Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

LECH - marka- kryterium komercyjne

IP: *.icpnet.pl 28.01.02, 16:33
    Sytuacja Lecha jest wiadoma i nie o niej tu prawić zamierzam...ale należy zadać
    sobie pytanie które jest efektem tezy, iż samo hasło Lech stanowi potężny
    kapitał, arzesza jego kibiców równie potężny potencjał gospodarczy.
    Celem mojej wypowiedzi jest zasugerowanie działań mających na celu
    wygenerowanie dodatkowych zysków dla klubu wykorzystując ów fakt.

Prosty pomysł jakim byłoby utworzenie radio taxi LECH z odpowiednią liczbą
    taxówek w barwach - przekonany jestem o sukcesie tego przedsiewzięcia...Być
    może jako Stowarzyszenie będziemy mogli motywowac taką działalność...pomysłów
    jest sporo...czekam n akomentarze

pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: grzeda Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: *.wsb.poznan.pl 28.01.02, 16:46
        Pomysl masz dobry guerra nie po raz pierwszy zreszta, proponuje sie jednak
        wstrzymac do czasu powstania stowarzyszenia, no i te "wirtualne" bluzy (poki
        co) za prawdziwe e-bejmy!!!
        Czyzbys zapomnial jak "na Twa czesc spiewalismy" w ToTodzie? ;))))

Pozdr
      • Gość: Feelgood Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: 195.216.121.* 28.01.02, 18:14
        Pomysł fajny, ale taksówek jeździ już kilka po naszym Mieście... (I te ceny
        regulowane przez urzędasów, a fe!) Ale niewątpliwie sukces takiego
        przedsięwzięcia byłby niepodważalną miarą rzeczywistej popularności nazwy LECH.
        Chociaż, paradoksalnie, porażka świadczyłaby wyłącznie o postępującej
        pauperyzacji kiboli [perspektywy dalszego rozwoju kryzysu są, moim zdaniem,
        świetlane :(((] Warto jest spróbować robić cokolwiek z sensem - a więc
        potrzebna byłaby solidna analiza rynku.
        nARKA
        • Gość: Pablo Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: *.poznan.dialup.inetia.pl 28.01.02, 19:15
          Zgadzam się z Tobą Guerra. Sama nazwa Lech Poznań jest warta miliony złotych. I
          sądzę że należy się skupić na komercyjno-handlowej, czyli:porządne szaliki i T-
          shirty, czapki, ręczniki, kubki itd. itd. Ale Twój pomysł z taksówkami też nie
          jest zły.
          Pzdr
          • Gość: Daras Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 29.01.02, 12:24
            Można by bylo otworzyc skelp w centrum miasta z pamiatkami klubowymi gdyz marka
            LECH na dzien diziejszy sprzedaje sie bardzo dobrze. Bylyby to sklep z
            prawdziwego zdarzenia takie jak sa na zachodzie. Produktow sporo i wykonanych
            dobrze. Jak ogladam katalogi klubowe z bundesligi to co oni maja za pamiatki to
            az mnie zal bierze ze my tego nie mamy.
            • Gość: adikks Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: *.wsb.poznan.pl 29.01.02, 14:36
              Taxi i sklep to moze byc strzal w dziesiatke. A co do sklepow to mozna rowniez
              zainteresowac kibicow w terenie czyli w innych miastach w ktorych marka LECH
              jest ceniona. Ale najpierw niech powstanie cos w Poznaniu a dalej mozna zucac
              pomysly.
              Ale ida super. Spodobaly by mi sie takie taksowki!
              • Gość: adikks Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: *.wsb.poznan.pl 29.01.02, 14:39
                No chyba zapomnielismy o najwazniejszym!!!
                Browarek z cherbem KOLEJORZA na etykiecie i tylko nie piszcie o podejsciu
                marketingowym bo wczoraj nie powiodlo mi sie na marketingu i chcialbym od tego
                tematu odpoczac.
                • Gość: xxx Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 29.01.02, 15:40
                  Pomysłu sklepu już nie musicie drażyć, bo nie jest on ani nowy ani odkrywczy.
                  • Gość: kolej Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: 10.203.7.* 29.01.02, 16:31
                    masz rację,
                    ale tym bardziej wkurw... jest fakt, że nadal i pod stadionem, i w mieście MY KIBICE NIE WIEMY, czy
                    kupujemy szalik lub czapkę od gościa który ma zgodę Lecha na robienie pamiątek i część kasy idzie
                    na nasz klub, czy też odwrotnie - kupując to pomagamy z złodziejstwie, okradaniu naszego Leszka...
                    Zarząd nigdy i nigdzie nie oglosił - ci są OK, a tych podajemy do sądu... ( a jeśli JESZCZE nie ma
                    takich możliwości - wezwał do ich bojkotu). Pojawiają się tylko dziwne, dzikie historie jak oblewanie
                    farbą aut tych, co sprzedają pod stadionem... Jeśli to goście OKRADAJĄCY Lecha, to trzeba inaczej -
                    skuteczniej, ale i bardziej cywilizowanie.
                    Jest to sprawa z gatunku tych, które świadczą, że pewne sprawy slusznie zaczęte przez ten zarząd
                    wciąż nie są kończone... A ta nie jest taka, by w dwa lata nie można jej załatwić.
                    To mogłaby być duża kasa, jak na warunki Lecha, jest żadna albo mała, a na pewno - NIEJASNO
                    UREGULOWANA. Przy tym nasze małe grosze na stowarzyszenie czy zrzutki na oprawę to małe miki...
                    Chętnie poznam Twe zdanie, może jesteś bliżej odpowiedzi na dwa pytania: DLACZEGO jeszcze nie
                    ma z tym porządku i KIEDY wreszcie będzie.
                    pozdrawiam
              • Gość: Feelgood Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: 195.216.121.* 29.01.02, 15:42
                Temat sklepu powraca jak bumerang i dobrze. Ze sprzedażą gadżetów Lecha są dwa
                zasadnicze problemy: kwestia dogadania się z Klubem (wykorzystanie znaku
                handlowego, wzajemne rozliczenia) i kwestia dogadania się z... Kibicami, czyli
                inaczej - kwestia "piractwa". Niech każdy sam sobie odpowie: czy będzie kupował
                w sklepie klubowym (forma wirtualna lub tradycyjna) wiedząc, że część zysku
                trafia do Klubu; czy będzie kupował kilka - kilkanaście - kilkadziesiąt złotych
                taniej na Bema, albo z samochodu przed meczem. Odpowiedź na to pytanie jest
                jednocześnie odpowiedzią na pytanie o sens przedsięwzięcia.
                nARKA
                • misza01 Re: LECH - marka- kryterium komercyjne 29.01.02, 16:30
                  Klub juz wielokrotnie zabierał się za pomysł sklepu. Brakuje jednak
                  odp.uregulowań prawnych (tak przynajmniej mówił Lipczyński), aby klub mógł z
                  tego czerpać konkretne profity. o drugiej kwestii wspomniał Feelgood.
                  • Gość: Daras Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: *.wsb.poznan.pl 29.01.02, 17:05
                    Zgadzam sie z tym calkowice ze pomysl nie jest nowy ale nie zostalo nic robione
                    w tym kierunku by on powstal
                    • Gość: guerra Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: *.icpnet.pl 30.01.02, 11:12
                      w mojej wypowiedzi nie chodziło mi o konkretne projekty. Taxówki były tylko
                      przykladem. Zamiarem moim jest przedyskutowanie możliwości utworzenia w
                      przyszłości czegoś na wzór Holdingu Lech Poznań.
                      Wykorzystując opisany wyżej potencjał kibiców i popularności marki można
                      założyć firmy córki zarządzane osobno, a powiązane kapitałowo. Inwestycje te
                      nawzajem by się amortyzowały minimalizując jakiekolwiek ryzyko działalności na
                      rynku.
                      • Gość: arena77 Re: LECH - marka- ... - 0 - 700 - kolejorz IP: 192.168.10.* 30.01.02, 12:37
                        A Moze wzrorem klubow angielskich sympatyczna Pani milym glosem informowala by
                        wszystkich zainteresowanych o tym co najnowsze i najwazniejsze w klubie za 4,8
                        zł/ za minutę. Tyle tylko ze podawana informacja musi byc:
                        1) aktualna
                        2) szczera
                        3) koniecznie z pierwszej reki
                        Skoro jest tylu amatorow innych numerow to znajdzie sie co najmniej paru
                        chetnych aby uslyszec co w Lechu. Moze nie bedzie trzeba wtedy czekac na
                        poranna prase i liczyc ze o czyms napisza.
                        PZD
                        • Gość: Feelgood Re: LECH - marka- ... - 0 - 700 - kolejorz IP: 195.216.121.* 30.01.02, 12:48
                          W czasach internetu i serwisów SMS ? Moim zdaniem mało prawdopodobne.
                          [Rozumiem, że nie chodzi o klubowe wiadomości intymne :)))]
                          nARKA
                        • Gość: arena77 Re: LECH - marka- ... - 0 - 700 - kolejorz IP: 192.168.10.* 30.01.02, 12:51
                          o jeszcze jeden pomysl:
                          - za 9 pln przez miesiac co dziennie dwa sms-y z gatunku "co w lechu piszczy"
                          na przyklad takie: "dzisiaj z klubem kontrakt podpisal Piotr Reiss a Wichniarek
                          jest nadal testowany" lub co mniej mile "M***** podczas treningu doznal
                          kontuzji, nie zagra 2 tygodnie" .

Ja nawet bym sie na to chyba pisal.
                          • Gość: Radost Re: LECH - marka- ... - 0 - 700 - kolejorz IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 13:12
                            cos takiego testowała LEgia - ale nie wiem co dalej z tym projektem
                            Takie serwisy smsowe mogły by naprawde odniesc sukces:) ja czekam tez na konta
                            z domena ....@lechpoznan.pl
                            Faktem jest jednak ze my bedziemy mieli niewielki wplyw na tego typu pomysly
                            (chocby z taxi no chyba ze..:)) a tak na powaznie zajmijmy sie tak na
                            tworzeniem stowarzyszenia i jakims tworczym pomyslem na rzecz Lecha leżący w
                            granicach naszych możliwośći a na budowe 100 metrowych szklanych siedzib
                            przyjdzie czas...
                            • Gość: guerra Re: LECH - marka- ... - 0 - 700 - kolejorz IP: *.icpnet.pl 30.01.02, 22:02
                              echh Panie Radost bez marzeń żyć się nie da:)))
                              • Gość: kolej do xxx IP: 10.203.7.* 31.01.02, 13:08
                                nadal jestem zainteresowany Twą odpowiedzią - mogłaby coś wnieść do tej troszkę jałowej dyskusji,
                                mam nadzieję, że w sprawie wolnej amerykanki wokól akcesoriów FIRMOWYCH Lecah wiesz
                                więcej...
                                • Gość: xxx Re: do xxx IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 13:44
                                  Trochę informacji mam, ale nie chce czegoś pokręcić dlatego dowiem się w miarę
                                  możliwoście więcej i wtedy odpowiem na pytanie.
                                  • Gość: kolej Re: do xxx IP: 10.203.7.* 31.01.02, 14:27
                                    dzięki
                                    • Gość: xxx Re: do xxx IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 15:08
                                      Klub ma zastrzeżone prawa do nazwy i herbu. Sciganie ludzi produkujących
                                      pamiątki bez zgody Lecha jest bardzo trudne(popatrzcie na ściganie piratów
                                      komputerowych itp,), poza tym koszty ścigania "piratów" przerosłyby ewentualne
                                      zyski. Prawdę mówiać sam popyt na pamiątki jest o wiele mniejszy niź 3-4 lata
                                      temu. Rynek jest nasycony, a oprócz tego ludzie nie mają pieniędzy. Polska to
                                      nie Niemcy, pomijając zarobki, nie ma u nas w zwyczaju noszenia na sobie 15
                                      szali i kamizelki ze 100 naszywkami(estetykę tej mody możecie sobie czasem
                                      ocenić oglądając kibiców Schalke). Dlatego też otwieranie sklepu na wzór
                                      zachodni nie ma sensu. Nie przesadzajmy, bo kto kupi pościel albo zasłony w
                                      barwach Lecha? 10 moze 15 osób. Poszerzanie asortymentu nie ma w tej chwili
                                      uzasadnienia ekonomiczego. Pozosatja nam szale, koszulki, kubki i inne
                                      drobiazgi dostępne np. w Pyrze albo TopGolu czy Redboxie.
                                      • Gość: kolej Re: do xxx IP: 10.203.7.* 31.01.02, 16:51
                                        nie bronię idei sklepu, ale czegoś tu nadal nie rozumiem...
                                        1. skąd zarząd wie, że popyt spada, skoro sam przyznaje, że nie kontroluje rynku?
                                        2. jakim cudem popyt spada, skoro wiary na mecze chodzi duuużo więcej niż wtedy, dorastają kolejne
                                        roczniki, pojawili się rodzice z dziećmi itp.?
                                        3. Może spada popyt na legalne - bo jest takie mnstwo pirackich pamiątek? przecież trzy lata temu
                                        pod stadionem był jeden stragan, teraz są mecze że samochodów z których się sprzedaje pamiątki
                                        są trzy!
                                        no i wreszcie: NAWET JEŚLI ZARZĄD NIE CHCE ŚCIGAĆ PIRATÓw (co wydaje mi się dziwne) TO
                                        NIECH OGŁOSI: KUPUJ TU I TU, bo jak tu kupisz to zysk idzie (ILE?) też na klub
                                        Powtarzam: moim zdaniem tu nie zostało zrobione wszystko co można, a choćby i trochę mniej
                                        pozdrawiam
                                        • Gość: PLUTO Re: do xxx IP: *.wsb.poznan.pl 31.01.02, 17:12
                                          A ci co sprzedaja pod stadionem pamiatki to maja zgode klubu i czy klub z tego
                                          cos ma? jestem bardzo ciekaw tym bardziej ze przy jednej z kas dorobiono daszek
                                          z pod którego tymi pamiatkami handluja? czy zrobili to legalnie i swoimi
                                          wpływami dziela sie z klubem? jezeli ktos zna odpowiedzi na moje pytania to
                                          bede wdzieczny jak mi rozwiaze ten problem
                                          pozdro
                                        • Gość: xxx Re: do xxx IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 17:39
                                          To już są pytania do zarządu a nie do mnie.
                                          A popyt spada według mnie z tego powodu, że każdy juz szalik ma(co chyba widać)
                                          i niekoniecznie następny jest mu do szczę ścia potrzebny
                                          • Gość: salog Re: do xxx i reszty dyskutantów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 19:22
                                            Nie zgadzam się z Twoją tezą, bo uniemożliwiałaby ona egzystowanie większości
                                            firm hadlujących odzieżą w tym kraju. Recsja jest faktem ale startując od zera
                                            można jednak sporo zyskać.
                                            Pomimo recesji na mecze chodzi coraz więcej wiary - to rozwala każdy argument!

Myślę, że z pamiątkami jest tak, że Zarząd ma na głowie dużo większę problemy
                                            (np. ewentualne dochody z gruntów) a na tę kwestię nie starcza po prostu czasu.

Nie mówcie mi o pościeli czy tapetach, kiedy nie ma tak podstawowej sprawy jak
                                            oryginalne koszulki, a większośc chłopaków lata ciągle w sprzęcie z napisem
                                            Piskuła (on nawet nie był tu specjalnie lubiany)... Założe się,że sporo ludzi
                                            chciałoby po meczu z Pogonią kupić sobie bluzę lubchoc kubek z napisem
                                            TYRAJSKI!

Skoro ten wątek przeistoczył się już w taki mini koncert życzeń, to za mną
                                            chodzi takie małe marzenie, do którego natchnęła mnie rockowa wersja You'll
                                            never walk alone puszczana dośc często na Bułgarskiej. Sporym powodzeniem
                                            mogłaby się cieszyć płyta z kawałkami o Kolejorzu nagrana przez poznańskich
                                            wykonawców. Wiadomo powszechnie, że Grabaż lider Pidżamy Porono jest zagorzałym
                                            fanem Lecha (pewnie chętnie by coś nagrał), nie wiem jak z innymi: M.Ostrowska;
                                            Reni Jusis (ona już taka bardziej ze Stolycy), Acid Drinkers, pozostałości
                                            Lombardu, Kupczyk, może jacyś weterani reagge spod znaku G.Jerubal. Mr. Zoob,
                                            Hot Water, Happy Pils. (JUST 5 i Maja Kraft - nie!). Taka płyta typu Tribute to
                                            Kolejorz, to mogłoby byc ciekawe, a nawet przyczynić się do powstania jakis
                                            nowych piosenek, żebyśmy nie musieli śpiewać tego cholernego Ich Troje.

P.S. serwis SMS jest o.k.!
                                            • Gość: xxx Re: do xxx i reszty dyskutantów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 20:03
                                              Przymiarka do płyty była już 2 albo 3 lata temu z inicjatywy Krzysztofa
                                              Antkowiaka i jego ojca. Nawet odbyły sie próbne śpiewy kibiców, które miały być
                                              wykorzystane w tle. Oczywiście gówno z tego wyszło.
                                              • Gość: Alchem Re: do xxx i reszty dyskutantów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 01:40
                                                Serwis SMS jak najbardziej TAK!!!!
                                                Sklep tym bardziej!!! Recesja?? Jak nie ma co kupowac, to nie ma popytu- to
                                                chyba logiczne. Jasne, ze wzyciu sobie nie kupie tapety czy poscieli z herbami
                                                Lecha, ale to przeciez nie dla mnie by to mialo byc. A czy w Niemczech ludzie
                                                po 20/30 spia w takiej poscieli? Te gadzety sa dla maluchow, to oni naciagaja
                                                starych na takie gadzety i starzy im kupuja. To wlasnie dzieciaki maja nakrecac
                                                ten interes, a bierac pod uwage, ze teraz coraz wiecej dzieciakow na mecze
                                                przychodzi, uwazam ze rynek rozkrecilby sie bez problemu. To co ze wiekszosc ma
                                                juz szaliki? Ja tez mam 5 i co z tego? Jak widze jakis fajny nowy to kupuje, bo
                                                lubie :-) Jestem pewien, ze kwestia wydawania szalikow (czy innych gadzetow) w
                                                wersji limitowanej (po odpowiednio wyzszej cenie) tez znalazlaby amatorow. Sam
                                                jestem swego czasu zaplacilem za szalik dwa razy wiecej niz gdzie indziej
                                                kosztowal, tylko dlatego ze to byl prototyp :-) i nie zaluje ("Smierc Legii" -
                                                jesli ktos z V kojarzy) Jakby takie szaliki w ograniczonym nakladzie wychodzily
                                                czesciej, sam bym chetnie kupowal. Inna sprawa, ze dla ludzi generacji
                                                pokemonow ;) mozna by wydawac cos na wzor amerykanskich kart sportowcow (do
                                                kolekcjonowania) - dzieciaki uwielbiaja zbierac rozne takie gadzety
                                                (pokemontazo itp.) a dla bardziej ambitnych - karty z autografami. Pomysl z
                                                plyta tez niezly, ale dlaczego by nie wydawac rowniez kaset video ze starymi
                                                meczami? dolaczac do tego wywiady z pilkarzami i trenerami, czy kasety
                                                opisujace miniony sezon? bramki ze wszystkich meczy, wywiady, na poczatek
                                                prezentacja pilkarzy, transfery itp.
                                                Nie wiem, moze takich pomyslow byc jeszcze tysiace, ja napisalem to co mi na
                                                szybko teraz do glowy przyszlo, ale mysle, ze taki sklep to nie tylko
                                                spozywczak z czekolada z herbem Lecha, ale miejsce z ktorego naprawde mozna
                                                sciagnac troche pieniedzy...
                                                Problem straganikow na Bema itp. - dokladnie potrzeba sygnalu z klubu gdzie
                                                mamy kupowac i juz. Jestem pewien (ach ten optymizm), ze my kibice bedziemy
                                                kupowac tam gdzie nie okradaja naszego klubu. Moze to troche infantylne, ale
                                                oceniam innym swoja miarka, a ja wiem ze przychodze na mecze dla klubu , nie
                                                dla zwyciestw, wiec dla mnie jest sprawa w 100% jasna :-) Nawet jakbym mial
                                                zaplacic za szal 50PLN, ale to poczucie, ze nie dalem zarobic gostkowi na Bema,
                                                tylko klubowi. Nie wiem jak was, ale mnie to naprawde porusza :)

dobra starczy na dzisiaj ;)
                                                ide spac bo jutro mam exam ;)

pozdro

Alchem
                                                • Gość: Alchem Re: do xxx i reszty dyskutantów IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 01:42
                                                  wybaczcie za chaos w poprzednim poscie, ale jak na mnie to juz dosyc pozno
                                                  jest ;) no i sesja - te stresy ;)))
      • Gość: plastic Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: *.icpnet.pl 31.01.02, 19:34
        ja bym zinwestowal w zeszyty szkolne! szczegolnie w podstawowkach bylby popyt.
        co wy na to?
        • Gość: pluto Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: *.wsb.poznan.pl 31.01.02, 19:37
          to z zeszytami to moze byc strzał w dziesiatke- przynajmniej ja tak uwazam
          chłopaki kombinujcie dalej moze cos z tego wyjdzie!!
      • Gość: Bimba Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 31.01.02, 21:20
        Extra pomysły i również sądze że zarząd nic w tym kierunku nie robi , mysle że
        maja na razie wazniejsze sprawy ale powinniśmy Ich uświadamiac że cały czas
        czekamy na ich działanie .....co do ścigania podróbek to akurat nie ma z tym
        większego problemu gdyz policja jest darmowa , a z zeszytami to byłaby bomba
        • Gość: szafir Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 01:31
          Dla mnie niezłym pomysłem byłoby gdybym mógł dostać gdzieś porządny album ze
          zdjęciami zarówno samej drużyny, jak i jej kibiców. W Pyrze zawsze można było
          znaleźć jakieś konkretne fotki i gdyby je tak wszystkie zebrać do kupy i
          wydać... Może znalazłoby się więcej chętnych na cos takiego. A jeśli nie cały
          album to może chociaż pojedyncze zdjęcia sprzedawać w formacie plakatów. Ja bym
          chętnie cos takiego powiesiłbym sobie na ścianie.
          • Gość: Alchem Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 01:47
            Gdyby wydali album cos na wzor albumow z mistrzostw swiata jakie Marek Wielgus
            robil - to bylby chicior. Z calym szacunkiem dla xxx :} ale gdyby ktos robil
            takie zdjecia jak Wielgus to te albumy rozchodzilyby sie jak cieple buleczki.
            Co sezon taki album ze statystykami - ja juz sie zapisuje :-)

Zeszyty - nie tylko, dla dzieciakow caly osprzet szkolny cieszylby sie
            powodzeniem (tornistry - to akurat w jakies tam formie jest, piorniki, komplety
            okladek na ksiazki itp.) Inna sprawa, ze wszelkie gadzety musialyby byc
            wykonane w naprawde dobrej jakosci, bo to co teraz mozna kupic to sorry, ale
            daje wiele do zyczenia...

pozdrawiam

Alchem
            • Gość: grzeda Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: *.wsb.poznan.pl 01.02.02, 12:45
              Popieram zeby mimo wszystko otworzyc sklep, a nawet jesli nie to niech chociaz
              zarzad powie gdzie kupowac zeby czesc przybajmniej zyskow szlo do klubu. Z tego
              co wiem to produkcja pamiatek przez klub ma ruszyc gdy bedzie nowa firma
              ubierajaca pilkarzy-oczywiscie wszyscy wiedza ze chodzi tu o firme LOTTO-owa
              firma mialaby wlasnie produkowac pamiatki.

Zgadzam sie ze rynek jest juz nasycony (w jakims stopniu) ale ja sam z checia
              kupilbym koszulke oryginalna np. Norberta, kubki i takie pierdoly.

O zdjeciach wspomnial tez SZAFIR-pojechalismy kiedys z nim do Cafe Pyra zeby
              sobie kupic zdjecia z meczow ktore tam byly no ale zostalismy potraktowani w
              niezbyt milo tzn, tak jakbysmy chcieli nie wiadomo co, choc zdjecia byly
              wystaione, to powiedziano nam ze nie sa na sprzedaz, a pare dni wczesniej jak
              bylismy to byl cennik na te fotki.........

Fajne zdjecia (zwlaszcza kibicow) moglyby sie sprzedawac i ja sam bym kupowal
              je, mozna by tez wydawac co roku album z najlepszyi fotkami np. za 50-100zl.

Pozdr
              • Gość: guerra Re: LECH - marka- kryterium komercyjne IP: *.torgal.poznan.pl 01.02.02, 21:16
                puentując...
                pomysłów jest wiele część z nich jest bardziej realna część mniej. Zajmijmy się
                najpierw kwestią Stowarzyszenia, które być może zrealizuje część projektów i w
                pośredni sposób pomoże klubowi.Ja ze swojej strony obiecuję, iż w przyszłym
                tygodniu dostarczę gotową wersję roboczą statutu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka