Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Zgotujmy mu piekło

IP: 10.128.138.* 28.01.02, 18:07
    A ja proponuję w Harrachovie Schmitta, Hocke i resztę niemieckiego
    Wunderteamu :-)) przyjąć brawami (zagługują na to, w końcu są dobrymi
    sportowcami), a Hannawalda przywitać takimi gwizdami, żeby popamiętał jeszcze
    dłużej niż te z Zakopca. Przywitajmy go tradycyjnie po polsku z samogonem w
    ręku. Nie może się przecież nasz Hanni zawieść, bo jeszcze przeżyje załamanie
    nerwowe. Zgotujmy mu piekło. Do tej pory (do jego wypowiedzi na ZDF-ie) nie
    miałem w sumie nic przeciwko niemu i zachowania częsci polskich kibiców też nie
    popierałem, ale to co powiedział Hannawald to skandal !!! I mało mnie obchodzi
    jego kolejna reakcja. Niech nas popamięta na długo. A tym bardziej po czymś
    takim nie zamierzam go przepraszać (za to co powiedział- ludzie trochę
    opamiętania, gwizdy, to nie to co tekst obrażający Polaków). Do zobaczenia w
    Harrachovie... :-))
    Obserwuj wątek
      • Gość: Luxc Re: Zgotujmy mu piekło IP: 213.17.164.* 28.01.02, 18:15
        Dexter podniecasz sie jak Hannawald :)
        Jeden chudy Niemiec tak Cię obraził?
        Wyjątkowo łatwo wyprowadzić Cię z równowagi.
        Panuj trochę nad emocjami, wyluzuj, niech se gada.
        pozdr
      • Gość: Porter Re: Zgotujmy mu piekło IP: *.orion.pl 28.01.02, 19:04
        Ochlon, chlopie, bo ci cisnienie skoczy!
      • Gość: Svenka Nic Cie to nie nauczyło? IP: *.studiom.pl 28.01.02, 19:16
        A potem będziesz wielce obrażony, jak się znowu ktoś niepochlebnie wypowie na
        te,mat polaków?
        Co ci to da? Satysfakcje na 5 minut? A potem wstyd... wsytdi to nie tylko dla
        Ciebie, bo ja też będę sie musiała wstydzić. Za moich rodaków.
        • Gość: rd Re: Nic Cie to nie nauczyło? IP: *.server.ntl.com 28.01.02, 19:29
          Ty sie moze zacznij za sama siebie zacznij wstydzic a rodakow zostaw w spokoju gowniaro
          • Gość: Morphie Re: Nic Cie to nie nauczyło? IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 28.01.02, 19:38
            rd - jednym z glownych zalozen kibicowania jest solidarnosc, identyfikowanie
            sie z ulubionym klubem, sportowcem czy krajem. I jesli Svenka wstydzi sie potem
            za swoich rodakow, to ja sie nie dziwie - przeciwnie.
            A co, uwazasz ze lepiej pokazac, jacy to jestesmy mocni? Jasne, idziemy sie
            schlac, ja stawiam, setka wodki dla kazdego i po dwa pilsnerki na sam konkurs,
            wygwizdamy Hannavalda, co ja mowie Hannavalda? WSZYSTKICH [oprocz Adama]
            wygwizdamy i pokazemy jaki z nas dumny narod! I co z tego ze bedziemy miec
            opinie pijakow i niewychowanych gburow, przeciez nas zasady kulturalnego
            dopingu nie dotycza!
            Imho Hannavalda powinnismy przyjac tak jak wszystkich innych - bez zadnych
            przeprosin [nie mam zamiaru sie plaszczyc przed kims za pare gwizdow], ale tez
            bez gwizdow i wyzwisk. Ot, oddal dobry skok to brawa, oddal zly to brak
            wiekszych emocji..
            • Gość: dexter Re: Nic Cie to nie nauczyło? IP: 10.128.138.* 28.01.02, 19:43
              1. Jakich WSZYSTKICH?
              2. Umiemy gwizdać bez browarka i paru setek (co Wy z tym chlaniem, ztych co
              gwizdało, może z 1% był pijany, reszta gwizdała bo chciała)
            • Gość: rd Re: Nic Cie to nie nauczyło? IP: *.server.ntl.com 28.01.02, 19:45
              Super, ale czy ja gdzies napisalem ze go trzeba wygwizdac? Otoz nie.
              Po prostu sobie nie zycze zeby jakas nawiedzona gowniara przepraszala takze w moim imieniu .
              Jak lubi Hannavalda to niech sobie wywali transparent " chce miec z toba dzidziusia" czyjakis tam. Ale
              przepraszac moze tylko i wylacznie za siebie. I nie ma znaczenia czy sie identyfikuje z reszta kibicow i
              narodu czy nie. Ja osobiscie w Zakopanym nie bylem a gdybym nawet byl to bym nie gwizdal i nie pije
              alkoholu tez ale patrzac obiektywnie to nawet nie ma za co przepraszac. To ze jakiekolwiek sukcesy
              naszych stoja niemcom koscia w gardle wiadomo nie od dzisiaj i sami prowokuja agresje.
          • ellivia Re: Nic Cie to nie nauczyło? 28.01.02, 19:42
            rd-może bys tak przystopowal z epiteteami wobec Svenki. Niestety tak to
            jest ,ze niby kazdy się powinien wstydzic za siebie, ale czasem zachowanie
            rodaków wzbudza zazenowanie i trudno sie za nich nie wstydzic.
          • Gość: Luxc Re: Nic Cie to nie nauczyło? IP: 213.17.164.* 28.01.02, 19:54
            Gość portalu: rd napisał(a):

> Ty sie moze zacznij za sama siebie zacznij wstydzic a rodakow zostaw w spokoju
            > gowniaro

Ten jak sie zapienił, chyba trochę nietrzeźwy rodak :)))

ps. Svenka zaczęłaś już za sama siebie zaczęłaś wstydzić (się?) :)))))
            I dziwić się, że nas mają za pijaków, jak ten trzeźwy nawet do komputera nie
            podchodzi :))))
            buchachacha
            • Gość: Svenka Wstydzić zaczęłam się gdy IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 20:25
              przeczytałam polskie posty na forum rtl. Co za dno... No a tu... Jednego nie
              rozumiem: co komu przyjdzie z wygwizdania kogokolwiek oprócz uśmiechu na
              twzarzy kilku obcokrajowców?
          • Gość: Sven Re: Nic Cie to nie nauczyło? IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.02, 20:14
            rd czy do twojej kulturalnej osobowosci i obytu jako doroslego mezczyzny nalezy
            tez ublizanie mlodszym a kto wie moze nawet nieletnim? nie ladnie kole sbardzo
            nie ladnie i nie na czasie.....rozgrzeszenia nie dostaniesz....Svenka nie daj
            sie ja za toba stoje
            • Gość: rd Re: Nic Cie to nie nauczyło? IP: *.server.ntl.com 28.01.02, 20:22
              Sven z toba nie chce sie mi nawet dyskutowac bo i tak nic nie zrozumiesz.
        • Gość: dexter Re: Nic Cie to nie nauczyło? IP: 10.128.138.* 28.01.02, 19:39
          Coś mnie nauczyło, w Zakopanem bym nie gwizdał, teraz natomiast z
          przyjemnością. Lepiej wstydź się za swojego faworyta, a nie za nas. Przypomnij
          sobie Wilingen 2000 (burdy), Euro 2000 (podobnie) i Mistrzostwa Świata Francja
          98 (podobnie+ skatowany francuski policjant). A potem dopiero chwal kulturę
          niemieckich kibiców...
      • ellivia Re: Zgotujmy mu piekło 28.01.02, 19:38
        No spoko, wrzuc na luz. Co tu sie zloscic i potegowac wzajemna niechęć.Hania
        kultura nie zgrzeszyl ale po tych gwizdach to ja mu sie tak do konca nie
        dziwie,ze odpłacil sie takim tekstem.
        • Gość: Troy Re: Zgotujmy mu piekło IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.02, 19:44
          Jedyne co moge na ten temat napisac to
          fakt,ze ten temat juz sie staje powoli nudny
          a co do "kultury" kibicowania:
          Burackie posty na niemieckich forach
          o Auschwitz,Nazis,i inne zalosne
          tego typu teksty zrobily wiecej
          zlej reputacji niz gwizdy
          w Zakopcu.
        • Gość: rd Re: Zgotujmy mu piekło IP: *.server.ntl.com 28.01.02, 19:52
          Tylko, ze przynudza juz na ten temat od ponad tygodnia....
          O ile w nawet moze i slusznym gniewie mogl chlapnac cos tuz po konkursie to po tygodniu raczej
          powinien byl odrobine spuscic z tonu a nie wywalic ciezka artylerie jak to zrobil w ZDFie.
          • ellivia Re: Zgotujmy mu piekło 28.01.02, 19:59
            Widocznie poczul sie ogromnie dotkniety i wylewa swoje zale gdzie tylko moze.
            skoro jest taki wrazliwy to im więcej sie bedzie denerwowal, tym ma mniejsze
            szanse na wygraną podczas IO. A to tylko z korzyścia dla Małysza :)
          • xtrem Re: Zgotujmy mu piekło 28.01.02, 20:05

> Tylko, ze przynudza juz na ten temat od ponad tygodnia....
            > O ile w nawet moze i slusznym gniewie mogl chlapnac cos tuz po konkursie to po
            > tygodniu raczej
            > powinien byl odrobine spuscic z tonu a nie wywalic ciezka artylerie jak to zrob
            > il w ZDFie.

"mogl" to "powinien" tamto a co "mogli" polscy "kibice" i czego nie "powinni"?
            Nie twoj problem, a jaaaak.

• Gość: rd Re: Zgotujmy mu piekło IP: *.server.ntl.com 28.01.02, 20:09
              "mogl" jako czlowiek sie poczuc obrazony i wywalic co mu lezy na watrobie
              "POWINIEN" jako sportowiec profesjonalista po tygodniu troche spuscic z tonu
              Jak to dobrze ze niemcy maja BEckera i ze sie akurat nawinal. Moze chociaz jego komentarz dal
              Hannavaldowi do myslenia.
          • Gość: Luxc Re: Zgotujmy mu piekło IP: 213.17.164.* 28.01.02, 20:09
            Widocznie ma "polską mentalność" i będzie to teraz rozdrapywać w
            nieskończoność, jak Polacy Drugą Wojnę :))))
            Pytanie tylko co jego głos zmieni w opinii świata na temat Polaków?
            Mają nas za pijaków i złodziei - skandalll!!!!
            Powiedz RD - myślą tak, bo Hannawald im tak powiedział?
            A może ktoś inny wymyślił te chamskie bzdury? - Pewnie Żydzi, albo Czarni.
            To nasi RODACY zapracowali na taką opinię, a Hannawald to tylko wykorzystał.
            pozdr i sorry za poprzedniego posta, bo widzę, że jesteś trzeźwy :)))
            • Gość: rd Re: Zgotujmy mu piekło IP: *.server.ntl.com 28.01.02, 20:20
              Nie to nie Hannavald wymyslil stereotyp polaczka pijaczka ale jako sportowiec profesjonalista nie
              powinien powielac takich opinii zeby wytlumaczyc chwilowy brak wygranej bo kleski to on w
              Zakopanem nie odniosl , szczegolnie ze skakal w takich a nie innych warunkach..
              Taka opinie o nas wyrobili nam polacy mieszkajacy w niemczech i tym bardziej mierza mnie
              wypowiedzi niektorych zamieszkalych tam osob tu na forum. W koncu to im ( nie wszystkim ale czesci)
              zawdzieczamy taka a nie inna opinie.
              • Gość: Troy Re: Zgotujmy mu piekło IP: *.dip.t-dialin.net 28.01.02, 20:26

> Nie to nie Hannavald wymyslil stereotyp polaczka pijaczka ale jako sportowiec p
                > rofesjonalista nie
                > powinien powielac takich opinii zeby wytlumaczyc chwilowy brak wygranej bo kles
                > ki to on w
                > Zakopanem nie odniosl , szczegolnie ze skakal w takich a nie innych warunkach..
                >
                > Taka opinie o nas wyrobili nam polacy mieszkajacy w niemczech i tym bardziej mi
                > erza mnie
                > wypowiedzi niektorych zamieszkalych tam osob tu na forum. W koncu to im ( nie w
                > szystkim ale czesci)
                > zawdzieczamy taka a nie inna opinie.

...podziekuj za opinie rowniez tzw "turystom"
                ktorzy tu przyjezdzaja. Mieszkajac w Berlinie juz
                nie jedne takie sceny widzialem.
                Pracuje w branzy gdzie deportuje sie czasami
                takich delikwentow i wiem o czym mowie.
                Ale to w sumie nie na temat.
                chcialem cie tylko sprostowac i
                badz ostrozny w rzucaniu takich
                opinii bo to bzdura.

• Gość: Luxc Re: Do RD IP: 213.17.164.* 28.01.02, 20:33
                Ok. zgadzam się, nie powinien tak mówić, ale ten "wielki sportowiec" jest tylko
                zwykłym człowiekim, który już widział swój rekord w ilości wygranych konkursów,
                a tu nie wyszło. I całą swoją złość przelał na garstkę pijanych kibiców, którzy
                wygwizdali go zresztą tak naprawdę tylko dlatego, że Małysz przez kilka tygodni
                był w słabszej formie. Ja tam nie mam do niego pretensji, do tych co gwizdali
                już teraz też nie - to tylko ludzie, których czasem ponoszą emocje, tak to już
                jest...
                • Gość: Kan Re: Do RD IP: 157.25.84.* 29.01.02, 13:49
                  „Ok. zgadzam się, nie powinien tak mówić, ale ten "wielki sportowiec" jest
                  tylko zwykłym człowiekim, który już widział swój rekord w ilości wygranych
                  konkursów, a tu nie wyszło. I całą swoją złość przelał na garstkę pijanych
                  kibiców, którzy wygwizdali go zresztą tak naprawdę tylko dlatego, że Małysz
                  przez kilka tygodni był w słabszej formie. Ja tam nie mam do niego pretensji,
                  do tych co gwizdali już teraz też nie - to tylko ludzie, których czasem ponoszą
                  emocje, tak to już
                  jest...”

Ale ten „zwykły człowiek” jest osobą publiczną o dużej popularności,
                  udzielający wywiadów i występujący w telewizji. I jeżeli wypowiada się w ten
                  sposób o innych, to wybacz, ale facet
                  nie dorósł do tej roli i powinien teraz liczyć się z tym, że polscy kibice będą
                  go wszędzie wygwizdywać. I ja im wcale nie będę się dziwił.

• wichura Re: Zgotujmy mu piekło 29.01.02, 13:56
        Chyba większości z Was bardziej przeszkadza, że Niemiec pokonał (a wręcz
        zdeklasował) Waszego ulubieńca, niż jego wypowiedzi na temat Polaków... A
        że "statystyczny" wypija ponad 7l spirytusu rocznie (no i czyta niecałą 1
        książkę, której tytułu nie pamięta) to smutna prawda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka