Forum Sport Sport
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Kto powinien być zmiennikiem Dudka w kadrze?!

IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 23:54
    Zwracam uwagę na fakt, że świetna forma i wysokie umiejętności Jurka Dudka
    zamazują nieco nie najlepszą sytuację na tej pozycji w polskiej kadrze.
    Wiadomo, a mecz w Oslo to unaocznił, że we wspólczsnym futbolu bramkarz musi
    mieć godnego siebie zastępcę.
    A czy Dudek go posiada?
    M.zd. najbliższy tej funkcji winien być Radek Majdan-gracz ograny,doświadczony
    (30-stka na karku,jak te lata lecą...), sprawny fizycznie i dysponujacy dobrą
    grą na przedpolu.
    Wraz z nim do Azji powinien polecieć - po wyleczeniu kontuzji - Grzegorz
    Szamotulski.
    Nie jestem specjalnym zwolennikiem kandydatur Wierzchowskiego ( nie gra w
    klubie i do końca rozgrywek nie ma większych perspektyw na granie;poza tym
    występami w polskiej lidze udowodnił że jeszcze sporo się musi uczyć) i Matyska
    (o jego formę będzie można być pewnym dopiero, gdy regularnie bedzie występował
    w klubie,jakikolwiek by to nie był klub).
    Obserwuj wątek
      • Gość: aero Re: Kto powinien być zmiennikiem Dudka w kadrze?! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.02, 01:18
        TO ja bym jednak wolal zaufac Wierzchowskiemu niz Szamo,
        po Dudku oczywiscie Majdan obecnie.
        • Gość: ps Re: Kto powinien być zmiennikiem Dudka w kadrze?! IP: 212.160.165.* 31.01.02, 08:30
          Radek Majdan
      • pc Re: Kto powinien być zmiennikiem Dudka w kadrze?! 31.01.02, 09:42
        Patrząc na umiejętności i doświadzczenie, to zmiennikiem Dudka powinien być
        Adam Matysek. Ale co zrobić, skoro nie może znaleźć klubu... Od razu mówię że w
        polskiej lidze będzie już stracony dla kadry.

A zmiennikiem Dudka będzie pewnie - Radosław Majdan. Tekst Engela o
        Wierzchowskim (sznase pół na pół niby z Majdanem) to jakiś kit, czyżby
        menedżerem młodego bramkarza był W.L.? :)

Pozdr.
        • campo Re: Kto powinien być zmiennikiem Dudka w kadrze?! 31.01.02, 09:48
          Jestem przekonany że gdy tylko znajdzie klub(a jest już blisko tego)Matysek to
          on będzie zmiennikiem Dudka, Majdan co najwyzej bedzie trzeci.
          Wierzchowski jest bardzo utalentowany, jednak musi zacząc bronić w meczach,
          same treningi nie wystarczą. Ale to własnie on, ma największe szanse w
          przyszłości zastąpić Dudka w bramce rep. Polski.

Pzdr.
          • pc Re: Kto powinien być zmiennikiem Dudka w kadrze?! 31.01.02, 10:55
            Tak przy okazji, nie wie ktoś co dalej z bramkarzem Werderu? Rost miał chyba
            odejść, ale chyba dopiero pod koniec sezonu? Bo z tego co widzę to ciągle jest
            w kadrze... I czy klub rozważa zakup następcy (podobno rezerwowy bramkarz 1FCK)
            czy też pozostaną przy Wierzchowskim? W sumie to trochę dziwne, bo tak go
            chwalili a teraz gdy odchodzi podstawowy golkiper to szukają zmiennika?

Pozdr.
            • campo Re: Kto powinien być zmiennikiem Dudka w kadrze?! 31.01.02, 11:22
              pc napisał(a):

> Tak przy okazji, nie wie ktoś co dalej z bramkarzem Werderu? Rost miał chyba
              > odejść, ale chyba dopiero pod koniec sezonu? Bo z tego co widzę to ciągle jest
              > w kadrze... I czy klub rozważa zakup następcy (podobno rezerwowy bramkarz 1FCK)
              >
              > czy też pozostaną przy Wierzchowskim? W sumie to trochę dziwne, bo tak go
              > chwalili a teraz gdy odchodzi podstawowy golkiper to szukają zmiennika?
              >
              > Pozdr.

Rost dalej broni w Werderze, do tego broni wyśmienicie(nr.1 tej jesieni wg
              Kickewra w Blidze). Faktycznie, mnie tez obiło sie o uszy że za Rosta, który
              odejdzie po ty sezonie Werder ma sprowadzic bramkarza z FCK. Moim zdaniem to
              normalne. Klub z Bremy ma szanse na LM i potrzebuje 2 doskonałych bramkarzy, wiec
              by zwiekszyc rywalizacje na tej pozycji kogos dokupią.
              Wydaje mi sie ze tej jesieni Wierzchowski ma duże szanse na wywalczenie miejsca w
              podstawowym składzie Werderu Brema.

Pzdr.
      • obuz Re: Kto powinien być zmiennikiem Dudka w kadrze?! 31.01.02, 10:48
        W najwyzszej formie jest teraz Majdan - nadaje sie na zmiennika. A patrzac na
        Matyska i Szamo - canie ich bardzo, ale mam wrazenie, ze obaj maja problemy z
        nadwaga, szczegolnie Matysek. Kiepsko bylo z jego refleksem pod koniec rundy
        jesiennej. Jesli jednak znajdzie klub i bedzie w nim gral to na pewno znajdzie
        sie dal niego miejsce w kadrze. Wierzchowski na razie niech czeka na swoja
        kolej. Obecnie widze to tak - Dudek, Majdan, Szamotulski, ale latem bedzie tak:
        Dudek, Matysek i Majdan, a Szamo w razie kontuzji ktoregos z nich.
      • Gość: dolfuss Re: Kto powinien być zmiennikiem Dudka w kadrze?! IP: 10.0.6.* 31.01.02, 13:44
        Powiem uczciwie. Dla mnie ktoś, kto gra w Polsce jest kiepski. Uważam, że
        Szamotulski do szkoda słów..., Nr 1 to oczywiście Dudek! Dalej jest Majdan -
        bramkarz nietyle doświadczony co niedoceniany. We wszystkich spotkaniach
        prezentował wiele zalet. Potrafi wyjść do piłki, nie boi się starć z
        napastnikami, ma mocny "chwyt" piłki (coś takiego ma Dudeki i kiedyś miał
        Młynarczyk), jest waleczny. Niestety miał pecha grać w tym meczu z Hiszpanią,
        gdzie puszczając cztery bramki bronił i tak wspaniale. Gdyby tam znalazł się np
        Szmotulski to złapalibyśmy jakąś dyche. A dalej? Matysek na Ukrainie? Szkoda
        faceta ale mam wrażenie, że gość zarąbał sobie karierę. Skoro wiedział o
        pogłoskach dotyczących kupna nowego bramkarza przez Bayr L. to dlaczego gdy był
        u szczytu formy nie szukał innego klubu? Powrót do Polski to katastrofa, a
        grając w lidze niemieckiej (nawet w drugiej...)jego miejsce byłoby pewne. A
        teraz? Nawet gdy podpisze kontrakt z Szachtiorem to ma trochę mało czasu...
        Wierzchowski nie gra, ale trenuje w tym Werderz. Nie gra ale Dudek też nie grał
        gdy w bramce Feyenordu stał obecny bramkarz Chelsi (nie wiem czy dobrze
        napisałem)i wiele się od niego nauczył. On jest teraz nr 3, ale może tu
        wskoczyć Matysek
      • Gość: Robert Re:LIBERDA IP: *.internetia.pl 01.02.02, 07:57
        Jest,bardzo dobry,ograny i kilka razy zdarzyło mu sie wchodzić na boisko z ławy i zagrac przyzwoicie..
        • Gość: kostor Re:LIBERDA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 03.02.02, 21:47
          ja bym zastanowił się nad promowaniem młodego bembna na 3 bramkarza, a kto
          rugim... szamo albo, majdan innego wyjścia nie widzę
      • Gość: Balzer Radek Majdan IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 21:56
        Jest w swietnej formie.
        • pc OT :) 04.02.02, 08:50
          Balzer, gratuluję wymiecenia w ostatniej kolejce typowania. Po godz. 20
          wszystkie typy były Twoje :-)

Pozdr.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka