Austriakami,lub dziewczyny zabujaly sie
                w Svenie&Co to ich wlasna sprawa.
                To nic nie ma wspolnego z tym
                co piszesz. W ogole to ostatnio
                Forum to pole bitwy oraz plac
                oczernien nie majacych wspolnego
                z dyskusja na poziomie,nie sadzicie?
                Pozdrawiam
      • ganelon SVENKA wypierdalaj do Reichu 18.01.02, 17:50
        Jesli nazywasz polskich kibicow "cizba" to moze lepiej przenies sie do Niemiec,
        tam bedziesz miala tez blizszy i bezposredniejszy kontakt ze swoim ukochanym
        anorektykiem-Svenkiem. Tak miejsce dla kibicujacych Niemcom niby-polskich
        cipek takich jak ty.
        • Gość: Luxc Re: SVENKA jest OK IP: 213.17.164.* 18.01.02, 18:27
          ganelon napisał(a):

> Jesli nazywasz polskich kibicow "cizba" to moze lepiej przenies sie do Niemiec,
          > tam bedziesz miala tez blizszy i bezposredniejszy kontakt ze swoim ukochanym
          > anorektykiem-Svenkiem. Tak miejsce dla kibicujacych Niemcom niby-polskich
          > cipek takich jak ty.

Ganleon - jak w ten sposób odnosisz się do 18-nastolatki to albo jesteś 15-letnim
          fiutkiem, który dopiero co nauczył się przeklinać, albo zwykłym drechem, który
          nie powinien wyrażać publicznie swoich opinii, bo się niestety do tego nie nadają.
          PS Kibicuję Svence i Małyszowi
          Pozdrawiam
      • Gość: Svenka NIE JESTEM ZAKOCHANA W HANNIM!!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 18:51
        Wydaje mi się iż niektórzy goście forum nie bardzo rozumieją, ze nie mam
        stosunku emocjonalnego do Svena Hannawalda, a kibicuję mu kilka lat jako
        skoczkowi. Nie bronię go dlatego, że jest moim idolem, tylko drażni mnie takie
        bezsensowne i bezpodstawne obrażanie kogoś, tak jak robią to niektórzy goście
        forum. Ja nie darzę sympatią każdego skoczka, ale powstrzymuję się od
        komentarzy na ten temat. Nazywanie mnie "polską cipką", czy tak jakoś też nie
        należy do objawów inteligemcji i dobrego tonu. Przecież nikogo nie zmuszam do
        kibicowania Svenowi, tylko apeluję... Apeluję o te odrobinę dobrego wychowania
        na trybunach Wielkiej Krokwi. O pokazanie, ze Polak potrafi. Fakt, ze nazwałam
        publiczność "ciżbą" też nie powinien wywołać sprzeciwu, bo każdy wie, jak
        wyglądają tego typu imprezy... I każdy wie, do czego one mogą prowadzić.

Dziękuję bardzo za wszelkie słowa poparcia!

I jeszcze jedno: Sven przeszedł anoreksję i myślę, zę za pokonanie choroby
        powinien być tym bardziej szanowany. Wiem coś o tym... Ta choroba nie jest mi
        obca...

Dziękuję wszystkim, za rozwinięcie tego tematu. Po raz kolejny proszę: nie
        róbmy z siebie pośmiewiska przed całym światem! Nie chodzi mi tylko o Hanniego
        (tak apropos:mam innych idoli,jeśli kogoś to interesuje i to też nie ze względu
        na "ładne buźki"), ale o każdego skoczka, z których każdy zasługuje
        przynajmniej na szacunek.
        • Gość: robbeb A KOGO TO OBCHODZI IP: *.chello.pl 18.01.02, 21:59
          • Gość: Svenka Re: A KOGO TO OBCHODZI IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 11:10
            Może i nikogo, ale niektórzy sugerują, że tylko dlatego ośmielam się bronić
            Svena i innych skoczków, którzy nie będą raczej ciepło przyjęci w Zakopanem.
            • Gość: REKIN Re: A KOGO TO OBCHODZI IP: 10.10.10.* 19.01.02, 11:43
              Ktoś powiedział, że Hannawald jest sympatyczny, hahaahaha gorszych bredni nie
              słyszałem, a co do Sevenki porównaj sobie zachowanie Goldbergera do zachowania
              Hannawalda to będziesz wiedziała, dlaczego polscy kibice nie lubią tego NRD-
              owskiego skoczka.
              • Gość: Svenka Czemu Goldi? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 12:10
                Ano, dlatego, że wygrywa i jest realnym zagrożeniem dla Adama, a poza tym jest
                Niemcem. Nie widzę innego powodu. Ja sama też nic nie mam do Goldiego, a
                szanuję wszystkich skoczków i byłabym wdzięczna, gdyby nie obrażano mojego
                faworyta tylko dlatego, żę jest z NRD. Co z tego? Czy fakt, że Goldi jest z
                Austrii czyni go w jakikolwiek sposó lepszym?
              • Gość: MONK Re: A KOGO TO OBCHODZI IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 15:47
                Cos w tym jest ze wygwizdywany jest tylko Hannawald i wydaje mi sie ze powodem
                nie sa tylko jego zwyciestwa
                • Gość: Morphie Re: A KOGO TO OBCHODZI IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 19.01.02, 16:50
                  Monk - a mi sie wydaje ze jednak powodem sa tylko i wylacznie jego zwyciestwa.
                  Docenmy wreszcie jego klase!
                  I dajcie juz spokoj Svence ona juz dosc sie napisala. Widac nie mozecie
                  przelknac faktu, ze znalazl sie ktos lepszy od Adama [w obecnej formie znacznie
                  lepszy]. Jak Malysz wygrywa to wszystko jest ok, inni zawodnicy sa mili i
                  kulturalni bo wypowiadaja sie o nim w samych superlatywach, ale jak tylko
                  znalazl sie ktos pokroju Hannavalda czy Matti Hautamekiego, to od razu doping,
                  teorie spiskowe itd. A juz nie daj Boze ktos osmiela sie im kibicowac - to
                  zdracja narodu czy jeszcze inne glupoty.
                  Proponuje uczyc sie kultury od kibicow tenisa a nie od kiboli pilki noznej.
                  • Gość: lalka Mala uwaga IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.02, 18:05
                    Kibice tenisa. No tak. A Pewien kibic, ktory wbil noz w plecy pewnej Monice, bo byla (naturalnie przez przypadek) lepsza od pewnej Stefki....?Przez
                    przypadek ten kibic byl z narodu Svena....Kochani-bez przesady!!!!
                  • Gość: MONK Re: A KOGO TO OBCHODZI IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 22:38
                    To czemu dzisiaj gwizdy byly tylko w stosunku do Niemca? Powinno sie dostac
                    kazdemu kto byl przed Adamem,
                    Nie porownuj Hannavalda do Hautamekiego bo robisz krzywde temu drugiemu. Fin
                    sprawia zupelnie inne wrazenie - normalny skromny facet. Niemca nie lubie za
                    pyszalkowatosc i tylko za to. Przyznaje ze wczesniej tego nie widzialem ale
                    wtedy Hannawalda zwyczajnie nie bylo widac.
                  • Gość: Papierz Re: A KOGO TO OBCHODZI IP: *.tychy-ak.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 10:14
                    Gość portalu: Morphie napisał(a):

> Monk - a mi sie wydaje ze jednak powodem sa tylko i wylacznie jego zwyciestwa.
                    > Docenmy wreszcie jego klase!
                    > I dajcie juz spokoj Svence ona juz dosc sie napisala. Widac nie mozecie
                    > przelknac faktu, ze znalazl sie ktos lepszy od Adama [w obecnej formie znacznie
                    >
                    > lepszy]. Jak Malysz wygrywa to wszystko jest ok, inni zawodnicy sa mili i
                    > kulturalni bo wypowiadaja sie o nim w samych superlatywach, ale jak tylko
                    > znalazl sie ktos pokroju Hannavalda czy Matti Hautamekiego, to od razu doping,
                    > teorie spiskowe itd. A juz nie daj Boze ktos osmiela sie im kibicowac - to
                    > zdracja narodu czy jeszcze inne glupoty.
                    > Proponuje uczyc sie kultury od kibicow tenisa a nie od kiboli pilki noznej.

Hihi Morphie ogladam relacje na Eurosporcie z Australian Open i australijscy
                    kibice gdy gral Hewitt gwizdali niemilosiernie na jego przeciwnika i cieszyli sie
                    z jego bledow. Hewitt wtedy przegral. Podobnie bylo na US Open, gdy grali
                    Amerykanie. Moze tylko na Wimbledonie panuje wieksza kultura,ale na kortach
                    tenisowych wcale nie jest taka ona wysoka jak sie powszechnie mniema.I dzieje sie
                    wto w USA lub Australii i nikt tam, sie tym az tak nie bulwersuje.
      • Gość: Svenka Gdy emocje już opadły... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 18:18
        ...okazało się, ze nie było tak źle. Uff, szkoda mi troszkę Adama, szkoda
        Svena, który mógł pobić kolejny rekord, szkoda Goldbergera, który jednak, jak
        przewidziałam, miał wspaniały doping, ale , jak się okazało, mogło być gorzej.
        Przed nami kolejny konkurs, trzymajcie zatem kciuki za waszych faworytów równie
        mocno, jak ja będę trzymała za Svena i Tomka Pochwałę!
        Dziękuję, za wszelkie słowa obrony na tym forum! Nie zamierzam zmieniać obiektu
        kibicowania tylko dlatego, że dla niektórych jestem zdrajcą.
        Ale się denerwowałam na tym konkursie...
        Było OK... jakies pojedyncze gwizdy, ale głównie oklaski. I nawet nie bylo się
        czego wstydzić!
        • Gość: fff Re: Gdy emocje już opadły... IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 19.01.02, 22:38
          Svenko moze tak podrzucisz jakiesz racjonalne argumenty dlaczego kibicujesz
          Hannavaldowi?a nie Schmittowi( nie liczac dziadkow:)))
          Pytam z czystej ciekawosci wiec nie odpowiadaj atakiem na moj list ok?ja
          takze kiedys go lubilam ale znichecilam sie do niego po wypowiedzach na temat
          Malysza w zeszlym roku. wszyscy skoczkowie zagraniczni chwalili Adama albo
          przynajmniej nie czuc bylo w ich slowach tego jadu co u Hanniego. sluchajac
          Hannawalda mialam wrazenie ze uwaza Malysza za jakiegos Polaczka-wiesniaka
          ktoremu sie udalo.
          • _majkel Re: Gdy emocje już opadły... 19.01.02, 22:45
            jestem niemalże pewien, że jednym z głównych powodów jest to, że oboje: Svenka
            i Sven byli [są] anorektykami... tutaj bym upatrywał sympatii, życzliwości dla
            tego niemca, który jest chyba najbardziej znienawidzoną osobą przez polaków.
            • Gość: thorsten Re: Gdy emocje już opadły... IP: *.dip.t-dialin.net 19.01.02, 23:07
              _majkel napisał(a):

> jestem niemalże pewien, że jednym z głównych powodów jest to, że oboje: Svenka
              > i Sven byli [są] anorektykami... tutaj bym upatrywał sympatii, życzliwości dla
              > tego niemca, który jest chyba najbardziej znienawidzoną osobą przez polaków.
              powiedz mi skarbie, z jakiego powodu Polacy nienawidza Svena? Wygrywa? Czy to az
              tak was boli? Jezeli tak...............rozumie , tzw kompleks dupka
              • Gość: REKIN Re: Gdy emocje już opadły... IP: 10.10.10.* 20.01.02, 00:40
                Było już tłumaczone 100 razy, że większość kibiców nie lubi Hannawalda za jego
                zachowanie, pyszałkowatośc itd.
                Myślę, że więcej razy nie trzeba powtarzać.
          • Gość: Svenka Re: Gdy emocje już opadły... IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 11:15
            Bardzo chętnie odpowiem na pytanie, chociaż nie wiem, czy ten powód wyda Ci się
            dostatecznie racjonalny. Zaczęłam mu kibicować z przekory. Mianowicie na jednym
            z konkursów, jakieś 3 lata temu, dziadek powiedział: "o, to ten Hannawald,
            druga [po Scmitcie] nadzieja Niemców" . A w tym konkursie Hannawald nie
            zakwalifikował się nawet do pierwszej 30. Było mi go bardzo żal, tym bardziej,
            że w kolejnym konkursie był jakiś 15, czy coś koło tego. I tak od konkursu do
            konkursu kibicowałam mu coraz bardziej. Aż w końcu, kiedy Małysz zaczął
            wygrywać, ja dalej trzymałam się swojego faworyta. Potem przyszła anoreksja i
            Sven nie występował. Ja zastanawiałm się dlaczego, ale nie przestałam w niego
            wierzyć. No a teraz szanuję go tym bardziej, udało mu się pokonać chorobę i
            wrócić do niesamowitej formy.
            Może cię to nie zadowala:)))
            Ale właśnie dlatego mu kibicuję.
      • Gość: Svenka ...I po wszystkim IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 18:53
        Jak można krótko skomentować ten konkurs? Mnie się wydaje, zę nie można. Brak
        mi słów na opisanie zachowania kibiców, które, jak się okazało, nie było takie
        świetlane jak mi się wczoraj wydawało. Hannawald powiedział, że był to
        najgorszy konkurs w jego życiu. Nie ma się za bardzo czemu dziwić: Schmittowi
        zgotowano owację, a Svenowi też...tyle że po skoku, który nie dał mu
        prowadzenia.

Wygłupił się w pewnym sensie prezydent RP, ale w końcu każdy jest człowiekiem,
        a nie mam ochoty pisać o swoich sympatiach politycznych.

Sven potrafił zachować klasę. Pierwszy pogratulował Małyszowi, no i czy 2
        miejsce można nazwać porażką? Choćby było nawet 50, ja i tak trzymałabym za
        niego kciuki:)))

No i zmobilizował się dzisiaj nasz kochany Goldi:))) Wszyscy się zapewne z tego
        cieszą.

Teraz czekamy na IO. Zobaczymy, czgo się doczekamy. Byleby nie takiego braku
        kultury, jak w ten weekend.

Pozdrowionka 4 all!!
        Trzymajcie kciuki za swoich faworytów!!!
        • Gość: Metal Re: ...I po wszystkim IP: 10.40.18.* 21.01.02, 10:27
          Gość portalu: Svenka napisał(a):

> ... Schmittowi zgotowano owację, a Svenowi też...tyle że po skoku, który nie
          dał mu prowadzenia.
          Ale przecież Sven za każdym razem skakał przed Adamem, więc o tym czy dany skok
          dał mu prowadzenie, czy nie, decydował skok Adama. To jak można było "zgotować
          owacje" za porażkę, skoro jeszcze nie była ona przesądzona?

> Wygłupił się w pewnym sensie prezydent RP, ale w końcu każdy jest człowiekiem,
          > a nie mam ochoty pisać o swoich sympatiach politycznych.
          W którym momencie prezydent RP się wygłupił? Oczywiście pomijamy sym- czy
          antypatie polityczne.

> Sven potrafił zachować klasę. Pierwszy pogratulował Małyszowi, ...
          Tu się zgadzam. U mnie też złapał PLUSA.

> Choćby było nawet 50, ja i tak trzymałabym za
          > niego kciuki:)))
          Na tym polega bycie kibicem. Tu plus dla Ciebie.
          > Teraz czekamy na IO. Zobaczymy, czgo się doczekamy. Byleby nie takiego braku
          > kultury, jak w ten weekend.
          Nie przesadzajmy.
          > Pozdrowionka 4 all!!
          Dzięki i wzajemnie
          > Trzymajcie kciuki za swoich faworytów!!!
          Ja za Adama.
        • Gość: zorro Re: ...I po wszystkim IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 11:15
          Bardzo dorosle podejscie do sprawy! Szkoda, ze kibice, jak Ty, byli mniejszoscia podczas ostatnich zawodow.
          Niestety na nasza opinie zapracowalo zataczajace sie, cuchnace alkoholem stado prostakow.
        • Gość: Niko Re: ...I po wszystkim IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 00:14
          Sven rzeczywiście pokazał klase.Na drugim stopniu podium wyglądał jak na
          madejowym łożu.Nie tak dawno Małysz stał obok podium po TCS ale minę miał prwie
          jakby się cieszył.Chociaż dla niego to była klęska.O gratulacjach dla zwycięzcy
          nie zapomina żaden normalny sportowiec więc nie ma czego wychwalać.Pamiętam
          taką scenkę po jednym z konkursów TCS:Tajner wyciąga rękę do Hessa cieszącego
          się po skoku Hannawalda ale Hess nie reaguje,Tajner puka go więc w bok-bez
          rezultatu, następnie Tajner wzmaga swoje wysiłki i z każdą sekundą wali coraz
          mocniej,po chwili bębni tak,że omało Hessowi boku nie wyrwie.Nie pomogło,
          Tajner odpuścił.Hess nie odwrócił się.Ale w końcu to nie sportowiec, pokazują
          go w telewizji tylko tak,przy okazji.Tymczasem.
          • Gość: Mi Zgadzam sie ze Svenka IP: *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 20:18
            Zgadzam sie ze Svenka, uwazam ze Hannawald zachowal sie bardzo ladnie wobec
            Adama. A co do jego miny, bardzo bym chciala zobaczyc Twoja, gdyby wygwizdalo
            Cie 80 tysiecy ludzi.
      • Gość: Svenka ...I po wszystkim IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 18:54
        prowadzenia.

cieszą.

Pozdrowionka 4 all!!
      • Gość: Svenka ...I po wszystkim IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 18:55
        prowadzenia.

cieszą.

Pozdrowionka 4 all!!
        • Gość: lol Adaaaam! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 09:46
          Adam the best!!!!!!!!!
      • Gość: Kan Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 10:49
        No nie, zobacz sama co Ty wypisałaś.
        Wszyscy są źli, wszyscy przeciwko Svenowi nawet nasz prezydent.
        Jezuuuuuuuu. Wiesz co, jesteś dziecko i na 18 lat jeszcze nie zasłużyłaś.
        Jesteś niedojrzała emocjonalnie.
        A widziałaś gesty Hessa, a brak jego i Svena na konferencji prasowej.
        Czy to jest ta europejska kultura ? Czy oni mają prawo nas pouczać ?
        Jak zachowują się niemieccy kibice piłkarscy? Jak zachował się ten
        co ugodził nożem Monice Seles? A wypisy niektórych pismaków niemieckich o
        Małyszu ?
        Dziecko, nie zabieraj więcej głosu.
        • alexbln Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice 21.01.02, 10:54

> No nie, zobacz sama co Ty wypisałaś.
          > Wszyscy są źli, wszyscy przeciwko Svenowi nawet nasz prezydent.
          > Jezuuuuuuuu. Wiesz co, jesteś dziecko i na 18 lat jeszcze nie zasłużyłaś.
          > Jesteś niedojrzała emocjonalnie.
          > A widziałaś gesty Hessa, a brak jego i Svena na konferencji prasowej.
          > Czy to jest ta europejska kultura ? Czy oni mają prawo nas pouczać ?
          > Jak zachowują się niemieccy kibice piłkarscy? Jak zachował się ten
          > co ugodził nożem Monice Seles? A wypisy niektórych pismaków niemieckich o
          > Małyszu ?
          > Dziecko, nie zabieraj więcej głosu.

Taaaaak,niech sie dziecko zastanowi co
          wypisuje.
          Ale przyklad z Monika Seles....
          Przeciez to byl Psychol.

• Gość: Svenka ??? IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 12:33
          Nie rozumiem.
          Co chcesz mi powiedzieć?
          Że niby żałuję Svena, bronię Hessa i co jeszcze?
          Pogubiłam sie troszkę, może zechcesz mi wyjaśnić co było nie tak w mojej
          wypowiedzi?
          No fakt, Hess wzbudził sporo niepozytywnych emocji, ale ja ten temat ominęłam.
          Kibicuje Svenowi, a nie Hessowi.
          A prezydent? Czy to jest tylko moje zdanie?
          Nie napisałam, że sven jest biedny ani nic takiego. A nie powiesz chyba, żę
          kibice byli kulturalni?

Co zaś się tyczy mojej dojrzałości: nie znasz mnie, więc proszę cię, nie
          osądzaj. Tak jak nikt z nas nie zna Svena aby nazwać go "pyszałkiem". To akurat
          nie odnosi sie do Ciebie, ale do paru innych osób z tego forum.
          • Gość: Kan Re: ??? IP: 157.25.84.* 21.01.02, 13:09
            „Mnie się wydaje, zę nie można. Brak mi słów na opisanie zachowania kibiców,
            które, jak się okazało, nie było takie świetlane jak mi się wczoraj wydawało.”

Polskie media, prezydent i czołowi skoczkowie ( ale nie Niemcy) byli zachwyceni
            atmosferą, publicznością i jej spontanicznością.
            cytat z innego wątku „Andy Widholzl: Przy takiej publiczności jeszcze nie
            skakałem. Podobno było 80
            tys. ludzi. Niesłychane. I oni wszyscy przyszli dla Małysza. Chciałbym żeby u
            nas tak kiedyś było...
            Andy Widholzl: Gwizdy to fatalny zwyczaj, ale zdarzają się nie tylko w Polsce.
            W Austrii gwiżdże się na ksoczków niemieckich, w Niemczech na austriackich.
            Matti Hautamaeki: Kibice byli wspaniali
            Edi Federer: Mnóstwo skoczni i konkursów w życiu widziałem, ale czegoś takiego
            jeszcze nie. Bardzo zazdroszczę obecnym zawodnikom, że mogą startować przy
            takiej publiczności. Niech się schowają piłarskie stadiony!”

„Wygłupił się w pewnym sensie prezydent RP, ale w końcu każdy jest człowiekiem,
            a nie mam ochoty pisać o swoich sympatiach politycznych.”

Mimo, że niektórzy są takiego samego zdania, ja uważam, że nie było nic głupiego
            w zachowaniu prezydenta ( i żeby nie było nieporozumień, nie jestem zwolennikiem
            jego opcji politycznej). Widziałem wiele głów państw na zawodach sportowych
            a także ich zachowanie. Wcale nie odbiegają od zachowań naszego prezydenta.

„Sven potrafił zachować klasę.”
            Jak się okazało nie bardzo. Gratulował a później obraził się na wszystkich
            i razem z Hessem nie przyszedł na konferencję prasową.
            Wielka klasa i kultura, no nie ?

„Co zaś się tyczy mojej dojrzałości: nie znasz mnie, więc proszę cię, nie
            osądzaj.”

Nie miałem zamiaru Cię obrażać ale nie broń Hannawalda na siłę a wszystko co złe
            nie przypisuj tylko Polakom.
            • Gość: Svenka Wyjaśnienie IP: *.powernet.com.pl 22.01.02, 15:34

No,teraz przynajmniej stawiasz mojej wypowiedzi, hmm..., nazwijmy to, konktetne
              zarzuty. Więc wyjaśniam i bronię się:
              >
              > Polskie media, prezydent i czołowi skoczkowie ( ale nie Niemcy) byli zachwyceni
              > atmosferą, publicznością i jej spontanicznością.

No tak, czy się miał zachwycać WYGWIZDANY Sven Hannawald? Nastepnego dnia
              wszystkie czołowe polskie dzienniki donosiły o gwizdach, przy czym zawsze
              zaznaczano" "podczas skoku Hannawalda". Atmosfera atmosferą, ale przecież niesmak
              pozostał. Tym bardziej właśnie, że innym skoczkom zgotowano owację. a byc może w
              innych krajach też sie gwiżdże, ale nie na JEDNEGO zawodnika, prawda?
              >
              >
              > Mimo, że niektórzy są takiego samego zdania, ja uważam, że nie było nic głupieg
              > o
              > w zachowaniu prezydenta ( i żeby nie było nieporozumień, nie jestem zwolennikie
              >
              Niżej wyjaśniłam juz, że nie chodziło mi o gesty radości głowy państwa, ale o...,
              aresztą, przeczytaj.
              >
              > > Jak się okazało nie bardzo. Gratulował a później obraził się na wszystkich
              > i razem z Hessem nie przyszedł na konferencję prasową.
              > Wielka klasa i kultura, no nie ?

A co miał twoim zdaniem zrobić? Opluć Adama a potem powiedzieć jak mu się bardzo
              podobało w Polsce? Pogratulował i dobrze, chociaż w zasadzie nie był duzo gorzy
              (o ile w ogóle był). A konferencja... Zostanie za to ukarany pieniężnie i nie
              wiem jak to sie ma do jego kultury.

A jeszcze jedno: ja nie osądzam Polaków o wszystko. Nie ma ideałów i Sven na
              pewno nim nie jest. ale czy naprawdę trzeba szukać dziury w całym i każde jego
              słowo. każdy gest komentować? Bo okazał sie kilka razy lepszy od Małysza?

Zastanów sie nad tym.
              Pozdrowienia
              Svenka
              >
              >
              • Gość: Kan Re: Wyjaśnienie IP: 157.25.84.* 22.01.02, 15:53
                Mam wrażenie, że prezentujemy odmienny tok rozumowania i nie przekonamy się
                nawzajem.

„No tak, czy się miał zachwycać WYGWIZDANY Sven Hannawald? Nastepnego dnia
                wszystkie czołowe polskie dzienniki donosiły o gwizdach, przy czym zawsze
                zaznaczano" "podczas skoku Hannawalda". Atmosfera atmosferą, ale przecież
                niesmak
                pozostał.”

Właściwie tak, ale te gwizdy zostały czymś sprowokowane.
                Nie sądzę, że gwizdano tylko dlatego, że Hannawald ośmielił się być lepszy od
                Małysza.
                Hannawald przed przyjazdem, dawał wywiady, w których nie przejmował się takim
                zachowaniem kibiców a wręcz wypowiedział się, że jak będą gwizdać to niech
                gwiżdżą głośno by go dalej poniosło”.
                Po przyjeździe olał polskich dziennikarzy co np. Schmittowi nie przyszło nawet
                do głowy.
                Na Schmitta też kiedyś gwizdano, a teraz ? Schmitt prezentuje odmienną kulturę
                osobistą niż Hannawald i ludzie to doceniają.
                Nie popieram gwizdów, ale nie siejmy jakiejś histerii, że Polacy to buraki,
                chamy i ćwoki.

„Nie ma ideałów i Sven na
                pewno nim nie jest. ale czy naprawdę trzeba szukać dziury w całym i każde jego
                słowo. każdy gest komentować?”

Widzisz, to idzie za popularnością. Takiego człowieka zawsze będą oceniać i
                szukać dziury w całym.

Pozdr.

• Gość: Svenka Re: Wyjaśnienie IP: *.powernet.com.pl 22.01.02, 16:08
                  No, chyba mnie jednak nie przekonasz. a wszystko dlatego, że ja nie czytałam
                  takich doniesień prasowych, o jakich ty mówisz. Nigdzie tego nie widziałam. I
                  może dlatego wkurza mnie, że wszyscy to roztrzasaja. Kiedy mówił, że kibice
                  moga sobie gwizdać? Kiedy olała dziennikarzy (jeśli masz na mysli
                  Kurzajewskiego, to temu się akurat nie dziwię...) Kurcze, wszyscy mówią, że
                  jest chamski,niekulturalny... ALE SKĄD O TYM WIECIE??????? Ja jakoś nigdzie
                  czegos takiego nie przeczytałam!

A nie możesz zaprzeczyć, że gwizdano TYLKO na Hanniego. I nie wmówisz mi , mój
                  drogi, że to z powodu braku kulury(jego braku, bo o kulutrze tych, którzy
                  gwizdali za duzo musiałabym powiedziec). Po prostu dlatego, że w ostatnim
                  czasie wygrywa. Tak samo było w zeszłym roku z artinem. Nie mów, że zaprzestano
                  tego tylko dlatego, że nie okazał się gburem, którym przeciez nigdy nie był i
                  każdy kto śledził uważnie doniesuienia prasowe na ten temat mógł sie o tym
                  przekonać.

Ty mnie na razie nie przekonujesz.

Pozdr.
                  • Gość: Kan Re: Wyjaśnienie IP: 157.25.84.* 23.01.02, 09:00
                    Jesteś po prostu zaślepiona i masz klapki na oczach.
                    Nie dostrzegasz tego czego dostrzegają inni.

Poza tym najpierw piszesz, że masz 18 lat, później, że jeszcze nie.
                    Jak można z Tobą dyskutować poważnie.

Też mnie nie przekonałaś.
                    • Gość: Svenka Re: Wyjaśnienie IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 09:42
                      Nie chodzi o to, że jestem zaślepiona. Ty przecież też nie dasz sobie nic
                      powiedzieć, bo z góry zakładasz, że Hannawald to... i nie przyjmujesz do
                      widomości, że być może wcale tak nie jest. Zgadzam się z niektórymi
                      stwierdzeniami na temat Hanniego, ale bez przesady!!! Podobnie jak nie można na
                      każdym kroku idealizować Adama MAłysza. Kiedy Miklas (fakt, nie darzę tego
                      ostatniego sympatią) spytał go , co myśli o skoczni w Predazzo, Adam
                      odpowiedział: "Niech pan skoczy, to pan zobaczy", a jakoś wszyscy kibice
                      pominęli to milczeniem.

Co się zaś tyczy mojego wieku: mam PRAWIE 18 lat. Naprawdę, niewiele mi
                      brakuje. Dokładnie 17 lat 7 miesięcy i 28 dni
      • Gość: hugon Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 12:40

> Zakopane...No tak, jeszcze w zasadzie nic nie można powiedzieć, ale wielu
        > rzeczy można się domyśleć. Chociażby z niektórych wypowiedzi na forum.
        > Zastanawia mnie jedno:dlaczego, kiedy Hannawald nie wygrywał wszyscy albo
        > mówili na niego "niemioecki skoczek" albo nie zaprzątali sobie nim głowy, a
        > odkąd wyrywa stał się "szwabskim anorektykiem" i "narkomanem"? Wiem, jak
        > dokuczliwi mogą być ludzie. Do niedawna moja sympatia do Hannawalda spotykała
        > się raczej z obojętnością, a po TCS zostałm nazwana zdrajczynią i tą, która
        > kibicuje szwabskim ćpunom. Ja-od 3 lat wierna zwolenniczka Svena Hannawalda!!!
        >
        > Żaden, lub prawie żaden polski kibic nie ma za to nic do Anrdeasa Goldbergera.
        > Wręcz przeciwnie- wszyscy uważają go za sympatycznego, miłego skoczka i
        > zazwyczaj jest naszym, obokm polskiej kadry, ulubieńcem. Dlatego cieszę się, że
        >
        > przynajmniej on nie będzie miał nieprzyjemnych doznań w Zakopanem.
        >
        > Tego typu doznania na pewno będzie miał Sven. I Adam Małysz też przy okazji, bo
        >
        > wyobrażam sobie, jak żenująco i kretyńsko wypadnie gwiżdżąca i wyjąca, biało-
        > czerwona ciżba zgromadzona pod Wielką Krokwią.
        >
        > Wiecie co? Chcę żeby Sven teraz też dał po nosie wszystkim, wygrywając oba
        > konkursy. Ciekawe, jakie miny mieliby nasi kibice! Nie życzę źle Adamowi, wręcz
        >
        > przeciwnie, za niego te trzymam kciuki, ale chciałabym żeby Sven to wygrał!!! I
        >
        > co by wtedy powiedział pan Miklas!!!

Ale z ciebie głupia CIPA
        • Gość: Svenka to hugon IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 12:41
          A czemu tak uważasz?
          Bo mam inne zdanie niż ty?
          • Gość: Luxc Re: Do Svenki IP: 213.17.164.* 21.01.02, 12:59
            Cześć Svenka - a jednak wygrał mój faworyt :))))
            A co do niektórych wcześniejszych wpisów - kto nie chce Cię zrozumieć, ten Cię
            nie zrozumie, niezależnie od tego jak długo będziesz tłumaczyć :))
            Pozdrawiam
            • Gość: Svenka I dobrze! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 18:19
              Fajnie, że wygrał Adam, ja tam się nie stawiam:)))
              Ale przyznaj, że gdyby na tych samych zasadach (mam na myśli te noty) wygrał
              Hanni, to byłoby spore zamieszanie...
              Ale i tak gratuluję:-)
          • Gość: Metal Re: to hugon IP: 10.40.18.* 21.01.02, 13:19

> A czemu tak uważasz?
            > Bo mam inne zdanie niż ty?

Punkt dla Ciebie Svenka.

Ale co Cię ugryzło w zachowaniu prezydenta RP?
            • Gość: Svenka Dziękuję:))) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 18:18
              wiesz, zdziwiło mnie to, że prezydent tak wymachiwał palcem przed Hannawaldem.
              wiem, że mu gratulował, ale to... tak śmiesznie wyglądało. bo ja wiem... Niemcy
              się z tego śmieją.
              • Gość: elibre do Svenki :-) IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 19:45
                Svenka: stanowczosc to Ty masz niezla. Gratuluje! Nikomu nie bede bardziej
                kibicowal niz Polakowi w jakiejkolwiek dyscyplinie, nawet jesli taki ktos
                zmienil narodowosc na inna, a kiedys byl Polakiem, lub odwrotnie. Ale jesli nie
                mamy nikogo w danej dyscyplinie (Formula 1), to kibicuje temu kogo uwazam za w
                jakims sensie wyjatkowego (Ayrton Senna) i strasznie nie oglem pogodzic sie z
                jego smiercia. A jak bylem mlodszy (teraz mam ponad 22) to strasznie lubilem
                Mary Joe Fernandez i wcale nie grala porywajaco, po prostu byla porywajaca.
                ciazko mi oceniac facetow, ale rzeczywiscie Adam nie moze byc idealem urody.
                Lecz gdyby jakas Polka grala z Fernandez to bym kibicowal Polce.
                Pozdrawiam
                • Gość: Svenka do elibre IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 21.01.02, 20:48
                  Wiesz, odbiorę to jako komplement:)
                  Zaczęłam kibicowac Hanniemu, jak Polska jeszcze nie miała dobrego skoczka. No a
                  potem nie chciałam być chorągiewką. Jak się komuś kibicuje to po co to
                  zmieniać? Moja, no, nazwijmy to wierność, została nagrodzona. Tylko jednomu się
                  dziwię: jeszcze miesiąc temu moja sympatia do Svena nie wywoływała oburzenia
                  ani zdziwienia. No, zdziwienie może trochę: "kto to u diabła jest, ten
                  Hannawald?".
                  No, a nie myśl, że nie cieszę się jak Adaś wygrywa. Po prostu w pojedynku
                  Małysz-Hanni wolę tego ostatniego. Bo... zresztą, już tyle razy się
                  tłumaczyłam:))))
              • Gość: Metal Re: Dziękuję:))) IP: 10.40.18.* 24.01.02, 08:25

> wiesz, zdziwiło mnie to, że prezydent tak wymachiwał palcem przed Hannawaldem.
                > wiem, że mu gratulował, ale to... tak śmiesznie wyglądało. bo ja wiem... Niemcy
                > się z tego śmieją.

To chyba trochę mało, by pisać, że się ktoś wygłupił. Już kiedyś w innym wątku
                tłumaczyłem, że po gestach można oceniać mima, no i kogoś, kto posługuje się
                językiem migowym. Jeżeli ktoś mówi i wykonuje jakieś gesty, to do jego oceny
                trzeba znać i gesty i słowa.
                Pozdrowionka
                • Gość: Svenka Re: Dziękuję:))) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 10:14
                  W zasadzie masz rację. Ale wiesz, to wyglądało tak... dziwnie. To w końcu
                  prezydent i zaskoczyło mnie trochę dźganie palcem Hanniego, który co prawda
                  uśmiechnął się, ale tak jakoś bez przekonania, tym bardziej że kilka sekund
                  wcześniej prezydent wylewnie gratulował Adamowi.
        • Gość: Marco Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: *.*.*.* 26.01.02, 18:22
          Gość portalu: hugon napisał(a):

> Gość portalu: Svenka napisał(a):
          >
          > > Zakopane...No tak, jeszcze w zasadzie nic nie można powiedzieć, ale wielu
          > > rzeczy można się domyśleć. Chociażby z niektórych wypowiedzi na forum.
          > > Zastanawia mnie jedno:dlaczego, kiedy Hannawald nie wygrywał wszyscy albo
          > > mówili na niego "niemioecki skoczek" albo nie zaprzątali sobie nim głowy,
          > a
          > > odkąd wyrywa stał się "szwabskim anorektykiem" i "narkomanem"? Wiem, jak
          > > dokuczliwi mogą być ludzie. Do niedawna moja sympatia do Hannawalda spotyk
          > ała
          > > się raczej z obojętnością, a po TCS zostałm nazwana zdrajczynią i tą, któr
          > a
          > > kibicuje szwabskim ćpunom. Ja-od 3 lat wierna zwolenniczka Svena Hannawald
          > a!!!
          > >
          > > Żaden, lub prawie żaden polski kibic nie ma za to nic do Anrdeasa Goldberg
          > era.
          > > Wręcz przeciwnie- wszyscy uważają go za sympatycznego, miłego skoczka i
          > > zazwyczaj jest naszym, obokm polskiej kadry, ulubieńcem. Dlatego cieszę si
          > ę, że
          > >
          > > przynajmniej on nie będzie miał nieprzyjemnych doznań w Zakopanem.
          > >
          > > Tego typu doznania na pewno będzie miał Sven. I Adam Małysz też przy okazj
          > i, bo
          > >
          > > wyobrażam sobie, jak żenująco i kretyńsko wypadnie gwiżdżąca i wyjąca, bia
          > ło-
          > > czerwona ciżba zgromadzona pod Wielką Krokwią.
          > >
          > > Wiecie co? Chcę żeby Sven teraz też dał po nosie wszystkim, wygrywając oba
          >
          > > konkursy. Ciekawe, jakie miny mieliby nasi kibice! Nie życzę źle Adamowi,
          > wręcz
          > >
          > > przeciwnie, za niego te trzymam kciuki, ale chciałabym żeby Sven to wygrał
          > !!! I
          > >
          > > co by wtedy powiedział pan Miklas!!!
          >
          > Ale z ciebie głupia CIPA
          Ale z Ciebie dżentelmen. Widzę, że uznajesz,iż nikt nie ma prawa mieć innego
          zdania niż Ty.

• Gość: oneworld Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: *.njp.gliwice.pl 21.01.02, 23:03
        Svenka, goraco Cie popieram! Sama nie jestem jakas wielka fanka Hanniego
        (kibicuje Japonczykom), ale mam do niego duzo szacunku, tak jak zreszta dla
        wszystkich innych skoczkow. W Zakopanem cieszylam sie z kazdego dobrego skoku
        (w tym i Hanniego), ale gdyby wzrok mogl zabijac ^^ Ludzie troche tolerancji!
        Gdyby bylo wiecej takich ludzi jak Ty, Svenka, moze wreszcie przestaliby nas w
        Europie miec za chamow... A tak... rece opadaja i po prostu wstyd mi, ze ja tez
        jestem Polka...
        • Gość: Metal Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.01.02, 23:49
          No nie przesadzajmy z tymi chamami. Bylem pare razy w roznych krajach w europie
          i nigdzie nie traktowali mnie jak chama.
          Ciesze sie, ze jestem Polakiem.
        • Gość: Kan Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: 157.25.84.* 22.01.02, 08:51
          "moze wreszcie przestaliby nas w
          Europie miec za chamow... A tak... rece opadaja i po prostu wstyd mi, ze ja tez
          jestem Polka..."

To przeproś jeszcze parę razy za Jedwabne, zmień obywatelstwo i wypad z Polski.

• Gość: oneworld Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: 195.117.179.* 23.01.02, 12:09
            Ja tez bylam pare razy w Europie, wyobraz sobie, Metal ^^ I wcale sie nie
            ciesze, ze jestem Polka, bo nie ma sie z czego cieszyc.
            Kan, naprawde chetnie zmienialbym obywatelstwo i wyniosla sie z tego
            nietolerancyjnego kraju. Naprawde. Ale ze na razie nie mam takiej mozliwosci,
            musze tu tkwic ^^
            • Gość: maja Re: Hannawald,Goldberger i ...- do Oneworld IP: 157.25.86.* 23.01.02, 13:02
              No, to Ci szczerze współczuję. Na Twoim miejscu stanęłabym na rzęsach i
              zaklaskała uszami, żeby się stąd wynieść, jak Ci tak źle. A Ty tylko potrafisz
              narzekać. Wykaż trochę inicjatywy i pomysłowości w poszukiwaniu "idealnego"
              kraju i pozbądź się wreszcie tego obrzydłego polskiego obywatelstwa.
              • Gość: oneworld Re: Hannawald,Goldberger i ...- do Oneworld IP: *.njp.gliwice.pl 23.01.02, 22:49
                Nie znasz mnie, wiec skad mozesz wiedziec, ze nie staje na rzesach, zeby sie
                stad wyniesc? Robie co moge, wierz mi ^^ I wcale nie narzekam, tylko pisze co
                mysle.
                • Gość: maja Re: Hannawald,Goldberger i ...- do Oneworld IP: 157.25.86.* 24.01.02, 08:38
                  No to życzę szybkiego sukcesu. Będzie o jedną niezadowoloną mniej.
            • Gość: Metal Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: 10.40.18.* 24.01.02, 08:15
              Gość portalu: oneworld napisał(a):

> Ja tez bylam pare razy w Europie, wyobraz sobie, Metal ^^ I wcale sie nie
              > ciesze, ze jestem Polka, bo nie ma sie z czego cieszyc.
              To akurat nie trudno sobie wyobrazić, tylko po co wracałaś?
              Ja byłem i się cieszę, Ty byłaś i się nie cieszysz - wnioski można ciągnąć różne.

> Kan, naprawde chetnie zmienialbym obywatelstwo i wyniosla sie z tego
              > nietolerancyjnego kraju.
              Nietolerancyjni to mogą być konkretni ludzie (i są we wszystkich krajach), a nie
              kraje, czy narody.
              Życzę Ci szybkiego wyjazdu i zapomnienia o Polsce i mam prośbę jak już
              wyjedziesz, to nie opowiadaj tam wszystkim, że w Polsce jest tak czy siak, bo nie
              znasz całej Polski - wolno Ci jedynie mówić, że TOBIE było tak i tak.
              Pozdrowienia
      • Gość: maja Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: 157.25.86.* 22.01.02, 09:12
        Chyba trochę przeginasz, Svenka. Nie musisz się "męczyć" będąc Polką - możesz
        zmienić obywatelstwo, skoro aż tak się go wstydzisz. Ja, obserwując chociażby
        zachowania innych europejskich "kibiców", nie mam kompleksu bycia Polką. Nie
        podoba mi się, że generalnie mamy o sobie takie kiepskie zdanie. Jak w takiej
        sytuacji inni mają nas szanować? Podkreślam, że nie chodzi mi o podchodzenie do
        siebie jako Polaków zupełnie bezkrytycznie, ale dlaczego znowu przeginać w
        drugą stronę i nie widzieć żadnych plusów?!
        • Gość: Luka Hannavald to zarozumiały dupek IP: 195.205.169.* 22.01.02, 10:30
          wystarczy porównać, jak po wygranych konkursach zachowują się inni skoczkowie
          (Stefan Hocke, Mati Hautameki, czy oczywiście nasz Adaś), a jak zachowuje się
          Hannavald, jest w nim tyle zarozumialstwa, z jego miny można wtedy odczytać, że
          cała reszta to nic nie warte łamagi, które nie potrafią skakać,
          Zresztą, droga Svenko, porównaj sobie wypowiedzi Schmitta i Hannavalda - klasa
          (Schmitt) i kompletne dno (Hanni),
          to tyle
          • Gość: Svenka Re: Hannavald to zarozumiały dupek IP: *.powernet.com.pl 22.01.02, 15:58
            Och! To ty musisz go świetnie znasz skoro tyle o nim wiesz! Załatw mi
            autograf!!! Bo wiesz, ja go nie znam osobiście i opieram sie tylko na tym co
            przeczytam lub zobaczę (niekoniecznie usłyszę od komentatora) w TV! ale z tego
            co tam zaobserwowałam to nie mogę wysnuć takich wniosków jak ty. Czemu
            zarozumiały? Chamski? Przecież nikogo na forum publicznym nie nazywa
            dupkiem...
            Może chodzi po prostu o to, że wygrywa? ciekawe, co rok temu mówiłaś na temat
            Schmitta? \nie chcę cie obrażac, alewex trochę na wstrzymanie. Matti Hautamaeki
            przeciez niewiele mówi i niewiele sie usmiecha, skąd zatem wyobrażenie o jego
            wysokiej klasie?

Poza tym nikt Cie nie zmusza do kibicowania Svenowi. Tylko zastanawiam się,
            skąd wszyscy wiedzą, jaki on jest... I czemu tak obszernie sie na ten temat
            wypwiadaja.
      • Gość: radziwił Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: *.bci.net.pl 22.01.02, 10:41
        brawo svenka! każdy ma prawo kibicowac komu chce i innym gumno do tego. ja na
        przykład podziwiam hannawalda bo jest zajebiście dobrym skoczkiem. tak jak w
        zeszłym roku małysz. (kibicowałem w zakopcu wszystkim, no może trochę głośniej
        polakom)
      • Gość: kibicJ Ta Svenka to zwykła niemiecka c..a IP: *.97.252.64.snet.net 22.01.02, 10:51
        Szkodza nawet z taką gadac,chyba że po niemiecku..
        A swoją drogą dużo tych folkskojczek się pęta po polskich forach.
        • Gość: Morphie Re: Ta Svenka to zwykła niemiecka c..a IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 22.01.02, 11:12
          Svenka - nawet nie sil sie na komentarz.. szkoda tracic na to czas.
          • Gość: Svenka Thx Morphie! IP: *.powernet.com.pl 22.01.02, 15:19
            Wiem i nie zamierzam:)))
            Dzięki:)))
            • wojtekkl Svenka nie jest dziewczyną 22.01.02, 17:35
              Nie jestem złośliwy, ale może nie jesteś wcale dziewczyną, nie masz tylu lat
              ile twierdzisz, że masz. Po prostu Ci się nudzi i cały czas prowokujesz...
              • Gość: Svenka W jednym sie zgodzę IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 18:16
                Nie mam jeszcze 18 lat.
                Ale dziewczyną jestem. Nie wiem, jak mogę to udowodnić:)))
                A i do osiemnastki niewiele mi brakuje. Zresztą, czy ja prowokuję? Ja po prostu
                ripostuję.
                • luxc Re: W jednym sie zgodzę 22.01.02, 21:06
                  W każdym razie jesteś uparta jak prawdziwa osiemnastka :)
                  Pozdrawiam
        • Gość: Mi zalosne IP: *.stalowa-wol.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 20:41
          To zalosne ponizac i wyzywac kogos tylko dlatego, ze kibicuje nie tylko polskim
          sportowcom. Poziom Twoich wypowiedzi nie dorownuje Svence nawet w jezyku
          polskim, wiec na niemiecki nawet sie nie wysilaj.
      • Gość: lipa Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.01.02, 20:42
        ja tez tak uważam i trzymam kciuki za Hannawalda chociaż Adamowi źle nie życzę
      • Gość: pp Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 23.01.02, 12:36
        hjgeirughduighierudsiu
        • Gość: Logo Re: Hannawald,Goldberger i polscy kibice IP: 217.97.77.* 25.01.02, 13:52
          popieram!
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka